Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA Champions League: prijzengeld Ajax en programma achtste finales

Laatste update:

De Champions League keert deze week terug met de returns van de achtste finales en namens Nederland is Ajax nog vertegenwoordigd in het miljardenbal. De Amsterdammers moeten in het Santiago Bernabéu een 1-2 thuisnederlaag zien weg te poetsen tegen Real Madrid. Hieronder vind je het volledige speelschema van de knock-outfase van de Champions League.

Wanneer worden de achtste finales afgewerkt?

De heenwedstrijden van de achtste finales worden gespeeld op 12, 13, 19 en 20 februari, waarna de returns volgen op 5, 6, 12 en 13 maart. Ajax verloor op woensdag 13 februari in eigen huis met 1-2 en sluit het tweeluik met Real Madrid op dinsdag 5 maart af in Spanje. In het onderstaande schema begint de eerstgenoemde ploeg in eigen huis, waarna drie weken later een uitwedstrijd volgt. De clubs die doorstoten, moeten op 9 of 10 april weer aan de bak in de kwartfinales.

Wat staat er op het spel in de Champions League?

Elke club die zich plaatste voor de groepsfase, ontving al een startbonus van 15,25 miljoen euro. De zestien overgebleven clubs schreven ook nog eens 9,5 miljoen euro bij voor het overleven van de groepsfase. In de knock-outfase valt nog veel meer geld te verdienen. Het bereiken van de kwartfinale levert 10,5 miljoen euro op; een plek in de halve finale betekent 12 miljoen euro extra. De twee finalisten mogen ieder nog eens 15 miljoen euro toevoegen aan het totaal en voor de uiteindelijke winnaar komt daar nog eens 4 miljoen euro bovenop. Omdat de Champions League-winnaar zich ook zal kwalificeren voor de Europese Supercup, wordt er nog eens 3,5 miljoen euro verdiend. Het winnen van die trofee leidt nog tot een miljoen euro extra.

Het prijzengeld neemt voor deelnemers nog verder toe via de marketpool: de verkochte televisierechten aan deelnemende landen. Over het gehele seizoen wordt naar schatting 292 miljoen euro verdeeld over alle clubs, op basis van de grootte van de verschillende tv-markten. Bovendien heeft de UEFA dit seizoen een nieuwe coëfficëntenranglijst ingevoerd, waarin de Europese prestaties van clubs in de laatste tien jaar bij elkaar worden opgeteld. Op basis daarvan wordt 585,05 miljoen euro verdeeld; hoe hoger een club staat, hoe meer aandelen (waarde per aandeel: 1,108 miljoen euro) een club krijgt.

Hoeveel heeft Ajax al verdiend aan de Champions League?

Elke overwinning in de groepsfase leverde 2,7 miljoen euro op; elk gelijkspel 900.000 euro. Met drie zeges en drie remises komt Ajax daarmee uit op 10,8 miljoen euro. Het is verder nog niet bekend hoeveel Ajax dit seizoen heeft verdiend aan inkomsten uit de marketpool, maar cijfers uit het verleden leren dat het gaat om minstens 2,5 miljoen euro. Op de nieuwe coëfficiëntenlijst staat Ajax 21ste, maar de club steeg naar plek 16 omdat Chelsea, Arsenal, Sevilla, Zenit Sint-Petersburg en AC Milan zich niet kwalificeerden. Die positie leverde Ajax 17 aandelen op, ofwel 18,836 miljoen euro. De (voorzichtige) tussenstand voor Ajax, inclusief startpremie en bonus voor het bereiken van de volgende ronde maar zónder inkomsten uit recettes, is dus 56,886 miljoen euro.


Programma achtste finales




CLUB STAND CLUB EERSTE DUEL RETURN
Manchester United 0-2 Paris Saint-Germain dinsdag 12 februari woensdag 6 maart
AS Roma 2-1 FC Porto dinsdag 12 februari woensdag 6 maart
Ajax 1-2 Real Madrid woensdag 13 februari dinsdag 5 maart
Tottenham Hotspur 3-0 Borussia Dortmund woensdag 13 februari dinsdag 5 maart
Liverpool 0-0 Bayern München dinsdag 19 februari woensdag 13 maart
Olympique Lyon 0-0 Barcelona dinsdag 19 februari woensdag 13 maart
Atlético Madrid 2-0 Juventus woensdag 20 februari dinsdag 12 maart
Schalke 04 2-3 Manchester City woensdag 20 februari dinsdag 12 maart


Resterende programma




DATUM EVENT
15 maart Loting kwartfinales en halve finales
9/10 april Heenwedstrijden kwartfinales
16/17 april Terugwedstrijden kwartfinales
30 april/1 mei Heenwedstrijden halve finales
7/8 mei Terugwedstrijden halve finales
1 juni Finale (Wanda Metropolitano, Madrid)

Hoe ver gaat Ajax komen in de Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax heeft een goeie kans op overwintering, AEK moet alleen direct verslagen worden en daarna zijn speelronde 3 en 4 cruciaal. Ik schat PSV echter zeker niet kansloos. Inter is dramatisch begonnen, Spurs overtuigd allerminst en Barca was de vorige CL editie ook matig.

17 september 2018 om 08:22

Spurs overtuigd momenteel misschien niet, maar dat is wel een team dat al jaren samen is. Ik zie PSV gewoon 2x simpel van spurs verliezen. Het is gewoon een kut team. Barca was de vorige editie helemaal niet matig, ze waren alleen matig tegen Roma uit. Wat je over Inter zegt, kan ik nog wel begrijpen. Die kan PSV opzich wel hebben.

18 september 2018 om 10:55

Inderdaad wat jij zegt. Real mag dan wel vorig jaar de Champions League hebben gewonnen, maar men vergeet soms dat Spurs gewoon 1e is geworden in deze poule en het Real aardig lastig heeft gemaakt in die twee wedstrijden.

18 september 2018 om 23:54

Hoezo is Inter dramatisch begonnen lol? Hebben gewoon de 3 punten op zak.

19 september 2018 om 12:58

Zijn bericht was al op 16 september geplaatst. Dus toen moest de wedstrijd tussen Inter en Spurs nog beginnen.
Wat denk je trouwens vanavond over Lyon tegen City?

3 oktober 2018 om 09:13

Psv moet gewoon kunnen winnen van inter en tottenham.
Ajax en psv doen niet zoveel onder voor deze teams.
De absolute top teams in vorm kan je bijna niet verslaan.
Maar deze teams wel en een bayern is ook niet het bayern van guardiola en heynckes.

Ik kijk uit naar woensdag waar aek finaal gedeklaseerd gaat worden 6-0!

17 september 2018 om 07:27

Kan mij niet voorstellen dat AEK zo slecht is.

18 september 2018 om 23:51

Daar kijk ik ook naar uit. Het kan toch niet anders zijn als je de vele Ajax supporters hoort

19 september 2018 om 15:15

Onderschat Ajax niet hé, als Huntelaar het op zijn heupen krijgt kun je hier zo met dubbele cijfers winnen.

Ik hoop dat CSKA met een vernieuwde selectie een goede indruk kan achterlaten. De defensie oogt nogal onwennig en moeten het gat van de Berezutskiy-tweeling en Ignashevich zien op te vullen, maar het middenveld en voorhoede zit vol met potentie, in zowel jeugd als scoutingbeleid op transfergebied.

18 september 2018 om 10:17

Koni, wat kan ik verwachten van Lokomotiv tegen Galatasaray. Wij zitten na een paar jaar eindelijk weer in de CL en ik kan niet wachten. Ik heb gelezen dat Smolov niet kan meedoen, wegens een blessure. Zullen ze die erg missen?

18 september 2018 om 10:27

Loko is op het moment geen schim meer van de ploeg dat vorig seizoen kampioen werd. Scoren moeilijk en het spel is ook achteruit gegaan. De Miranchuk-tweeling lijken allebei een dip te hebben waar ze doorheen moeten komen.

Smolov had nog een schorsing open staan toen hij met Krasnodar EL speelde en moet nog wennen aan zijn nieuwe omgeving, maar ik denk wel dat ze hem zullen missen omdat hij beter is dan Eder.

Voor hun is het echter ook lang geleden dat ze CL hebben gespeeld, dus er wordt verwacht dat met name spelers zoals Manuel Fernandes en Jefferson Farfan op moeten gaan staan, Grzegorz Krychowiak in defensief opzicht zijn goede spel doorzet en Guilherme de punten verzamelt op doel.

Zou toch heel mooi zijn als beide kunnen overwinteren! Hopen op winst Ajax en een gelijkspel van psv (fantaseren mag toch?)

In de poll voor Ajax gekozen, mijn club en de grootste kans te overwinteren. Heb er zin in!

Champions League voetbal om 18:55. Ik vind het maar niks. Geef mij maar lekker die goede oude tijd van 20:30. Lang leve de commercie!

18 september 2018 om 19:28

En dan ook nog maar 1 wedstrijd op het open net, jeej

19 september 2018 om 04:21

Voor mensen in europa is het niet ideaal, maar in azie is het toch wel fijn. Voorheen begonnen de wedstrijden om 2.45 uur. Nu begint er iets om 0.55. Dat is nog ietwat te overzien zo nu en dan. Ja het is commercie, maar het is in principe ook socialer.

19 september 2018 om 21:57

Vind t ook niets. Tijd voelt aan als een EL wedstrijd 🤣 ach ja..

Eerste punten zijn binnen! Lekkerrr

20 september 2018 om 14:43

Zat totaal geen CL sfeer in Camp Nou idd. Leek idd op een zondagmiddag partij. :D en gefeliciteerd met de punten! Wordt leuk zondag

20 september 2018 om 15:51

Nogmaals..
Tijd ⬅️ voelt aan als een EL westrijd. Daarbij is 19u geen middag meer..😏

Straks komt Guti erin die schiet ons naar de 1-1!

2 oktober 2018 om 19:50

Onder van Bommel zie ik Guti weinig speeltijd krijgen, wat heel jammer is want volgens mij kan die jongen echt wel wat en naar mijn mening een paar klasse beter dan die overhypte Rosario of Hendrix

wauw hé, beter kan je hem niet raken!

Het gaat weer een spannende avond worden zeg. Echt in bijna alle groepen is er nog hoop voor de nummers 3

Zie Ajax wel winnen van Benfica, de Portugezen draaien voor geen meter.

PSV gaat de Uefa competitie in, beter dan niets.

Als Bayern van Benfica wint dan is Ajax niet meer in te halen door Benfica, ongeacht of Ajax verliest tegen Aek uit en thuis tegen Bayern. Ik hoop wel dat Ajax de laatste twee wedstrijden wint en 1e eindigen in de poule, zodat Ajax de sterke clubs ontloopt in de 1/8 finale en kans maakt op het bereiken van de kwartfinale.

De twee Manc clubs op achterstand. Willen beide geen groepswinnaar worden om Liverpool te ontlopen natuurlijk.

Iemand enig idee of de wedstrijden weer om 18:55 uur & 21:00 uur worden gespeeld?

17 december 2018 om 14:44

Ajax meldt op zijn website dat de wedstrijden tegen Real om 21.00 beginnen en aangezien er maar 2 wedstrijden op een dag zijn, zou het mij niet verbazen dat de andere wedstrijd om 18:55 begint, maar vooralsnog kan ik dat niet vinden.

Voor een boekhouder is dit seizoen vaoor Ajax prachtig, voor een voetbalfan is het zo zo . Zeker gezien de investeringen en de verwachting aan het begin van het seizoen

12 februari 2019 om 10:24

We zijn de rijksten, maar ik vrees wel zonder prijzen. Het jaar met de EL-finale kon ik dat prima hebben, het spelen van een Europese Finale is voor een Nederlandse club praktisch onmogelijk om te halen, dus dat voelde voor ons als Ajacied prachtig (ondanks de verloren finale).

12 februari 2019 om 16:13

Dit seizoen was tot aan de winterstop goed. Daarna is het seizoen voor de eredivisie vergooit. De. Makkelijkste prijs nu is de beker

19 februari 2019 om 14:59

En een week later ziet t er weer anders uit.. ff afwachten nog!

Ah 15 maart een hele belangrijke datum voor Ajax zie ik. Kijken wie we de volgende ronde op bezoek krijgen!

Ajax komt tot de 8ste finale. Real is te goed. Hopelijk winnen ze als alles meezit. Klasse dat ajax zover is gekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren