Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tegenstrijdige berichten over toekomst Vinícius na zoveelste racisme-incident

Laatste update:

Vinícius Júnior twijfelt over zijn toekomst bij Real Madrid, zo meldt The Athletic. De Braziliaanse aanvaller is helemaal klaar met het racisme waar hij dit seizoen in LaLiga veelvuldig mee te maken heeft. Bronnen uit zijn entourage, die niet bij naam genoemd wilden worden, sluiten niet uit dat Vinícius inmiddels een vertrek bij Real overweegt. Fabrizio Romano en zijn trainer Carlo Ancelotti laten juist weten dat een uitgaande transfer totaal niet aan de orde is.

Het incident rond Vinícius, die zondagavond racistisch werd bejegend tijdens de wedstrijd tussen Valencia en Real Madrid (1-0), is de druppel voor 22-jarige aanvaller geweest. Vinícius zou nu twijfelen over zijn toekomst bij de club, omdat hij zich niet gesteund voelt. De frustratie van de speler hoe de Spaanse autoriteiten racisme-incidenten omtrent zijn persoon hebben aangepakt, zorgt al langer voor frustratie.

The Athletic heeft contact opgenomen met personen uit de entourage van Vinícius. Door een tweetal bronnen wordt een vertrek niet langer uitgesloten. “Ja. Als je in je eentje moet vechten...”, klinkt het, terwijl een ander nog stelliger was. “Tot vandaag bestond die mogelijkheid er niet. Vanaf vandaag wel.” Mocht Vinícius besluiten dat hij Madrid daadwerkelijk wil verlaten vanwege het vele racisme dat hij te verduren krijgt en het gebrek aan steun, dan verliest het Spaanse voetbal een van zijn grote blikvangers. Volgens het Engelse medium zijn LaLiga en Spanje daar zelf dan ‘honderd procent verantwoordelijk voor’.

Het is echter de vraag hoe realistisch een vertrek van Vinícius bij Real daadwerkelijk is. Afgelopen zomer brak hij zijn contract open tot medio 2027, waardoor zijn ontsnappingsclausule van 350 miljoen euro werd verhoogd tot 1 miljard euro. Daarnaast ging hij er ook qua salaris aanzienlijk op vooruit. Van 3,2 miljoen euro per jaar (exclusief bonussen) naar een jaarsalaris van ongeveer 12 miljoen euro.

Daags na de hectische wedstrijd in Valencia meldde Vinícius zich op zijn sociale kanalen. "Het was niet de eerste keer, noch de tweede, noch de derde. Racisme is normaal in LaLiga. De teams vinden het normaal, de bond ook en de tegenstanders moedigen het aan. Dat spijt me zeer. De competitie die ooit toebehoorde aan Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano en Messi behoort vandaag toe aan racisten." Maandag publiceerde hij op Instagram een aangrijpende video met bewijs van het racisme in LaLiga waar hij mee te dealen heeft. “Dit is geen voetbal, dit is onmenselijk”, zo luidde het bijschrift.

De baas van LaLiga, Javier Tebas ging in op de reactie van Vinícius. Hij vindt niet dat er sprake is van stelselmatig racisme. "Het is oneerlijk om te zeggen dat Spanje en LaLiga racistisch zijn. We bestrijden racisme op de zwaarste manier en hebben dit seizoen negen meldingen van racisme gedaan, waarvan acht tegen Vinícius. We identificeren de idioten die verantwoordelijk zijn en dragen alle meldingen over aan de instanties. Racisme is een uiterst zeldzame gebeurtenis in onze competitie en dat willen we elimineren, maar we mogen niet toestaan dat de reputatie van de competitie wordt aangetast."

Carlo Ancelotti
Transfermarktexpert Romano liet maandag weten dat een vertrek van Vinícius bij Real totaal niet aan de orde is. "Hij heeft geen intentie om de club te verlaten en Real ziet niets in vertrek van Vinícius. Samen zullen ze racisme bestrijden. Ancelotti bevestigde deze woorden. "Vinícius denkt niet aan een vertrek. Hij houdt van Real Madrid. Hij wil hier succes hebben. Vini weet dat zijn toekomst hier ligt. Hij wil bij Real Madrid spelen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit klopt niet. Hij heeft zelf gisteren aangegeven dat hij blijft en niet over vertrekken nadenkt . Dit heeft op meerdere real Madrid forums staan .Daarbij wil ik wel zeggen dat het schandalig is hoe men met hem omgaat .. scheidsrechters die niet ingrijpen. Clubs die het laten gebeuren .. waarom werd die megafoon zondag niet afgepakt ? Het hele stadion kon die hersenloze horen. Ipv in te grijpen zong het hele vak mee .. toen vinicius hem aanwees werd hij door iedereen van Valencia weer terug getrokken . La Liga heeft de afgelopen jaren bijna al hun buitenlandse sterren verloren Ronaldo , Messi , Suarez , neymar , etc ..De laatste paar grote sterren zijn dikke 30s en spelen hooguit nog een jaar of misschien 2 . Denk aan benzema , modric , griezman , kroos , lewandowski. We moeten jonge sterren zoals vinicius juist koesteren in Spanje ipv in elk stadion tot op het bot beledigen. Als deze jonge jongens op een gegeven moment ook vertrekken of niet meer willen komen ivm rascisme en de vijandigheid dan blijft er niks over in la Liga en dan ziet de toekomst er niet goed uit voor het Spaanse voetbal.

23 mei 2023 om 14:23

Al kon Vinicius er helemaal niks van, dan hoort hij nog steeds beschermt te worden. Al denk ik niet dat hij daardoor zou vertrekken. Kijk maar naar Italie, daar gebeurd het wekelijks en spelen nog steeds kei veel donkere spelers.

Gefeliciteerd La Liga fans! 1 van de beste spelers van de jonge generatie overweegt om niet te blijven. Het is te hopen dat andere grootheden hem niet volgen en van La Liga niets meer overblijft. Wat zijn dit droevige dagen zeg, ongelofelijk.

23 mei 2023 om 13:43

Wat maakt het clubs buiten real nou om of vinicius blijft of niet? Je doet net of elke club failliet gaat omdat ze niet meer tegen vinicus kunnen voetballen

23 mei 2023 om 14:10

Indirect maakt het wel uit. Goede spelers creëeren wel waarde voor je competitie. Dus qua sponsoren en tv gelden btw. De competitie is er op achteruit gegaan na het vertrek van Messi en Ronaldo.

23 mei 2023 om 14:51

Wat denk jij dat er met de competitie gebeurd als door racisme zulke spelers weglopen? La Liga gaat minder waard worden en op de lange termjn raak je de PL uit het viziier. Nu heb je nog spelers dat vanuit de PL naar La Liga willen komen maar als dat voorbij is dan kan je het wel schudden.

23 mei 2023 om 15:30

Vini trekt kijkcijfers, kijkcijfers trekt sponsors en tv-geld. Dat geld vloeit door naar andere teams. 1+1=2.

Gister werd er door zowel Fabrizio als andere bronnen vermeld dat een vertrek bij Real NIET gaat plaatsvinden. Toch leuk dat zo een Britse krant het weer anders weet te vermelden..

23 mei 2023 om 13:51

Dit nieuws is echter afkomstig van Mario Cortegana, misschien wel de meest betrouwbare journalist omtrent Real Madrid op dit moment en die werkt ook bij The Athletic. Als hij zegt dat dit nieuws uit de omgeving van Vini komt dan ben ik geneigd om hem te geloven, gezien hoe vaak hij als een van de eersten correct nieuws weet te brengen. Meer dan Fabrizio en anderen die vooral de hoop van de club naar buiten brengen.

Ik begrijp de jongen uiteraard wel maar in Italië moet hij dan alvast ook niet gaan ballen. Het zal dan wel Engeland worden.

Bovenal gaan ze hopelijk nu echt tot actie over in Spanje en steken ze niet zoals Tebas hun kop weer in het zand.

Overigens is voetbal nog maar gewoon eens de spiegel van de maatschappij. Overal in Europa steekt de kop van racisme weer op.

23 mei 2023 om 12:42

Ik denk niet zozeer dat overal in Europa de kop van racisme weer opsteekt, maar dat het veel meer onder een vergrootglas ligt. Hierdoor krijg je meer meldingen, meer (nieuws)berichten en ga zo maar door erover. Door deze berichtgevingen denk je dat het meer opbloeit, maar dit hoeft de praktijk allerminst zo te zijn. Daarnaast konden er een aantal jaar geleden nog grappen over gemaakt worden, maar is dat nu uit den boze.

23 mei 2023 om 12:50

Het is niet omdat er aantal jaar geleden grappen konden gemaakt worden dat het toen niet racistisch was.
Één van de redenen dat het zover gekomen is met Vinicius is omdat men het racisme decennia lang minimaliseert en relativeert.
Verder neemt het racisme absoluut toe in Europa. Kijk maar welke partijen weer populair worden.

23 mei 2023 om 13:15

Sorry voor de eventuele onduidelijkheid. Ik bedoelde ook zeker niet dat het door de grappen geen racisme is. ik doelde daar meer op dat er toen bij een grap geen of niet zo snel een melding gemaakt werd van racisme. Het is ook alleen maar goed dat er sneller meldingen van worden gemaakt in de meeste gevallen.

Sommige partijen worden niet alleen groter doordat men racistischer wordt. Dit heeft imo meer redenen. Ik wil nog even verduidelijken dat ik niet zeg dat racisme minder wordt, maar dat ik ook niet denk dat het meer wordt. Slechts dat het meer en meer naar voren komt (liggend onder een vergrootglas).

Toch wel bijzonder dat als er 9 meldingen van Racisme zijn, er 8 van Vinicius zijn. Waarom moeten ze juist hem hebben? omdat hij simpelweg een van de beste spelers van de competitie is? Tegenstanders uit hun concentratie en focus proberen te halen is natuurlijk prima in wedstrijden, maar racisme en beledigingen in het algemeen horen daar imo echt niet bij.

23 mei 2023 om 12:55

"waarom moeten ze juist hem hebben? "

"omdat hij simpelweg een van de beste spelers van de competitie is?"

Nee, omdat het bij hem werkt.

23 mei 2023 om 13:16



"nee, omdat het bij hem werkt"

Maar als 8 van de 9 meldingen over Vini gaan suggereert dit toch dat men het bij bijna geen andere speler op deze schaal doen?

23 mei 2023 om 13:44

Omdat hij meer op de grond ligt te rollen, schwalbes maakt en kaarten probeert aan te naaien dan voetbalt. La Liga is dan ook de perfecte competitie voor hem qua voetbal. In Engeland zouden de scheidsrechters 'm vierkant uitlachen. Vini doet een van 2 dingen wanneer hij de bal heeft: of iets briljants of een schwalbe.

23 mei 2023 om 13:50

Hij heeft een vrij uitdagende speelstijl, hij speelt bij Real Madrid en hij durft wel eens faken.(schwalbes). Laat het duidelijk zijn dat het dan N I E T oke is om mono of wat dan ook te gaan roepen.

Zelf stoor ik me vooral aan het feit dat hij bijna altijd om een gele kaart voor zijn tegenstander vraagt. Hij mag dan nog gelijk hebben, laat het toch maar aan de ref over.

23 mei 2023 om 14:03

Over zijn speelstijl erger ik mij ook helemaal groen en geel. Maar dit is toch een probleem in heel de la Liga? Hoeveel spelers daar wel niet met hun handje zwaaien naar de scheids omdat ze een gele kaart willen zien. Of met een hele groep direct de scheids belagen. Kijk bijvoorbeeld naar Frenkie. Sinds hij bij Barcelona speelt zie je hem ook steeds vaker voor kleine dingetje of een praatje de scheids opzoeken, terwijl hij dat niet nodig is.

Doordat zo verschrikkelijk veel spelers dit doen in La Liga denk ik dat er bij Vini gewoon meer meespeelt dan alleen dit gedrag.

Toch triest dat dit de reden kan zijn dat hij wil vertrekken. La Liga verliest al zoveel sterren en dan is het zeker niet goed om Vinicius te verliezen. Gelukkig wil hij gewoon blijven en is zijn liefde voor Real Madrid echt heel groot. Ik zie hem deze zomer zeker niet vertrekken. Maar als dit weer volgend seizoen weer een heel gedoe kan zijn snap ik dat hij uit Spanje wil vertrekken.

23 mei 2023 om 13:35

Tja je bent toch wel speler van Real Madrid. Zou je dan niet tegen massale scheldpartijen bestand moeten zijn? Je zou je ook de vraag kunnen stellen waarom al die supporters Vini moeten hebben en niet bv. Rudiger of Alaba? Of denk je dat het in nota bene Engeland anders zal zijn. Vgm hebben supporters in Engeland destijds nog een mooi liedje over Adebayor bedacht. Iets met olifanten en zijn moeder. Ik zou dus gewoon zeggen negeer die verbale tirades en onderneem pas actie wanneer er echt fysiek iets gegooid wordt zoals een banaan of een aansteker. Want zo kunnen we wel eeuwig blijven doorgaan met deze discussie.

Terugkomend op z'n rode kaart, hij kreeg minstens 5 seconden een nekklem van die Valencia gozert en duwt 'm weg waarna die als een kind gaat liggen, onwerkelijk.

23 mei 2023 om 14:19

Je begrijpt toch echt ook weer niet dat de VAR die wurggreep mist en alleen de reactie veroordeelt. Je bent ook wereldvreemd als je het voorafgaandelijke racisme compleet gemist hebt.

An sich een groot verdediger van de VAR maar het gebeurt echt nog te vaak dat ze groteske zaken gewoon compleet fout inschatten.

23 mei 2023 om 15:45

De VAR arbiter Villanueva is inmiddels ontslagen, de vuile hond.

Sorry hoor, maar ik vind dit zo een ontzettende aanstellerig gedrag. Je word door je eigen fans op handen gedragen. Je verdiend miljoenen. En omdat een paar nobodys op je tribune een aap noemen ga je huilen en misschien twijfelen of je weg wilt? Lach die idioten gewoon keihard uit met je prijzenkast en je bankrekening. Ze betalen letterlijk geld om naar jou te kijken.

23 mei 2023 om 14:22

Zelfs als je miljoenen verdient, dan ook heb je gevoelens en de ene zal er allicht al makkelijker mee omgaan als een ander al ben ik als blanke compleet verkeerd geplaatst om te weten hoe het voelt om als zwarte omwille van je huidskleur te worden aangepakt.

Een non-argument dat het geen pijn doet omdat je een goedgevulde bankrekening hebt.

.

23 mei 2023 om 15:22

Ik ben zelf getint. Het heeft ook gewoon met opvoeding te maken. Elk donker kindje krijgt nu overal mee dat je heeeeeeeeeeeeeeel boos moet worden als een blank persoon wat zegt. Terwijl vroeger het motto was ''schelden doet geen pijn''.

23 mei 2023 om 14:22

Dus omdat hij geadoreerd wordt door zijn eigen fans en hij miljoenen verdient moet hij het maar goed vinden dat hij racistisch wordt beledigd? Als je op deze manier de opmerkingen van die fans goed wil praten dan blijft het altijd in het voetbal. En leuk dat ze letterlijk geld betalen om naar hem te kijken. Er zijn waarschijnlijk genoeg andere mensen die op die plekken willen zitten (dus betalen) en hem niet racistisch beledigen.

23 mei 2023 om 15:21

Dat zeg ik niet. Ik zeg alleen dat de mensen die hem racistisch bejegenen totaal niet tegenover staat van mensen die hem toejuichen of gewoon normaal tegen hem doen.. Er zullen nou eenmaal altijd mensen blijven bestaat die een ander niet moeten vanwege geaardheid of huidkleur of wat dan ook..

23 mei 2023 om 15:45

Het klopt dat het aantal die hem toejuichen groter is, echter blijven negatieve ervaringen vaak langer hangen. In dit geval het racistisch bejegenen van Vini. Wij gaan het waarschijnlijk nooit meer meemaken, maar door dit nu hard aan te pakken KAN het in de toekomst minder zijn.

23 mei 2023 om 15:31

In essentie kan je wel gelijk heb maar je vergeet dat dit gewoon een knul van 22 is he. Dat vergeten mensen wel eens wanneer het professionele atleten betreft, een aantal van hen zijn gewoon haast nog kinderen.

Het goede nieuws is dat de 6 VAR officials van die wedstrijd geschorst zijn omdat ze enkel de beelden van de slag van Vini toonden aan de dienstdoende ref en niet de wurggreep van die Valencia speler of het gedrag van de doelman dat daaraan vooraf ging.

Sowieso is het compleet idioot dat de VAR beheerd wordt door Mediapro. De eigenaar van dat bedrijf is een van de levers van Laporta en Barcelona en bezit tv-rechten van Barca. Zodoende is hij er direct bij gebaat dat Barca wint en bijgevolg dat Madrid verliest. Daarmee wil ik niets van vuil spel insinueren maar het is toch te gek voor woorden dat de Spaanse bond ruimte biedt voor dit soort belangenverstrengeling. Ze nodigen gewoon corruptie uit.

Wat betreft Vini, ik zou het uiteraard bijzonder jammer vinden als hij vertrekt als Madrid-fan want je verliest een van de beste spelers ter wereld maar ik zou het hem niet kwalijk nemen. Je moet je eigen (mentale) gezondheid voorop zetten. Het is ook duidelijk dat hij van de club houdt als een fan dus vertrekken zou zijn last resort zijn. Ik zou het eerder de club kwalijk nemen, die nemen nu pas een heel duidelijk standpunt in terwijl dit al een jaar aan de gang is. Vini, ik hoop dat je de rest van je carriere bij ons blijft maar als het je gezondheid schaadt dan doe je wat je moet doen knul.

23 mei 2023 om 15:30

Wow. Ze gaan over tot actie. Of iets is er gebeurd tenminste. Mooi om te weten.

23 mei 2023 om 15:39

Precies, al vrees ik dat het racisme in de stadions niet aangepakt wordt zolang die onbekwame droeftoeter van een Tebas de scepter zwaait. Het is sowieso frappant dat die vent al zolang voorzitter van de competitie is.

23 mei 2023 om 16:07

Ik had je post een beetje globaal gelezen en lees nu de tweede alinea hehe.
Ik was eigenlijk al verbaasd door wat er stond in de eerste alinea dat ik direct over ging tot een reactie erop.

Dat van de tweede alinea trouwens wist ik niet. En dat ga ik even uitpluizen. Maar de VAR wordt toch aangesteld door La Liga en dat zijn toch weer elke wedstrijd andere scheidsrechters?

Snap wel dat het vraagtekens oproept.

23 mei 2023 om 16:11

Bronnen voor wat bedoel je?

23 mei 2023 om 15:45




Goh ja, het lijkt me vooral weer een gemakkelijkheidsoplossing. Twee wedstrijden schorsing voor "nobody's" terwijl de competitie gespeeld is.

Ik irriteer me meer aan Tebas, ze zouden beter die wat harder aanpakken.



23 mei 2023 om 15:51

Wat jij niet wil insinueren wil ik dus wel. Na Negreira 1994-2018 kan je er gerust van uitgaan dat er nog meer vuiligheid aan hangt. De beelden liegen niet.

23 mei 2023 om 16:10

Je hoeft over dit seizoen iedergeval niks te insininueren. Denk dat je weinig mede madridistas wijs kan maken dat Barca het titelschap heeft gewonnen met behulp van Var.

Helemaal niet als je kijkt naar hoeveel penalties beide ploegen hebben ontvangen. 13 om 1 in het voordeel van real?

Dat gezegd te hebben, dat het bedrijf mediapro beheert wordt door het bedrijf dat mediarechten van barca bezit wist ik niet. Ik weet eigenlijk ook niet wat het precies betekent aangezien de VAR aangesteld wordt door La Liga en dat telkens andere scheidsrechters zijn.

23 mei 2023 om 16:17

Dat klopt. De Varscheidsrechters zelf worden door de RFEF zelf aangesteld uiteraard, daar heeft Mediapro niets mee te maken. Mediapro beheert de beelden zelf. De beelden die wij te zien krijgen op tv maar ook de beelden die de VAR officials ter beschikking krijgen. Nogmaals, ik insinueer niet dat ze de beelden cherrypicken mbt de VAR want daar is vooralsnog geen bewijs voor maar ik vind het idioot dat die mogelijkheid er zelfs kan zijn vanwege de beslissingen die La Liga maakt.

Dat Mediapro vrij liberaal omgaat met de beelden voor de mensen thuis lijkt overigens wel zo te zijn. Zo was er onlangs een vrij grote demonstratie jegens vermeend corruptie van Barca in de Negreira zaak van Athletic-fans in het stadion tijdens Athletic-Barca en die beelden werden zeer handig vermeden door Mediapro. Dan kan je je afvragen of ze dat doen omdat ze niets negatief in de Spaanse competitie willen tonen in het algemeen of omdat ze niets willen tonen dat de reputatie van Barca kan schaden omdat de CEO daar persoonlijk financieel bij gebaat is. Alleen al het feit dat je je die vraag kan stellen is absurd en getuigt van de pure onbekwaamheid van de mensen die La Liga en de RFEF beheren.

23 mei 2023 om 16:26

Dat vind ik te ver gaan. Ik wil niemand beschuldigen van corruptie wanneer daar geen bewijs toe is enkel simpelweg de mogelijkheid tot. Dat die mogelijkheid bestaat is wat mij betreft erg genoeg. Dat is echter niet de schuld van Mediapro maar de officiele instanties. Die moeten dan gewoon met een ander bedrijf in zee gaan of in hun contracten opnemen dat elke mogelijkheid tot belangenverstrengeling verboden is en ze dus geen zaken mogen doen met de Spaanse clubs, scheidsrechters in dienst etc zolang ze aan de VAR en La Liga zijn verbonden. Zo moeilijk is dat heus niet.

23 mei 2023 om 18:17

@origami: Ik heb genoeg te insinueren over dit seizoen. Niet over Barcelona, of hun titel. Je club heeft hun wedstrijden fair en square gewonnen, in sommige gevallen voor de poorten van de hel weggesleept (al die 1-0 potjes waren niet allemaal even gemakkelijk, maar ook dat getuigt van enorme kwaliteit). Waar ik het wel over heb is de arbitrage van mannen als De Burgos, Hernandez Hernandez, Munuera en anderen. En dat zijn mannen die al jaren standaard dit gedrag vertonen.



23 mei 2023 om 18:23

Dat zijn ook mannen die door het gerechtshof onderzocht worden voor corruptie aangezien ze voor miljoenen aan vastgoed hebben gekocht en de fiscus niet begreep waar dat geld vandaan kwam.

Om die Tebas een loer te draaien zou het mooiste zijn om naar PSG te gaan, dan zullen we pas een tirade op Twitter zien van de beste man! Heeft zelf geen enkele hulp nodig gehad om het imago van Laliga om zeep te helpen, maar dan heeft -ie tenminste weer een andere reden om het verval op af te schuiven. Zelden op zo'n positie zo'n incapabele man aan het werk gezien.

Die hele wedstrijd was overigens ook weer een toonbeeld van het huidige Spaanse voetbal voor mij. Wanvertoning van de organiserende partijen waarbij zelfs gasten met megafoons de gekste teksten mogen blehren, schwalbes op het veld wat niet alleen onbestraft maar zelfs beloond werd, én de meeste kaarten werden weer gegeven door opgelopen frustratie over diezelfde onbekwame leiding en onmogelijke beslissingen.

Kluivert bijvoorbeeld, kreeg een gele kaart nadat hij zelf erop klapte nadat Tchouameni even daarvoor totaal niet bestraft werd voor het inkomen met 2 benen op hem. En het 'allermooiste' was dat midden in een aanval van Real er gewoon een extra bal in de 16 van Valencia lag die door Cömert vol op de bal werd geschoten waar Vinicius mee bezig was! Dat zie je echt in de reserve 6e klasse nog niet! Conclusie; Cömert weer geel, terwijl zo'n scheidsrechterskorps gewoon blundert door niets aan te voelen en alle belangrijke dingen over het hoofd te zien. En toen moest de blamage van de rode kaart voor Vincius nog komen. Waar Mamardashvili, die als een debiel op Vinicius af ging, en Hugo Duro, die Vinicius daarop maar in een nekklem hield om vervolgens na een tikje op z'n wang als een stervende zwaan naar de grond te gaan, gewoonweg beloond werden na tussenkomst van de VAR. Echt klasse.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren