Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitslag Ballon d’Or: Messi blijft Van Dijk met minimaal verschil voor

Laatste update:

Lionel Messi won de Ballon d’Or dit jaar met slechts een kleine voorsprong op Virgil van Dijk, zo heeft France Football bekendgemaakt. De Argentijnse aanvaller ontving 686 punten en bleef daarmee de Nederlander nipt voor. Van Dijk kreeg namelijk 679 punten, net niet genoeg voor de eindzege. De aanvoerder van het Nederlands elftal eindigt op een overtuigende tweede plaats, want hij blijft nummer drie Cristiano Ronaldo (476 punten) ver voor.

De ranglijst is samengesteld door een groep van 176 journalisten, die allen een top vijf samenstelden. Zij deelden zes punten uit aan hun favoriet, vier aan hun nummer twee, drie aan de nummer drie, twee aan de vier en een aan hun nummer vijf. Van Dijk is zelfs vaker dan Messi als nummer een gekozen. De Liverpool-verdediger staat bij 69 journalisten op de eerste plaats tegenover 61 keer voor Messi. Met name in Europa en Azië staat de Nederlander er beter op dan Messi. In Europa kreeg hij 231 punten tegenover 194 voor Messi, in Azië 155 punten tegenover 134 voor de Argentijn. Messi kreeg op zijn beurt meer punten van journalisten uit Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Oceanië en Afrika.

Lionel Messi wint voor de zesde keer de Ballon d'Or

Frenkie de Jong is na Van Dijk de hoogst genoteerde Nederlander. De middenvelder van Barcelona ontving in totaal 31 punten en eindigt daarmee op de 11e plaats. Matthijs de Ligt eindigde met 13 punten op de 15e plaats, terwijl Georginio Wijnaldum met 1 punt op de 26ste plaats terug te vinden is. Hij deelt deze positie samen met Karim Benzema. Donny van de Beek, João Félix en Marquinhos kregen geen enkel punt en eindigen op een gedeelde 28ste plaats. Ajax-aanvaller Dusan Tadic kreeg vijf punten en is daarmee terug te vinden op een gedeelde twintigste plaats.

Uitslag Ballon d'Or 2019
28. Donny van de Beek (Ajax/Nederland) - 0 punten
28. Joao Félix (Benfica, Atlético Madrid/Portugal) - 0 punten
28. Marquinhos (Paris Saint-Germain/Brazilië) - 0 punten
26. Georginio Wijnaldum (Liverpool/Nederland) - 1 punt
26. Karim Benzema (Real Madrid/Frankrijk) - 1 punt
24. Marc-André ter Stegen (Barcelona/Duitsland) - 2 punten
24. Kalidou Koulibaly (Napoli/Senegal) - 2 punten
23. Hugo Lloris (Tottenham Hotspur/Frankrijk) - 3 punten
22. Heung-Min Son (Tottenham Hotspur/Zuid-Korea) - 4 punten
20. Dusan Tadic (Ajax/Servië) - 5 punten
20. Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal/Gabon) - 5 punten
19. Trent Alexander-Arnold (Liverpool/Engeland) - 8 punten
18. Antoine Griezmann (Barcelona/Frankrijk) - 9 punten
17. Roberto Firmino (Liverpool/Brazilië) - 11 punten
16. Sergio Agüero (Manchester City/Argentinië) - 12 punten
15. Matthijs de Ligt (Juventus/Nederland) - 13 punten
14. Kevin De Bruyne (Manchester City/België) - 14 punten
13. Eden Hazard (Real Madrid/België) - 25 punten
12. Raheem Sterling (Manchester City/Engeland) - 30 punten
11. Frenkie de Jong (Barcelona/Nederland) - 31 punten
10. Riyad Mahrez (Manchester City/Algerije) - 33 punten
9. Bernardo Silva (Manchester City/Portugal) - 41 punten
8. Robert Lewandowski (Bayern München/Polen) - 44 punten
7. Alisson Becker (Liverpool/Brazilië) - 67 punten
6. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain/Frankrijk) - 89 punten
5. Mohamed Salah (Liverpool/Egypte) - 178 punten
4. Sadio Mané (Liverpool/Senegal) - 347 punten
3. Cristiano Ronaldo (Juventus/Portugal) - 476 punten
2. Virgil van Dijk (Liverpool/Nederland) - 679 punten
1. Lionel Messi (Barcelona/Argentinië) - 686 punten

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pfff wat was VVD dichtbij..

3 december 2019 om 08:31

Al wint die het EK, maakt die Liverpool kampoen en krijfen ze 0 tegengoals. Mensen stemmen standaard op Messi en Ronaldo.

3 december 2019 om 08:57

Messi: 56 goals en 26 assists, topscoorder La Liga en CL, kampioen, halve finale CL,...is het ergens niet normaal dat er dan (veel) mensen op Messi stemmen. Als ik de toon van jullie posts lees, is het alsof Messi niet verdiend van hem te winnen.

3 december 2019 om 08:59

Je komt elke keer wel met goals enz maar dat kun je natuurlijk nooit vergelijken met een verdediger. Ik vind wat klopp zegt wel waar. ‘Messi is ‘misschien’ de allerbeste maar van dijk was beter (op zijn manier) dit jaar.

3 december 2019 om 09:11

Volgens mij mag iedereen een eigen mening hebben en die zal nog wel eens verschillen. Van dijk heeft naar mijn mening echt een geweldig seizoen gedraait met als hoogtepunt de cl winst. Maar ik kijk van zowel barca als liverpool veel wedstrijden en als ik eerlijk ben kan ik van messi gewoon meer genieten, ook dit jaar. Het was 50-50 voor mij wie m zou pakken en ik vind dat ze het beide verdienen!

3 december 2019 om 09:16

Waarschijnlijk kun je meer genieten van de goals en assists van Messi dan bijv tackles van van dijk. Dat is ook logisch maar daarom kun je het dus moeilijk vergelijken.

3 december 2019 om 09:19

Je mag wel een normale mening hebben maar kom dan met goede argumenten. Maak er een goede discussie van en respecteer dan ook zelf de mening van een ander. Je doet alsof alles wat jij zegt feitelijk de waarheid is. Ben benieuwd of je echt met goede punten kan komen en ook met respect kan antwoorden...

3 december 2019 om 09:20

Hoezo was het jaar van, van Dijk beter? Ze zeggen het maar niemand komt met argumenten... Het verschil is dat van Dijk 6 spelers voor hem heeft, drie spelers naast hem en nog een keeper achter hem. Het is in mijn ogen nu eenmaal makkelijker om als verdediger uit te blinken waar je met 11 man voor de goal kan hangen terwijl je als aanvaller al die verdedigers plus nog een keeper voorbij moet. Voor mij was het gewoon 50-50 en alleen omdat hij de CL won vind ik niet goed genoeg als argument.

3 december 2019 om 10:21

@Arsenal890: Nee ik kom met cijfers enkel en alleen om aan te tonen dat Messi hem ook wel degelijk verdiende te winnen. Net zoals Van Dijk hem verdiende te winnen op basis van zijn sterke seizoen. Maar als ik al die posts hier lees is het alsof Messi een nieuwe Modric is...

3 december 2019 om 10:27

Het is makkelijker om als verdediger uit te blinken? Zijn komst alleen al heeft Liverpool naar een nieuw niveau getild vanaf de eerste wedstrijd die hij heeft gespeeld. Geen 1 spelers heeft langs hem gedribbeld. Ik ben een groot fan van Virgil en Messi maar je doet hem echt ongelooflijk te kort met je opmerking. Messi speelt ook met 10 spelers om zich heen die hem bedienen.

3 december 2019 om 10:35

@thenry_228, die cijfers zijn hartstikke leuk en aardig, maar als je die cijfers als maatstaaf gebruikt om te bepalen wie hem verdient kan een verdediger of middenvelder uberhaupt nooit meer winnen.

3 december 2019 om 10:57

90% succesvolle tackles, daar kan Messi niet tegenop. Als je de impact die Virgil heeft gehad voor Liverpool ziet is het duidelijk dat Virgil momenteel de beste speler ter wereld is. Van een 4e plek met 75 punten en 38 goals tegen. Naar een 2e plek met 95 punten en 22 goals tegen. Allemaal doordat er 1 speler bij is gekomen die de leider is geworden van dit Liverpool. De leidende kwaliteiten die bij Messi ontbreken o.a. Voetbal is veel meer dan doelpunten en assist. Op verdedigend gebied statistisch gezien is van Dijk verre weg de beste verdediger. En als we gaan kijken naar Impact op een team zonder naar de cijfertjes te kijken laat Virgil zien meer impact te hebben op Liverpool dan Messi bij Barca. Waar Messi alleen zijn doelpunten en assist heeft bereikt van Dijk de leidinggevende capaciteiten en motiverende technieken waarmee het team beter presteert. In mijn optiek was van Dijk nummer 1. Maar deze prijs is al jaren een poppenkast, en er wordt meer gekeken naar naamsbekendheid dan naar echt kwaliteit. Zie o.a. de 3e plaats van Ronaldo en de 10e plaats van Mahrez.

3 december 2019 om 11:14

Kom op zeg, als de Barcelona verdediging die 2e wedstrijd niet compleet door het ijs was gezakt was Van Dijk niet eens in de buurt van Messi gekomen.

3 december 2019 om 11:21

Als de Liverpool aanval de 1e wedstrijd gewoon 1 of 2 keer had gescoord was Messi nooit in de buurt gekomen.

3 december 2019 om 12:26

De enige manier voor een verdediger om hem te winnen is door ook 30+ goals te maken. Keepers zijn bij voorbaat al uitgesloten van winst...

3 december 2019 om 12:58

@lichtstepondje niet zo gek dat je van een creatieve aanvaller meer geniet dan van een verdediger die als hoofdtaak een man uitschakelen heeft. ik kijk ook liever naar een creatieve nummer 10 dan naar een keeper maar nomineer dan alleen maar aanvallers nog voor die Ballon D'or als alleen genieten dan nu de maatstaf is voor die prijs

3 december 2019 om 13:01

@peerberwers lekker makkelijk om het weer op zijn teamgenoten af te schuiven. als de verdediging van Liverpool in die tweede wedstrijd niet zo goed had verdedigd dan had Liverpool er ook uitgelegen en wie stond daar achterin, Van Dijk

3 december 2019 om 13:02

@fcvoetbal23 en Messi heeft een spits en een linksbuiten naast hem in de voorhoede, twee backs die hem aanvallend ondersteunen en drie middenvelders in zijn rug dus wat is je punt?

3 december 2019 om 13:33

Eens Japie. Messi heeft exceptionele kwaliteiten, maar van Dijk heeft heel Liverpool naar een hoger niveau getild, terwijl Barcelona voor zo georganiseerd is (was) om Messi zo goed mogelijk te laten functioneren. Dat is een duidelijk verschil.
Teveel mensen die de Europese en Engelse competities niet heel goed volgen hebben het verschil gemaakt. Had het fantastisch gevonden als eindelijk weer eens een verdediger had gewonnen.

3 december 2019 om 17:23

@Gerard13: ja want het is enkel en alleen aan Van Dijk te danken dat Liverpool 20 punten meer pakt in de competitie en 16 doelpunten minder tegenkrijgt? Alisson, een doelman van nota bene 60 miljoen, heeft daar niets mee te maken? Mane en Salah die zowat 50 doelpunten gemaakt hebben, zitten daar voor niets tussen zeker? Om nog maar te zwijgen van de impact van Klopp trainer!

Al had Nederland de Nations League gewonnen of Man City gelijk gespeeld, had Big Virg gewonnen..

3 december 2019 om 08:16

Die landstitel ontbrak op Virgil's c.v. en dan kom je net te kort.

3 december 2019 om 08:18

Zoals ik zeg ja haha. Stel Kompany’s wereldgoal was er nooit in gegaan? Dan was VVD de winnaar.

3 december 2019 om 08:26

Dit had niet moeten uitmaken, het gaat om individuele prestatie en weet niet wat die goal had uitgemaakt.

3 december 2019 om 08:33

Omdat vele er toch bij zitten dat het wel wat uitmaakt, dat weet je toch? Op basis van wat jij zegt had Modric NOOIT mogen winnen.

3 december 2019 om 08:36

Messibarca: de CL is meer waard, daarbij komt dat die wel buitenaards heeft gepresteerd in de PL.

3 december 2019 om 08:37

Modric is de grootste grap ooit als gouden bal winnaar.

3 december 2019 om 08:41

okee,virgil presteerde buitenaards,maar hij voldoet daarmee niet aan de criteria voor de Gouden Bal. een landstitel op je c.v. is echt een must,naast die CL.

3 december 2019 om 08:54

Dat is makkelijk een landstitel. Toevallig wint barca die elk jaar. CL en een goede serie met je land is belangrijk.

3 december 2019 om 08:58

Tja als mijngrootmoeder een man was, dan was ze mijn grootvader! Als, als, als,...

3 december 2019 om 09:14

wat is dit nou weer voor een onzin? VVD is de reden dat het zo goed staat daar in Liverpool, hoe bedoel je hij voldoet niet aan de criteria? moet hij 90 goals maken

3 december 2019 om 10:17

Messibarca, Ik dacht dat het een persoonlijke prijs was en alleen kun je niet kampioen worden.

3 december 2019 om 10:22

Bwa volgens velen hier is Maradonna toch op zijn eentje wereldkampioen geworden hoor...

3 december 2019 om 10:44

Zonde Maradona lagen ze er in de kwartfinales er gewoon uit ja.

3 december 2019 om 13:06

Dan kan een verdediger echt nooit een individuele prijs winnen

3 december 2019 om 13:13

@messibarca. alsof de CL geen grotere prijs is dan de competitie winnen waar 95 procent van de tegenstand niet de financiele middelen en de selectie heeft om het je moeilijk te kunnen maken

4 december 2019 om 00:37

Nee dat is Owen

In Europa stemt men VVD, Messi, Ronaldo.
In Zuid Amerika stemt met Messi, Aguero, Becker, Lewandowski..

3 december 2019 om 08:17

Waarom stemmen ze in Zuid Amerika dan op Lewa? Los daarvan denk ik dat er ook zat mensen zijn in Europa die voor Messi hebben gestemd en in Zuid Amerika op VVD. Al is het alleen maar om Messi niet te laten winnen.

3 december 2019 om 08:30

Tja het zegt genoeg dat Aguero in dat rijtje staat.

Vind het wel raar dat Wijnaldum niet wat hoger is ingedeeld. Heeft toch ook een groot aandeel gehad in het succes van Liverpool en is tevens de motor op het middenveld van Nederland. Al jaren een ondergewaardeerde speler naar mijn mening.

3 december 2019 om 08:25

Eens. Zelfde geldt voor Sterling. En hoe C. Ronaldo nog boven Mane eindigt..

3 december 2019 om 09:02

Mahrez boven frenkie🙄

Hoe Ronaldo nog zoveel stemmen heeft verbaast mij het meeste. Wat een onzin.

3 december 2019 om 08:35

Door de voetbalmaffia natuurlijk! Als we katia aveiro moeten geloven.

3 december 2019 om 12:57

Heeft geen slecht seizoen gehad met wat mooie prijzen dus gewoon terecht. Dat Van Dijk de bal niet won is mij een raadsel.

Welke pannekoeken hebben op Griezmann (heel matig seizoen) en Lloris gestemd?

3 december 2019 om 09:46

Marquinhos is al helemaal lachwekkend.. Ziyech en Tagliafico hebben veel beter seizoen gedraaid.

De 10e plaats van Mahrez vind ik misschien nog wel het bizarste uit dit lijstje.. staat zelfs boven Sterling, die bij dezelfee club veel beslissender was. Verder jammer voor van Dijk, wellicht als hij de PL wint en wat moois neer kan zetten met Oranje, dat hij volgend jaar alsnog kan winnen.

3 december 2019 om 09:03

Viel me ook gelijk op, Snap ook totaal niet waarom hij zo hoog staat...

3 december 2019 om 09:26

Wellicht de Afrika cup jongens.. niet dat ik het er mee eens ben maar dat is de reden.

3 december 2019 om 10:14

Zal wel met de Afrika cup te maken hebben, die Algerije won. Daar was die wel erg goed. Niet dat het niveau daar zo hoog ligt maar het is het enige wat ik kan bedenken. Bij City is hij niet eens zeker van zijn plek.

3 december 2019 om 10:56

Ik denk inderdaad dat jij en Mickkonijn gelijk hebben. Zo zie je maar hoe opportunistisch zo'n verkiezing is. Verder is Mahrez natuurlijk een geweldige speler, maar hoe je 10e kan eindigen terwijl je niet onbetwist basisspeler bent is bijzonder.

Ongelooflijk hoe Mané met dat wereldseizoen van hem vierde geworden is. Hoorde hoe dan ook in de top-3 in plaats van Cristiano en durf zelfs te stellen dat hij belangrijker was dan Van Dijk bij Liverpool. Liverpool was verdedigend natuurlijk geweldig, maar dat was meer een collective achievement in mijn ogen, waar ik Mané overduidelijk de beste vond in 2019 van Liverpool's front three.

Messi verdient het gewoon om te winnen. Punt andere lijn!het verbaast me zelf dat het verschil zo klein is. Ik had een groter verschil verwacht. Maar ja, je hebt nu éénmaal voor en tegenstanders.

Ik denk dat sommige mensen zich ook meer richten op de persoonlijkheid i.p.v. het intrinsieke talent + prestatie van een voetballer.

Ik las net een titel in La Gazzetta dello sport en daar zei iemand;
Het is geen schandaal wanneer Messi wint, maar het brengt wel een schaduw over de resultaten van Liverpool en natuurlijk van Dijk.
Hoe je het ook wil verdedigen door te zeggen het is een individuele prijs en Messi is de beste van allemaal. Vorig jaar was hij dat simpelweg niet.
Waar heeft van Dijk vorig jaar geblunderd dat hij niet heeft gewonnen gisteren?
Messi heeft geschitterd maar het ook af laten weten in cruciale potten (niet alleen zijn fout)

3 december 2019 om 10:34

Je kan ze totaal niet vergelijken met elkaar. Messi laat het af weten omdat hij dus niet beslissend is als aanvaller. Andersom heeft van Dijk een team om zich dat waar nodig je met 10 man plus keeper voor de pot gaat hangen. Je kan het moeilijk vergelijken met elkaar. Ze moeten er gewoon per linie een uit delen.

Messi 1e is prima, maar dat bijvoorbeeld Griezmann boven Tadic staat, geeft aan dat marketingwaarde flink meespeelt.

The best of the best! Goat Lionel Messi #6

Ik snap niet waarom we deze ranking niet op basis van statistieken kunnen doen, waarbij je per linie punten toekent aan een bepaalde actie. Dat is volgens mij de enige manier om een keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller met elkaar te vergelijken. Volgens mij houden we tegenwoordig alles bij, dus dit zou wat mij betreft de nieuwe opzet moeten zijn in plaats van meningen waar altijd over te twisten valt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren