Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toni Kroos zet punt achter interlandloopbaan bij Duitsland

Laatste update:

Toni Kroos zet een punt achter zijn interlandcarrière, zo maakt de middenvelder van Duitsland vrijdagmiddag bekend via sociale media. De 106-voudig international had voor het EK al besloten dat het toernooi zijn laatste kunstje als international zou zijn. Kroos, 31 jaar zegt zich volledig te willen richten op zijn 'doelen bij Real Madrid' en wil meer tijd voor zijn gezin vrijmaken.

Kroos miste geen minuut in de vier wedstrijden die Duitsland op het EK speelde. In de achtste finale bleek Engeland te sterk (2-0). "Ik heb 106 keer voor Duitsland gespeeld. Er komt geen volgende keer", schrijft Kroos in de aankondiging van zijn afscheid. "Ik had heel graag gezien, en ik heb er alles voor gedaan, dat het uiteindelijk 109 wedstrijden zouden zijn, aangevuld met de Europese titel. Ik heb al lang geleden besloten dat ik na het EK zou stoppen. Het was duidelijk voor me dat ik mezelf niet beschikbaar zou stellen voor het WK 2022 in Qatar, met name omdat ik me in de komende jaren volledig wil richten op mijn doelen met Real Madrid."

"Verder wil ik mezelf in de komende jaren pauzes gunnen, die er de afgelopen jaren niet waren als international", vervolgt Kroos. "Als vader en als echtgenoot wil ik er zijn voor mijn vrouw en drie kinderen. Het was een grote eer om zo lang dit shirt te mogen dragen. Ik heb dat met passie en trots gedaan. Dank aan alle fans die me hebben toegejuicht en applaudisseerden voor me. En dank voor alle critici voor de extra motivatie. Tot slot wil ik Jogi Löw enorm bedanken. Hij heeft van mij een international en wereldkampioen gemaakt. Hij heeft vertrouwen in me getoond. We hebben een lang succesverhaal met elkaar geschreven. Het was een eer en ik wens Hansi Flick het allerbeste."

In een interview met BILD zegt Kroos dat Flick graag wilde dat hij zou doorgaan als international. "Ik heb alles met hem al besproken, want ik wilde dat hij vooruit kon plannen. We hadden voor het EK contact en hij zei toen dat hij na het EK graag met me zou werken", aldus Kroos. "Iedereen die me kent, weet dat ik nooit beslissingen neem op basis van emoties. Ik denk hier al lange tijd over na. Het besluit was al voor het toernooi genomen, ongeacht de uitkomst daarvan. Ik dacht in 2018 al aan een afscheid. Mijn zoontje Leon wilde dat ik voor Duitsland bleef spelen en Löw heeft me met name overtuigd om door te gaan. Hij heeft daar meer dan één belletje voor moeten plegen."

Kroos debuteerde in maart 2010 in een oefeninterland tegen Argentinië. Hij werd vervolgens door Löw opgenomen in de selectie voor het WK 2010 en kwam in actie in de laatste groepswedstrijd, de kwartfinale, de halve finale en de troostfinale. Kroos, destijds speler van Bayern München, groeide in de kwalificatiereeks voor het EK 2012 uit tot basisspeler van Duitsland en maakte deel uit van de selectie voor het toernooi. In 2014 won hij met Duitsland het WK; na de legendarische halve finale tegen Brazilië (1-7) werd hij mede door zijn twee doelpunten en een assist verkozen tot man van de wedstrijd. Hij werd opgenomen in het Team van het Toernooi, wat twee jaar later ook gebeurde na het EK 2016. Op het WK 2018 was het hoogtepunt voor Kroos een beslissende vrije trap in de blessuretijd tegen Zweden (2-1) in de groepsfase, maar door een daaropvolgende nederlaag tegen Zuid-Korea overleefde die Mannschaft de groep niet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die gaan ze wel missen. Nog steeds een van de allerbeste middenvelders ter wereld.

2 juli 2021 om 14:14

Hij en de Bruyne steken wel boven de rest uit momenteel ja.

2 juli 2021 om 14:15

Kroos is niet eens de beste Duitse middenvelder.

2 juli 2021 om 14:16

Persoonlijk vind ik Kimmich alleen al beter dan Kroos.

2 juli 2021 om 14:25

Eindelijk de 4-2-3-1 met Kimmich-Goretzka achter Müller en dan ook nog onder Hansi Flick. Wel jammer dat Gündogan dan buiten de boot valt, maar die zal vast genoeg minuten maken.

2 juli 2021 om 14:29

Muller heeft niks gepresteerd dit EK. Op basis waarvan moet hij erin? Zie dan liever een rasvoetballer als Wirtz de kans krijgen.

2 juli 2021 om 14:30

Kroos is wel beter dan Kimmich in mijn ogen. Maar goed, ieder zijn mening.

2 juli 2021 om 14:32

Kroos is de beste op zijn positie als centrale middenvelder. Kimmich komt het best tot zijn recht als verdedigende middenvelder.

2 juli 2021 om 14:48

Muller stond dan ook niet op zijn natuurlijke positie. Hij stond als een halve buitenspeler geposteerd wat gewoonweg zijn positie niet is. Zet hem op 10 en hij zal het gewoon geweldig doen.

2 juli 2021 om 15:27

En zelfs 10 is niet zijn toppositie. Müller is het schoolvoorbeeld van een hangende spits die de vrijheid heeft om te bewegen achter de spits. Dat heeft hem gemaakt tot de voetballer die hij is.

2 juli 2021 om 16:58

Kroos De Bruyne en Frenkie steken ver boven de rest uit momenteel en zijn de beste middenvelders ter wereld in hun eigen rol. Thielemans is hard op weg ernaar toe te groeien. Maar wat een speler man die Kroos. Geniaal!

2 juli 2021 om 14:35

Ik denk dat het wel mee valt. Nu speelde Kimmich telkens als rechtsback omdat Kroos er was, terwijl Kimmich op het middenveld wat mij betreft stukken beter is. Dat is een meer dan capabele vervanger, en is het topduo van Bayern (met Goretzka) ook bij Duitsland hersteld.

Dat doet overigens niks af aan de kwaliteiten van Kroos, absolute topper.

Het ga je goed, legende!

Je zou toch zeggen pak dat WK nog ff mee.

2 juli 2021 om 14:24

Misschien is die wel tegen het hele Qatar gebeuren. Anders zie ik niet in waarom die niet dat WK nog zou meepakken.

2 juli 2021 om 14:40

Maar dan kun je dat toch gewoon zeggen? Hij heeft eerder ook al kritiek geuit op het WK in Qatar.

2 juli 2021 om 14:41

Hij heeft al eerder aangegeven daar indd tegen te zijn.

2 juli 2021 om 16:18

In dat geval vind ik Kroos een voorbeeld voor de hele voetbalwereld. Ik hoop dat meer voetballers volgen en niet naar het WK in Qatar gaan.

2 juli 2021 om 18:25

Hij zegt nergens dat dat ook de reden is dat hij nu stopt. Ik denk eerder dat hij simpelweg nu al wil stoppen om gelijk de vrije tijd aan zijn gezin te besteden.

2 juli 2021 om 14:31

rayvg

Ja maar hij heeft al een WK medaillie.

2 juli 2021 om 14:50

Zwak van hem helemaal als er volgende jaar WK is.......

2 juli 2021 om 16:19

Waarom zwak? Zoals hij aangeeft, wil hij meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en zich richten op Real Madrid. Als hij ook nog tegen een WK in Qatar is, vind ik dat al drie goede redenen om af te blazen. Jouw reactie vind ik eigenlijk vrij zwak, nu ik er zo over nadenk.

Dit was al een lange tijd bekend, maar ik begrijp kroos wel liever stoppen op een moment dat je nog goed bent. Dan dat allemaal mensen medelijden beginnen te krijgen

Prima, dat scheelt weer een hoop internationale breaks en wedstrijden om noppes waarin je blessures zou kunnen oplopen. Lekker fit blijven voor de club Toni Kroos, geen enkel probleem mee.

Kroos zat hier al lange tijd mee en wou volgens mij ook al stoppen na het WK van 2018. Mooi dat die zich nu volledig kan focussen op Real. Krijgt die toch meer rust. En Duitsland heeft met Kimmich en Goreztka al 2 goeie spelers voor het spel van Flick.

2 juli 2021 om 14:22

Sterker nog dat had dit EK al het centrale blok moeten zijn ipv Gundogan en Kroos.

De beste man is toch maar 31 nog.. Zou je best nog het WK kunnen meepakken zou je zeggen. Daarnaast is die toch vrij weinig geblesseerd geweest

Tijd dat Duitsland zich gaat focussen op de toekomst. Onder Flick zie ik ze op het WK weer als een van de favorieten.

Neuer
Baku
Rudiger
Hummels
Gosens
Kimmich
Goretzka
Gnabry
Wirtz
Sane
Havertz
2 juli 2021 om 15:37

Je bias komt weer bovendrijven. Je zal letterlijk de enige zijn die Wirtz erin zou zetten voor Mueller. Flick maakte Mueller zijn belangrijkste speler bij Bayern en zal dit bij het nationale team ook weer doen.

2 juli 2021 om 17:53

Laten we hopen dat je gelijk hebt. Maar op het EK vond ik hem echt tegenvallen.

2 juli 2021 om 18:41

Absoluut, met de gemiste kans tegen Engeland als dieptepunt.

Ik had, als ik Toni was, nog het WK meegedaan in Qatar. Dan had hij nog lekker een WK meegemaakt en wie weet hoe het gaat lopen onder Löw.

Komen een aantal heerlijke talenten aan. Spelers als Wirtz en Baku zie ik zo bij Flick in de basis komen.
Jongens als Havertz, Gnabry en Sané hebben nog voldoende jaren te gaan (evenals een Kimmich en Goretzka).

Ik denk oprecht dat Flick er wel weer een machine van kan maken. Kroos is zeker heel erg goed! Maar toch denk ik dat Flick richting het oude Bayern middenveld en dergelijke gaat werken, met aanvulling van buitenaf.

Als er nu nog een goede CV doorkomt, zou dat mooi zijn.

Op zich zijn Baku en Gosens echt de ideale backs voor een 3-4-3. Verder heb je dan Sané en Gnabry (die je wellicht van flank moet wisselen, waardoor ze naar binnen komen) en dan heb je nog Havertz als spits, die zich ook nog laat uitzakken.

Verder heb je nog dan spelers als Wirtz, Werner en dergelijke voor op de bank!

Denk dat er nog voldoende valt te behalen voor Flick! Weet niet of er buiten een Baku & Wirtz nog ''grote talenten'' aan zitten te komen (moukoko nog, maar die is nog wel heel erg jong ook en moet maar eerst wat ''meer gaan spelen en presteren'' op het hoogste niveau).

Neuer/Stegen
Can/Sule/Gin
Hummels/?
Rudiger
Baku
Kimmich
Goretz/Gundo
Gosens
Gnabry
Havertz
Sané
2 juli 2021 om 14:33

Jamal Musiela van Bayern is ook een heel groot talent. Ik kan me wel aardig vinden in je opstelling overigens. Al vind ik Ginter, Sule en Can echt te licht. Dan neig ik eerder naar Klostermann die wel succesvol kan voetballen met ruimte in zijn rug. Denk dat Duitsland prima offensiever kan voetballen met spelers als Kimmich en Goretzka voor de defensie die toch meer defensieve arbeid leveren dan Gundogan en Kroos.

Hartelijk voor je mooie jaren bij Duitsland. Een echte legende, die in een adem mag worden genoemd met Ballack en Matthäus. Ik zal je altijd herinneren aan het mooie voetbal wat je speelde op het WK waar je Brazilië zo onder druk zet dat het binnen een halfuur al 5-0 voor Duitsland stond. Veel succes nog met je verdere voetballoopbaan. Ben benieuwd of Kroos gaat afsluiten bij Madrid of dat hij nog een transfer zal maken naar een andere competitie.

2 juli 2021 om 14:36

Matthaus vind ik toch wel buitencategorie en buiten Beckenbauer om de beste Duitse voetballer aller tijden. Ik schat Kroos eerder in de categorie Ballack, Schweinsteiger, Ozil etc.

2 juli 2021 om 15:20

Daar heb je wel een punt. Maar aan de andere kant, hij is nog altijd maar 31. Hij blijft nog wel even doorgaan en qua prijzen vind ik dat hij wel in de categorie van Matthäus valt.

Begrijpelijk dat hij er na zo'n teleurstelling ff genoeg van heeft en meer tijd met zijn familie wil. Maar over een jaar zien we hem wel terug op het WK. Hummels en Müller speelden toch ook enkel het EK nu zonder kwalificatiematchen.

2 juli 2021 om 14:38

Kroos zien we niet meer terug hoor. Kroos heeft het uit zichzelf aangekondigd. Mã¼ller en Hummels hebben nooit gezegd dat ze ermee gingen stoppen. Ze werden er gewoon uitgegooid door Lã¶w destijds.

Aan de bal echt 1 van de beste ter wereld. Alleen defensief erg kwetsbaar geworden. Je ziet dat hij heel veel moeite heeft met lopende spelers en elk jaar word dat steeds duidelijker. Van de Beek, Havertz & Mount, Pogba laatst zijn voorbeelden waar je het heel goed aan zag. Verder is het natuurlijk een wereldvoetballer geweest en nog altijd is hij er een. Hij is onderdeel geweest van 1 van de beste teams ooit ( Real Madrid 2014-2018) en ook nog wereldkampioen geweest. Prachtige carrière van een prachtige speler.

Erg zwak als het tegenzit om je Land zo in de steek te laten als het slecht gaat, had gerust nog WK kunnen doen. als het in wedstrijden tegenzit heb je meestal ook niets aan |kroos vind het mooi weer voetballer als het meezit en het loopt fantastisch, maar tegen zit laat hij het hoofd hangen.

2 juli 2021 om 15:24

Dan heb je niet goed gelezen Aqua. Hij loopt al veel langer met dit idee rond om na het EK te stoppen en niet meer mee te willen doen aan het WK. En een mooi weer voetballer? Ik denk dat je Toni verward met Felix, dat is inderdaad een mooie weer voetballer. Kan me niet voorstellen dat het één van je favoriete spelers is als je zo over hem praat. Dan zou je toch eerder verwachten dat je zijn positieve punten voornamelijk zou noemen.

2 juli 2021 om 15:45

Beste passing master, tegenover Alonso een verbetering ben nog altijd blij dat Real Madrid hem aantrok het begin van het succes van Real Madrid, waar hij onder druk kan uit voetballen kon Alonso onder druk niet waardoor we in problemen kwamen genoeg positieve punten 😉

Leuke trap maar verder toch niet echt een bijzondere speler boys. Voetballend is gündo al zoveel beter als kroos. En
Kimmich is ook beter dan kroos. Mooi van m om toch voor zijn gezin te kiezen in zijn vrije tijd. Is belangrijk geweest voor Duitsland en nu weer lekker focus op Real!

2 juli 2021 om 15:25

Niet bijzonder, verklaar je nader waarom Gündogan zoveel beter is als Kroos. Met Kimmich kan je hem sowieso niet vergelijken, die speelt op een geheel andere positie.

2 juli 2021 om 16:28

Dat een kenner als jij hier serieus op ingaat. Lekker laten gaan joh. Kroos is al vele jaren absolute wereldtop. Dat laat zijn basisplaatsen en prijzenkast zien. Wie wil bashen heeft gewoon onderliggende problemen met Kroos. Die huilen bijvoorbeeld omdat hij niet bij hun favoriete club onder contract staat.

Ik weet nog gekke Pep kwam bij Bayern, Hij liet Kroos gaan naar Real en haalde Xavi Alonso op

Het WK had toch nog gekund? Erg jammer en ze gaan hem echt missen. Duitsland zonder Kroos is toch een stuk minder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren