Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real Madrid identificeert alternatief voor Mbappé; ook Man City geïnteresseerd’

Laatste update:

Jamal Musiala geldt bij Real Madrid als alternatief voor Kylian Mbappé, mocht de komst van de Fransman niet haalbaar blijken. Dat meldt BILD-journalist Tobi Altschäffl. De Koninklijke is al langere tijd zeer geïnteresseerd in Mbappé, maar van een transfer is het nog altijd niet gekomen.

Musiala geniet daarnaast ook serieuze interesse van Manchester City, die daar wordt gezien als een waardige opvolger voor Kevin De Bruyne. Bayern München doet er ondertussen alles aan om het contract van Musiala, die nu nog tot medio 2026 vastligt in de Allianz Arena, open te breken.

Het is Bayern duidelijk geworden dat het daarvoor een serieus financieel offer moet brengen. BILD denkt dat een jaarsalaris van acht miljoen euro past bij de huidige status van Musiala. Daarmee zou hij bij de topverdieners van de club gaan horen. Momenteel verdient de 25-voudig Duits international ongeveer een derde van dat bedrag.

Voor Musiala zelf gaat het niet om geld, weet BILD. Hij wil Champions League spelen met een team dat kans maakt op het winnen daarvan. Musiala denkt mede doordat hij nu nog drie jaar vastligt nog niet aan zijn toekomst. Gesprekken over een mogelijke contractverlenging vinden pas na afloop van het huidige seizoen plaats.

Mogelijk kunnen twee andere spelers van Bayern Musiala helpen overtuigen om bij der Rekordmeister te blijven. Mochten de contracten van zijn beste vrienden Alphonso Davies en Leroy Sané verlengd worden, zou dat een rol kunnen spelen in het besluit van Musiala. Met name aan de toekomst van Davies bij Bayern wordt hardop getwijfeld. De Canadees wordt sterk in verband gebracht met Real Madrid.

De twintigjarige Musiala kwam ondanks zijn nog jonge leeftijd al 138 keer in actie voor Bayern. Daarin was hij goed voor 35 goals en 26 assists. Vorig seizoen bezorgde hij Bayern de landstitel met een rake pegel op de slotdag van de Bundesliga. De creatieveling wordt alom beschouwd als één van de volgende wereldsterren, wat dus heeft geleid tot interesse van giganten Real Madrid en Manchester City.

Zijn eventuele komst hangt dus van het al dan niet doorgaan van de transfer van Mbappé naar Real Madrid. De Franse superster ligt nog tot medio 2024 vast bij PSG, met een optie om het contract met een jaar te verlengen. Die verlenging ziet Mbappé, in ieder geval voorlopig, niet zitten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weer een middenvelder

Echt dikke onzin weer. Wat moet je nou met Musiala met alle respect. Hele goeie speler niet daarvan maar Real heeft hem totaal niet nodig. Middenvelders zijn er zat namelijk. Prioriteiten moeten liggen op nieuwe vleugelverdedigers en een topaanvaller. Op de plek van Musiala heb je al Bellingham, Brahim, Arda Gã¼ler en eventueel Rodrygo die daar op die plek kunnen spelen...

7 november 2023 om 21:48

Musiala is natuurlijk wel 3 klassen beter dan arda en Brahim

7 november 2023 om 21:53

Kan niet 5 wereldspelers op 1 positie hebben he

7 november 2023 om 22:12

Klopt maar je hebt er niks aan als of Bellingham of Musiala moet banken. Het gaat ook om de teamgeest van het team. En teveel op een positie is niet goed…

Ik hoop dat ie bij Bayern blijft!

Ik zou een combidealtje doen op hartman en gimenez. Oprecht.

7 november 2023 om 22:21

Ga slapen is allang bed tijd voor je. Deze 2 spelers moeten het nog subtop bewijzen niet top.

Bild... doorgaans sowieso onzin maar dit slaat alles. In welke alternatieve realiteit is Musiala een alternatief voor Mbappe? Een aanvaller met een gigantische eindproductie (waar het momenteel aan schort bij Real Madrid) vs een creatieve speler?

Wat Musiala betreft: geweldige speler maar een van de laatste die ik momenteel zou kopen als ik in het bestuur van Madrid zat, dat heeft niets te maken met zijn kwaliteiten maar alles met de saturatie van zijn positie in de Madrileense selectie en het gebrek aan spelers op andere posities. Madrid moet de komende jaren absoluut niet meer naar middenvelders kijken. Sommige fans zie ik dan zeggen dat Musiala (of Wirtz zie ik dan ook genoemd worden) andere types zijn dan onze middenvelders en we niet echt zo'n sierlijke en creatieve jongen hebben en dat klopt. Echter heb je dat type niet perse nodig. Als je een bepaalde stijl voetbal wil spelen natuurlijk wel, Barca met hun systeem zou niets zijn zonder dit type voetballers maar er zijn ook andere stijlen. Als je als club dat soort stijl wil gaan voetballen en dus zo'n type nodig hebt dan had je de afgelopen jaren geen 210 miljoen moeten uitgeven aan Jude, Cama en Tchou terwijl je Valverde al had. Ik verwacht dus ook niet dat het bestuur zo wispelturig is.

Het allerbelangrijkste voor Madrid deze zomer is imo een nieuwe coach. Een die tactisch veel diepgaander is en minder teert op de individuele kwaliteiten van spelers en dat ook in hen naar bovenhaalt door ze zoveel mogelijk vrijheid te geven. Dat werkt niet met deze jonge selectie. Dat vind ik persoonlijk nog belangrijker dan een spits.

Daarna een aanvaller die doelpunten brengt, een aanwezigheid in de 16 wanneer de bal op de flanken is en die de combinatie zoekt met de flankspelers als Vini zodat die niet steeds op een eiland staan en enkel kunnen kiezen tussen de bal terug passen en eindeloos rondtikken of dan maar kop naar beneden en zich wagen aan een kansloze missie om 3-4 spelers op eigen houtje voorbij te gaan om zo in de 16 te komen omdat een 1-2 om enkele verdedigers uit te schakelen niet mogelijk is. }

Als Madrid die 2 dingen doet deze zomer worden ze volgens mij op slag het 2e beste team in Europa net onder City. Als ze dan nog 1 of 2 backs halen dan is het hek van de dam. Zeker als dat relatief jonge spelers zouden zijn. Davies wordt genoemd en als ze dan een speler uit Munchen halen lijkt dat me een veel betere optie. Evenals Stanisic overigens. Davies zal afwachten worden. Als hij Bayern vertelt te willen vertrekken zullen ze hem volgens mij voor een degelijke prijs laten gaan gezien zijn contract. Het kan ook echter zomaar zijn dat Davies niet naar Madrid wil en hij / zijn zaakwaarnemer de club gebruikt om een dik contract uit de wacht te slepen of dat ie misschien wel wil maar dat hij tegen de zomer van gedachte verandert om wat voor reden dan ook.

7 november 2023 om 22:17

Een teamspeler als Julian Alvarez met een Güler op rechts (mocht hij zijn potentie waarmaken) met daarachter Rodrygo, Endrick en anders een goede rechtsbuiten als Güler het niet waarmaakt is ook heerlijk. De komst van Mbappé maakt me steeds minder uit eerlijk gezegd.

De verdediging heeft ook twee toppers nodig waarvan Davies er al één is, ben echt benieuwd naar de zomer van 2024! Met een Xabi Alonso aan het stuur kan het voor het eerst sinds lange tijd zó aantrekkelijk worden. Dan is het jonge team ook bijna volledig in hun prime.

7 november 2023 om 22:38

Ik vraag me wel af hoe het tactisch zou gaan als Mbappé komt. Want hoe je het ook wendt of keert, zijn type spel is absoluut niet dat van een spits die centraal blijft. Die zakt graag uit naar de flanken, en vooral de linker dan specifiek. Op zich deed Benzema dat ook met momenten bij Real, maar toch echt op een heel andere manier dan Mbappé. Die stond het merendeel van de tijd centraal in de spits om dan de combinatie aan te gaan. Ondertussen vind ik ook dat het duidelijk is dat Vinicius gewoon zijn ding moet doen op links en niet in een centrale rol geduwd moet worden. Dus dan zou Mbappé naar rechts moeten uitwijken waardoor Rodrygo meer centraal moet spelen, en dat is ook nog echt geen succes dit seizoen. Maar het zal toch wel op een of andere manier moeten lukken want Mbappé als spits laten spelen neemt een groot stuk van zijn kwaliteiten weg (in dominant offensief opzicht, snelle omschakelingen zijn een andere zaak).

Maar met de komst van Mbappé lijkt het hiaat in de spits me nog niet echt opgelost eerlijk gezegd. Mocht Ancelotti blijven zitten dan gaat het weer een soepje worden denk ik. Maar ik ben heel benieuwd wat iemand als Alonso er van zou kunnen maken.

8 november 2023 om 20:32

Als je de heatmaps van Benzema en Mbappe over elkaar legt zijn ze quasi identiek. Natuurlijk verder compleet andere spelers maar positioneel zie ik niet echt problemen. Bovendien, met de komst van Jude zou het zomaar een extra wapen kunnen zijn als je een spits hebt die steeds naar de flanken uitwijkt. Die knul leest het spel zo goed en zit steeds te wachten op de gaten die zo'n aanvaller met zijn positionering zou trekken. Een 4231 met Cama/Fede-Tchou als blok, Mbappe spits en Vini-Jude-Rodrygo/Fede/Endrick(?Guler?) zie ik persoonlijk weinig mis mee.

Nee niet deze doodloper 😭😭

Dit is de Rodrygo onder de middenvelders. Loopt liever tegen 3 verdedigers aan i.p.v. het combinatiespel een kans geven.

7 november 2023 om 21:59

Na/met Bellingham gewoon de beste jonge middenvelder die er rondloopt, desondanks heeft Real hem inderdaad niet nodig.

Je had Kane moeten halen, maar nu is volgens mij de enige logische zet: Heung Min Son. Hij is momenteel vooral als spits aan het spelen en doet het fantastisch. Hij is een zekerheidje.

7 november 2023 om 21:56

Son wordt volgende zomer 32 jaar he. 🙃

8 november 2023 om 00:50

Wat denk je van victor osimhen, ook nog een vrij jonge speler. Die zich al wel heeft bewezen

Goede speler maar dan hebben ze, neem ik aan, ook een alternatieve speelwijze klaarliggen? Bepaald geen identieke spelers.

Als het komende zomer niet lukt met Mbappé moet je het gewoon permanent staken. Einde oefening voor hem dan. Dat ze dit al een 4e keer willen proberen is al bijzonder. Als jeugdspeler (proef), Monaco speler, PSG speler (2x nu).

Hoop echt dat ze Haaland dan weten te halen in 2025 of 2026 want als Rodrygo en Vinicius zo blijven spelen dan win je ook met Mbappé niet heel veel meer wedstrijden. Als Bellingham niet zo draaide was Real Madrid dit seizoen middenmoter.

7 november 2023 om 23:46

Eigenlijk moet het bestuur van Real, als ze slim zijn, gewoon een voorcontract in januari geven aan Mbappé en dan kijken of die wil of niet. Ben ook wel klaar met deze hele saga. Real moet aankomende zomer gewoon een topaanvaller hebben. De hele tijd achter Mbappé aanzitten zonder duidelijkheid is gewoon zo irritant voor zowel de fans als de toekomst van de club. Je doet het dit jaar al met Joselu als spits. Maar dat kan niet voor eeuwig. Deze zomer moet het klaar zijn met Mbappé...

8 november 2023 om 11:09

Natuurlijk prroberen ze een voorcontract met Mbappe te tekenen in Januari, maar dat moet van twee kanten komen.

Twee jaar geleden zaten we in dezelfde situatie, toen kon Madrid ook in Januari tekenen, en dat wilde Mbappe toen ook niet.

Achteraf gezien had je Morata moeten terughalen, die schiet ze er nu bij bosjes in bij de buren. Of Lukaku, die was ook niet duur, zou goed in het Madrid systeem passen en loopt ook weer 1 op 1.

Lautaro Martinez, Osimhen, kan ook allemaal prima natuurlijk maar duurder.

De prioriteit voorbij, dat is Jamal Musiala. We moeten niet aan overkill gaan doen en ik geloof ook niet dat Real Madrid met deze jongen in het achterhoofd zit. Twee vleugelbacks en een spits, die zijn gewoon bittere noodzaak. Maar ik denk ook dat we moeten beginnen te kijken naar een centrale verdediger naast Militao voor de toekomst. Nacho krijgt een 1-jarig contract en of hij dat het komend seizoen ook aangeboden krijgt is nog maar de vraag. Alaba is toch elk seizoen een paar keer geblesseerd. Rudiger doet het dit seizoen uitstekend, maar je moet toch wat achter de hand hebben om te voorkomen dat je Tchou uit nood daar centraal achterin moet laten spelen. Een hele goeie verdediger wiens speelstijl ook past bij Real is Mohamed Simakan - Fransman, 23 jaar. Hij heeft wel een contract tot 2027 bij Leipzig, maar als Mbappe niet komt blijft er genoeg geld over om mee te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren