Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tip voor Arsenal: ‘Hij heeft veel eigenschappen we bij Guardiola waardeerden’

Laatste update:

Joan Laporta was in 2008 de voorzitter van Barcelona toen Josep Guardiola aangesteld werd als hoofdtrainer. Het aanstellen van de relatief onervaren Guardiola bleek een meesterzet en onder leiding van Pep won Barça onder meer de Champions League. Laporta raadt Arsenal nu aan om hetzelfde te proberen met Thierry Henry.

De voormalig president van Barcelona kent de Fransman nog van zijn periode in Catalonië, waar hij tussen 2007 en 2010 onder contract stond. “Thierry heeft veel eigenschappen die we waardeerden in Guardiola toen we hem aanstelden als trainer van Barcelona. Als Henry coach wil worden en Arsenal wil trainen, doet hij doet omdat hij weet dat hij het goed zal doen. Hij wil alles namelijk optimaal doen, dat was als speler al zo”, zegt Laporta in gesprek met de Daily Telegraph.

“Hij kent het voetbal erg goed, hij was een van de beste spelers ter wereld. Dit soort mensen, zoals Guardiola en Johan Cruijff, kennen het voetbal. Ze hebben geen tijd nodig om uit te groeien tot een toptrainer”, vervolgt de voormalig preses van Barcelona. “Henry kent Arsenal en de supporters. Hij verdient het om te bereiken wat hij graag wil. Ik denk dat hij een hele goede coach is. Het is voor hem, met zijn reputatie, geen optie om te falen.”

Moet Thierry Henry de nieuwe manager van Arsenal worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet dat ik de prestaties van Pep als coach bij Barca naar beneden wil praten, maar als we de selectie van Barca toen en Arsenal nu naast elkaar leggen zien we meteen waarom Henry het nooit zo goed zal doen als Pep toen.

Laten we eerst maar eens een ervaren man voor de groep zetten en Henry daarmee mee laten kijken, voordat we Henry als hoofdcoach aanstellen.

1 maart 2018 om 11:42

Wenger heeft meer ervaring dan wie dan ook. Dus dat is al geen garantie voor succes. Guardiola heeft gewoon een visie en spelopvatting. Dingen die hij doet zijn kleine dingen als veld breed houden, spelers moeten uit hun positie spelen. En de bal zsm heroveren waar je hem verliest. Meeste trainers zijn tegenwoordig people managers. Eusebio van sociedad speelt goed en tactisch voetbal. Misschien is dat wel iets voor Arsenal.

1 maart 2018 om 11:51

Omdat er bij Arsenal veel meer aan de hand is dan alleen het team.

Daarnaast was Henry een heel andere speler dan Pep, zoals hieronder ook helder uitgelegd.

En van dat nieuwe team valt best mee, als je ziet om wie hij het team gebouwd heeft destijds.

1 maart 2018 om 12:03

Lol pep heeft niks gepresteerd, rijd alleen op andermans succes. weet niet wat je ijlt maar ik wil hem wel eens bij een club zien die geen geld heeft uit te geven dan praten we verder.

1 maart 2018 om 12:12

Ja precies, guardiola heeft nauwelijks prijzen gepakt bij de clubs waar hij heeft gewerkt. Toen hij bij barcelona kwam als trainer waren ze al bekend als de beste clubs in spanje. Vind dat hij meer prijzen moet winnen om gezien te worden als een goede trainer.

1 maart 2018 om 12:46

Stop eens heel snel met die rare opmerkingen als 'jouw soort mensen'. Daar heeft echt niemand iets aan.

Pep is een top coach, kan niemand ontkennen. Top coaches worden nu eenmaal door top teams gekozen en hij hoeft zich ook helemaal niet meer te bewijzen bij een kleinere club, waarom zou hij?

Alleen kan je niet ontkennen dat de selectie van Barca destijds al aardig op niveau was, waar de selectie van Arsenal op dit moment duidelijk kwaliteit tekort komt om mee te strijden om de grote prijzen. Dus is wat Laporta zegt niet echt juist doordacht, eerder een mogelijkheid om weer wat veren te steken.

1 maart 2018 om 13:50

Inderdaad, denk dat bij het Barcelona van destijds enkel aan goede coaching ontbrak. Kwaliteit hadden ze in overvloed. Eindigde in het 07/08 seizoen 18 punten achter kampioen real Madrid.

Bij Arsenal is het een kwestie van kwaliteit gecombineerd met visie/spelopvatting. 2 niet vergelijkbare situaties. Arsenal moet is doorpakken en gewoon een goede zomer spenderen, en niet telkens die onbekende net-niet-spelers. Aanvallend ingestelde spelers hebben ze genoeg, nu moeten ze is eindelijk die broodnodige cvm positie is opvullen. 2 wereldtopverdedigers zijn ook een must.

Guardiola was als speler al een meester tacticus en vertaalt dat nu door als trainer. Had bij Henry nou niet bepaald het idee dat hij eenzelfde type speler was. Een legende, absoluut.. maar om hem nou dezelfde kwaliteiten toe te dichten als Guardiola is wat voorbarig.

We moeten een legendarische status niet gaan verwarren met geschikt zijn voor het trainerschap. Arsenal heeft na Wenger behoefte aan een trainer die zijn sporen heeft verdiend en qua ideologie past bij de club. Ik pleit in ieder geval voor Jardim.

Ik denk dat Henry alles in zich heeft om trainer van Arsenal te worden. Als je hem hoort analyseren en praten over het spelletje dan weet je dat hij er verstand van heeft. Daarnaast heeft hij enorm veel geleerd bij Wenger en Guardiola.

Of hij klaar is om direct hoofdtrainer te worden bij dit zinkend schip? Ik denk dat dat nog te vroeg komt. Als het allemaal prima zou lopen oke, maar er is veel meer aan de hand dan alleen het tactische plan. Hoop dat hij assisstent wordt bij een toptrainer en daarna zelf het stokje overneemt.

Moet toch wel toegeven dat het me geweldig lijkt als bv Vieira assistent zou zijn en Henry hoofdtrainer.

1 maart 2018 om 12:02

Gary Neville was ook volgens Engeland's beste analist, maar zie wat hij heeft bereikt als trainer. Denk dat het goed is om eerst een ervaren coach neer te zetten met Henry als assistent, zodat hij op het juiste moment het stokje kan overnemen.

1 maart 2018 om 12:03

*velen

Wat wel moet worden benadrukt, is dat Barcelona al een redelijk beeld had van Pep Guardiola als manager zijnde, aangezien hij al promoveerde met Barcelona B naar de Segunda Division.

Thierry Henry heeft geen enkele ervaring als hoofdcoach. Dat alleen al maakt het geen vergelijkbare situatie. Het is eerder te vergelijken met AC Milan, dat in feite clublegende na clublegende de eerste stappen in het profvoetbal als manager lieten nemen. Leuk verhaal, maar Milan ontsloeg ze ook allemaal en dat had meer te maken met het feit dat de gehele club eigenlijk een rotzooi was.

En dat klinkt dan weer heel vergelijkbaar met Arsenal. Dat is het nadeel van manager zijn. Als speler zijnde kan je dan decennia's presteren bij een club, maar dan word je manager en jouw gehele reputatie en band rondom de club is binnen een paar maanden verpest als het slecht gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren