Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA ziet schrappen van het seizoen als een serieuze optie

Laatste update:

De UEFA gaat er alles aan doen om de competities alsnog uit te spelen. Voorzitter Aleksander Ceferin benadrukt zaterdag in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica dat de UEFA ‘een plan A’, ‘een plan B’ en ‘een plan C’ heeft. Ook voor de Europese voetbalbond is het afwachten wanneer het coronavirus is verdwenen en er weer kan worden gevoetbald.

“In deze dramatische situatie is de gezondheid van de bevolking het belangrijkste. We moeten kijken hoe we deze coronacrisis kunnen overwinnen”, benadrukt Ceferin, die stelt dat de UEFA de Champions League en Europa League wil hervatten. “We hebben een plan A, B en C klaarliggen, maar we weten momenteel niet wanneer deze pandemie voorbij is. We staan dagelijks in contact met competities en clubs, maar we kunnen alleen afwachten, net als elke andere sector.”

Ceferin denkt dat een competitie ook nog kan worden uitgespeeld als er pas eind juni weer wordt begonnen met voetballen. Dat zou betekenen dat ook de UEFA aan een plan werkt om de transfermarkt later dan op 1 juli te openen. “Misschien kunnen we medio mei beginnen, of medio juni of eind juni”, blikt Ceferin vooruit. “Maar als dat niet lukt, dan moeten we dit seizoen vermoedelijk als verloren beschouwen."

Ceferin sluit echter ook niet uit dat het huidige voetbaljaar pas wordt afgerond als het nieuwe seizoen eigenlijk al had moeten beginnen. “We kunnen het seizoen ook na de zomer uitspelen voordat we het nieuwe beginnen. Maar dan moeten we daar wel overeenstemming over vinden met alle competities.”

Een eventuele finale van de Europa League en Champions League zonder publiek is geen optie. Daar wil Ceferin niet aan denken. “Nu weten we nog niet eens wanneer we weer kunnen spelen, met of zonder publiek. Als er geen ander alternatief meer is, dan moeten we het seizoen maar beëindigen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Logisch dat Uefa omwille van het geld tracht te redden wat er nog te redden valt.onlogisch gezien het verloop van deze crisis. Juni is al volstrekt onhaalbaar.

De rankings van het seizoen 18/19 aanhouden voor aankomend jaar Europees voetbal ? Of op basis van Uefa Coëfficiënten?

28 maart 2020 om 15:59

En teams als Leicester, AZ en Lazio dan? Die teams staan op CL plekken nu, maar als we de stand van 18/19 gebruiken niet meer?

28 maart 2020 om 16:11

Welke maatregel je ook neemt, je benadeeld altijd wel een aantal clubs. Volgens mij moet je, als je naar een oplossing zoekt die sentimenten weghalen, en puur kijken naar wat op dat moment (want we weten ook niet eens wanneer die beslissing genomen wordt) het meest logisch is aan de hand van de regelementen.

28 maart 2020 om 16:19

Het meest logisch is de Europese tickets verdelen op basis van de huidige stand. Driekwart van de competitie is gespeeld, dus de ranglijst geeft goed weer wat de verhoudingen zijn. De ranglijst van 2018/19 geeft dat niet.

28 maart 2020 om 17:13

De huidige ranglijst geeft nog wel een lastig probleem met Willem II en FC Utrecht. Willem II staat 5e met een wedstrijd meer gespeeld dan nummer 6 FC Utrecht, terwijl die laatste er nog voorbij zou kunnen als zij evenveel wedstrijden hadden mogen spelen. Die verhoudingen zijn dus niet goed weergegeven als je de huidige lijst pakt.

28 maart 2020 om 19:01

@masterdutrecht krijgt de plek die de beker zou opleveren. Probleem uit de wereld.

28 maart 2020 om 16:13

De clubs uit 2018-2019 hebben al geprofiteerd van hun plaatsing dit seizoen met miljoenen aan inkomsten uit Europees voetbal. Die clubs nogmaals belonen (waaronder clubs die er dit seizoen weinig van bakken) lijkt me niet juist. Ik zou eerder naar de huidige tussenstanden kijken en het feit dat er een precedent uit Joegoslavië (1999) en Chili (2019) ligt.

28 maart 2020 om 16:48

Waarom dan niet van dat jaar daarvoor?? Wat heeft vorig seizoen met dit seizoen te maken. Ploegen die dit seizoen het verdien hebbem om Europees of champions league te halen. Zouden door zoiets er naast pissen. Dat is lachwekkend.

Denk dat er eerst gekeken moet worden wanneer het virus bestreden is. Dan pas kunnen ze bekijken. Hoe en wat verder.

Voor hetzelfde geldt duurt dat nog tot eind van het jaar. Dan zou je de competitie in januari of later kunnen hervatten.

Eerst maar eens bekijken wanneer, nu et belangrijkste is, uit de wereld is

28 maart 2020 om 17:13

Ja laten we dat doen.Dat seizoen heeft helemaal niets te maken met dit seizoen.ben erg benieuwd naar jou beredenering waarom we dat zouden moeten doen, anders is het de stomste opmerking van vandaag.

28 maart 2020 om 17:49

Dit seizoen kan worden beschouwd als niet gespeeld. Dus je gaat weer terug naar het begin. En dan kom je op deze oplossing.

28 maart 2020 om 18:26

En de eindstand van vorig seizoen dubbel belonen?, wat een waanideeën hebben sommige toch

28 maart 2020 om 17:45

Ik denk dat je dat niet kan maken. Je moet iets met de eindstand van dit seizoen. Ik zou dan alleen 1 aanpassing doen en dat is dat we niet naar doelsaldo kijken maar naar onderling resultaat. Op punten sta je waar je staat, maar daarna zou indeling resultaat doorslag moeten geven.

28 maart 2020 om 19:07

Onderling resultaat heeft nog nooit geteld. Je voert een nieuwe parameter in. Het beste lijkt me de winterstop. Alle een keer tegen elkaar gespeeld

Ik verwacht dat de competities worden geschorst en de huidige stand wordt gebruik voor het verdelen van de Europese tickets. Vind wel dat bijvoorbeeld Ajax best een deel van opbrengsten CL kan verdelen over de eredivisie.

28 maart 2020 om 15:59

Waarom zou Ajax dit doen? En waarom alleen Ajax noemen? Ajax heeft zelf deze positie verworven en daar niemand voor nodig gehad. Waarom wordt Ajax altijd in één adem genoemd met het spelen van Sinterklaas? De enige keer dat een club geld van Ajax krijgt is zodra ze een speler aan Ajax verkopen. Voor de rest moeten bedrijven cq clubs zelf hun broek op kunnen houden. Kunnen ze dit niet dan kunnen ze eventueel terugvallen op bepaalde regelingen, zoals een noodfonds.

28 maart 2020 om 16:10

In normale gevallen hoeven ze echt niet voor Sinterklaas te spelen. In dit geval vind ik het echter geen rare gedachte. De clubs staan gelijk in punten en Feyenoord er kort achter. Als dit de eindstand is en Ajax op basis daarvan CL speelt vind ik een verdeelsleutel over de inkomsten goed te verantwoorden.

28 maart 2020 om 16:23

Er wordt vaak zat geopperd dat Ajax (maar ook PSV en Feyenoord) maar de portemonnee moet trekken hoor, zeker als het gaat over het kunstgras. Verder is het onzin dat Ajax het geld zou moeten verdelen, want ze staan 'gewoon' bovenaan en hebben dus het recht hierop, naar mijn mening in ieder geval. OT: Het is toch bijna niet meer te doen om de competities uit gaan spelen allemaal. Dan ben je net klaar met alles en dan beginnen de voorrondes van de Champions- en Europa League alweer. Spelers die dan geen vakantie hebben gehad en dat breekt ze later in het seizoen weer op. Dan heb je in de zomer van 2021 ook weer het EK en ook hier zijn ze dan niet topfit.

28 maart 2020 om 17:02

Gebrands heeft al aangegeven open te staan aan financiele steun aan de kleinen clubs. Ik vind het alleen maar mooi dat PSV ook de waarde van andere clubs op prijs stelt. PSV, Ajax, Feyenoord, AZ en de KNVB hebben genoeg reserves om de rest te compenseren. Niemand heeft er belang bij dat clubs omvallen.

28 maart 2020 om 17:06

Ze hebben er recht op in de normale situatie als ze na 34 wedstrijden bovenaan staan.op zich heb ik er geen problemen mee Ajax naar de CL te sturen, maar obv een ranglijst na 25 wedstrijden en dan nog eens op doelsaldo, zou ik het niet meer dan logisch vinden om een bepaalde (ntb) solidariteitsheffing in werking te stellen. Als je dat niet begrijpt is verder discussiëren niet zo zinvol.

28 maart 2020 om 17:06

@andres13 Feyenoord had al ca. 2 weken geleden al woorden van dergelijke strekking geuit. In deze tijden moet je solidair zijn met de minder bedeelden. Dat geldt in alle sectoren van de maatschappij.

28 maart 2020 om 19:13

@njfromvol...ik ben het meestal met je eens maar vraag me nu af....zou je dit ook gezegd hebben wanneer AZ op doelsaldo bovenaan stond?

29 maart 2020 om 09:39

Ja dat is eigen belang. Feyenoord is een van de minder bedeelden

29 maart 2020 om 10:44

roel_1988; Hoezo is Feyenoord een van de minder bedeelden?

28 maart 2020 om 16:03

Laat de Uefa eerst de televisiegelden maar eens eerlijker verdelen onder alle CL deelnemers. Het geld moet toch van boven naar beneden druppelen. Ajax staat nationaal dan wel bovenaan, maar internationaal zit dat wel anders. Los daarvan wordt er altijd maar een eenzijdige solidariteit van Ajax gevraagd, maar zodra Ajax spelers van Nederlandse clubs wil kopen komt er altijd een Ajax belasting bovenop de vraagprijs. De rest van de Eredivisie doet al jaren veel te panisch om nu van Ajax belangeloos te vragen hen te steunen.

28 maart 2020 om 16:54

Eenzijdige solidariteit van Ajax? Volgens mij zijn hele speelrondes vorig jaar verplaatst omdat Ajax meer rust nodig had voor de wedstrijden in de Champions League. Waarom nou weer zo neerbuigend doen naar de rest van Nederland? De kleine clubs in Nederland moeten niet omvallen want dat betekent het einde voor de Eredivisie. Het gaat niet alleen om Ajax.

28 maart 2020 om 17:01

Er zijn speelrondes verplaatst omdat de speelronde zoals de Knvb die had ingepland direct ingingen tegen de regels van de Uefa en dankzij koningsdag de wedstrijd niet een dag eerder kon èn de Knvb in het kader van fair play de laatste paar speelrondes tegelijk af wilde werken. Het is simpelweg onzin als je impliceert dat er speelrondes zijn verplaatst om Ajax te matsen. Niemand wil dat er clubs omvallen. Maar dat betekent niet dat clubs die hun zaakjes dankzij eigen handelen goed op orde hebben dan maar als een pinautomaat behandeld hoeven worden. Ajax heeft in het verleden aangetoond bereid te zijn te investeren in de Eredivisie, maar in ruil voor die financiële steun wel veranderingen in de competitieopzet wil zien. Toen waren er nog veel tegenstanders. Stof dat voorstel maar eens op, zou ik zeggen.

28 maart 2020 om 17:09

Het had weinig weg van solidariteit, het was de Knvb die bepaalde en een boel clubs (waaronder je eigen club) liepen enorm te tieren in de media. De verhoudingen tussen clubs in Nederland zijn eigenlijk behoorlijk slecht als je het zo bekijkt. Of het nou gaat over kunstgras, tv gelden, verplaatsingen, het herenakkoord, uitsupporters, play-offs ... Iedereen is vooral bezig met zijn eigen belang. Misschien dat deze crisis het keerpunt kan zijn nu de nood hoog is, maar daarvoor is van alle kanten bereidheid voor nodig.

28 maart 2020 om 22:21

@andreas13....nou zo solidair waren de andere clubs niet dat De Graafschap Ajax verplaatst moest worden. Ik denk dat je een gouden gids kon vullen met verontwaardiging en gezeik. En die mensen roepen nu het hardst dat Ajax maar de inkomsten moet verdelen of dat de knvb de regel onderling resultaat moet invoeren

28 maart 2020 om 16:05

Je gaat er van uit dat Ajax geen kosten maakt om CL te spelen. Als elke Nederlandse club nu eens zelf het startgeld houdt, maar het deel van de televisiegelden eenmalig over alle clubs verdeelt zou in mijn ogen een goede oplossing zijn.

28 maart 2020 om 16:12

De kosten zijn natuurlijk makkelijk bij te houden en van de inkomsten af te halen. Dan blijft er echt wel een flink bedrag over. Wat daar mee moet gebeuren weet ik ook niet, je doet het toch nooit goed.

28 maart 2020 om 16:49

Dat is ongeveer het mantra tegenwoordig. Ajax kan wel betalen. Een eind maken aan de kunstgrasvelden, dat kan Ajax betalen(doen ze ook met een inleg van de Europese gelden, net als de andere clubs die Europees spelen). Ploegen in nood door de Coronavirus, dat kan Ajax wel betalen door de televisiegelden gelijk te verdelen. Doellijntechnologie voor de Eredivisie, dat kan Ajax wel betalen. De competitie wordt geschorst, dan kan Ajax wel AZ compenseren van de CL-deelname. Daar komt dus nu jouw voorstel bij om maar de hele Eredivisie te compenseren.

28 maart 2020 om 17:49

Oneens. Ik zou AZ als kampioen aanwijzen omdat ik vind dat onderling resultaat moet gelden als je gelijk eindigt in punten en niet alle wedstrijden hebt gespeeld. Daarnaast heeft Ajax een betere uitgangspositie bij de loting voor voorrondes dan AZ. Dit maakt de kans een stuk groter dat we 2 clubs in de CL hebben.

28 maart 2020 om 18:25

@ lwd12 Wat een klinkklare onzin om nu opeens de regels aan te passen terwijl het huidige regelement gewoon voorschrijft dat wanneer clubs in punten gelijk staan, er naar het doelsaldo gekeken word om de eindklassering te bepalen. Dat hij het daar niet mee eens bent is prima, maar je kunt niet zomaar de spelregels veranderen omdat het even goed uitkomt. Daarnaast mogen wij dan wel een betere uitgangspositief hebben bij lotingen, maar dat wilt niet zeggen dat wij ons dan automatisch maar kwalificeren. Als Ajax het dan niet red, ga jij of iemand anders Ajax dan financieel compenseren, want naast de (in) directe) Champions Leage gelden heb je ook nog te maken met de sportieve ontwikkeling en transferwaardes van spelers. Tenslotte bestaat er na het landen coëfficiënt ook nog een club coëfficiënt, die voor Ajax zowel sportief financieel en qua prestige erg belangrijk zijn, Gelukkig zal jouw gedachtegang in de praktijk niet uitgevoerd worden, en daarnaast is het juridisch ook heel makkelijk aan te vechten als ze dit soort idioterie zouden toepassen.

28 maart 2020 om 19:36

Zou graag je spelregels boek willen zien dat, dat ook de regel is bij een seizoen die niet volledig is gespeeld. Volgens mij gaan de regels uit van 34 gespeelde rondes. Ik voeg geen regels toe ik geef mijn mening, want volgens mij is dit een nieuwe situatie.

28 maart 2020 om 18:19

De grootste bullshit die ik ooit heb gehoord. Niemand zal een rooie cent krijgen van Ajax en dat is hun goed recht! Nog even en we stellen Ajax verantwoordelijk voor elke begroting van een club in de eredivisie. Alles wat Ajax heeft verdiend heeft het volledig aan zichzelf te danken en dan nu verwachten dat omdat Ajax in het seizoen 2018/2019 kampioen is geworden en nu op de eerste plek staat dit seizoen, dat ze even het CL geld aan clubs aan AZ en Feyenoord zullen doneren. Koekoek!

Laat ze het hele seizoen maar schrappen, kunnen we als Nederland zijnde misschien iets beter Europees voor de dag komen als afgelopen seizoen, haha

28 maart 2020 om 16:05

Zou juist nadelig zijn voor Ajax, als ze het seizoen schrappen is de kans groot dat ze de Coëfficiënten ranking van het afgelopen seizoen gebruiken dan zou kampioen Ajax in de vCL aantreden en dus wellicht tientallen miljoenen euros mislopen als ze het niet halen.

Ik sluit liever het huidige seizoen af zodat we volgend seizoen gewoon op tijd kunnen beginnen dan dat we geforceerd dit seizoen af gaan maken en daar volgend seizoen ook nog last van hebben.

Dan als nog zijn er 2 inhaalwedstrijden te spelen

Als je kijkt hoe de wereld er nu voor staat, lijkt het mij praktisch onmogelijk om dit seizoen nog uit te spelen. Het seizoen gaan afmaken wanneer het nieuwe seizoen zou moeten beginnen gaat zoveel administratieve problemen opleveren, dat ik dat niet zie gebeuren. Ik zou, hoe lastig ook, wel die knoop al doorhakken en de boel cancellen. Dan heb je duidelijkheid, iedereen vond het ook logisch dat de OS werden verzet. Dan heb je nu nog ruim de tijd om te bedenken wat je met promotie/degradatie, Europese plekken en financiële ondersteuning wil doen.

De CL en EL hervatten? Dat kun je echt vergeten. De nationale competities zijn al zeer twijfelachtig, maar de internationaal voetbal is echt kansloos. Het kan natuurlijk dat de bestuurders zo wereldvreemd zijn geworden dat ze er werkelijk in geloven, maar waarschijnlijk is het eerder omdat nu opgeven schadeclaims gaat veroorzaken. Tot op heden komen we iedere dag dichterbij het niet afmaken van de competities. Misschien is het feit dat Ceferin die optie nu op tafel legt het langzaam voorbereiden van de voetbalwereld op slecht nieuws.

28 maart 2020 om 16:26

Dat zag je bij het verzetten van de OS ook. Eerst was het geen optie om te verzetten, week erna was het een mogelijkheid en weer een week later werd de beslissing genomen te verzetten.

28 maart 2020 om 16:40

Goed voorbeeld inderdaad. Je ziet dit patroon vaker, ook buiten de sport trouwens. Ook met het stopzetten van de competitie ging het stap voor stap in Europa. Dus ik kijk er niet heel erg van op dat we nog niet zover zijn. Helemaal niet omdat de grote competities een beetje moeite hebben met hun televisiecontracten. In mijn ogen gewoon een kwestie van afspraken maken, de sponsoren hebben ook geen baat bij omvallende clubs dus moeten samen zitten om te kijken hoe ze het verlies gaan delen in het geval dat het niet uitgespeeld gaat worden. Dat gaat even slikken worden, dat gaat misschien betekenen dat je de komende jaren minder televisiegelden krijgt en moet snijden in je salarishuis en transfersommen. Nou beschouw ik de laatste niet als betreurenswaardig ,aar eerder als een zege voor de sport, gezien de absurde bedragen die als normaal werden gevonden in de voetballerij.

28 maart 2020 om 17:36

Het zal zeker een hels karwei zijn. De meeste mensen hier (inclusief ik) denken vooral aan hoe de Europese plekken verdeeld moeten worden, maar de bonden en competities hebben een veel grotere puzzle met onderliggende contracten en geldstromen. Maar juist daarom zou ik nu cancellen zodat er alle tijd is voor het nieuwe seizoen om deze bergen te beklimmen.

28 maart 2020 om 17:59

Ik zou er ook niet te lang mee wachten, je moet het ijzer smeden als het heet is. Ga je wachten, dan zit je straks in een situatie waarbij misschien de situatie dusdanig verschillend is per competitie dat je geheel tegenstrijdige belangen krijgt. Bovendien is langdurige onzekerheid, met name voor clubs die degraderen en Europees spelen voor de begroting een zeer gevaarlijke zaak. Je kan ook onmogelijk op de transfermarkt gaan handelen als je geen zekerheid hebt over komend seizoen. Denk aan clubs waar de halve selectie een aflopend contract heeft en waarbij de club pas iets kan doen als ze weten of ze niet degraderen. Kijk naar alle Olympische sporters, allemaal riepen ze massaal dat de duidelijkheid fijn was en dat ze begrip hadden. Ik snap de clubs dat ze geen miljoenen willen verliezen vanwege contracten, maar ergens moet je ook op een punt komen waarop je (deels) je verlies moet nemen. Ga met elkaar om tafel en zoek een compromis, want zowel sponsoren als organisatoren hebben elkaar nu nodig.

28 maart 2020 om 18:04

We gaan denk ik een soort domino effect krijgen. Hier in de UK zijn bijvoorbeeld de lagere divisies al geschrapt (ik meen 4e niveau en lager, daar gaat denk ik nog altijd net zo veel geld in om als in de eerste divisie) en ook in andere sporten zoals het Rugby (hier ook gewoon een grote sport) zijn zelfs alle competities al gecancelled op de premier league na. Het wachten is denk ik nu op het eerste land waar ze ook het hoogste niveaun schrappen in het voetbal en dan gaat de rest ook overstag.

Wat wel relevant is dat momenteel gepland staat dat op 23 juni de allereerste (internationale) kwalificatiewedstrijden worden gespeeld voor de Champions League van volgend seizoen. Daar zal op 9 juni voor worden geloot. Die mensen zullen ook een soort vakantie gehad moeten hebben voor ze een lang seizoen tegemoet gaan, dus dat is vooralsnog de eerste deadline waar naar gekeken moet worden voor de Champions League van het volgende seizoen.

28 maart 2020 om 16:56

Ze moeten eerst nog maar eens gaan bepalen welke clubs er mee mogen doen aan die internationale kwalificatiewedstrijden. Ook die seizoenen zijn immers nog niet uitgespeeld en ze gaan echt niet op korte termijn weer starten in Andorra en San Marino.

28 maart 2020 om 17:07

Daarom noem ik ze ook internationale kwalificatiewedstrijden, omdat de competitie natuurlijk de nationale kwalificatiewedstrijden zijn. Als je de huidige competitiestand als eindstand neemt zou je hen dat internationale toernooitje kunnen laten spelen waar de plekken vergeven worden.

28 maart 2020 om 17:29

In het geval van San Marino kan dat niet, omdat ze met 2 groepen werken waar de beste zoveel van elke groep zich plaatsen voor de kampioensbracket. Wie mag er dan meedoen aan de CL? De koploper van de eerste groep of de koploper van de 2e groep?

28 maart 2020 om 17:35

Dit wordt hypothetisch, aangezien we nog maar af moeten wachten of er daadwerkelijk gevoetbald gaat worden. Maar er zitten 2 weken tussen de loting en de eerste wedstrijd voor de CL kwalificatie. Als er een loting plaats kan vinden, kan ik me voorstellen dat er tegen die tijd gedacht wordt dat er gevoetbald kan worden. Als dat zo is heb je een week de tijd om een wedstrijd tussen de twee koplopers om te bepalen wie de beste van de twee is.

Ik zou gewoon na de zomervakantie de competities afspelen. Daarna pas de voorrondes voor CL en EL, waarbij er eventueel eenmalig wat minder clubs in moeten spelen, bijv bij grote landen 1 club minder en geen nummers 2. Ondertussen kunnen de EL en de CL afgemaakt worden. Voor de kerst met een nieuwe competitie starten, desnoods ingekort. Dan kan in het nieuwe jaar de EL en de CL met 32 clubs in een knock-out competitie spelen. De weinige transfers die al afgerond zijn gewoon door laten gaan. Dan verliest Ajax Ziyech, maar komt Anthony er voor terug. Bij nieuwe transfers kun je met de veranderingen rekening houden en de contracten aanpassen....

Kan je niet altijd beter dit seizoen afmaken en een volgend seizoen inkorten? Die kan je nog in een ander vat gieten terwijl dit allemaal al vast ligt..
Stel je kan pas in juli hervatten dan gewoon pas in oktober aan het nieuwe seizoen beginnen en dat seizoen aanpassen naar de omstandigheden.

28 maart 2020 om 16:38

Of volgend seizoen schrappen en dit seizoen uitspelen wanneer het kan. Desnoods in 2021. Dat geldt ook voor de Europese toernooien. In de zomer van 2021 kunnen dan alle competities weer starten op basis van de eindstanden van het huidige seizoen. In dit scenario is er meteen ruimte om volgend jaar het EK, de Olympische spelen en wellicht het WK voor clubteams te spelen. Probleem in dit scenario zijn de aflopende contracten per 30 juni. Een extra transferperiode is een optie maar zonder inkomsten voor de clubs natuurlijk wel lastig.

28 maart 2020 om 17:05

Volgend seizoen schrappen? Ben je nou helemaal??? Die paar wedstrijden die er nu nog gespeeld moeten worden over een heel seizoen verspreiden zeker? Dat is nooit een optie.

28 maart 2020 om 17:45

Dan ga je dus clubs een jaar lang Europese inkomsten ontnemen, verminderde wedstrijden volgend seizoen (nog minder inkomsten), verminderde televisie gelden (nog minder inkomsten) ... Dat gaat een bloedbad aan failliete clubs opleveren, waarvan je eigen club waarschijnlijk bijna vooraan staat.

Ceferin sluit echter ook niet uit dat het huidige voetbaljaar pas wordt afgerond als het nieuwe seizoen eigenlijk al had moeten beginnen. "We kunnen het seizoen ook na de zomer uitspelen voordat we het nieuwe beginnen.”

Fijn om te horen. Dit is de meest eerlijke optie. Geen geldverlies, geen afgeschafte competities, iedereen kan gewoon zijn plek op de ranglijst verdienen.

28 maart 2020 om 17:12

Meest domme beslissing.
Dan heb je dus eerst nog 9 wedstrijden van dit seizoen, meteen daarop moet het seizoen 20/21 beginnen zonder rust.
Vervolgens EK van zomer 21.
Extreme blessure golf incoming!!

28 maart 2020 om 17:42

Tel nog even erbij op dat er ook nog bekertoernooien en Europees voetbal afgemaakt moeten worden en dat er in veel landen nog play-offs zijn. Als je alles bij elkaar optelt praat je in een gunstig geval over het schrappen van 8 wedstrijden, in het minst gunstige geval praat je over potentieel zeker een wedstrijd of 20. Wat je krijgt is een extreem druk schema. Nog afgezien dat je niet weet wanneer het virus weg is, of het terugkeert en wanneer we weer kunnen spelen. Daarnaast zit je ook met de consequenties op financieel gebied. Heel leuk dat je zegt ''we plakken de competitie aan elkaar', maar als jij toch nog degradeert als club dan ziet je huishouding er financieel wel heel anders uit. Zonder overgangsperiode naar het volgende seizoen gaat het een chaos worden.

28 maart 2020 om 17:50

Zeker niet. Juist een logische beslissing. Het WK 2022 is in november en december. Als je dit seizoen laat lopen tot september en vervolgens het nieuwe seizoen laat lopen tot aan het WK van 2022 ben je ook van die 2 maanden onderbreking af midden in je seizoen. Van een kwaad een deugd maken.

28 maart 2020 om 22:37

Schema's kan je aanpassen. Voetballers hebben nu ook rust.

28 maart 2020 om 18:10

Ook dat is niet per se eerlijk. Wat ga je doen met contacten die aflopen e.d. De Uefa en Fifa kunnen wel willen dat die worden verlengd maar daar gaan ze helemaal niet over, dat valt gewoon onder het normale arbeidsrecht.veel mensen halen Ziyech aan als voorbeeld voor speler die al weg is. Nou kan Ajax best een speler missen, maar ik las een paar dagen terug dat bij Emmen en Fortuna bij beiden 20 spelers of meer weg gaan doordat ze waren gehuurd of aan het einde van hun contact zitten. Dat lijkt me ook niet eerlijk.

Ceferin sluit echter ook niet uit dat het huidige voetbaljaar pas wordt afgerond als het nieuwe seizoen eigenlijk al had moeten beginnen. "We kunnen het seizoen ook na de zomer uitspelen voordat we het nieuwe beginnen.”

Fijn om te horen. Dit is de meest eerlijke optie. Geen geldverlies, geen afgeschafte competities, iedereen kan gewoon zijn plek op de ranglijst verdienen.

Ceferin sluit echter ook niet uit dat het huidige voetbaljaar pas wordt afgerond als het nieuwe seizoen eigenlijk al had moeten beginnen. "We kunnen het seizoen ook na de zomer uitspelen voordat we het nieuwe beginnen.”

Fijn om te horen. Dit is de meest eerlijke optie. Geen geldverlies, geen afgeschafte competities, iedereen kan gewoon zijn plek op de ranglijst verdienen.

Ik zou persoonlijk, als de competities niet afgemaakt worden, de stand na 17 wedstrijden pakken. Iedereen heeft dan een keer tegen elkaar gespeeld. Dat is eerlijker dan nu de eindstand bepalen aangezien het kan zijn dat ploegen nu een aantal goede/zwakkere teams gehad hebben. Uit en thuisvoordeel is dan een ding, maar in mijn ogen is dit veel eerlijker dan alle andere opties.

De helft van het seizoen is in alle landen de meeste dan wel gespeeld. Op basis daarvan zou je de clubs kampioen moeten maken. Dus in Nederland kijken wie er na 17 wedstrijden op welke plek sond in de ranglijst. En zo ook in andere landen dat zou opzich de eerlijkste manier zijn om dit seizoen af te ronden.

Waarom dan niet in het uiterste geval het seizoen uitspelen tot de winterstop en de tijd tussen januari en juli gebruiken om alle internationale wedstrijden in te halen?

Als de mogelijkheid zich voordoet om in juni weer te voetballen kan de zomerstop geschrapt worden als de bureaucratie wordt geregeld tot dan.

Schrappen is het domste wat men kan doen. Dan kan men zelfs beter het seizoen stoppen nadat iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld en dat als eindstand gebruiken. Dat is nog altijd minder oneerlijk dan het schrappen van een heel seizoen terwijl er al 3/4 is gespeeld. Zo is er tijd om ook de internationale wedstrijden uit te spelen.

Heerlijk de gekkigheid van geld gaat ver en blijkbaar ook zo ver dat de gekste dingen worden verzonnen. Laten we reel zijn want volgend seizoen Europees voetbal lijkt heel ver weg. Ik weet ja het kost geld maar in Spanje is er nog geen zicht op het beheersen van het virus en Italie zie ik ook nog verkeerd gaan. Het heeft China ruim 5 maanden geduurd om het te beperken en zelfs nu nog worden mensen ziek. Ik weet niet hoe de uefa het gaat doen maar volgend seizoen geen EL of CL. Alleen nationale competities en hogere inkomsten het jaar erop in de EL en CL.

Is het een optie om alle competities een half jaar te verlengen, per 1 januari nieuwe competities te starten en dat voortaan elk jaar als startdatum te gebruiken. Alle competities van dit jaar worden dan uitgespeeld en er wordt ruimte gecreëerd om orde op zaken te stellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren