Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trieste afwezige bij Oranje: ‘Anders heeft Louis wat uit te leggen aan Truus’

Laatste update:

Even leek het er in te zitten voor Bruno Martins Indi: een tweede WK. De dertigjarige centrumverdediger raakte eind september echter geblesseerd, waardoor hij de eindronde in Qatar sowieso aan zich voorbij moest laten gaan. Martins Indi zal het Nederlands elftal desondanks 'met extra belangstelling volgen', zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Daarin steekt hij de loftrompet over bondscoach Louis van Gaal.

Martins Indi behoorde in 2014 tot de selectie die derde werd op het WK in Brazilië. Ook toen had Van Gaal de leiding. Martins Indi merkte al gauw dat de 71-jarige keuzeheer erg goed was in het wegnemen van druk bij de spelers. "Daar is Van Gaal goed in. Én in motiveren. Ten overstaan van de hele groep maar ook in persoonlijke gesprekken bijvoorbeeld. Dan belichtte hij al jouw positieve punten. Een tegenstander als Spanje (waarvan Oranje in 2014 met 1-5 won, red.) maakte hij juist weer wat kleiner. Van Gaal wist precies waar wij ze pijn konden doen, en dat kwam dan ook uit. Tactisch laat hij het elftal optimaal renderen."

De 36-voudig international zat afgelopen juni weer eens bij de selectie van Oranje, na bijna vijf jaar geen oproep te hebben gekregen. Hij merkte direct dat er een enorm goede sfeer in de groep heerst. "Dat viel me al op en dat komt ongetwijfeld door de bondscoach. Hij houdt zijn selectie het liefst zo intact mogelijk om dat gevoel van samen te creëren. De bondscoach is een heel goede trainer en een unieke persoonlijkheid en hij werkt op een manier die ik nooit meer heb gezien daarna", aldus Martins Indi.

De stopper hoopt dan ook dat Van Gaal met het behalen van 'zijn persoonlijke doel' het voetbal vaarwel kan zwaaien. Want dat gaat hij doen, voorspelt Martins Indi. "Anders heeft hij thuis wat uit te leggen aan Truus, lijkt me. En zo'n laatste keer, dat is wel echt een extra motivatie voor hem, denk ik. Dat geldt voor iedereen. Als je een carrière wilt afsluiten, wil je dat op een zo goed mogelijke manier doen. Ik heb de laatste persconferentie gezien toen hij de selectie bekendmaakte. Hij wil en denkt écht wereldkampioen te kunnen worden. Dat is echt zijn persoonlijke doel."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon 36-voudig international deze man, ongelofelijk.

Sneu voor hem die blessure, maar voor het Nederlands elftal komt het wel lekker uit zeg. Totaal geen NL-elftal materiaal en naar mijn mening ook nooit geweest.

18 november 2022 om 11:07

Hij speelde een ijzersterk wk in 2014. Was echt beresterk toen samen met Ron Vlaar achterin en speelde alles toen we de halve finale haalden. Dat mogen we niet vergeten. Dus je bewering dat hij nooit Oranje-materiaal was, snijdt geen hout.

18 november 2022 om 11:42

Zij speelden prima omdat Nederland zich wat verder terugtrok en met vijf achterin speelde. Dan komen spelers als Vlaar, De Vrij en Indi in hun kracht. Met een lijn van vier achterin zouden ze allemaal overlopen worden vrees ik. Desalniettemin hebben ze het allemaal goed gedaan destijds.

18 november 2022 om 12:17

@El Fenomeno: Precies, jij snapt het gelukkig wel. En i.p.v. deze Indi had daar elke goed functioneerde verdediger kunnen staan.

Goede gedaan hebben ze het toen zeker, uitgaande van de persoonlijke kwaliteiten hoort en hoorde een verdediger als Indi natuurlijk nooit opgeroepen te worden.

Daarom heb ik best veel vertrouwen in Oranje dit WK! Normaal heb ik dat niet, maar je ziet dat dit Oranje een hecht team is en hoe mooi zou het zijn als dit Louis' laatste kunstje gaat zijn!

18 november 2022 om 17:57

Is wel een van de beste Nl trainers. Mooie prestaties heeft die man. Benieuwd wat hij dit WK gaat doen.En ook benieuwd wie in zijn schoenen stapt. Er zijn nu gewoon amper goede NL trainers die internationaal aanzien hebben.Alleen Erik ten Hag komt in de buurt. Die kan nog een mooie carriere tegemoet zien.Rest is echt somber en geen kwaliteit om hoger te komen.Had trouwens wel wat verwachtingen van Ron Jans. Had die wel in de NL top gezien.

18 november 2022 om 18:02

Slot!

Wat een heerlijk interview. Eindelijk iemand die positief is i.p.v. al die figuren die continu kritiek leveren op wat van Gaal doet en welke keuzes hij maakt.
Geen van al die blaaskaken (journalisten, analisten en ook veel leden hier) heeft ook maar een beetje van het voetbalverstand dat van Gaal heeft, dus ik vertrouw volledig in hem!
#inlouisdwetrust

18 november 2022 om 11:12

Helemaal mee eens. Wat is dat toch dat journalisten en mensen proberen onrust te zaaien? We willen allemaal dat NL ver komt dus laten we er achter staan

18 november 2022 om 12:13

Fantastische trainer maar dat betekent niet dat je geen kritiek mag hebben op zijn keuzes. Ik zie niemand liever voor het Nederlands elftal staan dan van Gaal momenteel maar een paar keuzes vind ik toch gek van hem. Maar goed dat zal je bij iedere trainer wel een beetje hebben. Er zijn nu ook natuurlijk selecties van 26 man wat het er natuurlijk ook niet makkelijker opmaakt, want je krijgt meer discussie.

18 november 2022 om 11:35

Je mag best kritisch zijn op bepaalde acties van de bondscoach, echter gaan sommige journalisten en analisten weleens iets te ver. Martins Indi heeft ook geen enkele reden om negatief over hem te zijn, dus zo bijzonder interview is dit niet.

18 november 2022 om 11:37

"geen van al die blaaskaken (journalisten, analisten en ook veel leden hier) heeft ook maar een beetje van het voetbalverstand dat van Gaal heeft"
Mogen we soms geen kritiek leveren op zijne koninklijke hoogheid Van Gaal?
Van Gaal is zelf een enorme blaaskaak, dat de analisten en andere figuren dat ook zijn lijkt mij geen enkel probleem. Ook zijn er natuurlijk genoeg analisten die in het verleden op hoog niveau en sommige zelfs op wereldniveau hebben gevoetbald en echt wel kijk op het spelletje hebben. Dat jij in hem vertrouwt omdat hij voetbalverstand heeft is mooi maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we dat allemaal moeten doen.

18 november 2022 om 12:10

Klopt, Dirk Kuyt bijvoorbeeld ook. Maakt dat hem een goede trainer? Of Johan Derksen? Valentijn Driessen?
Nee, ik geloof meer in van Gaal!
Dat kritiek leveren is misselijkmakend en voorbarig. Tot nu toe heeft van Gaal geleverd!
In sommige andere landen zouden ze het niet in hun hoofd halen om kritiek te leveren aan het adres van de bondscoach, maar in Nederland zagen ze in al je ledematen. Ook al presteer je boven verwachting.

18 november 2022 om 12:20

Zidane ook. Maakt dat hem geen goede trainer?

18 november 2022 om 17:41

@desteek het is me in het geheel niet duidelijk wat je me wil vertellen. Ja, hij presteert boven verwachting maar wil dat dan zeggen dat we geen kritiek mogen leveren? Dat zou een mooie boel wezen en wat dat misselijkmakend betreft, ik zap regelmatig weg als hij zichzelf weer aan het verheerlijken is, daar krijg ik dan weer een misselijk gevoel van. Ik snap niet waarom je er andere landen bijhaalt want volgens mij is Van Gaal niet bij andere landen in dienst maar dat heb ik misschien verkeerd begrepen.

18 november 2022 om 18:33

Zeker, kijk maar wat hij gewonnen heeft als trainer!

BMI had toch niet serieus verwacht erbij te zitten? Los van het feit dat hij een prima seizoen draait hebben we echt wel betere spelers op zijn positie. Wel leuk om wat positiefs te lezen over Van Gaal

18 november 2022 om 10:59

Reken er maar op dat hij erbij had gezeten als hij niet geblesseerd was geweest. Is een lievelingetje van Van Gaal, en een linkspoot, waarvan we er niet veel hebben centraal achterin.

18 november 2022 om 11:05

Lijkt me dat hij Botman eerder had meegenomen dan BMI

18 november 2022 om 11:08

Botman, Struijk, Ake zijn toch al genoeg keuzes?

18 november 2022 om 11:18

Struijk en Botman hebben beiden nog nooit in het NL elftal gespeeld. Begrijp me niet verkeerd, ik zou die 2 ook liever willen zien dan BMI, maar ik zou ook wel wat nemen liever willen zien dan Blind of Klaassen. Ik denk dat Van Gaal gezien zijn verleden met BMI hem gewoon had meegenomen.

18 november 2022 om 11:42

Ake toch wel een paar keer gezien.. Botman (lijkt op elkaar) bedoel je?

18 november 2022 om 12:18

Je hebt helemaal gelijk, ik bedoelde Botman inderdaad. Ik pas het even aan.

18 november 2022 om 11:14

Zo'n goed seizoen draait hij toch niet. Was voor zijn blessure een bron van onrust achterin.

Louis zijn laatste kunstje, en juist daarom zijn al die opmerkingen over Blind bepaald zo lachwekkend. Alsof het ego van Louis dat zal toestaan haha

18 november 2022 om 12:07

Als centrale verdediger kan Blind het niveau ook niet meer aan denk ik en ook bij Ajax heeft hij het erg lastig als linksback. Zo eerlijk moet je natuurlijk wel zijn. Maar buiten dat vind ik hem nog steeds aan de bal een klasse apart en in een 5-3-2 systeem kan hij echt wel mee bij Oranje. Daarnaast zal hij tot op het bot gemotiveerd zijn want ook voor Blind zal dit waarschijnlijk zijn laatste toernooi zijn en de toekomst bij Ajax ziet er voor hem persoonlijk ook niet bepaald rooskleurig uit.

Ik ga Van Gaal ontzettend missen als hij stopt. Niet alleen vanwege z’n kwaliteiten, maar ook zijn persoonlijkheid en karakter. Dat ligt misschien niet iedereen, maar ik vind het juist mooi hoe hij altijd emotie toont. Ik volg hem al sinds kind, mijn mooiste herinnering was de karate trap in de champions league, met het Ajax van 95. Voelt als gister maar is alweer 27 jaar geleden. Ik gun Louis een mooi laatste kunstje. Als hij het team naar de halve finale zou loodsen zou ik het al fantastisch vinden, maar ik gun hem uiteraard de beker als kroon op z’n manager carrière.

Van Gaal is gewoon een goede trainer. Kijk naar zijn prijzenlijst en ook naar de manier waarop hij teams en spelers beter maakt. Gun hem een meer dan waardig afscheid want er gaat een kundig persoon voor het voetbal verloren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren