Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Tevreden Barcelona overweegt viertal in Eredivisie te stallen’

Laatste update:

Oriol Busquets doet dit seizoen op huurbasis ervaring op bij FC Twente en de ontwikkeling van de middenvelder in de Eredivisie lijkt Barcelona te bevallen. Mundo Deportivo weet dinsdag te melden dat Busquets aankomend seizoen de kans krijgt om de voorbereiding mee te draaien met de hoofdmacht van de Catalanen en daarna waarschijnlijk opnieuw verhuurd wordt. Barcelona is naar verluidt bovendien van plan om meer spelers naar Nederland te sturen, met FC Utrecht als meest waarschijnlijke bestemming.

Er wordt al langer gesproken over een samenwerking tussen de Domstedelingen en Barcelona, al heeft dit nog altijd geen officieel karakter gekregen. Desondanks lijken de twee clubs achter de schermen met elkaar in gesprek te zijn, aangezien bovengenoemde Catalaanse sportkrant een aantal namen weet op te sommen die in beeld zijn voor een verhuurperiode in de Eredivisie.

Het gaat hierbij om de verdedigers Jorge Cuenca (20), Chumi (21) en Guillem Jaume (21), die dit seizoen hun wedstrijden speelden namens Barcelona B. Een en ander is nog wel afhankelijk van het niveau waarop de beloften van Barça volgend seizoen uitkomen. Voordat het Spaanse voetbal werd stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus, streed het elftal van trainer Javier Garciá namelijk om promotie naar LaLiga 2 en als het inderdaad lukt om dit voor elkaar te krijgen, veranderen de plannen mogelijk.

Naast dit drietal zou ook Juan Miranda in aanmerking kunnen komen voor een verblijf in de Galgenwaard. De twintigjarige linksback komt dit seizoen op huurbasis uit voor Schalke 04, maar is vooralsnog niet verder gekomen dan vier optredens in de Bundesliga. Die Knappen zien volgens eerdere geruchten dan ook af van de optie om hem voor een tweede seizoen te huren.

Sport berichtte overigens enkele weken geleden ook over de interesse van Ajax in Pedri, een zeventienjarige aanvaller die momenteel op huurbasis uitkomt voor Las Palmas. Zijn naam wordt door Mundo Deportivo nu echter niet genoemd als een van de spelers die mogelijk op huurbasis naar de Eredivisie verkassen.

Zou jij dit een gunstige ontwikkeling vinden voor FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoewel ik in principle absoluut geen fan ben van huurspelers en zeker gewoon satellietclubje wil worden van Barcelona is een linksback als Miranda zeker welkom. Guwara is gewoon echt veel te matig voor dit niveau en de spoeling is daar dus hartstikke dun. Daarnaast wordt Miranda op Football Manager telkens een fantastische verdediger dus ik zie het wel zitten

14 april 2020 om 11:42

Dan moet je hopen dat ze beter zijn dan Oriol Busquets, want anders kun je Guwara beter laten staan.

14 april 2020 om 11:45

Met Miranda mag je bij Utrecht heel blij zijn. Bij Schalke speel hij niet veel maar vind wel, wanneer hij speelt, dat hij het prima doet. Komt voor Schalke waarschijnlijk net te kort. Maar voor Utrecht zal hij zeer goed zijn.

14 april 2020 om 12:08

Denk dat Miranda zeker wel een versterking zou zijn. Is op zich ook wel een behoorlijk talent. Verder ben ik het er wel mee eens dat je het absoluut niet moet willen, zo'n selectie met veel huurspelers van een grote club. Je weet nooit wat je krijgt en als het wel top blijkt te zijn, ben je er na een jaar weer vanaf.. Dat is geen goede manier om aan je selectie te werken lijkt me, maar om een zwakke plek in de selectie op te vullen is het prima.

14 april 2020 om 12:20

Met Nubel/schubert en Kabak vaak in de basisopstelling koos Wagner vaak voor Oczipka, met zijn ervaring. De paar wedstrijden die Miranda, voornamelijk in het midden van het seizoen speelde viel me op dat hij ongelofelijk veel passie en strijd in zijn spel gooit. Wellicht voor Utrecht dan ook een geweldig maar de Buli als huurling kwam hij tekort om beter te zijn dan ''eigen spelers'' van Schalke.

14 april 2020 om 13:39

Die Pedri is op FM pas bizar

Dit klinkt wel heel cool maar ik hoop toch liever dat volgend jaar St Jago, Mamengi, Culhaci en Pabai speeltijd gaan krijgen....
De laatste tijd is er niet echt iemand van jong Utrecht doorgeschoven naar de basis. Daar moet maar wat verandering in komen naar mijn mening.

Benieuwd hoeveel ze van Oriol Busquets gezien hebben. Wellicht een compilatie van hoogtepunten in 2 minuten, want erg goed is het niet. De beste ontwikkeling voor Barca is dat ze nu direct zien dat ze Oriol Busquets niet met de voorbereiding van Barcelona mee hoeven te laten draaien

14 april 2020 om 12:10

In twee minuten kun je nog niet eens 1 actie van hem in beeld brengen, zo traag is ie. Hoe die ooit bij Barcelona terecht is gekomen is mij een raadsel.

14 april 2020 om 12:42

Buiten zijn naam om was men in La Masia al zeker dat hij Busquets rond zn 21ste wel van de troon zou stoten. Na Cuenca, Bojan, Halilovic, Dongou, Sandro, Sergi Samper, Deulofeu, Kiko, Masip en Planas is ook oriol weer een jongen die niet verder gaat komen dan middenmoot Spanje. Ik kom er trouwens nu achter dat zelfs Edgar Ie bij barca B heeft gespeeld. fantastisch

Volgens mij hebben ze Busquets dan niet zien spelen. Een capabele en/of ervaren coach had Busquets allang op de bank geposteerd. Ik vind Busquets juist de tegenvaller van het seizoen. Hij speelde leuk in de eerste 2-3 wedstrijden, maar daarna werd het snel minder. De afgelopen 4 maanden was hij steevast 1 van de mindere spelers aan de kant van FC Twente.

Als je kijkt naar de financiele slagkracht van de Eredivisie ten opzichte van de overige topcompetities, is het qua aantrekkelijkheid ook wel weer gaaf dat de Eredivisie de 'kraam & opleidingscompetitie' van Europa wordt. Ik heb liever dat hier toptalenten van Barcelona spelen, dan een - met alle respect uiteraard - verdwaalde duitser van 30 jaar.

14 april 2020 om 12:11

Niks mis met een transfervrije verdwaalde duitser van rond de 30. Unnerstahl is gewoon een goede keeper en Schwaab heeft PSV genoeg gebracht (zeker voor een transfervrije speler).

14 april 2020 om 12:50

Gedeeltelijk mee eens. Ik vind dat clubs (in de subtop/middenmoot) altijd als eerste moeten kijken naar mogelijkheden om de club financieel omhoog te werpen en dus voor spelers moeten gaan die ze kunnen kopen en voor een hoger bedrag kunnen verkopen (haller, Bony etc). Pas als je budget klaar is en je kan nog een interessante speler erbij halen door hem te huren zonder teveel kosten te maken dan is dit wat mij betreft interessant voor de competitie. Maar bijvoorbeeld een NAC had helemaal geen keuze in de spelers die City naar ze toe stuurde, die kregen gewoon wat verdwaalde jongens toegestuurd. Bij Vitesse leek het erop dat ze eerst spelers van Chelsea kregen en daarna pas gingen kijken welke posities ze daarna nog moesten versterken. Clubs moeten niet afhankelijk worden van een 'moeder club'. Utrecht verliest deze zomer Hoogma weer. Dus als je dan die Cuenca kan krijgen (linksbenige centrale verdediger) dan is dat misschien een leuke optie. Net als Miranda aangezien Guwara een van de zwakke plekken is. Maar als ze alle 4 komen is je hele verdediging zo ongeveer gehuurd. Dat lijkt me voor niemand een goeie zaak. Het fundament van je financien staat bij de club gewoon op het veld

14 april 2020 om 13:54

Eens, Zidane. Maar waarom zou je spelers huren als je geen behoefte hebt? De voorbeelden die je terecht geeft betreft clubs (nac, Vitesse) die doen omdat hun eigenaar het opdraagt en daarmee inderdaad een 'moeder' club hebben. Je moet het als club natuurlijk ook willen en nodig hebben.

Ik ben mordicus tegen het huren van spelers, al helemaal jonge spelers. Een "veteraan" kan nog eens een jaartje een gat opvullen en kan een directe versterking zijn voor dat jaar. Maar jonge spelers moet je juist voor jezelf opleiden zodat ze eventueel geld op leveren als ze weg willen. Wat heeft FC Utrecht er aan spelers voor Barca op te leiden ?

14 april 2020 om 11:52

In theorie leuk, maar jonge spelers zelf opleiden kost jaren tijd en veel geld, en je hebt geen enkele invloed op de doorstroom. Wat als je volgend seizoen een linksback nodig hebt? Helemaal in het geval van Twente, waar ze zich niet kunnen permiteren om iets zwaks ergens neer te zetten, omdat ze dan direct in degradatiegevaar komen (en ik weet, dat doe je met jonge spelers huren ook)ervaren spelers huren klinkt leuk, maar ze moeten wel beschikbaar zijn en willen komen

14 april 2020 om 12:01

Er zijn in het verleden constructies geweest waarbij de hurende club een percentage van de transfersom kreeg als de speler een paar jaar later werd verkocht. Mocht Utrecht dat realiseren zou dat je standpunt veranderen?

Denk dat de Eredivisie een goede leerschool zou zijn voor talentvolle spelers die het niveau van Barcelona B ontgroeid zijn. Natuurlijk heb je het dan niet over talenten als Riqui Puig of Ansu Fati (die geen tussenstap nodig hebben om aan te sluiten bij het eerste elftal), maar over spelers als Iñaki Peña, Juan Miranda of Alex Collado. Maar laten we eerlijk zijn, van jongens als Chumi of Guillem Jaume wordt geen club in de Eredivisie beter. En ook Jorge Cuenca is een vraagteken. Hij keerde net voordat de competities stil werden gelegd terug van een zware blessure, dus je moet maar afwachten hoe snel hij weer op niveau kan komen. Zijn situatie kan je vergelijken met Oriol Busquets, zowel qua revalidatie van een zware blessure als qua talent. Een club die op zoek is naar een doelman zou zonder problemen Iñaki Peña kunnen huren, een club die op zoek is naar een linksback zou zonder problemen Juan Miranda kunnen huren. Maar die andere jongens zou ik eerlijk gezegd vanaf blijven als Eredivisieclub. Dan kan je beter voor een speler gaan waar je zelf wél economisch gewin uit kan halen.

14 april 2020 om 12:25

Grotendeels met je eens. Ik denk overigens wel dat een Cuenca nog iets kan betekenen voor clubs onderin de middenmoot/clubs op degradatieplekken.chumi & Jaume wordt je niet vrolijk van als Eredivisie club. Busquets al helemaal niet.overigens, hoe staat het er voor met een Puig? Die speelt vrij weinig bij Barca toch? Is het niet verstandig om die ook eens te verhuren aan een middenmoter in Spanje of Nederland eventueel?

Een paar jaar geleden was er misschien sprake van dat Ajax en Barcelona een samenwerkingsverband gingen afsluiten wat betreft het huren en opleiden van Barcelona talenten. Maar goed dat dit plan niet is doorgezet want Barcelona stuurt niet zijn beste talenten maar meer B/C klasse spelers die niet van toegevoegde waarde zijn.

14 april 2020 om 12:01

In iedere discussie over dat mogelijke samenwerkingsverband heb ik aangegeven dat Barcelona bereid moet zijn om een ander kaliber speler op huurbasis te stallen dan degenen over wie er destijds werd gesproken. Denk bijvoorbeeld dat Marc Cucurella echt een versterking voor Ajax zou zijn op het moment dat Tagliafico vertrekt. Maar ook in zo'n situatie moeten beide partijen profiteren, dus misschien moet Ajax ook een financiële incentive hebben om zo'n speler echt een kans te geven.

14 april 2020 om 12:07

Ja als zoiets echt wilt slagen zullen beide clubs goede condities moeten opstellen. Waar beide clubs daadwerkelijk van kunnen profiteren. Als Barcelona nou talenten als Todibo, Cucurella, Puig, Alena had gestuurd dan had Ajax er wel wat aan kunnen hebben. Maar dan niet om te huren maar om te kopen. En dat Barcelona ze dan later weer voor een redelijk bedrag kunnen terugkopen met eerste terugkoop opties. Dan heeft Barcelona er ook nog wat aan dat ze zich hebben kunnen doorontwikkelen.

14 april 2020 om 12:22

Ajax is wel een stapje hoger dan clubs als FC Utrecht.ajax gaat de opvolger van Tagliafico echt niet ''huren''. Met alle respect voor Barcelona/cucurella.als Cucurella gekocht kan worden, zou het als linksback nog best een goede optie zijn om hem te vervangen (als hij betaalbaar is).verder denk ik dat Ajax eerder een Castillo de kans gaat geven op de linksbackpositie (als hij overgenomen gaat worden). Of wellicht dat een Wijndal interessant is als opvolgers. Is immers Nederlands, jong, talentvol, zit veel rek in en hij kent de competitie natuurlijk. Geen aanpassingsproblemen wat dat betreft.enige vraag is: verkoopt AZ een Wijndal aan Ajax? En zo ja, tegen een acceptabel/betaalbaar bedrag? Aangezien het een concurrent is natuurlijk.

Denk dat een Juan Miranda wel wat zou kunnen toevoegen aan een FC Utrecht bijvoorbeeld.prima back die denk ik in de Eredivisie met veel speelminuten zich veel zou kunnen ontwikkelen.denk wel dat hij een club als FC Utrecht / SC Heerenveen / Vitesse nodig heeft (minimaal). Groot talent toch wel op de backpositie.de rest die genoemd worden in het stuk, heb ik niet zo'n hoge pet van op (van wat ik gezien heb van ze).

Ik ben niet direct voorstander van het huren van spelers, maar ook niet principieel tegen. Als het een directe versterking is van het kaliber dat je anders niet zelf kunt binnenhalen, is het een mooie tijdelijke oplossing. Afgaande op de spelers die genoemd worden en het oordeel wat hierover geveld wordt, schat ik in dat Miranda wel een versterking zou zijn voor de linksback. Maar Utrecht heeft toch juist Warmerdam aangetrokken voor die plek? Dan zou een huur heel onlogisch zijn. Oók als bijvoorbeeld Guwara zou vertrekken. Een wisselspeler huren is al een beetje raar, maar ik kan me ook niet voorstellen dat de verhurende club, in dit geval Barcelona, erop zit te wachten dat een speler een jaar op de bank zit.

Ik weet niet...een NAC Breda is er ook niet veel positiever van geworden met hun satelliet functie En om nu te zeggen dat Fc Twente zoveel baat had aan deze jongens...gezien de rangschikking had daar ook gewoon eigen jongens kunnen spelen

De enige huurspeler in de eredivisie die ik mij als een succes herinner is Angelino, die PSV daadwerkelijk verder hielp. Maar omdat er in Eindhoven in die tussentijd niets werd gedaan om het gat na Angelino op te vullen hebben ze vervolgens juist op die plek verschrikkelijk lopen knoeien. Ik herinner mij van jaren terug dat Ajax een paar spelers van Barca huurde. Het werd geen succes, noch voor Ajax, noch voor die spelers. In de zelfde tijd dat de heren Cuenca c.s. plaatsen invulden bij de Ajax selectie had de club veel beter twee/drie eigen jeugdspelers doorgeschoven. Daar had Ajax op dat moment wellicht niets aan gehad, maar die spelers zouden in ieder geval op hoger niveau getraind hebben. Nu liepen die Spanjaarden daar die ook niks toevoegden en onverrichter zaken naar Spanje terug werden gestuurd. Daar had dus helemaal niemand wat aan.

14 april 2020 om 15:41

Bony/Vitesse en Traoré/Ajax waren ook geen slechte zetten. Zo zullen er nog wel een paar zijn die we ff niet meer weten. Helaas wel waar dat t vaak geen supermatch is..

14 april 2020 om 18:16

Angelino is nooit gehuurd door PSV maar gewoon gekocht. Zij het met een terugkoopoptie. Maar koop is koop. Sowieso, huren moet niet de norm zijn maar huurconstructies kunnen altijd bijdragen in het op een korte termijn invullen van een bepaalde positie of linie als daar geen directe opties voor zijn. Dan is huren echt prima, zodat je wat langer hebt om die positie voor een langere termijn in te vullen. Al is 'langere termijn' voor de Eredivisie een lastig begrip. Álle goede spelers hier worden uiteindelijk toch weggehaald en moeten dus vervangen worden. Dat PSV en Ajax soms vier of vijf basisspelers moeten vervangen is eerder regel dan uitzondering. Daar kan best een huurspeler bij zitten. Dat het bij Ajax met die Barcelona spelers geen succes was dat is correct, maar dat wil niet zeggen dat dit bij andere clubs net zo is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren