Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA legt Sakho schorsing van dertig dagen op

Laatste update:

Voor Mamadou Sakho zit het seizoen erop. De UEFA heeft donderdag naar buiten gebracht dat het Sakho voor dertig dagen heeft geschorst, nadat de mandekker was betrapt op het gebruik van verboden middelen. In de komende dertig dagen zal de UEFA de zaak onderzoeken, waarna er een definitieve schorsing wordt uitgesproken.

/

Sakho zou, naar verluidt, een afslankmiddel hebben gebruikt waarin stoffen zitten die op de verboden lijst staan. In afwachting van de straf koos Liverpool er al voor om de verdediger op non-actief te stellen en Sakho besloot woensdag om niet in beroep te gaan tegen het gestarte onderzoek. Donderdag komt de UEFA met een voorlopige schorsing; waarschijnlijk zal er nog een extra straf volgen.

In 2011 werd Kolo Touré, destijds speler van Manchester City en nu ploeggenoot van Sakho bij Liverpool, voor een vergelijkbaar vergrijp zes maanden geschorst. Sakho moet hier dus ook rekening mee houden. Hij is nu in ieder geval alvast voor dertig dagen geschorst en zal dit seizoen dus niet meer spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weet niet waarop de lengte van deze schorsing gebaseerd is, maar ik ben in ieder geval blij dat hij alweer snel mee kan doen.

28 april 2016 om 14:58

Vz interpreteert het fout, dit is een schorsing voor het onderzoek. Na het onderzoek komt de essentiële schorsing van 6/12/24 maanden.

28 april 2016 om 15:00

Oh nu zie ik het ja.. had het ook anders begrepen :B bedankt voor de opheldering

28 april 2016 om 15:01

VZ schrijft het toch prima op. Ze zeggen het vrijwel letterlijk.
Hij is geschorst voor 30 dagen, dan voeren ze onderzoek en daarna komt een definitieve schorsing. Dat hij nu geschorst is voor 30 dagen, zoals de titel aangeeft, dat klopt gewoon.

28 april 2016 om 15:10

Het is natuurlijk later aangepast Jdg84. Ze interpreteerde het eerst verkeerd.

28 april 2016 om 15:10

Volgens mij hebben ze het veranderd, maar dat weet ik niet zeker.

28 april 2016 om 15:12

Ja, tijd bij tekst hoort dan ook aangepast te worden, vandaar dat ik dacht dat het al vanaf begin zo stond

28 april 2016 om 15:29

Hij zal dus waarschijnlijk een aantal jaar niet meer gaan spelen. Maar heeft hij kans dat een jurist er kleinere straf van maakt.

28 april 2016 om 15:33

Vergeleken met Toure, zal het een half jaar ongeveer worden.
Dit gebruikte ook een afslankmiddel toentertijd dacht ik.

28 april 2016 om 19:58

Hoe wordt zoiets intern afgehandeld bij een club als liverpool? Hij heeft het volledig overzichzelf heen geroepen door sneaky achter de schermen verboden middelen te gebruiken. Als die schorsing 6 maanden blijkt te zijn, wordt zijn salaris dan op non-actief gezet o.i.d.? In een half jaar verdient hij gewoon miljoenen en ik neem toch aan dat er voor een dergelijk vergrijp wel iets is opgenomen in het contract dat hij heeft ondertekend.

Inderdaad heel kort. Maar ik vraah me ook oprecht af of Sakho op de hoogte was van het feit dat er verboden stoffen in zaten. Misschien ben ik dan te naïef, maar een afslankmiddel lijkt me nou niet zo erg prestatie verbeterend.

28 april 2016 om 14:50

Daar hebben ze in andere sporten ook maling aan of men op de hoogte is. Er zit iets in je wat niet mag en daar ben jezelf verantwoordelijk voor. Niet prestatie bevorderend maakt ook niet uit. Je mag ook geen joint roken en van een joint ga je ook niet echt beter voetballen.

28 april 2016 om 14:53

tja das een verantwoordelijkheid die je hebt als topsporter. Als je middeltjes gebruikt moet je goed weten wat er inzit.

Dikke kans idd dat de verboden stoffen die er inzaten in die hoeveelheid niets bijdragen aan de prestaties van sakho, maar positief is positief. Het zouden ook resten kunnen zijn van groter verbruik.

28 april 2016 om 15:08

Er staat dat die 30 dagen geschorst is, en wanneer het onderzoek afgelopen is een schorsing krijgt van 6/12/24 maanden.

28 april 2016 om 15:37

Er zijn meerdere fietsers geweest die een flinke schorsing hebben gehad voor clenbuterol in hun bloed. Neem bijvoorbeeld Contador die er onder andere een Tour de France overwinning door heeft verloren. Dit is een middel wat in verscheidene landen zoals Mexico in vlees kan zitten, dus op de hoogte of niet, je moet slimmer zijn. Waarom heb je überhaupt een afslankmiddel nodig, en waarom doe je dit dan niet via de club maar zelf? Eigenschuld dus moet hij nu ook de blaren zitten. Het kan bijvoorbeeld ook gebruikt zijn om andere gebruikte middelen te verstoppen.

Je moet sowieso al redelijk dom zijn wil je als voetballer gepakt worden, want in vergelijking met andere sporten worden ze bijna niet gecontroleerd. Ik durf te wedden dat er genoeg gebruikt wordt om conditie te verbeteren of om het herstel tussen wedstrijden te versnellen.

28 april 2016 om 20:04

Tuurlijk. De hele voetbalwereld zit vol met doping. Kan niet anders. Het gaat om zoveel geld en andere sporten waar het om veel minder geld gaat zijn al overspoeld met dopingschandalen. Ze vinden echt wel een weg om hun prestaties net iets te verbeteren.

Lachwekkende straf. Dit is dus de reactie van de Uefa op dopinggebruik. 1 maand schorsing. In andere sporten mag je twee jaar zitten als je een foute plas inlevert. In het voetbal vindt men het schijnbaar niet zo erg en mag je gewoon naar het EK in dit soort gevallen.

28 april 2016 om 14:51

VZ heeft het een beetje verkeerd begrepen dit is alleen de straf voor tijdens het onderzoek. Er komt nog een langere straf bovenop.

"tweet by James Pearce of the Liverpool Echo

Mamadou Sakho suspended by Uefa for 30 days while investigation conducted into his failed test. Confirmation that his season is over."

28 april 2016 om 14:55

Dat is inderdaad iets heel anders.. Bedankt voor de opheldering

28 april 2016 om 15:03

Dat maakt het inderdaad compleet anders, dan hoe VZ het brengt.

28 april 2016 om 15:03

30 dagen is een tijdelijke schorsing, waar er in deze periode onderzoek plaatsvind, voordat ze een definitieve straf uitspreken. Dit is dus niet de uiteindelijke straf.

Weet iemand hoe deze situatie verschilt van die van Kolo Touré? Anders lijkt het er sterk op dat de Uefa Sakho matst zodat hij meekan naar het EK, wellicht nog invloeden van Platini aan de gang hier?

28 april 2016 om 15:15

Hij werd betrapt tijdens een Uefa wedstrijd en dus zal de Uefa met een straf komen en niet de Engelse FA zoals bij Toure.

Eerder dit seizoen kreeg een speler van Zagreb 4 jaar schorsing van Uefa. Als Sakho een half jaar krijgt dan is het inderdaad met dubbele maten meten want er zit flink wat verschil tussen een half jaar en 4 jaar.

28 april 2016 om 15:31

Die van Zagreb had ook gewoon Stanozol gebruikt.. dat zijn gewoon steroids.

28 april 2016 om 16:16

Ah kijk dat verklaart een hoop. Kan overigens nergens vinden waar die Ademi van Zagreb voor gepakt is. Ik vind een afslankmiddel met verboden middelen op zich onschuldiger dan bijvoorbeeld veel zwaardere doping die direct prestatiebevorderend zijn (zoals steroïde).

Belachelijke beslissing, voor het nemen van verboden middelen moet gewoon een schorsing van minimaal een half jaar volgen. Een maand is niks, dan mist hij een wedstrijd of 5.

28 april 2016 om 14:58

Vz interpreteert het fout, dit is een schorsing voor het onderzoek. Na het onderzoek komt de essentiële schorsing van 6/12/24 maanden.

Waarom wordt de een 6 maanden geschorst en de ander een maand voor een vergelijkbaar vergrijp?
Lijkt mij meten met 2 maten?

De schorsing van 30 dagen is alleen terwijl Uefa bezig is met het incident. De uiteindelijke straf zal een stuk langer zijn

Dat valt nog wel mee voor Sakho. Ik had wel verwacht dat de straf hoger zou uitvallen, maar blijkbaar heeft het middel niet een zodanige invloed gehad of ligt de strafmaat voor het middel zodanig laag dat een langere straf uitgesloten is. Gelukkig voor Sakho en Liverpool dan toch.

Ik moet zeggen dat ik hem af en toe wel kan waarderen bij Liverpool. Helaas opbouwend niet heel sterk, maar verdedigend toch vaak degelijk.

Zo, lijkt me geen slecht iets dan. Maandenlang (wellicht langer) valsspelen met zulke middelen en dan vervolgens maar een maandje worden geschorst. Dan wordt het wel waard om zoiets te gebruiken.

28 april 2016 om 15:15

Buiten dat hij waarschijnlijk langer dan een maand geschorst zal worden, weet je helemaal niet of hij vals heeft gespeeld. Er staan een hoop middelen op de dopinglijst die absoluut niet prestatiebevorderend zijn. Zolang het niet duidelijk is wat het effect is geweest van dit "afslankmiddel" is hier nog helemaal niks over te zeggen.

28 april 2016 om 15:20

En jij denkt dat de Uefa dit zomaar doet sprokkie? Ze staan niet voor niets op de dopinglijst en mogen dus pertinent niet gebruikt en ingenomen worden. In zijn afslankmiddel zaten stoffen in die prestatiebevordend zijn en daarom is hij geschorst.

28 april 2016 om 15:23

Het gebruik van verboden middelen is valsspelen, kan je weinig om heen. Of dat nou direct prestatiebevorderend is of indirect. Hij doet dit niet zonder een reden, wellicht is hij op deze manier slanker, sneller en wendbaarder geworden en haalt hij daar voordeel uit, op een oneerlijke wijze. En de 30 dagen klopte inderdaad niet, foutje van VZ.

28 april 2016 om 15:30

Van een afslankmiddel, val je sneller en makkelijker af. Wanneer je dat nodig hebt, zal je wel iets te zwaar zijn geweest. Met minder gewicht zou je dus sneller fit zijn, wat prestatie bevorderend is. In dit theorie kunnen we en ze er natuurlijk nog wel wat verzinnen.

Ik weet niet of ze de tekst geplaatst hadden en daarna tekst hebben toegevoegd of gewijzigd,
of dat mensen hier gewoon puur en alleen reageren op een titel.

"in de komende dertig dagen zal de Uefa de zaak onderzoeken, waarna er een definitieve schorsing wordt uitgesproken."

Hij is nu geschorst zodat er onderzoek kan plaatsvinden en hij zal daarna een definitieve schorsing ontvangen.

28 april 2016 om 15:09

Aanvankelijk stond er dat hij een maand geschorst zou worden en verder niks.

28 april 2016 om 15:11

Aga, ik heb hem.
Ik zag wat reacties die na de "tijd van plaatsen" van het artikel stonden.
Vandaar

Stelletje moraalridders hier zeg. Het gaat om een fatburner, die hij onder toezicht nam van zijn persoonlijk begeleider. Sakho heeft veel moeite om op gewicht te blijven en nam daarom dit soort pilletjes, hij was niet op de hoogte van dat verboden stofje.

28 april 2016 om 15:42

Hoezo moraalridders? Er zijn genoeg sporters in andere sporten waar je ook hard gestraft wordt als je per ongeluk iets gebruikt. Dit was niet eens per ongeluk maar gewoon dom niet naar de lijst gekeken. Net als al die Russen die niet goed op de hoogte waren dat Meldonium sinds 1 januari op de lijst stond en dat ze het niet meer mochten gebruiken. Net als dat Sakho moeite heeft om op gewicht te blijven hadden zij zeker allemaal hardkwalen?

28 april 2016 om 15:49

Je kunt niet iedere sporter met elkaar vergelijken. Sakho stond er in september naast, omdat hij volgens Rodgers te zwaar was. Begrijp me niet verkeerd hij moet wel degelijk gestraft worden, maar mensen overdrijven enorm. Mensen die onvoldoende zijn geïnformeerd en vanuit hun luie stoel iedereen veroordelen.

28 april 2016 om 16:33

Natuurlijk kan je ze vergelijken. Die dopingregels zijn voor iedereen hetzelfde. Als hij wat te zwaar is moet hij aan zijn eetpatroon/discipline werken. Voetbal is nu niet bepaald de sport waar je broodmager hoef te zijn, dus het zal best wel meevallen. Moet je eens denken aan hoe de duursporters zoals marathonlopers, klimmers op de fiets moeten leven om mager te blijven.

Ik ben misschien onvoldoende geïnformeerd, maar hij neemt zelf een risico door dat middel te nemen. Dan moet hij nu ook op de blaren zitten, dat is het risico als je het proces wil versnellen.

28 april 2016 om 16:40

Je bent inderdaad niet helemaal op de hoogte. Nogmaals hij was niet op de hoogte van deze stof, anders gaat hij niet twee jaar salaris op het spel zetten. Men moet leren om iedere situatie te observeren. Er wordt niet voor niks onderscheid gemaakt in al die straffen. De straf loopt uiteen van 6 maanden tot 2 jaar schorsing.

28 april 2016 om 19:27

Tja, hoe weet je zo zeker dat hij niet van op de hoogte was? Dat is de meest makkelijke manier om je ergens onderuit te lullen natuurlijk.. 'ja ik wist het niet, sorry, ik zal het niet meer doen'. Er zijn genoeg sporters die wel het risico nemen om maandenlang geen salaris te krijgen. Wie zegt dat dat bij Sakho anders is?

28 april 2016 om 15:45

Dan zie ik een zware toekomst tegemoet na het voetbal, als hij nu al afslankpillen nodig heeft. Ook: dat je niet op de hoogte bent dat iets niet mag, zou geen invloed moeten hebben op de straf (als je daarop doelde). Iedereen zou dat excuus kunnen gebruiken.

Hahahaha wat zielig. Speler van Dinamo Zagreb kreeg 5 jaar schorsing voor soortgelijke afslank troep. Idiooten bij uefa en fifa.

Waarschijnlijk dus niet naar het ek.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren