Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tadic: ‘Misschien is de nederlaag bij PSV wel ergens goed voor geweest’

Laatste update:

Dusan Tadic zal niet wanhopen als PSV zondag de veertiende competitiezege op rij boekt op bezoek bij Feyenoord. Ajax heeft sinds 23 september een achterstand van vijf punten op de koploper. De Eindhovenaren zijn tot dusver foutloos in de competitie, maar Tadic verwacht dat de ploeg van trainer Mark van Bommel later in het seizoen hoe dan ook punten gaat verspelen. “Het seizoen is lang en geen enkel team heeft ooit 34 wedstrijden gewonnen. We moeten in de buurt blijven.”

Vorig seizoen kwam Ajax thuis niet verder dan 0-0 tegen ADO Den Haag, waarna PSV een paar uur later speelde tegen Feyenoord. “Het geeft maar aan dat we alleen naar onszelf moeten kijken en elke wedstrijd gefocust moeten zijn om te winnen. Als PSV punten verliest bij Feyenoord, maar wij zelf niet winnen, heeft dat veel minder waarde”, zegt de Servische buitenspeler in gesprek met De Telegraaf.

Tadic speelt dit seizoen een belangrijke rol in de ploeg van Ajax. Na het duel met Bayern München in de Champions League zou hij een lang gesprek hebben gehad met trainer Erik ten Hag. Daarin heeft hij vertelt wat de selectie van Ajax graag anders wilde zien. “We hebben de dingen geanalyseerd die niet goed gingen, maar we zijn op de goede weg en moeten dat volhouden”, aldus Tadic. “Je kunt in een seizoen niet alle wedstrijden winnen. Al hebben we dit jaar heel veel goede momenten. Maar misschien is de nederlaag bij PSV wel ergens goed voor geweest.”

Afgelopen dinsdag won Ajax nog met 0-2 op bezoek bij AEK Athene. Door de overwinning in Griekenland is Ajax zeker van overwintering in de Champions Leauge. “Maar hebben nog niets tastbaars. In de competitie willen we vol voor het kampioenschap gaan. Alleen is het lastig inlopen als PSV niks morst. PSV heeft ook een fantastisch team en dat maakt het niet makkelijk. Maar we zullen tot het einde blijven vechten.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het wordt mij niet duidelijk waarvoor die verliespartij van Ajax in Eindhoven dan goed is geweest.
Vaag verhaal.

1 december 2018 om 09:55

De relatie tussen Ten hag en zijn spelers. Het is slecht overgenomen door Voetbalzone.

1 december 2018 om 10:01

ok, ik ken het oorspronkelijke verhaal niet, maar dat lijkt m.n. na Beyern ter sprake gekomen te zijn.

1 december 2018 om 10:05

"antwoordde hij op de vraag of het duel in Eindhoven een keerpunt in de relatie tussen Erik ten Hag en zijn spelers was". Zo staat het in de telegraaf zelf.

1 december 2018 om 14:21

Dat Frenkie niet meer CV staat. Denk dat ze dat aangegeven hebben.

Ik ben benieuwd wat de selectie graag anders had gezien na de wedstrijd tegen Bayern. Ik heb Ajax na die wedstrijd niet anders zien spelen dan ze voorheen deden. Iemand een idee wat er precies anders moest volgens de wensen van het team?

1 december 2018 om 10:03

iig niet met Frenkie De Jong en Blind op Luuk De Jong. Tegen Bayern stonden De Ligt en Wober op Lewandowski. Die konden in de lucht weerstand bieden. Frenkie en Daley konden dit niet.

1 december 2018 om 10:47

@Tsaar
Maar het gesprek was na de wedstrijd en niet ervoor. Ten Hag had dit al aangepast.
De Ligt was ook al terug van een blessure waardoor deze samenstelling op de korte termijn sowieso geen optie was.

1 december 2018 om 10:22

Dat mag toch wel duidelijk zijn; Frenkie de Jong lig nooit meer in de verdediging

1 december 2018 om 12:50

Het was meer de combinatie van twee fysiek matige spelers met Frenkie + Blind. Eén van die twee met de Ligt had beter gewerkt.

1 december 2018 om 16:22

Het was een combinatie van 4 fysiek mindere spelers. De Jong, Blind, Eiting en Schone. Eiting is er nog lang niet klaar voor. Was wederom zichtbaar bij JA tegen Twente gisteren. Iedereen won zijn duels behalve Eiting. Moet die echt keihard aan gaan werken.

1 december 2018 om 15:46

Wordt al beantwoord hierboven, maar ook nog: niet altijd met een statische spits spelen. Soms tadic neres ziyech voorin voor de beweging met van de Beek erachter.

1 december 2018 om 17:19

Nou, waarschijnlijk het leren zakelijk voetballen waar nodig zodat je de punten over de streep trekt. Tegen Bayern had je moeten winnen. Tegen PSV een ander spelletje spelen als het voetballend niet wil lukken. Denk dus dat hij op de mindset doelt.

Die vernedering was helemaal nergens goed voor. Kan me er nog steeds kwaad om maken door die tactische onbenul van een ten hag. Gewoon 3 punten cadeau gegeven.

1 december 2018 om 10:08

3 punten cadeau gegeven? Mag ook wel wat credits aan PSV geven. Die speelde gewoon veel beter en begon veel feller aan de wedstrijd.

1 december 2018 om 10:11

Veel beter viel ook wel mee. Veel effectiever. Dat dan weer wel. Psv kwam 5x over de middenlijn en scoorde 3x. Ajax wist de hele wedstrijd helemaal niets te creeren. Het was uiteindelijk een verschrikkelijke wedstrijd om te kijken en Ajax deed precies wat psv wilde. Uiteindelijk een terechte winnaar maar, voor de voetballiefhebber was het een verschrikking

1 december 2018 om 10:20

Frankapf,

Heb jij dezelfde wedstrijd gezien? Ik zag een PSV dat in het eerste halfuur flink gas gaf, een stuk of 5 honderd procent kansen creeerde en drie keer scoorde. Daarna geloofde PSV het wel, gunde het met de wedstrijd tegen Barcelona nog in de benen, de bal aan Ajax (wat Ajax dan weer typisch als eigen verdienste presenteert door aan te geven dat ze het meeste balbezit hadden), en daarna zag je een wedstrijd waarin we nog tot de Kerst hadden kunnen doorspelen zonder dat Ajax ooit zou scoren.

Als PSV na dat eerste halfuur had doorgespeeld in hetzelfde tempo en met dezelfde nauwkeurigheid was het een monsterscore geworden.

1 december 2018 om 10:45

Ja 3 punten cadeau gegeven. Dat PSV op die manier zou spelen zien we namelijk al 10 jaar. En dan Luuk zo vrij laten de gehele wedstrijd, domme tactische keuzes. Ik zeg niet dat PSV onterecht heeft gewonnen, want dankzij ten hag wonnen ze terecht, maar dat een bekwame coach ons een hele andere wedstrijd zou hebben gegeven. Misschien uiteindelijk alsnog verloren, maar niet op deze goedkope manier. Het is zelden makkelijker geweest voor PSV.

1 december 2018 om 10:58

@Jordy
Ook met een andere samenstelling in de verdediging van Ajax was Ajax eraf gegaan.
PSV heeft veel te veel diepgang en snelheid iets wat Ajax niet heeft. Ajax was erg traag aan de bal in balbezit. Elke balverovering was gevaarlijk. Eigenlijk een kopie van de wedstrijd vorig jaar in april toen de Ligt wel meedeed.
Ajax moet in Eindhoven echt een perfecte wedstrijd spelen om te winnen. PSV heeft namelijk meer wapens om te scoren.
Ik vind dat ten Hag veel te kritisch benaderd wordt.
Ajax speelde met het hele elftal minder aanvallend tegen Munchen dan tegen PSV. Het was voor Wober dan ook makkelijker omdat Ajax compacter stond.
Het is niet de samenstelling van Ajax waardoor ze verloren tegen PSV naar eem gebrek aan compactheid en een veel te lang veld. De twee mensen op de zijkant Bergwijn en Lozano hadden de middag van hun leven en dat had niets met de het koppeltje Jong en Blind te maken.

1 december 2018 om 11:10

Heel leuk verhaal bomban, maar slaat kant noch wal. We stonden met 3(!) middenvelders in de achterste linie, waar geen 1 de kwaliteiten heeft voor mandekking en/of uitschakelen van Luuk. Mazra, Frenkie en Blind was/is gewoon veel te veel van het goede tegen een sterke tegenstander als PSV. Dat PSV snel countervoetbal speelt weten we ook al een decennia. Het is 100% falen van ten hag. Net als Rutger onder al zegt, hij vergeleek AEK (ook nog eens thuis) met PSV (uit) en kwam niet tot de conclusie dat die tactiek PSV in de kaart spelen is. Wij Ajacieden zien jaar in jaar uit hetzelfde snelle countervoetbal van PSV. Denk dat een gemiddelde Ajax-supporter met een betere uitslag terug naar Amsterdam was gegaan. En 2-1 verliezen (bijvoorbeeld) is al een betere uitslag dan kansloos met 3-0 onderuit gaan. En we moeten nou niet doen alsof PSV een sterkere basiself heeft, want dat is absoluut niet het geval. Iets dat wel leek in Eindhoven. Als je zo in de kaart gespeeld wordt is het ontiegelijk makkelijk voetballen.

1 december 2018 om 11:23

Volgens mij kijken Ajax supporters zoals jij nooit naar wedstrijden van PSV. Het countervoetbal wat PSV de afgelopen jaren onder Cocu speelde, is dit jaar (met een paar wedstrijden als uitzondering) niet meer van belang. Van Bommel wil domineren en deed dit ook tegen Ajax in de eerste helft. Ja het was een voordeel dat Blind en Frenkie in de verdediging stonden, maar dat doet niks af aan het feit dat Ajax met de Ligt ook gewoon had verloren aan Eindhoven. PSV doet qua basiselftal echt niet onder aan Ajax, alleen de bank is veel minder naar mijn idee.

1 december 2018 om 11:30

Hahaha, van zulke reacties kun je toch zo genieten als PSVer. Wij PSV'ers zien jaar in jaar uit gefrustreerde reacties van Ajacieden na de wedstrijd van Ajax in Eindhoven. "En we moeten nou niet doen alsof PSV een sterkere basiself heeft, want dat is absoluut niet het geval". Kun je nagaan Jordy, wat de uitslag geweest was als we dat wel zouden hebben.

1 december 2018 om 11:59

Wat is in godsnaam nou het probleem? Als PSV Ajax totaal in de kaart speelt dat we met 2 vingers in de neus winnen in Amsterdam, is dat toch ook gewoon het falen van v Bommel? Net zoals ten hag nu keihard heeft gefaald. Basiself is namelijk gelijkwaardig. Echt als jullie denken dat PSV puur door kwaliteiten heeft gewonnen moet je je bril afzetten, het was namelijk het tactisch falen van ten hag dat PSV de ruimte gaf.

En ik ben dan weliswaar een Ajacied, maar ook een voetballiefhebber. Ik kijk idd geen PSV-vvv om maar even een wedstrijd te noemen, maar tegen een az, Feyenoord etc kan ik de tv zo maar aan hebben staan.

Maar staar je maar blind op de uitslagen ipv wedstrijdbeeld/tactisch falen Vd tegenstander. En dat met de ligt PSV nog steeds zo makkelijk gehad zou hebben. Dan kom je nog wel van een koude kermis thuis.

Jammer dat PSV supporters niet willen inzien hoe makkelijk het hen is gemaakt. Maar ik ga me er niet druk om maken. Geniet maar lekker van de 3-0 en de mazzelresultaten wederom dit jaar weer diverse keren, geniet ik wel lekker Vd CL. En we zien eind van het jaar wel wie waar staat op de ranglijst. 2basis spelers geblesseerd aan de kant bij PSV scheelt een grotere slok op de borrel dan wanneer dit bij Ajax gebeurd.

En nog even voor de duidelijkheid. Ja PSV heeft meer dan terecht gewonnen. Dat valt simpelweg niet te ontkennen. Maar als je niet inziet dat PSV totaal in de kaart is geholpen door ten hag heeft discussiëren met mij geen zin.

1 december 2018 om 12:58

Andres, hoe kun je van domineren spreken wanneer je in eigen huis 30% balbezit hebt ? Psv heeft verdient gewonnen en was inderdaad de gelukkige, maar daar is ook alles mee gezegd.

1 december 2018 om 13:10

"veel effectiever. Dat dan weer wel. Psv kwam 5x over de middenlijn en scoorde 3x."

Onzin. PSV schoot 8 keer op en 4 keer naast doel. Ajax maar 4 keer op doel en 2 keer naast doel. PSV was dus niet alleen effectiever, het kreeg simpelweg ook veel meer kansen.

"uiteindelijk een terechte winnaar maar, voor de voetballiefhebber was het een verschrikking"

Het was voor de Ajax-supporter een verschrikking. Voor de neutrale voetballiefhebbers was het volgens mij best een vermakelijke wedstrijd.

1 december 2018 om 13:11

"Ik ga me er niet druk om maken" en vervolgens 5 berichten van 3 a4tjes aan besteden..

Ik vind het te makkelijk om alles op de trainer af te schuiven, dat is dezelfde trainer die Ajax gemakkelijk laat overwinteren in de Champions League. Maar staar je daar maar kapot op.

1 december 2018 om 13:18

Jordyb

"we stonden met 3(!) middenvelders in de achterste linie, waar geen 1 de kwaliteiten heeft voor mandekking en/of uitschakelen van Luuk. Mazra, Frenkie en Blind was/is gewoon veel te veel van het goede tegen een sterke tegenstander als Psv. "

Tja, nou ja, wie weet heb je nog gelijk ook. Ik laat dat voor de discussie verder even in het midden.

Maar wat ik wel ga doen, is langs exact dezelfde lijntjes even de wedstrijd van december 2017 in Amsterdam terug halen. Die Ajax met 3-0 won. Populaire beeldvorming van die pot is dat Ajax PSV 'helemaal van begin tot einde scheel getikt heeft'. Hieronder geef ik even een iets andere versie vn die wedstrijd, die je kunt vergelijken met hoe jij de meest recente PSV - Ajax hebt beleefd.

Want PSV begon vortvarend aan die wedstrijd en was zelfs de betere totdat Locadia al na tien minuten uit moest vallen met een hamstringblessure na een tackle van De Ligt. Het gejele concept van Psv, gebouwd rond Locadia, kon daardoor in de prullenmand. Invaller Luuk de Jong zat in die periode nog in zijn wak, dus doordat hij moest invallen ging PSV een enorm stuk slechter spelen. Omdat daarnaast de enige andere dreiging van Psv, Lozano, door Joel Veltman bij iedere mogelijkheid in elkaar werd geschopt met Karatetrappen en Kung Fu grepen, waren alle angels uit het Eindhovense spel verwijderd. Desalniettemin duurde het zelfs nog tot en met de 60e minuut, en de eerste echte keer dat Ajax voor het doel van PSV verscheen, tot Ajax de 1-0 scoorde. Dus 'weggetikt'? Welnee. Maar ja, beeldvorming he!

Dus snap je een beetje dat in dit soort discussies het puur draait om welke invalshoek je hebt of kiest om dit soort subjectieve dingen te bekijken? Want iedere tactische fout van de één is slechts relevant als de andere ploeg daar iets mee kan doen en ook doet. Zelfs in gewonnen partijen worden tactische fouten gemaakt. Alleen vallen die niet of minder op, omdat mensen nogal gericht zijn op het scorebord voor het verklaren van hoe de wedstrijd is verlopen. Want als PSV met 3-0 van Ajx wint, je dan is het natuurlijk niet mogelijk dat PSV nog niet eens zó goed speelde en is het ook onmogelijk dat Ajax eigenlijk gezien de verhoudingen gewoon goed begon aan de wedstrijd in Eindhoven maar gewoon de pure pech had dat PSV nu eenmaal op voorsprong kwam bij de eerste de beste gelegenheid die ze ongeveer kregen.

Maar ja, de neiging om maar niet af te wijken van het scorebord is sterker dan dit allemaal.

1 december 2018 om 14:38

Jordyb: oh nee, ik heb PSV zelden zo agressief uit de startblokken zien schieten. Ik durf zelfs te beweren dat als de Ligt mee had gedaan dat Ajax dan nog verloren had. Ajax kwam geen moment in hun spel omdat PSV voor elke milimeter streed en ze op alle fronten de baas was in die wedstrijd.

Ik vind nog steeds dat PSV iets te overschat wordt, maar voor die pot gaan alle credits naar PSV en vbommel. Heb ze daarna niet meer zo zien spelen.

1 december 2018 om 15:08

Nl_modric,

De suggestie dat de mate van dominantie positief correleert met de hoeveelheid balbezit is echt de grootste onzin uit de voetbalwereld. Soms krijg ik de indruk dat het percentage balbezit in Amsterdam is uitgevonden en als relevante statistiek wordt gepresenteerd om de eigen vermeende grootsheid te illustreren. Maar leg eens uit, waarom hoor ik nooit trainers van topteams in het buitenland praten over de hoeveelheid balbezit?

Dat antwoord kan ik je wel geven. Het merendeel van de voetbalclubs gunt de tegenstander gewoon de bal, zeker wanneer die tegenstander de bal vooral rond de eigen middellijn, of zelfs daarachter, rondspeelt. Voor veel teams geldt dat zij zonder bal simpelweg beter zijn dan met bal.

Psv, in de wedstrijd tegen Ajax, had de zaak al na een halfuur beslist. Daarna mocht Ajax de bal hebben, zeker toen al snel bleek dat daar geen enkele dreiging vanaf kwam. Maar hee, je had wel mooi 65 procent balbezit. Hulde!

Als we dan toch iets willen doen met die nietszeggende statistiek van balbezit, laten we het dan hebben over balbezit op de helft van de tegenstander, of beter nog, balbezit in de strook van pakweg 40 meter van het vijandelijke doel. Want daar wordt de beslissende pass die leidt tot een goal gegeven, of de goal gemaakt. Niet in de ruimte daarvoor. En als je naar die statistiek kijkt, is er maar een ploeg ter wereld die dat jarenlang tot in de perfectie heeft beheerst, FC Barcelona. Dat is de enige ploeg die echt op basis van balbezit diep op de helft van de tegenstander kan domineren (ja, dat is domineren).

Daarmee gaat elke vergelijking tussen Ajax en FC Barcelona die ik wel eens getrokken zie worden volledig mank. Neem Frenkie de Jong, uitstekende speler en een groot talent, maar vrijwel al zijn balcontacten zijn juist niet in die laatste 40 meter. Vergelijk dat eens met Iniesta van weleer, die juist altijd diep op de helft van de tegenstander, in de drukte, de oplossing vond, balbezit hield, en zo Barcelona hielp om echt te domineren.

Maar goed, blijf je vooral blind staren op het percentage balbezit, en beschouw het vooral als de eigen verdienste als de bal je gegund wordt. Dan heb je in elk geval als Ajax zijnde elke wedstrijd gedomineerd.

1 december 2018 om 15:13

@ Constant Kante,
Uitstekende analyse, ook ik heb me regelmatig gestoord aan de eenzijdige beeldvorming rondom die wedstrijd. Sterker nog, de eerste drie echt dreigende doelpogingen van Ajax in die wedstrijd gingen er allemaal in. En dat tegen een zwak, en zeer verzwakt, Psv. Toen PSV in het laatste kwartier eindelijk de schroom wat van zich af wist te gooien (ook deels toegelaten door Ajax uiteraard dat de teugels wat liet vieren), kwam het nog tot een bal op de lat en nog zeker drie grote kansen. Als je daar effectiever mee was omgegaan had je zelfs zowaar tegen de verhoudingen in nog een resultaat kunnen halen. Dat maakt die wedstrijd van destijds totaal onvergelijkbaar met de wedstrijd in Eindhoven van eerder dit seizoen.

1 december 2018 om 15:56

Weinig spelers van Psv die bij Ajax in de basis zouden staan, hooguit Lozano en misschien Dumfries. De rest allemaal minder. Als Ajax nu tegen psv zou spelen dan is de uitslag andersom. Komt nog bij dat psv sowieso 4 wedstrijden met fortuin heeft gewonnen. Zij het door late goals of onterechte rode kaarten bij de tegenstander. Zodra dit geluk ophoud gaat ajax eroverheen.

1 december 2018 om 16:23

@constant kante
De vergelijking gaat niet helemaal op. Ajax heeft de hele wedstrijd geen enkele kans bij elkaar gevoetbald.
Dat was het meest zorgwekkende aan de middag. Dat PSV thuis kansen creeerde was met de Ligt ook wel gebeurd.
Het is niet eens zozeer wat PSV deed maar de onmacht van Ajax.
Ik zie niet in hoe ze met de Ligt wel kansen hadden gecreeerd?
Sterker nog je had twee betere opbouwers dan de Ligt aan de bal.

1 december 2018 om 16:31

Pfft hoor dit hier. In eindhoven lopen ze behoorlijk naast hun schoenen. Met de Ligt net zo dik verloren. Ja joh, de Jong op het middenveld of de combo schone eiting is een wereld van verschil. Zowel aanvallend als verdedigend. Als daar ook nog eens sweeper de Ligt achter staat dan is Ajax verdedigend veel en veel sterker. Zeker bij lopende mensen. Peirero houdt namelijk niet van mee verdedigen en Rosario en Hendrix komen in de problemen als ze keuzes moeten maken. Zeker Hendrix. Maar geloof maar dat met een de Ligt het geen totaal andere wedstrijd was geworden....

1 december 2018 om 10:42

Ben ik met je eens. PSV speelde prima in de eerste helft die pot, maar dat puntenverlies (evenals Heracles en bijna VVV) is volledig aan Ten Hag te danken. Alle kranten, websites en zelfs wij lede op deze site hebben een week lang geschreven welke opstelling je eventueel kan gebruiken, maar vooral welke tactiek je absoluut niet moest gebruiken. Vrijwel heel Nederland was daar unaniem over, maar Ten Hag was te eigewijs. Hij zei na de wedstrijd ook dat het tegen AEK met dezelfde opstelling wel goed ging. Toen dacht ik echt bij mezelf van "man je bent niet goed wijs dat je die twee gaat vergelijken". Als PSV had gewonnen terwijl wij gewoon een goed elftal hadden, prima. Waren de goals ietwat gelukkig, prima. Maar nu vielen de goals duidelijk door het tactisch onvermogen van deze clown.

1 december 2018 om 11:54

PSV had het tactisch gewoon uitstekend voor elkaar qua druk zetten. Tegen Barcelona thuis lukte dit PSV ook al.

Trouwens een aanrader voor iedereen om een tactische analyse van die wedstrijd te bekijken. Zeer interessant, onder andere over hoe Luuk bijna als middenvelder speelde, Pereiro op Semedo speelde en Dumfries op Alba (totaal niet symmetrisch dus).

Bijv.: https://betweentheposts.net/psv-eindhoven-
fc-barcelona-1-2-messi-tactics-luuk-de-jong/

1 december 2018 om 12:48

Thanks heel interessant!

1 december 2018 om 13:01

Heel leuk die tactieken. Al had Psv kunnen winnen, vergeet niet dat Barcelona er 2 of 3 meer had kunnen en mischien wel moeten maken. (alleen een Messi in goede doen had er al 3 ingelegd) en dan verlies je gewoon met een monsterscore zonder dat je slecht hebt gespeeld. Wel kunnen ze hier vertrouwen uit putten voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Ik verwacht dan ook een simpele zege in de kuip (wat haast nooit voorkomt) 1-3/4.

1 december 2018 om 13:05

As Roma

"zeer interessant, onder andere over hoe Luuk bijna als middenvelder speelde"

Haha, mooi! Alleen kan dat 'bijna' wel weg. Luuk zelf vertelde na afloop al voor de camera's dat hijk ,bij balverlies, gewoon als middenvelder speelde en hij centraal moest staan met Pereiro. 'op lijn', dus niet eens iets voor Pereiro, maar naast hem.


1 december 2018 om 13:25

@rutgerrr

Je schrijft: "ben ik met je eens. PSV speelde prima in de eerste helft die pot, maar dat puntenverlies (evenals Heracles en bijna Vvv) is volledig aan Ten Hag te danken. Alle kranten, websites en zelfs wij lede op deze site hebben een week lang geschreven welke opstelling je eventueel kan gebruiken, maar vooral welke tactiek je absoluut niet moest gebruiken. Vrijwel heel Nederland was daar unaniem over, maar Ten Hag was te eigewijs".

Echt totale onzin om dat je op geen enkele manier hard kunt maken dat Ajax met een andere opstelling en dezelfde mentale instelling wel had gewonnen. Dat is niet meer dan een aanname. PSV was heel erg goed die wedstrijd en Ajax zwaar onder de maat en dat had meer met de instelling dan met de tactiek te maken. Dat is in ieder geval mijn mening. Het is volstrekt logisch dat TH FdJ ipv Wober centraal achterin liet spelen omdat Wober net als Blind een linkspoot is en je met twee linkspoten achterin zelf om de problemen vraagt. Bovendien had FdJ daar vaker gespeeld en bepaald niet onverdienstelijk. Luuk de Jong is sterk in de lucht en wint de meeste van zijn kopduels, zelfs tegen sterke tegenstanders. Wober is nu ook weer niet zo goed dat je mag verwachten dat die daar verandering in zou hebben gebracht. De beste tactiek om PSV en Luuk de Jong te bestrijden is door hoog druk te zetten, PSV zo weinig mogelijk aan de bal te laten en de aanvoer naar Luuk de Jong af proberen te snijden. En daar kwam dus helemaal niets van terecht wegen een belabberde wedstrijdinstelling, waardoor iedere afvallende bal voor PSV was, terwijl die ballen veroveren juist 1 van de sterke punten van het huidige Ajax is. In retroperspectief doen de instelling en benadering van Ajax in die wedstrijd mij sterk denken aan die van Barca afgelopen woensdag. Dat Barca tegen de verhoudingen in wel heeft gewonnen, komt bijna geheel op het conto van Messi en dat Ajax wel werd af geserveerd, komt waarschijnlijk omdat die club een dergelijke speler niet heeft. PSV heeft meer dan verdiend van Ajax gewonnen en op dat resultaat valt werkelijk helemaal niets af te dingen. Als je net als ik supporter bent van de club die zichzelf de grootste vindt, moet je zelf ook grootsheid tonen en dat gewoon ruiterlijk erkennen en niet met inhoudsloze, op aannames berustende excuses komen.

1 december 2018 om 13:16

@jordyb:

Zo typisch weer. Als PSV wint, dan komt het nooit door PSV zelf.

Kleine overwinning van Psv? Mazzel.
Grote overwinning van Psv? Tegenstander was dramatisch.
Overwinning op Ajax? Lag aan de taktiek van Ajax.

Want ondanks het feit dat PSV de nummers 1, 2 en 6 van de topscorerslijst en de (gedeeld) minst gepasseerde verdediging van de eredivisie heeft, heeft PSV het natuurlijk nooit aan zichzelf te danken...

1 december 2018 om 14:24

Leuk dat je hier nu over begint.

Ik heb nog nooit zoveel supporters van PSV over geluk horen praten na de overwintering van Ajax in de CL. ''geluk met de loting, geluk tegen Bayern, geluk met de late goal tegen Benfica.

Beetje hypocriet om te zeggen dat dit alleen typisch tegen PSV is, terwijl dit bij Ajax en Feyenoord precies hetzelfde is.

1 december 2018 om 21:06

Het is niet hypocriet. Want ik kan je garanderen dat je geen enkele reactie van mij zult kunnen vinden waarin ik zeg dat Ajax geluk heeft gehad in de CL. Sterker nog, ik vind het klasse hoe Ajax het dit seizoen doet in de CL.

Waarom denk ik toch dat wanneer Ajax weer eens een ploeg treft die met veel fysiek speelt (op en over het randje), er bovenop zit, hoog druk zet en met de bereidheid om voor elkaar te werken (en ‘te sterven’), ze toch gewoon weer de pottenbak in gaat.

1 december 2018 om 10:19

Omdat elk team het daar extreem lastig heeft. Hoe denk je dat het Atletico lukt om het goed te doen? De grootste clubs in de wereld hebben daar moeite mee maar jij denkt dat Ajax daar ook moeite mee zou hebben.. okã©. Het gaat niet persã© om Atletico, want wat Atletico is voor Barcelona is voor Ajax natuurlijk een ander niveau.

1 december 2018 om 10:35

Het gaat er om dat je tegen dat soort ploegen iets anders moet brengen en ik ben er nog niet van overtuigd dat Ajax dat kan. In de voorrondes voor de Campions League hebben ze er wel iets van laten zien, maar tegen PSV dan weer niet.
De overtuiging dat je voetballend beter bent dan je tegenstander (ik kan me bij meerdere gelegenheden uitspraken van Schöne aan de vooravond van wedstrijden tegen PSV herinneren) werkt dan tegen je en als een rode lap op je tegenstander.

1 december 2018 om 11:03

Omdat het een juiste analyse is. Het is voor Ajax extra moeilijk wanneer tegenstanders hoog druk zetten omdat Ajax veel spelers heeft die in de bal komen. Dan kom je dus niet uit de druk.
Het js voor elk team moeilijk maar nog moeilijker voor teams met een gebrek aan diepgang.
Als de tegenstander het balbezit controleert tegen Ajax dan is er ook een groot probleem.
Maar ten Hag doet het gewoon goed met dit materiaal. Hij heeft een onevenwichtige selectie met teveel middenvelders en te weinig aanvallers.
Hij heeft alleen Neres als buitenspeler.
Hij wordt puur op zijn voorkomen beoordeeld.

1 december 2018 om 12:56

Daar komt bij dat Ajax niet gewend is om teruggezakt te verdedigen, vooral met voorzetten gaat het dan fout.

En ze hebben voorin geen fysiek en diepgang om direct te kunnen spelen.

1 december 2018 om 13:12

@asroma
Daar ben ik het helemaal mee eens. Daarom vind ik Ajax erg kwetsbaar omdat ze maar op 1 manier kunnen winnen en dat is door controle. Hebben ze de controle van het balbezit niet en bepaalt de tegenstander het tempo dan zijn ze zonder bal kwetsbaar.

Sindsdien is ten Hag wel eindelijk vanaf gestapt de Jong in de verdediging te zetten.

Dus was wel ergens goed voor als je het zo bekijkt.

De nederlaag is goed geweest voor een (huidige) 2e plaats.
Mooi dat deze twee teams elkaar scherp houden, want op details word het kampioenschap dit seizoen beslist denk ik.

alleen voor Ten Hag is die wedstrijd dan goed geweest omdat voor bijna heel Nederland al duidelijk was dat een centrum met Frenkie De Jong en Daley Blind niet gaat werken achterin

Het was goed om te zien dat je de Jong prima in de verdediging naast Blind kunt stallen tegen Willem2, Emmen en NAC als de Ligt en Wober geblesseerd zijn. Ajax moet tegen zulke ploegen sowieso het spel maken en is vaak veel en veel sterker. Tegen ploegen als Real Madrid, Barcelona, Bayern München , Manchester City, Paris Saint Germain, PSV enz moet je natuurlijk geen middenvelder naast die slome blind neer zetten. Tegen ploegen die beter of minimaal gelijkwaardig zijn heb je echte verdedigers nodig in het centrum die erin beuken. Dat had ik ten Hag ook van te voren kunnen vertellen, maar hij had de wedstrijd tegen PSV nodig om te ontdekken dat hij in al z’n arrogantie er behoorlijk naast zat met z’n opstelling.

@fortress

Je schrijft: "dat had ik ten Hag ook van te voren kunnen vertellen, maar hij had de wedstrijd tegen PSV nodig om te ontdekken dat hij in al z’n arrogantie er behoorlijk naast zat met z’n opstelling".

Over arrogantie gesproken. Het is pas arrogant om als iemand die helemaal niets gepresteerd heeft in de sport, iemand die dat wel heeft gedaan, de maat te nemen omdat die een andere keuze heeft gemaakt. Ik zou eens wat vaker in de spiegel kijken voor ik zulke uitspraken deed.

1 december 2018 om 14:01

Scepticus

"het is pas arrogant om als iemand die helemaal niets gepresteerd heeft in de sport, iemand die dat wel heeft gedaan, de maat te nemen omdat die een andere keuze heeft gemaakt."

Okay, snap best dat je vind dat mensen wat minder ongenuanceerd zouden mogen zijn maar het lijkt me helder dat als je pas iets zou mogen zeggen over een ander als je tenminste iets in die sector of sport zelf hebt gespresteerd, er in Nederland ongeveer een paar honderd mensen iets over Erk ten Hag zouden mogen zeggen. En die overige 16.999.500 bondscoaches, waaronder jij en ik, dus niet. Tja, en dan?

PSV wint alles, het is toch helemaal geen schande om te verliezen daar? Volgend jaar is Lozano daar weg en dan zie ik ons wel kampioen worden. Een tweede plek achter PSV is prima voor ajax. Stapje voor stapje.

1 december 2018 om 16:28

Er zijn er altijd een paar zoals jij die het prima vinden om als topclub genoegen te nemen met de 2e plek. Gelukkig denkt het merendeel hier anders over. Ajax gaat elk jaar voor het kamioenschap en we hebben nog heel wat potjes voor de boeg waaronder Ajax-PSV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren