Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Bayern bevestigt aanstelling Salihamidzic als sportief directeur

Laatste update:

Mark van Bommel is net begonnen als trainer van het Onder-19 elftal van PSV, maar het zou kunnen dat er alweer snel een einde komt aan zijn dienstverband in Eindhoven. Het Duitse Eurosport meent namelijk te weten dat Van Bommel de topkandidaat voor de functie van sportief directeur bij Bayern München is.

Als de voormalige middenvelder, die ook actief is als assistent-bondscoach van Saoedi-Arabië, er inderdaad voor kiest om aan de slag te gaan in de Allianz Arena, wordt hij de opvolger van Matthias Sammer. De Duitser moest vorig jaar wegens gezondheidsproblemen zijn taken neerleggen en keerde daarna niet meer terug. Philipp Lahm gold een aantal maanden geleden als de favoriet voor de functie, maar de Bayern-icoon wilde meteen een positie in het bestuur. Andere kandidaten als Thomas Linke en Oliver Kahn zijn volgens het Duitse medium niet meer in beeld.

Van Bommel speelde in het verleden al vijf jaar voor Bayern en bouwde daar een goede band op met het clubbestuur. De oud-international is goed bevriend met Uli Hoeness en was onlangs al in beeld om coach van de beloften of assistent van Carlo Ancelotti te worden. Daarnaast spreekt Van Bommel een aantal talen en past hij in het profiel dat Hoeness op heeft gesteld voor de functie.

“Ik denk dat we binnenkort een nieuwe sportief directeur zullen presenteren. Karl-Heinz Rummenigge en ik hebben een hoop lange reizen naar China gemaakt en veel tijd gehad om te praten. We zoeken een soort minister van binnenlandse zaken, de belangrijkste contactpersoon voor de coach, de spelers, de staf, de medische afdeling en alle andere leden van het team, net als de leden van het bestuur en de directie”, legde Hoeness uit.

Update 31 juli 15:12 uur - 'Bayern presenteert oud-middenvelder maandag als sportief directeur'
Mark van Bommel wordt naar alle waarschijnlijkheid niet de nieuwe sportief directeur van Bayern München. De oud-international zou in Beieren de opvolger van Matthias Sammer moeten worden, maar BILD meldt maandag dat de keuze van der Rekordmeister is gevallen op Hasan Salihamidzic. Bayern zal de komst van de oud-middenvelder maandagmiddag tijdens een persconferentie vermoedelijk aankondigen. Salihamidzic verdedigde tussen 1998 en 2007 de clubkleuren van Bayern, alvorens hij overstapte naar Juventus. In 2012 zette hij een punt achter zijn spelersloopbaan.

Update 31 juli 17.24 uur - Bayern bevestigt aanstelling Salihamidzic als sportief directeur
Hasan Salihamidzic is de nieuwe sportief directeur van Bayern München, zo hebben de Duitsers maandagmiddag bevestigd via de officiële kanalen. De oud-middenvelder treedt in de voetsporen van Matthias Sammer, die in de zomer van 2016 wegens gezondheidsredenen zijn taken neerlegde. Salihamidzic speede tussen 1998 en 2007 al voor der Rekordmeister en gaat nu de functie bekleden waar ook Oliver Kahn, Thomas Linke en Mark van Bommel voor in beeld waren.

Een goede functie voor Mark van Bommel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het werd eens tijd. Sinds Sammer weg is zag je dat het overduidelijk minder werd tussen spelers, staf en directie. Ancelotti zal het nu wat makkelijker hebben en hopelijk zal hij zijn positie goed invullen

24 juli 2017 om 12:40

Zou je kunnen uitleggen wat Sammer dan precies deed? kunnen we het vergelijken met een teammanager ofzo die als verbindingsstuk fungeert of gaf hij ook trainingen?

24 juli 2017 om 13:07

Het is het eerste, Sammer functioneerde als een verbindingsstuk tussen spelers en staf. Sinds hij stopte is er ook veel onenigheid geweest in het team.

24 juli 2017 om 14:06

In de Duitse sport pers valt te lezen dat vbommel geen interesse heeft in deze baan.

31 juli 2017 om 15:21

Las ik ook. Ging er meer om dat ze de zoektoch serieus namen

''we zoeken een soort minister van binnenlandse zaken, de belangrijkste contactpersoon voor de coach, de spelers, de staf, de medische afdeling en alle andere leden van het team, net als de leden van het bestuur en de directie”, legde Hoeness uit''

Ik weet niet of je dit wel moet willen als van Bommel zijnde, tuurlijk sla je een club als Bayern Munchen niet zo snel af maar ik had toch ergens begrepen dat hij zich meer op het trainersvak wil richten(?)

Zo dan. Wat een absolute topbaan. Hoe kun je hier nee tegen zeggen.

24 juli 2017 om 13:00

Ik denk dat het met "nein" wel overkomt bij ze

Ik denkben dat Van Bommel hier heel goed in zou zijn. Toch denk ik dat hij het niet zou moeten doen, want ik meen dat er ook een goede trainer in hem schuilt, en volgens mij is dat ook meer zijn droom.

24 juli 2017 om 12:56

Zelfs de mensen met de meeste ervaring begonnen ooit op 0. Je zegt het zelft het is Bayern.. denk je dat hij aan zn lot word overgelaten..

24 juli 2017 om 12:58

Maar je begint doorgaans niet op 0 in een hoge functie ..

24 juli 2017 om 13:07

Dan ken je de voetbalwereld blijkbaar nog niet..

24 juli 2017 om 14:37

Maar dat maakt het toch niet minder bezopen? Frtorres heeft hier gewoon gelijk!

24 juli 2017 om 13:19

Hij heeft er jaren gespeeld, Kent iedereen binnen de club, Hij weet hoe alles daar geregeld is en heeft veel respect afgedwongen bij de club en fans. Noem even snel een Nedved die ook totaal geen ervaring had als bestuurder of trainer maar nu al jaren bij Juventus werkt.

Ga er van uit dat van Bommel dit niet gaat doen. Ambieert het trainersvak. Heeft weloverwogen gekozen in een opbouw hiervan. Heeft gekozen voor PSV Jo19 terwijl hij ook een aanbod had om Jong PSV te gaan doen. Daarnaast is hij als assistent nog volop in de race om het WK te halen met Saudi Arabië. Kan me niet voorstellen dat hij dit allemaal op gaat geven voor een functie die hij niet helemaal lijkt te ambiëren.

Zo'n bestuursfunctie lijkt me niks voor hem. Mark moet trainer worden en Cocu opvolgen bij Psv. Zijn uitstraling, welbespraaktheid en intelligentie zijn uitstekende kwaliteiten voor een toekomstig toptrainer.

Het zou me niet verbazen. Hoeness houdt van 'rotzakken' die een zogenaamd Bayern-gen uitstralen van 'mir san mir'. Spelers als Kahn, Effenberg, Matthäus, Basler en Van Bommel hadden die factor. Kahn heeft afgezegd en die anderen hebben zich als trainer niet goed ontwikkeld, dus vind het niet raar.

Het lijkt erop dat Hasan Salihamidzic de laatste keuze van Bayern München was om deze functie te bekleden. In hoeverre ik weet heeft hij voor de rest ook totaal geen ervaring dus ik ben uitermate benieuwd, hoe hij het gaat doen.

Interessant, heb geen idee of hij er iets van kan, maar was natuurlijk een leuke voetballer die lang goed mee deed bij Bayern. Past natuurlijk mee in de filosofie van de club, succ6 Hasan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren