Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Trainerstombola in de top: Guardiola geeft jawoord aan nieuwe club'

Laatste update:

De Europese topcompetities lopen ten einde en er zijn behoorlijk wat coaches bij de topclubs die niet honderd procent zeker zijn van het behouden van hun baan. Manuel Pellegrini bijvoorbeeld: de Chileen slaagde er niet in om het steenrijke Manchester City naar een prijs te leiden en staat onder druk. Het lijkt er echter op dat Pellegrini in ieder geval nog een jaar mag blijven zitten.

/

Gianluca Di Marzio, een betrouwbare journalist uit Italië, heeft begrepen dat Josep Guardiola Pellegrini in de zomer van 2016 zal gaan aflossen in het Etihad Stadium. Guardiola heeft nog een contract voor een jaar bij Bayern München en is van plan om deze verbintenis uit te dienen. Van een contractverlenging zal geen sprake zijn: volgens Di Marzio heeft Guardiola zijn jawoord gegeven aan City en zal hij volgend jaar naar Engeland verhuizen.

Carlo Ancelotti scheen ook een kandidaat te zijn om Pellegrini op te volgen, maar de Italiaan lijkt de baan bij City dus mis te lopen. Ancelotti dreigt ontslagen te worden bij Real Madrid, na het mislopen van de landstitel, Copa del Rey én Champions League, en heeft in dit geval drie opties: hopen dat Bayern per direct afscheid neemt van Guardiola, zodat hij de Spanjaard kan opvolgen in Zuid-Duitsland, een sabbatical nemen of terugkeren naar AC Milan. Het beloven spannende en interessante maanden te worden.

Denk je dat Josep Guardiola in 2016 naar Manchester City vertrekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik City was zou ik niet nog een jaar wachten en Klopp halen.

20 mei 2015 om 19:09

Ik vind eerlijk gezegd noet dat pellegrini het slecht heeft gedaan. Eerste jaar
Kampioen tweede jaar misschien tweede of derde. Ze laten opzicht ook nog mooi aanvallend voetbal zien

20 mei 2015 om 19:13

Dat is niet het probleem, Man City wilt hoog eindigen in de Champions League maar dat is nog niet gelukt..

20 mei 2015 om 19:29

Nou qua voetbal heb ik het wel een stuk beter gezien bij City de afgelopen jaren.

Hoop dat er flink doorgeselecteerd wordt want de kern is relatief oud aan het worden.

20 mei 2015 om 19:34

City moet gewoon iemand anders loten dan Barca.

Maar uiteraard moet Barca ook verslagen kunnen worden, en tot nu toe kwam City nog niet echt in de buurt daar van.

Al was ik erg benieuwd hoe de wedstrijd verlopen was als Pellegrini niet had gekozen voor Nasr en Silva op de vleugels (die je niet achter een back aan wilt laten lopen) maar het zo had gedaan:

Hart
Zabaleta
Kompany
tsja
Navas
Touré
Fernando
Kolarov
Silva
Agüero
Bony / Nasri
20 mei 2015 om 19:41

Klopt. Zoveel vleugelspelers heeft Man City niet. De aanval is prima, paar goede!! vleugelspelers, en 2 goede backs moeten ze halen. Er zit in de jeugd van Man City hele goede talenten, vast ook wel talenten die je mee kan laten doen bij het 1e elftal.

20 mei 2015 om 19:51

Pellegrini is de juiste man voor city alleen moet het toch gaan kijken voor betere flankspelers en het team verjongeren. Ben trouwens geen fan van pep zou dan eerder voor klopp gaan

20 mei 2015 om 20:18

@ sander1410,

Reus zou goed passen op de vleugels.

Lampard vertrekt en Touré misschien ook, dus hoop ik dat Moutinho en Wilshere gehaald worden.

2 backs zijn niet nodig, tenzij je een andere backup dan Sagna wilt. Een nieuwe linksback wel want Clichy is te slecht. Coentrao zou goed zijn.

Demichelis is op leeftijd en Mangala prutst dus zie ik Otamendi ook graag komen.

@ Mancity020,

Ik hoop ook dat Pellegrini blijft. Wat je zegt klopt, hij moet verjongen. Eigenlijk moeten behalve Dzeko, Jovetic en Clichy ook Nasri weg als je Lopes, Barker of Ambrose af en toe wilt inpassen.

Liever zie ik Guardiola trouwens dan Klopp. Het zou toch ook raar zijn om Klopp te nemen na dit rampjaar van Dortmund?

20 mei 2015 om 20:25

De linker wing is nu totaal niet gevaarlijk. Er moet sowieso een linkerwinger komen. Lampard gaat weg, dus een centrale middenvelder is welkom. En als Toure weg gaat is het verstandig om er twee te halen. Ook de linksback positie is niet zo geweldig. En als Demichelis en Boyata vertrekken kan er nog een nieuwe CV komen of jeugdspelers doorselecteren vanwege de homegrown regelingen.

Dan heb je nog Dzeko en Jovetic die open staan voor een transfer en de FFP en hoemgrown regels. Het is een lastige situatie. Wat mij betreft zijn dit interessante spelers. Alleen financieel en met de homegrown regelingen zal het lastig worden:

- Alex Sandro
- Ricardo Rodriguez
- Hummels
- Otamendi
- Parejo
- Gundagan
- De Bruyne
- Sterling
- Bale (veel te duur)
- Reus (ook duur na zijn verlenging)

Jeugd
- Rekik
- Denayer
- Pozo
- Barker
- Lopes

20 mei 2015 om 21:38

Ricardo Rodriguez is eigenlijk een kopie van Kolarov, denk dat je beter een vooral verdedigend goede backup voor Kolarov kan kopen. Alex Sandro ken ik alleen van naam, hoe goed schat jij hem in?

Hummels ging vorig jaar na alle geruchten nergens heen. Maar nu speelt Dortmund geen CL dus wie weet kan het. Denk dat Otamendi wel een klasse beter is trouwens, wat een fenomenaal seizoen speelt hij bij Valencia.

Parejo is een interessante optie. Draait ook een heerlijk seizoen bij Valencia, hij is zelfs topscorer. Al zal hij geen penalty's nemen bij City denk ik. Verdedigend zal hij meer werk verzetten dan Touré maar een controleur is hij zeker niet. Wilshere ook niet, al zag ik hem bij Engeland wel erg goed spelen in een controlerende rol, maar hij is homegrown en dat maakt hem erg interessant.
Gündogan is een echte passer, een dirigent. Hij zou ook de positie van Touré krijgen dan. Maar zijn drive naar voren is natuurlijk veel minder, terwijl Parejo, Wilshere en vooral Moutinho dat wel hebben. Moutinho werkt trouwens echt keihard voor het team, dat viel me enorm op toen ik Monaco gedeeltelijk zag op zaterdag. Ben echt fan van hem geworden, hoop echt dat hij komt.

De Bruyne is een tien, minder goed op de vleugels. Silva gaat nergens naar toe (hopelijk) dus koop je hem voor een rol zoals Nasri die heeft denk ik. Lijkt me niet handig gezien zijn prijs.
Sterling is natuurlijk wel een echte winger, maar zie jij hem al het niveau halen waarmee je Barcelona kan verslaan? In Reus heb ik dan veel meer vertrouwen. En die lijkt me ook haalbaar voor een prijs die niet zo duizelingwekkend is als je misschien zou denken aangezien Dortmund geen CL speelt.
Bale is idd te duur en ik denk dat hij gewoon bij Real blijft.

Dacht trouwens dat Ambrose bij de top zat van de talenten, noem je hem met opzet niet?

20 mei 2015 om 23:53

@geert Vs

Over Rodriguez heb je helemaal gelijk. Ik volg Porto niet goed genoeg om Alex Sandro goed te kunnen beoordelen, maar hij lijkt qua speelstijl wat meer op Clichy dan op Kolarov. Hij is natuurlijk ook nog jong en kan in principe alleen maar beter worden.

Ik weet niet of Otamendi een klasse beter is dan Hummels. Al draait Otamendi wel een uitstekend seizoen. Maar hij zal wel erg duur zijn, net als Hummels. Hopelijk komt er 1 van de 2 en dan moeten we toch afscheid nemen van Demichelis.

Parejo wordt nooit genoemd en kan zeker het niveau wel aan. Geweldige speler. Wilshere ben ik geen fan van net als Sterling. Het zijn allebei typische Engelse talenten: kunnen enorm goed spelen, maar als het erop aan komt zakken ze zwaar door de onderlijn. Ik moet het nog maar zien met die twee. Gundagan heeft zeker wel een breker nodig naast zich inderdaad. Zijn enorme techniek lijkt me wel handig voor de PL, maar gaat hij ook zijn verdedigende taken doen? Moutinho is veranderd in zijn speelstijl. Ik kijk te weinig Monaco om hem goed te kunnen beoordelen, maar hij is een goede speler. Hij gaat wel duur worden.

Over De Bruyne heb je gelijk en het is ook belangrijk om na te denken hoe City gaat spelen. Met het Mancini systeem: 4-2-2-2 zou het hebben gekund. Maar Pellegrini speelt niet zo. Reus is echt een geweldenaar en zou enorm veel kwaliteit meenemen in het team.

21 mei 2015 om 00:15

Wilshere zou ik dan ook meer voor bank dan basis halen, maar hij zal genoeg minuten maken denk ik. Ach ja die vervelende homegrown regel...

4-2-2-2 kan je niet spelen tegen Barca, Real of Bayern. Die formatie werkt alleen als je de tegenstander domineert en je backs wel voor het gevaar over de vleugels kunnen zorgen. Eigenlijk speelde Pellegrini wel zo tegen Barcelona, een enorme tactische blunder vind ik.

Denk dat we van een 4-2-3-1 of een 4-3-3 uit moeten gaan. Bony en Agüero gaat wel samen in 4-2-3-1 met Bony op tien, Silva rechts en Reus links. Sowieso hoort Silva eigenlijk eerder rechts dan links omdat hij linksbenig is maar nooit als winger kan spelen. In 4-3-3 zou ik het zo doen:

Hart
Zabaleta
Kompany
Otamendi
Kolarov
Fernandinho
Fernando
Moutinho
Silva
Agüero /Bony
Reus
21 mei 2015 om 13:43

Ik geloof niet dat een andere trainer binnen 1 of 2 jaar de finale haalt me City eerlijk gezegd, omdat een trainer zijn eigen speelstijl heeft en die moet ook in het team passen. Bovendien als er een nieuwe trainer komt heeft hij ook minimaal 1 of 2 jaar nodig om wat te bereiken in de CL maar dat zie ik Pellegrini ook wel doen

dan moet er wel flink geïnvesteerd worden in topspelers want een groot deel van de huidige selectie is niet goed genoeg voor een topclub

20 mei 2015 om 19:10

Komt goed met Guardiola. Zal de juiste spelers halen volgens zijn eigen filosofie

20 mei 2015 om 19:29

Dat komt goed? Hij moet dan echt een karrevracht aan nieuwe spelers halen. Als hij dezelfde filosofie als hij bij Barca en Bayern probeert neer te zetten blijven enkel Silva en Aguero over.

Beide centrumverdedigers kunnen echt niet ruimte in de rug spelen (demichellis en Kompany) dan heeft hij nog een bult centrale middenvelders zonder creativiteit. Een stel echte spitsen (dzeko,bony) die daar niet in passen. En vervolgens hij heeft geen wingers want die zijn vrijwel allemaal niet van het gewenste niveau..

Kan dus een compleet team bij elkaar kopen en met de financial fair play kan City dat wel vergeten in één jaar.

20 mei 2015 om 21:49

Dan doen ze het in twee jaar of misschien wel drie. Zo moeilijk is het niet.

21 mei 2015 om 00:14

Want zoveel tijd krijg je als trainer van City ook, ja.

Zou mooi zijn als Ancelotti terugkeert bij zijn oude liefde om haar terug te brengen naar de top. Las ook al dat Galliani een 'spetterende zomer' aankondigde, alhoewel ik niet weet hoe serieus ik het bestuur van Milan nog kan nemen.

20 mei 2015 om 19:31

Alsof echte topspelers nu ook naar Milan willen. Nee, dat lijkt me niet echt reëel.

20 mei 2015 om 19:50

Als er een zak geld bij komt kijken wel, dan is er sprake van een 'project' en daar schijnen voetballers nogal dol van te worden.

20 mei 2015 om 19:52

En waar gaat die zak geld vandaan komen vraag ik me dan af?

En het is niet zomaar iemand die het noemt, ik heb Di Marzio niet vaak op fouten kunnen betrappen. Dat zou nogal wat zijn zeg. En dan kunnen we eens zien of Guardiola nou werkelijk zo goed is, want daar heb ik mijn twijfels over. Iedere coach kan met dit Bayern kampioen worden.

20 mei 2015 om 19:43

natuurlijk is dit niet waar. guardiola schijt zeven kleuren voor mourinho. no way dat hij dan naar dezelde comp. gaat. al helemaal niet nu hij niet meer zn geliefde barca onder zn hoede krijgt, maar een totaal nieuwe club, cultuur en land.

grappig overigens hoe de barca-fans altijd riepen hoeveel kansen guardiola de jeugd geeft. ja, toen hij bij barca zat en de jeugd door en door kende durfde hij t wel. als je als passant bij een totaal nieuwe club zit is t ineens andere koek.....

20 mei 2015 om 20:11

Guardiola schijt 7 kleuren voor Mourinho... Waarop is dat gebaseerd? Op al die overwinningen van Pep op Mou?

21 mei 2015 om 00:39

@stravven

En iedere coach kon ook kampioen etc worden met Barça. En toen passeerde Tata Martino

Als ik de trainer van city was had ik heel men ploeg ververst buiten silva, aguero, toure kompany en mangala misschien ook nog zabaleta maar zou zeker nog voor cavani sterling en matuidi en darmian halen dat zou de ploeg een boost geven

Als dat zo is mag ik hopen dat Bayern hem gelijk buitenzet en verder gaat kijken. Beter om gelijk naar de toekomst te kijken dan nog een jaar weg te gooien.

City had gewoon LvG moeten proberen te halen toen het nog kon. Die zou er wat meer uitgehaald hebben en zich tegelijkertijd bezig hebben gehouden met verjongen/begeleiden van nieuwe spelers. Ook om manu een hak te zetten. Dit City zie ik de komende twee jaar niet meer meedingen met alle prijzen, gezien de ontwikkelingen van concurrenten

Vedorie, zitten we nog een jaar met Guardiola opgescheept. Ik was al tegen zijn komst, maar kon niet ontkennen dat hij het redelijk deed en goed bij de spelers lag. De ontwikkelingen van afgelopen seizoen zijn echter nog vreemder dan ik verwacht had. Die man is gewoon niet helemaal 100.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren