Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Terugkeer van Jurriën Timber bij Arsenal lijkt nabij na hoopgevende post op X

Laatste update:

Jurriën Timber heeft de groepstraining bij Arsenal hervat. Dat blijkt uit foto's die de Londense club woensdag deelt op zijn sociale media-kanalen. De verdediger stond sinds augustus aan de kant met een zware knieblessure, maar is inmiddels fit genoeg bevonden om deze volgende stap te zetten richting zijn rentree. Deelname aan het EK met het Nederlands elftal lijkt daardoor ook mogelijk.

Arsenal maakt maar weinig woorden vuil aan de terugkeer van Timber. De club postte twee foto's op haar kanalen, samen met de tekst 'Welkom terug, Jurriën.' Op een foto die later online verscheen is te zien hoe Timber met Leandro Trossard duelleert om de bal.

Een rentree binnen de lijnen lijkt daarmee dichterbij te zijn gekomen voor de ex-Ajacied. Hoewel Arsenal geen uitspraken doet over een comeback, lijkt de club wel op Timber te rekenen in het restant van het seizoen.

Eerder deze maand kwam al naar buiten dat the Gunners de zomeraanwinst hadden ingeschreven voor de knock-outfase van de Champions League, wat duidt op een terugkeer van Timber in de komende maanden.

Daarmee is de 22-jarige mandekker ook een optie voor Oranje-bondscoach Ronald Koeman. Het Nederlands elftal is komende zomer in Duitsland actief op het EK en de kans bestaat dat Timber deel uitmaakt van de selectie voor het eindtoernooi.

De 22-jarige Utrechter kampt sinds augustus 2023 met een gescheurde kruisband, waardoor hij bij Arsenal al tientallen duels moest missen. Timber zat tijdens de finales van de Nations League in juni nog wel bij de selectie van Koeman, maar moest toen Lutsharel Geertruida voor zich dulden.

Voor zijn kwetsuur speelde Timber twee duels voor Arsenal. De strijd om de Community Shield werd na strafschoppen gewonnen van Manchester City (1-1 in reguliere speeltijd, 5-2 n.s.) en in het openingsduel in de Premier League met Nottingham Forest moest de verdediger na vijftig minuten gewisseld worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoewel ik hem wel beschouw als voetballend gezien de beste verdediger die Oranje heeft, zou ik als Koeman zijnde toch geen risico met hem nemen. Genoeg opties achterin, want De Vrij en De Ligt zijn op zijn plek ook geen koekenbakkers. Laat Timber maar voorlopig focussen op Arsenal, want het is vrij triest om te zien dat het in de tweede wedstrijd al fout is gegaan.

28 februari 2024 om 19:51

Wat kon hij er aan doen dat het in de 2e wedstrijd fout is gegaan??
Ben het verder met je eens. Keuze genoeg voor de CV posities dus je hoeft geen risico’s te nemen.

VVD De Vrij De Ligt Vd Ven Geertruida Ake eventueel Hato.
Maar gaat ook van het systeem afhangen.

28 februari 2024 om 20:06

@inazumaball: ik bedoel meer dat ik het triest en sneu voor Timber vind dat hij bij zijn nieuwe club al in zijn tweede wedstrijd zwaar geblesseerd is geraakt. Naast maandenlange absentie en niet kunnen voetballen, valt hij in een zekere zin ook buiten het groepsproces wat lastig is voor een jongen die net nieuw is bij club en land. Daarom beter focussen op Arsenal voorlopig.

28 februari 2024 om 20:51

Sorry, maar vind Geertruida en Hato absoluut niet in dit rijtje passen. Een vdVen of Botman wel.

28 februari 2024 om 21:45

Toch heeft Geertruida afgelopen jaar 6 van de 10 interlands gespeeld, terwijl VD Ven (2)en Botman (0) vooralsnog nauwelijks Oranje speeltijd hebben gehad.

Dus los van wat ieders persoonlijke mening is, lijkt Koeman wel een voorkeur voor hem te hebben. Hato is een ander verhaal, die maakt idd minder kans denk ik.

28 februari 2024 om 21:52

VD Ven en Botman zijn dan ook geen concurrenten voor Geert, Geert is voor rechts en zal moeten concurreren met Timber, De Vrij en de Ligt

28 februari 2024 om 22:32

Timber speelde toch wel goed bij arsenal linksback, leuke optie

28 februari 2024 om 22:51

En in geen van de interlands heeft hij overtuigd. Speelde ook wegens blessures. Zo goed is hij niet. Prima back up van de back up zeg maar.

28 februari 2024 om 19:54

De Vrij, Ake en Van Dijk zijn (mits fit) denk ik sowieso zeker van selectie, de vraag is wie de reserves gaan zijn. Geertruida, Botman, VD Ven, De Ligt, Timber en zelfs Blind zijn allemaal opties voor Koeman.

En welke 2-3 hij ook kiest van die zes, half VZ gaat erover klagen.

28 februari 2024 om 20:11

Van de Ven vanwege zijn absurde snelheid en goede spel in de PL zou ik altijd meenemen. Linkspoot en kan ook als back uit de voeten.

28 februari 2024 om 20:22

Geertje, VdV en De Ligt.

Was al even bekend dat Timber 1 deze weken terug zou keren maar mooi dat het nu echt officieel is.

Ook lijkt voor het eerst dit seizoen het hele team fit te zijn mochten er komende week niemand geblesseerd raken.

Gaat nog een spannend eind van het seizoen worden.

COYG!

28 februari 2024 om 19:57

Arsenal heeft rond deze tijd juist veel spelers die afhaken. We mogen echt blij zijn dat er een kleine groep van 7/8 belangrijke spelers fit zijn gebleven.
Dit kan een leuke seizoens einde zijn. Als Arsenal de komende twee wedstrijden wint staan ze in ieder geval 1e omdat Pool en City tegen elkaar gaan spelen.

28 februari 2024 om 20:22

Ik bedoel 2e minstens. Eerste als het gelijkspel wordt.

28 februari 2024 om 22:42

Speelt Kiwior tegen City?

29 februari 2024 om 06:46

DavidDein, tegen die tijd heb je Tomi en Zinchenko ook weer terug.

28 februari 2024 om 21:06

Nou ja, we missen al een hele lange tijd Tomiyasu, Timber, Partey, Vieria. Jesus en Zinchenko hebben ook enorm veel wedstrijden gemist net als ESR. Bijna iedereen is nu aan het terugkeren dus we hebben echt wel een sterke selectie als iedereen fit is.

Las ergens geruchten dat de trainers blij zijn met zijn herstel en zelfs durven te zeggen dat hij weer op de oude lijkt. Hij is erg snel hersteld omdat hij goed rehabiliteerde en al die tijd in Engeland is gebleven. Zijn knieband was ook niet helemaal afgescheurd waardoor ze ervan uitgingen dat hij niet een heel seizoen zou missen.

Dit is geweldig nieuws!
In tegenstelling tot het verleden loopt dit seizoen de ziekenboeg in een cruciale fase juist leeg.

29 februari 2024 om 11:05

Nu moet blijken hoe fit ze daadwerkelijk zijn en of ze dat kunnen blijven...

Partey, Tomiyasu, ESR, Vieira en Zinchenko spelen al hele jaar met blessures. Zinny en Tomi hebben dan nog wel voldoende minuten in de benen dit jaar, maar Zinchenko is ook zorgelijk. Telkens die kuitblessure volgens mij.

En bij Tomi volgens mij ook telkens een spierblessure of liesblessure, wat ik begreep.

ESR was gewoon met een enkelblessure eruit, mede doordat hij door Arteta getackled was in een rondo, waanzin.

Vooral benieuwd naar het niveau van Partey & Timber als ze terug zijn.

Eigenlijk hebben we met de terugkomst van Partey en Timber zo goed als iedereen terug, op Tomiyasu na geloof ik.

Tsja, eerst dacht ik: ga maar niet mee naar het EK en doe maar lekker rustig aan met Timber! Dan is hij volgend seizoen helemaal opgeladen & ready to go!

Maar als ik Geertruida de laatste tijd zie voetballen, vind ik dat toch vrij pover.
En als ik dan een Botman bij Newcastle zie spelen, dat is ook absoluut niet van het gewenste niveau. Die heeft echt ook een forse dip en heeft een scheur in de kruisband, waar hij niet aan geopereerd is.

De Ligt speelt ook niet alles, terwijl Stefan de Vrij ondertussen weer alles speelt in een 3 mans defensie.

Lijkt mij dat Oranje dan kiest voor ervaring, stabiliteit en kwaliteit achterin:

Frimpong - De Vrij - Van Dijk - Aké - Hartman/maatsen/blind.

Frimpong zet ik erin omdat die alles speelt en uitblinkt, terwijl Dumfries momenteel vaste bankzitter is voor een speler als Darmian...

De Vrij speelt alles in dit systeem en goed. Aké en de Vrij zijn zekerheidjes...

Linksback zou ik Hartman kiezen, maar heb Blind er ook bij omdat ik denk dat Koeman hem als reele optie ziet.... En Maatsen omdat hij aanvallend voldoende kan brengen daar....

Dan heb je met een Timber/de Ligt /geertruida/van de Ven voldoende back-ups. Misschien nog Botman, maar die overtuigd dit jaar tot nu toe absoluut nog niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren