Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitblinkende Mark Flekken kan hattrick van Foden namens Man City niet voorkomen

Laatste update:

Manchester City heeft maandagavond zijn vijfde opeenvolgende overwinning geboekt in de Premier League. Op bezoek bij Brentford was de ploeg van manager Pep Guardiola met 1-3 te sterk dankzij een hattrick van Phil Foden. Mark Flekken blonk in de eerste helft uit met een aantal cruciale reddingen en verzorgde daarnaast de assist op de openingstreffer van Neal Maupay. Brentford blijft nummer vijftien, terwijl Manchester City plek twee weer overneemt van Arsenal. The Citizens staan nu twee punten achter koploper Liverpool, dat wel één wedstrijd meer gespeeld heeft.

Naast Flekken stond ook Nathan Aké in de basis in het Gtech Community Stadium. Eerstgenoemde zou zich in de openingsfase meermaals gaan onderscheiden. Flekken kon onder anderen Julián Álvarez en Kyle Walker van het scoren weerhouden en zou na iets meer dan twintig minuten spelen Maupay in stelling brengen om te scoren.

Een doeltrap van de zesvoudig Oranje-international belandde, mede dankzij de fysiek sterke Ivan Toney, zo voor de voeten van Maupay, die nog tientallen meters overbrugde en vervolgens Ederson verschalkte: 1-0. Flekken zou enkele minuten later oog in oog komen te staan met Erling Haaland, die profiteerde van een slechte terugspeelbal van Nathan Collins en zijn tocht richting het doel van Brentford inzette.

Flekken kon de matig ingeschoten poging van de Noorse doelpuntenmachine met zijn voet redden en daardoor Brentford op voorsprong houden. Dat zou zeker niet de laatste save van de goalie in de eerste helft zijn. Toch moest hij in het eerste bedrijf nog vissen na een goal van Foden. De Engelsman zocht de combinatie op het middenveld met Rodri, maar zag de Spanjaard breed leggen op Kevin De Bruyne.

De spelmaker gaf vervolgens voor richting de penaltystip, maar daar stond helemaal niemand. Ethan Pinnock had de voorzet van De Bruyne kunnen laten gaan voor een doeltrap, maar werkte de bal onvoldoende weg en bracht zo Foden onbedoeld in stelling. De linkspoot nam aan en kon vrij simpel achter Flekken schuiven: 1-1. Dat was ook direct de ruststand. Flekken kon in de eerste helft uiteindelijk negen (!) reddingen noteren en werd de eerste doelman in de Premier League die dit seizoen een assist gaf.

Manchester City ging na het begin van het tweede bedrijf direct op zoek naar de tweede treffer en het zou niet lang duren voordat die ook zou vallen. Weer was Foden de man van de goal. De Bruyne gaf vanaf de linkerflank voor op de aanvaller annex middenvelder, die vogelvrij stond ter hoogte van de penaltystip. Foden bedacht zich niet en kopte in de verre hoek achter Flekken, die zijn vingertoppen nog wel tegen de bal kreeg: 1-2.

De thuisploeg ging na dat doelpunt druk op zoek naar de gelijkmaker. Rúben Dias moest bijvoorbeeld in actie komen om een schot van Christian Nørgaard te blokken, terwijl ook Maupay en Toney het doel van Ederson onsuccesvol onder vuur namen. Aan alle hoop op in ieder geval een punt kwam in de zeventigste minuut een einde toen Foden zijn hattrick compleet maakte. De linkspoot stapte over een pass van De Bruyne heen, waardoor Haaland mee kon geven aan Foden.

De Engelsman nam de bal vervolgens mee en schoot met links hard en laag onder Flekken door: 1-3. Foden maakte daarmee zijn tweede Premier League-hattrick uit zijn carrière: evenveel als Eden Hazard, Sadio Mané, Gareth Bale en Steven Gerrard. Scheidsrechter Jarred Gillett zag in de tachtigste minuut nog wel een vrij duidelijke overtreding van Ederson over het hoofd. De Braziliaanse goalie kwam na een voorzet van Brentford snoeihard invliegen en raakte Pinnock tijdens zijn vlucht. Dat gebeurde echter buiten het strafschopgebied, waardoor de videoscheidsrechter niet kon ingrijpen. In de slotfase werd niet meer gescoord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi om een Nederlandse keeper te zien uitblinken, toch een plek waar Oranje het nog niet helemaal zeker weet aankomende zomer. Verwacht City desalnietemin snel bovenaan de PL.

5 februari 2024 om 23:24

Best apart hoe we na Van der Sar nooit meer een topkeeper hebben gehad. Krul en Stekelenburg deden het eventjes prima, maar zijn nooit consistent goed geweest in Oranje. Ik vraag me af waarom andere landen wel keepers kunnen produceren en wij niet. Flekken ken ik verder niet goed, maar Krul speelde op het zelfde niveau en deed het daar best wel degelijk in de PL. Als we weer iemand van dat niveau hebben mogen we al best blij zijn.

6 februari 2024 om 00:17

Na het WK van 2010 in ZA dacht ik echt dat Stekelenburg de wereldtop zou gaan halen. Wat was die goed zeg. Verdiende een transfer naar Roma, maar is helaas niet consistent genoeg geweest..

6 februari 2024 om 04:36

Davydenko; Stekelenburg was een ware topper, verdiende toen inderdaad die transfer naar Roma, maar kwam daar al gauw in een nare botsing na een duel met (ik dacht) Lucio? Iniedergeval een flinke trap tegen zijn hoofd gehad en er lang uit gelegen, sindsdien nooit meer zo zeker geoogd met uitkomen en hoge ballen. Erg zonde want was in potentie een top keeper. Die bal van Kaka die hij uit de kruising tikte, heerlijk zeg.

6 februari 2024 om 13:16

@Patrickafcajax; klopt ja! Als ik me niet vergis was dat in zijn tweede seizoen bij Roma. Eerste seizoen bijna alles gekeept. Na die blessure heeft hij nergens meer een vol seizoen mogen/kunnen keepen. Denk ook, wat je al aangaf, dat die blessure hem altijd onzeker gemaakt heeft.. Zonde wel

Ik hoop dat koeman deze wedstrijd ook heeft gekeken , want zonder flekken zou brentford min 10 goals om de orwn gekregen hebben. Hij heeft een uitstekende wedstrijd gekeept! Verder manchester city na de 1-2 zakelijk uitgespeeld uitblinker FODEN wat een speler zeg.. en haaland was best onzichtbaar..

Vraag me echt af hoevaak Haaland de bal heeft geraakt deze wedstrijd. Hij wordt echt amper betrokken in het spel. Alvarez is eigenlijk de ideale spits voor City, maarjah Haaland is wel een doelpuntenmachine, dus die laat je natuurlijk altijd staan.

5 februari 2024 om 23:12

Alvarez is uitstekend als zwervende valsespits. We hebben de afgelopen 6 maanden gezien dat Alvarez Haaland niet kan vervangen. Hij is niet het aanspeelpunt in de 16 en verzuipt als hij de hele wedstrijd diep moet gaan staan. De krachten van Alvarez zijn slim tussen de linies aan de bal komen, wegdraaien en zijn geweldige schot. Zijn afstandachot is beter dan dat van Haaland

6 februari 2024 om 06:04

Waarom niet? Ik heb liever weer een type Aguero in de spits bij City: eentje die lekker kan mee combineren, vaak uitzakt en daarnaast genoeg doelpunten maakt. Wellicht is Alvarez nog niet van het zelfde kaliber, maar City hoeft niet perse met een aanspeelpunt te spelen naar mijn mening.

6 februari 2024 om 10:29

Het probleem met een spits als Alvarez is hetzelfde als toen met Jesus. Ondanks dat Jesus er liep werd City elke keer weer verweten dat ze geen spits hadden en met een valse 9 te weinig gevaarlijk werden voor de goal in de 16. Alvarez is vele malen moeilijker te bereiken in de 16 als je tegen een bus speelt en maakt daardoor veel minder goals dan Haaland. Het was echt een verademing vorig jaar toen Haaland kwam omdat City eindelijk weer een voorzet in de bus kon gooien met de kans dat daar een goal uit komt. Daarnaast reageert Haaland zo snel op losse ballen in de 16. Dat heb ik sinds Aguero niet meer gezien.

De Bruyne, wat is die gemist zeg! Fenomeen

Geweldig! De impact van De Bruyne is groot. Dat maakt echt het verschil in het aantal kansen en het aantal grote kansen per wedstrijd. Als dan ook spelers als Foden en Rodri in uitstekende vorm zijn dan kan het hard gaan lopen. Dias ook levensbelangrijk een paar keer. Haaland en Alvarez een beetje onzichtbaar, maar Alvarez had nog wel uitstekende momenten en had de 4e kunnen maken.

Brentford was overigens serieus gevaarlijk en als het een beetje tegen zat hadden er een gelijkspel uit getrokken. Over de hele pot heen had City wel echt veel kansen verdient gewonnen

Zelfs na die 1-0 vroeg ik me af met hoeveel City zou winnen. Wat een dominant elftal. Continue maar druk zetten en een hoge balcirculatie. Creëren ook zo makkelijk zo veel kansen. 25 schoten, waarvan 15 op doel. Als City een compleet fitte selectie heeft en ze zijn in goede doen, is er niemand tegen hun opgewassen. Ook Real, Bayern, Liverpool en Arsenal niet.

6 februari 2024 om 08:47

Helaas, City gaat de komende jaren domineren. Die selectie is zo absurd goed, slaat helemaal nergens op. Halen gister ook even Savio binnen voor volgend seizoen terwijl ze op linksbuiten al Doku, Grealish en Foden hebben. Kan gewoon bij City..

6 februari 2024 om 10:26

Savio is toch niet zo heel spannend qua bedrag en kwaliteit. Real Madrid heeft zelf ook elftallen gekend met een bank om van te smullen in de tijden dat Di Maria en Ozil weg gingen om aan meer speeltijd te komen. Daarnaast heeft City regelmatig spelers binnengehaald die op dat moment nog geen wereldspelers waren, maar dat zijn geworden bij Man City. Dat is de kracht van City. Door het collectief en de juiste coaching spelers beter maken.

6 februari 2024 om 10:28

Moet jou als Chelsea supporter toch heel bekend klinken?
City doet het alleen gericht. Foden is multifunctioneel inzetbaar en Doku kan je ook als rechtsbuiten opstellen. Er zit een duidelijk aankoopbeleid en visie achter bij City. Dat doen ze zodat ze kunnen blijven groeien. Een duidelijke plan vanuit het bestuur, met een duidelijke trainer en filosofie. En ze voeren het uitstekend uit.

Hier kan een PSG nog een voorbeeld aan nemen.

6 februari 2024 om 11:29

Het is geweldig beleid, dat valt niet te ontkennen! Maar besef gewoon even hoe bizar het is hoe breed die selectie is.

Ik zie liever dat een speler als Grealish lekker bij Aston Villa de absolute MVP is en iedere week mooie dingen laat zien dan dat hij bij City op de bank zit te verpieteren.

Real als Chelsea en een heleboel andere clubs zijn hier net zo schuldig aan zijn, City doet het alleen het beste van allemaal. In het topvoetbal met de enorme hoeveelheid wedstrijden moet je nou eenmaal iedere positie dubbel bezetten om een heel seizoen mee te doen voor de prijzen.

6 februari 2024 om 12:46

Dat zullen we 31 maart nog wel eens zien, ik zie City serieus niet van Arsenal winnen.

6 februari 2024 om 14:55

Maar jij bent sowieso niet realistisch (of je wil het niet zijn). City speelt beter voetbal dan Arsenal en heeft een betere selectie (zowel basis alsmede wisselspelers). Ze spelen thuis tegen Arsenal ook nog.

Ik zie City gewoon weer kampioen worden. Ik heb respect voor Arsenal hoe ze de laatste jaren weer de weg omhoog beklimmen en hoe ze voetbal spelen. Maar fans zoals jij krijgen weer meteen een misplaatst grote mondje. Gewoon niet doen.

Je moet erkennen wie City al jaren is en dat afwegen tegenover Arsenal. Meer respect is op z’n plaats.

Foden on fire …
Wat een heerlijk team heeft dat city toch ..
foden , de Bruyne en Rodri fenomenaal ..
die gaan wederom kampioen worden en de championsleaque winnen. Als het draait dan zijn ze niet tegen te houden. Daarnaast ook de complimenten voor Flekken natuurlijk.

Foden wat een heerlijk speler!

Hij keepte niet normaal zeg. Ik heb er van genoten. Als hij deze vorm doorzet echt dan is hij voor mij de nummer 1 in het Nederlands elftal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren