Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Aan Ajax gelinkte Vanaken verlengt contract bij Club Brugge

Laatste update:

Hans Vanaken werd in de Belgische media gelinkt aan Ajax, maar Algemeen Dagblad-journalist Freek Jansen verwijst dat gerucht naar het rijk der fabelen. De aanvallende middenvelder van Club Brugge zou in beeld zijn als opvolger van Donny van de Beek. Laatstgenoemde staat in de serieuze belangstelling van Real Madrid. Vanaken is volgens de Ajax-volger niet beeld.

Het Nieuwsblad meldde woensdag dat Ajax een miljoenenbod op Vanaken zou voorbereiden. Hij zou Van de Beek moeten doen vergeten, wanneer de Oranje-international overstapt naar Real Madrid. "Ik heb het bij Ajax gecheckt: Vanaken is totaal niet in beeld", reageert Jansen donderdagavond bij het programma Voetbalpraat van FOX Sports. Vanaken verlengde vorig jaar nog zijn contract bij Club Brugge tot medio 2023.

Spaanse media zijn ervan overtuigd dat Van de Beek op korte termijn zijn handtekening zet onder een langdurig contract in het Santiago Bernabéu. Ajax-trainer Erik ten Hag gaf eerder deze week aan dat de Oranje-international volgende week dinsdag (20.30 uur) hoe dan ook gewoon aan de aftrap zal verschijnen in de return tegen PAOK. De heenwedstrijd in Griekenland in de derde voorronde van de Champions League eindigde afgelopen dinsdag in een 2-2 gelijkspel.

Update 9 augustus 16.46 uur - Vanaken hakt knoop door en verlengt bij Club Brugge
Een eventuele transfer van Hans Vanaken naar Ajax is definitief van de baan, want Club Brugge meldt vrijdagmiddag dat de middenvelder zijn contract heeft verlengd tot medio 2024. Vanaken, sinds 2015 actief voor Club, werd bij Ajax genoemd als mogelijke opvolger van Donny van de Beek, die mogelijk naar Real Madrid vertrekt. De Amsterdamse club heeft volgens het Algemeen Dagblad echter nooit overwogen om een serieus bod neer te leggen in Brugge.

Hans Vanaken zou een versterking zijn voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heerlijke teksten “ik heb het bij ajax gechecked”. Klinkt lekker interessant. Maar bij wie dan.. overmars gaat je niets vertellen, al zou die Vanaken al in zijn kantoor hebben staan.

Naar aanleiding van dit stuk heb ik het ook ff gechecked bij ajax, Vanaken is dichtbij een overgang.

Zo.. dat journalisme is zo moeilijk niet.

9 augustus 2019 om 07:27

Ik denk dat Freek wel betrouwbaar is in dit verhaal.

9 augustus 2019 om 07:32

Hij heeft vast prima bronnen hoor maar dat ik heb het even gecheckt is wel heel simple. Ik kan ook zeggen dat de buurman van de vriendin van een oud klasgenootje van Van De Beek dit heeft gehoord. Dat zou op het zelfde neerkomen.

9 augustus 2019 om 07:38

@dr. Mario neehoor dat is helemaal niet “heel simpel” maar gewoon hoe het werkt; hij heeft een X Aantal contacten rondom de club en wellicht de zaakwaarnemer van Vanaken en die contacteert hij. Zo werkt de voetbal journalistiek.

9 augustus 2019 om 07:51

En die contacten laten het achterste van hun tong zien, wil je zeggen? Kom nou toch. Dat is te simpel gedacht. Ik snap best hoe het werkt maar deze knakker doet of tie het allemaal heeft uitgevonden.

9 augustus 2019 om 09:52

Dat komt natuurlijk niet op hetzelfde neer, want Freek Jansen heeft andere bronnen dan de buurman van de vriendin van een oud klasgenootje van Van de Beek. En daarom werkt Jansen bij het AD en zitten wij hier lekker in de comments te blaten.

9 augustus 2019 om 10:23

Ik ben het eens met Mario. Voetbaljournalistiek is echt niets meer of minder dan koffiedik kijken. Denk je nou echt dat Overmars precies tegen anderen gaat zeggen hoe het zit, zonder bijbedoelingen? Neem nou die hele primeur van de Telegraaf, begin van dit jaar. De Jong zou naar PSG gaan en het werd allemaal binnen no-time beklonken. Een week later tekent hij een voorcontract bij Barcelona.

Zeker Overmars is heel slim met de informatie die hij naar buiten laat 'lekken'. Het kan heel onhandig zijn, maar je kan ook clubs heel slim tegen elkaar uit spelen.

9 augustus 2019 om 07:32

@jdg84 Jij begrijpt overduidelijk niet hoe de voetbal journalistiek werkt: journalisten welke bijvoorbeeld als specifieke clubvolger zijn gelieerd aan Ajax zoals Freek Jansen hebben dermate Goede bronnnen en contacten dat zij echt wel kunnen Checken en weten of een gerucht Klopt ofdat het totale onzin is. Of denk je soms dat alleen Overmars er van op de hoogte is met Welke spelers Ajax bezig is? Er zijn bij onderhandelingen en scouting zoveel mensen betrokken,er lekt altijd wel iets uit.

Kortom je praat onzin.

12 augustus 2019 om 14:39

Er staat in dit stuk van 2 kranten informatie. De ene zegt dat het links is en de andere rechts. 1 van de 2 praat dus onzin en 1 van de 2 heeft gelijk. Mijn reactie gaat twee kanten op. Misschien heeft deze man wel vaker gelijk dan gemiddeld, maar het gaat mij om het gemak waarin iets beweerd wordt. De man die dit in de krant schreef daar, die is nog steeds overtuigd dat het wel zo is en en gooit het nu op "agenda's" dat het ontkent wordt. Dat is een clubwatcher van Brugge. Die zou dan ook wel ergens iets gechecked hebben om te kijken of het totale onzin is toch?

Maar ik zal er, gezien de reacties die ik hier krijg, volgende keer rekening mee houden dat deze Freek Jansen het doorgaans aan het goede eind heeft.

9 augustus 2019 om 07:39

@jdg84: Freek Jansen is doorgaans een betrouwbare Ajax-watcher. Misschien klinkt het 'gecheckt' wel heel makkelijk, maar ik geloof echt wel dat hij mensen binnen de club erover heeft gesproken. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles wat Freek Jansen zegt per definitie klopt, iedereen heeft z'n eigen agenda. Clubs gebruiken af en toe natuurlijk ook de media voor het onderhandelproces.

9 augustus 2019 om 10:07

Die Freek Jansen is vrij betrouwbaar hoor. Net als Mike Verweij bijv.

9 augustus 2019 om 11:58

Als hij Overmars heeft gebeld en die zegt dat Vanaken niet in beeld is,dan heeft deze journalist toch gewoon gelijk? Dat Overmars eventueel tegen hem liegt is natuurlijk niet de schuld van die journalist. Wij weten zijn bronnen niet,dus wij kunnen dat niet beoordelen

9 augustus 2019 om 14:46

Als je er zo zeker van bent dat voetbaljournalisten alles uit hun duim zuigen, wat doe je hier dan nog en waarom post je uberhaupt? Want nu zit juist jij interessant te doen met ononderbouwd geneuzel met de strekking dat men niet alles moet geloven wat men leest, maar zo kan je wel aan de gang blijven. Het is namelijk heel simpel waarom dit geen officieel nieuws is, en dat is omdat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is, dat officieel nieuws zoals transfers via persberichten deelt. Onderhandelingen worden nooit openbaar gemaakt, waardoor een journalist nooit een officiele bron kan plaatsen. Maar dat wil niet zeggen dat Freek Jansen dit nieuws niet onderhands van een betrouwbaar contact heeft ontvangen. Neem bv recente transfers van Magallan, Alvarez en Martinez; daarvan was allang onofficieel bekend dat Overmars in onderhandeling was, maar ook daar was officeel niets bekend.

Om een lang verhaal kort te maken: bewijzen dat iets niet bestaat, is vrij lastig. Vraag maar aan god.

9 augustus 2019 om 16:49

Laat scepticus38 het maar niet lezen; dan ben je niet ethisch en integer ...

... ofzo ...

9 augustus 2019 om 17:04

@jdg84

" Heerlijke teksten “ik heb het bij ajax gechecked”. Klinkt lekker interessant. Maar bij wie dan.. overmars gaat je niets vertellen, al zou die Vanaken al in zijn kantoor hebben staan. Naar aanleiding van dit stuk heb ik het ook ff gechecked bij ajax, Vanaken is dichtbij een overgang. Zo.. dat journalisme is zo moeilijk niet. "

Freek Janssen is Ajax watcher eerst bij VI nu bij het AD. Hij is meestal vrij goed geinformeerd. Ik neem aan dat het Nieuwsblad zich baseert op bronnen bij Brugge, al kan het zomaar zo zijn dat de zaakwaarnemer van Vanaken het gerucht de wereld in heeft geholpen om een beter contract voor zijn client te versieren. Het kan echter ook zijn dat Ajax wel degelijk heeft geinformeerd naar Vanaken, maar dat hij niet meer dan 1 van de vele namen op een lijstje is. In dat geval hebben beiden gelijk alleen hebben ze het dan over verschillende stadia van interesse, het Nieuwsblad over zijdelingse en Freek Jansen over concrete.

Net als bij al die andere geruchten moeten we gewoon weer afwachten wat er gebeurd. Iedere krant of journalist kan gewoon iets de wereld inslingeren en het wordt wel weer ergens opgepikt.
Zo lang de transferperiode nog niet is gesloten zullen we dit soort berichten meer lezen ...

9 augustus 2019 om 17:12

Precies! Als je alles moet geloven... Hoeveel spelers er al wel niet aan Ajax gelinkt zijn... Maar goed, het wordt gelezen en daar draait het bij vele 'journalisten' om.

Niet in beeld totdat Donny volgende week echt weg is....

9 augustus 2019 om 10:52

Precies, dus momenteel is er geen sprake van vergaande interesse. Wordt Donny alsnog verkocht, wat nog lang niet zeker is, dan is er hoogst waarschijnlijk wel vergaande interesse.

Zo werkt de voetbal wereld.

Heeft zijn zaakwaarnemer slim gedaan.

9 augustus 2019 om 17:01

Zelfde tactiek als Berghuis, eerst schemeren met interesse van andere clubs en vervolgens gewoon bij tekenen.

9 augustus 2019 om 17:02

Ach, ik vraag me eigenlijk wel af of een transfer van Vanaken realistisch was. Ik denk dat Ajax minimaal 25 miljoen had moeten betalen en het lijkt me sterk dat Ajax dat zou doen voor een 26-jarige speler.

9 augustus 2019 om 18:38

Lol leuke grap speler uit Belgische competitie brengt echt geen 25 miljoen op hoor 🤣

9 augustus 2019 om 19:17

Makkelijk om zomaar een competitie neer te halen he? Check misschien even je feiten: Wesley Moreas is deze zomer nog voor 25M van Club Brugge naar Aston Villa gegaan. En Tielemans was ook al 25M.

10 augustus 2019 om 09:33

@theworld

"makkelijk om zomaar een competitie neer te halen he? Check misschien even je feiten: Wesley Moreas is deze zomer nog voor 25M van Club Brugge naar Aston Villa gegaan. En Tielemans was ook al 25m. "

Er zit wel degelijk een kern van waarheid in, wat hij zegt en dat heeft helemaal niets met het neerhalen van een competitie te maken. Wesley en Thielemans zijn de uitzonderingen die de regel bevestigen. Ondanks dat de Belgie de afgelopen jaren een reeks van topspelers heeft voort gebracht, profiteren de Belgische clubs daar nauwelijks van. Kijk naar Thielemans, die is na een jaar alweer door Monaco voor het dubbele bedrag door verkocht. Dat de Belgische clubs zo weinig voor hun spelers vangen, heeft niets met het neerhalen van een competitie te maken, maar met de Wet van 78. Daarmee kunnen spelers hun contract zonder opgave van redenen en op ieder gewenst moment laten ontbinden. Er is een aantal spelers die dat heeft gedaan van wie Steven Defour de bekendste is. Als een speler zijn contract laat ontbinden met de Wet van 78, moet hij zijn club een schadevergoeding betalen, maar die is ook in de wet vast gelegd en is gelijk aan het salaris dat hij gedurende de tijd dat zijn contract nog doorloopt, zou kunnen verdienen. Als een speler zijn contract opzegt, loopt zijn club de transfersom mist en die is vele malen hoger dan de schadevergoeding die de club ontvangt en dat dat kan die club dus miljoenen schelen. Daarom hoeft de zaakwaarnemer van een speler in Belgie alleen maar met de Wet van 78 te dreigen om een club die te hoog in de boom gaat zitten, waardoor de speler niet weg dreigt te komen, te doen inbinden. En daarom ontvangen Belgische clubs veel lagere bedragen voor hun topspelers dan bijv. Nederlandse clubs. Het zegt eigenlijk wel genoeg dat 25 miljoen het hoogste bedrag is dat een club in Belgie voor een speler heeft ontvangen, terwijl het land topspelers als Debruyne, Hazard en Courteois heeft voort gebracht. En dat dat bedrag maar twee keer is betaald. Het zegt ook genoeg dat in meer dan 40 jaar tijd maar een handjevol spelers gebruik heeft gemaakt van de Wet van 78 om onder hun contract uit te komen, terwijl de meeste nog buitenlander waren ook. Dat is omdat het niet nodig was, omdat dreigen met de wet al voldoende is om een club te laten inbinden.

Eindelijk goed nieuws ! Als Donny ook nog vertrekt........dan op zijn minst een gelijkwaardige speler zoniet 2 gelijkwaardige spelers ! Hebben we hard nodig op het middenveld !

Ajax heeft nooit interesse in hem gehad

9 augustus 2019 om 18:39

Hoe weet je dat?

Goed nieuws, dan kan Donny dus ook niet weg.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren