Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tete ging door een diep dal: ‘Waren dagen dat ik behoorlijk in de put zat’

Laatste update:

Kenny Tete is met Fulham flitsend begonnen aan het nieuwe Premier League-seizoen. Afgelopen weekend hielden The Cottagers Liverpool knap op 2-2. Voor Tete was er bovendien persoonlijk succes. De rechtervleugelverdediger nam bij de openingstreffer de assist voor zijn rekening en stond daarmee aan de basis van het behaalde punt van de promovendus. De voormalig Oranje-international heeft één belangrijk doel: fit blijven.

Voor Tete is het een loodzware voorbereiding geweest. De verdediger moest vorig seizoen een groot gedeelte van het seizoen missen vanwege een hamstringblessure, maar werd deze zomer volledig uitgeknepen door manager Marco Silva. "Lang niet iedereen was toen happy", doelt Tete in het Algemeen Dagblad op de zware voorbereiding. "Maar nu plukken we er de vruchten van. We moesten keihard werken, in de wetenschap dat je later een beloning krijgt voor die investering. Je wilt niet degraderen, maar als dat toch gebeurt, moet je een man zijn. Blijven én doorgaan."

Fulham keerde dit seizoen na een jaar afwezigheid terug in de Premier League. Afgelopen seizoen kroonden de Londenaren zich tot kampioen in de Championship. De blessure van Tete was een flinke smet op de succesvolle jaargang, zo vertelt hij. "In die periode heb ik veel tijd gehad om na te denken. Ik geef eerlijk toe dat er dagen waren dat ik behoorlijk in de put zat. Ik wil met Fulham in de Premier League blijven, goede wedstrijden spelen en fit blijven. En genieten van het leven, als familie en als persoon. Dat doe ik nu. Ik heb mijn team écht kunnen helpen met mijn optreden."

BBC-analist Rio Ferdinand was vooral te spreken over het optreden van Harvey Elliott tijdens Fulham - Liverpool. De aanvaller kwam vijf minuten na rust binnen de lijnen voor Thiago Alcántara en maakte een ijzersterke indruk op het clubicoon van Manchester United. "Hij had een grote invloed op de wedstrijd", aldus Ferdinand. "Ik hoop dat we nog veel gaan zien van de wisselwerking met Mohamed Salah en Trent Alexander-Arnold aan de rechterkant. Ik hoop nog veel van hem te zien dit seizoen, hij brengt een andere creativiteit."

Gaat Fulham zich handhaven in de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
10 augustus 2022 om 10:59

Zolang we met De Vrij, Van Dijk, De Ligt en Ake 4 uitstekende centrale hebben, ga ik ervan uit dat we met Dumfries en Timber geen andere back nodig hebben op rechts. En als je dan toch iemand een kans wil geven, geef hem dan aan Karsdorp.

10 augustus 2022 om 11:24

Karsdorp als wingback kan zeker. Maar hoop ooit weer op 4-3-3 in Nl elftal.

10 augustus 2022 om 11:41

Ik vind Timber gewoon één van de centrale verdedigers. Hij moet mee, maar zeker niet als wingback. Daar is hij totaal ongeschikt voor

10 augustus 2022 om 11:42

Frimpong zou wat mij betreft ook een goede optie zijn. Laat het nu toch al een tijdje zien bij Leverkusen. En dan heb je ook Veltman nog die het al meer als een jaar uitstekend doet in de PL, al staat hij nog wel achter de bovengenoemde spelers.

10 augustus 2022 om 13:09

Tete is een A-typische NL back. Enorme taaiheid in de duels, redelijk snel en fysiek sterk. Maar hij mist het gogme en de drive om ook in balbezit van toegevoegde waarde te zijn. Dat is zonde want hij is voetballend helemaal niet onaardig. Maar dat zit er gewoon niet in. Zal 9 van de 10 keer een bal zonder risico spelen, ook al staat hij op de achterlijn van de tegenstander.

Los van dat ik veel respect heb voor Tete - blijven knokken na blessures, tribuneplaatsen en degradaties - vergroot dit mijn respect voor Arjen Robben nóg veel meer. Je leest hier vaak hoe een blessure er mentaal inhaakt. Daarvan had Robben er bij wijze van spreke een per seizoen. En telkens kwam hij terug.

10 augustus 2022 om 11:02

Klopt, hij leek er bijna immuun voor. Dat is knap, maar deels ook geluk. Het is een kwaliteit die je niet af kan dwingen.

10 augustus 2022 om 12:59

Jij hebt gisteren de comment van defender4 onder het artikel van Peet Bijen ook gelezen zo te zien

Heb toch altijd wel een zwak gehad voor Tete. Was al fan van hem toen hij bij Ajax speelde en baalde er toen ook wel van toen hij zijn basisplek onder Bosz kwijtraakte. Aanvallend is hij dan misschien niet de beste, maar zo slecht als velen deden voorkomen vond ik hem aanvallend ook weer niet en verdedigend stond hij altijd wel zijn mannetje. Vooral zijn tackles vind ik altijd echt een genot om naar te kijken en was toen hij basisspeler bij Ajax was, toch wel een van zijn handelsmerken.

Bij Lyon helaas nooit echt onbetwiste basisspeler geweest en bij Fulham was hij dat vorig seizoen wel, als hij fit was. Hoop dat hij dit seizoen ook gewoon fit zal blijven, want denk dat hij best wel goede kansen heeft om basisspeler bij Fulham in de Premier League te worden. Maar ik vrees het eigenlijk een beetje, want met Mbabu heeft Tete wel een goede concurrent erbij gekregen want Mbabu is ook gewoon een goede back die het de afgelopen seizoenen altijd prima deed als hij speelde bij VFL Wolfsburg.

Als Tete basisspeler blijft, zal hij denk ik ook wel een optie zijn voor het Nederlands-elftal. Niet als basisspeler, want ik schat Dumfries wel wat hoger in. Maar als stand-in lijkt hij mij ook gewoon goed en vind hem sowieso niet minder dan Hateboer, die ik eigenlijk altijd vind tegenvallen bij het Nederlands-elftal. Hateboer is naar mijn mening echt typisch zo'n systeemspeler die vooral goed presteert als hij op de juiste manier wordt gebruikt in het juiste systeem, en dat is het geval bij Atalanta Bergamo meestentijds.

En verder heb je Frimpong ook nog rondlopen bij Leverkusen. Deed het tot zijn blessure heel goed bij Leverkusen, maar is nu op de weg terug nadat hij vlak voor zijn oproep bij het Nederlands-elftal in maart geblesseerd raakte. Als hij zijn vorm van voor zijn blessure weer haalt, dan is hij ook gewoon een hele goede back en dan wordt het denk ik wel wat lastiger voor Tete om weer bij het Nederlands-elftal te komen.

10 augustus 2022 om 11:45

De sliding van Tete was zeker een handelsmerk maar tegelijkertijd is het ook een laatste redmiddel wat betekent dat het daarvoor al ergens is mis gegaan. Wat Frimpong betreft met je eens, die mag in de komende interlandperiode wel een kans krijgen wat mij betreft.

10 augustus 2022 om 12:48

Laatste redmiddel of niet, je lwam hem nooit voorbij. Dat is wat uiteindelijk geldt.

10 augustus 2022 om 12:16

Als Geertruida back blijft spelen komt hij naar mijn idee veel eerder in aanmerking. Voetballend en verdedigend beter. Daarbij vergeet je Karsdorp te noemen, die is echt wel beter dan Hateboer.
Tete heeft die sliding vaak nodig omdat hij verkeerd gepositioneerd staat.

10 augustus 2022 om 12:27

Karsdorp was ik inderdaad vergeten, maar die vind ik meestal niet zo bijzonder. Vind Karsdorp wel beter dan Hateboer, maar vind Dumfries juist weer beter dan Karsdorp en ook als Frimpong dit seizoen weer speelt als het afgelopen seizoen, vind ik Frimpong ook beter dan Karsdorp. Het verschil met Tete vind ik dan wel weer minder groot, want Karsdorp en Tete doen niet onder voor elkaar vind ik.

Ook Geertruida was ik eigenlijk vergeten. Ik zie eigenlijk een centrale verdediger in hem, maar iedere keer als ik hem bij Feyenoord zie spelen vind ik hem beter als rechtsback dan als centrale verdediger. Misschien dat hij dan toch gewoon als rechtsback gebruikt moet worden, en die schat ik dan ook wel hoger in dan Karsdorp en Tete en misschien wel gelijkwaardig aan Frimpong of niet heel veel minder dan Frimpong.

Maar ik hoop ergens wel dat zowel Dumfries als Frimpong en Geertruida mee zullen gaan naar het WK. Dumfries en Frimpong als rechtsbacks, Geertruida ook als rechtsback maar ook eventueel als centrale verdediger. Ik hoop dan eigenlijk op zo'n opstelling (zie opstelling).

Bijlow
Timber
van Dijk
de Ligt
Dumfries
de Jong
Koopmeiners
Malacia
Berghuis
Bergwijn
Depay

Prima verdediger, maar aanvallend echt bijzonder matig in mijn ogen.
Vooral zijn sliding vond ik altijd enorm sterk.

Ik denk dat Tete voor het Nederlands Elftal niet direct meer een optie gaat worden, als ik puur kijk naar zijn concurrenten.

Dumfries, Frimpong & Karsdorp zouden mijn eerste (wing)backs zijn. En dan heb je in mijn ogen nog een Geertruida die ik daar erg sterk vind spelen bij Feyenoord tot nu toe.
Teze en Tete kunnen er ook, maar vooral van Teze is dat niet zijn sterkste plek.
Jurrien Timber kan er ook spelen, maar hem zie ik ook liever als Rcv.

Dumfries - Frimpong zouden de twee beste (wing)backs zijn in mijn ogen. Frimpong deed het uitstekend ibj Leverkussen, is weer fit en daarnaast is hij ook nog eens razendsnel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren