Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag kan sleutelrol vertolken: ‘Twente heeft een kort lijntje met United’

Laatste update:

Leon ten Voorde is in de podcast De Ballen Verstand van TC Tubantia dieper ingegaan op de interesse van FC Twente in Facundo Pellistri. De buitenspeler van Manchester United lijkt komend seizoen niet op veel speelminuten te hoeven rekenen en dus hoopt Twente de aanvaller te verwelkomen. Of Pellistri uit de koker van Erik ten Hag komt, wil en kan Ten Voorde niet zeggen. De Uruguayaan moet op huurbasis worden overgenomen.

Ten Voorde weet waar de aandacht van technisch directeur Arnold Bruggink momenteel naar uitgaat. "De prioriteit ligt op de zijkant voorin", aldus de clubwatcher. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet wist dat Pellistri bij United speelde toen hij inviel op het WK. Toen dacht ik: hé, die speelt bij United niet vaak. Misschien heb ik wat connecties bij United om uit te zoeken wat voor jongen dat is. Toen bleek dat hij gewoon deel uitmaakt van de A-selectie."

Ten Voorde, die net als Ten Hag uit Haaksbergen komt en van jongs af aan bevriend is met de coach van United, wil niet vertellen of de Uruguayaan uit de koker komt van zijn voormalig dorpsgenoot. "Dat zou kunnen", gaat hij verder in de podcast. "Mocht die jongen komen, dan gaan we uitzoeken hoe dat precies is verlopen. Ik durf nu nog niet te voorspellen hoe groot de kans is dat hij komt."

Volgens Ten Voorde wordt het in ieder geval geen gemakkelijke opgave voor FC Twente. "Maar het is natuurlijk niet nadelig dat Ten Hag daar zit. Dat is een absoluut voordeel. Anders was die jongen nooit bij Twente op de radar verschenen, dat kun je zelf ook bedenken. Die jongen zal vorige week op vakantie ook nog niet gedacht hebben dat hij mogelijk in Enschede terecht zou komen. Het is echt afwachten."

Zie jij Facundo Pellistri naar FC Twente komen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Op korte termijn een waardige vervanger voor Cerny dan wel Misdjan is dit zeker een optie. Het is toch wel altijd de vraag of zo'n jeugdspeler van een grote club het niveau op zekere hoogte aan kan, maar een jaartje huren van Manchester United, ik zou de gok wel wagen als Twente zijnde.

EtH lijkt mij niet het persoon om deze jongen binnen te willen houden voor dit seizoen, hij zou eerder Garnacho kansen willen geven in de PL. En EtH is toch wel een coach met de vaste spelers, dus ik zou er als Twente zeker werk van maken.

11 juli 2023 om 10:09

Ze gaan zijn contract wel verlengen, dus het vertrouwen is er zeker. Maar met Antony en Sancho voor hem heeft Pellistri weinig kans op speeltijd. Ik denk dat als 1 van die 2 vertrekt, hij zeker een kans gaat krijgen. Dat Garnacho gaat spelen, staat vast.

11 juli 2023 om 11:27

Garnacho speelt vanaf links, Pellestri vanaf rechts. In dat opzicht zijn ze niet echt concurrenten, al wil een vleugelspeler nog wel eens op de andere kant geposteerd worden natuurlijk.

United zou wat mij betreft sowieso wel eens vaker een jeugdspeler naar de Eredivisie mogen sturen om ervaring op te doen.

Spelers als Mainoo, Shoretire, Savage, Mcneill en de nu naar Utrecht overgestapte Iqbal zouden daar vorig seizoen denk ik meer baat bij hebben gehad dan de situatie die deze spelers vorig seizoen hebben meegemaakt.

Hopelijk mikt Ten Hag op wat meer verhuren van jonge spelers. Komend seizoen mogen gasten als bovengenoemde spelers en bijvoorbeeld Hansen-Aaröen, Daniel Gore en Marc Jurado wat mij betreft liever ergens speelminuten op verhuur maken dan dat ze in de U21 blijven bivakkeren.

11 juli 2023 om 12:39

Mainoo hoort niet in dat rijtje die gaat aankomend seizoen gewoon doorbreken dat is een toptalent en laat het nu ook zien in de voorbereiding op de trainingen.
Savage zou ook nog wel eens kunnen doorbreken als United geen alternatief gaat kopen voor Casemiro. Dan heb je Diallo die dit jaar ook zijn kans gaat krijgen, voor de rest van de jeugdspelers is het inderdaad beter om ergens minuten te maken.

11 juli 2023 om 13:48

Mainoo zal nu niet meer vertrekken inderdaad, maar ik denk dat hij meer had geleerd als hij vorig seizoen uitgeleend zou zijn. Gezien zijn leeftijd ook wel weer logisch dat dit niet is gebeurd.

In een eerder stadium had bijvoorbeeld Angel Gomes ook verhuurd moeten worden in mijn ogen. Paar seizoenen tussen wal en schip gezeten en daar had wellicht iets meer ingezeten.

United kan meer halen uit sommige spelers indien ze tijdig verhuurd worden.

11 juli 2023 om 14:11

Hem huren zou zo slecht nog niet zijn, maar niet als directe vervanger van Cerny. Dan moet je wel een speler halen die zich al in een middelgrote competitie heeft laten zien (in relatieve zin).

Een van de koningen in veel lullen en niets zeggen, mijnheer ten Voorde kan zo de politiek in. Het is dat die andere 2 af en toe nog wat zeggen anders zou die podcast een verloren half uur zijn

11 juli 2023 om 10:09

De Twentse Mike Verweij. Met Ten Voorde en Verweij win je gegarandeerd iedere escape room: ze weten altijd wel een open deur te vinden.

Ook al zijn ze bevriend, ik denk dat Ten Hag professioneel genoeg is om zich niet te laten leiden door Ten Voorde bij een eventuele transfer.

Klinkt allemaal heel logisch! Twente kan natuurlijk hier van profiteren en nog wel meer spelers lenen. Iqbal bij Utrecht lijkt met hetzelfde verhaal trouwens

Je zou bijna denken dat FC Twente een streepje voor heeft bij Manchester United. Hetgeen op zich niet zo vreemd is gezien de komaf van Erik ten Hag. Ik zou zeggen: Tukkers, doe er je voordeel mee.

Misschien dat Twente dan ook meteen Sancho kan huren dan haha. Maar even zonder dollen. Zo'n Pellistri moet gewoon eens kijken hoe spelers als Odegaard en Ishak zich in de eredivisie weer helemaal hebben heruitgevonden en daarna een mooie stap hebben gemaakt. Ik betwijfel of hij het niveau van United zal hebben, maar de eredivisie en dan met name ploegen als Twente zijn bij uitstek geschikt om jezelf in de kijker te spelen.

11 juli 2023 om 14:10

Odegaard en Isak hadden wel heel wat meer laten zien dan deze Pellistri. Odegaard was als puber al A-international en deed het als 16-jarige al leuk in de Noorse competitie. Isak deed het met 20 jaar al uitstekend bij Willem II, als tiener al bij Solna en is daarna alleen maar beter geworden. Deze Pellistri heeft eigenlijk nog niets op een relevant niveau laten zien. Zo'n speler moet je binnenhalen als back-up en dan kijken of hij aan kan haken. Die haal je niet als vervanger van een speler die in het seizoen ervoor dubbele cijfers had in goals en assists.

Ik ken hem niet, verhalen die ik hoor is toch dat het een goede speler is maar met weinig rendement.

Voor hem is dit natuurlijk een goede stap, speeltijd gaat hij zeker krijgen bij Twente.

Dit zou voor Twente een geweldige deal zijn. Deze jongen kan echt voetballen. Door garnacho misschien wat minder in het daglicht, maar deze Pellistri zou voor iedere topclub in Nederland zelfs een versterking zijn. Is sterk in 1 op 1 acties, goede uitversnelling, redelijk doelgericht en een echte teamplayer. Tevens vliegensvlug, ik hoop ook echt dat Pellistri een jaar verhuurd wordt. Ik zie het wel in hem bij United namelijk.

11 juli 2023 om 13:00

Ik weet niet waar dat doelgerichte uit moet blijken, want zijn statistieken zeggen dat hij nauwelijks scoort en zelfs geen assists afleverd.
Nu is dat in de Eredivisie wel een stuk makkelijker, maar tit nu toe is van doelgerichtheid weinig te zien.

Ik heb hem regelmatig zien spelen (niet alleen in het eerste) en heb geen enkele twijfel dat hij het niveau aan kan. Ik vind hem beter renderen dan Antony. Iedere keer dat hij erin kwam liep het beter aan de rechterkant.
Enige vraag is hoe hij mentaal ermee om zou gaan een stapje ‘terug’ te moeten doen. Maar ook dat zit wel goed heb ik het idee.

Ik geloof totaal niet dat dit actueel is. Bruggink heeft duidelijk uitgesproken dat ze spelers zoeken in de categorie tussen de 24 en 28 die er direct staan. Na het aantrekken van Vergeer, Ugalde, Taha en Ünüvar (huur) is het allemaal wel erg jong geworden.

Tja, ik weet het niet. Die jongen heeft nog totaal geen rendement in het profvoetbal op een relevant niveau. Natuurlijk hebben we het wel over Laliga en de Premier League, maar zo weinig rendement belooft weinig goeds. Zo'n jongen is leuk voor erbij, maar vanwege z'n gebrek aan ritme en ervaring kun je zo'n jongen niet als opvolger van Cerny binnenhalen. Echt garantie heb je nooit, maar met dit soort spelers heb je niet eens de garantie dat ze een meerwaarde gaan zijn. Dan krijg je als het ware gewoon een Misidjan, maar dan met (nog) minder rendement.

FC Twente moet natuurlijk ten volle gebruik maken van het feit dat het clubkind Ten Hag nu trainer is bij de topclub Manchester United. Zelfs de voormalige FC Twente trainer Steve McClaren werkt daar nu als zijn assistent. Ten Hag zal zijn thuisclub vast wel wat mooie Manchester United talentjes gunnen. Zijn oud teamgenoot TD Bruggink zal daar blij mee zijn. Ons ken ons, nietwaar?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren