Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twente reageert op berichten over aandeel investeerders bij transfer Tadic

Laatste update:

FC Twente heeft gereageerd op de berichtgeving van Voetbal International, dat deze week beweerde dat investeerdersgroep Doyen Sports Group recht heeft op 4,2 miljoen euro inzake de transfer van Dusan Tadic naar Southampton. Dat is volgens Twente 'volstrekt' onjuist.

/

De Tukkers maken via Twitter bekend dat Doyen Sports Group slechts recht heeft op 10 procent van de transfersom. Het is niet bekend wat Southampton precies heeft betaald, maar er wordt gesproken over een bedrag tussen de 10 en 12 miljoen euro. Doyen Sports Group zou dus maar maximaal 1,2 miljoen euro krijgen van Twente; de rest belandt gewoon in de clubkas.

Twente ging in januari van dit jaar in zee met Doyen Sports Group, dat een paar miljoen euro betaalde en in ruil daarvoor een deel van de transferrechten van een aantal spelers kreeg. Tadic zat dus bij dat groepje voetballers; Kyle Ebecilio, Quincy Promes en Bilal Ould-Chikh zouden de andere spelers zijn, al is dat nooit bevestigd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
24 juli 2014 om 12:03

Zelf dacht ik altijd dat het zo rond de 15 was, zat ik er dus behoorlijk naast, net zoals voetbalzone er behoorlijk naast zit, Twente mag de transfersom dan wel niet bekend maken, maar in Engeland zitten ze daar niet zo mee, de transfersom was 11,5 miljoen pond, dat is ruim 14 miljoen euro

Bij de spelers waarvan Doyen recht heeft op een deel van de transfersom ontbreekt Castaignos nog, gewoon te zien op de site van Doyen

24 juli 2014 om 12:05

Met 15% zat je er niet zo heel veel naast. Als je 40% had gezegd was het een ander verhaal. Niet zo hard zijn voor jezelf ;-)

Je hoeft geen journalist te zijn om te kunnen zien op de doyen pagina welke spelers ze onder contract hebben bij Twente (dit had voetbalzone ook wel even kunnen uitzoeken)
Het gaat om Luc Castaignos, Quincy Promes, Tadic, Kyle Ebecilio en Shadrach Eghan.

Bilal Ould-Chikh dus niet.
(bron http://www.doyensports.com/en/players.html )

24 juli 2014 om 17:49

Haha, is dat echt zo makkelijk te vinden? Dat is dan behoorlijk kansloos van vz, maar ook andere media. Internetmedia raakt steeds verder vervreemd van journalistiek zoals het bedreven zou moeten worden.

25 juli 2014 om 03:14

En laatst zag ik ook de naam Gutierrez voorbij komen op VZ . Die hoort er dus ook niet bij.

wel slim gedaan van doyen, ze betalen een paar miljoen, ik denk dan rond de 2/3 mil, voor tadic en nog een paar andere, tadic hebben ze al bijna terug en als promes ook een grote wordt, ik vind het slim

24 juli 2014 om 11:55

Het is wel slim, maar wel slecht voor het voetbal dat clubs steeds minder geld verdienen met transfers. en zaakwaarnemers en investeringsmaatschappijen steeds meer..

24 juli 2014 om 12:22

Als deze cijfers (10 procent) en die van vi kloppen (5 miljoen voor 5 spelers), dan heeft doyen gewoon een domme deal gemaakt. De beste speler wordt maar 1,2 miljoen aan terugverdiend. Promes kan daarbij misschien nog een soortgelijk transferson opbrengen, maar voor de rest zie ik geen van de tussenstaande spelers in de buurt komen. Op die manier komen ze dus waarschijnlijk niet of misschien net aan die 5 miljoen. Wat wel zou kunnen is dat voor verschillende spelers een verschillend percentage is afgesproken. Bijv. voor tadic 10 procent, voor Promes 20 procent ect. Dat zou het verhaal anders maken. Maar op deze manier lijkt het een slimme deal van Twente.

24 juli 2014 om 12:37

Ik denk zelf ook dat voor verschillende spelers verschillende percentages gelden.

De deal met Doyen houdt meer in dan alleen die 5 miljoen voor een gedeelte van de transferopbrengsten. Het gaat ook om marketing en het leggen van connecties. Verder gaat het ook om talentontwikkeling.

De meeste media maken er een gesimplificeerde versie van, waarin ze hun eigen invalshoek gebruiken. Objectief zijn zit er bij de meeste media niet in.

24 juli 2014 om 13:11

@inkeajacied
Doyen heeft een prima deal gemaakt. Ze hebben recht op een deel van de transfersom van bepaalde splers. Hiervoor hebben ze een bedrag direct beschikbaar gesteld aan Twente, volgens de VI 5mln.

Mochten de transfers minder opbrengen dan wat Doyen geïnvesteerd heeft, dan moet Twente dit bedrag vanuit eigen middelen bijleggen.

Kort door de bocht genomen heeft Twente een lening lopen bij Doyen voor bedrag X, waarbij de rente afhankelijk is van de transferinkomsten.

Doyen loopt hierin nauwelijk risico. Alleen wanneer Twente failliet zou gaan zouden ze het geld niet meer volledig terug krijgen.

24 juli 2014 om 14:53

Jogiknows. Oke, ik wist niet van dat bijleggen op het moment dat het bedrag minder was dan de 'geleende' 5 miljoen. Ik dacht dat Doyen puur een investeringsteam was dat dus risico nam op de transfersommen van spelers. Maar dan is het inderdaad een prima deal van de Doyen groep, het geld krijgen ze altijd terug met kans op meer, dat is natuurlijk altijd goed.

24 juli 2014 om 11:57

Doyen betaalde Twente 5 miljoen.

24 juli 2014 om 12:06

Dat beweert Vi...

De bedragen en percentages zijn nooit bevestigd, Doyen heeft inmiddels wel de namen naar buiten gebracht en Twente dus nu het percentage waar Doyen recht op heeft bij de transfer van Tadic.

24 juli 2014 om 12:29

Mwah heb het vaker voorbij zien komen en lijkt mij een realistisch bedrag.

24 juli 2014 om 13:58

Mag zijn, maar zolang Twente of Doyen nooit iets inhoudelijks naar buiten brengen blijft het maar simpel speculeren.

24 juli 2014 om 12:06

Het gaat niet om 2/3 miljoen, maar 5 miljoen. Als ze voor elke verkochte speler 10% vd verkoopprijs krijgen zou dat dus betekenen dat ze alleen winst maken als Twente die 5 spelers voor meer dan 50 miljoen verkopen samen en gemiddeld dus tenminste 10 miljoen per speler.

Doyen kriigt hoe dan ook haar "investering"/lening van 5 miljoen terug, maar ik vind 10% per verkochte speler wel weinig eerlijk gezegd. Tadic is uit dat rijtje de grootste naam en bracht iets meer dan 10 miljoen op.

24 juli 2014 om 12:21

Het zal mij niets verbazen als er een schifting is gemaakt tussen "gearriveerde" spelers en spelers die het nog maar moesten bewijzen. Op Tadic was het risico voor Doyen natuurlijk nihiel, waardoor hij voor hen relatief duur was om een deel van de transfergelden te bezitten.
Ebecilio is wellicht een iets minder zekere factor als het gaat om transfergelden, waardoor voor hem wellicht een hoger percentage is afgesloten.

Is echter slechts een speculatie van mij hoor, dus bind me er niet op vast. Van de daadwerkelijk gemaakte afspraken ben ik niet op de hoogte (en vrijwel niemand volgens mij)

24 juli 2014 om 12:25

Jansen joenite. Dat lijkt mij ook de enige logisch verklaring van deze deal. Als op iedereen door Doyen een beslag van 'maar' 10 procent is gelegd, dan heeft Doyen een domme deal gemaakt en Twente een slimme. Tadic brengt ze dan nog 1,2 miljoen op en Promes kan daar misschien ook bij in de buurt komen, maar de rest zie ik niet een dergelijk hoge transfersom bereiken.

Ik geloof Twente niet meer. Volgens hun waren ook de berichten dat het financieel niet goed zat onjuist. Een paar maanden later bleek dat toch anders toen de Knvb ze op het strafbankje zette en ze een gigantische verlies noteerden.

24 juli 2014 om 12:02

Ook niet goed ingelezen dus. Twente heeft structureel duur ingekocht de laatste jaren en dat met transferinkomsten en Europees voetbal kunnen rechtzetten tot een positief saldo. Als je de cijfers destijds echter beter zou bestuderen kwam je tot de conclusie dat het een keer fout moest gaan. Sinds vorig seizoen heeft Twente dat zelf door en zijn ze gaan aflossen e.d. Eigenlijk komt het erop neer dat toen Twente in categorie 3 zat de situatie slechter was dan nu, want Twente stevent af op een winst zonder de opbrengsten van transfers en Europees voetbal. Het probleem is dat de Knvb echter niet zo diep de cijfers beoordeeld volgens mij.

24 juli 2014 om 12:10

Dat heeft Twente nooit naar buiten gebracht. Men heeft al in januari bevestigd dat de kans groot was dat de licentiecommissie zou besluiten Twente in categorie 1 in te delen vanwege een technische discussie over een boekingsdatum van 12 miljoen aan inkomsten.

24 juli 2014 om 12:26

Klopt Riche, maar het is natuurlijk wel zo dat er met die 12 miljoen alsnog 'maar' een winst van 1 miljoen zou staan, dus dat er wel iets aan de hand was. Of die inkomsten wel of niet geboekt hadden mogen worden terzijde (het mag niet, maar gebeurt volgens mij wel vaker), Twente kwam gewoon 11 miljoen tekort onder aan de streep, en dat komt niet uit de lucht vallen.

24 juli 2014 om 12:42

Dat zal denk ik toch wel deels komen door de extra aflossing die is gedaan. Misschien iets te hard van stapel gelopen wat dat betreft..

24 juli 2014 om 12:42

thysj. Trek van die 11 miljoen even ongeveer 10 miljoen aan schuldaflossing af (versnelde hypotheekaflossing) en de cijfers lijken ineens niet zo dramatisch meer.

Versnelde aflossing was nodig om via banken aan geld te kunnen komen. Door de kredietcrisis zijn banken extreem voorzichtig met het uitlenen van geld.

24 juli 2014 om 12:43

@thysj: Er zijn in het betreffende boekjaar ook een aantal tegenvaller verwerkt op basis van goed koopmanschap die anders nog in latere boekjaren zouden worden verwerkt. (kosten van ontbonden contracten etc.)

24 juli 2014 om 12:46

Nee dat komt ook niet uit de lucht vallen. Als wat Munsterman zegt klopt zijn de TV gelden volledig gebruikt om de schuld te reduceren. Ik ben geen boekhouder, maar als je 11 miljoen van je schuld aflost ( 1 miljoen voor de investeerders, omdat ze zo'n 3-4 miljoen aan rente mislopen over de lengte van de deal) dan heb je toch ergens een negatieve post staan? Als de 12 miljoen aan inkomsten vervolgens niet wordt goedgekeurd voor dat boekjaar, dan blijf je met die -11 miljoen zitten.

24 juli 2014 om 13:36

@ Riche

// vanwege een technische discussie over een boekingsdatum van 12 miljoen aan inkomsten. \\

Dat was niet vanwege een 'technische discussie', dat is onzin. Twente had in boekjaar 2013/14 financiële deals afgesloten die ze in boekjaar 2012/13 nog even dachten te verwerken in het financiële jaarverslag. Op basis van de exploitatie in 2012/13 is men ingedeeld in categorie I, niet vanwege een of andere discussie.

24 juli 2014 om 13:59

@ Malloot: De mondelinge toezeggingen van de concurrente schuldeisers(banken, gemeente) waren binnen voor het einde van het boekjaar 2012/2013. Deze waren nodig om de achtergestelde lening af te lossen met de extra TV-gelden.

Op basis daarvan heeft de accountant de deal verwerkt in 2012/2013. Deze jaarrekening was ook ondertekend door de accountant.

De Knvb heeft de deal opgeschoven naar 2013/2014 omdat de getekende bevestigingen pas binnenkwamen toen het boekjaar 2013/2014 al was begonnen.

Het was dus wel degelijk een boekhoudtechnische discussie.

De deal was al gesloten in 2012/2013, en niet achteraf zoals jij stellig probeert te beweren.

24 juli 2014 om 18:34

@deejee en @ Therock. Ik weet om welke cijfers het gaat en heb me er in verdiept. De aflossingen vind ik een goede zaak. Neemt alleen niet weg dat er toch een aantal zaken zijn gebeurd die niet nodig waren (mismanagement?). Uiteraard worden overal fouten gemaakt en ik heb er dan ook het volste vertrouwen dat alles weer goedkomt.

24 juli 2014 om 20:49

@thysj

Er is met die 12 miljoen, 12,5 miljoen versneld afgelost. Zonder die 12 miljoen maar inclusief de aflossing was het verlies 8,5 miljoen.

Er gaat ook nog een aardig percentage naar FC Groningen dus

24 juli 2014 om 12:02

Er gaat 15% van 5 miljoen naar Groningen, dus €750.000,-. Mooi meegenomen voor Groningen.

Dat is toch een meevaller moet ik zeggen. Ik schrok al van het bedrag dat ook gisteren in de TC Tubantia stond. Daar stond ook 4,2 miljoen, wat ik toch bijzonder veel vond.

24 juli 2014 om 12:45

De media praten elkaar allemaal na als het hun uitkomt. TC Tubantia heeft als invalshoek bij hun verslaggeving dat ze bekend willen staan als kritisch. Dat is het lekker om zo'n sommetje over te nemen van Vi.

Ik kan me in elk geval niet voorstellen dat twee ervaren zakenlieden 30 procent van de transferopbrengsten van Tadic verkopen voor een habbekrats.

24 juli 2014 om 12:53

Ik denk eerder dat het andersom is... dat VI het heeft overgenomen uit TC Tubantia. Deze krant heeft normaal gesproken toch wel aardig betrouwbare bronnen bij Twente. Blijkbaar zaten ze er dit keer behoorlijk naast.

24 juli 2014 om 13:25

@ deejee66

// TC Tubantia heeft als invalshoek bij hun verslaggeving dat ze bekend willen staan als kritisch. \\

Kritisch zijn lijkt me een wezen onderdeel van journalistiek bedrijven.

24 juli 2014 om 14:06

Natuurlijk moet een journalist kritisch zijn.

Maar tegenwoordig zijn journalisten alleen maar druk om subjectief hun mening te spuien, zodat ze meer kranten kunnen verkopen.

Negatief nieuws scoort nu eenmaal beter. Een leugentje om bestwil(doelbewust een persoon/club/etc. op basis van slecht onderbouwde onderbuikgevoelens in een kwaad daglicht zetten) nemen ze dan graag voor lief.

Dat is precies waar de TC Tubantia mee bezig is. Die pakken alle nieuwsberichten over Twente aan om hun subjectieve mestkar uit te rijden, terwijl ze zich beter kunnen verdiepen in de materie voordat ze de krant vol kalken.

24 juli 2014 om 15:59

Malloot. Kritisch willen zijn ten koste van objectiviteit is dat weer niet. En hoor-wederhoor is ook wel een goed journalitiek grondgegeven.

24 juli 2014 om 16:14

Maar als een journalist te kritisch wordt, dan wordt hij mogelijk in de toekomst net wat vaker overgeslagen om bij trainingen, presentaties en wedstrijden te mogen zijn. Net wat langer wachten met toestemming geven om een speler te mogen spreken, net wat vaker nee te horen krijgen. Journalistje pesten, dus ik denk dat ze regelmatig een afweging maken om iets wel of niet te plaatsen. Helaas ten koste van pure journalistiek.

Uiteraard niet voor Twente specifiek dit, maar voor elke voetbalclub. En bij multinationals of de overheid net zo. Ben je te kritisch, dan word je vaak tegengewerkt. In het verleden was de TC Tubantia trouwens precies het omgekeerde, totaal niet kritisch richting FC Twente. Wat er ook gebeurde, alles was mooi en schitterend of werd gewoon niet benoemd. Waar deze draai de laatste tijd ineens vandaan komt, geen idee.

25 juli 2014 om 07:50

Ze zullen sinds 2011 wel mee kijken wat Twente V.i. watcher Peter Wekking te melden heeft als verslaggever / columnist voor dit weekblad.

Blijkt maar weer eens dat je de VI absoluut niet serieus kan nemen en ze maar gewoon wat lullen om het blad vol te kunnen krijgen..

Iemand liegt dus...want ik kan me niet voorstellen dat Doyen 5 miljoen betaald voor 10% van de transferrechten van deze 5 spelers, want dan zouden ze voor minimaal 50 miljoen verkocht moeten worden om zelfs maar quite te spelen. Misschien 10% bij Tadic en een hoger percentage bij de anderen?

24 juli 2014 om 15:29

Waar liegt iemand dan?
Ik zie nergens wat de percentages zijn van die andere spelers...
Het is ook heel aannemelijk dat deze niet gelijk zijn

24 juli 2014 om 22:40

VI zegt dat Doyen 5 miljoen heeft betaald voor 30 van de transferrechten. Twente 10...1 van de 2 liegt dus....of heeft in ieder geval geen gelijk...

25 juli 2014 om 10:59

Twente moet cijfers kunnen verantwoorden, VI kan schrijven wat hij wil...
Wie zal er dan liegen? (of verkeerd geinformeerd zijn?)

24 juli 2014 om 19:04

Wie zegt trouwens dat Doyen 5 miljoen heeft betaald, VI zeker? Die schreven ook dat er 30 procent van de transfersom van Tadic naar Doyen zou gaan.

Misschien heeft Doyen 2 miljoen betaald of 12 miljoen? De media speculeert gewoon maar wat, de namen van de spelers hadden ze fout, bij de percentages zaten ze er naast en dan zouden ze wel weten wat Doyen heeft betaald?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren