Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tete geniet bij Ajax: 'Hij heeft van mij een monstertje gemaakt'

Laatste update:
/

Kenny Tete is in korte tijd tot basiskracht van Ajax uitgegroeid. De rechtsback krijgt van Frank de Boer de voorkeur boven Ricardo van Rhijn en beschaamt het vertrouwen van de oefenmeester allerminst. "Het is met mij heel erg snel gegaan", erkent Tete, negentien jaar, in gesprek met Goal. "Het ene moment kent niemand je en nu opeens iedereen. De afgelopen weken zijn mij erg goed bevallen."

Tete is al lange tijd hard aan het trainen om topfit te worden en kan daardoor nu makkelijk twee wedstrijden in de week spelen. "Ik train bijvoorbeeld extra voor mijzelf. Ik doe dat wel gewoon bij Ajax op De Toekomst, maar wel met een personal trainer. Hij heeft van mij eigenlijk ‘een monstertje’ gemaakt."

Tete denkt naar eigen zeggen niet aan Jong Oranje of het Nederlands elftal. Toch is de kans groot dat Danny Blind de naam van de tiener heeft genoteerd. Gregory van der Wiel speelt niet bij Paris Saint-Germain, Daryl Janmaat maakte zaterdag geen goede indruk bij Newcastle United en Paul Verhaegh is al enige tijd niet meer in beeld. "Nee joh, ik weet niet eens of ik daar goed genoeg voor ben. Ik merk het allemaal vanzelf wel", benadrukt Tete.

Kenny Tete is beter dan Ricardo van Rhijn

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Speelt tot nu toe erg goed maar ik denk dat het nog een beetje vroeg is voor hem om voor het Nederlands elftal te spelen.

17 augustus 2015 om 10:48

Tsja.. dat wel. Maar wat mij betreft mag 'ie wel in de selectie worden opgenomen. Is fysiek behoorlijk sterk, heeft een goeie techniek en is niet zo onbehouwen als Janmaat.
Hetzelfde geldt voor El Ghazi. Natuurlijk is hij nog lang geen wereldtopper. Maar Arjen Robben wordt op den duur wel steeds minder snel. Het is goed om er dan al iemand te hebben staan die hem opvolgt.

17 augustus 2015 om 10:49

El Ghazi gaat voor Marokko kiezen

17 augustus 2015 om 10:51

ja om hem in de selectie te hebben zou inderdaad wel kunnen. Kan hij alvast een beetje proeven aan het grote werk.
En El Ghazi zou ik zeker ook wel meenemen in de selectie. Zou inderdaad een prima opvolger kunnen worden voor robben.

17 augustus 2015 om 10:52

@ donniedoezoe; Is dat al zeker ja?

17 augustus 2015 om 11:22

@donniedoezoe: Dat zeg je goed, "gaat". Er is dus nog niks gekozen. Daarnaast is dat 'nieuws' naar buiten gebracht door de vriend van de achterneef van de tante van El Ghazi of iets dergelijks. Zolang die jongen zich niet zelf uitspreekt, zou ik hem gewoon eens oproepen als bondscoach zijnde.

17 augustus 2015 om 11:28

Promes verdient het op dit moment wel meer dan El Ghazi.

17 augustus 2015 om 11:36

El Ghazi gaat voor NL kiezen sws, hy ziet
Zelf ook wel in dat kiezen voor Marokko alleen puur een geloofskwestie zal zijn. Als die ambities heeft kiest die voor NL , marokko is al duizend jaar niet actief geweest op een eindtoernooi en dat zal ook niet snel gebeuren ondanks dat er veel talenten zijn die ook voor Marokko zouden kunnen uitkomen. El Ghazi ziet toch zelf ook wel dat die samen met Promes 1 van de weinige echte buitenspeler is die Robben kan opvolgen bij het NLelftal...

17 augustus 2015 om 11:43

nee.

17 augustus 2015 om 11:45

@-World-: Promes heeft z'n kansen wel gehad. El Ghazi deed het trouwens uitstekend tegen Alba, tegen Barcelona afgelopen seizoen. Ik vind het jammer dat daar zo weinig over gesproken is. Ik vond hem in die wedstrijd echt weergaloos. Zocht hem telkens weer op. Draaide zelfs open, terwijl Alba op een meter stond. Dan heb je wel durf hoor! Want dan moet je zélf nog op snelheid komen om er langs te gaan.

Ik hoorde Derksen vrijdag weer dom lullen dat El Ghazi niks presteerde in de return tegen Wien. Maar dat is onzin. El Ghazi stond telkens tegenover twee man. Dan wordt het zelfs voor Hazard en Alexis Sánchez lastig!

On topic: Ik zou niet weten waarom je Tete niet zou moeten oproepen. Janmaat maakt heel vaak inschattingsfouten en pakt vaak domme kaarten. Tete is nu in topvorm. Ik wil niet zeggen dat je hem er altijd bij moet nemen. Maar hij doet het NU goed, dus grote kans dat 'ie niet ineens terugvalt. Nederland - Ijsland wordt gewoon in de Arena gespeeld, dus dan hoeft 'ie daar ook niet meer aan te wennen.

17 augustus 2015 om 13:09

Ow ja? Dat zou ik wel jammer vinden. Nederland komt nu nou niet echt om in de goede vleugelspelers...

17 augustus 2015 om 17:10

@ Rickkidinho

geloofskwestie? Gelooft hij in de koning van Marokko ofzo?

Ot:
Tete is niet iemand die snel onder de indruk lijkt, hij speelt heel volwassen en vol met pit. Ik denk dat hij bij oranje niet teleur zou stellen, ik acht van der Wiel en Janmaat nog wel verder op dit moment, maar als ze uit vorm zijn zou ik gewoon Tete opstellen.

17 augustus 2015 om 10:49

Idd, vind gwn dat vd Wiel eerste RB moet zijn

17 augustus 2015 om 10:53

Ja vind ik ook vd Wiel heeft de meeste ervaring en heeft het vorig seizoen prima gedaan bij Psg.

17 augustus 2015 om 11:01

Speelt Van der Wiel wel in het tweede van Psg? Want als hij helemaal niet speelt dan denk ik niet dat hij een optie is voor Oranje.

17 augustus 2015 om 12:57

Dat weet ik eigenlijk niet. Hij moet inderdaad wel ergens wedstrijden spelen.

17 augustus 2015 om 11:01

Tegenwoordig wordt je al Oranje ingepraat na een handvol goede wedstrijden. Laten we nuchter blijven en eerst een paar maanden aanzien. AZ is leeg gekocht en Willem II thuis zijn nou geen tegenstanders die je niet tegen komt bij het Nederlands elftal...

17 augustus 2015 om 12:56

Ja inderdaad ik denk ook dat we even rustig moeten kijken hoe hij zich ontwikkeld dit seizoen. Maar hij begint in ieder geval al goed ook in de voorbereiding tegen wolfsburg vond ik hem goed spelen maar dat is natuurlijk ook maar een oefenwedstrijd.

17 augustus 2015 om 13:48

Vind ik niet , als je goed bent dan ben je goed! Dan moet je niet kijken naar leeftijd. Stel je selecteert Tete en Janmaat en op de training is Tete een van de uitblinkers, Janmaat traint wat minder, dan stel je toch gewoon Tete op?

Hij speelt goed, maar dat deed Van Rhijn ook in zijn eerste seizoen. We zullen zien wat hij er volgend seizoen van bakt.

17 augustus 2015 om 10:51

Eens, bij Ajax wordt een speler gewoon wel erg snel vervangen voor een nieuw talent. Zelfde gebeurde bij vd Wiel en V Rhijn. Overigens is het nu ook best zonde dat Van Rhijn als rechtback is gebruikt. Bi zijn debuut maakte hij een sterke indruk als centrale verdediger, net als Van der Wiel overigens.

17 augustus 2015 om 10:52

En heel dit seizoen natuurlijk

17 augustus 2015 om 12:14

Speelde met vlagen goed, maakte tegen Rapid een aantal belangrijke fouten. Deze worden in tegenstelling tot de eredivisie in het internationale voetbal afgestraft. Deze jongen hoeft nog een tijdje niet aan Oranje te denken. Jong oranje is een mooie stap voor deze jongens. Daarboven hebben Vdwiel en Janmaat nog een behoorlijk stapje voor.

Veel te vroeg om zo'n conclusie te maken (poll). Toen vd Wiel weg ging bij Ajax vond iedereen ineens van Rhijn een veel betere back. Ook Tete zal een mindere fase krijgen. We moeten eens ophouden met spelers prijzen of afkraken die net een handvol wedstrijden hebben gespeeld..

17 augustus 2015 om 10:51

Klopt, Ricardo speelde in het begin ook bijzonder sterk en ving het verlies van van der Wiel prima op.

Dit is echter net een iets andere situatie. Tete heeft van Rhijn uit de basis gespeeld, nu speelde van Rhijn het afgelopen seizoen als een natte krant maar toch, zie hem niet zomaar terugkeren.

Oranje zou wel erg vroeg zijn maar wie dan inderdaad? Zou toch nog op van der Wiel gokken, en eventueel Tete achter de hand?

17 augustus 2015 om 11:27

Van Rhijn heeft zijn niveau van het eerste half jaar nooit meer behaald. Hij was toen echt heel goed. Vreemd dat hij elke seizoen minder wordt.

17 augustus 2015 om 10:53

Precies, die wedstrijd tegen United op Old Trafford toen speelde hij echt geweldig. Werd toen nog geroemd door Neville volgens mij.

Wat betreft het Nederlands elftal staat Vd Wiel nog op 1 en Janmaat op 2. Het EK zal wel te vroeg komen voor Tete maar als hij zich zo door blijft ontwikkelen staat hij met het WK van 2018 gewoon in de basis.

17 augustus 2015 om 11:30

Nou, Janmaat bakt er de laatste tijd ook weinig van hoor. Vorig jaar was het al matig maar die lijn trekt hij in het nieuwe seizoen gewoon door.

17 augustus 2015 om 12:06

Rio Ferdinand was lovend over hem! Hij stuurde een tweet de lucht in met las ik het goed kan herinneren iets van 'full class back'.

17 augustus 2015 om 10:56

Tuurlijk kan je zoiets pas achteraf zeggen. Maar je kan al wel vaststellen dat Tete kwaliteiten heeft waarin hij gewoon beter is dan Van Rhijn. Hij is veel feller, heeft meer power en kan gewoon beter verdedigen. Opbouwend is Van Rhijn (en vd Wiel en Janmaat) nog beter. Maar als je als ervaren speler wordt voorbijgestreefd door een tiener dan moet je toch achter je oren krabben..

17 augustus 2015 om 11:04

Ik had liever van Rhijn nog een seizoen de kans gegeven. Met deze jonge verdediging had hij, met zijn ervaring, niet misstaan. Bovendien is van Rhijn een speler die de leidersrol kan oppakken die de verdediging nu zo mist

17 augustus 2015 om 12:58

Van Rhijn heeft vorig seizoen al kansen zat gekregen en geen 1 aangegrepen. Dan ben je in mijn ogen niet geschikt om een leidersrol op je te nemen ook al ben je 1 van de spelers met ervaring. De beste speelt en dat is op dit moment Tete. Neemt niet weg dat het gaandeweg dit seizoen kan veranderen. De meeste jonge spelers krijgen te maken met een dip.

Komop jongens, dit wordt echt zoals hij zelf al beschrijft een monster. 19 jaar en menig linksbuiten schijt nu al in zijn broek. Bikkelhard, snel , zieke sliding(vermogen), kort dekken, fysiek een beest. Typische ouderwetse rechtsback waar er maar weinig van zijn. tegenwoordig moet je leuk meevoetballen dit kan kenny beest minder maar boeit mij echt niet. Wil dat de linksbuiten wordt uitgeschakeld en dat kan die nu al zeer goed.

17 augustus 2015 om 13:48

Precies, verdedigend ijzersterk. Aanvallend nog een beetje druistig. Maar de kerncompetentie van een verdediger moet nog altijd verdedigen zijn. Hij met Riedewald, Sinkgraven en Bazoer moeten de gezichtsbetalers van Ajax worden. Hopen dat Klaassen en Cillessen nog een tijd blijven. De rest is goed, maar wel vervangbaar. Dijks, Veltman, Gudelj en de hele voorhoede. Zijn prima spelers, maar niet die het verschil gaan maken. Daarom hopen op een goede terugkeer van Zivkovic en doorbraak van Cerny en eventueel dat El-Ghazi dit over langere tijd vast blijft houden. Dan nog Nouri, v.d Beek en 2 top verdedigers en het grootste gedeelte staat.

Goed begonnen aan dit seizoen. Het ziet er af en toe nog wat ongecontroleerd uit maar dat zal wel te maken hebben met de drang hebben om zichzelf te bewijzen. Wat ik mooi vind om te zien is dat het duel niet schuwt en zijn directe tegenstander laat merken dat hij er is.

Zou niet best zijn als zo'n jochie al gelijk naar het grote oranje moet.
Maar ja...vd wiel speelt niet.
Janmaat is echt dramatisch slecht op het moment

misschien toch Dirk nog maar even 2 potjes als rechtsback XD

17 augustus 2015 om 11:30

Hoezo is Janmaat dramatisch? Hij heeft zich in zijn eerste seizoen heel goed staande gehouden in de Premier League en speelde vorige week nog een goede wedstrijd. Eén zwaluw maakt nog geen zomer zeggen ze wel eens, en dat geldt wat mij betreft ook met Janmaat. Eén slechte wedstrijd maakt nog niet dat hij niet goed genoeg is voor Oranje.

17 augustus 2015 om 11:41

vorige week goed???

Laat ik voorop stellen dat ik geniet van Tete en hij heeft die basisplek echt aan zichzelf te danken maar ik loop al zo lang mee bij Ajax dat ik weet dat zulke jonge talenten altijd een terugslag krijgen en dan zal de Boer weer een beroep moeten doen op v. Rhijn.

Moet eerst maar eens een heel seizoen presteren. Vind hem bv nog niet beter dan Kevin diks van vitesse. Is als rechtsback al aan zijn tweede seizoen bezig bij vitesse en is nu ook weer basis speler

17 augustus 2015 om 11:39

Je naam zegt al dat je niet objectief bent. Diks is een leuke speler, maar hem zie ik nog niet zomaar in oranje spelen. Tete ook niet, maar die speelt wel bij ajax en dat is toch even wat anders dan vitesse

17 augustus 2015 om 11:45

Waarom is ajax anders dan vitesse? Ze spelen allebei in de zelfde competitie en ajax speelt ook geen CL voetbal, dus daarop is het ook geen grote voordeel. Verwacht dat vitesse evenals ajax voor CL voetbal zal gaan spelen in de competitie, dus wat is nou echt het verschil?

17 augustus 2015 om 11:54

Moet ik jou nou echt uitleggen wat het verschil tussen Vitesse en Ajax is?

17 augustus 2015 om 12:04

Ja vertel maar? Wat is dit seizoen het verschil qua wedstrijden dat ze gaan spelen?

17 augustus 2015 om 12:11

Bij ajax is de concurrentie nou eenmaal sterker.

17 augustus 2015 om 12:55

Nou als het goed is, minstens 6 europese wedstrijden in de Europa-League. En natuurlijk ligt er bij Ajax meer druk dan bij Vitesse.

17 augustus 2015 om 12:57

Hij had vorig jaar jaar Wallace en van Leerdam als concurrenten. Nou niet bepaald hele slechte spelers. Daarnaast maken concurrenten je sterker.

17 augustus 2015 om 13:22

FcDa..

Dat snap je zelf toch ook wel? Druk misschien?? Waarom denk je dat veel spelers het leuk doen bij een suptopper maar het bij een ajax/psv of feyenoord niet meer kunnen of laten zien?
Dit is tevens de reden dat veel spelers die bij suptoppers spelen een tussenstap naar nlse top maken en niet direct een stap maken naar buitenlandse competities. Spelen in de top word je beter van door betere concurrentie en de druk die erbij komt kijken, kan je als speler daarmee omgaan zullen betere clubs op de stoep staan en dus logischerwijs ook het nederlandse elftal.

17 augustus 2015 om 13:54

Daarin heb je gelijk. Maar vergeet niet dat Diks een jaar jonger is en je bij vitesse ook niet zomaar je plek krijgt. Daar moet je er ook hard voor werken. Ik vind dat je bij ajax wel dusdanig meer moet laten zien dan een speler bij bijvoorbeeld vitesse.

17 augustus 2015 om 16:44

Dus omdat hij een jaar jonger is is hij beter?

Kevin Diks?? Gedraag je vitessefan3. Als je Kenny ziet spelen ( ook in de jeugd) weet je dat dit de toekomstige rechtsback wordt van Oranje. Maargoed ik ben zeker een ajacied en ben goed in ophemelen volgens jullie allemaal. Mark my words Kenny is over twee jaar vast bij Oranje als het al niet eerder is.

17 augustus 2015 om 11:43

Hij moet zich gedragen, maar waarom moet hij zich gedragen en roep jij om Tete in Oranje? Zo veel minder doet Diks het niet bij Vitesse. Zorgde nog met een prachtige assist voor een goal bij Vitesse. allebei moeten nog genoeg wedstrijden spelen voor ze aan Oranje mogen denken.

17 augustus 2015 om 13:29

Doet het goed bij vitesse, misschien net een suptop club in NL. Tete speelt goed bij Ajax, de kans dat je dan opgeroepen word is natuurlijk groter dan bij vitesse, das logisch.. Zie ook mijn reactie hierboven.

Blijft tete zo spelen dan komt die kans vanzelf, waarschijnlijk eerder dan dat diks de kans krijgt zelfs als hij net als tete een goed seizoen zal draaien. Speelt diks nu bij psv of feyenoord een heel jaar lang de sterren van de hemel is het een ander verhaal, in mijn ogen ook logisch.. Het is namelijk veel moeilijker om bij een topclub uit te blinken!! Veel meer concurrentie en druk! Denk dat diks bij ajax en bij psv niet aan de bak komt, bij feyenoord zal die kans groter zijn al vraag ik me zelfs af of hij daar aan spelen toe zal komen?

17 augustus 2015 om 13:33

Ps overigens geen sneer naar feyenoord! Vind Karsdorp geen superback. Arias en tete(ook van rhijn) vind ik beter. Imo zou diks dus bij feyenoord de meeste kans op speelminuten hebben al denk ik dat diks ook bij feyenoord zal gaan banken achter karsdorp!

17 augustus 2015 om 13:50

Diks speelt Karsdorp er niet (zomaar) uit. Karsdorp heeft voor Feyenoord de toekomst. Is ook pas 20 jaar oud en is van een aanvallende middenvelder naar een back gegaan. Als je dan in zo'n korte periode dit laat zien, dan ga je er niet snel uitgespeeld worden. Hij mag nog wel wat details leren van een echte verdediger, maar aanvallend is het prima in orde.
Gisteren zijn pass gezien op Bilal waaruit uit eindelijk gescoord werd?
Maar gelukkig praat men Karsdorp niet Oranje in. Laat hem maar lekker op de achtergrond beter worden. De druk die komt kijken bij het Nederlands elftal mag lekker iemand anders invullen .

17 augustus 2015 om 16:58

Helemaal gelijk! En ja, die pass was schitterend! Dat zie ik bijvoorbeeld Tete niet 123 doen.
Wel moet hij verdedigend wat bijschaven maar wat hij laat zien na zijn positiewisseling is bewonderenswaardig! Potentie is zeker aanwezig, ben benieuwd hoe ver hij over 1 a 2 jaar is.

Doet het vooralsnog goed bij Ajax. Zit een goede kop op ook, dat merk je uit zijn antwoord op die onzinnige vraag van de journalist. Net zoals bij Dijks vorige week de vraag over Oranje, nu Tete.

Laat beide heren maar eens een seizoen goed spelen en kijk na het EK in 2016 of je ze kunt gebruiken. Dat Janmaat 1 rukduel speelt, wil niet zeggen dat hij een heel klote seizoen speelt. Dat vdwiel er niet bij gaat zijn is dan weer logisch, die speelt niet bij PSG en moet daar weg om nog kansen te maken.

Het lijkt mij niet meer dan logisch dat Tete op korte termijn aansluit bij het Nederlands elftal. Het beleid was de laatste tijd toch al dat iedereen die 45 minuten goed speelde mag aansluiten, en daarnaast loopt er niet echt iets beters rond. Verhaegh is al een tijdje uit beeld en Van der Wiel en Van Rhijn spelen allebei niet. Dan kom je al snel uit bij Janmaat (die speelde dit weekend enorm slecht, maar speelde de wedstrijd daarvoor gewoon heel solide), maar we weten allemaal dat één rechtsback in de selectie niet genoeg is.
Begrijp me niet verkeerd, ik wil Tete echt niet te kort doen. Sterker nog, ik ben er heilig van overtuigd dat hij op termijn de vaste rechtsback van Oranje kan worden. Ik ben enkel van mening dat zijn debuut door de omstandigheden wat vervroegd gaat worden.

Hij maakt wel tegen Rapid een grote fout. Waardoor de 2-0 kwam.

Gaat snel? Van mij had hij vorig jaar al mogen debuteren/25 wedstrijden mogen spelen! Goed dat hij uiteindelijk (net op tijd) zijn debuut heeft gemaakt. Een back naar mijn hart, laat het aanvallen maar aan el ghazi over, een voorzet vanuit de 2e lijn kan tete heus wel geven..laat hem maar ruimte creeeren voor el ghazi, verdedigend staat hij zijn mannetje, 1 minpunt, kan niet goed koppen/timen.

Dit en volgend jaar zoveel mogelijk wedstrijden spelen, dan klopt Oranje voor het EK vast wel aan de deur...

Het Nederlands elftal klinkt wel heel opportunistisch. Die jongen heeft net 4 wedstrijden in de basis bij Ajax 1 op zijn naam staan, waarvan de CL wedstrijden ook nog met een dramatisch resultaat werden afgesloten.

Toch heeft NL wel een probleem op de rechtsback positie, vooral omdat de beoogde spelers bij hun clubs allemaal geen rol van betekenis meer spelen of slecht presteren.

Mocht Nederland zich niet plaatsen voor het EK, dan moeten ze direct gaan bouwen met de nieuwe lichting en alle oudjes niet meer oproepen. Halen ze het EK wel, dan is dat een mooie leerschool, maar kunnen ze nog altijd beter investeren in de jonge garde dan proberen zover mogelijk te komen met de oude garde (en dan in de kwartfinale uitgeschakeld worden).

17 augustus 2015 om 11:49

En met investeren in de jonge garde bedoel ik spelen met het elfal dat er vanaf 2020 moet staan, zoals bijvoorbeeld bijgevoegde opstelling. Daarnaast nog aangevuld met spelers als Promes, Martens Indi, Kongolo, en mogelijk andere jonge gasten.

Ik zou alleen niet kunnen bedenken wie de spits van de toekomst is! Ik zie nog weinig/geen spitsen die de top kunnen bereiken.

Cillessen
Tete
de Vrij
van Dijk
Willems
Klaassen
Bazoer
Wijnaldum
El Ghazi
????
Depay
17 augustus 2015 om 11:54

Als je het over 2020 hebt, dan kan ik die spits wel voor je invullen: Zivkovic. Heeft het in zich om een grote meneer in het voetbal te worden en heeft nog ruim 5 jaar om zich naar dat niveau te knokken.

17 augustus 2015 om 12:41

Janmaat werd vorig seizoen uitgeroepen tot beste speler van Newcastle in zijn eerste jaar en na 1 slechte wedstrijd hoort hij niet bij oranje?

Je moet El Ghazi gelijk erbij halen, al is het alleen al om de keuze vast te stellen. Volgens mij wilt hij voor Magreb spelen

@mees en @bazoer hoezo zegt mijn naam dat ik niet objectief ben? Kan zelf ook beoordelen wie ik een betere speler vindt. Heb aangegeven dat ik diks niet minder vindt dan tete. Beide jonge talentvolle spelers. Diks heeft er echter al een vol seizoen eredivisie opzitten en heeft Leerdam en wallace (chelsea) als rechtsback eruit gespeeld. Ook nu weer vast basiskracht bij vitesse. Ook wij spelen eredivisie dus geen andere tegenstanders. Daarnaast heb ik niet gezegd dat ik diks als toekomstige Oranje kandidaat zie of wel?

Doet het goed en zo'n prachtige reactie kan ik altijd wel waarderen. Heerlijk nuchter.

Ik heb een zwak voor spelers die veel tackels maken en dus ook voor Tete. Als je objectief kijkt, zie je wel dat hij dit teveel doet. Neemt niet weg dat zijn manier van spelen mij bevalt.

Voor het NL elftal is het natuurlijk veel te vroeg. Helemaal als je bedenkt welke belangrijke wedstrijden er nu voor het NL elftal aankomen.

We moeten natuurlijk afwachten hoe hij zich ontwikkelt, maar hij is goed begonnen. Ik vind het toch heel opvallend hoe de Ajaxverdediging zich ontwikkelt. Vorig jaar de minst gepasseerde met als beste speler Veltman en daarna van Rhijn. De eerste is nu de slechtste verdediger en de tweede is uit de basis gespeeld. De 3 nieuwe verdedigers zien er goed uit in de laatste wedstrijden en ontwikkelen zich heel goed. Voor Riedewald en Tete is Oranje nog te vroeg, maar ik zou Dijks nu al meenemen nu Willems geblesseerd is. Hij zou een prima vervanger zijn, zodat Blind op het middenveld kan blijven, waar we hem hard nodig hebben.

Vergeet iedereen die goal tegen Rapid niet, Nadat hij zijn linksbuiten had geïntimideerd, scoorde deze jongen de 2-2 door hem ff voorbij te lopen en 1ste paal binnen te tikken. Vind Karsdorp trouwens niets minder dat deze knul.

Heb 4 wedstrijden van hem gezien, in twee matig en in twee prima. En in de prima wedstrijden speelde hij tegen Vaarnhold(az) en de tweede tegen Andrade(wii).

Laat ze het voorlopig nog maar even met de 'oude garde' doen. Bazoer, Riedewald en Tete kunnen zich beter eerst in alle rust een heel seizoen in de eredivisie spelen bij Ajax. Dat is ook beter voor de belasting.

17 augustus 2015 om 14:44

Niet omdat hij Ajacied is, maar deze jongen lijkt alles te bezitten wat een back nodig heeft, fysiek, duelkracht, snelheid, drive en een behoorlijke opbouw. Oranje is slechts een kwestie van tijd voor hem.

17 augustus 2015 om 17:53

Ik vind de bovengenoemde namen ook zeer talentvol, maar dat neemt niet weg dat ze zich eerst beter een tijdje op alleen Ajax kunnen focussen i.p.v. al die interlands gezien de druk en belasting op jonge spelers.

Tegenwoordig wordt iedere speler die het leuk doet bij de top 3 Oranje ingepraat. Tete is een geweldig talent en in korte tijd een van mijn favoriete backs uit de Eredivisie geworden. Maar om hem nu al in Oranje op te nemen zou opportunistisch zijn. Laat hem eerst
aankomend seizoen dit niveau vasthouden en dan zien we wel verder. Hij is nog jong dus zal wel een dipje krijgen. Het is de vraag hoe lang zo'n dip bij hem duurt en hoe sterk hij hieruit zal komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren