Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitblinker bij Ajax wordt beloond met eerste oproep voor nationale ploeg

Laatste update:

Ahmetcan Kaplan is opgeroepen voor de Turkse nationale ploeg. De 21-jarige centrumverdediger van Ajax maakt de laatste weken een sterke indruk en wordt door bondscoach Vincenzo Montella voor het eerst bij de selectie gehaald.

Het is echter nog maar de vraag of Kaplan meteen kan debuteren voor Turkije. De linkspoot viel namelijk donderdag geblesseerd uit in het met 4-0 verloren duel met Aston Villa in de achtste finales van de Conference League.

Een nieuwe blessure zou een fikse domper zijn voor Kaplan, die juist net terugkeerde van een zware knieblessure, die hem maar liefst een jaar buitenspel zette. Nu zou het om een hamstringblessure gaan. De ernst van de blessure is nog onduidelijk.

Kaplan is sinds zijn debuut in het eerste van Ajax tegen AZ niet meer weg te denken uit de formatie van John van ‘t Schip. Kaplan speelde vanaf het begin met ontzettend veel vertrouwen en straalde rust uit in de vaak onzekere achterhoede van de Amsterdammers.

Turkije plaatste zich net als Nederland voor het Europees kampioenschap van komende zomer in Duitsland. Daar komt het in poule F terecht met Portugal, Tsjechië en de winnaar van play-off C.

Tijdens de komende interlandperiode staan er voor de Turkse ploeg oefenwedstrijden op het programma tegen Hongarije (22 maart) en Oostenrijk (26 maart), dat op het EK tegenstander van Oranje zal zijn. Ook ex-Feyenoorder Orkun Kökcü en ex-NEC’er Ferdi Kadioglu zijn opgenomen in de selectie van Montella.

Kaplan debuteerde op 25 februari officieel in het eerste van Ajax. In totaal speelde hij tot dusver drie wedstrijden in de Eredivisie en twee in de Conference League. In die vijf optredens hield Ajax twee keer de nul. Dat is één keer minder dan in alle wedstrijden van Ajax dit seizoen zonder Kaplan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Belachelijk, heeft net 3 potjes gespeeld na anderhalf jaar blessureleed. Raakt nu weer geblesseerd. En dan ga je hem oproepen voor het nationale elftal. Neem die jongen a.u.b. in bescherming en wacht hiermee.

15 maart 2024 om 14:17

Komt omdat de centrale verdedigers van Turkije op dit moment (net als Kaplan) geblesseerd zijn. De vraag is dan maar of die van Kaplan net zo zwaar is als die andere twee, als het meevalt kan die gewoon meedoen, so why not?

Niet alleen in NL, maar ook in Turkije wordt je dus na 3 wedstrijden in Ajax 1, opgeroepen voor het nationaal elftal

Mag hopen dat hij gewoon lekker in Amsterdam blijft om aan z'n herstel te werken.

Tegenwoordig ben je wel heel snel uitblinker. Die jongen heeft pas 5 wedstrijden gespeeld, waarin je wel kan zien dat ie kan voetballen, maar ook maar 1 gewonnen en hij echt nog stappen moet maken.

15 maart 2024 om 14:15

In het land der blinden is eenoog koning. De rest is zo matig dat Kaplan inderdaad al die wedstrijden (een van) de uitblinker(s) is geweest. Dus ja...

15 maart 2024 om 15:19

Eens, al zie ik niet in wat het aantal gewonnen wedstrijden met hem te maken heeft. Hield tegen Villa thuis bijv gewoon zijn doel schoon. Dat er voorin geen goal gemaakt wordt kunnen we de aanvallers kwalijk nemen.

15 maart 2024 om 15:26

Vergeet alleen niet dat Kaplan bij Trabzonspor ook uitblinker was. Als hij niet anderhalf seizoen eruit had gelegen met een blessure, was hij hoogstwaarschijnlijk langer aan het uitblinken bij Ajax.

Abdulkerim en Caglar zijn beide geblesseerd, daardoor is er ruimte centraal en verdiend Ahmetcan de kans puur al om het feit dat die zich zo heeft terug gevochten na zo een zware blessure.
Ahmetcan, Arda Guler, Can Uzun, Kenan Yildiz, Semih Kilicsoy..

Alsjeblieft niet zeg. Gun het hem enorm, maar laat hem nou rustig komen. Ook gister er weer af met blessure.

Is dit die gast die tegen go ahead geen druk op de bal zette waardoor ze scoorden? In die ploeg die in 5 wedstrijden met Kaplan 1x won?

15 maart 2024 om 15:31

Deze gast heeft nog nooit tegen Go Ahead gespeeld. En hoe gaat 1 centrale verdediger er überhaupt ineens voor zorgen dat een kwakkelende ploeg de sterren van de hemel speelt?

Uitblinker? Volgens mij zakt heel Ajax momenteel door het ijs en ook hij is niet veel beter dan de rest.

Het blijkt dat het bij sommige mensen zeer doet wanneer er een speler van Ajax wordt geselecteerd voor hun nationale elftal. Hebben die bondscoaches ook geen verstand van voetbal of kijken die toch zonder club voorkeur?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren