Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tip voor Ajax: ‘Hij heeft er gevoetbald en kent de club door en door’

Laatste update:

Ajax maakte vorige week donderdag bekend dat Frank de Boer niet nog een seizoen aanblijft als hoofdtrainer. De Boer nam de beslissing al enige tijd geleden en maakte het in de dagen na de spannende ontknoping in de Eredivisie wereldkundig. Er wordt nu volop gespeculeerd over zijn opvolging en David Endt denkt dat Jaap Stam en Fred Grim goede kandidaten zouden zijn voor de Amsterdammers.

/

Stam sloot zijn profloopbaan af bij Ajax en is er nu hoofdcoach van het beloftenteam, samen met Andries Ulderink. Volgend seizoen wil hij ergens anders werken en een eerste elftal onder zijn hoede hebben, maar Ulderink en hij hebben nog geen baanzekerheid. “Ik denk dat hij een goede optie zou zijn”, vindt Endt, die in verschillende functies vele jaren werkzaam was bij Ajax. Tot 2013 was hij teammanager bij de club.

“Stam heeft niet het pure Ajax-DNA en dat zou wel eens een winnende factor kunnen zijn”, stelt Endt in gesprek met Voetbal International. Daarnaast tipt hij Grim, die nu bondscoach is van Jong Oranje. “Hij is opgegroeid bij Ajax en heeft ook ervaring op een lager niveau. Hij weet hoe het is om vanuit een nederige positie te functioneren. Hij heeft bij Ajax gevoetbald, is een Amsterdammer en kent de club door en door.”

Denk jij dat Fred Grim een goede trainer zou zijn voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stam zie ik persoonlijk niet zitten. Fred Grim zou idd een outsider kunnen zijn....
Jammer dat nog niet terug te lezen is, dat ze Rijkaard gepolst hebben. Maar anders vol inzetten op Bosz !

16 mei 2016 om 15:00

Hoe zit het met Van Gaal? Kans is groot dat hij volgend seizoen niet meer bij Man Utd zit en ik zie Van Gaal wel terugkeren naar eredivisie, net zoals toen met AZ.

16 mei 2016 om 15:03

Rijkaard wou niet toch?

16 mei 2016 om 15:21

Rijkaard heeft meermaals aangegeven geen interesse in een functie als trainer meer te hebben. Polsen is leuk voor de bühne misschien, maar overbodig.

16 mei 2016 om 15:23

Van Gaal blijft bij United of stopt. Zeker na wat er in het redelijk recente verleden is gebeurd tussen Ajax en Van Gaal, zie ik hem niet graag komen. Ik zou het diep triest vinden als de club van de Cruijff koers afwijkt en, kort na het overlijden van Johan, zelfs zover gaat om Van Gaal te halen. Dat gaat er bij mij heel erg moeilijk in.

16 mei 2016 om 15:36

Zou ik wel graag zien vind dit beleid prut

16 mei 2016 om 15:45

Ajax wijkt alleen maar af van de koers Cruijff ook al zeggen ze voor de bühne iets anders.

16 mei 2016 om 16:28

Polsen is een must, ik zie het hem nog wel doen. Op beslissingen kun je gewoon terugkomen.

En van Gaal zou het nog wel eens als ultieme klus kunnen zien, weet je wat ik wel mooi vindt, Cruijff wou en heeft een lerende organisatie neergezet. Dat houdt in dat het plan niet helemaal vast ligt en de koers kan wijzigen, wat doet van Gaal niet volgens de Cruijff lijn volgens jou?

Ajax past jeugd in, kijk eerst naar de jeugd en stopt daar veel geld in voeren het beleid juist goed uit. Niemand heeft ook ooit gezegd dat ze van zijn lijn afwijken, sterker nog Overmars en van der Sar omarmen het, maar het is wel zo dat de interpretatie/invulling anders is dan bv. Jonks invulling. De ruimte voor interpretatie geeft ook al aan hoe strak het plan was, als je nou duidelijk afspraken had, ja dan was het anders geweest maar daar is nooit sprake van geweest. Dat proberen ze nu wel in te voeren overigens.

16 mei 2016 om 16:42

Ik vraag mij af wat Rijkaard nog doet vandaag de dag of waar zijn ambities liggen of hij is al lekker op pensioen.

Hij komt op een of andere manier zo zielig en teruggetrokken over. Alsof er iets is gebeurd waar hij liever niet over praat.

16 mei 2016 om 18:24

@afcanats
Ik denk dat je het te simpel stelt. Als het plan inderdaad ruimte gaf/geeft voor interpretatie, dan is het vreemd dat Cruijff gefrustreerd is gebleven en uiteindelijk zelfs is opgestapt. Ik denk eerder dat Cruijff - in zijn Cruijffheid - had verwacht dat de mensen die er nu zitten zouden begrijpen hoe hij het allemaal bedoelde en zo zouden handelen. Op zich is het misschien niet heel erg als ze er een draai aan geven, ware het niet dat ze het beroerd uitvoeren (met name op het vlak van geld uitgeven voor spelers die niet een duidelijke verserking voor het eerste vormen).

On:
Van Gaal past niet in de huidige opzet, omdat Van Gaal alles naar zijn hand wil zetten. Laat de directie dat toe, dan verlaten ze dus volledig de ingezette lijn. Ik kan me daarom niet voorstellen (en gezien de handelswijze van de directie tot nu toe zegt dat nogal wat) dat Van Gaal op het lijstje staat.
Ik hoop dat Rijkaard inderdaad tenminste wordt gepolst. Je moet eerst inzetten op wat je echt wilt en op mensen die echt bij de club en binnen het beleid passen. Maakt niet uit of het een plausibele zet is of niet.

Gelukkig luistert er binnen Ajax niemand meer naar David Endt.

16 mei 2016 om 15:20

Inderdaad, er komt alleen maar onzin en rancune uit die man als het om Ajax gaat. Hij heeft niet het beste met de club voor dat blijkt elke keer weer.

Met Stam krijg je gewoon weer jarenlang betonvoetbal, Ajax moet juist af van die ex verdedigers die op controle en balbezit spelen. En aan Grim heb ik me elke week kapot lopen ergeren met zijn interviews bij Omroep Flevoland, deze man is verschrikkelijk eigenwijs en arrogant !

16 mei 2016 om 17:53

Nou spreek je jezelf wel tegen.
Je wilt geen betonvoetbal, en Ajax moet af van die ex verdedigers die op controle en balbezit spelen.

Ik zal je zeggen dat juist dan Peter Bosz de allerbeste optie is.
Maar ja dat wil jij niet zien.

16 mei 2016 om 18:54

Ik spreek mezelf niet tegen, ik wil aanvallend en aantrekkelijk voetbal zien maar geen kamikazevoetbal van Bosz.
Ik vind Stam en Bosz dus allebei niet de juiste trainers voor Ajax.

het kan aan mij liggen maar waarom lijkt niemand aan seedorf te denken? hij heeft toch een schat aan ervaring wat betreft het winnen van prijzen als speler op internationaal niveau (het meeste als nederlands succesvolste clubspeler).

bij ac milan is hij te kort in functie geweest om te kunnen bewijzen wat hij in zijn mars heeft. echter heeft geen trainer na hem het beter gedaan in het wespennest van milan. frank de boer begon met minder ervaring aan zijn succesvolle avontuur bij ajax. seedorf lijkt geboren te zijn om als coach langs het veld te staan. op 15 jarige leeftijd was hij al een echte leider (youtube).

ajax heeft een trainer nodig met internationale allure (het liefst rijkaard, van gaal, koeman, etc). frank de boer had dit al enigzins. clarence seedorf heeft dit nog meer. hij zou ook een goede kandidaat kunnen zijn. men moet echt niet voor een doorsnee eredivisietrainer gaan.

hij zou daarnaast een aantrekkingskracht op buitenlandse spelers kunnen hebben gezien zijn status. in nederland wordt er vaak op hem neergekeken, maar in het buitenland wordt hij gezien als de legende die hij is. spelers uit o.a. zuid-amerika, spanje en italië zullen wellicht ook eerder richting ajax komen. het zou geweldig zijn om na zinedine zidane bij real madrid, clarence seedorf aan het werk te zien gaan bij ajax.

16 mei 2016 om 15:57

Ik zie Seedorf hier op het forum best vaak genoemd worden, in de media inderdaad minder.
Maar ik zou ook niet zo goed weten waarom dat zo'n goede optie zou zijn. Om in te gaan op je punten:

Hij heeft als speler inderdaad een schat aan ervaring, als trainer echter heel erg weinig. Een paar maandjes bij Milan en thats it. Hij deed het daar inderdaad niet heel slecht maar ook niet bijzonder goed.
Frank de Boer was al wel een stuk langer assistent geweest dan Seedorf. Dat is iets waar je ook wat van kan opsteken denk ik.
Tot slot heeft hij in zijn prof carriere maar heel kort voor Ajax gespeeld en lijkt hij niet echt de Nederlandse school aan te hangen. Dat bleek in ieder geval niet uit zijn manier van voetballen.

Ik zeg niet dat het een slechte kandidaat is hoor en mag best vaker genoemd worden maar ik snap dat hij zeker geen kandidaat nummer 1 is.

16 mei 2016 om 16:30

Je hebt gelijk wat betreft de ervaring van de Boer als assistent. Echter als people's manager is Clarence de perfecte starter t.o.v. een beginnende de Boer en een beginnende Jaap Stam. Met welke vedette's heeft hij wel niet allemaal de kleedkamer gedeeld. Het is een publiek geheim dat hij als speler op het trainingsveld en in de kleedkamer een actieve rol had in de coaching van zijn mede spelers. Types als Boating, Gattusso, Ronaldinho en Zlatan konden het in het veld perfect met hem vinden, terwijl het niet altijd de makkelijkste jongens lijken te zijn.

Onder Seedorf wist de club zijn positie op de ranglijst te verbeteren maar helaas niet genoeg om zich opnieuw te kwalificeren voor Europees voetbal: het team eindigde op de achtste plaats. Puur door een politiek steekspel heeft hij het veld moeten ruimen. Het zegt genoeg dat zelfs Maldini nog geen functie heeft gekregen binnen de club AC Milan en dat inzaghi ook al snel ontslagen werd.

Dat hij maar 'kort' voor Ajax heeft gespeeld lijkt me niet echt relevant (6 seizoenen in de jeugd plus 3 seizoenen in het eerste). Gezien Bosz ook een kandidaat lijkt te zijn. Hij toch echt uit de jeugd van Ajax komt en Seedorf immers heeft deel genomen aan een van de meest succesvolle Ajax perioden ooit.

Tot slot, uit zijn manier van voetballen als nummer 10 lijkt hij me juist absoluut de Nederlandse school uit gedragen te hebben. Als speler staat hij juist symbool voor aanvallend en controlerend voetbal. Kandidaat nummer 1 is hij idd niet, dat zou een Van Gaal, Rijkaard of Koeman zijn. Maar daarna is hij één van de beste opties in mijn optiek.

16 mei 2016 om 17:30

Waarom zou Seedorf genoemd moeten worden? De Boer had al ervaring bij Oranje als assistent, was in de Ajax Jeugd werkzaam geweest. En Seedorf heeft op een paar maanden Milan na, 0 ervaring. En als speler een leider, Een goed paard maakt nog geen goede ruiter hoor.

Ajax dna? Wat is dit voor onzin, lachwekkend gewoon. Ajax moet toch een goede trainer hebben, volgens mij moet het geen bal uitmaken waar een trainer gespeeld heeft.

16 mei 2016 om 16:23

Zo is het maar net, een trainer moet aangesteld worden op basis van vaardigheden. Op basis van achtergrond een trainer aantrekken is een volstrekt belachelijk idee. Alsof een willekeurige ex-Ajacied het beter zou doen dan een willekeurige andere oud voetballer bij Ajax.

Bij Danny Blind, Jan Wouters en Marco van Basten hebben we allang gezien dat alleen een Ajax achtergrond veel te weinig is.

16 mei 2016 om 17:15

Uiteraard moet een trainer bij Ajax worden beoordeeld op vaardigheden, echter indien dit icm is met een Ajax verleden is dit wel een enorme plus ivm krediet vd achterban en de 5e colonne.

16 mei 2016 om 22:46

Die kleine plus aan krediet vanuit je achtergrond ben je zo weer kwijt, zodra de trainer aan de slag gaat moeten er resultaten worden geboekt. Nou is Ajax niet zo'n slangenkuil dat je voor een verloren wedstrijd op straat wordt gezet, maar reken er maar op dat na een tweede seizoen op rij zonder prijzen niet getolereerd wordt dat prijzen komend seizoen uitblijven. Als de prijzen ook maar een beetje uit het zicht raken dan vliegt de vlam in de pan. Frank de Boer heeft krediet opgebouwd met landstitels, dat zorgde dat de achterban rustig bleef afgelopen twee seizoenen. Maar met een nieuwe trainer zal daar echt geen sprake van zijn.

Ik acht de kans zeer gering dat de nieuwe aangestelde trainer er nog volgende zomer zit wanneer Ajax dan niet kampioen is geworden. Als Ajax dit seizoen kampioen was geworden had ik dat nog voor mogelijk gehouden, maar bij het uitblijven van succes ligt de tolerantie grens van ons supporters nou eenmaal een heel stuk lager.

Wat nou als ze Stam Hoofd Trainer, Bergkamp en Spijkerman op de bank zetten?
Alle 3 hebben ze echt "ajax-dna", alle 3 kennen de jongens die bij de A selectie en jong Ajax lopen. Lijkt mij toch echt de enige logische keuze.

Grim vind ik alles behalve geschikt voor Ajax. Persoonlijk vrees ik dat Grim deze selectie niet beter kan maken.

16 mei 2016 om 17:56

Voor mij hoeft een nieuwe trainer geen Ajax-dna te hebben, maar hoe kom jij er bij dat Stam en Spijkerman dat zouden hebben. Stam heeft ruim een jaar bij Ajax gespeeld in de nadagen van zijn loopbaan en Spijkerman helemaal nooit. Endt praat wel onzin, maar hij geeft terecht aan dat Stam nou niet echt een Ajax achtergrond heeft.

Liever niet weer een beginnende trainer. Ik denk niet dat Jaap Stam z'n hart en ziel erin zal gooien bij Ajax. Fred Grim heb ik ook nooit zo bijzonder gevonden. Er moet een trainer komen dat Ajax weer aanvallend kan laten voetballen. Oog heeft voor goede aankopen en spelers weer beter kan maken. Zijn er niet veel van, maar ik hoop op een Louis van Gaal.

Allicht Ron Jans? Jans speelt graag aanvallend voetbal en is tactisch goed. Heeft het bij Groningen, Heerenveen en Zwolle naar behoren gedaan en in België redelijk. Daarnaast vind ik hem charismatisch en heeft naar mijn mening een goede en eerlijke kijk op het voetbal. Tevens kan Jans wanneer het moet met deze jonge selectie autoritair optreden.

Heeft dan weer geen Ajax DNA, maar zoals eerder gezegd hierboven, zegt ook niet alles. Ik zal Ron Jans een kans geven.

16 mei 2016 om 18:56

Als Ajax Europese ambities heeft gaan ze niet voor pure middelmaat als Jans, Brom en Bosz.

Hennie en Dennis moeten in ieder geval blijven. Er moet een coach komn die met hen een team kan vormen zodat we door kunnen gaan op,de ingeslagen weg. Frank Rijkaard lijkt mij daarom het beste alternatief voor de Boer.

grim is helemaal geen goede trainer bosz daarintegen weer wel maar dat vind ik geen ajax trainer ik denk dat hij totaal niet bij de club past en dat dat gaat botsen.
stam is te onervaren als coach heeft alleen jong gedaan.
rijkaard zou ik wel een goede keus vinden als hij zou willen maar dat denk ik niet.
dan zou misschien ten hag wel een goede trainer voor ajax zijn die maakt spelers echt beter en dat mis ik bij ajax de laatste jaren een beetje
want talent genoeg maar in het eerste ontwikkelen ze zich niet echt door tot toppers

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren