Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA laat banaan-zaak van FK Rostov zonder verdere uitleg gaan

Laatste update:
/

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft besloten verder geen werk te maken van een racistisch incident gedurende de wedstrijd tussen FK Rostov en PSV in de Champions League. In Rostov aan de Don werd een banaan op het veld gesmeten die in eerste instantie niet werd opgemerkt en zodoende bleef liggen. Het Algemeen Dagblad stelt dat de banaan vermoedelijk bedoeld was voor Jetro Willems.

Waarom de UEFA het incident niet verder onderzoekt of een straf uitdeelt, wil het niet zeggen. “Er zal geen disciplinaire zaak geopend worden. We geven verder geen commentaar”, laat de Europese bond weten in een korte verklaring. FK Rostov komt zodoende goed weg: de Russen vreesden een straf vanwege het voorval.

FK Rostov had flink gestraft kunnen worden, want de club moest tegen PSV al een gedeelte van het stadion gesloten houden vanwege racisme in de wedstrijd tegen Ajax. Anderhalf jaar geleden werd Feyenoord overigens wél bestraft voor een incident met een opblaasbare banaan in De Kuip, gedurende de wedstrijd tegen AS Roma. De Rotterdammers kregen destijds een boete van 50.000 euro opgelegd van de UEFA.

Vind je dit een logische beslissing van de UEFA?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Belachelijk!

Dit is een schoolvoorbeeld van 'meten met twee maten'. Feyenoord wordt keihard gestraft voor racisme voor iets wat (iedereen die het voetbal een beetje volgt wel snapt) niks met racisme te maken heeft. Toegegeven, erg handig was het niet.
En nu wordt HET symbool voor racisme niet bestraft, door nota bene dezelfde scheidsrechter als bij Feyenoord-Roma. Probeer dat maar eens uit te leggen aan de supporters van Feyenoord. Ik kan me heel goed voorstellen dat die dit niet snappen

30 september 2016 om 16:08

Misschien was er wel iemand een banaan aan het eten en werd die door iemand uit zijn hand geslagen en kwam de banaan toevallig op het veld neer.
Om gelijk voor Racisme te gaan voor 1 banaan vind ik een beetje overdreven zonder dat je het hele verhaal kent.

30 september 2016 om 16:10

Feyenoord is ook gestraft om een opblaasbanaan die toevallig het veld op waaide, had ook niet met racisme te maken, maar we werden wel bestraft.

30 september 2016 om 16:12

Als je de locatie van de banaan hebt gezien moet ie dan flink zijn doorgestuiterd

Ik zeg ook niet dat het racisme is, al verraad de geschiedenis van russische supporters wel het een en ander, alleen dat dit HET symbool voor racisme is.

Bij Feyenoord - Roma was er namelijk ook geen sprake van racisme, maar werd de club wel keihard aangepakt.

30 september 2016 om 16:14

En toen was ook niemand het er mee eens dat Feyenoord werd aangepakt als ik het me goed herinner

30 september 2016 om 16:14

En dat is dus precies zijn punt. Waarom.werd het bij Feyenoord wel veroordeeld? Zelfs toen t verhaal bekend was werd het nog als racisme aangemerkt. Hypocriete bende. Vriendjespolitiek.

30 september 2016 om 16:17

Dus omdat Feyenoord onterecht werd gestraft moet dat nu ook gebeuren?

30 september 2016 om 16:22

Je ziet toch waar die banaan lag? Nee, de UEFA maakt zich vompleet belachelijk door het meten met 2 maten.

30 september 2016 om 16:25

Ja maar dat was bij Feyenoord ook en die kregen volgens de meeste een onterechte straf.

30 september 2016 om 16:26

Ja, omdat er een verschil is tussen een weggewaaide opblaasbanaan en een gegooide echte banaan. Ik bedoel kom op, dat is toch wel duidelijk lijkt mij?

30 september 2016 om 16:28

Ze werden allebei losgelaten en kwamen op het veld. Je kan wel zeggen dat hij is weg geblazen maar ook die opblaasbanaan kwam heel toevallig bij een donkere speler uit

30 september 2016 om 16:33

Niet waar. De opblaasbanaan lag al een minuut of 5/6 op het veld alvorens er een inworp kwam en Totti de banaan zag en direct naar de scheidsrechter en Gervinho ging. Een echte banaan kan geen 20 meter "vallen" of "waaien". Echt, ik snap niet dat ik er nog tijd in steek om het uit te leggen.

30 september 2016 om 16:34

Gerard:

De opblaas banaan kwam niet bij een donkere speler uit. Hij lag in de hoek van het veld en opgepakt door een blanke speler van Roma die de scheids er op wees.

Toch werd hier een straf voor gegevenvan de Uefa. Of het toen terecht of onterecht was latenw e danmaar in het midden anders blijf jij de discusie aangaan.

Maar dan is het alsnog vreemd dat er nu geen straf komt. Terwijl dit vergelijkbaar/ nog wel erger is dan toen.

30 september 2016 om 16:34

Deze banaan lag er ook al 15 minuten voordat die werd opgemerkt door mensen op het veld.
Stel je voor. Mijn club PSV speelt redelijk tegen rostov, ik ben lekker een banaantje aan het eten, en er word toch een domme fout gemaakt. Ik als blanke man ben boos en wil met iets gooien. wat is dan het makkelijkst ja die banaan. Nu ben ik racist omdat ik toevallig uit woeden iets op het veld heb gegooid zonder er bij na te denken dat het een banaan was en dat mensen bananen als een racistisch symbool zin.

En die opblaasbanaan kwam bij Gervinho uit wat een donkere speler is.

30 september 2016 om 16:37

Ja. De regels gelden namelijk voor iedereen, dus ook voor Rostov.

30 september 2016 om 16:37

Nee Gerard. Je hebt het duidelijk niet gevolgd. Totti vond de banaan en attendeerde gervinho hierop. De actie was te herleiden en bewezen niet racistisch. Ik snap best dat de uefa het onderzocht. Ik snap niet dat ze Feyenoord gestraft werd voor iets niet racistisch.
Nu wordt dit geval niet eens onderzocht, terwijl de banaan gezien de plek op het veld bewust gegooid is. Dat heet hypocrisie.
Als je je feiten niet kent, zeg dan niks. Je zet jezelf nu mooi voor schut.

30 september 2016 om 16:37

Serieus? Snap je het echt niet of wil je het gewoon niet snappen? Het begint vrij lachwekkend te worden jouw reacties, met alle respect.

30 september 2016 om 16:40

Gerard:

De banaan kwam niet bij Gervinho uit.

Dat is ook heel het punt niet! Het punt is dat de Uefa 2 de zelfde "incidenten" anders behandeld.

Al zou beide inderdaad onzin zijn. Dan is het nog steeds vreemd 1 als racisme te beoordelen en het andere niet!

De discussie is niet of het nu wel of geen racisme is!

30 september 2016 om 16:45

Maar Feyenoord is onterecht gestraft. en waarom moet Rostov dan nu ook onterecht worden gestraft dan volgens vele hier. Er is hier niets gebeurd dus dat Rostov een straf zou moeten krijgen slaat dan nergens op. En dat Feyenoord straf kreeg was gewoon stom en ja de Uefa is corrupt dat weet iedereen.
Maar waarom word er dan nu zo moeilijk over gedaan dat Rostov geen straf krijgt.
Wat gij niet wilt dat u geschied doe dat ook bij een ander niet.

30 september 2016 om 16:57

@gerard
Ben je nou werkelijk zo dom? Het hele punt gaat om de overduidelijke corrupte Uefa. Waar ga je nou precies tegenin?
Het was terecht dat de opblaasbanaan werd onderzocht op racisme. Maar het racisme werd bestraft. Snap je dat woord? Bestraft. Feyenoord kreeg een boete omdat de opblaasbanaan, die niet racistisch was, racistisch was.
Wat Rostov aan boete krijgt maakt me geen bal uit. Maar je kunt niet verschillende regels voor verschillende clubs hanteren. Man man man.. Ik hoop maar dat je een troll bent.

30 september 2016 om 17:01

Nee want dat van Feyenoord was geen racisme volgens vele hier op het forum en Feyenoord werd ook onterecht bestraft.
Het gaat erom dat nu weer word gevraagd voor een straf voor een zelfde incident wat we niet als racisme mogen zien volgens mensen die het incident van Feyenoord niet als racisme zagen. Waar is het verschil in beide gevallen dat het ene wel racisme is en het andere niet?
Tuurlijk is de Uefa corrupt maar we moeten toch blij zijn dat de uefa hun standpunt heeft aangepast en vanaf nu zal Feyenoord ook niet gestraft worden als er een banaan op het veld komt/

30 september 2016 om 17:15

Omdat dit nog niet onderzocht is. Dat bij Feyenoord is wel onderzocht. Daar zit het verschil. het zou prima kunnen dat dit wel racisme is, maar dat weten we niet. Om het duidelijk te schetsen dat jij het ook kan begrijpen:
Feyenoord: banaan op het veld, onderzocht, aanleiding is geen racisme. Toch bestraft voor racisme.
Rostov: banaan op het veld, niet onderzocht. Geen straf.
.
Als je het nu NOG niet ziet, geef ik het op.

30 september 2016 om 17:18

Omdat jij het niet als bedoeling hebt als racisme kunnen andere mensen het nog wel als racisme zien en dan is het gewoon racisme.
Zelfde is met de eindeloze discussie over Sinterklaas. Dar is volgens mensen racisme terwijl het altijd bedoeld is als een kinderfeest. Maar als mensen het kunnen opvatten als racisme is het racisme en zo werkt het ook met de opblaasbanaan bij Feyenoord die gewoon even racistisch is al deze banaan op het veld of beide juist niet racistisch hangt helemaal van jezelf af hoe je het interpreteert

30 september 2016 om 17:19

Het gaat erom dat de actie waarbij de banaan bij Feyenoord in het spel komt, bewezen is als niet racistisch. Daar waar er nu een losse banaan op het veld gegooit wordt, wat geen sfeeractie of wat dan ook is en dat hier GEEN onderzoek voor komt. Als het onderzoek dan uitwijst dat het niet racistisch is ok, maar er komt helemaal geen onderzoek. En dat is wat ik en met mij vele Feyenoorders en niet Feyenoorders niet kunnen begrijpen. Snap je het nu wel?

30 september 2016 om 17:25

Hoezo is dat niet racistisch, het is toch gewoon racistisch om een opblaasbanaan op het veld te gooien ook al is het niet zo bedoeld?
Het gaat puur om interpretatie van het slachtoffer. De daders interpretatie heeft niets te maken met racisme of niet. En aangezien de Uefa klaar is met het racisme gebeuren zal er nu nooit meer iets aan worden gedaan als er een banaan op het veld word gegooid ook bij Feyenoord niet

30 september 2016 om 17:31

Toch logisch, PSV wil er niks naar doen, omdat men er niets achter zoekt. Case closed. Bij Feyenoord was dit wel het geval en draaide Gervinho later bij na uitleg van o.a. Feyenoord en Cisse.

30 september 2016 om 18:13

Jij hebt echt een plaat voor je kop, sorry hoor maar netter en met meer respect kan ik het niet zeggen. Je WILT het gewoon niet snappen. Het gaat er momenteel niet om of het wel of niet racistisch is. Het gaat erom dat er nu GEEN onderzoek komt en bij ons wel.

30 september 2016 om 21:00

Ben je clowntje ofzo???? Hoe wil een banaan het veld Opwaaien??? En waarom neem je in godsnaam een banaan mee het stadion in om m vervolgens te gooien uit frustratie???

Die opblaas banaan van feyenoord werd helemaal niet gegooid richting veld, deze waaide daarheen.

Je zit gewoon te trollen, maar goed, je bent wel een goede troll. Of gewoon heel dom. Ik hoop voor jou het eerste.

30 september 2016 om 16:16

Het is inderdaad belachelijk, maar alleen omdat Feyenoord wel gestraft werd en Rostov nu niet. Over de reden van de banaan weten wij niks. Net als Mensen buiten NL waarschijnlijk niet op de hoogte zijn van de gewoontes bij Feyenoord, hebben wij geen idee wat hier is gebeurd. Het kan inderdaad bewust zijn, maar het kan net zo goed gebeurd zijn zoals Gerard13 zegt.
Deze banaan is hetzelfde als een plastic banaan, dus wat betreft voorwerp/symbool is er geen verschil. Enige verschil is dat Rostov niet wordt gestraft en Feyenoord wel, terwijl Rostov een (recent)verleden heeft met racisme.

30 september 2016 om 16:23

Een opblaasbanaan die langs het veld ligt, of een echte banaan die halverwege de 16 ligt. Hmm, harde wind moet dat geweest zijn ja.

30 september 2016 om 16:32

Zal eerder een orkaan zijn geweest, of was het een banaan light?

30 september 2016 om 16:33

Waarschijnlijk een hobbelveld waardoor de banaan zo ver door stuiterde.

30 september 2016 om 16:36

Sorry ik heb geen idee waar de banaan lag. Ik vind trouwens ook dat Feyenoord niet gestraft had hoeven worden omdat het daar inderdaad een actie is. En je gaat er toch vanuit dat de uefa zulke dingen goed onderzoekt voor ze straffen uitdelen. Maar naar mijn mening is een banaan wel een banaan. Plastic opblaas banaan of een echte, het kan (lees kan, niet hoeft) de zelfde symboliek hebben. Dat is het enige wat ik hier probeerde te zeggen. Alleen de gedachte gang achter de actie van Feyenoord weten wij, waardoor wij de link niet leggen/ weten dat er iets anders achter zit.

30 september 2016 om 17:32

De banaan lag net in het veld bij de achterlijn en rand 16.

30 september 2016 om 18:17

"Net" in het veld. Zeker 5 meter in het veld ja. Harde wind is dat geweest.

30 september 2016 om 17:29

Ehm Feyenoord deed wel meer dan alleen die banaan, aanstekers op het veld gooien, de spelers van Roma begooien met spullen.

30 september 2016 om 18:14

Ehm daar gaat het niet om. Wij weten wat wij gedaan hebben, of in ieder geval de "supporters" die het deden. Het gaat erom dat hier geen onderzoek komt.

Lekker meten met twee maten. De UEFA maakt zich weer onsterfelijk op deze manier. Wat een zootje is het daar toch.

En voor de zoveelste keer maakt de UEFA zich weer belachelijk! Lekker consequent als je hier niet eens een onderzoek naar doet, terwijl ze er bij Feyenoord meteen bovenop zaten.

Net nu de anti racisme commissie opgedoekt is. Geen aandacht aan besteden dan bestaat het ook niet. Lekker meten met twee maten...Go UEFA/fifa

30 september 2016 om 16:04

Daarom juist toch? Racisme is opgelost! Dus die banaan moet iemand hebben laten vallen..

Lijkt me een goede zaak, de Uefa moet wel willekeurig zijn. Misschien kunnen ze nog een Nederlandse club straffen omdat de trappen niet zijn vrijgehouden in een stadion.

Ach ja. Een nieuwe voorzitter bij de Uefa die is aangesteld met behulp van Rusland. Dan is alles verklaarbaar. Wat een wereld is dit toch.......

Het is volstrekt logisch dat de Uefa dit incident niet verder gaat onderzoeken, want er komt een WK in Rusland aan. Slechte reclame is wel het laatste wat de financiën ten goede komt.
En dat in de week dat de taskforce racisme is opgeheven wegens behaalde resultaten.

30 september 2016 om 16:33

Dat beloofd wat tijdens het WK. Gaan ze de ballenjongens dan ook bananenjongens noemen?
Man man wat een poppenkast bij beide bonden.

Ze doen maar wat daar bij de uefa

Zo corrupt en de Uefa schaamt zich er niet eens voor.

Kan iemand me misschien eigenlijk uit leggen waarom een banaan als racisme word gezien? Dat heb ik zelf nooit gesnapt eigenlijk

30 september 2016 om 16:19

Ik denk doordat mensen denken dat apen veel bananen eten, of er in ieder geval een link mee leggen. Grappige is alleen dat daar volgens mij niet veel van klopt.

30 september 2016 om 16:21

Apen eten veel meer ja dan alleen bananen. Sportmensen eten ook veel bananen, moeten sportmensen zich ook racistisch bejegend voelen als er een banaan naar ze toe word gegooid?
Sorry ik snap gewoon vrij weinig van rasicme en snap ook niet hoe andere mensen het kunnen ervaren dus daarom zou ik graag hier meer over willen weten zodat ik me beter in een situatie kan verplaatsen met iemand die zich racistisch bejegend voelt door bijvoorbeeld zulke dingen

30 september 2016 om 16:26

Een aap wordt door racisten gezien als een dier dat alleen bananen eet. Daarom wordt een banaan gezien als racisme. En ja, apen eten veel meer dan alleen bananen, dus kan je nagaan hoeveel hersencellen racisten hebben.

Niet te geloven; dit incident heeft juist alles met racisme te maken (in tegenstelling tot de opblaasbanaan), en nu hoor je de Uefa niet.

Hoe kan maar 10% ja zeggen???? Natuurlijk is dit logisch. Iedereen weet toch al lang hoe het werkt. Als je maar genoeg geld op tafel legt. Dan kom je overal mee weg.

En weer worden wij allemaal voor de gek gehouden.

Toch raar want hier werd de banaan wel degelijk gebruikt om er mee te kwetsen en racistisch over te komen. En bij Feyenoord viel de hele Uefa erover terwijl er van meerdere kanten werd gezegd dat het niks met racisme te maken had.

30 september 2016 om 16:46

Hoezo een banaan is een banaan. Als donkere mensen bananen als racisme interpreteren maakt het niets uit hoe de mensen die de bananen meenamen het interpreteren.

30 september 2016 om 17:21

Maar waarom komt er dan geen onderzoek?! Dat is het hele punt. Niet alleen maar dat wij wel gestraft werden, maar puur omdat er nieteens een onderzoek komt.

30 september 2016 om 17:22

Omdat Uefa blijkbaar dit jaar van het standpunt bananen zijn racisme is afgestapt

30 september 2016 om 17:51

@Gerard. Jij snapt het niet helemaal. Het gaat er niet om dat het racistisch is, maar dat er geen onderzoek gestart wordt. Bij Feyenoord waren ze er als de kippen bij toen er een oplaasbanaan op het veld lag. De vraag van is hier dus, waarom de UEFA hier meet met twee maten?

Een banaan blijft een banaan.
Plastic of echt, gegooid of weggewaaid.
de Uefa kan/durft Nederlandse blijkbaar wel te straffen en Russische clubs niet die over het algemeen bekend staan om hun racistische supporters.
Misschien bang dat Poetin zich er dan mee gaat bemoeien en de Uefa in zijn broek schijt.

30 september 2016 om 17:53

Dat is geen excuus. De UEFA moet ook nu ingrijpen. Als je het mij vraagt willen ze de Russen gewoon te vriend houden, omdat het WK eraan komt. Corrupte bende.

Hier kan ik mij mega kwaad om maken....
Corruptie van hier tot einde dit....Waarom??RUSLAND!!!!!!!!
Of dat Rusland het voor het zeggen heeft.. ...Nee als Nederland het doet krijgen ze gelijk een forse straf!!!!

Het is allemaal zo krom als een banaan. En nee die heb ik niet zelf bedacht.

Als ik feyenoord zou zijn zou ik hier toch wel even een klacht over indienen bij de uefa. En ik zou ook meteen het stadion volledig open gooien ipv de helft. Dit gaat echt nergens meer over.

Volgende keer als er weer een banaan ergens op het veld ligt zal er geen straf mogen komen.

Ik vind dat het AD hier veel voorzichtiger moet zijn. Racisme is kwetsend, maar onterecht beschuldigd worden van racisme is dat ook. Als je gaat suggereren dat de banaan naar Willems werd gegooid moet je wel enig bewijs hebben dat dit ondersteunt. Het lijkt er echter op dat het AD hetzelfde doet als waar men de Uefa tijdens het Feyenoord incident van beschuldigde, namelijk het veel te snel trekken van conclusies. Toegegeven, de Russische supporters hebben de schijn tegen, maar dit soort beschuldigingen moet niet te licht over worden gedaan.

De haat richting Nederland is groot via de maffia Uefa! Alles anti-Nederland! Oranje en Nederlandse clubs worden gestraft, de rest niet.

Tja. De UEFA laat zich weer kennen als de inconsequente, incapabele schijt organisatie die het is. Het voetbal heeft een revolutie nodig. De mensen zijn het spuugzat, de corruptie, het meten met twee maten, het latente racisme. Spuug en spuugzat is iedereen het.

Het lijkt me racisme, maar racisme is door het FIFA-comité opgelost, dus dat kan het niet zijn. Zoals een helder licht hierboven al zegt, wellicht at een welwillende Rus een banaan en was er een plaatselijke orkaan die hem uit zijn hand rukte waarna die bleef haken aan de poot van een voorbijvliegende gans die hem vervolgens in de 16 meter van PSV wist los te maken, waardoor 'ie daar belanden.

Moet toch zoiets zijn, want racisme bestaat niet meer.

Ik vind het terecht dat Feyenoord gestraft is, en vind dat rostov ook een straf verdiend.
Dan zijn er hier nog mensen die vinden dat het onterecht is die straf van Feyenoord niet te geloven. Waaide het veld op laat me niet lachen waarom neem je überhaupt een opblaas banaan mee het stadion in.

30 september 2016 om 19:38

Die bananen waren, al heel wat jaren, gebruikelijk bij Feyenoord. Die bananen waren deel van een sfeeractie. Ik zou zeggen, lees het verhaal van Cisse maar is terug. Die beaamt dat er geen racisme in het spel was.

Uefa heeft gewoon geld nodig en bestraft alles wat mogelijk is. Als het probleem zoals bij Rostov echt uit de hand begint te lopen?? Komt de willekeur opeens naar boven en is het gissen naar de reden waarom er niet wordt gestraft. Racisme moet natuurlijk aangepakt worden maar doet dat dan ook consequent en hard.

Ruik een sterke Gaz(prom)lucht..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren