Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ultieme revanche voor Ten Hag: ‘Hij was briljant, de beste man op het veld’

Laatste update:

Erik ten Hag is in zijn nopjes met de klinkende zege op Real Betis in de achtste finales van de Europa League. Manchester United had donderdagavond geen kind aan de Andalusiërs en zegevierde met 4-1. Bruno Fernandes snoerde alle critici de mond en werd door Ten Hag aangewezen als beste man op het veld. Ook voor Wout Weghorst, die zijn eerste treffer maakte op Old Trafford, werd het een avond om nooit te vergeten.

United liet in grote delen van de wedstrijd oogstrelend voetbal zien en drukte het overwicht na rust uit in de score. Via Antony, Fernandes en Weghorst werd een uitstekende uitgangspositie neergezet voor de return volgende week. In de eerste helft zorgde Marcus Rashford met een kanonskogel voor de openingstreffer. Ayoze Pérez zette na ruim een half uur de gelijkmaker op het bord. Ten Hag had na afloop vooral lovende woorden voor Fernandes, die goed was voor een treffer en een assist.

"Hij was de beste speler op het veld", citeert de BBC uit de mond van Ten Hag. "Hij had een wat diepere rol en was briljant. Hij maakte het spel vanuit de achterhoede, met veel goede passes tussen de linies. Van daaruit creëerden we veel kansen." Fernandes kreeg in de dagen voor het duel met Betis stevige kritieken te verwerken. In Engeland waren enkelen van mening dat hij zijn aanvoerdersband moest inleveren als gevolg van de 7-0 nederlaag bij Liverpool. Ten Hag ging daar niet in mee en koos tegen Betis voor dezelfde basiself.

Fernandes behield de band en betaalde het vertrouwen terug met een uitstekende wedstrijd. Zijn treffer betekende zijn achtste doelpunt van het seizoen. Toch liet de Portugees zich ook van zijn slechtste kant zien door in de tweede helft hard en onnodig door te gaan op doelman Claudio Bravo. Het kwam hem op een gele kaart te staan, waar rood ook niet had misstaan. "Zijn passie is zijn kracht", aldus Ten Hag over die actie. "Maar soms moet hij dat beheersen, want als het te veel is, wordt het een zwakte. Dat weet hij, maar die lijn is dun."

Ten Hag is zich bewust van het feit dat één zege niet genoeg is om de kater van afgelopen weekend weg te spoelen. "We negeren het niet", zei hij. "We hebben fouten gemaakt en we zijn flink bekritiseerd. We toonden zelfgenoegzaamheid en dat kun je nooit doen in topvoetbal. In de weken ervoor was ik niet blij tegen Newcastle United en de prestatie tegen Leicester City in de eerste helft, maar soms moet je eerst een heel slecht resultaat halen voordat iedereen de ogen opent." Komende zondag neemt United het in eigen huis op tegen nummer voorlaatst Southampton (aftrap 15.00 uur).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benieuwd naar de krantenkoppen van de Engelse media, die leven echt in de waan van de dag.

10 maart 2023 om 08:58

Die zullen weer lovend zijn en hem bejubelen met superlatievenals 'captain Fantastic' :-) (deze week althans).

Het is ronduit idioot om een speler op basis van 1 slechte wedstrijd compleet af te branden, net zoals het idioot is om een speler op basis van 1 goede wedstrijd de hemel in te prijzen.

10 maart 2023 om 09:12

Met je eens, behalve dat het in het geval van bruno niet om 1 goede wedstrijd gaat. Die is bijna altijd belangrijk bij united.

10 maart 2023 om 10:09

Oh volledig met je eens hoor. Ik wou maar aangeven dat de waan van de dag al te vaak de bovenhand haalt in de pers.

Bruno Fernandes is inderdaad een key player bij United en aan een sterk seizoen bezig.

10 maart 2023 om 11:10

Ja is echt absurd hoe snel dat heen een weer gaat in de media.

10 maart 2023 om 09:00

Volgens mij niet alleen in Engeland hoor, dat zie je hier ook gewoon. Het is altijd Jantje lacht of Jantje huilt en nooit iets genuanceerder.

10 maart 2023 om 09:07

Is hier inderdaad ook het geval, maar niet zo extreem als in het VK. Al geldt dat natuurlijk voor de hele media daar.

10 maart 2023 om 09:16

Dat klopt ook zeker, Engeland lijkt daarin wel de kroon te spannen.

Ik ben wel benieuwd hoe Cody Gakpo zijn week was nadat ie belangrijk was in zijn eerste NWD op Anfield. Jammer dat daar zo weinig aandacht voor is op vz.

10 maart 2023 om 09:03

Ook jammer dat we na de 7-0 nederlaag van United niet bediend werden van de gewoonlijke 6-7 'ten Hag' artikels in dag(en) volgend op de wedstrijd.

Artikels die we nu, na de logische overwinning tegen Real Betis, ongetwijfeld wel weer zullen krijgen.

10 maart 2023 om 09:25

Rare reactie je weet toch dat Cody niet bij Ajax heeft gespeeld.

10 maart 2023 om 09:34

Indeed, ik sta erom te popelen om aan te geven dat Gakpo matig is, maar er zijn te weinig artikelen voor mij om die mening door te drukken, dus nou moet ik het hier doen.

10 maart 2023 om 09:43

Ajax, Barcelona, Ten Hag en dan pas de rest toch?

10 maart 2023 om 10:17

Samcro

Of wat dacht je van AZ na knappe overwinning. Kan ook aan mij liggen maar zag maar 1 artkel met verslag over de wedstrijd.
Terwijl deze overwinning zeer knap is.

10 maart 2023 om 11:11

Ga je nou bij elk artikel over united zeuren over gebrek aan aandacht voor bepaalde andere zaken?

10 maart 2023 om 13:43

Niet alleen bij Utd, bij artikelen over Ajax net zo goed als andere NL clubs het goed gedaan hebben. Ik heb totaal geen macht of zeggenschap, maar het moet eens afgelopen zijn met die gekleurde berichtgeving hier. Liverpool legt het Utd van de heilige Ten Hag genadeloos over de knie, de media in Engeland staat er vol van en op vz enkel krekels en tumbleweeds... Dan heeft Weghorst een mooie kaats of Ten Hag een wissel gedaan die scoort en mijn scherm staat vol met notificaties. Gaat echt nergens over.

'dan lees je ze toch niet?' ...echt, ga iemand anders vervelen

10 maart 2023 om 13:51

Ik heb na die verliespartij volgens mij alleen al 3 artikelen voorbij zien komen over wout die een bord aangeraakt zou hebben, en nog 2 of 3 over bruno en zijn beschamende optreden en eventuele innemen van zijn band, en 1 of 2 over hoe intens slecht wout weghorst wel niet is. De slechtste ooit zelfs.

Ik zeg niet dan lees je het toch niet, maar je lijkt zelf al een wat selectieve aandacht met bijbehorende verontwaardiging ontwikkeld te hebben.

10 maart 2023 om 13:57

Zelfs piers morgan werd aan het woord gelaten om uit te leggen dat ten hag zijn koffers moet pakken 😅

10 maart 2023 om 14:44

Iron, volgens mij snap je de essentie van mijn opmerkingen niet. Die artikelen die jij aanhaalt gaan óã³k allemaal over Utd, tot aan Piers toe. Er is in vergelijking veel te weinig aandacht voor andere Engelse clubs of Nederlanders die in Engeland actief zijn. Dit had je ook wel uit mijn eerste opmerking kunnen halen.

10 maart 2023 om 14:56

je gaf toch echt aan dat je vond dat er te weinig aandacht was voor united's pak slaag. Maar ok dat moest van jouw dus meer vanuit liverpool perspectief zijn. Nog andere wensen?
Verder blijft mijn punt gewoon staan. Ga je hier nou constant over lopen mekkeren? Je hebt het echt al heel regelmatig verteld. Vz heeft het ook gelezen. Blijkbaar willen ze hun bedrijfsvoering niet aanpassen voor samcro.

10 maart 2023 om 11:26

Wout weghorst artikel incoming…

10 maart 2023 om 12:36

Ondertussen staan we al op 4 'day after' artikels van United. Na de 7-0 tegen Liverpool was dat er welgeteld... 1.

Het was ook compleet belachelijk om gelijk maar die aanvoerdersband af te pakken na een nederlaag. Bruno doet het als captain gewoon prima het hele seizoen. En ook deze wedstrijd was hij weer de beste. Hij heeft de passie voor de club gecombineerd met voetballend vermogen. Een betere aanvoerder hebben ze daar niet. Maar goed hij heeft zijn antwoord gegeven op het veld en dat is het belangrijkste om de Engelse media de mond te snoeren.

10 maart 2023 om 08:56

Wordt eraf geschreven door de Engelse media. Vandaag zullen de krantenkoppen wel weer zijn dat de ultieme leider Man U gisteren bij de hand nam of iets dergelijks. De Speld zou nog best een serieuze krant kunnen zijn daar.

10 maart 2023 om 09:45

Dat het een geweldige voetballer is ontkende toch niemand? Maakt je alleen nog geen goede aanvoerder. Persoonlijk vind ik iemand als Varane een stuk geschikter. Of iemand als Rashford.

10 maart 2023 om 11:09

Ik begrijp echt niet dat dit een discussie is. Bruno was al de aanvoerder voordat hij de band droeg. Bijna vanaf dag 1 werd hij zo gezien binnen het team en onder de supporters.
Varane en casemiro zijn ook echte leiders. Maar er is geen reden om iets te veranderen. En varane is sws wat minder geschikt door zijn blessuregevoeligheid. Bruno heeft nog nooit een wedstrijd door een blessure gemist. Nog nooit.

10 maart 2023 om 11:26

1 Van de primaire taken van een aanvoerder blijft communiceren met de scheidsrechter. Bruno is een idioot op dat vlak als het ook maar een beetje niet loopt. Als dat eerste zo is, dan is het op zich irrelevant of hij hem draagt of niet.

10 maart 2023 om 12:22

Waarom blijven mensen zeggen als het ook maar een beetje niet loopt. het loopt al jaren niet voor united en doorgaans is hij een prima aanvoerder/leider. Of gaan we nou met zn allen doen of united elke week de pannen van het dak speelt?
En hoezo is hij een idioot op dat vlak? Je weet niet eens wat hij zegt tegen de scheids Je ziet een verongelijkt gezicht en je gaat ervan uit dat er mis is met de communicatie met de scheids. Niemand heeft het daarover en er is helemaal geen aanleiding om aan te nemen dat daar iets aan schort.

Ja, ze zijn die 7-0 Nederlaag nu wel weer vergeten door gisteren denk ik.

Ja bruno speelde echt een heel goede wedstrijd. Vind ik echt heel knap na die wanprestatie en alle bijbehorende kritiek van afgelopen week.

Het is fijn voor United, maar vooral voor Ten Hag dat United weer 'gewoon' is doorgegaan met waar ze gebleven waren: Winnen! Want als ze nu hadden verloren dan had ik de krantenkoppen wel eens willen zien betreft de spelers én Ten Hag.

Wel tof en knap dat Ten Hag dan gewoon aan z'n eigen strijdplan blijft, zn vaste 11 aanhoudt en niet zoals sommige trainers doen, meteen 3 man slachtofferen na zo'n groot pak slaag. Dat tekent wel Ten Hag dat hij echt zijn visie en plan heeft en vasthoudt aan zn vaste 11 zoals hij ook zo vaak bij Ajax deed.

"bruno Fernandes snoerde alle critici de mond" - Oh ja, joh? De kritiek ging niet om zijn voetballende kwaliteiten, dat ie kan ballen staat buiten kijf. Het ging om dat hij beschamend gedrag vertoonde als aanvoerder zijnde. In een moeilijke situatie als eerste verzaken. Dat maak je niet goed met een routine-overwinning op een Spaanse middenmotor, het is makkelijk om je je te gedragen wanneer het goed gaat. En zelfs toen ging Fernandes over de schreef met die schop op Claudio Bravo.

10 maart 2023 om 09:39

@theroscoe,

Die "schop" op Bravo ?
Hij probeert daar het schot te blokkeren, en raakt daarbij Bravo echt minimaal.
Het is niet dat hij met zijn noppen erin gaat, of volop zijn voet op zijn been zet.

Daarbij, Sinds wanneer is de nummer 5 middenmoot?
Bij mij is nummer 5 gewoon Top/Sub-Top

10 maart 2023 om 12:06

Leuk dat het voor jou top is. Voor mij heb je Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona en eigenlijk ook Sevilla half en alles daaronder is een hele grote groep aan middenmoot waar je het ene seizoen Europees pakt en het andere seizoen 15e staat. En dan heeft Sevilla nog een off-day. Maar dat is niet super belangrijk, het belangrijkste is dat Fernandes gewoon vol doorgaat op de keeper. Als je enig ontzag hebt voor je tegenstander, dan laat je je been niet zo hangen op die manier. Of je nou met de noppen vooruit gaat of niet. De intentie is makkelijk te herkennen voor wie Portugees voetbal een beetje volgt en nog enigszins een besef heeft van wat geniepig is en wat onbedoeld is. Als jij dat niet herkent, kan ook, even goede vrienden, maar ik hoef jou ook niet ervan te overtuigen eigenlijk.

10 maart 2023 om 11:13

Over de schreef? Hij deed zelfs zijn uiterste best hem niet met de noppen te raken, en dat lukte ook. Jij bent gewoon aan het zoeken. Gelukkig is het bij united en de supporters totaal geen issue. En al helemaal zijn instelling niet. Zondag was een incident.

10 maart 2023 om 12:08

Same here, als je het niet ziet, dan zie je het niet. Dat is niet mijn probleem. Je mag het zelfs in je hoofd hebben dat Fernandes Bravo probeert te ontwijken, geen probleem.

10 maart 2023 om 12:17

Nee hij probeert hem niet te ontwijken. Hij gaat door daarom krijgt hij geel Hij probeert hem niet te blesseren daarom krijgt hij geen rood. Beelden wijzen ook exact dat uit. Lijkt me niet echt een situatie die je anders kunt zien. Maar er zijn altijd uitzonderingen dus.

10 maart 2023 om 12:32

@ironmanutd,

Ik probeerde hem dat ook te vertellen, maar toen ik las dat hij alles buiten de top 3 van Spanje bestempeld als "middenmoot" dan is het bij mij al klaar.
Zou hetzelfde zijn dat je psv nu middenmoot van Nederland zou noemen.

10 maart 2023 om 13:03

ja haha ik las het. Je hebt de top 3 en alles eronder is middenmoot. Gewoon je eigen woordenboek maken wat moet het leven voor sommige mensen toch chill zijn.

12 maart 2023 om 10:43

Jeroen: Hou dan ook even je snuit als je niet rechtstreeks op mij wilt reageren, maar wel leuk wilt meedoen met die andere gast. Verder is het idioot om mijn woorden te interpreteren als dat "psv nu ook middenmoot is". Het gaat om verhoudingen. PSV is traditionele top en doet altijd mee om het kampioenschap. In Nederland heb je dit seizoen nu ook een redelijk brede top. In Spanje loopt Barcelona ermee weg. Normaliter heb je Real + Barcelona + Atletico die meedoen om het kampioenschap. Sevilla doet het vaak ook goed. Daarbuiten heb je een grote groep aan clubs die uitwisselbaar zijn. Daar hoort Real Betis ook tussen. Om dan een punt te maken over subtop vs. middenmoot is dan gewoon janken om semantiek. Ga dan niet zielig lopen doen wanneer jij jouw eigen interpretatie geeft en ik vervolgens hetzelfde doe.

12 maart 2023 om 10:45

En pesroon 2 is zo'n typisch subjectieve United-fan die nog zou verklaren dat de lucht rood is als het in het voordeel van United zou zijn, dus in hoeverre heeft het nut om daar mee te praten.

12 maart 2023 om 14:31

Dus nummer 4 en 5 is geen subtop maqr middenmoot, omdat ik united support? Dat ze sub de top zitten en niet in het midden maakt niet uit natuurlijk

Geweldige voor onze Wout, natuurlijk! Mooi voor Eth en de rest van Manchester. Knappe overwinning. Wat vinden Manchester fans eigenlijk van Sancho? Blijft het voor mij als minimale volger van de club verdacht rustig onder ondanks de hoge transfersom en verwachtingen?

10 maart 2023 om 09:52

Sancho is een jongen met een gunfactor. Ja, hij heeft veel gekost, maar heeft ook op persoonlijk vlak een aantal zware maanden achter de rug. Lijkt het spelletje weer leuk te vinden en de afgelopen weken toch al aantal keer weer belangrijk geweest. Aan de bal zie je dat hij echt wel veel kan. Vertrouwen in dat deze jongeling onbetwist aan de zijkanten zal gaan verschijnen!

10 maart 2023 om 11:16

Hij viel een paar weken geleden goed in, en ten hoopte iedereen dat hij terug was. Wedstrijd erna was weer wat minder en heeft erna toch niet zo veel meer gespeeld. Imo speelt antony nog heel weinig als sancho echt zijn vorm terugvindt. Maar heb het gevoel dat ten hag daar anders over denkt.
Maar waarom zou het onrustig worden bij united? Die raken niet in de stress als hun grote aankopen niet presteren. Zijn ze wel gewend helaas

Knap dat Ten Hag zich aan zijn eigen strijdbaar plan blijft. Prima, bij vlagen echt mooie wedstrijd. Je speelt toch tegen de top van Spanje. Knappe ruime zege. Weghorst giga bekritiseerd telkens weer, die gooit me toch een possie strijd, karakter en werkvermogen in, niet normaal. Hij is stuk belangrijker dan menigeen denkt en eindelijk heeft hij ook zijn treffer. Persoonlijk houd ik van dergelijke spelers., denk als je hem niet opstelt je het verschil snel merkt. Knapt supper veel op voor anderen een echte werker heb je altijd nodig. Benieuwd hoe de wedstrijden verlopen in Engeland. Mooi herstel van het team, eigen plan en laat de rest maar lullen. Mooi.

Bruno is inderdaad een Jantje lacht jantje huilt figuur. Hij is als speler erg wisselvallig. Hij lijdt enorm veel balverlies.
Daartegenover kan hij briljant zijn in beslissende passes.Zijn houding in het veld mag beter.bZowel naar zijn medespelers als tegenstanders. Hij moet volwassener gedrag gaan vertonen. Hij heeft te vaak van die kortsluiting momenten in zijn hoofd. Bijv; De bal in de maag van Frenkie de Jong schoppen terwijl die op de grond ligt. Baldé aan de arm trekken terwijl die geen enkel gebaar vormde in het
strafschopgebied . Resultaat penalty tegen. In de cupfinale voor eigen succes gaan terwijl afspelen op Sancho de wedstrijd compleet opslot had gegooid. Ik vind Bruno niet de ideale aanvoerder. Die rol zie ik meer weggelegd voor Casimero.

10 maart 2023 om 11:17

Hou tcch op joh. Speelt heel het seizoen hartstikke sterk. En was in voorgaande jaren ook beter dan de rest van dat slappe zooitje toen.
Balverlies klopt wel, maar dat is zijn spel.
Overwegend is het gewoon superpositief. Zelfs als je een paar random momenten benoemt die niet goed waren. Dat kun je echt bij bijna elke speler op aarde wel doen.

Een heel behoorlijk resultaat van United. Zo kun je weer een beetje de nare nasmaak van afgelopen weekend wegspoelen. Maar laten we wel zijn, Betis kwam onthutsend zwak voor de dag en speelde echt inspiratieloos. Die terugwedstrijd wordt in ieder geval een formaliteit.

Niks geks toch, Bruno is sinds zijn komst al met enorme passen afstand de beste speler bij United. Echt een fantastische 10 die enorm goed kan voetballen. Het is een irritant gozertje om te zien zuigen op het veld, maar dat heb je als topsporter ook wel een beetje nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren