Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

The Athletic beweert ware reden te weten waarom Ajax Julian Ward misliep

Laatste update:

The Athletic beweert de ware reden te weten waarom Julian Ward bedankte voor een dienstverband bij Ajax. Volgens de gerenommeerde sportwebsite vindt de Engelsman het nog te vroeg om aan een klus van dergelijk formaat te beginnen en wil hij eerst een pauze inlassen na zijn vertrek komende zomer bij Liverpool. De Telegraaf deed eerder vrijdag nog anders vermoeden, terwijl ook het Algemeen Dagblad een eigen verklaring heeft.

Vrijdagochtend vroeg meldde De Telegraaf dat Ajax op zoek moest naar een nieuwe technisch directeur omdat Ward had bedankt voor de job. Een 'gebrek aan daadkracht' van Ajax zou de reden zijn achter het klappen van de deal. The Athletic schrijft zo'n zeven uur later echter dat Ajax weinig te verwijten valt. Ward zou namelijk toe zijn aan een pauze en niet al in de zomer willen inspringen in de Johan Cruijff ArenA.

De 41-jarige Brit werkt al sinds 2012 voor Liverpool, waar hij begon als scout en sinds 2021 de functie van sportief directeur bekleedt. Hij zat achter de transfers van onder meer Fabinho, Darwin Núñez, Diogo Jota, Luis Díaz en Cody Gakpo. Komende zomer loopt zijn contract op Anfield echter af. Ward wil de tijd die daardoor vrijkomt volgens The Athletic spenderen aan zijn familie en kan daarom een commitment van de hoedanigheid Ajax nog niet maken.

AD: Ward schrok na krijgen salarisindicatie
Het Algemeen Dagblad doet echter wéér een ander verhaal uit de doeken. De krant positioneert zich dichter bij de woorden van De Telegraaf en schrijft dat de verwijten Ajax wel degelijk toekomen. Ward schrok namelijk van de salarisindicatie die hij kreeg en vond het al te laat toen de raad van commissarissen eenmaal bereid was tegemoet te komen aan zijn eisen. Na de afwijzing van Ward heeft Ajax zijn pijlen gericht op Sven Mislintat. De momenteel werkloze Duitser heeft een verleden als scout en sportief directeur en werkte bij onder meer Borussia Dortmund en Arsenal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En tot zover de speculaties van de Telegraaf, het zou me niks verbazen als dit de echte reden is. Telegraaf loopt weer lekker te stoken met de ''journalisten'' Verweij en Driessen voorop

31 maart 2023 om 16:39

Als ik dit zo lees dan snak ik terug naar Louis van Gaal die Valentijn Driessen keihard aanpakt met teksten als:
- Jij denkt alles te weten en daar gaat het fout
- jij moet je mond houden
- met je krantje

Nou ja als het inderdaad een prive kwestie is en hij eerst een lange pauze wil nemen dan snap ik Ajax volledig. Je hebt het liefst nu direct iemand nodig die aan de slag gaat. 1 juli vind ik al te laat, laat staan veel later zoals Ward wenst.

31 maart 2023 om 17:17

Je moet je nu al voorbereiden op de komende transferperiode en de selectie neerzetten (op zijn minst willen weten wat je moet halen en wat je gaat verliezen / doorselecteren). 1 Juli is dan idd veel te laat

31 maart 2023 om 17:20

Maar hoe lang praten Ajax en Ward nu al? Je bedenkt toch niet ineens out of the blue dat je ff pauze wil? Of je vraagt een salaris en als je dat dan eindelijk krijgt zeg je nee laat maar?salarisonderhandelingen kosten soms tijd

31 maart 2023 om 17:25

Exact Njfromvol.

Ik vind het potverdikkie al veel te lang duren. Ik weet dat de RvC niet compleet is, maar het moet echt sneller. Een slecht jaar kan Ajax zo jaren terug werpen in de tijd. Zowel financieel als sportief.

Misschien is dit de reden dat Ajax wordt gelinkt aan Sven Mislintat. Die is direct beschikbaar en heeft puik werk geleverd voor Dortmund met namen als Lewandowski, Aubayemang, Kagawa, Dembele.

31 maart 2023 om 17:33

Hele goede vragen Frits Michels.

Mijn voelsprieten vertellen mij dat het e.e.a. te maken heeft met de benoeming van de voorzitter van de RvC Pier Eringa, twee weken geleden. De vorige voorzitter wilde alleen op de uitkijk staan en zich niet meer bemoeien met belangrijke zaken zoals het aanstellen van een TD en een nieuw RvC lid met voetbalkennis (opvolger Danny Blind). Dat gebeurt nu pas.

In dit soort situaties baal ik als een stekker dat Ajax beursgenoteerd is. Het gaat echt trager dan bij Shell soms.

31 maart 2023 om 18:35

Toch geestig Marc 433. Je geeft aan te snakken naar v Gaal die Valentijn verteld : jij denkt alles te weten en daar gaat het fout.

Vervolgens geef je overal antwoord op alsof je de woordvoerder van Ajax bent. Ik oordeel niet, neem het enkel waar.

31 maart 2023 om 18:38

Nee Marc, dit is wederom te schrijven op het conto van van der sar, de aanstelling van ward was met een daadkrachtige ervaren ad allang voltooid, maar de kandidaat gooit zelf de handdoek in de ring. Dat zegt veel over van der sar

31 maart 2023 om 18:44

tyuin,

Alleen gebruik ik steeds woorden als "als, misschien, voelsprieten" om duidelijk aan te geven dat het om mijn persoonlijke mening gaat. Het zijn aannames gebaseerd op verschillende bronnen.

Wat ik niet doe is het brengen als feit zoals Valentijn Driessen doet. Wij allemaal hier op het forum kennen de exacte feiten niet en daarom gaan we met elkaar in discussie.

Wat is jouw versie tyuin

31 maart 2023 om 18:45

Vd Sar is toch niet verantwoordelijk voor de toetreding in de RvC? Eerder andersom. Hier moest hij wel op wachten en zelfs in het artikel staat dat de RvC in eerste instantie te laag heeft ingezet. Er zijn maar weinig AD's die zonder TD en RvC goed renderen. Vd Sar ligt ook bij mij onder de loep, maar om nou maar altijd alles op hem af te schuiven...

31 maart 2023 om 18:48

Hi bochherief, heb je een goede dag gehad en kijk je ook zo enorm uit naar het weekend?

Er valt Van der Sar zeker veel te verwijten, maar deze niet. Benoemen van een TD gaat de RvC over. Van der Sar is een belangrijke stakeholder en kan een kandidaat aandragen. Verder reikt zijn mandaat niet.

31 maart 2023 om 19:39

Dat zie ik Marc 433. Ik bedoel het dan ook met een knipoog. Mijn versie is vooral dat de Telegraaf een open deur intrapt vanuit de meeste emotie en die het meeste emotie oproept. The Atletic neem ik daarin een stuk serieuzer. Sterker nog: het zou fijn zijn als dit soort sites niet iedere keer de Telegraaf zo prominent naar voren schuiven. 9 van de 10 keer slaat het namelijk nergens op wat ze zeggen en hierdoor werken we alleen maar mee aan het groothouden van hun meningen, want dat zijn het naar mijn idee vaak.

31 maart 2023 om 19:41

Sorry tyuin, dan heb ik je verkeerd begrepen. Helemaal eens

1 april 2023 om 11:45

@marc 433: Je vergeet toch wel een van de meest briljante hoor: 'schrijf dat maar in dat kolommetje van jou.'

31 maart 2023 om 16:53

Oprechte vraag:

Wat is de credibility van The Athletic ?

Ik heb echt geen idee...

31 maart 2023 om 16:55

Njfromvol

Volgens mij wel goed betrouwbaar mbt voetbal/sport. Geen televaag niveau.

31 maart 2023 om 16:56

Ik vind het echt een goede krant. En heel betrouwbaar. Slechts mijn mening. Een lichtpuntje tussen alle troep media in Engeland.

31 maart 2023 om 16:59

The Athletic is geen krant, maar een website voor zover ik weet. Over het algemeen wel goed geïnformeerd en betrouwbaar. Zeker geen Daily Mail oid.

31 maart 2023 om 17:22

Ik heb altijd geleerd dat je niks serieus moet nemen waar Daily voor staat. De rest kan realistisch zijn ;-) Maar nu zijn het 3 kranten, en 3 verschillende redenen. We zullen moeten wachten op een statement van de beide partijen

31 maart 2023 om 17:43

The Athletic zijn vaak goed geïnformeerd en schrijven goede stukken. Zoals vermeld is dit geen Mail, Sun of Star maar goede journalisten met betrouwbare bronnen.
De journalist van The Athletic die over Southampton schrijft (Jacob Tanswell) weet vaak het eerst over nieuwe spelers of ontwikkelingen binnen de club.

31 maart 2023 om 18:38

De betrouwbaarheid van een krant is toch niet in meningen uit te drukken? The Atletic heeft vaak feitelijk gewoon de juiste info. Ookal hebben zij net als andere kranten natuurlijk te maken met de info op dat moment.

31 maart 2023 om 17:00

Maar in dit geval zou het mij ook niks verbazen dat Verweij en Driessen hier wel een keertje gelijk in hebben, kijkende naar het huidige verleden van ajax en de media optredens van ons alles Edwin.

31 maart 2023 om 18:41

Dat Ajax niet daadkrachtig is geweest kan zelfs Calimero verzinnen... Open deuren journalistiek waar uiteraard wel een mouw aan vast te knopen is, anders had Ajax nu al wel een nieuwe TD. Ze kiezen gewoon hun momenten om te bashen en daarmee grootschalig onder de aandacht te kunnen komen. De Telegraaf is, zeker op gebied Ajax, gewoon altijd gekleurd en niet waterdicht. Dat is nog duidelijker zichtbaar dan het gebrek aan daadkracht bij Ajax.

31 maart 2023 om 17:00

Wat een onzin vertellen Verweij en Driessen steeds en dan krijgen ze daarvoor een podium bij Derksen. Ze geven af op van de Sar dat hij niet kundig zou zijn. Ik zou eens in de spiegel kijken als ik hun was. Beschamende journalistiek.

31 maart 2023 om 17:09



De enige echte reden is dat van de Sar geen flauw idee heeft wat hij aan het doen is qua voorstellen van kandidaten aan de RvC. Hij is door JC neergezet als toekomstig directeur maar heeft het nooit echt gekund. Zijn enige manoeuvre met ballen was het in de rug steken van dezelfde man die hem het vertrouwen had gegegeven, JC. Toen Jonk ook weg was, heeft Marcje alles overgenomen voor Edje. Het eruit sodemieteren van Bergkamp, en daarna is de grote rotzooi pas echt begonnen. Het vele eerdere werk heeft ze nog veel goed gedaan en er zijn wat goede aankopen geweest natuurlijk, maar het ging al bergafwaarts met de jeugsopleiding, spelers management en de interne organisatie. Het dickpick schandaal is daar gewoon een gevolg van geweest, en nu Sar alleen in zijn torentje zit te huilen, is het wachten totdat iemand hem uit zijn lijden verlost. Helaas is de man die eenmalig ballen had door JC te vernederen, nu weer balloos en durft hij niet eens zelf de handdoek te gooien. Wie verlost Sar uit zijn lijden? Alsjeblieft, voor ons allen!?!?

31 maart 2023 om 17:34

Weet je het verschil tussen AD en TD en hun bevoegdheden? Ik heb het gevoel namelijk van niet gezien je post.

31 maart 2023 om 17:43

@AjaciedM,

Er zijn 3 verschillende lezingen en jij als Ajax supporter kiest ook naar wat je het beste uitkomt. Wie zegt dat deze lezing waar is? Dat weet jij ook niet.

Vind het altijd mooi om te lezen die selectieve verontwaardiging. Als Valentijn iets slechts zegt over Schreuder gelooft iedereen hem wel. Maar past een verhaal niet in het straatje dan is het gelijk weer een onruststoker

31 maart 2023 om 17:47

Alleen Valentijn zei niet zoveel slechts over Schreuder, zeker als je het vergelijkt met hoe hij Ten Hag af fikte. En iedereen weet waarom: Schreuder was het lek. Advocaat, Kraay en journalisten van Tubantia bevestigden dat al.

31 maart 2023 om 18:58

@BurdyM

Ik kies helemaal geen lezing die mij het beste uitkomt, ik vind een verklaring van een betrouwbare bron als The Athletic waarschijnlijk. Ik stoor me enorm aan de manier waarop de Telegraaf dit en ander nieuws brengt: schreeuwen dat ze pretenderen iets te weten en hun eigen ongefundeerde mening brengen als feiten. Gevolg is dat iemand als vd Sar op diverse fora gelynched wordt zonder dat de feiten bekend zijn (ik zeg hiermee niet dat vd Sar goed werk verricht). Mislintat wordt door de Telegraaf bij voorbaat al afgeschoten als een incapabel persoon, terwijl fans van Dortmund over het algemeen lyrisch zijn. Laten we gewoon afwachten wat het wordt voordat er weer conclusies worden getrokken over luchtkastelen

31 maart 2023 om 18:14

Wel vreemd dan dat Ajax al maanden met Ward bezig is, terwijl hij niet eens een nieuwe job wilde

31 maart 2023 om 18:26

Wie zegt dat dat klopt? Weet jij hoe zoiets loopt? Kan het niet zijn dat er verkennende gesprekken zijn gevoerd? Kan het zijn dat Ward wel wil luisteren maar pas na wat extra tijd weer wilt starten?

31 maart 2023 om 18:35

Een verkennend gesprek waarin je zo een Ward polst voor interesse en waarin hij aangeeft wat hij wil duurt toch geen maanden? Dat kan binnen 2 uur

Het is in ieder geval beschamend. Je hebt de beste technisch manager ooit vervangen door een Heerenveen-flop en een stagiair die vlak voordat hij het beleid moest bepalen nog recent actief was als spits. Nu dat allemaal catastrofaal is verlopen, sta je al een tijdje in je hemd omdat je nog steeds geen TD hebt. Van der Sar heeft ook bijgedragen aan de successen en verdient dus enig krediet, maar dit is toch wel heel sneu. Je moet oprecht oppassen dat je in een jaar niet je grote financiele voorsprong vergooit.

31 maart 2023 om 16:39

Hamstra was helemaal niet de vervanger. Hij was al assistent. Dat Ajax nog steeds geen TD heeft is toch echt de RVC en Van der Sar hun fout.

31 maart 2023 om 16:40

Waarom is het beschamend? De reden is zoals @madmarcel hier onder zegt dus onbekend. 3 totaal verschillende verhalen. Als hij schrikt van het (te lage) salaris dan kan Ajax daar toch niet extreem veel aan doen? Als hij uiteindelijk een tussen jaar wil, kan Ajax daar toch niks aan doen? Alleen als Ajax te weinig daadkracht toonde zijn ze ‘schuldig’. Dat het veel te lang duurt kan je ze sowieso aanrekenen natuurlijk

31 maart 2023 om 16:58

Een jaar lang op zoek gaan naar een vervanger is toch best beschamend toch?

31 maart 2023 om 17:03

Kwaliteit boven kwantiteit, dat is wel gebleken deze zomer 😉. Nee zeker, dat zeg ik ook in m’n laatste zin, dat kan je ze verwijten. Maar de reden rondom Ward is dus niet bekend, dus om dat beschamend te noemen is (voorlopig) onnodig.

31 maart 2023 om 17:04

Dat tussenjaar geloof ik niks van, zo last minute terwijl het allang speelde.

31 maart 2023 om 17:35

Echter is dat niet vd sar zijn taak. De rvc had een TD moeten aanstellen.

Kortom: reden onbekend

31 maart 2023 om 16:46

Dat is toch heel het ding over discussieren. Je krijgt hier van die kranten in feite een hypothese waar je als forumbezoeker dan je licht op kan schijnen. Doe je alles af met 'weten we niet zeker', dan kan je net zo goed dit complete forum sluiten.

31 maart 2023 om 17:00

Ik vind dit wel wat anders. We hebben drie bronnen en drie compleet verschillende verhalen

- gebrek aan daadkracht (whataver that may mean)
- Ward wil eerst pauze
- Ward schrok van de salarisindicatie

Met zulke uiteenlopende verhalen vraag ik me af wat voor bronnen die lui hebben. Tenminste twee van hen zitten er gewoon compleet naast.

Maar goed, om mijn licht erover te schijnen: Dat salaris verhaal klinkt gewoon vreemd. Hij schrok, dat kan, maar kreeg uiteindelijk wat hij wilde. Dat lijkt me dan geen reden om alsnog af te zeggen. Die andere twee verhalen kunnen het prima zijn. Maar met de kwaliteit van de bronnen kan ik er niks mee.

31 maart 2023 om 17:29

Geen bronnen...dit is letterlijk gewoon gokken en een plausibele reden uit je pink zuigen

Dit gaat tijd door en zal veel meer verschillende verhaal tussen zitten.
Teveel onrust bij Ajax. Ik hoop dat snel doorpakken met Duits vervanger. Ronde CL mocht Ajax 2 worden is belangrijk en als dan geen technisch directeur nog is dan word het slecht jaar weer.

-google translate-

Lijkt me onwaarschijnlijk dat het op salaris stuk loopt
Lijkt me ook onwaarschijnlijk dat hij een pauze wil nemen
Beide zaken waren al bekend als het echt zo zou zijn.
Ik denk eerder dat er een ander veel beter bod ligt; of veel meer salaris bij Liverpool of er fietst ineens een andere club voorbij die veel interessanter is dan een Nederlandse club
Ajax moet gewoon voor een Nederlander gaan, maar wel voor een buitenlandse trainer

31 maart 2023 om 17:03

Dat van die pauze kan ik me nog voorstellen. Je wil eerst vol goede moed verder, maar realiseert je dan pas later dat je eigenlijk best moe bent. En die transferzomer begint gewoon direct na het seizoen.

Maar goed, drie totaal verschillende verhalen. Niemand weet of er iets van waar is.

31 maart 2023 om 17:04

Waarom zou ajax voor een Nederlander moeten gaan? Er is werkelijk niks waarom een Nederlander in die rol beter zou zijn dan een buitenlander.

31 maart 2023 om 17:14

Idd snap echt niet waarom het perse een Nederlander moet zijn van een hoop mensen. Gewoon iemand met kwaliteit en al halen ze die van Pluto interesseert me echt geen ene fluit.

31 maart 2023 om 17:15

Omdat een Nederlander weet waar Ajax voor staat/ zou moeten staan.
Opleiden en verkopen aan het buitenland. Elk jaar kampioen worden.
Ik vrees dat een buitenlander te groot zal denken, willen meedoen met de grote jongens. Daar is Ajax te klein voor

31 maart 2023 om 17:23

Ach kom op. Een buitenlander kan je ook prima integreren in de Ajax cultuur. Er lopen meer mensen rond he met een Ajax achtergrond. Nu ga je kwaliteit misschien aan de kant schuiven voor een nederlander die misschien minder goed is in zn werk maar ja een hollander he.

31 maart 2023 om 19:56

En ajax wil doorgroeien. Dan kun je beter een buitenlander halen die inziet hoe groot ajax in het buitenland is. Net zoals de buitenlandse spelers dat veel meer zien dan de Nederlandse spelers. Ajax zou niet moeten staan voor opleiden en verkopen. Ajax zou moeten staan voor opleiden. Verkopen doet iedere club.

31 maart 2023 om 17:21

Meer salaris bij Liverpool? Ik weet niet of je het nieuws hebt gevolgd maar hij wil bewust stoppen bij Liverpool deze zomer.

31 maart 2023 om 18:16

Ja, dat heb ik. Maar ik weet ook dat Liverpool dit niet graag ziet..............hoe haal je hem over?

De juicekanalen zijn er niks bij. Wat een speculaties allemaal van de Nederlandse kranten.

Weer heisa om niks en iedereen weer Van de Sar belachelijk maken. Dit was al maanden bekend, althans dat Ward "ff niks" zou gaan doen. Waarschijnlijk uit fatsoen nog ff in gesprek gegaan, misschien vond hij het stiekem toch een interessante uitdaging, maar uiteindelijk niet voldoende om met Ajax in zee te gaan. Jammer, maar door naar de volgende.

31 maart 2023 om 17:02

Als dit al maanden bekend was, dan had Ajax direct door moeten schakelen. Ajax heeft helemaal niet de luxe om ze te gaan zitten wachten op zo'n onzekere kandidaat.

Haal Marc 'netto' Overmars terug.

Ajax heeft rust en vertrouwen nodig nu, Molenaar, Schip en Bosz moeten Ajax weer Ajax laten worden.
Eruit met die clown

Waarom gaat ward überhaupt praten met Ajax dan als hij een jaar niks wilt doen,hier kan je Ajax niks verwijten

Hmm, dit lijkt me niet te kloppen. Ze zijn naar mijn idee vrij lang met elkaar in gesprek geweest. Als je vantevoren weet dat je rust wilt pakken, dan was dit toch al veel eerder duidelijk geweest.

Hij kon de Arena niet vinden.

31 maart 2023 om 18:06

Die Valentijn Driessen is de grootste schande in deze sport wereld, hij maakt heel veel stuk, laat door zijn gekke beweringen de supporters gek denken, hij moet iets meer hebben als kip kerry, betaald hij het hotel de imago schade van de kip kerry. Hij drijft steeds meer de supporters op tegen Ajax, door zijn leugens, denken mensen de gekste dingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren