Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mbappé verzorgt met goal van 35 meter het hoogtepunt bij recordzege Frankrijk

Laatste update:

Frankrijk heeft zaterdagavond z’n grootste zege ooit geboekt. In eigen huis werd er met liefst 14-0 gewonnen van Gibraltar. Bij rust stond het al 7-0. Tot zaterdag was de grootste zege voor Frankrijk de 10-0 overwinning op Azerbeidzjan in 1995, maar dat record is nu dus gebroken. Tegelijkertijd was het de grootste overwinning voor een land in de EK-kwalificatie aller tijden én voor Gibraltar de grootste nederlaag ooit.

Hoewel Frankrijk al enige tijd verzekerd is van deelname aan het EK van volgend jaar, begon het toch met grote namen als Antoine Griezmann, Kylian Mbappé en Dayot Upamecano aan het duel. De meest opvallende naam was echter Warren Zaïre-Emery: met zijn 17 jaar en 255 dagen de jongste speler voor Frankrijk in ruim honderd jaar tijd.

Zoals verwacht kon worden schoot Frankrijk uit de startblokken. Na vijf minuten stond het al 2-0. Eerst passeerde Ethan Santos zijn eigen doelman, door een lage voorzet van Jonathan Clauss binnen te glijden. Vervolgens maakte Marcus Thuram uit de rebound – na een schot van Griezmann – de 2-0.

In de zestiende minuut maakte Zaïre-Emery bij de eerste paal alert een voorzet van Kingsley Coman af: 3-0. Juichen kon de middenvelder van Paris Saint-Germain echter niet, want hij werd vlak na het raken van de bal getorpedeerd door een gestrekt been van Santos, die dus ook al een eigen doelpunt op zijn naam had gezet.

Zaïre-Emery ging met veel pijn naar de grasmat en werd meteen omringd door zijn ploeggenoten, die zich duidelijk zorgen maakten. Santos, de maker van de overtreding, kreeg een rode kaart, terwijl Zaïre-Emery werd vervangen door Youssouf Fofana.

Frankrijk stond dus al met 3-0 voor, en Gibraltar moest verder met tien man. Het telraam kon erbij worden gepakt, en dat kwam goed van pas. Na hands van Lee Casciaro benutte Mbappé een penalty (4-0), Clauss knalde van ruim twintig meter de 5-0 binnen en in de 36ste minuut scoorde Coman van dichtbij na een afvallende bal: 6-0. Fofana tekende vlak voor rust voor de 7-0.

Na de rust deed Frankrijk het aanvankelijk wat rustiger aan, wat scoren betreft. Maar na ruim een uur ging het toch weer los. Het begon met Adrien Rabiot, die na scrimmage raakschoot: 8-0. Enkele minuten later zorgde Coman na een combinatie met Mbappé voor nummer negen.

Met een schuiver in de lange hoek tekende Ousmane Dembélé voor de 10-0, een evenaring van de vorige grootste zege ooit van Frankrijk. Les Bleus hadden echter nog een kleine twintig minuten over om het record daadwerkelijk te breken. En dat gebeurde.

Na terugleggen van Theo Hernández maakte Mbappé de 11-0, waarna diezelfde superster even later voor het hoogtepunt zorgde: met een schot van 35 meter zette hij de 12-0 op het bord. Vlak voor tijd maakte Olivier Giroud de 13-0 (na goed werk van Griezmann) en 14-0 (spectaculaire omhaal uit de rebound).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

- Frankrijk 36 schoten waarvan 20 op doel
- Gibraltar 0 schoten waarvan 0 op doel.
- Frankrijk maakt meer doelpunten in 1 pot dan de overige clubs in de hele kwalificatiereeks hebben gemaakt

I call it onterechte zege

18 november 2023 om 22:46

Beetje tegen de verhoudingen in. Maargoed, soms moet je een beetje geluk hebben natuurlijk

18 november 2023 om 22:51

Je had toch het gevoel dat Frankrijk van de leg zou raken als Gibraltar de aansluitingstreffer had kunnen maken.

18 november 2023 om 22:48

Na die 7-0 weet je gewoon dat het een lastige wedstrijd kan worden, zeker in Nice waar het kan spoken.

19 november 2023 om 01:34

Clubs? Landen bedoel je.

Zelfs na 16 minuten (met 11 tegen 11) was het al 3-0.
Dat zie ik Nederland nog niet zo snel doen... Winnen van Gibraltar oke maar 14-0 zeg 😅

18 november 2023 om 22:58

Heeft ook nog niemand ooit gedaan dusja

18 november 2023 om 23:04

@barryballs

Frankrijk kan zoveel opstellingen maken met topspelers zelfs als ze veel blessures hebben, Frankrijk heeft is na mijn mening gewoon topfavoriet voor het Ek.

Leuk feitje dit is Ousmane dembele zijn eerste goal dit seizoen sinds hij Barca heeft verlaten.

Tja 14-0 is wel erg overdreven, zou me niet eens iets verbazen als Nederland tegen Gibraltar een nipte 0-2 zal winnen.

18 november 2023 om 22:49

Gibraltar uit is ook geen pretje. Uit en thuis groot verschil. Ik gok op een gelijk spelletje of nipte 0-1

Vooral de 12e en 14e goal waren spectaculair.
Deze wedstrijd tegelijkertijd met Nederland gekeken en had een veel hoger vermaak...

Als je kijkt naar de niveau van de spelers, de diepte van de groep spelers waaruit de Fransen kunnen kiezen en de manier waarop ze de laatste maanden spelen vind ik dat ze een niveau laten zien dat we wat mij betreft maar 1x eerder hebben gezien: Spanje tussen 2008 en 2012. In sommige aspecten zijn de Fransen verder, maar qua spel was dat Spanje het allerbeste nationale elftal dat ik ooit heb zien spelen. Het zou mooi zijn als we die potentie ook terug gaan zien in de prijzenkast van de Fransen!

18 november 2023 om 23:41

Spanje won in die jaren juist vrij moeizaam die drie titels, dat was zeker geen wervelende voetbalshow van hoog niveau. Veel eindeloze 1-0 potten met het balletje rondspelen op eigen helft, denk ook terug aan de WK finale tegen Nederland.

19 november 2023 om 00:14

Het EK van 2012 was dat zeker het geval, toen scoorde ze ook erg moeizaam, maar tijdens het WK 2010 en zeker tijdens het EK 2008 hebben ze echt belachelijk goed gevoetbald (voor een nationale ploeg). Maar dat liep wat mij betreft ook een beetje synchroon met het spel van Barcelona in die jaren.

Waarom bestaat deze wedstrijd. Frankrijk tegen het equivalent van Fc Bemmel.

19 november 2023 om 00:44

Deze wedstrijd hoort ook niet te bestaan. Het zijn een stel amateurvoetballers, en dat is letterlijk zo. De meeste spelers van het elftal van Gibraltar zijn politieagent, brandweerman of bijvoorbeeld een ambtenaar. Voetbal is hun "bijbaantje". Het is meer dat elk land een nationaal elftal moet hebben, daarom voetballen ze, maar de echte profvoetballers zijn daar heel schaars.

Als Turkije het EK niet wint, dan acht ik Frankrijk zeker als kanshebber nummer 2 !

18 november 2023 om 23:42

En Belgie dan?

19 november 2023 om 00:05

Turkiye altijd nummer 1!

In dit geval is het natuurlijk Gibraltar en slaat het nergens op, maar ik bedoel het in het algemeen. Wat is Mbappe een geweldige speler voor Frankrijk zeg. Die staat letterlijk altijd op als hij voor zijn land speelt.

Die Mbappe wordt een grote, je zal het zien

Ik vind dat de UEFA-FIFA zo’n soort landen moet beschermen. Laat ze in een c poule hun eigen matchen spelen en de winnaar van die poule tegen de 2de of 3de van een andere poule

18 november 2023 om 22:56

Mbappe wordt een grote? Leef je in een grot of ben je net begonnen met voetbal kijken?

18 november 2023 om 23:07

@imtheboss

Als je dit had gezegd in 2018 dan was ik het zeker met je eens, maar we zijn inmiddels al bijna 6 jaar verder en Mbappe is een van de beste voetballers ter wereld, zo niet de beste.

Eigenlijk bizar dat een land als Frankrijk z'n tijd moet verspillen tegen Gibraltar, wat feitelijk gewoon een dorp is. Wat dat betreft vind ik het Nations League-systeem met divisies en een promotie/degradatie-systeem toch een stuk beter.

18 november 2023 om 23:05

Gaat inderdaad nergens over. Er moet een nieuw systeem komen voor kwalificaties zonder dit soort zwakke landen. Laat dit soort landen voorrondes spelen (zoals je dat bijv. in de CL ook hebt) om te bewijzen dat ze het überhaupt verdienen om mee te doen aan de kwalificaties.

19 november 2023 om 09:09

Ik vind het ook wel iets hebben hoor. Ieder land heeft een gelijke kans op kwalificatie. En kijk naar de recente uitslagen van Gibraltar, die waren nooit zo kansloos als gisteren. En op papier is Frankrijk in mijn ogen sowieso de beste van Europa en Gibraltar een van de kleinsten.

Dit frankrijk is toch wel echt de topfavoriet dit EK, die hebben al jaren een waanzinnig elftal met een enorme breedte om blessures op te vangen

18 november 2023 om 22:59

Portugal topfavoriet.

18 november 2023 om 23:06

@football_life

Portugal heeft ook zeker een topselectie zelfs zonder Ronaldo hebben ze spelers als Bernardo Silva Joao Felix Joao Cancelo Bruno Fernandes en nog een paar die ik vergeet.

Maar dit Frankrijk schat ik altijd nog 3 klasse hoger in dan Portugal.

18 november 2023 om 23:23

Zeker ook elftal, maar niet de breedte die een Frankrijk heeft. Die hebben op iedere plek een wereldspeler + eentje die ertegen aanhangt als reserve. Dat is echt ongekend hoeveel gouden generaties die achter elkaar hebben

18 november 2023 om 23:24

Dan heb jij weinig Portugal gekeken de laatste maanden.

18 november 2023 om 23:39

Portugal is geen topfavoriet. Meer de subtop, Zoals Engeland, Nederland, Belgie. De enige topfavoriet is Frankrijk.

18 november 2023 om 23:50

@football_life

Het klopt gewoon wat ik zeg hoor, Frankrijk is nog altijd een maatje groter dan Portugal, als Portugal echt zo verschrikkelijk goed was lieten ze dat ook zien op het WK van vorig jaar, maar dat deden ze niet en Frankrijk wel.

GOATBraltar! Respect voor deze landen die toch blijven opdagen ondanks zulke nederlagen.

Na die 9-0 van Portugal op Luxemburg dacht ik zo van: "ze zijn echt ongenaakbaar", maar dit Frankrijk doet er gewoon nog meer bij. 14-0, dit gaan we zelden nog een keer meemaken. Maar ja niet zo gek eigenlijk met zo'n wereldelftal. Echt wel de beste nationale ploeg van de wereld op dit moment.

19 november 2023 om 02:38

Luxemburg wel iets beter dan Gibraltar. maar 14-0 is inderdaad bizar.
@kotika, Engeland en Portugal zeker geen subtop, maar Frankrijk is wel het team to beat.

Frankrijk heeft het beste zich aangepast qua opleiden aan het voetbal. Het hedendaagse voetbal moet je atletisch vermogen hebben. De Fransen leiden ook zo hun spelers op plus daarbij hebben ze totale concurrentie gecreeerd al sinds de jeugd door internaten aan te bieden. Niet alleen INF Clairfontaine want dat is alleen voor de mensen die in Parijs en haar regio wonen. Ook de andere profclubs (ligue 1 en ligue 2) hebben dit gehanteerd in hun jeugdopleiding( er gaan geruchten dat de ligue national ook bij de profesionnele tak zal gaan horen). Dat is een van de voornaamste reden dat er zulke parels iedere keer uit de Franse ligue komen. Totale concurrentie creëren zodat de beste kwaliteit omhoog drijft. Ik heb het vaak gezegd en ik zeg het nogmaals @VZ is het mogelijk dat jullie een documentaire/concept maken over de opleiding in Frankrijk want het is bizar hoeveel talent uit dat land komt.

En wij moeten het met een spits als Weghorst doen. Wat een verschil in klasse, niet normaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren