Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Transferbeleid Ajax gekraakt bij FOX Sports: ‘Zijn niet minder dan João Félix’

Laatste update:

Ajax nam deze zomer afscheid van Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt en toucheerde voor beide spelers minimaal 75 miljoen euro. De middenvelder en de verdediger leverden Ajax zo samen ongeveer 150 miljoen euro op, maar volgens Marco van Basten had de Amsterdamse club meer kunnen overhouden aan beide deals. De oud-voetballer wijst daarbij op de transfer die João Félix deze zomer maakte.

João Félix verkaste voor 126 miljoen euro van Benfica naar Atlético Madrid. Volgens Van Basten had Ajax bij De Jong en de Ligt op een vergelijkbare transfersom moeten mikken. "Ze hebben twee spelers verkocht voor samen 150 miljoen euro. Dat is te weinig", oordeelt de voormalige trainer van onder meer Ajax zaterdagavond bjj FOX Sports.

"João Félix is van Benfica naar Atlético gegaan. Hij was ook een groot talent en kostte 122 miljoen euro (in feite 126 miljoen euro, red.). De Ligt en Frenkie de Jong zijn zeker niet minder dan João Félix, maar zij zijn wel voor minder vertrokken", vervolgt Van Basten. "Ik vind dat die Portugese clubs in dat opzicht slimmer zijn en er meer uithalen dan de Nederlandse clubs. Dat is zonde."

Van Basten hoopt dat een verdere leegloop deze zomer uitblijft voor Ajax. "Ze hebben nu twee spelers verkocht voor 150 miljoen euro, maar waar het voor Ajax om draait is dat ze voetballers op het veld hebben. De mensen die iedere week naar het stadion komen, willen voetbal zien, vermaakt worden en resultaat zien. Wij maken ons met z'n allen druk over welke speler nog moet vertrekken. We moeten die spelers juist hier in Nederland houden!"

Kun jij je vinden in de woorden van Marco van Basten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondertussen wordt De Ligt gedold door Felix.

10 augustus 2019 om 19:20

Gedold? Omdat er een bal over hem heen ging? De Ligt wordt niet gedold. Ik zit die wedstrijd live te kijken en de Ligt speelt gewoon meer dan uitstekend.

10 augustus 2019 om 19:22

Hoe kan je uitstekend spelen als je directe man twee keer heeft gescoord?

10 augustus 2019 om 19:24

Is niet zijn directe man, anders moet je de tv ook even aanzetten. Kun je het zien!

10 augustus 2019 om 19:25

Ok man hij speelt geweldig. En Felix is nog niet de helft waard van De Ligt.

10 augustus 2019 om 19:26

Loopt 2x weg bij de Sciglio. Is niet zijn directe man.

10 augustus 2019 om 19:30

Buakaw ben je een Nederlander? Wees eens trots op een Nederlandse speler die goed presteert en laat je niet leiden door je clubgevoel.

10 augustus 2019 om 19:32

Buakaw als je de discussie niet kan winnen omdat iemand gelijk heeft, kan je beter niet meer reageren ipv te reageren als een klein kind die zijn zin niet krijgt.

10 augustus 2019 om 19:35

Ja ik ben een Nederlander en ja ik vind De Ligt een geweldige voetballer. Maar ik probeer vooral tegengas te geven aan al die onrealistisch Ajacieden. Hoe vaak ik wel niet onder een bericht van MdL heb gehoord van Felix is dit waard dan is MdL wel zoveel waard! Golden boy dit dat. Terwijl ze blind zijn voor argumenten dat een aanvaller gewoon meer waard is. Ondertussen laat Felix in de voorbereiding precies zien waarom die zoveel waard is.

10 augustus 2019 om 19:42

Haha kan je wel zo reageren. Maar als je bij beide goals op 1 meter van hem staat op het moment dat die schiet dan doe je iets niet goed hoor.

10 augustus 2019 om 19:42

Dus dit, een verdediger vergelijken met een aanvaller is buiten proportie. Dan had Van Dijk wel meer dan 85 moeten kosten..

10 augustus 2019 om 19:32

Je mag op deze site geen kritiek hebben op De Ligt of De Jong, snap dat nou!

10 augustus 2019 om 19:42

Kritiek mag altijd, maar kritiek op basis van verkeerde informatie is toch niet juist? Of vind jij dat wel? Het is niet de directe man van De Ligt en gedold door Felix wordt die momenteel niet. Dus vind jij deze kritiek berust op waarheden?

10 augustus 2019 om 19:47

Ach kijk hoe jullie reageren als door een adder gebeten. In plaats van te onderschrijven dat De Ligt er bij beide goals niet goed uitziet, gaan we discussieren over details of het wel of niet zijn directe man i.

10 augustus 2019 om 20:15

Uh. Die discussie is er alleen omdat jij zegt dat Felix de directe man van De Ligt is...

10 augustus 2019 om 23:08

Daar heb je helaas gelijk in SBV-Vitesse. Ik gaf na een interland van oranje aan dat ik Frenkie de Jong een fantastische speler vind, maar dat hij soms net iets beter zijn momenten voor zijn dribbels moet kiezen, omdat hij een paar keer bijna balverlies leed op eigen helft. Vervolgens kreeg ik direct reacties dat ik een "simpele ziel" was die niets van voetbal begreep. Het is wel jammer, want het maakt op een normale manier discussiëren een beetje moeilijk.

10 augustus 2019 om 19:41

Ben je gek? Matthijs God de Ligt wordt nooit gedold, hij is het dubbele waard van Felix en is bij voorbaat de beste man op het veld. Alle kritiek is misplaatst.

10 augustus 2019 om 19:45

Reageer je ook nog inhoudelijk op de reacties of roep je maar wat? Ik kan ook gaan roepen onder elk transfergerucht van Lozano dat PSV'ers hem meer dan 50 miljoen waard vinden, maar dan praat ik toch ook gewoon onzin en geef jij daar kritiek op? Hetzelfde als jij nu dus doet door dit soort onzin te verkondigen.

10 augustus 2019 om 19:48

Ik denk heeft ook te maken bij welke competitie je speel ( te zien Portugal competitie is groter dan eredivisie ) dus dat

dat is niet wat Benfica heeft gevraagd. die 126 miljoen was een clausule in het contract van Felix die Atletico besloot af te kopen. voor zover ik weet hadden De Ligt en Frenkie niet zo een afkoopsom in hun contract staan

10 augustus 2019 om 19:24

Slaat ook nergens op wat die zegt. Felix had idd een clausule. Verder zouden de transfers van Frenkie en De Ligt gewoon op plek 2 en 3 staan van uitgaande transfers in Portugal. De eerstvolgende transfersom is van Militao met 50 miljoen.

10 augustus 2019 om 19:41

Toch klopt het niet helemaal wat je zegt Japie. Die clausule is geen verplichting, maar kan het voor de kopende club enkel makkelijker maken. De verkopende club heeft dan namelijk niks te willen. Kortom, Felix had ondanks de clausule ook prima voor bijvoorbeeld 80 miljoen euro kunnen verkassen. Alleen dan had Benfica mee moeten werken, zoals Ajax wel deed bij de Jong en De Ligt.

Felix is niet uit vrije wil verkocht. Als ajax de ligt en de jong niet had willen verkopen, hd de prijs ook hoger uit gevallen. Atletico heeft een afkoopsom betaald die was vastgelegd. Dat hebben wij hier in nederland niet. Dit is appels met peren vergelijken wat marco doet.. eigenlijk al jaren. Als die man aan tafel zit bij een praatprogramma, ga ik er altijd lekker bij zitten/liggen. Want in slaap vallen bij marco is een zekerheidje met die monotome ongeinteresseerde ik-weet-het-beter-stem.

Wat simpel geredeneerd zeg. 1. Het zijn andere spelers. 2. Afbreukrisico op Nederlandse spelers is de afgelopen 10 jaar groot gebleken 3. Je kunt ook stellen dat teveel voor Felix is betaald.

Maar om te zeggen dat Ajax dit slecht heeft gedaan is natuurlijk waanzin.

10 augustus 2019 om 20:20

Mwah afbreukrisico is bij de Portugese transfers groter gebleken denk ik omdat die op de keper beschouwd meer hebben gekost en nauwelijks meer hebben gepresteerd.

Ik denk idd niet dat je kunt stellen dat Ajax het slecht heeft gedaan. Wel vind ik dat van Basten een punt heeft in de zin dat het opvallend is dat de Portugese clubs structureel hogere transfersommen ontvangen. Dat is opzich weer vreemd omdat die clubs in een failliet land met minder inkomsten uit alle kanalen toch inkomende en uitgaande transfers realiseren waar men in NL een puntje aan kan zuigen

Ze krijgen hier in NL een beetje grootheidswaanzin. 150 miljoen voor 2 spelers is gewoon mega veel geld man!!

10 augustus 2019 om 20:10

Nee, Van Basten heeft grootheidswaanzin. Iedere Ajacied is blij met de te ontvangen bedragen hoor.

10 augustus 2019 om 20:22

1 mln is ook heel veel geld...
Het gaat om een analyse waarbij er een parallel wordt getrokken. Opvallend is het op zn minst dat die Portugese clubs het toch steeds voor elkaar krijgen

Ze krijgen hier in NL een beetje grootheidswaanzin. 150 miljoen voor 2 spelers is gewoon mega veel geld man!!

11 augustus 2019 om 02:07

@ Supportert

Natuurlijk is 150 miljoen voor twee spelers een hoop geld, maar dat wilt nog niet zeggen dat je niet meer voor ze kon vragen, overigens hoor internationaal een hoop mensen zeggen dat zowel de Ligt als de Jong koopjes waren, iets wat we eigenlijk altijd horen vanuit het buiteland wanneer wij onze sterktehouders verkopen. Er zit dus nog wel wat rek in, en heeft het niets met grootheidswaanzin te maken, al snap wel dat Ajax niet altijd het onderste uit de kant haalt. Sterktehouders zijn vaak nog wel te verleiden om er nog een seizoen tegen aan te plakken wanneer je als club toezegt het seizoen daarna je redelijk op te stellen.

.

Spelers die veel talent hebben zijn veel waard,Spelers die veel talent hebben en ook nog scoren zijn nog meer waard....

11 augustus 2019 om 01:18

Dus dan was de ligt meer waard. Die scoorde zeer belangrijke goals.

Nee van Basten, er is geen enkele club die een dergelijk bedrag voor de Jong of de Ligt neer zou leggen.

Het zijn allemaal grote talenten. Maar Joao Felix is een aanvaller, waar sowieso doorgaans meer voor betaald wordt en had een afkoopclausule die betaald moest worden.

Joao Felix had zonder clausule never nooit voor 126 miljoen vertrokken. Dat is de enigste reden waarom de Portugees zoveel heeft gekost.

"we moeten die spelers juist hier in Nederland houden!" zegt de man die zelf op 22- jarige leeftijd naar Milan vertrok..... !!!

( en zelf voor een habbekrats vertrok....)

Zal er ook wel mee te maken hebben dat Portugal al jaren een top 6 competitie is en de Eredivisie niet in de top 10 valt.. verder wel een groot verschil in prijs ja

Zal er ook wel mee te maken hebben dat Portugal al jaren een top 6 competitie is en de Eredivisie niet in de top 10 valt.. verder wel een groot verschil in prijs ja

Pfff totaal geen kennis van zaken blijkbaar, echt vreemd. Felix had een afkoopclausule die ze hebben gebruikt. En Felix is zeker in potentie veel beter. En het belangrijkste, Ajax heeft afspraken gemaakt met die jongens waarbij Ajax zich niet streng ging opstellen tegenover geinteresseerde clubs. Dus man praat met kennis of zwijg zeg.

Hmm.. spelers uit Portugal leveren al jaren meer op dan uitg Nederland, net als dat spelers van Ajax meer opleveren dan van Feyenoord. Das toch ook niet gelijk de schuld van Feyenoord.

Daarnaast doet Ajax het voorlopig super goed qua houden van spelers. N veel grotere leegloop was verwacht

https://www.voetbalzone.nl/social_item.asp?uid=165...
Marco, wil je even hiernaar kijken. Deze jongen schijnt weinig tot geen aanpassingsproblemen te hebben bij zijn nieuwe club. Dat kunnen wij van Mathijs niet echt zeggen

Zucht.... Hoe vaak wordt doe Joao Felix er nog bijgehaald welke een clausule had van 125 miljoen.

11 augustus 2019 om 02:09

@ Fraxz

Hij heeft natuurlijk wel een punt, elke keer wanneer Ajax haar sterktehouders verkoopt hoor je vrijwel meteen in het buitenland dat het koopjes zijn. Al begrijp en steun ik de strategie van Ajax door de spelers te verleiden nog een seizoen langer te blijven, om vervolgens aan het einde van het daarop volgende seizoen niet al te moeilijk te doen.

Leuk maar om dit nou uit Van Bastens mond te horen... Haalde Ajax onder hem met Sulejmani niet zijn allerduurste miskoop?

11 augustus 2019 om 03:39

Dus? Van Basten was geen TD, maar trainer dus wat kan hij eraan doen dat Ajax Sulejmani voor zoveel geld kocht?

Marco was klasse in de 16. Dat was het.

Zegt de man die voor 17 miljoen een speler haalde van Heerenveen naar Ajax . Ja hij weet precies hoe de transfermarkt in elkaar zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren