Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toornstra: ‘Dit leven is zo mooi, dat ik dat niet zomaar wil opgeven’

Laatste update:

De loopbaan van Jens Toornstra is bijzonder te noemen. Vijf jaar geleden haalde ADO Den Haag hem op bij Alphense Boys; met zijn twintig jaar droeg Toornstra toen het predikaat ‘talent’ al niet meer en menigeen vroeg zich af, wat zijn toegevoegde waarde zou zijn in Den Haag. De middenvelder viel echter vrijwel meteen in de smaak en stapte na drieënhalf jaar over naar FC Utrecht.

/

Ook daar deed Toornstra het voortreffelijk. Hij speelde 48 wedstrijden, allen als basisspeler, en werd afgelopen zomer door Feyenoord aangetrokken. Daar tekende hij voor vier seizoenen. Dat hij nu echt bij een topclub speelt, had hij destijds niet voor mogelijk gehouden. Dat zegt Toornstra in een interview met Feyenoord Magazine. “Voordat ADO Den Haag zich meldde bij Alphense Boys dacht ik dat ik nu ergens op een kantoor zou zitten.”

“In dat opzicht voelt alles wat ik nu meemaak in het voetbal als een bonus. Ik probeer ook van alles te genieten. Voor mijn gevoel heb ik weinig te verliezen. Voorlopig gaat het voor de wind. Als ik nu weer gewoon aan het werk zou moeten, zou ik dat wel kunnen, maar ik zou het heel jammer vinden. Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar met mijn voetbalcarrière”, zegt Toornstra. “Dit leven is zo mooi, dat ik dat niet zomaar wil opgeven.”

Toornstra zegt dat hij dag in, dag uit kan doen wat hij nog steeds het leukst vindt: voetballen. Dat hij wel eens gestoord wordt bij het boodschappen doen, neemt hij voor lief. Een paar jaar geleden kwam hij pas net kijken bij ADO Den Haag, maar nu heeft hij zich ten doel gesteld echt het maximale uit zijn profcarrière te halen. “Dat gaat tot nu toe goed, ik zit op de plek waar ik wil zijn. Vier jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit zou halen, maar nu ik hier ben wil ik mezelf ook laten zien.”

Is Feyenoord het plafond voor Jens Toornstra?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
26 september 2014 om 12:36

Echt een goede speler, ik zou niet weten waar zijn plafond ligt.

Maar het is bovenal zo lekker verfrissend om te horen zo'n jongen geniet van het bestaan als profvoetballer. Het zijn bevoorrechte mensen die met het trappen tegen een balletje zoveel knaken bijeen verdienen.

Waar hij het meeste van houdt, dat levert 'm nog geld op ook..

Waar ik het meeste van hou, dat zijn mijn vrouw & kinderen en die kosten een beetje

26 september 2014 om 12:21

Toornstra gaat zeker nog een buitenlands transfer maken, deze jongen heeft daar wel het talent voor. Wens hem iig veel succes.

De beperking van Toornstra is dat hij zo goed speelt als het team. Met andere woorden: hij is geen leider die het team naar een hoger niveau tilt. Daarom denk ik dat Feyenoord zijn top is.

26 september 2014 om 12:33

Ben ik zeker niet met je eens. In een heel matig Utrecht heeft hij zich toch prima laten zien afgelopen jaren.

26 september 2014 om 12:43

Ik heb bijna alle wedstrijden van toornstra voor fc utrecht live gezien en vaak op hem gelet. Hiuj loopt enorm veel gaten dicht en compenseert aan alle kanten. Maar hij laat andere spelers niet zo maar beter spelen. Toen hij bij fc utrecht kwam, landde hij in een goed draaiend team (met winst in de play offs als afsluiting). In het afgelopen seizoen speelde hij vaak net zo slecht als het team en onderscheidde hij zich alleen met zijn goals. Veel goede wedstrijden heeft hij niet gespeeld en zijn fameuze vrije ballen bleven ook steeds vaker uit. De laatste keer dat hij een vrije bal ineens in het doel legde was in februari in alkmaar.

26 september 2014 om 13:36

in een matig 11 tal val je eerder op als je beter bent dan de rest

hij was goed, maar niet geweldig

26 september 2014 om 17:31

Eens!

Ik vind hem nu al de beste Feyenoorder. Hij werkt hard, loopt veel, heeft scorend vermogen, goede pass en techniek. Alleen fysiek is hij geen beer.

26 september 2014 om 13:38

ja hij heeft evenveel scorend vermogen als Immers, werkt ook hard, is tecnisch beter dan Immers, , maar fysiek is Immers weer wat beter,

vullen elkaar prima aan als tandem net als toen bij Ado, Immers er weer in en Feyenoord gaat weer punten pakken!

Het enige wat je met de top van Nl kan vergelijken zijn de fans bij feyenoord. Verder is het niks de prijzen, de spelers, het spel, trainer, resultaat

26 september 2014 om 13:34

Qua resultaten van de afgelopen seizoen is Feyenoord een topclub.
Qua prijzenkast is Feyenoord een topclub.
Qua jeugdopleiding is Feyenoord een topclub.
Qua uitstraling is Feyenoord een topclub.
Qua achterban is Feyenoord een topclub.

Enkel qua financien doet Feyenoord nog onder voor de andere topclubs (ajax en PSV en evt. nog FC Twente). Qua selectie zit het gewoon goed, na PSV en misschien Ajax en Twente de beste selectie. Het spel is te wisselvallig inderdaad, zo laat je Ajax alle hoeken van het veld zien en de week erna verlies je uit bij Gae. Maar welke club presteert er wel constant in de eredivisie?
Verder wist ik niet dat de trainer essentieel is bij de typering topclub, Moyes deed het dramatisch, is Manchester United geen topclub meer? Cocu deed het vorig jaar dramatisch, is PSV geen topclub meer?
Het resultaat over de afgelopen wedstrijden is inderdaad slecht, maar de competitie duurt nog lang. Als Feyenoord nu een goede reeks neerzet staan ze zo weer top 5. Natuurlijk is dit te laag voor een Topclub in Nederland, maar wat verwacht je na zo'n grote leegloop?

26 september 2014 om 13:38

resultaten? geen beker gewonnen, amper Europees voetbal gehaald, alleen top 3 noteringen

meer is er niet hoor

26 september 2014 om 13:39

Ajax heeft ook elk jaar een leegloop.. t feit blijft dat feyenoord geen topclub meer is net als liverpool. Subtopper met hoge pieken is t.. mensen van 14 jaar hebben feye nooit kampioen zien worden.

26 september 2014 om 13:44

Joh, alleen pubertjes die pas een paar jaar voetbal kijken weet niet niet dat Feyenoord een topclub is en altijd zal blijven.

26 september 2014 om 13:45

Liverpool heeft wel een paar CL finales gespeeld dat wordt nog weleens vergeten

je kan beter Arsenal als voorbeeld nemen die winnen amper wat qua prijzen en worden wel geroemd

26 september 2014 om 13:46

een topclub in de huidige NL eredivisie is dus geen topclub zoals 10 of 15 jaar geleden

je kan beter bij een subtopper in het buitenland zitten

26 september 2014 om 14:52

Maar wel feyenoord een europese prijs zien pakken. Dat kunnen jongetjes van 14 bij ajax niet zeggen.

Zoals jij en alle anderen nu redeneren gaat nergens over. Dus feyenoord is geen topclub meer maar een subtopper met uitschieters? Dus ajax en psv zijn de enige topclubs? Dan is het eigenlijk niet bijzonder als ajax kampioen wordt, dus eigenlijk kan je kampioen worden dan niet echt meer als prijs rekenen want ja er zijn maar 2 clubs die meedoen voor de titel, wat voor prijs heeft ajax dan gepakt? Of psv? Dan toch ook eigenlijk geen noemenswaardige prijs?

En sowieso, feyenoord was bijna kapot gemaakt door extreem fout beleid, inkopen voor grof geld en verkopen voor een stuiver, ze zijn de laatste 4 jaar bezig met het opnieuw opbouwen van de club, dat kost tijd. Toch worden ze 2e 3e 2e. Best knap aangezien ze het vooral met eigen jeugd moesten doen.

Je moet feyenoord niet afschrijven op basis van de laatste 10 jaar, iedereen weet hoe dat gekomen is. Beoordeel feyenoord maar over 10 jaar van nu wanneer ze financieel weer goed zijn, nee niet nu want nu hebben ze het geld niet om goede aankopen te doen. Ook als je kijkt naar het verschil tussen feyenoord en ajax, ajax heeft internationaal aanzien, dit betekend dat middelmatige spelers toch nog voor aardige bedragen verkocht worden, goede spelers gaan voor 10-20 miljoen. Bij feyenoord gaan ze voor 6-12 miljoen. Maakt het lastiger om er weer boven op te komen he? Maar het komt goed, ik wil je wel spreken over 10 jaar als feyenoord financieel helemaal gezond is, geen afdankertjes hoeft aan te trekken, en dus ook weer meedoet om de titel.

26 september 2014 om 14:59

@mols 1970.

De laatste 3 seizoen 3x 2e dan ben je gewoon een topclub in je eigen land. Je kan resultaat boeken zonder prijzen te winnen. Een Topclub betekent dat je meedraait met de TOP van de competitie. Als je dan de laatste 3 jaar 3x keurig meedraait in de TOP dan ben je weer een Topclub.

26 september 2014 om 15:01

@tackle.

Misschien moet jij eens opzoeken wat het verschil is tussen een feit en een mening. Je geeft aan dat het een feit is dat feyenoord geen topclub meer is, maar kan dit niet met enige argumenten onderbouwen.

Ik stel voor om te reageren op mijn argumenten waarom Feyenoord wel een topclub in Nederland zou zijn.

26 september 2014 om 15:08

Haha een topclub die nooit kampioen word... echt de logica en over arsenal haalde de cl finale .. en werd nog in de 21e eeuw kampioen... en doet altijd mee in de cl.. wauw feyenoorders zit t echt dwars als mense feye geen topclub vinden...t feit is dat ze het niet meer zijn...is porto een europese topclub omdat ze in 2005 of 2004 de cl wonnen? Nee. Subtopper net als atletico in europa ..en feyenoord is momenteel gewoon subtop zeker als je doelstelling altijd eerste 5 is. En feest gaatvieren met plek 2. Een piek in 2002 en 2008 beker maakt geen verschil. De zie feyenoord als de sporting portugal van nederland

26 september 2014 om 15:12

Meedraaien in de top is leuk n aardig maar als t goud altijd ergens anders naar toe gaat..ben je gewoon een gevaarlijke outsider net als t nederlands elftal in europa.nooit prijzen pakken dan ben je geen top maar n zeer goede subtopper

26 september 2014 om 16:15

Met jou is geen serieuze discussie te voeren.

Porto is in portugal gewoon een topclub, ajax is toch ook in nederland en daarbuiten niet eens subtop? Dus is ajax dan ook eigenlijk geen topclub. Niemand hoor je zeggen dat 2002 feyenoord een europese topclub maakt?

Maar goed, je bent een beetje zielig, je bent antifeyenoord duidelijk. Je laat de financiele situatie achterwege. Je kijkt niet verder dan prijzen, terwijl je zegt dat ajax en psv de enige topclubs zijn (volgens jouw redenatie) welke noemenswaardige prijs hebben ze dan gewonnen? Ik vind kampioen in nou ogen dan geen noemenswaardige prijs aangezien er toch maar 2 topclubs zijn?

En arsenal is dan wel een topclub omdat ze kampioen zijn geworden maar az en twente zijn dan subtoppers met uitschieters? Juist haha je bent niet serieus te nemen.

Maar ach zoals ik al zei, wil je over 10 jaar wel spreken als feyenoord weer meedoet om de titel. Nu is het niet realistisch aangezien feyenoord uit een diep dal heeft moeten komen. Ze zijn nu op de goede weg.

En nog doen ze het niet heel slecht als je kijkt welke schuld ze hadden:

98-99: kampioen
99-00: 3e
00-01: 2e
01-02 : 3e
02-03: 3e
03-04: 3e
04-05: 4e
05-06: 3e
06-07: 7e
07-08: 6e
08-09: 7e
09-10: 4e
10-11: 10e
11-12: 2e
12-13: 3e
13-14: 2e

Feyenoord heeft eigenlijk alleen tussen 2006 en 2011 ondermaats gepresteerd maar verder eigenlijk altijd top 3 gespeeld. In mijn ogen ben je dan gewoon een topclub in eigen land. Maar goed, schijnbaar ben je alleen een topclub als je kampioen bent geworden, dus zijn we binnen 10 jaar weer topclub gelukkig.

26 september 2014 om 16:53

Jouw rangschikking geeft precies aan waarim feyenoord geen topclub is altijd 2e of derde..maar t is duidelijk dat je alleen je mening kwijt wil in plaats van je ogen te openen.

26 september 2014 om 16:58

En met altijd 2 of 3 was ik nog.mild met hun uitschieters zovaak.naar.beneden sorry hoor.maar dan ben je geen top maar subtop ..en porto is topclub in eigen land europees subtop ja feyenoord haalt.geen europees.voetbal worden nooit eerste spreken nooit de.doelstelling uit.kampioen te worden. Als.je een spreekt praten ze altijd.over de trouwe.aamhang wat ze zo.mooi maakt.en nee ben geen anti feyenoord gewoon een realist..hahaha je eigen lijst zegt precies wat jenopgezocht hebt dat feyenoord geem.topclub is. Ajax psv enige topclubs in nl.haha spelers van feyenoord gaan zelfs naar twente om n stap vooruit te maken

26 september 2014 om 17:22

Zovaak uitschieters naar beneden? Weet niet wat jij vaak vind.
Psv is 6 jaar geen kampioen geworden ook geen topclub meer?
En als je structueel top 3 speelt ben je een topclub in elk land.
Subtop is namelijk plaats 5-9.

Feyenoord heeft dit jaar weer europees voetbal gehaald? Zoals ik al zei ze zijn op de goede weg terug? Kan je niet lezen?

Was doelstelling kampioen dan realistisch met het noodzakelijke spelersmateriaal? Nee. En nog deden ze makkelijk mee bovenin, nou hoe goed zijn jou topclubs dan wel niet?

Weer hoor ik je niet over hun financiele situatie, een verschil in begroting van 20 miljoen is veel hoor, scheelt 3 spelers van 5 miljoen met een salaris van 1 miljoen wat in nederland gelijk staat aan topspelers. Achja je hebt het over dat ik me mening wil geven? Nee, je zegt zelf arsenal is wel topclub want ze zijn kampioen geworden, maar twente en az niet? Beetje krom.

En dat spelers van feyenoord naar twente gaan? Alleen fer en wanneer was dat? Juist in die slechte periode. Gaan ze nu nog? Nee. Momenteel is alleen psv of ajax een stapje hoger, maar zoals ik al zei als feyenoord weer financieel gezond is en weer normaal kan investeren komt alles goed en dan zal feyenoord wel weer kampioen worden. Dus we zullen het zien knul.

26 september 2014 om 17:25

en toen Ajax 8 jaar geen kampioen werd waren ze toen ook subtop.... Natuurlijk niet. Overigens is Feyenoord de enige club in Nederland die een Europese prijs pakte in de 21ste eeuw...

27 september 2014 om 10:40

Nee ik zie dat jij t niet snapt je bent geen subtop van plaats 5 tot 9. als jij vierde staat of derde en de top 2 heeft een aantal verschil in punten bijv tien...en de mensen onder staan dichter bij je ben je best of the restt subtop dus.. dus subtop is niet zomaar plaats 5/9.

27 september 2014 om 10:44

En ajax werd 6 jaar geen kampioen in hun zevende werden ze het.ajax sprak toen wel de doelstelling altijd uit kampioen te worden.plus ze kwamen vaak akalig dichtbij draaiden een heel seizoen mee hahah dat ik dit eigenlijk moet uitleggen wat een calimero s hier.... bekrompen feye supporters geniet van je club in de subtop met die prachtige fans.

27 september 2014 om 13:30

Je beseft toch wel dat Ajax kampioen is geworden door mismanegement van PSV als hun goede verdedigers hadden gekocht was er elk jaar feest in Eindhoven. Verder kreeg Ajax concurrentie van Feyenoord dat het zonder geld deed en het moest hebben van Flops,jeugdspelers en transfervrije spelers.

En wij kwamen 3 keer heel dicht bij. Denk daar maar eens over na Tackle. Je kan wel denigrerend doen over Feyenoord maar we komen steeds dichter bij + een "vernieuwbouw" stadion en nieuw Trainingscomplex.

27 september 2014 om 14:51

Jajoh laat hem in die waan, beetje provoceren is wat hij doet. Als je iets met goede argumenten uitlegt dan gaat hij een beetje stom zitten kwaken over de ranglijst, dat is het enige waar hij naar kijkt. Ben er maar mee gestopt.

27 september 2014 om 18:47

Haha goede argumenten..laar een ding duidelijk zijn ik ben voetballiefhebber.ik heb schijt aan ajax feye n psv waar ze eindigen waar ik niet tegen kan is feyenoorders die de realiteit niet willen onderkennen als iemand zegt dat ze geen topclub meer zijn.

27 september 2014 om 20:14

Nee jij komt met onzin argumenten jongen, je spreekt jezelf vervolgens een aantal keer tegen. Je kijkt niet naar anderen dingen dan plek op de ranglijst etc. Je bent niet serieus te nemen.

Er zit veel meer achter, maar goed ik ga er geen moeite meer insteken.

26 september 2014 om 13:39

fans ja prima, maar ook berucht in heel Europa vanwege de hooligans, niet echt een voordeel lijkt me

26 september 2014 om 14:49

Berucht? ja misschien vanuit het verleden. Laatste wedstrijd nog een compliment gehad van de Uefa, een voorbeeld hoe het zou moeten zijn.

26 september 2014 om 17:19

Afgelopen 3 jaar deed Feyenoord"gewoon" mee maar na een slechte start stellen ze opeens niks meer voor..... Vorig jaar werden we 2de maar na 6 wedstrijden hadden we 7 punten 2 meer dan nu
en we speelde geen europees voetbal.....

komes dit is een hele logische reactie op Toornstra die zegt een prachtig leven te hebben als voetballer

In de definitie van de provocerende forumleden zijn AC Milan, Internationale, Liverpool, Arsenal om zomaar een paar voorbeelden te noemen ook geen topclubs meer. Zegt genoeg.

Als topclub alleen maar bestaat uit structureel prijzen winnen dan zijn er maar weinig topclubs in de wereld.

Toornstra is geen speler voor ajax...over een paar jaar kan hij wel een hoger niveau in het buiteland aan.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren