Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag baalt na gelijkspel: ‘Wij hebben gedicteerd en de kansen gecreëerd’

Laatste update:

Ajax kwam zondag tegen PSV dankzij een doelpunt van Quincy Promes op een 0-1 voorsprong, maar de Amsterdammers slaagden er niet in om die marge over de streep te trekken. Donyell Malen nam dik tien minuten voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening, waardoor trainer Erik ten Hag genoegen moest nemen met een punt. De oefenmeester baalde na afloop van de wedstrijd wel van de goal van Malen.

“Wij hebben gedicteerd en wij hebben de kansen gecreëerd”, steekt hij van wal voor de camera’s van FOX Sports. Wat Ten Hag betreft had zijn ploeg eerder in de wedstrijd al verder uit moeten lopen: “We waren onvoldoende scherp voor de goal van de tegenstander. Uiteindelijk komen we 1-0 voor en hebben de wedstrijd eindelijk in de greep. Dan maken we één foutje en dat is doodzonde.”

Donny van de Beek: ‘Wat je vooraf al dacht: Ajax moet het spel maken’

“In mijn beleving hebben wij gecontroleerd en de wedstrijd gemaakt. Wij hebben de bal laten lopen en we hebben de kansen gecreëerd. Ik heb niet zoveel kansen gezien van PSV. Voor rust hadden we kansen voor David Neres, Promes, Dusan Tadic en nog eentje geloof ik. Zij hadden alleen een schotje van Michal Sadílek voorlangs en de omhaal van Malen”, gaat Ten Hag verder.

Het doelpunt van Promes zorgde nog voor een opvallend tafereel aan de zijlijn, aangezien Donny van de Beek al op het punt stond om voor de aanvaller in de ploeg te komen. Ten Hag liet Van de Beek na de goal weer verder warmlopen en bracht hem uiteindelijk in het veld voor Neres: “Ja, ik wilde Promes eruit halen. Hij speelde niet slecht, helemaal niet. We wilden met Van de Beek een frisse wissel brengen. Hij maakte net op dat moment de 0-1 en dan komt er een ander scenario met Neres als wissel. Promes is verdedigend ook wat sterker en hij kan zijn snelheid benutten in de tegenaanval.”

Vind jij dat Ajax eigenlijk meer verdiende?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat ten hag bang is om ziyech en tadic te wisselen. Veruit de slechtste aan Ajax kant

22 september 2019 om 19:28

Mwa. Neres was veruit het minste. Maar de voorste 4 zaten er inderdaad alle 4 niet lekker in. Ziyech had inderdaad nog wel een wissel gekund voor Hunter, helaas kreeg die geen minuten vandaag.

22 september 2019 om 19:34

@inkemontana Ten eerste was Donny veruit de slechtste en ten tweede speelde Neres bij vlagen sterk. Dus weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken.

22 september 2019 om 19:28

Tadic zorgde voor iedere kans. Hij gaf zelfs de assist. Ziyech was wel pover ja. Tenminste gezien zijn kwaliteiten m.

22 september 2019 om 19:30

ja beetje slappe pot al met al. maar goed voor Ajax wel een goed resultaat. Ajax en psv moeten zeker thuis alles winnen.

22 september 2019 om 19:31

Tuurlijk niet wisselen, dit zijn mannen die een wedstrijd kunnen beslissen, ook al spelen ze minder.

22 september 2019 om 19:31

De laatste wedstrijden is ziyech best vaak gewisseld. Hij durft t dus wel. Ik denk dat ten hag vandaag vooral heeft gekeken naar het type speler dat ie in t veld wil hebben

22 september 2019 om 20:13

dat is meer om te sparen voor een volgende (grote) wedstrijd dan in een grote wedstrijd. Hetzelfde verwijt had vd Beek vorig jaar ook. Er zit een kern van waarheid in.

22 september 2019 om 19:32

Totaal foute wissel van Ten Hag die geforceerd Donny inbrengt die werkelijk helemaal niks toevoegde. Neres zat er lekker in en wordt er toch uitgehaald. En door die wissel liep het helemaal niet meer bij Ajax. Kun je nagaan dat Ten hag eerst Promes wilde wisselen die steeds beter wordt als 10. Aan alles zie je dat die jongen een veel betere 10 is dan Donny. Veel meer kwaliteit. Donny voegt werkelijk helemaal niks toe. Zonde zonde. Onnodige nederlaag.

22 september 2019 om 21:23

Word jij niet moe van jezelf? Elke topic over Ajax spui jij je gal over Donny. Echt elke topic. Heeft hij je vriendinnetje afgepakt of jouw knikkers gewonnen? Je begrijpt hopelijk wel dat de meeste mensen dit ook lezen en je dan niet serieus nemen?

22 september 2019 om 21:34

Het gaat hier toch onder meer om de wissel Donny van de Beek voor Neres? Dat vond ik inderdaad een hele slechte wissel. Een wissel waardoor Ajax de wedstrijd uit handen gaf en dat was helaas voorzienbaar. Mag ik dat niet zeggen? En verder lijkt Donny van de Beek mij echt een prima jongen hoor.

22 september 2019 om 19:39

Tadic was prima. Daar komt altijd gevaar vandaan

22 september 2019 om 19:47

Als jij tadic slecht vond vandaag, raad ik je eeen andere sport aan

Ja maar wat als dat de bedoeling van de tegenstander is Ten Hag? Hier heb je de bal, fouten ga je hoe dan ook maken. Voor PSV kan letterlijk elke kans een goal zijn. PSV was helaas slordig in de counter maar het seizoen is nog vroeg. Genoeg ruimte voor verbetering.

22 september 2019 om 19:33

vind dat psv behendige aanvallers heeft. maar niet zo overdreven dodelijk als de laatste tijd beweerd wordt. Bergeijk en Bruma zeer matig en al met al gewoon heel slordig in het uitspelen van mogelijkheden. Ijattaren een enorm talent maar natuurlijk ook nog wat wild na zijn passeeracties en logisch natuurlijk. maar die komt er wel.

Hij heeft gelijk. Zeker gezien de tactiek van PSV heeft PSV eigenlijk enorm gefaald vandaag. Ze wilden counteren en afwachten, maar creeerden daar maar 1 kans uit en die werd ook nog eens veroorzaakt door zeer zwak verdedigen van Ajax. Niemand hoor je echter dat PSV toch echt niet zo'n goeie ploeg is, puur gebaseerd op 5 (waarvan 3 á 4 lucky) goals van Malen in 1 wedstrijd.

22 september 2019 om 19:37

Als Ajax wel zo’n goeie ploeg is, dan had je hier vandaag gewoon moeten winnen.... Deze team zijn gewoon aan elkaar gewaagd en maken daarbij wel gebruik van een andere tactiek.
Ik snap best dat je niet helemaal objectief bent, maar zoveel zullen ze aan het eind van de rit niet van elkaar af zitten. De Eredivisie draait om beide ploegen en gelukkig niet enkel om Ajax.

22 september 2019 om 20:05

Dat heeft niks met objectiviteit te maken. Als je als neutrale toeschouwer de wedstrijd hebt bekeken dan zou je ook tot te conclusie komen dat Ajax minder tevreden kan zijn met een 1-1 dan Psv. Als Ajax zorgvuldiger met de zelfgecreerde kansen was omgegaan dan was Ajax er met de winst vandoor gegaan. Maar dat is de schuld van Ajax en niet de kwaliteiten van PSV op dit gebied. PSV kreeg duidelijk de opdracht van van Bommel om te loeren op de counter maar dat is op 1 uitbraak na amper tot iets dreigend gekomen. Dit kwam daarentegen wel door Ajax omdat de spelers duidelijk Ten Hag's afspraken na zijn gekomen zoals vroeg druk zetten, zakelijk uitverdedigen, minimum aan aantal spelers achter te bal te houden etc. Ik snap verder ook niet hoe je Ajax en PSV aan elkaar gewaagd kan beschouwen na de zeer matige vertoning van PSV vandaag, maar goed.

22 september 2019 om 20:31

Ajax straalde vandaag toch ook niets uit. Voetballend gezien is AZ nu de beste ploeg.

22 september 2019 om 21:56

Ja, AZ speelde erg sprankelend tegen ADO vandaag inderdaad zeg, pfoeh!

23 september 2019 om 00:07

Wat een afgunst zeg Sanderk, kun je het niet verkroppen dat je godenzonen gelijk spelen tegen een kwalitatief minder elftal?

23 september 2019 om 09:34

Haha doe normaal man met je Godenzonen... Ik heb absoluut geen afgunst naar AZ, sterker nog: ik vind het een hele fijne ploeg om naar te kijken, al jaren eigenlijk. Ik geef alleen een weerwoord op Janssen, die zegt dat AZ het beste voetbal speelt tot dusver in de Eredivisie. Zij hebben inderdaad een paar goeie potten gespeeld, maar gisteren (en ook tegen Groningen, bij Mariupol uit en tegen Vitesse) was het ook bij AZ niet zo sprankelend hoor. Ja, zij kunnen af en toe een prachtige pot op de mat leggen, maar dat kunnen Ajax en PSV ook. Ik vind het dus overdreven om te stellen dat AZ het beste voetbal speelt. En waarom zou ik een gelijkspel bij PSV uit niet kunnen verkroppen? Was een terechte uitslag en een prima resultaat op zich, bovendien staan we nog altijd bovenaan. Ik zie hier niet echt een probleem in.

22 september 2019 om 19:38

Ik heb vandaag de wedstrijd niet kunnen zien, maar in de samenvatting kwamen om en nabij evenveel kansen voor PSV als Ajax, misschien licht in het voordeel voor Ajax. Beide teams maakten een treffer en waren heel dicht bij een tweede (promes en Ihattaren). Nogmaals, ik heb het niet gezien, maar voor mijn gevoel (en wat mijn maten (zowel voor Ajax als Psv) zeiden) is het dat beide ploegen hun eigen spelletje speelden, maar gewoon niet top waren.daarnaast vind ik het zwak om Donyells goals lucky te noemen, aangezien het terechte penalty's waren. Daarnaast scoort hij ook 'gewoon' tegen Ajax en Sporting.

22 september 2019 om 19:49

@Yamiown, klopt hoor. Beiden waren niet geweldig al begon Ajax wel erg sterk maar viel ook weer terug in slordigheden. PSV niet veel kansen maar die van Malen was een echte mooie PSV goal. Je zag dat ze beiden wat voorzichtig waren en goed weten waar de kwaliteiten van elkaar zitten. Enige wat ik niet snap is dat PSV er niet eerder voor kiest druk te zetten met zulke aanvallers. Denk dat gelijkspel terecht is.

22 september 2019 om 20:05

Ik heb de wedstrijd gezien en het ontloopt elkaar niet heel veel. Ajax iets meer balbezit en kansen maar het is maar net hoeveel waarde je daar aan hangt. 1-1 is prima en volledig terecht in mijn optiek

22 september 2019 om 20:19

De kansen van Ajax kwamen niet door fouten van PSV ? Ook PSV heeft kansen gehad. Of was de bal die Onana uit de kruising haalt geen kans ? Of toen mo zelf schoot toen Dumfries vrij op kwam ? Of het schot van Bruma nadat Mo door de verdediging soleerde. Er waren genoeg momenten dat PSV Ajax heel veel pijn had kunnen doen.

Als je uiteindelijk de kansen naast elkaar legt en naar het spelbeeld kijkt heeft ajax zichzelf tekort gedaan. Maarja, 1-1 uit bij de grote concurrent is een prima resultaat voor ajax.

Tuurlijk ten Hag.. denk eerder dat je bedoelt meer fan te zijn van je eigen speelstijl dan die van PSV. Het ging gelijk op en kon allebei de kanten op vallen. Gelijkspel is dus terecht.

22 september 2019 om 20:07

Je kunt toch niet ontkennen dat Ajax duidelijk meer grote kansen heeft gehad? Ik vind zijn opmerking over dicteren ook wat overdreven, maar wat kansen betreft deed Ajax het beter. Echter tellen uiteraard alleen de doelpunten.

22 september 2019 om 20:31

Ik zat in het stadion en eerlijk. Op de kans van Promes na vond ik Ajax echt niet zo gevaarlijk. De goal viel ook wat ongelukkig na het dramatische dekken van Sadilek. PSV was in mijn ogen dreigender maar ontzettend ineffectief. De laatste passes waren constant te zwak. Al met al, als je de samenvatting ook even kijkt zul je zien dat het uiteindelijk qua kansen elkaar niet zo ontloopt. Het was vandaag gewoon een even match tussen de twee topploegen. Helaas iets te tactisch gegaan, voor ons vermaak. Maar een gelijkspel is gewoon terecht.

22 september 2019 om 21:42

Dan hebben we een andere mening over de kansen, maar dat is ook best. Uiteindelijk voor de competitie leuk dat ze gelijk spelen.

Ten hag rot op, deze wedstrijd was gewoon een gelijkspel waard. Ajax was niet beter en PSV ook niet. Wat een gezever zeg.

Er had meer in kunnen zitten, dat zeker, maar al met al kan ik wel leven met een gelijkspel. Vooraf teken je ervoor. Zoveel ontloopt het elkaar nou ook weer niet vandaag. En alhoewel het niet super hoogstaand voetbal was heb ik op zich wel genoten (van de intensiteit) van de wedstrijd. Alleen jammer dat die wissel van Van de Beek zo slecht uitpakte, daarna was Ajax het echt even kwijt zonder dat PSV overigens heel gevaarlijk werdt (buiten de goal).

22 september 2019 om 19:39

Ach, voor ons had er ook best meer in gezeten.. We spelen meer reactie voetbal en helaas werden sommige momenten niet goed genoeg uitgespeeld. We hadden ook kunnen winnen. We hebben de dominantie niet nodig.

22 september 2019 om 19:44

Is ook zo, maar buiten de goal om kan ik me nauwelijks uitgespeelde kansen van jullie herinneren (enkel die vrije trap geloof ik). Ajax daarentegen had voor rust al gewoon op 0-1 moeten komen. Maar zoals gezegd al met al kan ik hier prima mee leven. Was er vooraf toch niet helemaal gerust op, PSV uit vrijwel altijd lastig. Wordt wederom een interessante strijd dit seizoen verwacht ik.

Wel redelijk eens met Ten Hag. Ik had zelf het gevoel dat Ajax de grip kwijt raakte na de wissel. Donny was matig en stond maar een beetje te koekeloeren in de spits. De veldbezetting werd minder en de bal ging niet meer goed rond. Verder is een gelijkspel bij PSV geen slecht resultaat, maar er had meer ingezeten.

Balletjes breed van Veltman naar Blind naar Tagliafico noem ik niet dicteren

22 september 2019 om 19:51

Beetje flauwe reactie. Dat was vooral laatste 8 minuten. Ajax had gewoon meeste balbezit maar dat is inherent aan de manier van spelen. PSV speelt vanuit de omschakeling alleen kwamen daar nauwelijks kansen uit. Kan wel leven met een gelijkspel.

22 september 2019 om 20:22

Ook daarvoor al. Tempo was heel traag. Je kon ook merken dat Ziyech het weer tegen PSV niet kon laten zien. Dit is toch de man die het meeste voetbal bij Ajax brengt.

23 september 2019 om 00:06

Het is toch wel sneu dat je zegt dat je een wedstrijd dicteert terwijl PSV duidelijk je de bal laat hebben om op de counter te spelen. Daarbij wordt gezegd dat PSV laf speelt terwijl Ajax de bal in de verdediging rondtikt en onana zolang tijd rekt dat je er in slaap van valt.

Deze trainer is helaas helemaal te vol van zichzelf en zijn ploeg, de arrogantie die hij vorig seizoen nog niet had maakt hem nu kwetsbaar. Met een gelijk spel komen ze gewoon goed weg.

22 september 2019 om 19:51

Goed weg?😆😆😆😆

ja een goede clinische pits zou Ajax ook wel kunnen gebruiken. Ik weet niet of ze die in de jeugd hebben rondlopen , of anders eens kijken wat er te halen valt in de winter-transferperiode

22 september 2019 om 19:57

Die hebben ze wel, Huntelaar.maar omdat hij geen restwaarde meer heeft wordt hij niet Al's eerste spits gebruikt.zonde want dat scheelt behoorlijk wat goals

22 september 2019 om 23:34

Pitspoes?

Sorry maar dicteren? Nee dat niet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem als PSV fan juist kneep, aangezien Ajax op papier een betere ploeg heeft. Natuurlijk zijn onze aanvallers in vorm, maar de achterste 7 zijn een stuk minder dan die bij Ajax. Daarom viel het me alles mee, en 1-1 is een terechte uitslag. Ten Hag moet niet miepen en gewoon z'n witbiertje nemen.

22 september 2019 om 20:29

Ik vind het verschil minder groot dan dat je zegt. Onana is de betere keeper, Dumfries vind ik beter dan Dest (beide waren ze beter dan hun concurrent), verschil. Tussen Baumgartl en Veltman vind ik niet groot, waarbij Baumgartl meer potentie heeft, Blind is op zijn positie wel beter maar zoals te lezen viel wordt hij vaak voorbij gelopen. De enige die ik echt beter vind is Nico. Op het middenveld vind ik bij de verdedigende spelers weinig verschil zitten. Allemaal matig. Ja Marinez kan zeker wel voetballen (hoewel dat vandaag niet echt op viel) maar wederom liet hij weer iemand lopen waardoor nu gescoord werd.

Hahaha. Volgende keer even anders naar de wedstrijd kijken. Je mocht van PSV de bal krijgen. En dan lijkt het idd op dat je aan het dicteren bent. Wel geteld twee kansen gehad. PSV speelde de counters slecht uit. Anders had je een hele andere wedstrijd.

Ten Hag heeft te veel hooi gerookt volgens mij.

23 september 2019 om 00:04

Haha zeg dat wel. Hij begint het wel erg hoog in zijn bol te krijgen. Een gelukkig seizoen gehad vorig jaar en hij is het mannetje hoor. 'dicteren' hahaha, en dan zegt ie ook nog dat hij niet onder de indruk is van de 'simpele' tactiekwissel van Mark van Bommel, maar krijgt door die simpele wissel wel een goal tegen. Wat een clown.

Gedicteerd?welke bril heeft Ten Hag op.verre van dat.

Tuurlijk. Ajax speelde vol op de aanval tegen het zogenaamde in grote vorm verkeerde PSV. Tegen Ajax heb ik geen grote vorm gezien. Tegen de andere clubs lijkt het zo omdat iedereen wil winnen van Ajax. Maar tegen PSV heeft Vitesse geen tegenstand geboden, wel tegen Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren