Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mamadou Sakho weet niets van slaan eigen trainer maar stapt wél op

Laatste update:

Mamadou Sakho is ondanks een doorlopend contract per direct vertrokken bij Montpellier. De 33-jarige verdediger zou zijn trainer volgens L’Équipe hebben geslagen met een bezemsteel, als gevolg van een woordenwisseling. Sakho ontkent de gebeurtenissen, wacht het aangekondigde onderzoek niet af en kiest voor een tussentijds vertrek bij de Franse club.

De relatie tussen speler en trainer Michel Der Zakarian was dus niet denderend, en lijkt nu tot een kookpunt te zijn gekomen. L’Équipe wist vorige week te melden dat het allemaal begon met een woordenwisseling tussen Sakho en Der Zakarian. Daarbij zou Sakho door zijn trainer ‘een huilbaby’ zijn genoemd. De 29-voudig Frans international zou hier vervolgens op gereageerd hebben door Der Zakarian te slaan met een bezemsteel en hem op de grond te gooien.

Sakho komt donderdag via een statement op Instagram met een verklaring omtrent zijn vertrek bij Montpellier. "Als er niet langer respect is, moet je de tafel verlaten", zo opent de routinier. "Na het incident van vorige week op het trainingsveld, waar ik overigens geen enkele verantwoording voor neem, heb ik vandaag, 2 november 2023, besloten om de samenwerking met Montpellier stop te zetten."

"Ik heb twee jaar deel uitgemaakt van deze familieclub, waarbij ik mijn teamgenoten zo goed als mogelijk heb geholpen met mijn ervaring op topniveau. Ik bedank hen voor de onvoorwaardelijke steun, die ik ook heb ontvangen van de medische staf en de dankbare supporters. Ik wil tevens sportief directeur Bruno Carotti hartelijk danken voor zijn loyaliteit tijdens dit avontuur bij Montpellier."

"Speciale dank gaat uit naar president Laurent Nicollin", vervolgt Sakho zijn dankwoord. "Hij leidt Montpellier met dezelfde waarden en principes als zijn overleden vader, waar ik zoveel waarde aan hecht. We hebben elkaar als echte mensen ontmoet en nemen nu ook als echte mensen afscheid. Nog heel veel succes in het restant van dit seizoen", zo besluit de oud-speler van onder meer Liverpool, Crystal Palace en Paris Saint-Germain.

Reactie Montpellier
De leiding van Montpellier komt donderdagavond al met een reactie op het door Sakho aangekondigde vertrek. "De afgelopen tien dagen is er een ware mediahetze rondom Montpellier ontstaan vanwege een vermeende clash tussen Michel Der Zakarian en Mamadou Sakho op het trainingsveld."

"In tegenstelling tot wat er is gezegd en en geschreven is er geen voorzorgsmaatregel genomen tegen Sakho. Na tien dagen reflectie is door beide partijen, en met wederzijds respect, besloten om het contract te verscheuren. Montpellier bedankt Sakho voor zijn inzet gedurende de afgelopen twee jaar en wenst hem het beste voor de toekomst", zo valt te lezen in het statement op de clubsite.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wouter Gudde, sla toe. Prima speler voor ons

2 november 2023 om 19:34

Zal die in ieder geval geen bezemsteel voor nodig hebben, om toe te slaan.

Kan je zomaar stoppen? Straks moet hij de club nog gaan betalen. Hij had gewoon de bezemsteel moeten nemen en wegvliegen

2 november 2023 om 19:55

Nee is besloten na overleg met wederzijdse goedkeuring

2 november 2023 om 19:57

Ik neem aan dat hij afziet van een flink deel van zijn salaris of iets dergelijks. Neem aan dat Sakho in zijn tijd bij o.a Liverpool genoeg verdiend heeft om dit soort keuzes te kunnen maken, al is het niet chique

Nou Psv sla je slag. Erger dan Ramalho kan het niet zijn. En we kunnen wel een breker gebruiken achterin met ervaring.

2 november 2023 om 21:17

Gezien het aantal wedstrijden wat hij bij een clubje als Montpellier nog speelde (niet veel) zal het zeker wel erger zijn dan Ramalho

2 november 2023 om 21:25

Zou die echt slechter zijn dan Ramalho. Kan het me haast niet voorstellen. Denk dat ie fisiek wel sterker is dan Ramalho. Maar is natuurlijk ook geen wonder verdediger, dat is mij wel duidelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren