Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Teleurgesteld PSV maakt zich op voor enorm miljoenenverlies op twee spelers

Laatste update:

PSV wil deze zomer afscheid nemen van Maximiliano Romero en Timo Baumgartl, weet journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Dat zal gepaard gaan met een gigantisch miljoenenverlies op beide spelers. De overname van Romero kostte PSV in 2018 maar liefst elf miljoen euro, terwijl voor Baumgartl een jaar later zelfs twaalf miljoen euro werd betaald. PSV hoopt de momenteel uitgeleende contractspelers na dit seizoen van de hand te doen, maar zal daarbij naar verwachting slechts een schijntje van het aankoopbedrag terugzien.

Het definitieve afscheid van Romero en Baumgartl wordt pijnlijk, daar het tweetal met hoge verwachtingen naar het Philips Stadion werd gehaald. Romero, die momenteel op huurbasis speelt voor het Argentijnse Racing Club, ligt nog tot medio 2024 vast, maar heeft geen toekomst in Eindhoven. De 24-jarige spits liep vorige week een spierblessure op bij het juichen voor een doelpunt van een teamgenoot. In totaal speelde Romero slechts zeventien wedstrijden in de hoofdmacht van PSV, waarin hij goed was voor één doelpunt en twee assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 2,8 miljoen euro.

Baumgartl speelt dit seizoen op huurbasis voor 1. FC Union Berlin. De 27-jarige Duitser is inmiddels volledig hersteld van de diagnose teelbalkanker en traint volop mee bij zijn club. Baumgartl kan echter nauwelijks rekenen op speelminuten, waardoor Union de Eindhovenaren al heeft laten weten de koopoptie niet te lichten. PSV hoopt nog enkele miljoenen over te houden aan het vertrek van de rechtspoot, die volgens Transfermarkt zo’n 3,5 miljoen euro waard is. Sinds zijn komst in 2019 speelde Baumgartl slechts 36 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij twee keer het net wist te vinden.

Overige huurlingen
Het nieuws dat Elfrink over de overige huurlingen heeft te melden is een stuk positiever. Shurandy Sambo zal na zijn uitleenbeurt aan Sparta Rotterdam terugkeren bij PSV en gaat voor zijn kans op de rechtsbackpositie. Yorbe Vertessen, die momenteel voor Union Sint-Gillis uitkomt, lijkt ook terug te keren in Eindhoven, al is er voor hem wel stevige belangstelling uit het buitenland. Richard Ledezma blijft nog tot het einde van dit kalenderjaar voor New York City FC spelen. Over de toekomst van Fredrik Oppegård (momenteel Go Ahead Eagles) en Jeremy Antonisse (momenteel FC Emmen) moet technisch directeur Earnest Stewart nog een beslissing nemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enorm zonde. Beide spelers hadden zeker de potentie, maar Baumgartl liet het amper zien en Romero kon het niet laten zien. Als die niet steevast in de lappenmand lag, was hij allang voor het 3-4 voudige doorverkocht. Wanneer hij speelde, liet hij echt mooie dingen zien. Nu maar doorselecteren en je verlies (nogmaals) pakken. Ben wel benieuwd welke spelers er in de zomer gaan komen.

10 mei 2023 om 10:07

Vooral de wedstrijd van Baumgartl tegen Olympiakos uit was tranentrekkend. Beetje zoals Upamecano tegen City.

10 mei 2023 om 10:28

Idd jammer, beide spelers hadden echt wel potentie, Romero misschien iets meer dan Baumgartl. En nu zie je maar dat (vanuit spelersperspectief) het geen domme zet is om -zoals Simons o.a. (zie ander artikel van VZ) nu al je geld slim te investeren voor later, want een blessure (of ziekte) kan iedereen krijgen en als dat dan je carriëre(kansen) verknalt...
Helaas is dat risico voor een club iets minder makkelijk op te vangen en zo zit je nu met 2 spelers met veel talent én veel pech en als club met een miljoenenverlies.....

10 mei 2023 om 10:32

''als die niet steevast in de lappenmand lag, was hij allang voor het 3-4 voudige doorverkocht.''

Dat is wel heel glas halfvol bekeken vind je niet? Dat hij zonder blessures meer waard was geweest, is natuurlijk sowieso waar. Maar om dan te roepen dat hij al lang verkocht was voor 35-50m is wel erg overdreven.

10 mei 2023 om 11:27

We horen al vijf jaar over Romero hoe goed ie eigenlijk wel niet is en hoe zonde het is van zijn blessures. Feit is echter dat ie in fitte periodes nauwelijks wat heeft laten zien. Hij had wel dat stempel van talent zoals Baumgartl dat heeft en je kunt de technische leiding van PSV niet de schuld geven van het aankopen van beide spelers, maar de koek raakt op op een gegeven moment.

10 mei 2023 om 12:02

Is hij wel ooit fit geweest dan? Hij had blessure na blessure en als je dan iedere keer terug moet komen dan kost je dat een paar wedstrijden, maar hij kreeg dat vaak niet omdat hij weer geblesseerd raakte. Ik denk dat hij nooit 100% fit is geweest in zijn PSV periode, erg vervelend voor die jongen en voor PSV. Hij heeft ook maar 235 minuten gemaakt voor PSV in het eerste.

Maar ik ben het er mee eens dat er overdreven wordt gedaan, over zijn talent. We weten simpel weg niet hoe goed hij had kunnen worden, omdat we echt veel te weinig van hem gezien hebben.

10 mei 2023 om 12:04

Nee de echte top is moeilijk in te schatten. Maar wat ik aangaf, dat wat ik van hem zag, was veelbelofend. Die hak-assist tegen Sparta bijvoorbeeld (overigens knap dat hij daar niet bij geblesseerd raakte, gezien zijn halve landing). Als dat zijn niveau was wat hij kan aantikken, was hij meer dan goed genoeg geweest voor de ED en was hij zeker met winst weggegaan. We zullen het echter nooit weten.

Spelers zullen toch al ver afgeschreven zijn op de balans. Maar vervelend is het natuurlijk wel. Dit seizoen moet nog afgerond worden, maar ik kijk al uit naar de zomer. PSV moet worden gerenoveerd, Ajax idem inclusief een trainer eventueel vervangen. Bij Feyenoord kan het alle kanten op. Er kan veel gebeuren, er kan weinig tot niets gebeuren. Ik kan niet wachten om dit teleurstellend seizoen snel af te sluiten en vooruit te kijken.

10 mei 2023 om 10:05

met de doortastendheid van Ajax de ze momenteel hebben kan het ook maar zo zijn dat er deze zomer ook daar niets gebeurt

10 mei 2023 om 10:15

Ik mag toch hopen dat ze zelf ook wel inzien dat er iets moet gebeuren. Komend jaar moet Ajax minimaal tweede worden. Anders wordt het penibel.

10 mei 2023 om 13:36

Bij de gehele top 6 gaat er veel gebeuren. Ajax en PSV moge duidelijk zijn, Feyenoord zal ook wel beseffen dat er na de zomer een kwalitatief sterkere ploeg zal moeten staan, wil je geen kanonnenvoer worden in de CL als de loting ook maar ietwat tegenzit. De vraag bij Feyenoord is vooral hoeveel er financieel mogelijk is en of Kokcu blijft. Zo niet, wat hij dan oplevert.

Bij AZ vertrekt Karlsson waarschijnlijk en door het succes in de Conference League worden een reeks clubs vast wakker. Bovendien verandert er altijd wel het 1 en ander bij AZ door talenten die bij de eerste selectie komen en dat soort dingen.

Bij FC Twente vertrekken zo'n 7 spelers, waaronder Zerrouki, Smal, Brenet, Ugalde, Salah-Eddine, Misidjan, terwijl Cerny en Hilgers ook een transfer zouden willen maken. Het is dus ook afwachten wat daar allemaal gebeurt, want als ik kijk met wat voor namen ze in verband worden gebracht, ben ik er nog niet heel gerust op.

Sparta beleeft een topseizoen, dus ook daar zullen de nodige wijzigingen plaats gaan vinden. Doorgaans worden dat soort ploegen ineens leeggeplukt en dan moet je weer opnieuw beginnen.

Snel afscheid van nemen van beide spelers, staat nog genoeg werk voor de winkel komende zomer. moeten een selectie samenstellen die goed genoeg is om de voorronde Champions league eindelijk eens te overleven.

10 mei 2023 om 10:19

En zo snel mogelijk. Verder natuurlijk geen 'nieuws' dat PSV van deze speler af wil. Niet meer dan logisch, wellicht twee van de grootste miskopen uit de clubgeschiedenis.

10 mei 2023 om 10:36

Samen met Bruma natuurlijk. Als PSV dat geld toch eens fatsoenlijk had besteed ben ik benieuwd waar we stonden..

10 mei 2023 om 11:03

De ander was Bruma inderdaad. De zomer van 2019, was een verschrikkelijke window was dat. Van die 'lasten' zijn we nu eindelijk af.

10 mei 2023 om 15:59

Psv en ajax hebben afgelopen jaren wel laten zien dat geld in Nederland niet zoveel hoeft te betekenen. Het gaat vaak juist beter als ze minder geld hebben en jeugd gaan gebruiken dan miljoenenaankopen die zelden renderen.

Helaas, maar als je al geblesseerd raakt bij het juichen om een doelpunt die iemand anders heeft gemaakt, ben je niet geschikt voor topsport.

Dit is niet echt nieuws toch.
Romero heeft zeker potentie maar door zijn blessures is het er gewoon niet uitgekomen.
Baumgartl is een miskoop gebleken.
Kan een keer gebeuren maar het moet niet te vaak voorkomen.

Afgelopen zomer heeft PSV voor weinig geld toch een mooi elftal neer kunnen zetten.
Nu er door transfers veel geld is binnen gehaald zullen er gerichte versterkingen gehaald moeten worden voor de verdediging en de aanval.
Hopelijk kunnen Jarrad en Xavi behouden worden dan heb je met de spelers die er al zijn een mooie basis staan.

Er wordt jaarlijks op de transfersom van deze spelers afgeschreven dus de boekhoudkundige verlies zal nu niet zo groot meer zijn. Natuurlijk is het jammer. Ze brengen niet genoeg op maar ze hebben ook te weinig inbreng in het voetbal gehad.

10 mei 2023 om 10:16

Dat was het 'trucje' van John de Jong, waardoor PSV steeds redelijke cijfers schreef. Ook gewoon het contract van Bruma verlengen om de afschrijving te kunnen spreiden. Het verlies zal nu inderdaad niet zo groot zijn, maar die afschrijvingen hebben er wel voor gezorgd dat PSV Gakpo afgelopen winter heeft moeten verkopen.

10 mei 2023 om 10:37

Het zal niet echt aan de afschrijvingen van deze spelers liggen dat Gakpo verkocht is.

10 mei 2023 om 10:49

Wouterke

"dat was het 'trucje' van John de Jong, waardoor PSV steeds redelijke cijfers schreef."

Wat jij hier een trucje noemt is gewoon een normale boekhoudkundigeregel die iedere accountant moet toepassen in de jaarrekening. Sterker nog, afschrijven op transfersommen is zelfs verplicht gesteld door de Knvb!

Dus niks 'trucje' het is exact zoals het is. Boekhouden en jaarrekeningen zijn wat andere dingen dan jouw spaarpotje en je bankrekening. Formeel zal het verlies op een Romero echt miniem zijn. Dus die schreeuwende kop 'enorm miljoenenverlies' is nogal sensationeel maar doet geen recht aan de feitelijke financiële situatie.

10 mei 2023 om 11:00

Precies dit dus. Beetje jammer dat mensen die daar geen verstand van hebben maar wat roepen...

10 mei 2023 om 11:23

De kop is inderdaad wat schreeuwerig maar is natuurlijk wel waar. Cumulatief gezien klopt het gewoon, er is een aardige stuiver verloren aan deze 2. Uiteraard is de pijn gespreid door de afschrijvingen over een jaar of 4 a 5 uit te smeren zoals hoort maar het geeft dan ook gedurende de gehele periode druk op de liquiditeit. Door het te begatileseren doe je de situatie ook niet helemaal recht aan. Onderaan de streep is het gewoon een slechte zaak en moet je niet teveel van dit soort miskleunen hebben.

10 mei 2023 om 13:43

@constant kante - Ja en nee. Boekhoudkundig is het verlies op Romero wellicht miniem, maar onderaan de streep spoel je gewoon minimaal zo'n 12 miljoen euro door de pot. Die heeft 10 miljoen euro gekost en 2 miljoen euro aan salaris is wel echt het minimum wat PSV aan hem besteed heeft. Natuurlijk is het zuur en het is vooral grote pech voor beide partijen.

In dit soort gevallen kun je maar 1 ding doen. Hoofdstuk afsluiten en je verlies nemen. Niet achterom kijken. Zolang je maar meer succesvolle transfers hebt dan slechte.

De aankoop van Baumgartl is onkunde van PSV, van Romero is deels pech. Voordat hij naar PSV ging had hij al een zware knieblessure gehad, waardoor bijvoorbeeld Arsenal destijds is afgehaakt. PSV heeft gegokt en verloren, want Romero had echt een goede spits kunnen worden. Hij wordt met zijn blessure echter steeds heel ver teruggeworpen. Baumgartl is gewoon een enorme miskoop, categorie Bruma.

10 mei 2023 om 13:48

Toch heeft dat weinig met de financiele positie van PSV te maken. Natuurlijk helpt het niet, maar de gaten in de begroting van PSV kwamen voort uit corona, het uitblijven van resultaten en een uitpuilend salarishuis. Met name dat eerste zorgde voor hevige tekorten.

Dat neemt verder niet weg dat er echt is geblunderd. Elke recordaankoop bleek niet eens beter dan de jongens die nauwelijks iets hebben gekost buiten salaris of nota bene eigen jeugdspelers. Dan zit er ook iets flink mis in het technisch apparaat.

Iemand enig idee hoe Vertessen het eigenlijk doet in Belgie? Heb bij hem altijd wel een dubbel gevoel gehad, soms kon hij met zijn snelheid echt wel wat forceren, maar op zijn schot moet hij dan echt weer hard trainen. Toch zou ik hem wel als reserve erbij willen hebben (bij de selectie zoals die op dit moment is althans).

10 mei 2023 om 12:46

Was daar basisspeler, maar raakte geblesseerd. Mocht afgelopen wedstrijden op het laatst weer invallen. Heeft in 437 minuten in de Belgische comeptitie 5 g/a. En in de EL 1 goal in 187 minuten. Lijkt erg goed te passen in een twee spitsen systeem waar hij om een grote targetman heen kan spelen.

Het is niet echt een miljoenenverlies natuurlijk. Het geld is al uitgegeven en beide spelers speelde dit jaar niet in PSV 1. Er is echter geen opbrengst omdat beide spelers transfervrij de deur uit lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren