Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag verweert zich tegen kritiek van Pérez: ‘Hij is ontzettend dynamisch’

Laatste update:

Erik ten Hag ziet in Edson Álvarez meer een middenvelder dan een verdediger, zo vertelt de trainer van Ajax voor de camera bij FOX Sports. Analist Kenneth Pérez is dat niet met Ten Hag eens en vindt dat Álvarez, die de laatste tijd steevast als verdedigende middenvelder speelt bij Ajax, er niet in slaagt om de balans op het middenveld te bewaren.

"Álvarez zie ik meer als centrale verdediger", zegt Pérez. "Ik dacht: je zet hem op het middenveld voor de 'balans' zoals dat zo mooi heet, want in het begin van het seizoen had Ajax moeite met de ruimte die ze weggaven op het middenveld. Maar ik heb een aantal wedstrijden van hem gezien en daar is hij helemaal niet voor. Hij doet best wel aparte dingen voor iemand die voor de balans moet zorgen."

Pérez laat beelden zien uit verschillende wedstrijden van Ajax, waarop te zien is dat Álvarez dicht tegen de spits van Ajax speelt. "Dat verbaast me. Ik snap het als je als trainer denkt: hij is meer een centrale verdediger, maar hier zorgt hij in ieder geval voor de balans. Dan kunnen die andere spelers aanvallen naar hartenlust. Maar niks daarvan. Hij gaat zelf gewoon naar voren."

Ten Hag vindt dat Álvarez wel degelijk over middenvelderskwaliteiten beschikt. "Die jongen heeft een heel groot bereik", reageert de oefenmeester op Pérez. "Hij is een ontzettend dynamische speler, actief in de opbouw en vaak aanspeelbaar. Hij kan verbanden leggen. Niet dat hij nu gelijk de beslissende ballen geeft, daar is hij niet de speler naar. Maar hij is uiteindelijk in de eindfase er wel weer bij. Daarom heeft hij ook al een keer gescoord vanuit open spel."

Álvarez heeft bij Ajax niet een specifiek defensieve opdracht, zo verklaart Ten Hag. "Hij is ook voor de balans, maar daar zijn ook anderen voor. Wij spelen met twee nummers 'zessen' en wij verwachten van onze 'zessen' dat zij niet alleen neutraliseren, maar zich ook offensief inschakelen. Of hij meer middenvelder dan verdediger is? Ja, dat is hij. Natuurlijk kan hij ook achterin spelen, maar afgelopen jaar heeft hij alleen maar op het middenveld gespeeld."

Waar komt Edson Álvarez beter tot zijn recht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je Alvarez als middenvelder ziet had je voor 15 miljoen ook een middenvelder kunnen halen met een hogere handelingssnelheid en eentje die meer gespecialiseerd is. Verder wel eens met het feit dat hij dynamiek kan brengen, maar ik denk dat hij van achteruit toch beter tot zn recht komt.

25 september 2019 om 21:19

De jongen kan geen eens een pass over 2 meter geven. Hij heeft geen benul van de ruimtes.. Ik weet niet of ten hag het aandurft met hem op rcv.

25 september 2019 om 21:34

Hoezo kan hij geen pass over 2 meter geven? Had in 1 van die wedstrijden 98 slagingspercentage met Passen en hij gaf ook een prachtbal op promes

25 september 2019 om 21:53

Sarvesh50 wil met dit populistisch gelul wat punten scoren ofzo, anders kan ik zo'n uitspraak niet verklaren. Ik ben het ermee eens dat hij niet de technisch begaafde middenvelder is die we in het verleden vaker bij Ajax hebben gezien, maar hij kan er prima mee. Best knap voor een verdediger....

25 september 2019 om 21:47

Ben het wel met Ten Hag eens. Iedereen praat elkaar maar na over Alvares maar tot nu toe heeft hij het ver boven verwachting gedaan op het middenveld. Bovendien, als Daley en Donny bij Ajax op het middenveld kunnen spelen dan kan Alvares dat zeker want hij is aanmerkelijk dynamischer dan deze beide spelers. Bovendien heeft hij meer pit dan deze twee spelers. En ten slotte, waarom zou Ten Hag gaan sleutelen nu het elftal zo goed draait? Ik kan me het wankele en waardeloze Ajax van een aantal weken terug nog herinneren toen Donny op 10 stond en Ajax door elke tegenstander volledig werd overlopen op het middenveld. Wat was dat bagger en beschamend. Kleuterschoolniveau. Alles behalve terug naar die opstelling graag. Nu is Ajax pas weer Champions League niveau.

Die gaan we dus niet achterin zien waar hij hoort, ik baal er best wel van.

Ben het volledig eens met Perez. Je ziet aan werkelijk alles dat Alvarez een verdediger is en geen middenvelder. Snap niet dat ten Hag met droge ogen kan beweren dat dit niet zo is.

kom op Ten Hag. heel Nederland ziet dat Alvarez niet dynamisch is en dan wil jij de mensen thuis wijs gaan zitten maken van wel. noem dan kwaliteiten die hij wel heeft ipv deze onzin

25 september 2019 om 22:48

Nee hoor, Ten Hag is duidelijk en ik snap 'm. Laat heel Nederland maar lekker voor zichzelf bepalen wat ze wel of niet snappen.

25 september 2019 om 22:52

@sanogo wat maakt Alvarez volgens jouw een dynamische voetballer dan? ik ben echt heel benieuwd. ik zie een speler die niet snel is met de motoriek van een heftruck en een trage balbehandeling die nooit het tempo versnelt omdat hij de oplossing naar voren niet snel genoeg ziet en daarom zijn meeste ballen breed en terug speelt. alles behalve dynamisch dus imo. het lijkt me overigens wel gewoon een goede verdediger

25 september 2019 om 23:20

Is maar net hoe je tegen dynamisch aan kijkt. Zoals Ten Hag het zegt kun je het uitleggen. Maar ik denk dat we bedoelen dat hij niet wendbaar is, wat log. Dat kan Ten Hag moeilijk ontkennen. Alvarez is daarentegen overal aanwezig en dat maakt hem wel dynamisch. Maar bij Ajax zoeken we creativiteit op het middenveld, stuur Alvarez maar lekker naar achter en vd Beek naar het middenveld....wat ik al 5 weken roep.

26 september 2019 om 09:58

@ japievolgens mij heeft Erik ten Hag dat wel degelijk uitgelegd in het interview, dus of je hebt het niet gezien of je snapt het zelf niet.kijk dat jij geen fan bent van Ten Hag en Alvarez is wel duidelijk gebleken in andere topics, maar ik zie wel wat de toegevoegde waarde is van deze speler en sluit mij dan ook bij de woorden van Ten Hag en Bierpens.

26 september 2019 om 11:51

@dick_borst noem mij eens een topic waar ik heb gezegd geen fan van Ten Hag te zijn dan? ik vind het gewoon een goede coach op sportief vlak alleen vind ik dat hij in interviews een hele hoop onzin praat net zoals nu weer in dit artikel. wat hij hier aangeeft als dynamisch zijn in dit artikel heeft helemaal niks met een dynamische voetballer te maken. Wijnaldum is een dynamische middenvelder, Alvarez heeft helemaal niks van dynamiek. dat is gewoon een breker op het middenveld. noem dan die kwaliteiten op, dat hij goed ballen kan onderscheppen en een mannetje kan uitschakelen. dan zouden zijn uitspraken wel hout snijden maar ga niet doen of Alvarez een of andere dynamische voetballer is wat helemaal niet het geval is

26 september 2019 om 13:54

Kom op Japie dat weet jezelf als geen ander, je moet je alleen niet zo voor de domme houden. Dit artikel zijn enkele quotes uit een interview met Fox Sports van gisteren en daarin heeft hij zijn punt wel degelijk gemaakt.dat het in dit artikel alleen maar gaat over de dynamische speler Alvarez is natuurlijk mooi voor de quotes, maar hij ging veel verder op in dan hier wordt verteld. Dan had je het hele interview maar terug moeten kijken. Wijnaldum dan ook vergelijken met Alvarez is als dat je appels met peren gaat vergelijken, maar ook daar in is in andere topics gebleken dat je een groot fan van Gini bent. Ik denk verder dat een succesvolle trainer die dagelijks met de speler Alvarez te maken heeft wel degelijk weet wat hij zegt en weet dan een gemiddelde toeschouwer vanaf de zijlijn.

26 september 2019 om 14:09

@dick_borst dat mag je vinden. een bewezen trainer als Mourinho vond Hazard ook een spits terwijl niemand het er mee eens was en uiteindelijk hebben toen de toeschouwers zonder trainersdiploma toch echt hun gelijk gekregen in dit verhaal want Hazard bakte er niks van als spits wat iedereen behalve Mourinho al op voorhand al zag. omdat Ten Hag een opleiding in Zeist hebt gevolgd wil dat niet zeggen dat hij dan meteen letterlijk altijd alles beter weet. ik reageerde verder gewoon op hoe het in dit artikel staat. als Ten Hag niet heeft gezegd dat Alvarez een dynamische middenvelder is neem ik mijn woorden terug. als hij dat wel heeft gezegd blijf ik het onzin vinden. ik zeg niet dat Alvarez er helemaal niks van kan als middenvelder maar het is gewoon een statische middenvelder

Die commentator kan blijkbaar door spelers heen kijken. Hoe weet hij nou of het geen hands was aan dat beeld kon je het echt niet zien

Ik zeg niet dat Ten Hag per definitie gelijk heeft, alleen de resultaten zijn wel opvallend veel in zijn voordeel. Daarnaast is het voetbal ook erg leuk om te zien. Dus Ten Hag, ga lekker zo door

dynamisch? en johnny van beukering was wereldkampioen 100 meter sprint. pleur toch op

Jammer dat ten Hag een eigenwijs mannetje is. Het schaadt echt niet zijn imago om een ander een keer gelijk te geven.

25 september 2019 om 22:31

ik denk idd eerder dat dit soort uitspraken zijn imago schaden. een beetje minachting naar iedereen die voetbal kijkt wat hij hier zegt

26 september 2019 om 10:20

De winnende trainer heeft meestal gelijk, en aangezien Ten Hag nu de best presterende trainer binnen de Ed is vind ik jullie erg vroeg met je kritiek. Daarnaast moet je als trainer bij onze Amsterdamse club wel een beetje eigenwijs zijn. Of ben je verplicht meningen over te nemen van Analisten en oud spelers die het beter weten maar nooit trainer zijn geweest?
Daarnaast vind ik persoon lijk Perez steeds meer richting Kieft en Derksen gaan. Negativiteit voorop...
En Japie, als ik mij vorige topics herinner ben jij geen liefhebber van Ten Hag en daarmee wel eens extra
Eh.. Tegen

26 september 2019 om 11:56

@thebrightone sorry hoor maar dat is natuurlijk onzin. dat is hetzelfde als dat Koeman gaat zeggen dat Veltman een atletische, wendbare voetballer is en dan moeten we allemaal vinden dat hij gelijk heeft omdat hij goed presteert als bondscoach, terwijl heel Nederland ziet dat dat niet het geval is. Alvarez is een goede breker maar heel Nederland ziet dat het geen dynamische voetballer is. Ten Hag weet zelf ook wel dat dat niet zo is

26 september 2019 om 09:48

Waarom zou je in dit geval een ander gelijk geven als je zelf gelijk hebt?

26 september 2019 om 11:58

@sanogo natuurlijk, Alvarez is een dynamische voetballer, Blind is de snelste voetballer in de Oranje selectie en De Rhoon is eigenlijk een voetballer met een fluwelen techniek. ze weten deze kwaliteiten alleen heel goed verborgen te houden

26 september 2019 om 12:34

Dat jij een andere definitie van dynamisch hebt betekent niet dat dat de (enige) juiste is. Ten Hag legt gewoon duidelijk uit wat hij ermee bedoelt, alleen daar ga je niet op in.

Ten Hag een eigenwijs mannetje dat bijna alles goed doet. Heeft veel meer op orde gebracht dan al die azijnpissers hier bij elkaar ooit hadden kunnen verzinnen. Voorbeeldje ? Promes die weer op z'n Russische nivo terug komt ? Blind en Veltman die de boel dicht houden ? Dest die binnen mum van tijd de rechterkant beheerst ? En maar zeiken, bah bah

Aan alles zie je dat Alvarez een verdediger is. CV of rechtsback kan waarschijnlijk beide. Hij heeft kracht, inhoud, felheid, kan goed koppen. Maar geen CM, kom op Ten Hag, niet zo eigenwijs doen ouwe reus!

Wat grappig is aan de poll is. Meerderheid zegt dat meneer Alvarez beter in de verdediging is maar die lieve jongen heeft daar nog helemaal niet gespeeld bij Ajax. Dus waar haalt men dat vandaan?

26 september 2019 om 10:21

Heel scherp.. Al de criticasters weten helemaal niet dat hij daar beter tot zijn recht komt... Dat "denken" ze..

Er zijn genoeg nummer 6s die aan de bal ook niet bepaald ogen als Messi, maar spelers als Javi Martinez, Matic, etc kunnen wel heel veel toevoegen aan een team. Ik zou zeggen geef Alvarez een kans

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren