Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Toernooiwinst Mexico in geding door klachten over matchfixing’

Laatste update:

Mede door treffers van het Eredivisie-duo Jesús Corona van FC Twente en PSV’er Andrés Guardado legde het Mexicaans elftal afgelopen weekend beslag op de Gold Cup, door in de finale met 3-1 te winnen van Jamaica. De toernooiwinst kan echter in het geding komen na verschillende klachten.

/

De Mexicanen kregen in de aanloop naar de eindstrijd discutabele penalty’s, zowel in de kwartfinale tegen Costa Rica als tijdens het duel daarna met Panama. Guardado mocht in totaal drie keer vanaf elf meter aanleggen en droeg daarmee in belangrijke mate bij aan de finaleplaats van zijn team. Costa Rica en Panama hebben echter geklaagd over matchfixing en de CONCACAF stelt een onderzoek in.

De Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalbond probeert na te gaan of er tijdens de beide wedstrijden van Mexico onverkwikkelijke zaken hebben plaatsgevonden. Voorzitter Pedro Chaluja van de voetbalbond van Panama heeft in ieder geval laten weten dat hij de gang van zaken ‘verdacht’ vindt.

Denk je dat de Gold Cup van Mexico wordt afgenomen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, dat konden we wel verwachten na die dubieuze penalties op merkwaardige slotseconden.

28 juli 2015 om 11:11

Wou net zeggen dit stond toch eigenlijk al bijna vast..

28 juli 2015 om 11:11

Eentje was terecht. Eentje was discutabel. Eentje was belachelijk.

28 juli 2015 om 11:25

Mannen, ondhoud ook dat scheidsrechters niet alles zien en dat ze er ook van balen als ze na de wedstrijd zien dat ze een verkeerde beslissing gemaakt hebben. Het kan ook gewoon toeval zijn!

28 juli 2015 om 11:48

Dat doe ik ook. Maar de penalty waar de speler van Mexico struikelde was belachelijk. De andere twee kan ik begrip voor opbrengen.

Het is overigens wel het werk van een scheids om alles te zien.

28 juli 2015 om 11:53

Dat kan, maar laten we nou in vredesnaam niet naïef zijn en gied ib gedachten houden dat het voetbal verziekter is dan dat het blote oog ziet

29 juli 2015 om 11:37

Dubieuze penaltys, dubieuze rode kaarten, dubieus lang blessuretijd etc. En dat verschillende wedstrijden en iedere keer in t voordeel van mexio.
In Mexico weten ze ook wel; too good to be true.

Iets met: No era penal!!

Zal mij benieuwen wat hier hier uit gaat komen, verdacht is het wel maar ach
er gebeuren wel meer verdachte dingen waar nooit iets mee gedaan wordt!

Logisch dit, welke voorzitter van Panama en Costa Rica zou hier geen klacht over indienen?

Zal wel uitermate zwak zijn als Mexico dit voor met alle respect gold cup nodig hebben, waar zelfs een land als Jamaica in de finale kan geraken. Al verbaasd me helemaal niks meer in de voetbalwereld, er zit een flink luchtje aan in ieder geval. Ze zullen daarintegen toch echt niet deze prijs van Mexico afnemen.

28 juli 2015 om 11:26

Het hoeft niet zo te zijn dat Mexico deze wedstrijden heeft 'gefixt'. Dit kunnen net zo goed chinezen zijn die op Mexico hebben ingezet. Kan goed zijn dat Mexico er niks mee te maken heeft maar er in feite wel van profiteert

28 juli 2015 om 11:40

Wat zegt dat? Niet lang geleden won griekenland de EK. Zegt dit dan ook iets over de EK?

28 juli 2015 om 12:08

In tegenstelling tot deze discutabele penalties speelde griekenland dat EK gewoon erg goed voetbal en wonnen ze veel verdient. Dus nee dat is hier totaal niet relevant.

28 juli 2015 om 12:13

Ik denk dat zelfs het griekenland van nu minimaal gelijkwaardig is aan jamaica..

28 juli 2015 om 12:43

@rickarsenal

Mijn reactie was gericht op de aanval op de Gold Cup met als argument dat zelfs jamaica in de finale kan staan.

28 juli 2015 om 12:47

@rjb89

Dat geloof ik graag, alleen, maar dat doet niet af aan wat ik probeer te zeggen.

Het is heel leuk voor Jamaica dat ze in de finale zijn gekomen, maar er zijn op zijn minst 5 landen die op papier veel sterker zijn. Zowel tegen de VS en Mexico zijn ze compleet weggespeeld. Dat ze van de VS gewonnen hebben is een wonder.

28 juli 2015 om 13:01

Erg goed voetbal? je hebt het EK 2004 duidelijk niet gezien. Was zwaar op de verdediging en Chariteas die ze allemaal er in kopt. Tsjechie speelde mooi voetbal toen. Echt verdient was de zege van Griekenland ook niet. Maar jah de winner is de king

28 juli 2015 om 13:12

Inderdaad, betonvoetbal van de bovenste plank. De bus parkeren is nog zacht uitgedrukt voor wat de Grieken daar lieten zien.

Allemaal leuk en aardig deze verdenkingen. Maar het gaat er natuurlijk nooit van komen dat de winst weer wordt ingetrokken.

28 juli 2015 om 11:34

Ja? Is dat allemaal leuk en aardig?

Het heeft er wel de schijn van alleen vind ik het totaal niet logisch... Mexico was toch al favoriet dus daar kan je niet heel veel op verdienen. Dan zou je aan Jamaica met een finaleplaats meer kunnen verdienen lijkt me Al gaat het met enorme bedragen natuurlijk wel snel

28 juli 2015 om 13:49

Wel als je er 100.00 euro op inzet en invult 2 penalties voor Mexico bijvoorbeeld dan valt er meer dan genoeg te verdienen.

28 juli 2015 om 15:05

die gaan alleen over de reguliere speeltijd en volgens mij werd de 2de penalty in de verlenging pas gegeven maar snap je punt

28 juli 2015 om 15:55

Je kan ook tijdens wedstrijden inzetten.

Het is echt heel erg maar ik kan een kleine lach toch niet onderdrukken nu...

Oribe werd gewoon vastgehouden tegen Costa Rica. De eerse tegen Panama was idd discutabel, maar van matchfixing lijkt me geen sprake.

28 juli 2015 om 12:40

Niet? Als er in het groot matchfixing op je scherm zou moeten verschijnen was het wel bij dit toernooi. De manier hoe de scheids deze beslissingen nam en de actie's die allemaal discutabel waren en vooral de hardheid in de rest van het toernooi die niet werden bestraft. Zet alle overtredingen maar eens naast elkaar en het is net zo klaar als dat Blatter niet deugt maar geen bewijs voor is.

Oribe werd gewoon vastgehouden tegen Costa Rica. De eerse tegen Panama was idd discutabel, maar van matchfixing lijkt me geen sprake.

28 juli 2015 om 11:52

Penalty tegen Costa Rica is belachelijk man hou toch op. Vasthouden? Wanneer? Never nooit. Tegen Panama 1-1 in 89ste minuut is een schandalige pingel. Mij maakt het niets uit wie er daar wint maar Mexico hebben ze die titel kado gegeven. Hoeven ze ook nooit weer over Robben te hebben. Met die verschrikkelijke bondscoach van ze.

Gaat dit meisje nu weer een liedje zingen?

Moet je ook kijken uit welke landen die scheidsrechters vandaan komen, de scheids die die pingel tegen Costa Rica floot komt uit Guatemala.. ja daar gaat het een heel stuk trager, op zo'n toernooi kan zo'n scheids soms niet volgen. Is duidelijk dat die man het amper aankan, deelde ook elf kaarten uit, het meeste van al zijn interlands.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren