Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tuchel: ‘Het is een besluit van de club dat hij niet meer bij het team zit’

Laatste update:

Thomas Tuchel heeft het besluit van de clubleiding van Paris Saint-Germain om Adrien Rabiot voor onbepaalde tijd niet in actie te laten komen geaccepteerd. De 23-jarige middenvelder heeft laten weten dat hij zijn aflopende contract bij PSG niet wil verlengen en de club zal verlaten. De club is niet blij met de manier waarop de Frans international zich heeft opgesteld en daarom is tot dit besluit overgegaan. Tuchel zegt begrip te hebben voor het besluit van de clubleiding.

Rabiot is doorgaans een vaste waarde in het team van Tuchel. Dit seizoen kwam hij in de Ligue 1 al veertien keer in actie en maakte hij twee doelpunten. “Het is een besluit van de club dat Adrien niet meer bij het team zit”, aldus Tuchel tegenover Goal. “Ik begrijp en respecteer de beslissing. Ik heb al vaker gezegd dat ik hem als speler waardeer, maar de situatie is nu al lange tijd onveranderd. De club heeft daarom een besluit genomen en die heb ik te respecteren.”

Naar verluidt houden Manchester City, Liverpool en Arsenal de situatie van Rabiot nauwlettend in de gaten. Barcelona zou volgens diverse media zelfs al een akkoord met hem hebben voor een zomerse overstap. PSG zal bij een zomers vertrek met lege handen achterblijven. Eerder gaf sportief directeur Anter Henrique al aan allesbehalve blij te zijn met de gang van zaken. “Het lijkt erop dat de speler en zijn zaakwaarnemer ons maandenlang hebben misleid. Ik vind het respectloos richting de club en de supporters, zeker omdat het gaat om een speler die ons shirt al droeg in de jeugdopleiding. Hij heeft altijd de volledige steun van de club gehad", zei Henrique eerder deze week tegen Yahoo.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt me dat Arsenal een voorsprong heeft. Met de ex coach van PSG aan het roer. Ik weet niet of de relatie tussen die 2 goed was, maar ik zie hem anders graag naar Arsenal komen.

19 december 2018 om 16:17

Maar denk je dat Arsenal voor een basisspeler van PSG nu interessant is? Ik zou zelf eerder voor een Europese topploeg kiezen. Bij Arsenal zal je de prijzen niet pakken.

19 december 2018 om 16:22

Je zult toch moeten groeien hé. Daarvoor zijn dit soort spelers dus zeer nuttig. Zie ook Ozil en Alexis. Desondanks hoef ik Rabiot niet te zien bij ons. Ik vind Rabiot namelijk geen bijzondere speler die het middenveld significant beter maakt. Guendouzi dicht ik meer potentie toe en ik vind Xhaka niet zo beduidend veel slechter dat ik de overname van Rabiot kan rechtvaardigen..

19 december 2018 om 16:25

Aadmaat,
Maar bij Barca of Bayern zal hij niet spelen. Snap hem echt niet. Rabiot zit bij de enige Europese topploeg waar er geen concurrentie is op het middenveld dus ik zou gewoon blijven. Want zo goed is hij echt niet. Maar blijkbaar is blijven geen optie. Dan heeft hij de keuze tussen spelen bij een Europese subtopper of op de bank zitten bij een topper. Zelfs bij Arsenal zie ik hem gewoon banken.

19 december 2018 om 16:33

Ik vind het helemaal geen bijzondere speler en zou zelf ook gewoon blijven, maar ik weet niet wat zijn motieven zijn. Vanuit hem zit ik gewoon te denken en kan ik geen reden vinden om naar Arsenal te gaan. Moet dan ook toegeven dat ik Arsenal niet zo hoog heb zitten hoor.

Ik vind dit wel een beetje apart allemaal. Dus omdat een speler zijn contract niet wil verlengen ga je hem buiten de selectie houden? Deze jongen wil om wat voor reden dan ook blijkbaar een nieuwe uitdaging. Dat is toch geen misdaad of zo? Als club moet je tijdig peilen of een speler een nieuw contract wil gaan tekenen of niet. Zo niet, dan kun je hem beter verkopen zoals Ajax bijvoorbeeld met Justin Kluivert heeft gedaan.

19 december 2018 om 16:27

Hij zou een salaris willen hebben zoals Cavani en Mbappe. PSG lijkt hem niet zo belangrijk te vinden en houdt hem daarom buiten de selectie. Tja, ik weet ook de waarheid niet, maar Rabiot wordt in ieder geval niet gezien als onmisbaar en dat is hij in principe ook niet. Hij is een erg goede middenvelder met nog rek, maar hij is geen kaliber Verratti.

19 december 2018 om 16:35

Hem 6 maanden niet meer opstellen is toch ook geen misdaad?!

PSG wilt gewoon geen energie steken in een jongen die toch gratis de deur uitgaat. En tegelijkertijd geven ze een signaal naar anderen die denken dat ze zomaar gratis de deur uit kunnen lopen. Laten we even niet vergeten dat hij gewoon zijn mega salaris blijft ontvangen in die resterende maanden..

19 december 2018 om 16:56

Volgens mij heeft het niets te maken met wel of geen energie in een speler willen steken. Rabiot is zeker goed genoeg voor een plek bij de eerste 11 van Psg. Zo zou een middenveld met Rabiot , Veratti en Di Maria op 10 wel de best mogelijke middenveld zijn die PSG te bieden heeft. Nu schieten ze zichzelf in de voeten.

19 december 2018 om 17:13

Op korte termijn wel. Ik denk dat PSG met hun ambities het veel belangrijker vinden dat er een bepaalde duidelijkheid is, die heb je nu. En ik snap het volkomen als je aan het lijntje word gehouden tot het moment dat je gratis ergens anders kan tekenen. Helemaal als je bedenkt dat dit een eigen jeugdspeler is.

19 december 2018 om 22:55

Waarom zou je een speler die toch weggaat opstellen ? Imo is het juist verstandig van psg om alvast verder te kijken

Ik blijf het walgelijk vinden dat clubs op deze manier met hun spelers omgaan. Want dit gebeurt helaas veel vaker. Hij houd zich netjes aan zijn contract. Bedankt voor een verlenging. En dat heb als club zijnde te respecteren vind ik. Wil je hem niet gratis de deur uit hebben? Dan hadden ze vorig jaar al contact met Rabiot moet hebben over een contract verlenging. Wil hij verlengen prima. Wil hij niet verlengen dan hadden ze hem afgelopen zomer kunnen verkopen voor een leuk bedrag. Nu gaat hij gratis de deur uit. En hij gaat niet meer spelen. Waardoor PSG niet alleen zichzelf belachelijk maakt. Ook hebben ze nu niets aan hem.

19 december 2018 om 19:19

Volgens mij hebben ze dat ook geprobeerd maar heeft hij telkens de boot afgehouden. Hoewel ik jou punt aan de ene kant goed begrijp en hier ook zeker wat voor te zeggen is, kan je ook zeggen dat niet alleen PSG een morele verantwoordelijkheid naar Rabiot heeft maar ook andersom.

PSG heeft hem opgeleid en heeft een groot aandeel in het feit dat Rabiot miljonair is en waarschijnlijk de rest van zijn leven niet meer hoeft te werken (buiten het voetbal om). Zoals het ''niet netjes'' is van PSG om hem zo te behandelen is het ook ''niet netjes'' van Rabiot om PSG zonder enige vergoeding achter te laten Ik heb zelf altijd zoiets van; als je het hard speelt moet je ook niet zeuren als men zich hard tegenover jou opstelt.

19 december 2018 om 20:47

Je kan hier niks over zeggen zonder te weten wat er allemaal precies is gebeurd. Misschien wilde PSG hem wel verkopen deze zomer maar zei Rabiot dat die ging bijtekenen. Net zoals dat PSG moet accepteren dat Rabiot niet bijtekent moet Rabiot accepteren dat die niet meer speelt zolang die bij PSG onder contract staat hoewel ik hier geen voorstander van ben.

Ik zag hem alleen in de CL spelen maar daar vond ik hem eigenlijk niets bijzonders. Doet, of deed, hij het in de competitie zo veel beter?

Dit hadden ze natuurlijk nooit bij een bepalende speler gedaan als Verratti of Cavani.

Het maakt weinig uit voor Psg, want hij is absoluut geen wereldtop. Heb hem twee keer live gezien en in de CL, maar hij is me nooit echt opgevallen. Tegen Real toen werd hij helemaal ondersteboven gespeeld. Ik begrijp de interesse van Arsenal, Liverpool en City ook niet. Ze hebben toch wel iets beters lopen dan hij?

Persoonlijk snap ik hier helemaal niets van. Als dit de manier van werken is in Parijs kan ze dat in de toekomst misschien wel beoogde versterkingen gaan kosten. Denk niet dat je als speler op dit soort trucjes zit te wachten.

Ik denk dat er meer achter zit en Rabiot een vervelend mannetje is. Aantal weken geleden was hij toch ook uit de selectie gezet wegens disciplinaire redenen? Na het afvallen voor het WK niet meer beschikbaar stellen.

Deze jonge heeft geen plaat maar een betonblok voor zijn hoofd hangen. Snap er echt niks van, blijf toch bij PSG en geniet van de club, salaris, speeltijd etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren