Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Cate laakt instelling Gudelj: ‘Als je dat niet kunt, ben je geen echte prof’

Laatste update:

Henk ten Cate kan weinig begrip opbrengen voor Nemanja Gudelj. De Servische middenvelder gaf bij Ajax-trainer Peter Bosz aan niet om te kunnen gaan met zijn rol als reserve, waarna hij uit de selectie is verwijderd. Gudelj lijkt aan te sturen op een vertrek uit Amsterdam. Ten Cate heeft weinig goede woorden over wat betreft de houding van de Serviër.

/

Gudelj is dit seizoen niet zeker van een basisplaats en is door de komst van Hakim Ziyech naar de bank verdreven. "Bosz zal ongetwijfeld redenen hebben om bepaalde spelers niet in de basis te zetten”, zegt Ten Cate tegen Voetbal International. “En als die redenen legitiem zijn, moeten die jongens hun mond houden en terugknokken. Als je dat niet kunt, ben je geen echte prof. Maar dat het schuurt, snap ik. Bazoer, Riedewald en Tete waren tot voor kort nog internationals, hè.”

Ook Anwar El Ghazi maakt geen deel meer uit van de selectie. Chelsea-huurling Bertrand Traoré krijgt de voorkeur, iets waar de buitenspeler het niet mee eens was en de confrontatie zocht met Bosz. Een andere situatie als waar Gudelj mee te maken heeft, stelt Ten Cate. “Anders is het als de trainer een gehuurde speler boven een eigen voetballer kiest. Helemaal als die huurling het verschil niet maakt. Dan is het zeker kapitaalvernietiging."

Heeft Anwar El Ghazi zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft in mijn ogen echt afgedaan deze week.. Ergens verwacht je het wel van El Ghazi dat hij ruzie krijgt met Bosz want hij werd aan de kant gehouden zodat een protege van Bosz op zijn plek kon spelen. Maar Gudelj die gewoon weigert op de bank te gaan zitten.. Dat vind ik eerlijk gezegd echt schandalig! Die jongen hoort te willen vechten voor zijn plek, maar hij zal ook wel door hebben dat hij niet goed genoeg is om de rol te spelen die hij bij AZ had.

8 november 2016 om 17:27

Gudelj is gewoon de eerst volgende in de pikorde. Ik denk dat er niemand is die ook maar een beetje begrip voor zijn manier van handelen heeft. Het grappige is nog dat men het type "vechter" toedicht. Waar wij tot op heden niks van hebben gemerkt.

8 november 2016 om 17:42

Bij AZ wilde hij nog wel eens voetballen op het randje, maar hij liep er ook vaak genoeg als een zoutzak bij. Ik snap wel dat mensen denken dat hij een vechter is, omdat je het niet in de samenvattingen ziet wanneer hij niets uitvoert. Het tegendeel is inderdaad waar.

8 november 2016 om 18:50

Die protege van Bosz knalt zondag de gelijkmaker erin en assisteert Ziyech met zijn goal tegen Celta. Zijn veldspel is minder dan eerst maar rendement is hoger. Ik denk dat iedere back een klotedag heeft tegen Traore en ook tegen Younes. Die beiden hun goals en assists meepakken en zo het gelijk van Bosz bewijzen.

Al die analisten moeten eens ophouden met dat gezeur over kapitaalvernietiging. Dit jaar lijkt Feyenoord weer helemaal terug te zijn en heeft Ajax er dus een concurrent extra bij gekregen. Dan moeten de beste spelers gewoon spelen, ongeacht of ze gehuurd zijn. Bosz zal zo zijn redenen hebben om Traore boven El Ghazi te kiezen, hij is ook niet gek. Als El Ghazi nog slechter speelt/traint dan Traore, is Traore gewoon beter en moet hij erin staan. Kapitaalvernietiging is het pas om een speler te huren die niets toegevoegd. In dat kader past Traore misschien wel.

Edit: ik heb even te snel gelezen. Ik las het zo dat Ten Cate doelde op de waarde van El Ghazi die nu daalt omdat er een huurling staat op zijn plek. Dat vind ik onzin. In dit geval ben ik het dus eigenlijk wel eens met Ten Cate, een gehuurde speler moet wel duidelijke zijn waarde hebben.

Waarom bemoeien andere zich altijd met andere. Dit is tussen de club en speler

8 november 2016 om 17:35

Als hij gevraagd wordt naar iets heb je niet veel keus

8 november 2016 om 17:39

Die keuze heb je wel want je hoeft niet te reageren. Zeker wanneer je niet weet wat er gespeeld heeft of zoals Ten Cate of eerder Koevermans totaal geen partij in deze bent, dan kun je toch gewoon zeggen dat het niet aan jou is om daar iets over te zeggen? Ik had eigenlijk ook verwacht dat Klaassen zondag zoiets zou zeggen.

Nee meneer Ten Cate, in essentie maakt het niet uit of het om een gehuurde speler gaat die de voorkeur krijgt of niet. Een trainer bepaalt de opstelling en de tactiek en moet zich daarin zeker naar de overige spelers niet laten leiden door contracten etc. De reactie van El Ghazi is misschien iets logischer en beter te begrijpen, maar ook niet goed. Daarnaast snap ik niet waarom iedereen uit de voetbalwereld een mening hierover lijkt te moeten geven zonder te weten wat er precies tussen Gudelj en Bosz besproken is

8 november 2016 om 18:14

Tsja, misschien dat het er iets mee te maken heeft dat een dergelijke situatie vrij uniek is, kan er uiteraard naast zitten maar dat lijkt mij een vrij plausibele verklaring.

En natuurlijk zit er weldegelijk een verschil tussen een eigen speler of een gehuurde speler. Als de gehuurde speler niet beter is of beter presteert dan de eigen speler is dat pure kapitaalvernietiging en ben je aan het opleiden voor een andere club. Hiermee niet oordelend over de huidige situatie omtrent Troarã©. Dat de trainer de opstelling bepaald en daarmee niet hoort te kijken naar eventuele contractsituaties ben ik verder met je eens maar dat het in essentie niet uitmaakt is natuurlijk complete onzin.

9 november 2016 om 08:58

We hebben het dan over een andere essentie; ik doel op de keuze die een trainer maakt en de manier waarop gepasseerde spelers daarmee omgaan. Daarin maakt het niet uit of het om een zelf opgeleide speler, een aankoop of een gehuurde speler gaat. De trainer bepaalt en stelt de beste speler op en als de keuze niet op jou valt moet je gewoon je stinkende best doen om de trainer te overtuigen.

8 november 2016 om 20:45

Waarom zou iedereen uit de voetbalwereld niet, maar jij wel je mening hierover mogen geven? Komt bij dat er naar hun mening gevraagd is blijkbaar..... kunnen we dat over jou ook zeggen??

9 november 2016 om 08:57

Van mij mag iedereen een mening hebben over dit onderwerp maar je hoeft er toch niet over uit te wijden in de landelijke media? Daarnaast kan iedereen ook vragen wat hij of/zij wil maar je kan er ook voor kiezen om niet of oppervlakkig te reageren. Speler op en als de keuze niet op jou valt moet je gewoon je stinkende best doen om de trainer te overtuigen.

Als er bij Ajax bonje is licht het altijd aan de speler en stellen zij zich niet professioneel op.
En telkens vind men op deze site wel mensen die dat ook zo vinden.waarom stelt men nooit eens de vraag of het Ajax beleid klopt ?Je hoort namelijk wel van spelers die er vertrokken zijn dat het zoon koude kille club is.ik vind,als je een stuk of tien bijna gelijkwaardige middenvelders in je selectie neemt je het onheil zelf af roept.spelers moeten wel de kans krijgen op speeltijd.

Onbegrijpelijk dat Gudelj dit doet net nadat El Ghazi uit de selectie is gezet. Dacht hij soms op die manier een basisplaats te krijgen? Net een postbode die niet gaat werken als het regent. Maar dat Ten Cate nu wat zegt hierover is ook raar aangezien hij zijn droombaan kreeg bij Ajax en als een dief in de nacht vertrok naar Chelsea om daar assistent te worden. Dat was ook heel professioneel Henkie.

Ik ben blij met een trainer die zich bezig houdt met voetbal en niet de portemonnee. Met goed voetbal dwing je CL af, meer merchandise etc, betere spelers die komen, duurzame weg naar meer geld. Alleen talenten uitstallen als etalage is leuk voor de portemonnee, maar door de dipjes hier en daar negatief invloed op prestaties. Meer ervaring is minder diepe ondergrens.

Zo, die Gudelj wordt even door alles en iedereen aangepakt. Geen genade, denk dat hij een transfer maakt en we hem niet meer in Nederland terug zien. De voetbalwereld is keihard.

Kijk naar schone die knokt zich gewoon terug in de basis,dat is nou een echte prof die zeikt niet gewoon kneppelhard trainen en kijk hij balt zich weer in de basis.
KLASSE LASSE

Ik lees veel als: "als trainer stel je heus wel je beste spelers op, hij weet t het beste, hij bepaalt de opstelling", etc. Maar reken maar dat Bosz zich hard heeft moeten maken voor de komst van Traore. Dan vind ik het zo gek nog niet om te suggereren dat Traore ook net iets meer krediet heeft dan een andere speler in een soortgelijke situatie. Het betreft hier immers ook een stukje gezichtsverlies van Bosz als hij nu in deze fase al zou besluiten hem niet meer op te stellen.

El ghazi scheelt echt niet heel veel met Traore, als er Ãâ¼berhaupt al verschil is, dus ik snap zijn frustratie wel.

Het verhaal Gudelj is compleet anders, voor hem heb ik geen goed woord over.

Als je als speler zulke dingen roept dan zou ik als club die interesse in hem heeft even twee keer moeten nadenken. Dus niet een speler die voor zijn plek wilt vechten..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren