Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag wil bijna transfervrije WK-doelman onder de lat zetten bij Man United

Laatste update:

Yann Sommer staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, zo meldt ESPN. De Zwitser, die basisspeler was tijdens het WK in Qatar, is volgende zomer transfervrij en manager Erik ten Hag zou daarvan willen profiteren. De doelman staat momenteel onder contract bij Borussia Mönchengladbach, waar hij sinds de zomer van 2014 actief is. BILD wist eerder te melden dat Ten Hag hem vanwege zijn opbouwende kwaliteiten zelfs als eerste doelman ziet.

De 33-jarige Sommer zou een welkome versterking zijn voor Ten Hag, aangezien de huidige keeperssituatie voor veel onduidelijkheid zorgt. Zo staat eerste doelman David De Gea tot medio 2023 onder contract op Old Trafford, maar moeten de gesprekken over een mogelijke verlenging nog gevoerd worden. De club heeft nog wel een optie om het contract van de Spanjaard te verlengen tot medio 2024. Tweede doelman Martin Dúbravka werd afgelopen zomer voor een jaar gehuurd van Newcastle United. De Slowaak kwam alleen in oefenwedstrijden en de EFL Cup in actie voor the Red Devils.

Het is daarom de verwachting dat de 33-jarige doelman komende zomer terugkeert naar Newcastle. Dean Henderson, die door United dit seizoen wordt gestald bij Nottingham Forest, wordt komende zomer wel gewoon terugverwacht in Manchester. Mocht de komst van Sommer beklonken worden, zou het het eerste Engelse avontuur voor de Zwitser zijn. De routinier speelde voor zijn komst naar Mönchengladbach alleen in de Zwitserse competitie, waar hij de clubkleuren van FC Basel, FC Vaduz en Grasshoppers verdedigde.

Afgelopen zomer was er ook al sprake van een mogelijke transfer van Sommer naar United, maar die transfer ging toen niet door. Sommer is voor zowel Borussia Mönchengladbach als Zwitserland de onbetwiste nummer één en zou opbouwend beter zijn dan De Gea, iets wat Ten Hag met zijn speelstijl belangrijk vindt. Sommer kwam tot dusver 272 keer in actie voor Die Fohlen, waarin hij 72 keer de nul hield. Namens Zwitserland kwam hij tot 79 interlands en hield hij 31 keer zijn doel schoon. Sommer kon in de achtste finalewedstrijd op het WK tegen Portugal niet voorkomen dat zijn ploeg werd afgedroogd: 6-1.

Is Yann Sommer goed genoeg om eerste keeper te zijn bij Manchester United?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fijne keeper bij Gladbach, ondanks z'n lengte pak hij vanwege z'n geweldige reacties veel ballen. Speelt op de één of andere manier ook (bijna) altijd goed tegen FC Bayern.

8 december 2022 om 20:33

"ondanks z'n lengte" het is geen Kostas Lamprou hé

8 december 2022 om 21:48

Heel BMG speelt zeer goed wanneer ze tegen Bayern moeten, ik ben tegenwoordig verrast als Bayern daar punten haalt.

Man Utd heeft gewoon 2 uitstekende keepers. Waarom in hemelsnaam een slechtere keeper aantrekken die misschien beter kan voetballen.

8 december 2022 om 22:17

Precies, Onzin bericht.

Deze keeper komt tekort voor de absolute top en is niet beter dan de Gea. Denk dat united vol moet gaan voor ter stegen aangezien barca wel wat centen kan gebruiken en hij waarschijnlijk wel toe is aan een nieuwe uitdaging.

8 december 2022 om 21:02

Niet Ter Stegen maar onze eigen Noppert zou daar goed passen denk ik.

Hmm. De Gea is een goede keeper maar is ook een absolute grootverdiener in de selectie. En inderdaad meevoetballend niet de sterkste.

Als ze een degelijke vervanger voor de gea kunnen aantrekken gaat dat veel geld schelen.

Als 1e keeper zal dit een slechte keuze zijn. Hij is erg klein voor een keeper maar hij wordt ouder en dan verdwijnen je reflexen, atletisch vermogen etc. stapsgewijs en dan komen je gebreken snel naar voren. Vreemde keuze van United wat mij betreft.

8 december 2022 om 19:54

Sommer normaal houd hij veel tegen ware 3 goals tegen Portugal die hij normaal wel heeft, een offday, zou goede keeper zijn voor United die Sommer.

8 december 2022 om 20:00

Hij is 1.83 cm en wordt 34 jaar deze maand. Bepaalde kwaliteiten gaan snel achteruit nu. En als kleine keeper in de PL hmm, nah zie het aflopen als een slechte keuze.

8 december 2022 om 20:07

United speelt toch op de omschakeling, dan heb je eigenlijk niet een voetballende keeper nodig, kun je nog door met De Gea..

8 december 2022 om 20:38

Dat wilde ik net zeggen. Zorg eerst dat het veldspel goed is. Passen over vier schijven is al veel gevraagd op het middenveld. Meestal is het lange bal hanteren en inderdaad omschakeling.

Dalot de renpaard mag van mij per direct verkocht worden. Met hem heb je eigenlijk helemaal niets aan hoe Ten Hag wilt gaan spelen. Zet daar een voetballende back en dan heb je Antony aan de praat. Want nu is het: Jij bent van de Circus du Soleil. zoek het maar uit jongen. Krijg je geen rendement te zien en totaal geen ondersteuning van Dalot, wat Nous wel perfect heeft in kunnen vullen.

8 december 2022 om 21:15

Volgens mij kijk jij niet of je ziet het nogal verkeerd. Dalot is juist een heel goed voetballende back. En Antony verknald het iedere keer voor Dalot. Omdat Antony maar 1 ding kan. Of eigenlijk 2: paar ‘truckjes’ doen in de hoek en zijn man toch niet passeren. Dan naar binnen en proberen te schieten. Geen enkele ruimte voor Dalot om er overheen te gaan. Nee, laat Dalot maar blijven. Beste voetballende back van United sinds Neville.

9 december 2022 om 01:13

Wow gewaagde uitspraak! Beste voetballende back nog wel.
Zo te zien ben je gauw tevreden. Je mag de lat qua niveau wel wat omhoog tikken hoor....man man.

Hoe zou dat komen dat Antony de bal niet geeft aan Dalot. Dalot kan maar éã©n ding en dat is doelloos rennen. Je ziet ook regelmatig alibi overlapping van Dalot. Zo van ik wil de bal niet, maar de trainer kijkt, ik ren maar naar de achterlijn volgens boekje, dan is het niet mij fout. Vaak krijgt hij toch de bal en loopt hij vast en tik maar weer terug. Wat heeft het zin om te overlappen als je weet dat dat daar de ruimte vol zit....nogmaals domme speler.

Zou andere posities eerst aanpakken,cl zie ik ze dit jaar niet halen.

zou een regelrechte miskoop en dus een typische man utd transfer zijn

naast dat hij helemaal niet beter is dan de Gea, is hij ook met zijn voeten niet bijzonder. ik vind hem eerlijk gezegd zelfs minder op dat gebied dan de Gea.

ik heb ook al in het vorige topic hierover gezegd, enige reden om sommer te nemen over de Gea is als de Gea kunnen slijten en dus zijn absurde salaris uit de club hebben. En dan een sommer qua keepen gelijkwaardig is... dat wil ik trouwens ook nog wel zien, ik vind het namelijk geen super keeper ofzo.

Afgezien van misschien loonkosten, zie ik in Sommer echt geen vooruitgang tov de Gea, eerder achteruitgang

Als de Gea weggaat of als je hem wilt vervangen kun je toch Henderson de kans geven? Dat is ook gewoon een goeie doelman en nog jong. Sommer is een goede doelman maar wel 33 en niet beter dan de Gea. En redelijk gelijkwaardig met Henderson denk ik.

8 december 2022 om 23:49

Ik vind het lastig om Henderson te pijlen. Hij heeft de naam, maar het wordt toch wel echt tijd dat hij ook vaker gaat spelen wil hij zich kunnen laten zien.

9 december 2022 om 10:04

Klopt dat is lastig idd. Maar via de verhuur periodes heeft die zich wel laten zien. Het wordt tijd om hem het volle vertrouwen te geven bij united. Dan geloof ik dat hij zich zal bewezen.

Weer zo’n gerucht waar niets van waar is natuurlijk. Als tweede doelman, a la, maar natuurlijk nooit als eerste. Daar is de Gea nog steeds veel te goed voor. Die begint zelfs aardig mee te voetballen.

Ik weet het, ik heb er normaal ook een hekel aan als Ajax weer eens geroepen wordt, maar is Sommer niet gewoon een uitstekende kandidaat voor Ajax? Het gaat mij echt te ver om elke speler met Ajax in verband te brengen, maar Sommer is gewoon een zeer goede doelman.

United heeft De Gea, al zal die misschien een nieuw avontuur aan willen gaan. De Gea is wat mij betreft een slag beter, maar met Sommer haalt elke club een uitstekende doelman in huis.

Je hebt toch al Henderson? Verder zal De Gea dan verkocht moeten worden. Je kan echt niet Sommer en De Gea hebben en nog Henderson...

Sommer is een uitstekende keeper, maar geen absolute top in mijn ogen. Heeft weergaloze wedstrijden, maar ook wedstrijden waar hij (vooral in de lucht) nog al eens in de fout gaat.
Relatief betrouwbare doelman die ook nog penaltykiller is, maar gezien zijn lengte zie ik hem niet snel in de fysieke Bpl.

Ik zou als United zijnde Henderson de kans geven (Of De Gea gewoon behouden, doet het uitstekend)... En als je dan echt een nieuwe wilt, een jonger talent halen. Diogo Costa van Portugal/fc Porto bijvoorbeeld? Alban Lafont van Nantes of een Meslier van Leeds (die is ook vrij groot & BPL proven)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren