Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag prijst ‘rasvoetballer’: ‘Hij is een heel goede optie die ons kan helpen’

Laatste update:

Kasper Dolberg maakte afgelopen zondag na maandenlange afwezigheid zijn rentree in het shirt van Ajax. De Deense spits viel vijf minuten voor tijd in bij een 1-0 stand. Trainer Erik ten Hag had Dolberg liever meer speelminuten gegeven, maar volgens hem liet de score dat niet toe.

Dolberg raakte aan het einde van 2017 geblesseerd aan zijn voet in de wedstrijd tegen Willem II. Hij is inmiddels volledig hersteld, maar volgens Ten Hag is de aanvaller nog niet honderd procent wedstrijdfit. "Hij heeft gewoon een gemis aan wedstrijdminuten. Die kan hij alleen maar krijgen in het eerste, want in Jong Ajax mag hij niet meer spelen”, aldus Ten Hag tegenover Ajax TV. “Dan is het een goed moment om hem te brengen als de stand dat toelaat, al had ik het liever eerder gedaan.” Ajax was zondagmiddag de bovenliggende partij tegen Heracles, maar liet veel kansen onbenut. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk door een doelpunt van David Neres.

Het was zondag de eerste wedstrijd van Dolberg onder Ten Hag. "Ik ben hier nieuw gekomen. Dit waren onze eerste wedstrijdminuten samen”, aldus de trainer. “De manier van voetballen is niet heel anders, maar er zijn toch wat details anders. Hij zal zich in het nieuwe moeten integreren. Klaas-Jan (Huntelaar, red.) weet van alle afspraken. In de manier van verdedigen, maar ook in scoringspositie kunnen komen. Kasper moet daar nieuw in gaan komen en daar zullen we de komende trainingen voor benutten.”

Ten Hag is in ieder geval blij dat hij weer over Dolberg kan beschikken. “Het is een rasvoetballer die wedstrijden kan beslissen. Hij is een heel goede optie die ons kan helpen. Ik ben ervan overtuigd dat hij de drive en motivatie heeft om dat te gaan doen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Die drive en motivatie zeker. Hij wil nog mee naar t WK natuurlijk. Ben ook blij dat hij terug is. Hebben we toch gemist ondanks hij uit vorm was. Leek toch de draad op te pakken en ging t weer mis. Nodig voor t kampioenschap niet meer nu. Heeft te lang geduurd. Maar hoop op volgend seizoen. Fris in de kop, zomer achter de rug en weer knallen. Heb alle vertouwen in hem!

9 april 2018 om 22:17

Ik ben benieuwd. Bosz was toch ook de trainer die vond dat de motivatie van Dolberg niet goed was. Dolberg was de speler die in de voorbereiding de kantjes ervan af liep.

Pfff je wordt toch onderhand schijtziek van dit soort 'nieuws.' Eerder Mathijs de Ligt die al zegt dat Dolberg gemist wordt, nu Ten Hag die weer vindt dat hij Ajax kan helpen en morgen zullen we wel weer lezen hoe Donny van de Beek of Joel Veltman vinden dat het fijn is dat de Deen weer fit is. De afgelopen weken heeft iedereen hetzelfde plasje gedaan over hoe goed Mathijs de Ligt wel niet is en zal worden en in de weken daarvoor zien we telkens dezelfde quotes langskomen over het gedrag van Hirving Lozano. De vraag dringt zich op: waar is zoveel van hetzelfde geneuzel goed voor?

Het valt me zo tegen van de Nederlandse sportjournalistiek dat het maar blijft bij 'geinige reportagetjes' van het kaliber Bert Maalderink of de hijgerige ik-wil-graag-vriendjes-worden-vraaggesprekjes van Joep Schreuder. Want voor een doortastend vragenvuur is genoeg reden! De mediatraining - lees praten, maar niks zeggen - die elke club zijn uitahngbordjes volstopt, krijgt de overhand. Ik besef dat je een relatie met een club niet op de tocht wilt zetten en voorzichtig moet zijn, maar wees dan als journalisten solidair en ga verenigd te werk om samen wat meer POWNEWS-mentaliteit aan de dag te leggen. Als kijker zit ik niet te wachten op een speler die zijn trainer of een collega een veer in de kont steekt, of op het zure, seniele supportersgelul van fossielen als Sjaak Swart, Willem van Hanegem, de Gebroeders van de Kerkhof of Henk Spaan. Echte vragen die niet ophouden tot er echte antwoorden komen graag. Ik kan er zo al een paar verzinnen:

'marcel Brands, hoe kan het dat een defensieve aankoop van 6 miljoen twee spelers die vorig jaar nog vaker op de bank dan in de basis stonden niet uit de basis kan spelen dit seizoen?'

'erik ten Hag, zou jij het in jouw tijd als speler een beloning hebben gevonden als je "voor goed trainen" nog een minuutje mocht invallen?"

Nogmaals Erik ten Hag: 'beleving met overtuiging... knal d'r op? Volgens mij gaan beleving en overtuiging standaard met elkaar nietwaar? Je kunt je spelers dus niet genoeg beleving bijbrengen in de eerste helft? Heb je het niveau van Ajax niet wat overschat?'

'giovanni van Bronckhorst, vind je het niet vreemd dat er van de buitenwacht zo weinig druk op je wordt uitgeoefend nu als regerend landskampioen een derde van je seizoen aan het verliezen bent?'

'toon Gerbrands, je hebt de mond vol over topsportklimaat en fatsoensnormen? In welk topsportklimaat speelt een ploeg zonder pure linksback? En hoe kan het dat een PSV-afvaardiging met hand en tand een volle elleboogstoot in Zeist staat te verdedigen? Hoezo staat een fatsoenlijke club daar niet boven?'

Trap dat soort deuren eens in en je bent pas echt onderscheidend, in plaats van het noteren van obligate quotejes. En einde 'goede relatie?' Jammer dan, als iedereen zich zo opstelt wijzen de clubs alle media de deur. Kijken of ze daar baat bij hebben, als hun fans geen toegang meer hebben tot hun club via de nieuwsplatforms.

9 april 2018 om 21:28

Het mag inderdaad best eens wat kritischer van mij. Mensen zitten blijkbaar te wachten op Joep Schreuder die niks zinnigs zegt in een item van 3 a 4 minuten, Veronica dat CL commentaar doet met een semi bekende Nederlander of op een Formule 1 talkshow waar ze een uur lang veren in de reet van Max Verstappen stoppen. Wij in Nederland willen blijkbaar veel liever vermaakt worden met domme hapklare onzin in plaats van opjectief, kritisch en hoogstaand commentaar. Je hebt nu heus wel een paar journalisten die kritische vragen stellen maar de inhoudsloze troep voert helaas nog de boventoon. Het hoeft van mij niet zo oppertunistisch en vernietigend als in Engeland maar iets meer goede inhoudelijke interviews zijn meer dan welkom.

9 april 2018 om 21:42

Ik deel je mening over sport"journalistiek" sowieso. Ik vind richting Pownews gaan ook wel weer erg schreeuwerig richting het domvolk tevreden houden. Maar zeker de NOS mag echt wel weer een quota van in ieder geval één kritische vraag per jaar instellen; dan ga ik toch iedere keer zitten voor een persmomentje van Oranje (misschien stelt Joep hem vandaag wel? )

Maar het is niet alleen de schuld van de media vind ik. Op het moment dat een speler of coach wel eens het vuur aan de schenen wordt gelegd lopen ze instant weg of komen ze direct met een algehele persboycot. Daarnaast krijgt ieder jeugdtalentje al mediatraining en staan er een handvol zaakwaarnemers achter de schermen zoveel in te fluisteren dat menig speler een buikspreekpop lijkt. Juist daarom zijn spelers als Rutjes, Beugelsdijk of Polak zo een verademing.

Een interview afnemen is tweerichtingsverkeer en van allebei de kanten mag er wel wat gas bij.

10 april 2018 om 03:49

Zelden zo eens met een reactie geweest

Dus de score liet het niet toe om een spits erin te brengen? je schiet 35 x en maar 7 tussen de palen en je behandelt de spits alsof het een centrale verdediger is die zijn debuut moet gaan maken. als je jezelf al geel en groen ergert aan de gemiste kansen dan gooi je toch zo snel mogelijk een nieuwe spits erin om een signaal af te geven? inplaats van een hand boven het hoofd houden van huntelaar en die man lekker lang laten staan

9 april 2018 om 21:46

Hé hé even rustig aan he. Huntelaar is al gewend aan het spel van Ten Hag. Ten Hag heeft Huntelaar namelijk al duidelijk gemaakt hoe hij het beste in scoringspositie kan komen zoals je hierboven kan lezen. Dat was namelijk helemaal nieuw voor Klaas-Jan die voor Ten Hag nog nooit een doelpuntje had gemaakt. Dat terwijl dit pas de eerste wedstrijd minuten van Ten Hag en Dolberg samen waren.

Ik kan wel smakelijk lachen om deze uitspraken. Cocu en Van Bronkhorst zijn ook maar saaie mensen als ze geinterviewd worden en dan lees ik liever dit. Maar ik ben wel blij als PSVer dat onze coach ons niet op een dergelijke manier voor schut zet.

10 april 2018 om 01:28

Echt ongelofelijk. De Freek de Jonge van de coaches: alsof hij voetbal heeft uitgevonden.

Veltman zal wel blij zijn met ten Hag. De reaguurders die het fijn vinden om iemand om niets totaal af te branden hebben een nieuw favoriet slachtoffer gevonden. Anonieme keyboard-warriors, wat zijn het toch een helden!

Lekker persoonlijk ook, om "een goede optie" genoemd te worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren