Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Almere City definitief zonder geschorste aanvoerder in return

Laatste update:

Almere City leek donderdagavond in de slotfase het duel met De Graafschap naar zich toe te trekken, maar zag de bezoekers in blessuretijd dankzij een strafschop nog op gelijke hoogte komen. Zodoende beginnen beide ploegen zondagmiddag met een 1-1 stand aan de return van de finale van de nacompetitie. Jack de Gier, trainer van Almere City, weet zeker dat zijn ploeg de Eredivisie zal halen.

“Dit is een finale en ik zit er vol in. Ik zou willen dat ik nog speler was vandaag, want het kriebelt. Ik heb ook in de kleedkamer gezegd dat het de spelers heel veel power moet geven dat wij zondag in Doetinchem die wedstrijd gaan winnen of met 2-2 gelijk gaan spelen. Wedstrijden met ons eindigen bijna nooit in 0-0. Ik ben ervan overtuigd dat wij gaan promoveren”, zegt De Gier in gesprek met FOX Sports. Hij had niet verwacht dat Almere City de voorsprong nog uit handen zou geven.

De Gier had zo zijn twijfels over het optreden van de arbitrage. “Tom Overtoom was doorgebroken en wordt neergehaald, dat is gewoon een rode kaart. Ik vind het ook raar dat de videoscheidsrechter daar niet in actie komt”, stelt de oefenmeester. Silvester van der Water bracht Almere City op voorsprong, terwijl Fabian Serrarens vanaf elf meter voor de 1-1 zorgde. Overtoom kreeg een rode kaart en mist zodoende de return in Doetinchem.

“Ik reken me geen seconde rijk. Je ziet hoe gek de wedstrijden verlopen dus zondag zal het ook wel weer een gekke wedstrijd worden”, aldus De Graafschap-trainer Henk de Jong. Er wordt in Doetinchem al wel een huldiging georganiseerd en dat snapt de oefenmeester wel. “De Graafschap is zo'n grote club, als je promoveert komen er twintigduizend mensen. Je kunt niet op zondag misschien promoveren en dan pas op maandag zo'n feest organiseren. Je hebt met politie en nog veel meer te maken. Daar is helemaal niets arrogants aan, wij zijn heel normaal.”

Update 19 mei 12.10 uur - Almere City definitief zonder geschorste aanvoerder in return
Tom Overtoom zal zondag niet in actie komen als Almere City het in de return van de finale van de nacompetitie in Doetinchem opneemt tegen De Graafschap. De aanvoerder van de ploeg van trainer Jack de Gier kreeg in het heenduel een rode kaart, na een onfortuinlijke handsbal in het strafschopgebied. Almere City ging vervolgens in beroep tegen de opgelegde schorsing van Overtoom, maar de tuchtcommissie van de KNVB heeft het beroep afgewezen en concludeert dat de middenvelder bewust hands maakte.

Wie promoveert naar de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We zullen zien zondag. Almere heeft een paar hele goede spelers. In de Play-offs weet je het maar nooit wat de uitslag gaat worden. Toch heb ik een goed gevoel voor zondag dat wij gaan promoveren. Ik ben er gelukkig bij zondag om te genieten van de wedstrijd, sfeer en hopelijk ook een goed resultaat .

19 mei 2018 om 11:49

Wie weet scoren we weer 2x en dan gaat het heel spannend worden.

19 mei 2018 om 14:45

Statistieken zeggen niet alles, finales zijn wedstrijden opzich en daarom heeft Almere ook zeker een kans. Maar gezien de statistieken dit seizoen (5 uitwedstrijden Almere op gras, 5x verloren, de graafschap thuis sterker dan uit en Almere pakte nog nooit een punt in de historie in Doetinchem), is de graafschap toch wel verplicht dit te winnen. Verwacht het eigenlijk ook wel op een uitverkochte en altijd sfeervolle Vijverberg.

19 mei 2018 om 17:32

Ik hoop morgen op een uitzondering van de statistieken hahaha

Tom Overtoom werd niet neergehaald. Die werd correct van de bal gegleden door Nieuwpoort. Hoefdraad werd daarvoor wel neergehaald. Hier werd echter voordeel voor gegeven. Mischien was dat de fout. Over de gehele linie gezien mag Almere de handjes dicht knijpen dat het gelijk is geworden want de Graafschap was eigenlijk op alle fronten beter. Daar doet de hectische slotfase niets aan af.

18 mei 2018 om 09:21

Ik had ook het gevoel dat het een correcte sliding was (ben ik misschien wel bevooroordeeld). Maar wat een slechte verliezer was de Gier gisteren. Zoals hij de Jong een hand gaf, sloeg helemaal nergens op.

19 mei 2018 om 16:13

Wat gebeurde er dan? Had het gemist denk ik

Ik gun het Almere City werkelijk waar van harte als ze het redden, maar Jack de Gier heeft naar mijn mening weinig recht tot klagen wat betreft een Var.

Uit bij Roda JC hadden ze nog voor rust met 10 man kunnen staan en een penalty tegen kunnen hebben als er in die ronde een VAR was gebruikt. Dan ga je het never nooit redden en staat er een andere ploeg in de finale. Uiteraard hebben ze Roda JC meer dan terecht uitgeschakeld. Iets met een oude voetbalwet over kansen niet afmaken en een deksel en een neus...

18 mei 2018 om 11:01

Alleen toen had je hem niet en nu wel. Hij vergeet ook 2x hands van Nieuwpoort. Blom floot in beide gevallen zeer slecht. Maar Blom is wel iemand die zich graag wilt laten zien. En dat je onder beveiliging weg moet gaan zegt al genoeg dat de gemoederen hoog opliepen gisteren. Ben nog nooit zo boos wakker geworden als vandaag. Zoals gewoonlijk worden wij genaaid op het laatste moment.

18 mei 2018 om 11:21

'zoals gewoonlijk worden wij genaaid op het laatste moment'. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik Almere niet goed genoeg gevolgd heb dit seizoen (of eerder), om daar een goed beeld van te hebben.

Wat ik me wel heel goed kan voorstellen is dat de druiven na die wedstrijd van gisteren heel zuur zijn voor je! Dat Blom vooral Blom heel belangrijk vindt... Is dat niet hetzelfde als blauwe lucht en groen gras?

Heel veel succes op de Vijverberg!

18 mei 2018 om 12:05

Laat de graafschap maar mooi promoveren. Dat scheelt weer wat afschuwelijke wedstrijden op plastic.

18 mei 2018 om 12:22

Weer iemand die daarover begint. Almere legt dan een natuur grasveld aan en stopt met dat plasticveld.. hoe vaak dit niet is gezegd op Vz..

Niet gehoopt wel verwacht van de KNVB. Was gewoon een hele ongelukkige handsbal op de doellijn. Ze zullen zondag vol aan de bak moeten en als eerste moeten scoren.

bewust hands.... onzin!

19 mei 2018 om 13:58

Belachelijk besluit van de tuchtcommissie idd om dit als een bewuste handbal te beschouwen. Blijkbaar heeft Overtoom bovennatuurlijke reflexen waar een topkeeper jaloers op kan zijn.

verbaast mij niks met zo een aanklager van de Knvb ben je gelijk al schuldig als de kaart gegeven word zou de beste man dat niet doen valt hij de scheidsrechter af en dat kan natuurlijk niet. daarbij beetje raar dubbel gestraft en een rode kaart en een pingel en ook raar dat de beste man geen commentaar wilde geven waarom hij die pingel gaf. succes beide clubs zondag

19 mei 2018 om 17:06

henk1954

Leuk verhaal, over die aanklager, maar uiteindelijk zijn het de leden van de Tuchtcommissie die bepalen of er een schorsing opgelegd wordt of niet en niet de aaklager.

Kom op Almere. Jullie kunnen het.
Is van der water weer fit? Hij viel namelijk uit.

19 mei 2018 om 14:17

Sil is fit. Vermoeiheid's klachten.

Die regel moeten ze echt veranderen of rood of een penalty , maar niet rood en een penalty . Zo word Almere 2x gestraft voor ongelukkige handsbal .

19 mei 2018 om 20:49

rood is zwaar bestraft maar dit komt ook omdat de graafschap scoorde uit de strafschop. Ik vind rood voor het bewust voorkomen van een goal met een handsbal (neem als voorbeeld Suárez tijdens het wk) een prima straf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren