Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Topaankoop FC Utrecht krijgt rood in vriendschappelijk duel na elleboogstoot

Laatste update:

De vierde interland van Zidane Iqbal voor Irak is uitgelopen op een klein drama. De middenvelder pakte in het vriendschappelijke duel met India in de King's Cup een directe rode kaart wegens een elleboogstoot. Na afloop liet hij weten zich van geen kwaad bewust te zijn. "Er werd aan mij getrokken, ik probeerde los te komen."

Iqbal werd deze zomer als topaankoop gepresenteerd bij FC Utrecht. De Domstedelingen namen hem voor één miljoen euro over van Manchester United en schotelden de in Engeland geboren Irakees een vierjarig contract voor. Iqbal heeft zijn kwaliteiten voor het kwakkelende Utrecht echter nog niet kunnen tonen, daar hij voor de competitiestart op de training een blessure opliep en in de laatste twee duels niet van de bank af kwam.

Iqbal was fit genoeg om met Irak deel te nemen aan de King's Cup. In de halve finale van dat toernooi nam de ploeg van bondscoach Jesús Casas García het op tegen India. Aan het begin van de tweede helft, bij een 1-1 stand, betrad Iqbal het veld. In de blessuretijd verkocht Iqbal zijn directe tegenstander een elleboogstoot. De scheidsrechter was onverbiddelijk en toonde Iqbal een rode kaart. Irak, waar sc Heerenveen-verdediger Hussein Ali zijn debuut maakte, won uiteindelijk na strafschoppen en speelt zondag de finale tegen Thailand. Iqbal moet dan geschorst toekijken.

Iqbal miste door zijn blessure de eerste twee duels van het seizoen, maar was fit genoeg om op de bank te zitten tegen PEC Zwolle en Feyenoord. Trainer Michael Silberbauer, die na de 1-0 nederlaag in Zwolle ontslagen werd, deed tijdens dat duel geen beroep op Iqbal. Ook onder interim-trainer Rob Penders maakte de Aziaat geen minuten tijdens het met 1-5 verloren duel met Feyenoord. Iqbal zal hopen onder de kersverse trainer Ron Jans tot regelmatige speelminuten te komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Proberen los te komen of niet, dit is wel een vrij duidelijk rode kaart.

Wat een smoes, proberen los te komen door je elleboog overduidelijk bij je tegenstander op zijn slaap te beuken.

Realiteit bij sommige spelers is ver te zoeken.

7 september 2023 om 19:06

Voor de kenners onder ons. Deze komt in de buurt van 'ik bleef achter zn sok haken'

7 september 2023 om 19:36

Hahaha, ik wist dat ie zou komen.

7 september 2023 om 21:15

Markie Looms! Mooi interview

Als hij nou even rustig was gebleven en z'n hoofd had gebruikt... dan was het pas echt een Zidane geweest

Deze topaankoop van FC Utrecht heeft meer weg van een tobaankoop......

8 september 2023 om 06:43

Want je hebt hem al in de eredivisie zien spelen voor utrecht?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren