Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twente-spits Ugalde aangepakt: ‘Je moet echt een bord voor je kop hebben als...’

Laatste update:

Evgeniy Levchenko begrijpt er niets van dat FC Twente-spits Manfred Ugalde naar Spartak Moskou wil. Dat zegt de voorzitter van de spelersvakbond in Nederland tegenover TC Tubantia. Levchenko vraagt zich af of de 21-jarige Costa Ricaan weet waar hij aan begint en kraakt ook de houding van Twente.

Levchenko is van mening dat clubs niet moeten meewerken aan transfers naar Rusland. Volgens de Oekraïner was Twente de laatste jaren juist een club geworden waar supporters trots op kunnen zijn. “Dan vind ik het persoonlijk jammer dat je handel drijft met een land dat in oorlog is. Al het geld dat in Rusland binnenkomt, kan gebruikt worden om mensen te doden. Je houdt op deze manier iets in stand.”

Twente gaat mogelijk een recordbedrag overhouden aan het vertrek van Ugalde, maar Levchenko begrijpt ook de spits zelf niet. “Ik vraag me af of zo’n jongen wel weet waar hij terechtkomt. Kijk, in Moskou merk je niets van de oorlog. Daar is het leven voor een jonge jongen met geld prima.”

“Als je het puur vanuit het perspectief van de speler bekijkt: hij komt uit Costa Rica en gaat flink cashen, netto misschien wel vijf keer zoveel als bij Twente. Hij kan zich in een keer binnen voetballen en zijn familie onderhouden. In zoverre kun je hem dat niet eens kwalijk nemen.”

“Maar hij en zijn zaakwaarnemer laten zich verblinden door het geld en de korte termijn”, gaat Levchenko verder. “Als ik hem was, zou ik het seizoen bij Twente afmaken. Twente staat derde en speelt om de prijzen. In de zomer kun je als talentvolle 21-jarige spits overal naartoe. Dan ligt de voetbalwereld aan je voeten.” Tot slot zet Levchenko zijn vraagtekens bij de entourage van Ugalde. “Je moet echt een bord voor je kop hebben als je nu naar Rusland gaat.”

Transferblokkade
Opvallend genoeg heeft de Major League Soccer (MLS) deze week een transfer naar Spartak Moskou afgeblazen. De Russische club wilde spits Jesús Ferreira voor 12 miljoen euro overnemen van FC Dallas, maar de Amerikaanse voetbalbond weigert groen licht te geven.

Volgens The Athletic wil de MLS niet dat er risico’s worden genomen met financiële transacties tussen Amerikaanse en Russische bedrijven. Twente lijkt daar minder moeite mee te hebben. Volgens De Telegraaf kan de transfer van Ugalde de Tukkers een vast bedrag van 10 miljoen euro opleveren. Middels een aantal bonussen kan dat bedrag boven de recordtransfer (14 miljoen euro) van Dusan Tadic naar Southampton uitkomen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het geopolitieke verhaal terzijde zou ik vooral uit sportief oogpunt niet naar Rusland gaan. Er zijn redelijk wat landen die geen zaken willen doen met Russische clubs waardoor je een vervolgtransfer naar een topcompetitie in gevaar brengt. Daarnaast kan je, zoals onze vriend met de achternaam die ik niet ga proberen te spellen (levchenko?) hier zegt, als 21 jarige talentvolle spits toch wel hoger mikken?

25 januari 2024 om 10:06

Daarbij zitten er veel bonussen verwerkt in het contract. Heeft Twente niet door dat nog veel clubs op geld wachten uit Rusland? Oliedom lijkt mij het juiste woord.

25 januari 2024 om 10:21

Precies, ik vind dit echt een domme zet van Twente. Deze zomer zullen er ongetwijfeld clubs komen met hetzelfde geld en een bankgarantie.

25 januari 2024 om 10:45

Blijkbaar gaat het om een bedrag dat zo hoog is dat ze niet verwachten dat in de zomer weer zoiets voorbij komt. Er is niet eens een tegenoffer gedaan.

25 januari 2024 om 18:04

Maar als je uiteindelijk het geld niet krijgt schiet je jezelf toch in de voeten. Ik vind het zelf tricky wat Twente doet, vooral gezien het feit dat bijvoorbeeld. een Heerenveen nog steeds wacht op een boel centen uit Rusland.

25 januari 2024 om 10:06

Als hij echt talent heeft dan komen de clubs wel hoor. Afgelopen zomer zijn er spelers verkocht aan Torino, Bologna, Clermont Foot, Cadiz, Real Sociedad, Fenerbahce, Almeria. Het is ook vrij makkelijk om op huurbasis te vertrekken, daar maken ook veel clubs gebruik van.

25 januari 2024 om 10:49

Ugalde denkt er toch anders over. Die wil helemaal niet meer voor Twente spelen en alleen maar daarheen. De dollars zijn toch te verleidelijk. En tja, wie zijn wij om daarover te mogen oordelen?

25 januari 2024 om 11:01

Wil die zo graag weg ja? Maar is ie echt klaar voor een stap omhoog? Vind hem een prima spits hoor, maar toch nog niet heel uitzonderlijk?

25 januari 2024 om 12:12

Geen idee. Hij is een goede spits voor Twente, maar heeft nou ook weer niet zoveel gepresteerd. Het is een vechter, niet perse een echte doelpuntenmaker. Ik ben wel fan van hem. Hopelijk komt ie binnen een paar jaar in een wat meer aansprekende competitie terecht.

Natuurlijk is het weer die Levchenko die hier iets van vindt... Ugalde komt uit Costa Rica en is waarschijnlijk in veel armoede opgegroeid, voor zo'n bak geld gaan is daar dan heel normaal. Zoals hij zelf al zegt is Moskou prima wonen als je wat geld hebt. Spartak heeft niks te maken met de hele situatie.

25 januari 2024 om 12:51

Het is allemaal nogal voorbarig. Het zijn nu nog geruchten en die jongen wordt al veroordeeld.

Het zou niet mijn keuze zijn, maar er zijn ook andere perspectieven mogelijk. Ik vind hem hier vanuit zijn rol niet ok op reageren. Hij teert wel enorm in op zijn geloofwaardigheid!

Lekker huilen levchenko. Ugalde moet lekker doen waar hij zich goed bij voelt. We kunnen niet allemaal een moraalrider zijn

25 januari 2024 om 10:00

Ik vind dit een vrij treurige reactie. Lekker huilen is niet raar toch als je land van herkomst aan flarden wordt geschoten? Ik zou dan wellicht ook wat overspannen reageren op dit soort zaken.

25 januari 2024 om 10:17

Klopt maar als hij het dan zo erg voor zijn land vind ( wat ook zeker is) waarom gaat hij dan hier de moraal ridder uithangen inplaats van mee helpen?

25 januari 2024 om 10:21

Verdiep je eens in mensen Jeffrey0487: als er iemand in Nederland is die helpt, dan is het Levchenko:
" Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko hebben binnen vier dagen meer dan 100.000 euro voor Oekraã¯ne opgehaald. Het stel is via het platform Gofundme een campagne gestart om geld op te halen waarmee generatoren kunnen worden gekocht voor ziekenhuizen in Oekraã¯ne."

Komt nog bij dat zijn primaire reactie ook meevechten was, alleen is hem dat verboden door vrouw en kinderen en dat lijkt me best een beetje logisch als je al die tijd woonachtig bent in het fatsoenlijke Nederland. Naast dat je hier veel meer kan uitrichten via het opzetten van hulporganisaties en de politieke weg, is het ook veel effectiever dan te fungeren als schietschijf.

delete "moraalridder" alsjeblieft uit je woordenboek, onwetende.

25 januari 2024 om 10:43

Omdat hij aangeeft dat hij liever hier aandacht vraagt voor zijn land. Klinkt misschien een beetje als een laf excuus, maar het is heel makkelijk vanaf de zijlijn roepen om je vrouw en kinderen achter te laten om dood te gaan aan het front.

Het woord "moraalridder" getuigt van zo'n stuitend gebrek aan inlevingsvermogen. Als hij nou wekelijks in de media kwam om te vertellen dat hij nooit papier op de grond gooit is ie een moraalridder. Als je aandacht vraagt voor je kapotgeschoten land ben je een mens. Echt, ga je schamen.

25 januari 2024 om 12:53

@myvision,

Helmaal eens. Daarnaast irriteer ik me er ook al aan dat moraalridder als een soort scheldwoord wordt gebruikt. Net alsof je je moet schamen dat je teveel fatsoen hebt?? Het is meer verworden tot een masker om eigen idiote gedachtes te maskeren.

25 januari 2024 om 10:01

De beste man zijn thuisland wordt kapot gebombardeerd. Het lijkt me dan ook wel nogal verregaand hem als een moraalridder te omschrijven daarom. Lijkt me gewoon een logische reactie.

25 januari 2024 om 10:07

Maar daar kan spartak niks aan doen? Verwacht van het hoofd van de spelers vakbond toch wel neutraliteit

25 januari 2024 om 10:19

Leuk feitje is wel dat de aanhang en hooligans van Spartak Moskou aan Russische zijde meevechten in die oorlog. Daar zijn hele artikelen in Trouw en Volkskrant over verschenen en dus is het lijntje tussen Spartak Moskou en die oorlog wel heel dun. Buiten het feit dat Putin bij de voetbalclubs via de best mogelijk corrupte wegen heus wel de mannetjes heeft zitten waarvan hij wil dat ze daar zitten.

Ik verwacht van de hoofd spelersvakbond een goed advies en dat geeft hij bij deze: je bent niet goed snik als je naar Rusland gaat.

25 januari 2024 om 10:23

Myvision, deze wijze van kritiek is geen goed advies, maar een verwijt. Buiten dat ik het een domme zet van zowel Twente als Ugalde zou vinden, vind ik de reactie van Levchenko niet passen bij een voorzitter.

25 januari 2024 om 10:24

Spartak is van lukoil, im weet niet wie daar tegenwoordig de baas van is, want de laatste baas stierf plotseling. Zal vast niks te maken hebben met het feit dat hij kort daarvoor kritiek had op putin en de oorlog. Grote kans dat er nu dus een jaknikkertje van putin zit, die niet spontaan uit een raam wilt vallen.

25 januari 2024 om 10:27

@joostv97: prima stukje extra context erbij, thanks!
@oenieboy: Eens dat er een stukje emotie en subjectiviteit bij komt kijken, maar heeft hij ongelijk? Ik dacht ook dat transfers van en naar Rusland uit den boze waren, maar dat is nu ineens niet meer zo? Je verdient nu misschien aan een speler geld waar bloed aan zit.

25 januari 2024 om 10:33

Dan moet je dat reageren. Daar ben ik het mee eens. Want van “wat een moraalridder” naar “ik verwacht toch wel neutraliteit van een voorzitter” is een hele grote stap.

25 januari 2024 om 10:43

Ach, Levchenko tekende ook doodleuk een contract bij FK Saturn in Rusland kort nadat Rusland Georgië was binnengevallen en er ook al schermutselingen op de Krim waren. Toen ging het om zijn eigen portemonnee en maakte hij zich ook niet zo druk.

25 januari 2024 om 10:52

Nee toen ging het niet over zijn eigen land. Kunnen we weer schande over spreken maar dat geldt voor iedereen zo hoor.

Jij gaat je ook al schuldig gemaakt hebben aan je druk maken over dingen die je persoonlijk aangaan.

25 januari 2024 om 10:55

Dat is knap Zlatan, ik wist niet dat Levchencko kon tijdreizen. De 'schermutselingen' op de Krim waren pas jaren later dan zijn tijd bij FK Saturn

25 januari 2024 om 11:06

@lierse Dus in zijn functie als voorzitter is hij selectief verontwaardigd. Het is logisch dat de situatie in zijn thuisland hem meer aangrijpt, maar het vrij hypocriet om een Costa Ricaan te veroordelen voor transfer naar Rusland als je hetzelfde deed vijftien jaar geleden toen Rusland niet jouw land, maar Georgië binnenviel. Hoewel de relatie tussen Oekraïne en Rusland toen ook al onder hoogspanning stond

25 januari 2024 om 11:22

Toch even beter kijken wat er in die tijd al gaande was Manutd36. Ik heb het ook over schermutselingen. Incidenten die toen al plaatsvonden. Niet over de uiteindelijke bezetting.

25 januari 2024 om 11:37

En jij bent hier dan weer selectief verontwaardigd over want over de bondsvoorzitter in Kirgizië hoor ik je niet.

Snap je wat voor een doodlopend straatje dat is?

25 januari 2024 om 12:06

Alleen ben ik niet verontwaardigd, aangezien ik de reactie van Levchenko als Oekraïner begrijp, maar ik begrijp ook dat een Costa Ricaan, die enorm veel geld kan verdienen bij Spartak Moskou, er minder zwaar aan tilt zolang hij veilig kan wonen en werken en zijn centjes op tijd betaald krijgt. Van dat laatste kan en mag je uiteraard vanalles te vinden, maar als je er zelf maling aan had vijftien jaar geleden dan vind ik dat opmerkelijk.

25 januari 2024 om 13:14

Ben ik het volledig mee eens hoor. Alleen schakel je elke emotie uit in die redenering. Dat kan je niet verwachten van iemand als Levchenko.

25 januari 2024 om 15:17

Myvision

Dat is toch niet meer dan logisch ? Als er straks een huppelepupland Nederland zou aanvallen ( terecht onterecht ) dan is het toch normaal dat de burgers die voor verschillende clubs in NL zijn ook gewoon meevechten voor het vaderland ?

Probeer het eens van hun kant te bekijken.

25 januari 2024 om 10:35

Lekker huilen. Jezus, empathie bestaat echt niet meer in deze maatschappij. Nee, Levchenko zou het iedereen moeten aanraden om naar Rusland te gaan. Dat fantastische land dat zijn geboorteland aan het annexeren is. En als je dat niet doet, dan ben je een moraalridder.

Te triest voor woorden dat er blijkbaar 25 mensen je een duimpje omhoog geven voor deze reactie.

Het is een broodvoetballer die daar heel veel geld kan verdienen. Ik zou liever ook zien dat hij het niet zou doen, maar er zijn zoveel mensen die zaken doen met Rusland of andere landen waar je ook veel kritiek op kunt hebben. Moeten we over al deze mensen iets zeggen ?

De gevoelens van Levchencko zijn volledig te begrijpen natuurlijk door de oorlog in Oekraïne, maar die passen echt niet bij zijn functie vind ik zelf. En in zo een functie kan je echt niet uitspraken van de privé-persoon en voorzitter gescheiden gaan houden.

Levchenko is echt zo'n salon socialist. Hij wijst met het beschuldigende vingertje naar iedereen dat het zo'n schande is. Weet je wat ik een schande vind, Levchenko dat jij ver weg van je vaderland in Nederland zit terwijl je aan het front je land zou moeten verdedigen.

25 januari 2024 om 10:12

Belachelijke reactie. Zijn land wordt kapotgeschoten, je zou kunnen zeggen, waarom ga je niet vechten, hij zegt zelf er voor te kiezen hier amok te maken over het lot van zijn landgenoten. Dat hij zo reageert is volkomen logisch. Met salon socialisme heeft het al helemaal niets te maken, maar wellicht was weer hypocriet roepen wat onorigineel.

25 januari 2024 om 10:22

Niet iedereen hoeft voor Ukraine te zijn en dat zegt die indirect wel. Ze zijn bijna 2 jaar bezig. De russen bouwen Maripol op Ukraine zal het oosten ongetwijfeld verliezen.
Vechten voor grondstoffen doet het westen ook in Afrika en midden oosten maar daar geeft niemand wat om

25 januari 2024 om 10:27

Je hebt gelijk maar deze speler komt uit Costa Rica en kan zich financieel onafhankelijk spelen voor de rest van zijn leven dus geef hem eens ongelijk . Plus dat ik vind dat clubs een ook sporters uit Rusland en niets aan kunnen doen dat er een mafkees een oorlog is begonnen tegen de Oekraïeners , we gaan wel voetballen in Qatar en spelers gaan wel massaal naar Saoedi Arabië waar stenigingen en openbare executies plaatsvinden maar er gaat een speler naar Rusland en dat kan niet wel een beetje selectieve verontwaardiging .

25 januari 2024 om 10:39

Ik snap Ugalde ook wel, maar dat Levchencko overspannen reageert op Ruslandzaken is logisch en maakt hem geen salonsocialist. Wij als Nederlanders kunnen gelukkig totaal geen voorstelling maken van een dergelijke situatie, dus enig inlevingsvermogen zou on passen.

25 januari 2024 om 10:41

Levchecnko is niet "het westen", dus wat het westen hiermee te maken heeft weet wederom niemand. En hoe kom je er uberhaupt bij dat niemand daar om geeft? Heel veel mensen hebben kritiek op de interventies van met name de VS in de afgelopen 50 jaar, echt heel veel mensen, gelukkig maar. Jij zelf toch ook? Of vind je niet dat je zelf meetelt? Dat is niet nodig hoor.

Och daar is Levchenko weer.. Wordt die man niet moe van zichzelf. Dat eenzijdige verhaal altijd..

Buiten alle politiek om was dit natuurlijk een top transfer geweest. Spartak is nog steeds een grote club in Rusland. Momenteel hebben ze met sobolev een kapstok (type dzyuba/pavlyuchenko) en daarachter een zelfde type in meleshin.. die kunnen dus wel een meer voetballende speler als ugalde gebruiken.
Verder ben ik het persoonlijk ook wel eens dat het niet heel slim is om nu naar rusland te verhuizen... maar goed, het is lastig om dat zo'n jongen kwalijk te nemen die (blijkbaar) liever snel/veel geld wil verdienen.

offtopic: cassierra (wie kent hem nog?) is momenteel topscorer daar in rusland met 14 goals en spertsyan, welliswaar met 5 benutte strafschoppen, daarachter met wat andere spelers op 8 goals.
Was altijd een groot volger van de competitie, maar is de laatste jaren toch een flink stuk minder geworden

Ondanks dat de gevoelens van Levchenko helemaal te begrijpen zijn vind ik het toch wat onhandig dat hij constant persoonlijke gevoelens uit terwijl hij in functie is als voorzitter van de spelersvakbond. Het zakelijke en persoonlijke blijft zo onvoldoende gescheiden, dit gaat ten koste van de kwaliteit van het werk. Zou beter zijn als hij hier meer oog voor heeft, of zijn functie tijdelijk neerlegt om zich te kunnen richten op zaken die voor hem persoonlijk om dit moment (logischerwijs) van groter belang zijn.

Ik vind het een wat warrig verhaal van Levchenko, en hij zal het vast niet zo bedoelen.

"al het geld dat in Rusland binnenkomt, kan gebruikt worden om mensen te doden. Je houdt op deze manier iets in stand”
Bij deze transfer is het andersom. Er vloeit geld uit Rusland naar Twente. Geld dat ook gebruikt had kunnen worden om mensen te doden volgens Levchenko.

“Ik vraag me af of zo’n jongen wel weet waar hij terechtkomt. Kijk, in Moskou merk je niets van de oorlog. Daar is het leven voor een jonge jongen met geld prima.”
Hij wil toch ook naar Moskou? Daar is het leven voor een Ugalde met geld dus prima..

“Als je het puur vanuit het perspectief van de speler bekijkt: hij komt uit Costa Rica en gaat flink cashen, netto misschien wel vijf keer zoveel als bij Twente. Hij kan zich in een keer binnen voetballen en zijn familie onderhouden. In zoverre kun je hem dat niet eens kwalijk nemen.”
Kijk, daar begrijp je hem dus wel..

Als Levchenko zich iets meer met voetbal bezig zou houden ipv de politiek, dan zou hij zich beter kunnen richten op sportieve ambities, want die zijn m.i. niet heel serieus te nemen als je naar Rusland vertrekt.

25 januari 2024 om 12:13

Inderdaad er wordt hier juist geld uit Rusland gehaald zodat er , om Levchenko's woorden te gebruiken, juist minder geld bechikbaar is om mensen te doden.
Ik snap zijn emoties , maar ik verwacht ook wat meer proffesionaliteit van hem.

Ik snap dat er een zeer ethische kant aan zit. Boor alle partijen. Maar misschien moet de voorzitter van de spelersvakbond wat minder vanuit zijn. Eigen achtergrond handelen.

Er wordt nog zat gehandeld tussen Europa en Rusland.

Elke club die geen transfers doet omdat het Rusland is is echt een ei en geeft andere clubs de mogelijkheid om zich te versterken bijvoorbeeld Fener die Szymanski voor de neus van Feyenoord heeft weggekaapt omdat Feyenoord 'hoge moraal' had.

Die hoge moraal heeft Fener 12 doelpunten en 13 assists geleverd en we zijn in Januari, Szymanski gaat straks voor een 30 miljoen naar Italie of Engeland en dan lacht Fener zich kapot.

Overheden handelen ook, clubs moeten niet zo zeiken maar bij voetbal blijven.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren