Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Toptalent Musiala kan Bayern verlaten: deze drie grootmachten willen toeslaan’

Laatste update:

Jamal Musiala kan op belangstelling van drie absolute topclubs rekenen. De talentvolle middenvelder van Bayern München weet niet zeker of hij zijn contract in Beieren wil verlengen en ondertussen zitten Chelsea, Liverpool en Manchester City op het vinkentouw. Dat is, althans, de lezing van Sport Bild.

Bayern kijkt ver vooruit en probeert voor te sorteren op de selecties van de toekomst. Der Rekordmeister hoopt dat Musiala onderdeel zal zijn van die toekomst en wil alvast met de creatieveling om tafel om een hernieuwde verbintenis.

De 21-jarige Musiala is nog niet zeker van waar hij zijn carrière wil vervolgen. Of hij verlengt bij Bayern hangt af van een tweetal factoren: het toekomstplan van de club en het salaris dat hij kan opstrijken in de Allianz Arena.

Dat laatste element kan voor Bayern een obstakel gaan vormen. De Duitse topclub staat erom bekend niet bereid te zijn eindeloos voor spelers te betalen en kan wat dat betreft vaak niet opboksen tegen clubs uit, bijvoorbeeld, de Premier League.

Een aantal Engelse clubs houdt de situatie van Musiala in de gaten. Chelsea, Liverpool en Manchester City zien naar verluidt in hem een welkome versterking.

Een transfer naar de Premier League zou voor Musiala een terugkeer naar Engeland betekenen. De 25-voudig international van Duitsland groeide op in het Verenigd Koninkrijk en doorliep de jeugdopleiding van Southampton en Chelsea.

Musiala heeft bij Bayern nog een contract tot medio 2026. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt hij een waarde van 110 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mocht deze jongen weggaan wat ik ernstig betwijfel. Kan die werkelijk naar iedere club die hij maar wilt. Niet alleen die 3, dit wereldtalent kan echt overal aan spelen toe komen.

19 maart 2024 om 19:55

Behalve naar Real vermoed ik, die zullen geen interesse hebben daar hun middenveld overvol is met top talenten.

19 maart 2024 om 20:23

@salmad

Daarentegen als je hem kan halen, zou ik dit zeker proberen als Real zijnde.

Musiala zou sowieso als aanvaller beschouwd worden en zelfs met de komst van Endrick en Mbappe, is de aanval van Madrid vrij dun in kwaliteit vergeleken met een City of Liverpool en bijvoorbeeld Bayern.

Je zou best met Vinicius, Mbappe, Musiala op 10 en Bellingham, Kroos en Valverde erachter kunnen spelen.

Vooral gezien Modric dit jaar waarschijnlijk weggaat en Kroos volgend jaar, valt het best mee.

19 maart 2024 om 20:26

Als je zo'n speler kan halen moet je dat gewoon doen.

19 maart 2024 om 21:08

Mbappe, Vini, Rodrygo, Brahim, Joselu en Endrick dun bezet? Drie basis waardige toppers waarvan 2 bij de 3 beste aanvallers ter wereld horen. Een zeer sterke breedte speler die bij elke club ter wereld genoeg minuten zou maken, een absoluut toptalent en een goede pinch hitter. En dan heb je Arda nog die je als rechtsbuiten kunt uitspelen, ook een groot talent. Lijkt me een vrij ideale bezetting om eerlijk te zijn. Zie niet veel beter bezette clubs om eerlijk te zijn.

20 maart 2024 om 15:06

Rodrigo, Brahim en Joseulu zijn toch geen wereldtop. Zelfs Vincius heeft niet hele bijzondere statistieken. Musicals is een jong talent. Wil Bayern dit seizoen een incident laten lijken, moeten ze een speler als Musicals behouden.

20 maart 2024 om 15:26

Vinicius staat idd niet in de top 3 beste aanvallers. Top 5 valt over te twisten, maar voor de top 3 moet hij toch enkele klasbakken voor zich dulden.

Twee topclubs en Chelsea

Zou mooi zijn bij liverpool. Bij man city wil je niet gezien worden in principe.

19 maart 2024 om 19:53

Hoezo zou je bij een van de beste teams ter wereld niet gezien willen worden..? xD

19 maart 2024 om 21:14

Geld bepaald toch waar iedereen heengaat al jaren, het gaat er allang niet meer om waar je dan moet spelen als je salaris strookje maar meetelt met de grootste.

20 maart 2024 om 07:26

Nou ja, ik zie Musiala niet zo snel vertrekken naar de SL om naast Benzema of Ronaldo te spelen.

20 maart 2024 om 07:41

Als geld alles had bepaald speelde elke topspeler wel in SA

Zou leuk zijn als Musiala terug zou komen naar Chelsea. Maar lijkt me niet dat hij die keuze gaat maken als je naar Liverpool of City kunt. Of hij moet echt in Londen willen wonen.

Zo te horen gaan alle spelers Bayern verlaten, ben benieuwd. Denk uit eindelijk dat het er niet meer dan 2-3 gaan zijn.

Elke keer als ik zijn naam voorbij zie komen blijf ik het pijnlijk vinden dat hij uit de jeugd van Chelsea vertrokken is. Voor die jongen was het een perfecte stap, want bij Bayern krijgt hij op jonge leeftijd al de kans om te laten zien wat voor een uitzonderlijk talent het is. Een hoop leuke/grote talenten makkelijk laten vertrekken en dan de Gallaghers van deze wereld wel houden. En dan nu weer interesse hebben in die jongen, als hij nu op Chelsea zit te wachten.

19 maart 2024 om 22:24

Snap wel dat een hoop spelers vertrokken toen bij chelsea uit de jeugd. Werd alleen maar gekocht en niks meer dan gaan ze uiteindelijk wel jah. Als je zag hoeveel spelers chelsea toen had uitgeleend in 1 seizoen waren er een stuk of 15 nou dan kan je beter ergens anders gaan kijken inderdaad. En vooral nu zou ik zeker niet terug gaan naar chelsea met de koop woede die boely heeft

Als Chelsea zijnde moet je alles op alles zetten om deze jongen weer naar huis te halen! Het is enorm wrang en verkeerd dat we hem hebben laten vertrekken in dezelfde zomer waarin Frank Lampard bij de club terecht kwam..

Een jaar eerder Lampard zou hem voor Chelsea behouden hebben, althans een jaar eerder een trainer die bereid was om jeugd een kans te geven itt Sarri.

Waarom wordt Arsenal niet gelinkt aan Musiala maar wel aan Kimmich? Ik zie hem graag spelen voor Arsenal. Arsenal heeft Duitse heritage. Mertesacker kan hem verwelkomen en hem buiten het veld begeleiden als het moet. En hij kan een koppel vormen met Havertz en Musiala als een soort 8,5 laten spelen aan de linkerkant.
Erg jong. Heeft een trainer nodig die hem beter kan maken. En dat kan Arteta.

19 maart 2024 om 20:45

De wens is de vader van de gedachte zeggen we dan hè Soma..

Ik begrijp dat je hem er heel graag bijwilt hoor, is in principe ook mijn favoriete talent van zijn leeftijdsgroep. Maar je forceert hier echt een link naar Arsenal terwijl ze duidelijk niet worden genoemd in het artikel haha.

Slim dat Musiala even wil afwachten. Er is veel gaande in de achtergrond (of hogerop) en zijn contract loopt nog 2 jaar.

19 maart 2024 om 21:14

Het is een grote wens. Als hij niet wilt bijtekenen dan moet Arteta meteen zijn zaakwaarnemer bellen. Alarmbellen moet ook afgaan bij Edu en Kroenke zijn kantoor.
Inderdaad wishful thinking wat de Engelsen mooi kunnen zeggen.

19 maart 2024 om 20:48

Hoe zit het met het aantrekkingskracht van Arsenal? Want waarom zou je van Bayern Munchen naar Arsenal verhuizen? Dat is best een downgrade, en niet omdat Arsenal geen mooie club is. Maar gewoon puur als je logisch nadenkt heb je bij Bayern garantie op prijzen, dat is bij Arsenal momenteel nog niet aan de orde. Bij City, Liverpool momenteel meer, en dan kan ook nog Real of zelfs Barca misschien aankloppen.

19 maart 2024 om 21:07

Ik denk dat Arsenal de komende paar jaar best wel eens een grootmacht kan gaan worden in Europa hoor. Hebben met Arteta een jonge coach die tactisch sterk is maar ook een fijne coach om voor te spelen lijkt. Daarnaast kan je er vanuit gaan dat die nog wel een aantal jaar mag blijven bij Arsenal.
Daarnaast heeft Arsenal met White, Gabriel, Saliba, Timber, Rice, Odegaard, Havertz, Martinelli en Saka een flinke krop spelers die alleen maar beter gaan worden. Met een paar gerichte aankopen doen die ook volgend jaar makkelijk mee om de titel en misschien wel de Cl.
Terwijl het van Liverpool nog maar de vraag is of die het net zo goed gaan doen als Klopp en Salah vertrekken, Barca hem niet kan betalen, Real overbezet is op zijn positie en Chelsea vooralsnog in een dramatische fase zit. Na City is Arsenal dan toch wel één van de meest aantrekkelijke ploegen om naartoe te vertrekken.

19 maart 2024 om 21:19

Omdat je gauw uitgekeken kan zijn bij Bayern. Vooral als je CL al een keer gewonnen hebt. Arsenal is toch wat spannender dan een Bayern waar je elk jaar (exceptioneel dit jaar niet) wel minimaal 2 titels pakt.

19 maart 2024 om 22:34

Je verhuist niet van een club waar je garantie hebt op prijzen voor een club omdat het "spannender" is lijkt me. Klopp laat gewoon een topteam achter, als Xabi Alonso daar coach word verwacht ik er veel van. Maar goed Arsenal kan inderdaad die laatste stap wel zetten, maar ze hebben jaren niet echt thuisgegeven. Daarom vraag ik me af of ze wel genoeg aantrekkingskracht hebben voor toptalenten uit de categorie Musiala, die al bij een club zit met meer aanzien dan Arsenal momenteel. Al zou het natuurlijk mooi zijn voor Arsenal als die wel komt.

20 maart 2024 om 09:49

Haha garantie op prijzen... Dat dacht Harry Kane ook!
Het verschil tussen beide clubs is enorm klein momenteel en de Bundesliga is vrij 'saai' als je er al een tijdje speelt. Voor dit seizoen acht ik de kans groter dat Arsenal een prijs pakt.

20 maart 2024 om 16:31

Want Kane houd het bij één seizoen? Als Kane vertrekt bij Bayern vertrekt hij met meerdere prijzen, en dat lijkt me geen gekke statement. Bayern heeft een decennium lang alle landstitels gewonnen plus twee CL's, Arsenal al twee decennia geen landstitel. Het verschil is helemaal niet klein momenteel, het verschil is enorm. Ook in aantrekkingskracht is Bayern van een totaal ander niveau dan Arsenal. Bayern kan topspelers naar zich toe trekken. Er zit veel potentie in Arsenal begrijp me niet verkeerd, maar win eerst maar eens een grote prijs voordat we verder praten en Arsenal in dezelfde categorie zetten als de City's en Liverpool, Bayern, Real, Barca. Op dit moment is Arsenal echt niet veel beter dan een Tottenham.

19 maart 2024 om 20:54

Musiala gaat niet weg en wordt de grote man de komende jaren bij Bayern.

19 maart 2024 om 21:19

Aldus bestuurslid DerKaiser 😂

19 maart 2024 om 21:23

Als er een kans komt dan moet Arsenal er vol voor gaan. Musiala kan de top bereiken en heeft de X factor.
Ik wil niet dat hij tegen Arsenal komt te spelen en we vinden wel een positie voor hem.

19 maart 2024 om 22:01

Als DerKaiser dat zegt dan is dat zo, de grootste voetballer die ooit bij Bayern gespeeld heeft.

19 maart 2024 om 22:48

Nou Arsenal kan in de CL wel even laten zien aan Bayern/Musiala of ze gelijkwaardig of zelfs beter zijn.

Ik schat de kansen aardig hoog in dit jaar voor Arsenal. Mijn onderbuikgevoel zegt al vanaf het begin van het seizoen dat ze de CL gaan pakken dit jaar.

19 maart 2024 om 22:53

@soma: Ik denk dat dat meer te maken heeft met het feit dat Chelsea, City en Liverpool (de laatste in mindere mate) in de pers altijd genoemd worden dat ze achter elke voetballer aanzitten die 5 jaar of minder te gaan heeft op zijn contract. ;-)

Musiala zou elke club waar hij heengaat sterker maken. Zou geweldig zijn als Arsenal hem kon halen.

19 maart 2024 om 23:46

Die clubs worden altijd genoemd inderdaad. Maar er zit wel een luchtje aan. Musiala is homegrown en hoeft niet als buitenlandse speler geregistreerd te worden. Je mag er maar 13 in de selectie hebben. Engelse clubs staan in de rij voor hem daardoor.

Maar het zou mooi zijn als ie naar Arsenal gaat. Real vind ik aan de andere kant een goede bestemming voor hem.

Als je het laatste UEFA financiele clubrapport erop na slaat betaalde Bayern vorig seizoen meer aan spelerssalarissen dan Liverpool, Man United en Arsenal, alleen (CL-winnaar) Manchester City zat erboven, dus het lijkt me nogal onwaarschijnlijk dat ze Musiala werkelijk geen competitief salaris kunnen betalen. Of ze dat willen is natuurlijk een andere vraag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren