Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Uithaal kwam niet uit de lucht vallen, Cruijff is pleitbezorger van incest'

Laatste update:
/

Mino Raiola is niet op zijn mondje gevallen en een aantal jaren terug zocht de befaamde zaakwaarnemer openlijk de confrontatie met Johan Cruijff. Hij noemde de sterspeler uit de jaren zeventig een 'demente eikel' en haalde zich daarmee heel wat woede op de hals. In Revu komt hij deze week terug op de aanvaring met dé icoon van het Nederlandse voetbal.

Raiola zegt snel te hebben begrepen dat hij over de schreef was gegaan. "Ik heb naderhand direct mijn spijt betuigd dat ik Cruijff dement heb genoemd", geeft hij aan. "Cruijff is een voetballegende. Dat staat buiten kijf. Maar mijn uithaal richting Cruijff kwam niet zomaar uit de lucht vallen." Volgens de gewiekste zakenman kwam de uitlating voort uit de 'karaktermoord' die Cruijff zou hebben gepleegd op Martin Jol; een cliënt van Raiola. Cruijff zou de coach kapot hebben willen maken.

Een groot fan van de oud-speler van onder meer Ajax en Barcelona is Raiola nog altijd niet. Hij zegt vooral te problemen te hebben met het feit dat Cruijff propageert dat alleen oud-voetballers geschikt zijn om bestuurlijke functies in het voetbal te vervullen. "Daarmee discrimineert Cruijff feitelijk alle niet-voetballers", vindt de Italiaanse Nederlander. "Bovendien ontpopt hij zich als een pleitbezorger van incest binnen de voetballerij."

Aan wiens kant sta jij?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Cruijff zei juist dat wat hem aan gaat Martin Jol mocht blijven zitten, het lag niet aan de trainer, het lag aan de aanvoer die de trainer had.
Zoals hij dat ook bij al zijn voorgangers zei, van Basten, noem ze allemaal maar op.

Dat die dementerende Raiola nu Martin Jol tracht te misbruiken voor zijn eigen falen laat alleen maar extra duidelijk zien hoe idioot Raiola vaak bezig is.

Nu ook weer met Kishna e.d.

20 februari 2015 om 17:40

Er was wel degelijk kritiek op Jol, al dan niet terecht. Desondanks vond ik dat in het seizoen met Pantelic geweldig voetbal tentoon werd gesteld. Alleen omdat Jol met een twee-spitsensysteem opereerde, moest hij het veld ruimen.
Neemt niet weg dat de uitspraken van Raiola nergens op slaan.

21 februari 2015 om 05:15

Cruiiff is een beeje seniel aan t worden lijkt wel, denkt de beste ooit te zijn geweest maar is dat natuurlijk bij lange na niet, uitstekende speler geweest binnen zijn generatiegenoten maar komt te kort als absolute ster(pele, maradonna, messi, ronaldo) walgelijke betweterige persoonlijkheid heeft hij en denkt nog meers zelfs dan vangaal het voetbal te hebben uitgevonden. Wanneer die er moest staan verzaakte die(74) of wou die meer geld/status (78) held van het nederlandse voetbal? Nooit en te nimmer.

21 februari 2015 om 11:41

hahahahaha domdomdomdom

Raiola die andere mensen de les leert hoe het hoort, het moet niet gekker worden met deze man.

Wat jij wilt kerel.....
verschil is dat jij steeds meer de paria wordt in de voetbalwereld....

Ten tweede....ga eens de definitie van incest leren..

Je hoeft absoluut niet met Cruijff het eens te zijn maar het enige wat jou drijft is geld en dit levert door een eventuele breuk weer geld voor je op door Kishna naar een Italiaanse club te brengen....

20 februari 2015 om 19:27

Als hij dan toch definities aan het opzoeken is, laat hem dan ook eens de definitie van discriminatie bestuderen...
Selecteren op beargumenteerde geschiktheid lijkt mij daar niet onder vallen...

Je kan zeggen wat je wil van deze man maar voor zijn cliënten gaat hij door het vuur. Als cliënt kan je je gelukkig prijzen. (uitzonderingen daargelaten) Als club daarintegen wil je ze snel mogelijk van hem af, steenharde en sluwe zakenwaarnemer zeggen ze.

20 februari 2015 om 20:25

Nou dat valt wel mee... als je kijkt naar Bouy en Kishna, wat nu nog de mindere goden zijn, dan zie je dat hij gewoon snel geld wilt verdienen aan ze en dat hij het Italiaanse voetbal een beetje een injectie wilt geven in de vorm van: nu een goedkoop talent straks voor veel geld door verkopen.
Raiola is maar met 1 ding bezig: zijn eigen portemonnee. En alles moet daarvoor wijken.. ook de carriere van jonge spelers. Bij Zlatan flikte hij precies hetzelfde (met succes, want kijk waar zlatan nu staat).
De vraag blijft: hadden de spelers van Raiola het zonder hem ook niet net zo goed gehad? Ik durf te wedden dat Zlatan zonder Raiola de CL had gewonne,

Als dat soort termen worden gebruikt, dan moeten we zo'n figuur maar negeren.
Over het algemeen blijf je niet luisteren naar iemand die raaskalt.
Als je een boodschap wil overbrengen en mensen wil overtuigen, dan zorg je er voor dat je met goede argumenten komt en de juiste woorden gebruikt.
Iemand beledigen en dan jezelf verontschuldigen met nog meer beledigende woorden is normaliter niet de weg om in gesprek te blijven. Dus mocht de heer Raiola een punt hebben, dan heeft hij mij verloren door het zo te verpakken, al blijft het natuurlijk een stukje tekst uit een interview in de Revu.

Het is natuurlijk wel in de hedendaagse samenleving zo, dat je als publiek persoon en als media er alles aan doet om gezien, gehoord en gelezen te worden, maar in 3 alinea's de woorden dement, spijt, moord en incest te plaatsen lijkt wel voorgeprogrammeerd om zo veel mogelijk hits te krijgen in Google-search en andere apps.

Kennelijk zijn er ontzettend veel mensen die Raiola een ongelofelijke klootzak vinden. Eentje met vreemde uitspraken, geldlust en die alleen maar rijk wil worden op de rug van zijn cliënten. Maar ik snap daarom niet waarom hij telkens een podium krijgt. Je mag 'm niet toch? Waarom dan interviewen in de Revu, uitnodigen bij Jinek etc etc etc? Zo zorg je ervoor dat je onderdeel bent van het veroorzaken van al deze onzin. Ik snap niet waarom iedereen klaagt maar ondertussen Raiola overal zijn woordje laat doen. Boycot die man massaal dan. Dat hij mediageil is weet nagenoeg iedereen.

Ik ben het wel met hem eens.. Overal ter wereld en in alle sporten worden invloeden van buitenaf gewaardeerd en gebruikt, maar in het voetbal ben je dan meteen een of andere 'buitenstaander die geen goed zal en kan doen.'
Bovendien denk ik dat Cruijff's ideeën achterhaald zijn in het moderne voetbal, de jeugd is niet meer iets waar je teams mee kan bouwen. Dat is een financieel hulpmiddel geworden, speler gratis/goedkoop oppikken en doorverkopen.. Cruijff's dagen in het moderne voetbal zijn (wat mij betreft) wel geteld. Bovendien erger ik me er dood aan dat hij wel de credits krijgt voor al het 'goede' aan de Fluwelen revolutie maar hij heeft hier verder weinig mee te maken.. Laat hem aub verantwoordelijkheden nemen (dus een functie binnen de club) of zijn mond houden

20 februari 2015 om 16:48

Nee dat is niet waar wat je zegt. Je hoort juist van heel veel sporters en ex-sporters dat ze er juist van balen dat clubs door zakenmensen worden geleid in plaats van oud- sporters. Ze balen ervan omdat die mensen geen kennis hebben van sport en vanuit een heel ander perspectief naar de sport kijken. Een sporter kan je de kennis van directeur, manager aanleren. Een manager weet, in veel gevallen, te weinig van hoe een sport in elkaar steekt om daar een club goed te kunnen leiden, dat is niet aan te leren.
Cruijff heeft iig genoeg met de revolutie te maken. Er wordt op zeer regelmatige basis met elkaar overlegd etc. Zou ook niet weten waarom hij zijn mond moet houden. Hij is gewoon kritisch als dat terecht is en als hij dat een keer niet in mijn of iemands anders ogen is jammer, hoeft ook niet altijd. Gelukkig is het wat jou betreft dan ook dat zijn dagen geteld zijn want volgens mij is hij nog enorm belangrijk. Hij heeft zo'n verschrikkelijke goede kijk op het spelletje daar wordt je bang van. Hij is iemand die wedstrijden voor de wedstrijd al begonnen was al op problemen kon wijzen die zouden ontstaan. Dat zijn er maar weinig die dat zo goed kunnen als hij.

20 februari 2015 om 16:55

We zullen jou maar niet serieus nemen met je reactie ten eerste praat die Raiola voor eigen parochie en als zakenwaarnemer moet hij zich bezig houden met zaken en niet gelijk gaan dreigen als een van zijn cliënten op de reserve bank zit want daar is hij nog al goed in , en mensen die Cruijff of je het nou met hem eens ben of niet uitmaken demente eikel zijn voor mij mensen die geen enkele vorm van respect hebben want laat een ding duidelijk zijn Cruijff heeft in zijn kleine teen nog meer verstand van voetbal als die Raiola in zijn hele lijf , verder is elk woord wat aan deze man wordt besteed er een te veel .

Twee emorme zelfingenomen eikels die bovenal zichzelf heel spannend vinden. 0-0

Wat een man is het ook....
Los daarvan moet je natuurlijk niet bepaalde mensen willen uitsluiten.
Merk het op het werk ook wel als er iemand nieuw komt, en die persoon heeft eerst in een hele andere sector gewerkt. Dan komen er wel weer frisse ideeën binnen en andere manier van kijken... En soms brengen zij de oplossing voor een probleem waar wij al een tijdje tegen aan liepen...
Dus hoeft helemaal niet slecht te zijn iemand van buiten....

20 februari 2015 om 16:39

Een voetbalclub is simpelweg niet te vergelijken met enig ander bedrijf. Deze reactie is dus niet juist

20 februari 2015 om 16:49

Ja als je Johan wil geloven wel....
Is natuurlijk onzin want er zijn zoveel verschillende soorten bedrijven en bedrijfvoeringen. Maar er moet aan het einde van de dag geld verdiend worden, en een gezonde bedrijfsvoering gehanteerd worden. Nu is het natuurlijk compleet idioot om te denken dat alleen mensen uit het voetbal zoiets kunnen doen....

20 februari 2015 om 18:03

@henky

Ben jij Ajax supporter? "maar er moet aan het einde van de dag geld verdiend worden".....waar haal je het vandaan.
Nee er moet aan het eind van de dag gewonnen worden op sportief gebied. Natuurlijk gaat het sportief beter als je centjes verdiend, maar danmoet het wel uitgegeven worden. Zo'n ontzettend cultuurverschil met mijn club en de jouwe. Ik geef werkelijk geen ruk om de winsten van Psv en jullie zijn er toch zo blij mee. Sportieve prestaties op de tweede plaats zetten....

20 februari 2015 om 20:55

Zonder geld blijven de sportieve prestaties ook uit...zie Feyenoord.

Ben benieuwd wat Verheijen gaat zeggen

20 februari 2015 om 21:00

Verheijen zal het er helemaal mee eens zijn, hij is namelijk zo'n persoon die in de voetballerij genoegen moet nemen met een bijrol door al die incest. En dat zit Verheijen vermoedelijk dwars, dat je niet met louter studeren op iedere plek terecht kan komen. Ik denk dat hij niet wilt accepteren dat iemand die geen topsporter is geweest niet exact dezelfde plekken in een organisatie zou kunnen innemen als iemand die wel topsporter is geweest.

Ook voor alle mensen hier (waaronder ik zelf) die geen topsporter zijn een hele vervelende beperking, maar als je geen topsporter bent geweest mist je kwaliteiten om bepaalde handelingen van topsporters over te dragen. Je mist de ervaring in de topsport, kan je moeilijk inleven in de gedachte van een topsporter en herkent veel minder snel patronen. Het gaat hier om lichamelijke taal en visueel ruimtelijk inzicht.

De mens heeft zijn beperkingen, een ieder afzonderlijk mens daarop ook weer.

Wat bedoelt Mino met pleitbezorger van incest binnen de voetballerij? Bedoelt hij daarmee dat alleen ons kent ons in de voetballerij actief moet zijn.

20 februari 2015 om 17:00

Ik denk het, anders zou ik het ook niet snappen..

20 februari 2015 om 17:06

dat lijkt me vrij duidelijk.
hij wil alleen zijn eigen vriendjes binnen de organisatie hebben.
Een oud voetballer kan en toegevoegd waarde zijn als bestuurder maar moet zeker geen voorwaarde zijn

Haha ohhhh ik kom niet meer bij, Raiola die commentaar gaat leveren, verbeter de wereld begin bij jezelf.

Wanneer word Raiola zijn mond eens gesnoerd. Laat hem alleen praten over zijn spelers. Want voor de rest loopt hij alleen maar populair te doen. Zielig ventje.

Ik weet niet wat de precieze uitspraak van Cruijf was betreffende alleen oud voetballers die functies mogen bekleden, maar Toon Gerbrands doen het uitstekend bij Psv. Ik vond Tiny ook een hele goede algemeen directeur, maar hij heeft helemaal geen sportachtergrond. Heeft het qua topsportmentaliteit niet geweldig gedaan, maar daar is hij ook niet voor gehaald.

20 februari 2015 om 18:14

Cruijff heeft dat ook nooit gezegd, hij zei dat er meer bestuurders zouden moeten komen uit de topsport, dus niet perse voetballers. Gerbrands heeft een grote carriere in volleybal en wist precies hoe het moest bij AZ en is meermaals door Cruijff geprezen en door Ajax gevraagd.. Jullie mogen je in de handen wrijven met die man.

20 februari 2015 om 18:58

Sanders deed het ook niet slecht voor iemand die van de Marsrepen en zuivel afkomstig is. Je hoeft niet perse een sportachtergrond te hebben. Als vd Sar uit het bedrijfsleven afkomstig zou zijn had ie Ziggo ook binnengehaald.

Volgens mij bedoelt Mino Nepotisme en geen Incest,dat slaat namelijk kant nog wal.

Deze man gaat straks nog denken dat hij het voetbal heeft uitgevonden en dat hij Jezus is.

Gestoorde gast die Raiola heeft ze niet allemaal op een rijtje.
Hoe haalt ie het in z'n hoofd om zich als voetbalkenner voor te doen.
Altijd betweterig doen alsof hij 20 jaar top voetbal heeft gespeeld en dan al die dreigementen richting clubs.pffff Hij kan beter acteur worden dan kan hij zich als Cammora lid gaan voordoen....zielig mannetje.

20 februari 2015 om 20:00

@mixmaster

Hij zegt juist dat je die 20 jaar voetbalervaring niet meteen voetbalverstand geeft. Ook zijn er mensen die het spelletje heel er goed snappen, maar geen profvoetbalervaring hebben.

Mensen moeten beoordeeld worden op wat ze kunnen en niet wat ze zijn. Raiola zegt alles heel hard en overdreven, dat mag van mij ook wat minder, maar hij zegt wel hele zinnige dingen.

20 februari 2015 om 21:40

"mensen moeten beoordeeld worden op wat ze kunnen en niet wat ze zijn"

Wat heeft Cruijff al die jaren laten zien dan, hoe je koekjes moet bakken of iets dergelijks?die man is een van de beste voetballer en coach ooit en dan moet ik die Raiola geloven wat hij zegt?laat hem lekker spelers verhandelen en z'n mond houden als het over voetbal gaat.

21 februari 2015 om 14:14

Het gaat hier toch om het feit dat cruijf over oud-voetballers wil. Als je bijv. een algemeen directeur wilt aannemen, kijk je naar hoe goed die persoon zijn taken zou kunnen uitvoeren en kijk je naar mijn mening niet hoe goed hij als voetballer is geweest.

Ook zie je bijvoorbeeld dat de grootste coaches tegenwoordig helemaal niet zo goed konden voetballen en dit terwijl de goede voetballers overal zwaar worden voorgetrokken.

Dat voortrekken moet eens ophouden en men moet kijken naar de coachkwaliteiten van een persoon als je een coach zoekt.

Dit is wat Raiola zegt.

Dat is natuurlijk heel gemakkelijk praten wat Raiola doet, in zijn vakgebied is een groot wild-westen waar iedereen eigenlijk aan mee kan doen.

Dan kan je verontwaardigt reageren dat topsport een wereldje is waarin je als niet topsporter moeilijk terecht komt, maar eigenlijk is het ook logisch. Iemand die leraar wilt worden volgt een opleiding die is samengesteld door mensen uit het vakgebied. Hij krijgt les van specialisten en loopt vervolgens stage bij iemand die al leraar is om het vak beter te leren. Een automonteur volgt een opleiding die is samengesteld door mensen uit zijn vakgebied. Wordt gedoceerd door specialisten en loopt op stage mee met mensen die al monteur zijn.

Een topsporter ? die volgt een opleiding die is samengesteld door mensen uit het vakgebied, wordt gedoceerd door specialisten en begeleid door trainers die weten wat de praktijk vraagt. En laten we wel wezen, de mensen die weten wat er gevraagd wordt, hoe het voelt topsport uit te oefenen of zelf kunnen laten zien wat ze bedoelen : dat zijn voornamelijk oud-topsporters. Noem het incest, ik noem het liever overdracht van kennis door mensen met ervaring en kwaliteit.

Topsport met alleen maar topsporters hoeft wat mij betreft niet extreem ver door te slaan tot aan de marketingsmedewerkers aan toe. Maar de leiding van de club zou met een topsport achtergrond wel veel beter instaat zijn in te spelen op de behoefte van de topsporters bij zijn club. Ook een veelgemaakte fout is commerciële mensen uit het bedrijfsleven de commerciële zaken van een voetbalclub te laten doen. Waarna ze al snel op ideeën komen die bij andere sporten in Amerika wel werkte, maar die regelrecht tegen de (club)tradities ingaat waardoor je binnen de kortste keren recht tegenover je supporters komt te staan.

Wat een gelul. Het ging er alleen maar om dat er in alle gelederen van de club Ajacieden zouden zitten. Dat is heel wat anders dan dat er op elke plek een Ajacied moet zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren