Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tottenham Hotspur legt bijna vijftig miljoen euro neer voor nieuwste aanwinst

Laatste update:

James Maddison is officieel speler van Tottenham Hotspur, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder komt over van Leicester City en tekent een contract tot medio 2028. Hoeveel geld er gemoeid is met de transfer, maken de clubs niet officieel bekend. Volgens verschillende media gaat het om 40 miljoen pond, wat neerkomt op 46 miljoen euro. Eerder op de woensdag maakte Tottenham ook al de komst van Guglielmo Vicario wereldkundig. De Italiaanse doelman komt over van Empoli.

Maddison was het afgelopen seizoen één van de lichtpuntjes bij Leicester, dat op de laatste speeldag degradeerde uit de Premier League. Mede doordat de club het komende seizoen uitkomt in de Championship, werd een transfer van sterspeler Maddison al snel verwacht. Tottenham stortte zich in de race om de handtekening van Maddison, net als Newcastle United. Die club leek lange tijd de favoriet te zijn in de strijd om de spelmaker, daar het komend seizoen uitkomt in de Champions League en de middenvelder bestempelde als topprioriteit. The Magpies pakten echter niet door. Tottenham is nu als winnaar uit de strijd gekomen.

Maddison, die bij Leicester een tot medio 2024 doorlopend contract had, is een creatieve middenvelder die doorgaans op de nummer 10-positie speelt. Daarnaast kan hij ook op de linkerflank uit de voeten. De Engelsman, met drie interlands achter zijn naam, kwam het afgelopen seizoen tot een prima moyenne. Maddison was in 32 wedstrijden bij the Foxes namelijk goed voor negen assists en tien doelpunten en was daarmee de meest productieve speler van zijn ploeg. Mogelijk maakt ook Harvey Barnes deze transferperiode nog de overstap naar Noord-Londen. Tottenham is nadrukkelijk geïnteresseerd in de linksbuiten, die in veertig wedstrijden tot dertien doelpunten en drie assists kwam.

Leicester komt komend seizoen voor het eerst sinds negen jaar uit op het tweede niveau van Engeland. The Foxes kwamen er het afgelopen seizoen onder Brendan Rodgers niet aan te pas. De Noord-Ier pakte in 2020/21 nog de FA Cup met Leicester, om in de daaropvolgende zomer ook beslag te leggen op de Community Shield. Rodgers kreeg dit seizoen na 28 competitiewedstrijden met slechts zeven overwinningen zijn congé en werd opgevolgd door Dean Smith. Ook hij wist Leicester niet te behoeden voor degradatie. De club raakte eerder al Tetê, Ryan Bertrand, Nampalys Mendy, Ayoze Pérez, Daniel Amartey, Caglar Söyüncü en Youri Tielemans kwijt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke aanwinst voor Spurs! Altijd wel fan van hem geweest, mooie voetballer om naar te kijken en brengt ook de nodige creativiteit met zich mee.

46 miljoen voor Maddison is een koopje. Zeker als je ook nog eens naar zijn paspoort kijkt. Ze hebben er nu een hoop creativiteit bij. Daarnaast is hij ook elk seizoen betrokken bij een hoop goals.

28 juni 2023 om 22:23

Precies, hele goede deal die Spurs hier sluit. Sinds Eriksen missen ze ook wel zo'n speler om op 10 of als creatieve 8 te spelen.

29 juni 2023 om 09:27

Nouja, die hebben we wel gehad. Did rendeerden alleen niet.

Gelukkig niet naar newcastle united gegaan, wat zouden die een gruwelijk middenveld hebben zeg. Bruno tonali maddison

29 juni 2023 om 07:25

Die gaan voor die Hongaar van Leipzig.

29 juni 2023 om 09:09

Sboszlai? Dacht dat die in de belangstelling van liverpool juist stond.

29 juni 2023 om 10:14

Geruchten waren inderdaad dat Liverpool interesse in Szoboszlai had ja. Wel weinig meer over gelezen nadien dus wellicht heeft NU zich ook in de strijd gemengd inmiddels.

Mooie aankoop hoor, eigenlijk de enige die nog bij Leicester speelde waar je als topteam ook echt iets aan zou hebben! Goed gedaan van Tottenham!

28 juni 2023 om 22:30

Ik vind Harvey Barnes anders ook wel een aanwinst voor Spurs en gemotiveerde Tielemans zou bij de meeste top 6 teams niet misstaan.

Maddison is idd een geweldige aanwinst, jammer dat het Spurs is geworden.

29 juni 2023 om 00:26

Barnes vind ik ook, maar Tielemans is echt nog maar een schim van zich zelf. Ook bij Belgie doet hij het afschuwelijk slecht. Lijkt precies alsof zn beste niveau al achter hem ligt.

29 juni 2023 om 08:11

Ik weet dus niet wat ik van Harvey Barnes moet vinden. De ene keer is het goed, dan is het weer een paar wedstrijden vreselijk. Heeft vaak ook oogkleppen op en wordt dan heel zelfzuchtig. Heel erg op en af, maar is natuurlijk nog niet super oud dus heeft nog genoeg tijd om zich te ontwikkelen en stabieler te worden. Minder diepe dalen vooral.

28 juni 2023 om 23:08

Ndidi? Of is-ie teruggevallen?

29 juni 2023 om 00:26

Met Ndidi hetzelfde als Tielemans. Geen schim meer van zichzelf.

Prima speler, ben benieuwd wat hij Spurs gaat brengen! Arsenal, Spurs, City, Liverpool. Allen zijn ze al druk bezig met versterkingen. Helaas mijn cluppie niet :-(

28 juni 2023 om 22:32

United is te druk bezig met die mogelijke overname, Oshimen is wat United nodig heeft, daar moeten ze vol voor gaan.

Welkom James. Goede speler hoop alleen niet da thet een gevalletje ndonbele word. Nu volledig voor tabsoba of van der ven. En een goede aanvallers liefst 2 als kane weg gaat en wat dramatische spelers wegduwen. Maar zijn goed opweg

29 juni 2023 om 09:44

@spursfan1882
Ik ga er vanuit dat het geen geval Ndombele wordt. Die kwam uit een andere competitie, terwijl Maddison zich al heeft bewezen in de PL.

De geruchten rondom Lenglet blijven ook maar. Zou circa 10 miljoen moeten kosten. Qua ervaring een relatief goedkope kracht om als back-up te hebben. Die zie ik liever dan Sanchez en/of Dier.

Niet lullig bedoeld richting spurs omdat t onze rivaal is hoor, want ik vind maddison een hele goede speler. Maar is 46 miljoen niet wat veel voor iemand van dat kaliber bij een degradant? Ik bedoel t in de zin van, dat zulke spelers toch meestal wel wat in hun contract hebben staan voor zulke situaties. Of zouden ze door de tropenjaren van leicester hier nooit rekening mee hebben gehouden vanuit kamp Maddison

28 juni 2023 om 23:17

Om te beginnen is hij Engels, een duurder voetbal paspoort bestaat niet. Hij is een bewezen kracht in de PL, staat al jaren garant voor goals/assists en hij is een vrije trappen specialist. Dus al die dingen bij elkaar vind ik het eigenlijk niet zo’n hele bizarre transfersom.

29 juni 2023 om 00:03

Dat snap ik allemaal, alleen heb ik m'n punt wss wat omslachtig uitgelegd. Wat ik bedoel te zeggen en beter had kunnen typen is:

Had die geen goedkopere ontsnappingsclausule vanwege de degradatie van leicester

29 juni 2023 om 06:28

Nee je hebt het goed uitgelegd en ik zat om hetzelfde na te denken, maar blijkbaar heeft camp Madisson gedacht nooit te zullen degraderen. Tis dat Brasileiro er geen drol van snapt.

29 juni 2023 om 10:22

Ik snap het, ik had mijn post kunnen starten met: In veel gevallen wordt bij contractverlengingen gevraagd door de club om dit soort clausules uit de contracten te halen als tegenprestatie voor een beter salaris (etc). In de PL zullen de meeste clubs dit sterk onderhandelen aangezien ze vaak een hele dure selectie hebben en het financieel een flink gat moeten opvullen wanneer ze naar de Championship gaan. Ik denk dat precies wat je zelf al aangeeft, dat ze waarschijnlijk geen risico voor degradatie hebben gezien en wellicht hebben ingezet op hogere premies oid.

Een ontsnappingsclausule is geen standard clausule.

Kwamen er afgelopen week geen tweets van 2013 boven waarin Madisson aangaf Spurs te haten, te hopen dat ze een pak slaag kregen en waarin hij Bale een aap en chimpanzee noemde? Niets mis mee imo, iedereen heeft clubs die ze niet mogen en hoewel hij zich sterk uitspreekt niets om over gecanceld te worden, zeker niet aangezien hij een 15-jarige knul was oid maar zo iemand moet je dan toch niet meer bij je club willen als hij de club haat? Dan zet je jezelf toch wel echt voor paal imo.

29 juni 2023 om 06:31

Oprecht weet ik dit niet maar niks zal mij verbazen als dit ook zo is, de meeste Twitteraars zullen zeggen dat Maddison retired from winning trophies is. xD

29 juni 2023 om 08:21

Heeft hij inderdaad getweet, maar waar hebben we het over jongens. Een 15-jarig kind dat iets tweet over een club en op basis daarvan niet aan een transfer beginnen? Wel een beetje ver gezocht.

29 juni 2023 om 08:22

Haha dat is ook echt typisch hè. Doet mij beetje denken aan scherpen met opmerkingen over Ajax. Als “straf” moest hij dan 100 keer schrijven dat Ajax de beste is.

Als je geen enkele speler moet kopen die dit soort opmerkingen gemaakt hebben dan hou je toch ook weinig spelers over? Hij was 15 hè? Moet je hem daar dan nog op afrekenen?

Goede aankoop voor Spurs. Na het vertrek van Eriksen is er nooit meer een aanvallende middenvelder geweest. Hopelijk zet hij zijn cijfers vanuit Leicester door en kan hij vaak Son, Kane en Kulu lanceren. Ook eindelijk iemand die dode spelmomenten kan benutten.

Het wordt nergens bevestigd, maar in de Engelse media valt te lezen dat de transferprijs 30 miljoen pond is in plaats van 40 miljoen pond. Winks zou betrokken zijn bij de transfer. Als dit zo is, zou het geniaal zijn van Levy om zo van bankzitters af te komen.

29 juni 2023 om 09:18

De deal van Winks is losstaand maar het gaat daar inderdaad om een deal van c.a. 10 miljoen pond. Indien dat doorgaat is de aankoop van Maddison inderdaad een stuk rooskleuriger

Zeer goede aankoop van Tottenham. 46 miljoen lijkt veel voor een speler met een contract t/m 2024 maar ik denk dat hij het zeker waard is.

Persoonlijk vind ik deze deal veel beter dan de 80 miljoen die Arsenal voor Havertz heeft betaald. In mijn ogen gelijkwaardige spelers.

29 juni 2023 om 09:52

ja klopt hopelijk gaat havertz nog groeien in het seizoen anders is die 80 miljoen echt enorme overpay, maar 46 miljoen voor maddison is voor eigenlijk elke club in de PL een goede deal

Goede aankoop. Is geen echte topper maar het begint ergens op te lijken daar.

Ten eerste ben ik heel blij met maddison. Creatieve speler die Tottenham miste op het middenveld.

De keeper ken ik echter niet. Heeft volgens de statistieken een uitstekend jaar gedraaid bij Empoli. Weet iemand of dit een keeper is die Lloris kan vervangen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren