Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA stelt geen onderzoek in naar rellen in binnenstad Rome

Laatste update:

De Europese voetbalbond (UEFA) stelt geen onderzoek in naar de gebeurtenissen van woensdag en donderdag in Rome. Woensdag arriveerde de selectie van Feyenoord in de Italiaanse hoofdstad en in hun kielzog kwamen ook duizenden aanhangers mee. Een groep van naar schatting tweehonderd hooligans verziekte het echter voor de rest en richtte veel schade aan. Bovendien waren er meerdere confrontaties met de politie.

/

“We veroordelen alle gewelddadige incidenten die in de stad hebben plaatsgevonden”, laat een woordvoerder van de UEFA vrijdagmorgen weten aan de NOS. “Maar het ligt niet binnen de rechtsbevoegdheid van de UEFA om daar maatregelen tegen te nemen, omdat het niet tijdens de wedstrijd in het stadion gebeurde”, voegt de zegspersoon toe.

Als er in het Stadio Olimpico iets was misgegaan, had de UEFA wel kunnen ingrijpen en Feyenoord een boete -of erger- kunnen opleggen. Daar was echter geen sprake van: de supporters die zich meldden voor de wedstrijden gedroegen zich normaal. “Omdat het buiten het stadion gebeurde, kan alleen de Italiaanse politie hier maatregelen tegen treffen. Niet de UEFA”, benadrukt de woordvoerder.

De burgemeester van Rome sprak donderdag al voor de wedstrijd zijn afschuw uit over de ravage die de hooligans aanrichtten in zijn stad. Een schitterende fontein in de stad, de Fontana della Barcaccia in Piazza di Spagna, werd voor een deel vernield door kwaadwillende supporters. In de fontein zelf, die in 1692 gebouwd werd en recent een renovatie onderging, lagen vuilnis, gebroken flessen, afval en een Feyenoord-vlag, melden Italiaanse media.

In het historische centrum van Rome werden ook vernielingen aangericht. Ignazio Marino kon zich de haren wel uit het hoofd trekken. “Rome wordt kapotgemaakt en verwond”, brieste hij via Twitter. “We staan in nauw contact met de Nederlandse autoriteiten en de Nederlandse ambassadeur. Dit eindigt niet hier! Ik heb protest aangetekend en een verklaring geëist van hen die verantwoordelijk zijn voor de publieke orde in deze stad. De Barcaccia is beschadigd, die was nét gerenoveerd. Dit geweld is onaanvaardbaar en de Romeinen gaan er níet voor betalen!”


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is natuurlijk logisch dat ze dat niet doen aangezien de uefa er niks aan kan doen.
Het is niet in het stadion gebeurd.
Maar ik denk dat het voor de supporters nog wel eens vervelend kan gaan worden want straks verbieden de steden dat er feyenoord supporters in de stad mogen komen.
En dan kan de uefa er ook niks aan doen.

20 februari 2015 om 10:52

Verbieden lijkt me lastig maar standaard bus combi lijkt me logisch.

20 februari 2015 om 10:57

Een vliegtuigcombi lijkt mij niet zo een goed idee.

Als burgemeester moet je het kunnen verbieden.
En natuurlijk komen er dan nog supporters maar wel een aantal wat in de hand kan worden gehouden en dan weet je meestal ook of het het tuig is want de normale supporter zal die gok niet wagen.

20 februari 2015 om 10:58

Ik denk dat dat inderdaad het gevolg zal zijn. En logisch ook. Feyenoord kan moeilijk verantwoordelijkheid nemen voor "supporters" die op eigen gelegenheid naar zo'n stad afreizen en daar in de vrije verkoop (dat dat uberhaupt mogelijk schijnt te zijn vind ik al apart) een kaartje halen voor een thuisvak. De geregistreerde 5.000 supperters hebben er gewoon een feestje van gemaakt daar.

20 februari 2015 om 10:58

@wve

Dat is misschien wel een mogelijkheid ja, georganiseerde reizen vanuit Feyenoord. Maar dan nog, wat doe je in de tijd dat er Feyenoorders in de stad zijn?

Dit moet naar mijn mening gecommuniceerd worden, pik een plek uit als club en stad, bijvoorbeeld een groot grasveld. Zet hier wat hekwerk omheen, een paar barren met voldoende bier, laat DJ Paul Elstak overkomen het het word een gezellig feest.

Helaas moet dit georganiseerd worden, maar anders kunnen sommige 'supporters' zich toch niet gedragen.

20 februari 2015 om 11:23

Leuk idee FR12jules. Maar ergens is het wel hartstikke triest dat zoiets gefaciliteerd moet worden omdat het puberklasje zich anders niet kan gedragen. Uiteindelijk heb je er altijd dwazen tussen zitten die puur voor de onrust komen. En dan worden de normale supporters ook al gauw opgejut om een flesje te gooien. Zie project x waar normale studenten volkomen doordraaiden door de groepsdynamiek. Je moet gewoon die harde kern aanpakken.

20 februari 2015 om 11:24

Ik snap dat dit een mogelijkheid is, maar dan heb ik een vraag voor jou: Wie moet voor die organisatie gaan betalen dan?
en verder, is het niet belachelijk dat die groep barbaren zo iets nodig heeft om zich te kunnen gedragen? Ze vergallen het gewoon voor de grote meerderheid van goedwillende fans die in het stadion lieten zien wat het wel betekent om achter je club te staan.

20 februari 2015 om 11:27

Of geef ze gewoon helemaal geen plek. Gewoon gecombineerd reizen en vanuit vervoer direct naar het stadion en daarna direct weer weg.

20 februari 2015 om 10:55

@wve

Dat kan niet zomaar. Hoe wil je Feyenoorders gaan weren uit pak hem beet London? Ga je elke Nederlander de stad uit zetten?

Dit gebeurt al in Nederland, totaal onmenselijk. Je kan mensen niet straffen met een gebiedsverbod, want je kan aan de identeitskaart van mensen moeilijk aflezen voor welke club ze zijn.

20 februari 2015 om 10:57

Nee maar je krijgt wel kleinere aantallen in plaats van 5000 man waar je de ratdraaiers uit moet zien te filteren.

20 februari 2015 om 17:05

Het jammere is dat verbieden een beetje lastig gaat met open grenzen.
Nog stuitender vind ik dat op FR-Fans er heel veel Feyenoorders zijn die het nog opnemen voor die mongolen ook. Bestaat die club dan echt uit hersenloze supporters of zijn er ook nog mensen die het wel goed voor hebben met die club?
Werkelijk waar schandalig dat die honden nergens kunnen komen zonder te rellen. Walgelijke supporters.

Hier komt Feyenoord echt heel goed mee weg. Wat een imbecielen om daar ff een stad kort en klein te slaan. Feyenoordfans misdragen zich continue tijdens Europese uitwedstrijden en dit kan een keer hard terug komen bij Feyenoord. En dat terwijl ze het geld goed kunnen gebruiken. Ook nog eens schadelijk voor het Nederlands voetbal.

20 februari 2015 om 10:57

In Rome is het mis gegaan, maar bij Sevilla, Rijeka, Luik en in Istanbul hoorde je weer vrijwel niets.

Dus dat 'feyenoordfans misdragen zich continue tijdens Europese uitwedstrijden' is niet waar.

Ik praat het niet goed, maar schilder niet iedereen af alsof ze zich niet kunnen gedragen.

20 februari 2015 om 12:08

Praag, Krasnodar, Kiev etc..

20 februari 2015 om 12:13

Wie zegt dat het Feyenoordfans zijn?
Je kunt dit Feyenoord niet verwijten, het is aan de politiek om dit soort figuren nu eindelijk eens aan te pakken.

20 februari 2015 om 16:18

Het zijn Nederlanders die precies op de dag dat Feyenoord een wedstrijd speelt in Rome, in Rome de boel gaan vernielen en onder andere een eeuwenoude fontijn vernielen. Vervolgens blijft er een Feyenoord vlag achter in de fontijn. Sorry hoor, maar dit wijst toch wel een beetje naar Feyenoord.

Feynoord moet hier optreden, ook al kunnen ze er niet echt wat aan doen. Anders gaat dit opnieuw gebeuren, en voordat je het weet wordt Trafalgar Square gesloopt wanneer ze ooit tegen Tottenham oid spelen.

Daarnaast ben ik benieuwd naar de reactie van de Roma hooligans. Ik vermoed dat die ultras ook een "feestje" gaan houden in Rotterdam, na wat er met hun stad gebeurt is.

Vind het wel lastig. Aan de ene kant ben ik het er helemaal mee eens dat de Uefa zich alleen bezig houdt met wat er in het stadion gebeurt en rondom het stadion. Elke gek kan natuurlijk een Feyenoord shirt in dit geval aantrekken en gaat lopen rellen. Mensen die al verbod hebben kunnen hier makkelijk heen gaan en lekker rotzooi lopen trappen. Aan de andere kant wat als het wel supporters met kaartjes zijn, geen verbod of wat dan ook maar wel seizoenskaarthouders. Dan moet er toch een instantie zijn die kan optreden. Feyenoord, Knvb of Uefa. Niet om perse de schuld neer te leggen bij de club maar dan moet je wel direct zorgen dat niemand van deze gasten ooit nog in het stadion terecht kan komen. Lekker meldingsplicht geven tijdens dit soort momenten.

20 februari 2015 om 10:55

Die gasten met een seizoenskaart vinden ze heus wel genoeg filmpjes maar Roma liet er een stuk of 600 binnen die niet geregistreerd staan misschien hadden er een aantal al een stadion verbod. Dat hele Hooligan gedoe gaat nergens over ik heb verschillende docu's gezien van Ajax en Feyenoord en die gasten vinden het gewoon leuk om rotzooi te trappen voetbal boeit ze niet.

20 februari 2015 om 11:05

En dit zijn nou precies die gasten waardoor wij niet meer naar de Kuip e.d. kunnen. Wát een domme kneuzen. Verpesten het voor iedereen, uit én thuissupporters. Oppakken en ophangen, die relschoppers!

Neem niet weg dat bij Ajax die relschoppers er ook (helaas) er zijn. Dat zagen we vooral in Europees-verband: AC Milan, Lyon (beide uit) en Celtic en Manchester Utd (beide thuis).

20 februari 2015 om 11:14

Dat gaat nooit meer goed komen... en het is van 2 kanten V.D Vaart ik praat niks goed maar Voor het vuurwerk incident hadden de Burgemeesters en Politie besloten om Supporters weer toe te laten.

Neemt niet weg dat Wij daar de dupe van Worden en niet kunnen genieten van een echte klassieker hopelijk word er nu iets aan gedaan want deze amoebe's trekken wel heel erg de aandacht !

Het gaat lastig worden om de daders te vinden er zijn zo'n 600 niet geregistreerde supporters die toch een kaartje konden bemachtigen in Rome.... Terwijl dat wel moest. Ik vind het echt niet kunnen wat een stel barbaren hebben geflikt in de binnenstad van Rome maar de ME hoefde niet zo agressief te doen tegen de "normale" supporters vaders met kinderen werden zelfs neer gemept

20 februari 2015 om 10:54

Denk jij in het heetst van de strijd onderscheid te kunnen maken tussen een normalen of een hooligan?
Je word gewaarschuwd en als je blijft staan is dat je eigen verantwoording.
En als je blijft staan met je kind is dat kind ook nog jou verantwoording als ouder.

20 februari 2015 om 10:58

Wve.... bij de Spaanse trappen hadden de supporters afgesproken in overleg met de politie ze zouden vanuit die plek naar de bussen of stadion gaan. Maar het moest opeens anders en zonder enige waarschuwing sloeg de ME erop los en verdreef ze naar een steeg.... Zelfs de leiders van onze supporters groepen zijn te grazen genomen..... Ik praat alle vernielingen niet goed maar dit verhaal heeft 2 kanten en de meeste willen maar 1 kant zien.

20 februari 2015 om 11:13

Ja dat kan je afspreken ja maar als je je niet gedraagt worden afspraken anders.
En dat dan te koste van de goede gaat is kut maar hoe wil je het anders doen?
Het is nooit goed bij iedereen maar uiteindelijk bepaalt het gezag hoe het moet gaan en dat moet je respecteren en niet met flessen gooien.
En je moet zelf zo slim zijn om weg te lopen.
Ik ga al jaren naar europese uitwedstrijden van ajax en nog nooit in dit soort problemen beland als het niet mijn eigenschuld was.

20 februari 2015 om 12:10

The-DOC,

" leiders van onze supporters groepen", zeg je?

Ik ga al jaren naar het voetbal. Soms met wat vrienden. Soms op verplaatsing met een combiregeling.

Nog nooit heb ik daar een 'leider' gezien. Maar ik ben dan ook een brave supporter.

En natuurlijk lag het aan de politie. Zij zijn zonder waarschuwing en aanleiding beginnen kloppen. Uiteraard. lol

Voor diegene die hun verhaal al klaar hebben liggen over bepaalde 'supporters' van Feyenoord. Er is een verhaal van een supporter online geplaatst, hier dus de andere kant van het verhaal:

http://supportersnotcustomers.com/2015/02/20/italy...
Als de link niet werkt: google naar supportersnotcustomers.

Ik praat hier hetgene wat is gebeurd totaal niet goed, in tegen deel. Ik keur het gedrag van sommige 'fans' ten zeerste af. Ik vind alleen dat men ook de andere kant van het verhaal moet weten, en niet alleen het verhaal dat de politie begon met in te hakken op (onschuldige) supporters.

20 februari 2015 om 11:15

Ach vorig jaar uit bij FC Groningen maakten Feyenoorders er in het stadion ook weer eens rellen van en ik zat in het vak direct er naast. Toen las ik ook achteraf leugenachtige verhalen over hoe het was gegaan, dus ik neem die verhalen van Feyenoorders even met een korreltje zout als je het niet erg vindt..

20 februari 2015 om 11:23

Lees eens wat de schrijver van dit verhaal zelf zegt over wat sommige Feyenoord-supporters deden voordat de rellen begonnen:
- Er werd midden op straat heel erg veel gedronken
- Er ontstonden grote bergen kapot glas en afval op straat
- Historische monumenten werden gevandaliseerd ("maar het was makkelijk op te ruimen" is dan natuurlijk geen excuus)
- Er werd vuurwerk afgestoken en brandjes gesticht

En let wel: dit is dus overdag, midden in het centrum van een heel erg drukke stad bomvol met toeristen, met gezinnetjes met kinderen en wat al niet meer.

En toch concludeert de schrijver "there was not a hint of trouble all day". Serieus?

Natuurlijk is het nooit goed te praten als politieagenten willekeurig mensen gaan slaan, maar als ik dit artikel zo lees dan lijkt het me vrij duidelijk dat je kon verwachten dat de politie vroeg of laat in zou gaan grijpen. En als je er dan voor kiest om te blijven staan waar je staat en te blijven doen wat je doet, tja...

20 februari 2015 om 11:50

Wat een onzin dat je het niet goed praat, ik zie je de acties al twee dagen verdedigen. Geen enkel gedrag of houding van de politie maakt dit gedrag goed! och och och wat erg dat de kroegen en winkels dicht gingen als de Feyenoord supporters er aan kwamen... Kan je het ze kwalijk nemen, moet je zien wat een ravage ze aanrichten. Een eeuwenoude fontein slopen, echt walgelijk. Maar de Roma supporters gaan wraak nemen, en die houden erg van 'pinchen' (een lief woordje voor mensen neersteken). Dus dit is zeker nog niet afgelopen, bovendien is het zelfs opgeschaald naar politiek niveau want de Italiaanse premier bemoeid zich er ook al mee. Ik hoop niet dat Feyenoorders zich al vrij rekenen omdat de Uefa niets doet, dit gaat nog consequenties krijgen. Wel vind ik de straffen geweldig mooi, lekker de cel in of 40.000 euro boete dat is meer dan een jaarsalaris voor zo'n imbeciel.

20 februari 2015 om 15:02

Waarom doe je alsof Feyenoord-'supporters' heel Rome hebben gesloopt? Vind je die niet overdreven?

Rop Zoutberg, correspondent in Rome zegt dat alles héél erg meevalt en dat het voornamelijk veel afval was wat er was achtergebleven (gek he, 5000 man op een plein en dan afval krijgen).

Over de boetes:

Boetes zijn er niet, cel gaan ze ook niet in. Boetes worden pas van kracht indien ze nóg in keer in de fout gaan. Slechte zaak naar mijn mening. Meteen aanpakken.

20 februari 2015 om 15:11

"rop Zoutberg, correspondent in Rome zegt dat alles héél erg meevalt en dat het voornamelijk veel afval was wat er was achtergebleven (gek he, 5000 man op een plein en dan afval krijgen)."

Nou dan is Rop Zoutberg een leugenaar, ik kan niet anders zeggen want ik heb foto's gezien van de vernielde fontein. Een Bernini fontein eeuwenoud en die idioten gooide er vuurwerk in... Misselijkmakend gewoon!

En over de boetes, er zit nog 6 man vast. Die zitten vast omdat ze zwaardere vergrijpen hebben gepleegd. Maar inderdaad met jou eens, erg jammer de straffen voorwaardelijk zijn. Deze mensen verdiende de straffen gelijk en niet als ze nog een keer de mist in gaan.

20 februari 2015 om 12:02

Fr12jules,

Wat een onzin staat er op die website. Je kan het zo samenvatten dat prutsartikel:

"ik zeg niet dat wij van Feyenoord allemaal lieverdjes zijn, maar er was niks aan de hand. Het was allemaal de schuld van de Italiaanse hermandad."

Het gros van de Feyenoord supporters zijn inderdaad keurige lui. Jammer genoeg waren er gisteren ook honderden present met enkel 2 voortanden, plakplaatjes overal en niet in staat om één biertje te verwerken.

20 februari 2015 om 13:36

@iedereen komt

Volgens De Koning lagen zeker tien jongens op de grond. De politie wilde de fans vermoedelijk weghebben bij de Spaanse Trappen en richting de bussen naar het stadion te dwingen. ,,ze begonnen plotseling te rennen. Ik kon geen kant op.''

,,veel fans zijn woedend door de reactie van de politie. Ze werden in een straat gedreven die steil omhoog liep, waardoor de supporters niet sneller konden doorlopen. De politie is toen op de groep gaan inslaan, waarop een reactie volgde van de fans die met vuurwerk en flessen gooiden."

Voor de duidelijkheid de Koning is een journalist van het Algemeen Dagblad.

Als je dit zo leest waren er dus kleine problemen die met grove middelen zijn geprobeerd op te lossen. Met als gevolg dat het probleem alleen maar erger is geworden. Zoals ik eerder ergens schreef, proberen om een brandje te blussen met benzine om vervolgens verbaasd te staan dat er een grotere brand volgt.

En nee, ik keur nergens dit gedrag goed maar over het organisatorisch falen hoor gewoon erg weinig.

20 februari 2015 om 14:19

eazy-e,

Ik ben gewoon voorzichtig met zo'n berichten als waar aan te nemen.

Gisteren zei hier iemand nog, die beweerde daar ter plekke te zijn, dat er niks aan de hand was, dat er gewoon 'maar' met wat flesjes was gegooid.

Ondertussen is al overduidelijk dat er toch iets meer aan de hand was.

Ik geloof ook niet dat de politie 'zomaar' begint met charges. Maar als je als supporter in de kop zit, dan weet je niet wat ze aan het doen zijn in de staart.

Alleen stelt de 'kop' vast dat de hermandad wel lekker aan het knuppelen is. Maar dat kan dus héél goede redenen hebben, de kop heeft het gewoon niet gezien.

Uren na het optreden van de politie hebben hopen hooligans nog talloze bussen, auto's, gebouwen en winkels zitten beschadigen - zonder dat er politie in de buurt was. Bezoek even Youtube, u ook kan er tientallen filmpjes vinden over dit 'event'.

Gewoon ondergaan vriend, er hebben een paar honderd supporters van Feyenoord het beest uitgehangen. Zo eenvoudig is dat.

Jammer voor de duizenden anderen die wel gewoon naar het voetbal wilden. Daar haken volgende keer weer een hoop mensen van af, dit omdat een bende marginalen gewoon dacht dat ze ongestraft de marginaal konden uithangen in het buitenland.

20 februari 2015 om 16:32

En ik ben voorzichtig met alleen de regulieren media te geloven.

Hier een stuk vertaald van het artikel van Ben Dudley, ik zou hem helemaal lezen, google hem even, het is echt schandalig wat daar gebeurd is. Zelf heb ik de incidenten gezien bij zowel de Trappen als bij de bussen via de live cams en ik schrok echt van het politie geweld

De hele wereld, van de Italiaanse premier tot aan de Britse omroep Bbc, valt sinds donderdagmiddag over Feyenoord heen. Een grote groep supporters, of hooligans, heeft volgens alle media van een van de mooiste steden van Italië, Rome, geen spaan heel gelaten. In aanloop naar het Europa League-duel AS Roma-Feyenoord (1-1) verzamelden zich ruim 5000 fans op het Piazza di Spagna en vernielden fonteinen, gooiden flessen naar de politie en lieten het plein achter als een vuilnisbelt. Vanuit de fans klinkt er echter een heel ander verhaal. "de Italiaanse politieagenten waren de echte hooligans."
Dudley ziet tijdens het feest zelfs dat de lokale bevolking zichtbaar geniet van de sfeer. "een dansende rastafari zong met het Jens Toornstra-liedje mee en een groep Chinese toeristen wilden zelfs met een jonge Feyenoord-fan op de foto. Niks wees op een grimmige sfeer." En die was er volgens Dudley ook niet door het ontbreken van fans van de thuisploeg, AS Roma. Hij denkt dat de uitschakeling in de Champions League en de vroege aftrap (19:00 uur) ervoor zorgden dat Roma-fans zich niet bekommerden over de wedstrijd en de sfeer daaromheen.

Dudley: "geen moment was er echt dreiging dat het tot een confrontatie met de politie zou leiden. Er was de hele dag al een flinke macht aanwezig, maar rond half 5 kwamen daar uit het niets ineens een enorme hoeveelheid busjes en agenten bij. Veel van die agenten waren niet in uniform, maar hadden wel hun gezicht tot onder hun ogen afgedekt en waren in het zwart gekleed. Zij besloten dat het tijd werd voor de fans om naar het stadion te gaan. Zonder enige vraag of opmerking werd de hele aanhang in een smal steegje gedwongen." Volgens Dudley gebeurde dat met grof geweld. Met de stokken werd er volop ingeslagen op de menigte, zonder onderscheid te maken wie er geraakt werd. "ik zag zelfs een volwassen vrouw, die met haar handen in de lucht stond, vol op haar gezicht geslagen worden. Dan vraag je je wel af waar de Italiaanse politie mee bezig is."

En als laatst zegt hij nog dit.

So as you read about the events of yesterday, please keep in mind the real story. There were thousands of hooligans in Rome yesterday, but they were not wearing Stone Island or Lacoste, they were wearing the uniform of the Italian police.

20 februari 2015 om 17:33

Justbecause,

Ik heb die zijn verhaal ook gelezen. Maar als hij in de kop zat, weet ie niet wat er in de staart gebeurde.

De beelden en foto's zijn duidelijk. De afgebroken fonteinen, de ingetrapte winkelruiten, de beschadigde auto's en bussen, de tientallen gewonden en de 3 miljoen euro schade was echt niet het werk van de politie.

20 februari 2015 om 17:44

Hahaha er is al gezegd dat er geen winkelruiten zijn gesneuveld de fontein niet is beschadigd en de auto's komt omdat men met een duizend man door de kleine steegjes werd geslagen. Wel vreemd dat je deze man niet gelooft, een AD verslaggever noet geloofd, andere supporters die er ook bij waren niet gelooft maar wel alles baseert op een paar foto's en filmpjes waar je niet de achtergrond van weet. Tsja dan houd het gauw op he.

20 februari 2015 om 18:19

Justbecause,

Sterk, want ik heb anders wél beelden gezien van Feyenoord hooligans die een winkelruit instampen.

En de beschadiging aan de fontein kan u hier bewonderen:

http://www.gazzetta.it/
Foto-
Gallery/
Calcio/
Serie-
A/
Roma/20-02-2015/
roma-conta-danni-100957663535.shtml

De beschadigde auto's komt niet door de smalle steegjes, ik heb beelden gezien waar Feyenoord hooligans gewoon een dranghek op een auto kieperen en die auto een bijkomende 'behandeling' gaven.

Dus neen, ik geloof die man niet. Maar u mag dat wél doen.

Het valt allemaal wel mee. 3 miljoen schade, Minimaliseer het maar.

Waarom zeg je gewoon niet dat er géén Feyenoord lui in Rome waren?

Waarschijnlijk snappen ze zelf niet eens waarom het erg is wat ze gedaan hebben, het is triest dat ze geen ander leven hebben in nederland, dus je kan er weinig aan doen, maar zulke typetjes zie je veel en vooral rondom voetbalwedstrijden, keihard aanpakken die mensen, hopelijk doet tolerant nederland dat ook eens en niet van die afwachtende houding

20 februari 2015 om 11:09

In Nederland is het al jaren een probleem maar er word niks aan gedaan. Er moet een voetbal wet komen en niet alleen voor in het stadion maar er ook er buiten.

Wat ik niet terug lees in de artikelen:

De Romeinse politie heeft op het laatste moment zaken rond het vervoer gewijzigd. Ik begrijp dat er maar een beperkt aantal bussen waren om de supporters te vervoeren, zodat er heel veel supporters lang moeten wachten en er ook een heel aantal gewoon niet op tijd voor de wedstrijd zou zijn.

Dit praat natuurlijk het geweld en dergelijke niet goed, maar het geeft wel aan dat de zaakjes in Rome niet op orde waren en dat heeft onlusten in de hand gewerkt.

20 februari 2015 om 11:10

1 dag voor de wedstrijd is er besloten om met Bussen naar het stadion te gaan terwijl op papier stond en ze met 5500 fans vanaf de spaanse trappen gingen lopen onder begeleiding van de politie en Me...

Dit zijn geen supporters. Dit zijn misdadigers in een shirtje van Feyenoord die het shirt niet waard zijn.

Overigens hoop ik dat ze mogen teren in de Italiaanse bak en niet via een of ander kromme omweg toch in de Nederlandse gevangenis komen.

In principe heeft dit natuurlijk ook heel weinig met voetbal te maken. Het zou me niets verbazen als veel van die relschoppers niet eens een kaartje hadden. Sterker nog, het zou me zelfs niet verbazen als sommige van die relschoppers niet eens zo heel veel met Feyenoord of met voetbal hebben en puur naar Rome zijn gegaan om eens lekker rotzooi te kunnen schoppen. Dit zijn gewoon criminelen die een voetbalclub misbruiken als excuus om zich te misdragen. Dat kun je Feyenoord niet of nauwelijks verwijten.

Gelukkig wordt Feyenoord niet gestraft. Dat zou ik toch wel erg zuur vinden, de fans in de vakken hebben zich niet misdragen, en het is heel erg moeilijk controle te houden op een stel relschoppers dat op eigen houtje naar Rome trekt.

Voor Feyenoord is dit ook vervelend genoeg. Imagoschade, en na een geweldige pot waarbij je een punt pakt uit bij een grote club praat iedereen alleen maar over de rellen in Rome. Wat volkomen logisch is, maar voor niemand leuk. Imagoschade voor heel Nederland, overigens. Wat de Italiaanse kranten vandaag schreven maakt dat wel duidelijk.

Uiteindelijk heeft iedereen hier alleen maar last van. Het is echt heel erg jammer dat er altijd zoveel mensen blijven die zich niet normaal kunnen gedragen in grote groepen.

Feyenoord kan hier dan ook weinig aan doen. De mensen met een ticket in het stadion hebben zich aan de regels gehouden. Wat daar buiten gebeurd kan Feyenoord weinig aan doen. Gelukkig ziet de Uefa dit ook zo.

Precies zoals ik gedacht had, dit zijn nu eenmaal de richtlijnen van de Uefa. Terecht ook overigens, Feyenoord staat hier volledig los van. Die idioten die zijn opgepakt mogen ze van mij een jaar de bak in gooien en laten opdraaien voor alle gemaakte onkosten in de stad, maar laat de club hier buiten. Hier kun je als voetbalclub helemaal niets tegen doen. In ieder geval een feit dat er weer een aantal idioten vast zitten, dus minder idioten op de been de volgende keer.
Helaas komen we dit tegenwoordig nog bij vrijwel alle clubs in alle landen tegen.

Dit noem ik ook echt geen fan of supporter. Dit zijn veelal mensen die zich schuilen onder een clubvlag en dit soort dingen alleen durft te doen in groepsverband.
Een echte fan die weet heus wel dat die zijn club benadeeld met dit achterlijk gedrag.
Deze gasten denken ook totaal niet na over gevolgen.
Krijgt hun club straks nog een verbod in europa of iets.
Ik vind het echt super dat de Italianen "zware "straffen en boetes uitdeelde daar kan Nederland echt wat van leren.
Je zal maar 16mnd cel krijgen.
Als ze dat ook hier invoeren in NL dan zal je zien dat men wel 10x nadenkt voor men zich zo gedraagd. Sneu dat dit weer moest gebeuren.

Gelukkig waren er ook echte supporters die leuke sfeer brachten in het stadion.

NOS meldt net dat de schade mee valt dan eerder werd beweerd. Vooral de telegraaf is in vorm om Feyenoord zwart te maken. Natuurlijk zijn er vast dingen gebeurt die niet kunnen maar wel bij de feiten blijven

Wat de 'supporters' hebben gedaan valt niet goed te praten, maar waar de Romeinse autoriteiten de laatste paar dagen mee bezig waren sloeg ook alles. Leek op een totaal wanbeleid daar.

Gelukkig dat de club Feyenoord er niet voor bestraft kan worden. De club kan hier niets aan doen lijkt me.
Helaas krijgt door zulke mensen die lopen te rellen (nu bij Feyenoord, maar eerder ook bij Ajax Europees) de club(s), het gehele Nederlands voetbal en Nederland(ers) in het algemeen een flinke stoot in het imago. Dan kan men bij Ek's en Wk's er in het oranje nog zo'n gezellige boel van maken, dit blijft de mensen in het buitenland toch beter bij helaas

20 februari 2015 om 12:48

@ Bosche_bol

Dat zal wel meevallen, tijdens en vlak na zo´n incident word het altijd zo overdreven in het heetst van de strijd. In Italië gebeurd anders ook genoeg qua supporters geweld wat nog heviger is dan wat er gisteren gebeurde. Als je dan ook nog hoort dat de Italianen organisatorisch ook flinke steken hebben laten vallen doen ze er verstandig aan om hun protocollen ook aan te passen.

Begrijp me niet verkeerd ik keur dit gedrag ten strengste af, maar vaak word het wel overdreven. Hetzelfde geld voor het altijd zogenaamde gerechtsmatige gebruik van geweld door politie. Twee seizoenen terug is de Amsterdamse politie op de vingers getikt door de rechtbank voor het gebruiken van onrechtmatig en buiten proportioneel veel geweld en zelfs van uitlokking. Ook bij kampioen ceremonie van de derde ster bij Ajax had de gemeente ook organisatorisch flinke steken laten vallen. Hoe goed of slecht zaken zijn geregeld door lokale autoriteiten is dus ook van grote invloed op gebeurtenissen wanneer het fout dreigt te gaan.

Qua imago schade voor het Nederlandse voetbal zal het wel meevallen, ook bij andere clubs gebeurt er genoeg bij Europese wedstrijden. Het is een probleem wat helaas aan voetbal kleeft en waarschijnlijk nooit opgelost zal worden.

Laf dat de UEFA niets doet, maar viel te verwachten. Vorig jaar werden er in Milan Ajacieden neergestoken maar toen deden ze ook niets. Ik vind dat de UEFA haar regels moet aanpassen, het is raar dat je gewoon maar alles kan doen buiten het stadion als je je goed gedraag in het stadion. Het is toch van der zotte dat Feyenoord hier niet voor wordt gestraft? Ik lees veel dat dit geen supporters zouden zijn, maar dit is toch juist het "geweldige legioen" waar ze zo trots op zijn? Begrijp me niet verkeerd ik bedoel hier zeker niet alle supporters mee, maar je hoort altijd trotse fans die het hebben over de fanatiekheid van het legioen dan mogen die mensen nu ook gewoon het beestje bij de naam noemen. Dit was bovendoen geen kleine groep, dit waren een paar honderd man! ik hoop dat ze allemaal nog op beeldmateriaal gepakt worden. Ik vind Feyenoord bovendien vrij stil, heeft Feyenoord al stadion verboden afgekondigd?

20 februari 2015 om 12:07

"heeft Feyenoord al stadion verboden afgekondigd?"

En wie precies zegt jou dat deze jongens dat niet al hadden?

20 februari 2015 om 12:59

Ik zeg niet dat ze het niet hadden, ik vraag me af of Feyenoord al heeft aangegeven indien de vandalisten het niet hebben ze nog krijgen.

20 februari 2015 om 13:47

ik denk dat Feyenoord gewoon eerst de feiten op tafel wil zien liggen, en dan heus wel met zoiets zal komen.

Feyenoord is namelijk bepaald niet karig met stadionverboden.

20 februari 2015 om 15:13

"ik denk dat Feyenoord gewoon eerst de feiten op tafel wil zien liggen, en dan heus wel met zoiets zal komen. "

Ik ben van mening dat je gelijk duidelijk moet zijn, je kan altijd zeggen dat je als het bewezen is dat er personen zijn die zich dusdanig hebben laten gaan dat die stadionverboden krijgen.

Je hoeft niet op bewijzen te wachten om zoiets te zeggen, je wacht op bewijzen om diegene te straffen.

20 februari 2015 om 12:11

Feijenoord heeft zich al uitgesproken in de persoon van Gudde.
Daarnaast is het terecht als de personen achter de onlusten worden gestraft, want het kan iedereen wezen.

Kan dan net zo goed met Ajax hooligans naar Rome reizen om de boel kort en klein te slaan en er dan ook voor zorgen dat Feijenoord wordt gestraft. Lijkt me een beetje krom. Fifa is geen rechtsorgaan en hebben dus niks te zeggen over wat er buiten het stadion gebeurt.

20 februari 2015 om 13:12

Wat is dat toch altijd een raar en slecht utgument "wat als andere supporters doen alsof ze ons zijn" als je zo denkt kan je helemaal geen club meer straffen... Het is toch duidelijk dat dit Feyenoord supporters waren? hoe durf je anders te beweren? Hoe durf je te stellen dat dit Ajacieden waren... En nee de UEFA (niet FIFA) is geen rechtsorgaan, maar straft wel clubs. Ze kunnen buiten het stadion gewoon op politie rapporteren, club rapporteren en verslagen van de fans in kwestie af gaan en daar hun oordeel uit halen. En ja Gudde had zich uitgesproken, 1 persoon van de club... Nadat er zo'n grote gebeurtenis heeft plaatsgevonden, dan verwacht je toch veel meer? Dan laat je je coach het toch ook gelijk bijvoorbeeld veroordelen? Maar die 'wist van niets' je zorgt dan toch altijd dat die klare taal heeft om deze supporters te laten merken dat dit schandalig is en slecht voor het imago?

20 februari 2015 om 13:49

@surreal

Zolang de Uefa zelf geen toezichthouders buiten het stadion heeft staan gaat dit nooit werken. Geen van de betrokken partijen kan een objectief beeld geven over de gebeurtenissen. Simpelweg omdat al die partijen verschillende belangen heeft en niet iedereen overal bij is geweest.

Daarbij begon het in Rome met kleine ongeregeldheden die escaleerden in grotere problemen na groot geweld van de politie. Daarbij lieten ze vervolgens ruim 600 supporters in het stadion die niet eens in het bezit van een kaartje waren. Wat als dit ook was geëscaleerd? Wie was daar dan verantwoordelijk voor? Was Feyenoord dan gestraft omdat Roma mensen binnenlaat die geen kaartje hadden?

Dat de Italiaanse politie twee a drie dagen voor de wedstrijd roepen dat ze niet zoveel supporters hadden verwacht zegt toch ook wel wat? Ook het zogenaamde alcoholverbod wat er was werd niet gehandhaafd door lokale horeca.

Die relschoppers moet je keihard aanpakken maar kritisch kijken naar de organisatie mag ook wel.

20 februari 2015 om 13:52

@ surreal:

haal anders eerst rustig adem voordat je reageert.

Hij beweert helenaal niet dat het ajacieden waren en gebruikt het ook niet als argument. . Hij legt met die zin alleen maar uit waarom de regelgeving zo is als hij is.

En dan kun jij wel fijn blijven beweren dat de uefa dat wél kan, de uefa zegt zelf van niet. Dan zal het wel zo zijn he, denk je ook niet?

20 februari 2015 om 15:19

Michiel

"en dan kun jij wel fijn blijven beweren dat de uefa dat wél kan, de uefa zegt zelf van niet. Dan zal het wel zo zijn he, denk je ook niet? " Volgens mij is mijn hele punt dus ook dat ze hun regels moeten aan passen. Dat zeg ik zelfs letterlijk...

Easy-e

Ik denk dat je dat zonder waarnemers ook kan doen. Je kan iedere partij ondervragen en dan kijken naar de feiten en daar een oordeel over vellen.

En als de politie fouten heeft begaan en excessief geweld heeft gebruikt dan zal dat worden onderzocht en worden bestraft.

Ik denk dat in het geval als het in het stadion was geëscaleerd dat beide partijen schuld hebben. Feyenoord voor het niet in de hand hebben van haar supporters (iets wat altijd wordt bestraft), en Roma voor het niet naleven van de regels omtrent stadion veiligheid.

En zeker mee eens dat je kritisch moet kijken naar de organisatie, dit om in het vervolg deze zaken te voorkomen maar als deze feyenoorders zich normaal hadden gedragen was er vanaf het begin natuurlijk niets misgegaan.

20 februari 2015 om 13:29

@ surreal

Het is helemaal niet laf, de Uefa kan alleen iets doen als het in of direct rondom het stadion gebeurt. Moet men dan ook een club straffen wanneer een groepje jongeren op vakantie zijn of aan het stappen zijn en bij een opstootje betrokken raken wat niet voetbal gerelateerd is, maar waarbij 1 of meerdere personen toevallig een voetbalshirt dragen. Je kunt clubs niet verantwoordelijk houden voor alle gekken, dat is zowel juridisch als realistisch totaal niet haalbaar. Zeker niet in Europa waar men vrij mag reizen en de Italianen opeens besloten om gewoon open kaarten te verkopen aan iedereen die er 1 wilde hebben.

Het is helemaal niet van de zotte dat Feyenoord hier niet voor gestraft word, Feyenoord heeft er alles aan gedaan wat zij konden doen of wat er redelijke wijs van hen verlangt kon worden. Sorry, maar ik vind dit altijd zo populistisch kudde gedrag. De Italianen zijn er zelf ook deels debet aan dat het zo uit de hand gelopen is, zoals altijd is er ook nu weer naar buiten gekomen dat de "gastheren" ook ernstige steken hebben laten vallen bij het uitvoeren van hun draaiboeken/protocollen.

Daarmee zeg ik niet dat die raddraaiers niet aangepakt moeten worden want die zijn in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor hun daden. Alleen het is algemeen bekend dat wanneer de desbetreffende organisatie/gastheer en politie hun zaakjes niet op orde hebben dit grote nadelige gevolgen met zich meebrengt als het gaat om "crowd control". Voor een land wat zelf nationaal (met nog erger) voetbal geweld te maken heeft vind ik het erg amateuristisch dat ze hun protocollen niet op orde hebben.

20 februari 2015 om 15:33

"moet men dan ook een club straffen wanneer een groepje jongeren op vakantie zijn of aan het stappen zijn en bij een opstootje betrokken raken wat niet voetbal gerelateerd is, maar waarbij 1 of meerdere personen toevallig een voetbalshirt dragen."

Wat compleet irrelevant, het is evident dat dit Feyenoord fans waren. En dan kan je duidelijk straffen.

En als de gastheer zijn zaakjes niet op orde had, en de politie was fout zal dat onderzocht en bestraft worden. Maar volgens mij ligt de fout toch echt bij de gekken die monumenten vernaggelen en onder pissen.

20 februari 2015 om 15:09

Ajacieden hebben ook mensen neergestoken in Milaan, werd ook niks aan gedaan. Dus waarom Feyenoord wel bestraffen? Net in welke context je het zet Surreal.

Ik vind het volkomen logisch dat Feyenoord hier niet word voor gestraft. Feyenoord kan er namelijk niks aan doen als er een paar herrie schoppers naar Rome afreizen om te knokken.

Feyenoord is in ieder geval bezig met de beelden te analyseren en zo mogelijk straffen op te leggen. Hun werken daar op op kantoor uren he, verwacht niet dat ze om 3 uur 's nachts beelden terug gaan lopen te kijken van wie wat wel en niet deed.

20 februari 2015 om 15:29

Okay niet om volledig offtopic te raken maar leugens moet je niet vertellen. Ajacieden hebben niemand neergestoken in Milan.

En ik noemde het alleen op om aan te geven dat het te verwachten viel omdat ze in eerdere gevallen dus zaken buiten het stadion ook niet bestrafte. Al hadden ajacieden dit het wel gedaan (nogmaals dat is niet waar) dan had ik dat ook als voorbeeld kunnen gebruiken.

Ik weet dus eigenlijk niet wat jou punt is om daarover te beginnen Jules. Het gaat dus niet over context het gaat over dat eerdere gevallen ook niet bestraft werden en ik vind dat dat wel moet gebeuren. Ik vind dat de regels veranderd moeten worden. Het is bizar dat een club voor zulke misstanden niet wordt bestraft.

"feyenoord kan er namelijk niks aan doen als er een paar herrie schoppers naar Rome afreizen om te knokken."

Dit waren meer dan een paar, dit waren honderden! Dus je moet het niet gaan bagatelliseren, en een club is altijd verantwoordelijk voor haar fans. En als je de club straft straf je daardoor ook de fans, waardoor die minder snel het nog eens doen. En als het niet echte fans zijn, zorg je er wel voor dat de echte fans ingrijpen wanneer ze weer gaan rellen. Op die manier creëer je sociale zekerheid, daarom worden clubs gestraft als het in het stadion misgaat, bijvoorbeeld als 1 vak racistische dingen zingt wordt de club gestraft en het vak gesloten ondanks dat de rest van het stadion er niet aan mee deed of zelfs niet iedereen in dat vak.

Gerechtigheid dat er niets gebeurd....was een heerlijke sfeer gisteren op de Trappen tot de ME als idioten langs kwam. Als reactie krijg je dat men gaat gooien ja....maar goed vraag me af wie nou de hooligans zijn....ME of feyenoord supporters.

20 februari 2015 om 13:14

Jezus wat is dit triest... Het normaal vinden wat hier gebeurde, dit is echt bizar! Je hoort je te schamen niet het goed te keuren....

20 februari 2015 om 13:30

Geef niet wat jij denkt. ..als mensen alleen maat weten wat er is gebeurd via het journaal dan begrijp ik dat best. Verder zijn er een aantal terecht flink gestraft was het woensdag niet netjes gegaan maar gisteren was een laffe actie van de ME....zo simpel is het.

20 februari 2015 om 13:53

@ Justbecause

Ik ben het roerend met jou eens, mensen vergeten vaak ook dat organisaties en politie ook ernstige steken laten vallen of dat hun protocollen niet op orde zijn. Ook dit keer is er naar buiten gekomen dat de Italianen zelf ook ernstige steken hebben laten vallen, iedereen die iets over "crowd control" weet; weet dat zulke fouten van grote invloed zijn (vaak negatieve) op het verloop ongeregeldheden.

Daarnaast vind ik het ook altijd maar weer verbazingwekkend dat al het geweld wat door politie korpsen word gebruikt als "oke" beschouwd word. Korpsen worden vaak genoeg op de vingers getikt door een rechtbank voor uitlokking, buiten proportioneel geweld, alleen word dat zelden groot naar buiten gebracht in de media.

20 februari 2015 om 15:12

@afca_leeds

Ik ben het 100% met je eens, dit soort gevallen worden vaak in de doofpot gestopt.

Als mensen lezen 'fans worden door politie bestormd en uit elkaar gedreven' gaat men er meteen van uit dat het dronken voetbalsupporters zijn en dat de politie 100% gelijk heeft om de situatie onder controle te houden.

Ik wil hier niet mee aangeven dat de politie onjuist heeft gehandeld in Rome. Ik weet een geval wat zeker is waar ze onjuist gehandeld hebben en dat is bij de Spaanse Trappen. Veel mede supporters en een journalist geven aan dat er weinig dreiging was, en dat ze geen kant op konden toen de politie er aan kwam.

Als politieman of Me'er lijkt het me trouwens ook niet de bedoeling dat je mogelijk onschuldige mensen het ziekenhuis in slaat, maar dat zal wel aan mij liggen.

20 februari 2015 om 16:02

Daarom vind ik het jammer dat VZ dit soort topics openhoud voor discussies, want over dit onderwerp kan je hier geen discussie voeren helaas. Het is wat Jules zegt, gisteren bij de trappen is ronduit schandalig hoe de Me reageert en helaas staat de media weer vol over wat er allemaal is gesloopt, nu komen er andere verhalen dat het toch allemaal wel mee schijnt te vallen, het is zeker niet zo erg als ze vertellen in de media

20 februari 2015 om 15:06

Dat zeggen onze hooligans ook altijd: ja maar, de politie begon.

Maar het went niet.

Dit zullen over het algemeen 'malloten' zijn die een stadionverbod voor de Kuip hebben.
Zou het geen optie zijn om deze gasten gewoon een meldingsplicht te geven dat je zeker weet dat deze mannen bij uitwedstrijden gewoon in Nederland blijven?

Met alle respect maar als club kan je hier weinig aan doen zeker gezien als de mensen die wel een kaartje gekocht hebben zich normaal gedragen hebben.

Het zal wel een raar steekje los zijn bij die mensen maar waarom zou je naar een stad gaan om die helemaal kort en klein te slaan ik snap de lol er niet zoveel van.

Regel dan maar vast dubbele politie bewaking voor de return. Want de hooligans van As Roma zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen, die gaan dit vast en zeker recht zetten in Rotterdam. Uiteindelijk zijn er dus alleen maar verliezers, maar gelukkig dan de club Feyenoord niet gestraft worden door de UEFA. Zodat 200 idioten de club niet in de problemen brengt.

20 februari 2015 om 13:56

@jomar3

Ik denk niet dat de Rotterdamse politie zo hard gaan falen als hun Italiaanse collega's. Uiteraard kan je niet overal staan en op bedacht zijn. Maar op organisatorisch vlak hebben die Italianen flink de spijker misgeslagen. Typisch want ik dacht dat ze in Italië ook wel enige ervaring hadden met dit soort evenement en het daarbij horende type mensen.

Er wordt steeds gesproken over 200 idioten maar die groep is natuurlijk veel groter. Kijk alleen maar eens wat voor figuren er in de Kuip op de eerste ring staan te schuimbekken. Kale koppen, overal tattoo's, truien met capuchons. Dat zijn misschien niet de criminelen die uiteindelijk die steden slopen maar in hun kielzog dragen ze wel lekker bij aan het droevige imago.

Die opgelegde straffen zijn perfect al zullen die onbenullen dat geld toch nooit kunnen betalen. Daar zal de overheid wel weer voor op gaan draaien. Feyenoord of Rotterdam zou in ieder geval die fontein moeten gaan betalen.

20 februari 2015 om 14:00

Okay bedankt weer dan...ik sta ook eerste ring... trieste reactie. Wel grappig dat iedereen leert als kind om altijd 2 kanten van een verhaal te kennen maar zodra het hierover gaat wil iedereen alleen het journal geloven. Geen discussie mee te voeren natuurlijk en je wordt gelijk uitgemaakt door randdebiel en zo.

20 februari 2015 om 14:03

@david Loggie

Ik snap niet wat het één met het ander te maken heeft tenzij je gewoon probeert te generaliseren. Verder spreek je van een perfecte straf terwijl je zelf al stelt dat het niet helpt, hoe kan het dan perfect zijn?

En waarom zou Feyenoord of de stad Rotterdam hiervoor moeten betalen? Je hebt die mensen op beeld zijn ze niet in Italië opgepakt dan weet de Rotterdamse politie of Feyenoord wel wie het zijn. Op die mensen moet je gewoon de kosten verhalen.

20 februari 2015 om 15:16

Hé David, bedankt dat jij mij, een deel van mijn familie en vrienden afschildert.

Ik ben niet kaal, ik schuimbek tijdens de wedstrijd niet, ik heb geen tatoeages en ik draag vaak niet eens een trui met capuchon tijdens de wedstrijd. Ook fijn dat je zegt dat ik mijn steentje bijdraag aan het droevige imago.

Wat een generaliserende reactie zeg. Door jouw reactie moet ik denken aan een tweet van Jos Verveen die luidt:

"supporters en relschoppers op één hoop gooien, is net zo verwerpelijk als moslims en terroristen over één kam scheren. "

20 februari 2015 om 19:39

Grappig dat je die vergelijkng maakt, alle extremisten zijn namelijk wel degelijk moslim.

Verder is generaliseren best toegestaan als het merendeel zo is. Kijk je wel eens samenvattingen van Feyenoord terug op televisie? Wat zie je dan achter het doel en in de hoeken gebeuren bij corners en inworpen? Zo extreem gebeurt dat echt alleen in de Kuip hoor. Met simpele types als Kazim en Immers in het veld wordt dat alleen maar erger, die stoken het vuurtje lekker aan en vinden alles prachtig.

Blaffende honden bijten niet. Ziet er niet goed uit. voor Nederland.

Dat de Uefa niet optreed is omdat de Uefa geen rechtsgrond heeft om op te treden. Het zou ook niet terecht zijn de club te veroordelen voor het gedrag van enkele individuen te laten opdraaien.

Maar geloof me, dit gaat nog wel degelijk gevolgen hebben voor Feyenoord en de supporters. Europa heeft meegekeken en dan krijg je vroeg of laat de rekening op een andere manier gepresenteerd. Dat zag je bij Ajax ook, toen we naar Parijs moesten dit seizoen kregen we een zeer beperkte hoeveelheid kaarten en een berg restricties voor de supporters die wel gingen. Uiteindelijk worden de club en goedwillende supporters toch via een omweg de dupe. Allemaal te danken aan een minderheid die zich misdroeg.

20 februari 2015 om 16:06

Dat zie ik inderdaad ook zeker gebeuren en misschien wel een goed idee hoe lullig het ook is

Het wordt allemaal echt vreselijk veel opgeblazen. Wat een onzin!

20 februari 2015 om 17:33

Ja, 3 miljoen euro schade. Schijntje. Moet kunnen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren