Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Topclubs op scherp gezet: Borussia Dortmund weigert 42,5 miljoen te betalen

Laatste update:

Het lijkt er momenteel niet op dat Karim Adeyemi de overstap gaat maken naar Borussia Dortmund. Ruhr Nachrichten meldt dat de gesprekken tussen die Borussen en Red Bull Salzburg stilgelegd zijn. Er is vooralsnog sprake van een te groot verschil tussen vraag en aanbod, waardoor andere Europese topclubs de mogelijkheid lijken te krijgen om zich in de strijd om Adeyemi te mengen.

Adeyemi werd door Red Bull Salzburg op zestienjarige leeftijd weggehaald bij Unterhaching. De twintigjarige spits brak twee jaar geleden door in het eerste elftal van de Oostenrijkse topclub en beleeft nu met 19 doelpunten in 33 officiële wedstrijden een ijzersterk seizoen. Mede daardoor werd Adeyemi in september van het vorige kalenderjaar voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Duitsland. Inmiddels heeft de Duitser met Nigeriaanse roots drie interlands achter zijn naam staan.

Naast Borussia Dortmund zouden ook onder meer Bayern München, RB Leipzig, Liverpool, Paris Saint-Germain en Barcelona Adeyemi op de korrel hebben. Adeyemi speelde tussen zijn zevende en elfde in de jeugdopleiding van Bayern. “Bij Bayern werd snel duidelijk dat er een heel precies plan bestond. Als je daar als speler van afweek, kreeg je doorgaans weinig steun”, zei Adeyemi over zijn vertrek bij Bayern in aanloop naar het weerzien in de achtste finale van de Champions League. Red Bull Salzburg speelde drie weken geleden met 1-1 gelijk tegen Bayern, komende dinsdag staat de return in München op het programma.

“Het valt te bezien of ik daadwerkelijk discipline tekort kwam. Ik denk niet dat dit een doorslaggevende factor was. Het paste gewoon niet meer bij Bayern, we konden niet met elkaar opschieten. Maar dat is nieuws van gister”, sprak de in München opgegroeide Adeyemi. Nadat hij zich bij Unterhaching in de kijker had gespeeld, verkoos hij een overstap naar Red Bull Salzburg - op bijna twee uur rijden van München - boven onder meer Chelsea en Liverpool.

“Ik heb al vaker gezegd: mijn focus ligt bij Salzburg. Niets is zeker. We zullen zien wat er in de zomer gebeurt”, gaf Adeyemi te kennen. Er werd eerder al melding gemaakt van een persoonlijk akkoord tussen de jonge spits en Borussia Dortmund, waar hij de opvolger van Erling Braut Haaland moet worden. Red Bull Salzburg verlangt voorlopig echter een transfersom van 42,5 miljoen euro voor het nog tot medio 2024 lopende contract van Adeyemi, wat te gortig is voor de huidige nummer twee van de Bundesliga.

Zie jij Karim Adeyemi alsnog naar Borussia Dortmund verkassen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Adeyemi vind ik erg overschat. Ik zie hem als een pure Timo Werner 2.0. Hij scoort weliswaar veel, maar in Oostenrijk is dat ook niet zo moeilijk. Hij doet alles op snelheid, maar is verder technisch niet heel bijzonder. Werner deed het ook geweldig bij Leipzig en lijkt bij Chelsea nu op een amateur. Ik zou als topclub niet mijn vingers branden aan Adeyemi.

7 maart 2022 om 10:51

Want Timo Werner scoorde ook veel in Oostenrijk?

7 maart 2022 om 11:19

Het gaat om hetzelfde principe. Werner deed het ook geweldig bij Leipzig, wil niet zeggen dat ik dan Oostenrijk bedoel. Leipzig en Bundesliga is zelfs van veel hoger niveau dan Oostenrijkse competitie. Dan is het alleen maar te rechtvaardigen dat Adeyemi overschat is. Omdat goed doen bij Leipzig knapper is dan goed doen bij Salzburgin Oostenrijk.

7 maart 2022 om 12:27

Niet mee eens. Bij Leipzig zal hij ook weer betere spelers om zich heen hebben, dus wordt het voetbal weer een stukje makkelijker.

7 maart 2022 om 19:34

Laatste grote talent van Salzburg schiet de hele Bundesliga aan flarden.het is altijd koffiedik kijken want je weet nooit precies hoe iemand gaat presteren maar het is wel echt een hele goede voetballer zeker met de bal aan de voet.

7 maart 2022 om 10:53

Net zoals ene Haaland, die scoorde ook zijn vele goals in 'maar' Oostenrijk..

7 maart 2022 om 11:04

Zijn cijfers waren wel beter toch? Deze 19 uit 33 is voor Oostenrijkse competitie idd niet extreem indrukwekkend. Haaland scoorde 29 keer in 27 wedstrijden. Toch wel van een andere orde

7 maart 2022 om 11:10

Het is altijd een beetje lastig in te schatten. Een Boadu bijvoorbeeld scoorde er in de Eredivisie achtereenvolgend ook 14 en 15 en dat op jongere leeftijd. Toch raakt hij geen knikker in de Ligue 1, wat ook nog lang geen Premier League is qua niveau. Nu is deze Adeyemi ongetwijfeld beter, maar het is altijd lastig in te schatten waar dit soort talenten uit middelgrote competities nou echt staan.

7 maart 2022 om 10:53

Beetje zoals Haaland destijds dus... (zonder dat ik deze jongen de nieuwe Haaland noem, voor alle duidelijkheid maar een speler afschrijven omdat hij veel scoort in Oorstenrijk is nogal kortzichtig want dan had je dat over Haaland ook moeten zeggen)

ON: ik hoop dat Arsenal dit ook leest want die moeten wel nog wat spitsen gaan kopen voor komend seizoen (laca vertrekt en Auba is weg) en dan is 42 miljoen voor zo een talent toch wel een buitenkansje (vind ik).

7 maart 2022 om 11:15

Nou ja, Haaland schoot de hele Oostenrijkse competitie en CL op een hoopje en dat op 19 jarige leeftijd. Deze Adeyemi is een jaar ouder dan Haaland destijds, heeft nog geen 70 procent van dat rendement in Oostenrijk en in de CL nog geen 50 procent.

Ik denk ook wel dat je cijfers als dat van Haaland nodig hebt als talent, wil je daarna ook gelijk slagen in een top competitie. Hier in Nederland lopen we ook al de spreekwoordelijke polonaise als een Boadu er 15 inlegt of zelfs een Til er 13 in heeft liggen (tot nog toe). Die hebben er in het buitenland vooralsnog werkelijk niets van gebakken en niet eens in de zwaarste competities.

7 maart 2022 om 11:27

De nuance is uiteraard wel dat Haaland een talent 'hors categorie' bleek te zijn en vandaag al een van de allerbeste spitsen ter wereld is. Als we elke jonge spits met Haaland gaan vergelijken, dan kan 99% er niets van...

Maar om bij een team als Arsenal te slagen, hoef je heus niet over de kwaliteiten van Haaland te beschikken toch? Daarnaast kan die jongen zich toch ook prima verder ontwikkelen als hij een volgende stap in zijn carriere zet?

Maar uiteindelijk blijft elke transfer in zekere zin een gok... wie kan garanderen dat Haaland bij Real evenveel zal scoren als bij Dortmund? Of wie kan garanderen dat hij geen zware blessure oploopt?

7 maart 2022 om 13:18

Thenry. Je gaat zelf een speler vergelijken met Haaland om een punt te maken dat je spelers uit de Oostenrijkse competitie niet moet afschrijven, dan komt iemand met de terechte nuance daarop dat Haaland hele andere cijfers binnen die competitie liet zien en dan is het volgens jou weer niet handig om iemand met Haaland te vergelijken omdat dan 99 procent er niks van kan

7 maart 2022 om 11:14

Ben het met je eens hoor, leuk talent, maar verbloemd erg veel met snelheid in een ploeg die nationaal domineert en internationaal met veel ruimte voorin komt te spelen.

Uit dit verhaal maak ik op dat het ook een jongen is voor wie de omgeving bepalend is. Kiest voor kort bij huis en paste niet in het college dat Bayern Munchen heet. Dan weliswaar 19 doelpunten uit 33 duels, je moet ze natuurlijk nog wel gewoon maken, maar Haaland bijvoorbeeld schoot ze er ook achter elkaar in in de CL. Daka was bij Salzburg ook geweldig op schot, valt nu ook wat tegen. Eerder ook Soriano die uit alle hoeken raak schoot bij Salzburg, was ook geen spits om er 42,5 miljoen voor neer te leggen.

Voor dat bedrag moeten alle geintreseerde clubs een beter alternatief kunnen vinden. Of, in ieder geval, een speler die meer zekerheid bied dan deze 20 jarige hype. Het kán natuurlijk een voltreffer zijn, maar het is een flinke gok met geld wat er niet in overvloed is.

Man City heeft een heel netwerk van voetbalclubs in de wereld. Red Bull heeft ook een aantal clubs. Ik begrijp niet zo goed dat niet veel meer spelers van de ene club van Red Bull niet naar andere clubs van Red Bull gaan. Haaland zat nota bene ook bij RB Salzburg. Je had er toch als RB zijnde alles aan moeten doen om hem naar Leipzig te krijgen.

7 maart 2022 om 11:14

Dat wilden ze ook graag maar Haaland en Raiola hadden andere plannen.

7 maart 2022 om 11:20

Komt bij dat Haaland een enorm salaris ophoest. Adeyemi gaat meer dan 40 miljoen kosten. Dat zal RB Leipzig nooit voor hem betalen. Leipzig haalt eerder spelers voor 10-20 miljoen. Het echte grote transfergeweld bemoeien de RB clubs zich niet mee

7 maart 2022 om 11:31

Salzburg zit niet meer in het Red bull concern volgens mij.

7 maart 2022 om 14:52

Maar dat is toch nog steeds de hoofdsponsor en die RB staat toch nog gewoon voor Red Bull, Lierse?

Iemand die op 19 jarige leeftijd zichzelf al verongelijkt voelt door een club als Bayern en het tegendeel wil bewijzen heeft voor mij al een red flag. Bayern, Liverpool lijkt hier de laatste jaren goed mee om te kunnen gaan, Dortmund weet dit soort gasten prachtig in de etalage te zetten en het zijn de Barca en United's die vaak dan hun slag slaan en er dan achter komen dat die red flags er niet voor niks waren

7 maart 2022 om 11:18

Dat vind ik wel heel makkelijk. De mentaliteit van Dembele was bij Dortmund ook al een onderwerp van gesprek. Dat kwam zeker niet uit de lucht vallen. Sancho zie ik nog wel opleven en de cijfers die Sancho had bij Dortmund, zijn zeker geen kattenpis.

7 maart 2022 om 15:44

Vandaar goed in de etalage zetten, Dortmund kan spelers als geen ander aan de praat krijgen vind ik. Zo goed dat clubs de red flags negeren. Dembele is dus een goed voorbeeld, maar ook Sancho zag ik bijvoorbeeld meer sjokken dan mijn ogen aankunnen dit weekend.

Kwaliteit hebben ze beiden, mentaliteit heb ik nog niet zozeer gezien. Ben toch benieuwd of topclub dit dan negeren of niet als factor zien? Je zou toch zeggen dat ze toch ook door een soort persoonlijkheidstest heen gaan of praten met een persoon die kan zeggen of het wat is of niet? Trainers als v Gaal en (hate to say this) Klopp kunnen dit klaarblijkelijk zelf erg goed vind ik

Ze moeten toch wel een vervanger voor Haaland halen. Want weet niet of ze dat met Malen willen. 42,5 miljoen vind ik niet eens zo super veel voor een spits met hele grote potentie. Daarnaast wie willen ze dan halen?

7 maart 2022 om 12:54

Vast wel weer iemand die bij een andere topclub niet helemaal uit de verf komt en bij Dortmund weer helemaal opleeft. Zou zomaar Jovic eens kunnen worden wanneer er straks een karrevracht nieuwe spitsen richting Madrid vertrekt.

deze man zou prima bij een club als schaduw spits of hangend op de flanken uit de voeten kunnen.
vind het geen pure spits voor een topclub, hij heeft natuurlijk wel heel veel talent en kan echt goed voetballen.

Kan hij niet 'gewoon' voor een vriendenprijs naar RB Leipzig als een soort tussenstap? Net als veel andere topspelers van Salzburg. Adeyemi is jong en talentvol past daarom goed bij Leipzig. De laatste jaren hebben aangetoond dat uitblinkers bij RB Leipzig ook echt nog een grote transfer kunnen maken.

Zie Bayern wel die 40 mil betalen. Heb je gelijk een Lewandowski vervanger voor de toekomst binnen.

Flink bedrag weer zeg. Vreemd dat hij nog op het lijstje van PSV stond afgelopen zomer/winter, want dit maakt wel duidelijk waarom hij onhaalbaar was.

Is onze Memphis niet iets voor Borussia?

Is volgens mij best goedkoop op te halen, en misschien zelfs in de deal te betrekken. Hebben ze ook een keer een speler die 3 jaar kan ballen in z'n prime zonder dat hij weggekocht hoeft te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren