Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twijfels over plan Barcelona voor defensie: 'Hij is dit bedrag niet waard'

Laatste update:

Valencia en Barcelona hebben maandagavond weer met elkaar gesproken over een mogelijke transfer van Jérémy Mathieu. Het is geen geheim dat de Catalanen de verdediger graag willen hebben, maar Valencia weigert om mee te werken aan een transfer en houdt vast aan de gelimiteerde afkoopsom van twintig miljoen euro die in het contract van Mathieu staat. Omdat de onderhandelingen vast liggen, overweegt Barcelona serieus om dit bedrag maar op tafel te leggen.

/

Daar begrijpt Rafael Márquez niets van. De voormalig mandekker van Barcelona weet dat de topverdedigers niet voor het oprapen liggen, maar snapt niet hoe zijn oude werkgever is uitgekomen bij de dertigjarige Mathieu. "Ik denk niet dat hij een speler is voor Barcelona, en al helemaal niet voor die prijs", zei de Mexicaan. "Hopelijk gaan ze hier nog even over nadenken en als ze inderdaad twintig miljoen euro gaan uitgeven, dan hopelijk aan een speler die dit bedrag wel waard is."

Barcelona is al geruime tijd op zoek naar een nieuwe centrumverdediger en leek in eerste instantie voor Marquinhos te gaan, maar Paris Saint-Germain wil niet meewerken aan een vertrek van de Braziliaan. De Franse kampioen kocht ook David Luiz van Chelsea, een andere kandidaat voor Barcelona, en nu zijn de Catalanen dus bezig met de komst van Mathieu. De Fransman heeft er vijf seizoenen bij Valencia op zitten en speelde tot dusver twee interlands voor Frankrijk.

Ik begrijp niet waarom Barcelona voor Jérémy Mathieu gaat

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap niet dat ze niet voor Mangala of Benatia gaan. Deze zijn wellicht duurder 30-40 miljoen per stuk? Maar je hebt wel kwaliteit voor de komende jaren. Ze kunnen misschien niet zo goed opbouwen, wellicht dan Hummels een optie?

Mangala, Benatia en Hummels, dat zijn de spelers die je verwacht bij Barca. Toch niet een Matthieu?

22 juli 2014 om 08:19

Als je inderdaad 2 van die 3 koopt, ben je wellicht 75 miljoen kwijt maar kun je wel 5 jaar vooruit.
Weet alleen niet precies in hoeverre Barcelona dan in de problemen zou komen mbt Fair Play.

22 juli 2014 om 08:32

Valt nog wel mee denk ik. Rakitic, Ter Stegen en Bravo hebben totaal 36 miljoen gekost. Cesc is verkocht en alle 3 samen verdienen misschien nog niet eens het salaris van Cesc. Dat is dus wel tegen elkaar weg te strepen. Sánchez 45, Song 15 en Tello 10. Daar heb je al 70 miljoen. Daarmee is Suarez gekocht plus nog 12 miljoen extra. Bij een potje van 60 a 70 miljoen betekent dit dat Barcelona nog 48 of 58 miljoen over heeft. Daarmee moet je zeker een topverdediger kunnen kopen van 30/40 miljoen. Daarnaast nog een talent of breedte aankoop.

20 miljoen voor die gekke Mathieu zou ik sowieso nooit doen. Piqué met een topverdediger is een gouden duo. Met een Mathieu wordt het lachen voor onze tegenstanders.

22 juli 2014 om 09:08

@toni9

Dream on met je rekensommetje. 28% van de verkoop van een speler gaat op aan de zaakwaarnemer, speler, derde partijen etc. (theguardian)
Oftewel: Een verkoop van 50 Miljoen levert je 36 Miljoen op. Doe je rekensommetje nu nog eens...

P.s. Check ook nog eens je bedragen voor de spelers, die kloppen ook voor geen kant.

22 juli 2014 om 09:16

15 miljoen voor Song en 10 voor Tello? Haha, is dat een grap? Je mag blij zijn als je die 2 samen 15 miljoen kan vangen. Tello kon het in de Eredivisie amper aan. Song heeft na zijn belachelijke WK ook weinig indruk gemaakt.

22 juli 2014 om 09:22

Wanneer heeft tello dan in de eredivisie gespeeld?

22 juli 2014 om 09:53

Oja, dat was dat andere waardeloze talentje Cuenca.

Is hij trouwens niet al naar Porto?

22 juli 2014 om 09:56

Tello is uitgeleend aan porto dus die word niet verkocht.

22 juli 2014 om 10:05

FcDa, Tello is voor twee seizoenen aan FC Porto verhuurd voor een huursom van twee miljoen euro met een optie tot koop van acht miljoen. Alexandre Song blijft nog zeker 13 a 15 miljoen waard in de huidige markt. Waarom toch steeds zo negatief als het gaat om Barcelona?

22 juli 2014 om 10:55

Wil jij zeggen dat Cuenca, Tello of Bojan goed genoeg is voor de absolute top dan?

22 juli 2014 om 13:43

Ik zie tello wel groot worden hoor.
Hij kreeg echter nooit echt een kans om zichzelf te bewijzen

22 juli 2014 om 16:14

Toni9

Sanchez is verkocht voor 40 mill, tello is verhuurd/verkocht voor 2 mill. En song is nog niet weg.

En jij denkt dat suarez voor 60 a 70 mill is gekocht jongen ??..
Zet daar gauw 20 mill erop 90 miljoen voor suatez he. Je verzint nogal bedragen je rekensom is niet goed.

22 juli 2014 om 08:46

Mangala?serieus? Omdat die goed op fifa is?

22 juli 2014 om 08:59

Jij weet niet veel van voetbal. Mangala is een beest! In Fifa en in het echt, hij is jammer genoeg ak bijna rond met City

22 juli 2014 om 09:01

Wat is er toch rondom die Vertonghen. Die past totaal niet bij Barcelona. Hij laat z'n man altijd uit z'n rug lopen. Laat staan hoe dat gaat bij een club als Barcelona die met een hoge lijn verdedigd. Benatia, Hummels, Boateng, Kompany, Ramos etc, (buiten beschouwing gelaten of ze haalbaar zijn) dat zijn de soort verdedigers waar ze naar op zoek moeten.

22 juli 2014 om 09:29

@fcda Tello heeft niet in de eredivisie gevoetbald. Bojan en Cuenca van Barca wel.

22 juli 2014 om 09:51

Wow ik heb zo'n vermoeden dat je opmerking puur met het WK te maken heeft. Vertongen is geen linksback al deed hij dat heel goed tegen bijvoorbeeld Amerika. Vertongen stond in zijn eerste seizoen bij tottenham direct in het elftal van het jaar in de premier league, dus het is sowieso een van de betere.

Vertongen is een centrale verdediger die prima op de middenlijn kan spelen. Daarnaast is hij ook verdedigend sterk maar ik vind hem te veel op pique lijken. Ik heb liever een sloper.

22 juli 2014 om 09:55

Ja haalde hem in de war met Cuenca.

22 juli 2014 om 09:49

Ik snap niet dat iedereen zoveel commentaar heeft op Mathieu.
Heeft de afgelopen jaren uitstekend werk verricht en is een verdediger die links en centraal gezet kan worden met een oneindig uithoudingsvermogen en behoorlijk sterk. Hij is daarnaast ook nog verrassend snel.

22 juli 2014 om 09:58

Hij is al 30.. over 3 jaar is het klaar met hem. Daarbij vind ik hem echt niet zo'n geweldige verdediger. Prima voor valencia maar hij wordt echt geen rots in de branding bij barca

23 juli 2014 om 12:41

Waarom zou Barcelona een rots in de branding nodig hebben?

22 juli 2014 om 10:42

Benatia en Hummels kunnen juist wel goed opbouwen, hebben allebei rust in hun spel.

22 juli 2014 om 13:45

Inderdaad, ik zie liever benaita, hummels of boateng voor barca spelen. En voor in de toekomst zouma ofzo

Die mensen die het nu voot het zeggen hebben moeten echt oprotten serieus! Snap niet dat de supporters enzo niet opstaan en eisen dat deze mensen hun functie neerleggen want dit kan toch niet? Sinds Laporta er niet meer is, is er niks meer overgebleven van die club. Dan heb ik nog liever dat ze de jackpot betalen voor
Silva, Kompany of Benatia, een transfer waar je tenminste wat aan hebt. Bezuinigingen op de achterhoede waar de prioriteit ligt maar wel elke jaar een bedrag richting de 100 miljoen betalen voor overbodige aanvallers.

22 juli 2014 om 09:54

Beetje kort door de bocht allemaal. Was Laporta niet de man die het niet nodig vond om een shirtsponsor te zoeken omdat Cruijff dat niet wilde?

Laporta was een goede voorzitter maar ook hij heeft genoeg fouten gemaakt. Ze kunnen het toch nooit goed doen en het valt allemaal samen met de resultaten op het veld. Ze moeten het gewoon goedmaken met Cruijff. Dan weet ik zeker dat er vorig jaar eerst een goede verdediger gekocht zou zijn ipv eerst neymar en nu weer suarez. Ik ben nu al zo bang dat het seizoen straks begint en dat we weer lekker met mascerano en bartra spelen als pique een blessure krijgt.

22 juli 2014 om 10:00

Zonder shirtsponsor deden ze het beter dan met shirtsponsor.

22 juli 2014 om 12:35

Shirtsponsor en resultaten hebben toch niks met elkaar te maken. Je moet toch ook gewoon inkomsten hebben.

20 miljoen is hedendaags een bedrag voor een redelijke voetballer.
Zo ver zijn ze al met deze onzin.

Maar Valencia heeft een punt, staat contractueel vast en als Barca dat niet betaalt, dan blijft hij gewoon.
Weet niet hoeveel ze geboden hebben, maar volgens mij kan Valencia al het geld wel gebruiken.

22 juli 2014 om 10:07

Valt mee, inmiddels hebben ze alweer 45 miljoen uitgegeven aan André Gomez en Rodrigo. Heeft waarschijnlijk te maken met de aanstaande overname door Peter Lim. Valencia hoeft Mathieu niet te verkopen en als Barcelona verstandig is gaan ze voor een andere optie.

Het is helaas al rond, gisteravond rond 23.30 uur maakte diverse Spaanse/catalaanse media melding van een akkoord. Met een transfersom van ongeveer 20 miljoen. Dit is een hele slechte zaak dat Barca zoveel geld uit geeft aan zo'n matige verdediger en bovendien al 30 jaar. Dit gaat gewoon een gevalletje Song worden....

Als ik supporter van Barca was dan had ik liever dat ze 80 miljoen uitgaven aan een topverdediger in plaats van dat uit te geven aan een Neymar of Suarez. De verdediging is waar het schoentje knelt. Piqué is al jaren een ramp en Mascherano is geen cv. Bartra heeft (nog) niet het niveau waar Barca naar streeft.

80 miljoen is natuurlijk absurd, maar je kan dan beter dat bedrag uitgeven waar dat de nood het hoogst is. Misschien denken ze enkel aan publiciteit. aanvallers leveren op dat vlak meer op.

Haha ik als Madrid fan stemt er voor dat hij naar Barca mag. Ik wist die wedstrijd nog dat Ronaldo die verdediger helemaal kapot speelden dus voor mij maakt het weinig uit.

22 juli 2014 om 08:29

Dat zijn momentopnames, kun je niks over zeggen. Maar dat deze beste man het niveau niet heeft om voor Barca te spelen lijkt me wel duidelijk.

22 juli 2014 om 11:01

We zullen zien wat Ronaldo nu doet, kijk maar naar u eigen club. Di Maria laten gaan en Rodriguez halen voor 81 mil?

22 juli 2014 om 13:48

Hij heeft vorige seizoen wel 2 keer gescoord tegen real.

22 juli 2014 om 13:50

man man man.. jij zuigt echt aan z'n leuter. elk topic gaat het bij jou over Ronaldo, dat hij zo goed is, damn dude wat is je probleem.

Het is echt zo schandalig waar ze daar mee bezig zijn, het is gewoon niet te geloven. Zubi is totaal niet geschikt voor zijn functie! Ik snap ook niet dat Enrique hier niet ingrijpt, die moet gewoon aangeven dat ze Benatia moeten halen, kost wat maar dan heb je ook wat. Wat moet Barca in godsnaam met Mathieu?

22 juli 2014 om 09:10

Het is zo grappig om alle reacties te lezen over wat Barcelona wel en niet moet doen. Laat de keuze gewoon aan de mensen die er veel en veel meer verstand van hebben dan jij, en vele "barcafans" die het beter denken te weten dan Enrique en Zubizaretta. Er wordt hier geschreeuwd om het schreeuwen, maar ik denk dat de keuze weloverwogen is.... En 20 mio is natuurlijk geen geld in het hedendaagse voetbal.

Daarbij kiezen veel spelers er voor om niet voor Barcelona te spelen, maar voor Chelsea, Man City, PSG of zelfs Monaco... Barca heeft niet meer de eerste keuze zonder een enorme zak geld mee te nemen.

22 juli 2014 om 10:12

Ach joh schei nou toch uit, Zubi laat al jaren zien dat ie er absoluut helemaal niets van snapt. Dat die man er nog zit is een wonder en dat zijn velen met mij eens. Iedereen ziet dat achterin de bezetting al jaren niet goed is en dat daar een kwaliteitsinjectie moet komen, alleen Zubi niet. En dan komt Frankentime hier ff vertellen dat Zubi er wel verstand van heeft. Waarop baseer je dat? Zijn successen in het verleden? Welke zijn dat dan? Want de spelers bij Barca worden te duur gekocht en te goedkoop verkocht.

20 mln voor een 30 jarige speler met knie-problemen, die niet buitencategorie is is gewoon te veel geld. Doe jij maar lekker alsof het niets is. Kunnen ze beter Ron Vlaar voor halen, hou je nog geld over ook.

22 juli 2014 om 11:05

Spijtig dat hij al 30 jaar is, maar hij is echt een beest van 1.90 en kopbalsterk. Geef die man is een kans zijn droom komt uit en hij kan op 2 posities uitkomen( centraal en linksback), veel liever Mathieu dan Blind!

Voetbalzone loopt duidelijk achter het is namelijk al rond.

Ik vind het zo apart, dat veel ploegen relatief een slechte verdediging hebben. Als ik de knaken had gehad van een Barca dan had ik Alba, Mangala, Hummels en De Sciglio als verdediging gekocht ipv 90 miljoen voor Suarez. Dan had je een monster elftal.

Je bedoeld Alaba denk ik, Alba zit er namelijk al

Dit ga je toch niet geloven man?
Mathieu en fucking Blind?
Benatia en Mangala moeten de opties zijn. Benatia zou naar City/chelsea gaan en dat ligt nu stil. De ideale kans om toe te slaan. Ik weet eerlijk gezegd niet hoeveel Barca te spenderen heeft, maar als ze Benatia of Mangala kunnen strikken voor 40/45 m en dan nog 20 over hebben zou ik die 20 wel aan Mathieu uitbesteden.

Benatia/mangala en Pique dan basis. En Mathieu en Bartra als back-ups. Mascherano in echte noodsituaties achterin, maar vooral als middenvelder gebruiken komend seizoen.

Met alle respect maar dit is toch niet de verdedigdier, waar Barcelona naar opzoek is...? Vind hem echt niet goed genoeg voor Barcelona.

Ik ben een tijdje op vakantie geweest (zonder internet, heerlijk ;-) ) maar kan iemand mij vertellen wat er met het transferverbod van Barcelona gebeurd is?

22 juli 2014 om 09:22

Het gaat helemaal de verkeerde kant op met Barca, pijnlijk om te zien... Zubizaretta moet er gewoon uit

Als Barcelona fan kan ik dit gewoon niet geloven. Een redelijke centrale verdediger van 30/31 jaar voor 20 miljoen kopen. Die zubi en de rest mogen oprotten. Ik snap gewoon niet dat als heel Catalonië roept om een centrale verdediger dan je dan 85 miljoen betaalt voor Suarez en vervolgens een paniek aankoop doet voor de defensie. Ik ben gelukkig niet de coach of het bestuur dus ik ben ook niet verantwoordelijk maar als barca supporter is dit teleurstellend. Suarez geweldig maar is 4 maanden geschorst hij mag niet eens meetrainen. Dus dat moet ook allemaal nog gaan werken als hij weer fit is.

20 mio voor Mathieu en ook zo iets voor Blind. Zubi is weer heel sterk bezig.

Misschien ook nog eens proberen voor Silva en/of Kompany en weer een "neen" krijgen als antwoord ?

Mensen hier op VZ voor wie dit eigenlijk maar een hobby is, hebben blijkbaar beter zicht dan de TD van Barcelona over echte versterkingen.

En dat zijn inderdaad ook geen goedkope jongens maar met Mathieu of Blind kun je het geld even goed verbranden wegens totaal niet het vereiste niveau en/of te duur en/of te oud en/of te blessuregevoelig.

Met die 20 miljoen kan je gewoon jongeren spelers voor halen en misschien ook nog beter:
Vertonghen,Lovren en Vermalen alle stuk beter

Iedereen maar klagen en klagen en dan speelt hij een topseizoen en iedereen is weer stil, geef die man een kans hij is een beer van een gast. 1.92 en kopbal heel sterk, hij is nu eenmaal van ons laten we hem nu maar steunen.

Bienvenue Jeremy et bonne chance!

Mathieu... Serieus......

Er lopen veel betere en jongere verdedigers rond man kom op.
Maar ja ik weet niet aan wat voor eisen een "barcelona verdediger" moet voldoen.
Maar Mathieu voldoet hier zeker weten niet aan.
Hector Moreno misschien wat al is hij geblesseerd nu.

Leen desnoods Nacho Fernandez van ons hahaha

22 juli 2014 om 13:50

Nee dankje..

22 juli 2014 om 14:12

hahahahaha :D

Tja Marquez, zoals je misschien wel weet heeft Zubi regelmatig een slokje te veel op en dan wordt zijn hoofd een heel groot sprookjesbos met allemaal elfjes en eenhoorns en planten die naar snoep smaken. En spelers als Mathieu die verdedigen als Kompany en dribbels maakt a la Messi. In het hoofd van Zubi is Jeremy Mathieu een waanzinig getalenteerde klasbak.

22 juli 2014 om 20:18

Om Mathieu als een versterking te zien moet je toch echt wel andere middelen gebruiken als enkel een slokje te veel.
Schandalig hoe het er aan toe gaat bij Barca. 80 miljoen uitgeven voor een speler, maar niet de moeite doen om een fatsoenlijke verdediger binnen te halen, waar elke Barcelona-aanhanger al zo´n vier jaar naar verlangt.

Mathieu is nou niet echt een wereldverdediger, daar ga je er als Barcelona zijnde niet op vooruit. Een Marc Bartra zouden ze wat meer moeten laten spelen, en hij speelde vorig jaar ook wel wat wedstrijden i know, maar geef hem nog meer de kans, die jongen is nog jong en moet nog heel wat leren maar hij komt er wel. Mathieu viel me vorig jaar bij Valencia niet heel erg positief op, hij deed het niet verkeerd maar ik denk niet dat hij van het niveau Barcelona is of het niveau wat ze daar graag zouden willen zien in de verdediging. die 20 miljoen kan je beter aan een andere verdediger uitgeven die wat jaartjes langer mee kan dan Mathieu aangezien hij al in de 30 is. Koop dan eerder een Vertonghen of een Iñigo Martinez.

Ik heb zelfs liever dat Marquez terug bij Barca komt te spelen dan dat Mathieu wordt gehaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren