Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Szymanski belt Slot op met slecht nieuws voor Feyenoord

Laatste update:

De kans dat Sebastian Szymanski opnieuw bij Feyenoord te bewonderen zal zijn wordt steeds kleiner. Volgens Mikos Gouka, Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad, heeft de 24-jarige middenvelder Arne Slot opgebeld om te vertellen dat hij een permanente transfer uit Rusland prefereert boven wederom een verhuurperiode. Door de hoge vraagprijs van zijn club Dinamo Moskou lijkt een nieuw vertrek naar Rotterdam uitgesloten.

De Russische ploeg zou naar verluidt een transfersom van twintig miljoen euro verlangen voor Szymanski. Deze vraagprijs ligt aanzienlijk hoger dan de koopoptie ter waarde van tien miljoen die in het huurcontract van de middenvelder was opgenomen. Omdat Feyenoord lang hoopte op een nieuwe huurovereenkomst, werd deze optie niet gelicht. Nu lijkt het er dus op dat de Pool helemaal niet meer zal terugkeren in de Kuip.

Ondertussen is de verwachting dat Szymanski snel richting Turkije gaat verkassen. Zaterdag meldde 1908.nl dat zowel Galatasaray als Fenerbahçe op de komst van de Pools-international mikt. De Turkse topploegen, die afgelopen seizoen respectievelijk eerste en tweede werden in de competitie, zouden bereid zijn dichter in de buurt van de vraagprijs te komen dan de landskampioen van Nederland.

Eerder deze zomer wist Feyenoord Ramiz Zerrouki (FC Twente), Thomas van den Belt, Thomas Beelen (PEC Zwolle), Antef Tsoungui (Brighton) en Timo Wellenreuther (werd al gehuurd van Anderlecht) wél aan te trekken. Daartegenover staat het vertrek van onder meer Oussama Idrissi, Jacob Rasmussen (allen gehuurd) en voormalig aanvoerder Orkun Kökçü. Szymanski was afgelopen seizoen een vaste waarde in het elftal van Slot. In veertig wedstrijden voor Feyenoord wist de Pool tien keer het net te vinden en was hij zevenmaal de aangever.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja so be it. Is zeker een goede speler, echter vond ik hem de 2e seizoenshelft een heel stuk minder.

Zie liever die Ivanusec komen.

9 juli 2023 om 10:30

Jammer wel hoor. Ben wel fan van hem, mooie speler. Maarja inderdaad 2e helft van het seizoen minder. Sowieso Feyenoord niet op sleeptouw genomen, wat ik wel van hem had verwacht. 24 jaar, nr 10, had het elftal bij de hand moeten nemen. Wat dat betreft overleefd de club z'n vertrek wel denk ik zo.

9 juli 2023 om 12:01

Hij heeft een mindere periode gehad van een maand na hij terugkwam van zijn knieblessure, klopt, maar aan het einde van het seizoen was hij steevast een van de betere op het veld.

Toen hij terug kwam in het elftal zag je ook meteen dat Kokcu en Santi beter hun spel konden spelen. Szymanszki is de meester op het middenveld van het hoog druk zetten, hij was daarin de eerste pion, de aanjager, en dat deed hij perfect.

Niet voor niets struggelden we zo toen Dilrosun het invulde op 10, de hele dynamiek op het middenveld verschoof waardoor Kokcu ineens als eerste moest aanjagen omdat Dilrosun verloren tussen de linies in probeerde te spelen. Dat deze linies verschoven door het hoog druk zetten heeft Dilrosun nooit helemaal begrepen.

Denk overigens nog steeds dat Dilrosun een uitstekende winger is voor ons, begin seizoen deed hij dat ook gewoon uitstekend. Maar dat is een andere discussie.

9 juli 2023 om 12:18

Tja Dilrosun op 10 is ook wel een aantal niveautjes minder dan Szymanski natuurlijk. Op heel veel gebieden. Echter is hij niet zo dominant geweest als ik had gedacht dus moet z'n vertrek op te vangen zijn.

9 juli 2023 om 14:01

Vind dat Szymanski het uitstekend heeft gedaan afgelopen seizoen. Nieuwe speler, nieuw team, nieuwe omgeving etc. Maar heeft best wel doelpunten gescoord en voorbereid. Daarnaast gewoon ontzettend belangrijk voor het spel van Slot.
Ontzettend jammer dat we er niet uitkomen met Dinamo.
Zou het ook zonde vinden voor Szymanski zelf als ie naar Fenerbace gaat. De kans dat ie daarna een stap hogerop zet is vrij klein.

Wat betreft Dilrosun, ik snap totaal niet waarom hij op 10 werd gezet. Die jonge heeft letterlijk niks wat een 10 nodig heeft. Ik zal hem daar dan ook niet op afrekenen.
Echter is hij wel een speler die ontzettend wisselvallig is. 1 goede wedstrijd, 4 a 5 slechte wedstrijden.
Als backup in de Eredivisie kan die er prima mee door, hoewel hij daarvoor wel te duur is (4mln?).

9 juli 2023 om 14:15

Tja ook geen idee. Een van de weinige keuzes van Slot waar wat mij betreft ook geen logica in zat. Klaarblijkelijk vond hij dat er geen beter alternatief beschikbaar was.

10 juli 2023 om 10:15

Kans dat hij een stap na Fener maakt vrij klein? Volgens mij heb jij de uitgaande transfers van Fener de afgelopen tijd gemist. Er zijn 2 spelers naar Napoli vertrokken, naar Real Madrid, naar Lazio. Fener heeft meerdere en duurdere uitgaande transfers gedaan dan Feyenoord.

9 juli 2023 om 10:34

Ivanusec speelt bij Zagreb helemaal niet als '10'. Dat deed hij eerst maar hij bleek veel beter renderen op links. Feyenoord leek ook in die hoedanigheid interesse te hebben. Verder is dit natuurlijk een enorme klap voor onze club. Probeer maar eens een speler van zijn niveau te huren of voor een klein bedrag te kopen. Dat lijkt mij een volstrekt onmogelijke opgave. Nee, dit is echt een enorme dreun voor onze club en manier van spelen.

Ik vond hem een hele sterke indruk achterlaten, en ik begrijp dan ook niet waarom de koopoptie van slechts 10 miljoen nooit is gelicht. Dit kan een hele belangrijke en bepalende speler zijn. Zeker omdat hij al 1 jaar onder Slot heeft gespeeld, is dit simpelweg onbegrijpelijk.

9 juli 2023 om 10:27

Rusland. Mag niet en met een goede reden. Vandaar een nieuwe verhuur constructie.

9 juli 2023 om 10:33

Als er geen optie was hem definitief over te namen vanwege de oorlog dan was er geen koopoptie geweest. Dit is gewoon dom gehandeld. Je speelt CL en hengelt veel geld binnen dan moet je dit soort koopjes gewoon binnen harken voor dat geld. Hij past goed bij Feyenoord. Als je ziet hoe PSV Guus Til binnen haalt ondanks de santies dan had Feyenoord diezelfde route kunnen nemen voor deze jongen. Er leiden meer wegen naar Rome.

9 juli 2023 om 10:36

Feyenoord moet dan maar schimmige deals doen via derden met de Russen? Kom op zeg, niet iedereen is zoals Psv

9 juli 2023 om 10:39

Die koopoptie had er natuurlijk ook prima in gekund vanuit de gedachte dat de oorlog zou zijn afgelopen ah eind vh seizoen en normaal handelen met Russische clubs weer mogelijk was geweest

9 juli 2023 om 10:48

@Arsenal890,

Er is twee weken geleden een speler vanuit Rusland naar Italië getransfereerd geloof ik. Met akkoord van o.a. de FIFA. Weet niet meer om welke club/speler het ging.

9 juli 2023 om 10:54

@Arsenal890

Even terug gekeken

Caufriez ging van Spartak Moskou naar Clermont voor 3,5 mikjoen

En ging Kuchta niet van Lokomotiv naar Sparta Praag voor een paar miljoen.

Milson van Pari naar Maccabi (is Israël dus doet die mee aan sancties?)

Larsen van Pari naar NEC?

Weet niet zeker hoe deze deals in elkaar zitten hoor. Kan ook mis zitten.

9 juli 2023 om 11:01

@DeBers

En hoe komt Larsen vanaf Pari dan voor 350k bij NEC terecht?

9 juli 2023 om 11:11

Tja, de sancties gelden voor Dinamo tot vorige week. Dan kun je dus niet directe deals gaan maken. Psv deed het via tussenwegen, wie weet die clubs ook?

Ik ken alle ins en outs ook niet natuurlijk, wat wel een feit is dat Dinamo tot vorige week op de lijst stond. Dan zijn zaken doen dus uiterst lastig.

9 juli 2023 om 11:25

Embargo tegen Dinamo Moskou opgeheven vorige week..daarom kan hij nu verkocht worden.

9 juli 2023 om 11:39

@ardenal890

Larsen tekende op 14 juni bij NEC, dat is bijna 4 volle weken geleden.. weet niet of er een embargo was op Pari?

Ging Lovren vorig jaar niet van Zenith naar Olympique?

Nogmaals weet ik niet of de data kloppen in deze en hoe dit geregeld was.

9 juli 2023 om 11:55

Til is toch ook gekocht door psv..

9 juli 2023 om 15:18

Verschil met al die andere spelers en clubs, is dat Dynamo een zogenaamd Sanction Owned Company was (tot vorige week). Feyenoord kon hem helemaal niet kopen, waarschijnlijk ook niet met een omweg, omdat ze strafrechtelijk vervolgd konden worden

9 juli 2023 om 10:29

Is tien miljoen niet vooralsnog behoorlijk te hoog voor Feyenoord? Ik bedoel, Kökcu vertrekt voor 25 miljoen+doorverkooppercentage. Hoeveel denk je dat er voor een 25, 26-jarige Szymansky wordt betaald, had Feyenoord hem nu definitief aangetrokken? Feyenoord kan beter naar jongere talenten zoeken. Zo bizar goed was die Szymansky ook weer niet toch?

9 juli 2023 om 10:31

@Bongiorno

Szymanski kon over één of twee jaar ook makkelijk voor 15+ miljoen verkocht worden, waarbij het (als hij deze lijn door zou trekken) waarschijnlijk zelfs 20+ miljoen zou worden.

9 juli 2023 om 10:32

20 plus miljoen voor deze speler zie ik never nooit gebeuren. Dinamo vraagt ook een absurd bedrag.

9 juli 2023 om 10:42

Szymanskie begon heel sterk maar viel ook enorm terug. Flegmatieke speler er zijn betere voor het zelfde geld

9 juli 2023 om 10:47

Ben er niet heel rouwig om hoor, speelde bij vlagen goed maar was ook vaak ondermaats en in geen velden of wegen te bekennen in het spel. Denk dat je hier echt wel wat beters of minimaal gelijkwaardigs voor kunt vinden op de velden.

9 juli 2023 om 10:55

Volgens mij hadden ze 'm voor 10 miljoen kunnen kopen en evt. gelijk doorverkopen als die Turkse clubs er schijnbaar richting 20 voor over hebben.

9 juli 2023 om 10:30

Omdat Feyenoord al rond was met Szymanski over een nieuwe huurovereenkomst toen Dinamo opeens van de lijst af werd gehaald en een transfer dus wél mogelijk was. Met die huurovereenkomst bespaarde je dus een kleine 10 miljoen (min salaris) en kon je nog een jaar genieten van Seba.

Wellicht een risico vanuit Feyenoord, maar met Dinamo op de lijst was het enkel via schimmige constructies mogelijk om een transfersom te betalen.

9 juli 2023 om 16:01

Het is wel een leuke goede speler maar vond 10 miljoen echt te veel op basis van tweede seizoenshelft.
Misschien wel spijt over een paar jaar maar ik denk dat Feyenoord beter kan vinden.

Mooi. Kunnen we weer verder. Doorschakelen naar iemand anders. Ivanusec of een andere creatieve nr10.

9 juli 2023 om 11:49

Ivanusec is helemaal geen 10 en een compleet andere speler dan szymanski.

9 juli 2023 om 13:18

Hoeft toch ook niet dezelfde type speler te zijn? Ivanusec kan daarbij helemaal wel op 10 en zou als type juist erg goed in het spel van Slot passen

9 juli 2023 om 16:19

Die ivanusec is juist veel beter op links, en daar gaat hij ook voor gehaald worden als hij komt.. er moet dan sowieso een nieuwe 10 komen.

Vind dit ook doodzonde, echt een goede speler.
Je grijpt helaas ook wel eens mis!

Eigen schuld, dikke bult.

Dat gehannes met het niet lichten van die koopoptie was amateuristisch at best, maar had je altijd moeten doen om zo’n speler voor 10m over te nemen. Maar nee, wij leuren liever een jaar lang met Twente over Zerrouki om die over te nemen voor bijna eenzelfde bedrag.

En kom nou niet aan met Rusland en ethische bezwaren, want als we dat echt zo erg hadden gevonden hadden we hem in eerste instantie niet eens gehuurd. Alsof we hem een jaar lang gratis hebben gekregen.

Ik snap volledig dat wij de hand op de knip houden en dat wij 6x moeten nadenken voordat we 10m uitgeven aan één speler, áls we dat überhaupt al kunnen, maar dit is dan het risico.

9 juli 2023 om 10:31

Szymansky is 'al' 24 he. Ik weet niet hoeveel je van die 10 miljoen wil terugzien, maar als Feyenoord zijnde neem ik aan minstens twee keer zoveel. Ik weet niet hoeveel clubs straks 20+ miljoen willen uitgeven als Szymansky straks 25, 26 jaar oud is, daarvoor rendeert ie niet genoeg.

9 juli 2023 om 10:34

Nog even en een speler is "al 21" 24 is nog rete jong man.

9 juli 2023 om 10:38

Ziyech leverde anders bijna 50 miljoen op als 26/27 jarige, waarom kan Szymanski dan niet 20+ opleveren?

9 juli 2023 om 10:40

Haha hij is net een maand 24, hij zou dus 25 zijn volgend jaar zomer, dan gaat een speler normaliter net zijn prime in.

Of we het dubbele ervoor hadden gekregen is koffiedik kijken maar ik durf mijn hand ervoor in het vuur te steken dat we er géén verlies op zouden draaien. En eigenlijk denk ik dat 20m makkelijk gehaald zou worden, vooral als we weer een succesvol jaar zouden hebben.

9 juli 2023 om 10:41

Zerrouki is een veel slechtere speler, speelt op een verdedigendere positie en die is zelfs nog een jaar ouder. Als je bereid was 7 (!!!) miljoen voor hem te betalen dan was 10 miljoen voor Szymanski natuurlijk een no-brainer. Desnoods hadden we die deze zomer zelfs al tegen een winstgevend bedrag kunnen verkopen.

9 juli 2023 om 10:47

Inderdaad Soccerfan. Niet iedereen kan op zijn 16e a la Wayne Rooney de winnende maken tegen een Engelse topclub. Zijn genoeg spelers die vanaf 24/25 of zelfs later tegenwoordig boven komen drijven en een Benzema is dan ook een ultiem voorbeeld. In Nederland hebben we ook altijd het beeld gehad van als je begin 20 bent moet je maar naar het buitenland verkassen, maar dat kan ook makkelijk wat later.

9 juli 2023 om 10:53

Al 24? Prachtige leeftijd om een speler dan nog onder je hoede te hebben. Zeker voor die 10m, want hij is meer waard dan dat. Groeit nog een jaar door, misschien twee, en dan kan je hem lozen voor (veel) meer. Het niet lichten van die koopoptie was een flinke fout als je het mij vraagt.

9 juli 2023 om 11:22

MeMyselfeAndI:Volgens mij vergeet je het salaris van Szymanski, hij wil 2 miljoen netto, en tot afgelopen week kon hij niet eens gekocht worden door de sancties.

9 juli 2023 om 10:33

Waarom zou je het risico nemen en 10 miljoen neerleggen als je hem ook een jaar kunt huren en zowel de speler als Dinamo akkoord zijn?

Dinamo is ook pas van de lijst gehaald nadat de deadline wad verlopen en daarom had je met schimmige deals de transfer mogelijk moeten maken.

9 juli 2023 om 10:42

Idd men vergeet de gehele plaatje en trekken zo een conclusie.

Ze konden pas handelen na de deadline en toen hebben ze hele andere voorwaarde gesteld. Persoonlijk vind ik het wel jammer, het was een speler die echt veel arbeid leverde en goede linkertrap had. Alleen zijn productiviteit per wedstrijd was soms echt mager.

9 juli 2023 om 10:52

Ik vergeet helemaal niet het gehele plaatje, ik trek in twijfel waar de ethische grens ligt. We huren hem nu ook tegen een bepaalde som en dat gedurende de periode dat Dinamo nog wél op de sanctielijst stond. Is dat wel ethisch verantwoord dan?

Lenen of kopen: er is geen verschil qua waar het geld terecht komt toch? Het geld van huurconstructies komt alsnog bij de desbetreffende club terecht, het moet alleen buiten de Russische banken om en dát is het operationele euvel. Of dacht jij dat wij hem gratis kregen/het geld dat betaald werd bij de FIFA op een dormant account kwam te staan?

Daarnaast vergeet iedereen erbij te vermelden dat de sanctielijst een preventieve was, waarbij er dus geen bewijs was dat deze clubs banden hadden met het Kremlin, maar ze wel eerst moesten bewijzen dit niet te hebben alvorens er af te worden gehaald. Of denk je dat Dinamo eerst wel banden had met het Kremlin en deze na de oorlog verbrak?

Als Russische organisatie is dat het laatste wat je wil in deze tijden, geloof me. 😅

9 juli 2023 om 11:16

@Zanazanyan

Dat is het hele punt, afgelopen seizoen huurden we Seba niet van Dinamo maar zijn contract is afgelopen jaar ‘opgeschort’. Hierdoor stond hij nog onder contract bij Dinamo en kon hij gratis gehuurd worden door Feyenoord.

Er is dus geen cent naar Dinamo (Rusland) gegaan afgelopen jaar. Dit in tegenstelling tot de transfersom die betaald had moeten worden als Feyenoord de optie had gelicht toen Dinamo nog op de sanctielijst stond.

9 juli 2023 om 11:30

Heb het nog eens opgezocht maar jij hebt inderdaad gelijk mbt de contractuele situatie, voor buitenlandse spelers komt er inderdaad geen cent Rusland binnen. Alleen voor Russische spelers zelf of indien het geval je een buitenlandse speler koopt moet je buiten de Russische banken om werken en komt het geld alsnog bij de clubs zelf terecht. Bedankt voor de correctie. 👍

De sanctielijst was echter wel degelijk preventief dus al zou er geld naar Dinamo gaan zou dit niet meteen betekenen dat het naar de Russische staatskas en dus de oorlogsmachine vloeit. Ik snap daarom nog steeds de maatschappelijke verontwaardiging niet.

9 juli 2023 om 14:09

Zanazanyan, Denk dat er bedoeld wordt dat Dinamo met meer winst/inkomsten meer belasting betaald, en je daarmee de staatskas van Rusland vergroot, waarmee ze weer de oorlog kunnen bekostigen.

9 juli 2023 om 11:00

Dat je als competitie succesvoller bent wil niet zeggen dat je meer geld te besteden hebt. Ik kan me voorstellen dat het ook met inwonersaantal, en dus potentiele kijkers, te maken heeft.

9 juli 2023 om 11:10

Denk dat je op de verkeerde reageert?

9 juli 2023 om 11:16

Misschien is er een reactie verwijderd of zo. Ik reageerde op iemand die zich afvroeg hoe het kan dat turkse clubs meer kunnen betalen dan ed-clubs, ondanks dat de ed succesvoller is.

Respect voor het verleden (succesvol jaar), vizier op de toekomst.

Timon Wellenreuther is niet vertrokken, die staat onder contract bij Feyenoord. Hij keepte zelfs gister tegen PEC.

Daarbij, zonde dat ze de koopoptie niet hebben gelicht, dat zal te maken hebben gehad met het salaris waarna ze hoopten op een huurdeal. Nu is het te laat lijkt mij, zo'n transfersom plus het salaris wordt wat te gortig. Dat betekent doorschakelen dus.

Iemand die Feyenoord volgt die mij kan helpen, want ik begrijp iets niet.
Van de week kwam er een bericht naar buiten dat Feyenoord een speler wilt halen die rond de 12 mil moet kosten.
Voor Symanski kunnen ze geen 10 mil opbrengen, is dat omdat ze het niet willen of vinden ze bij Feyenoord Symanski geen 10 mil waard en investeren ze dat geld liever in een andere speler of kunnen ze echt niet zulke bedragen uitgeven?.

Want het is een raar verhaal om nu te zeggen dat Feyenoord geen 10 mil kan opbrengen voor Symanski maar blijkbaar wel voor die speler uit Kroatie.

Of was dat bericht van die speler van Zagreb een van een gerucht waar je niet teveel aan moet geloven?

9 juli 2023 om 11:03

Ze konden wel 10m voor hem betalen. Maar dachten blijkbaar dat ze hem ook konden huren. Hadden hierover blijkbaar zelfs al een akkoord met de speler.
En er is een verhaal dat zijn club tot het verstrijken van die overname deadline nog op een sanctie lijst stond, en daar 2 dagen later vanaf gehaald werd. Nou weet ik niet hoe sommige clubs daar omheen werken en of dat voor feyenoord ook een optie was, dus geen idee of dit van invloed was.

9 juli 2023 om 11:04

@X|||,

Feyenoord kon de koop optie lichten van 10 miljoen alleen viel Dynamo toen nog onder de sanctie lijst van de EU en had je het geld bijv via Turkije of een ander land over moeten maken (wat niet illegaal is, alleen moralistisch volgens velen niet goed)

Toen Dynamo van de sanctie lijst werd gehaald, was de optie verlopen.

Feyenoord moet de optie lichten en een.oplossing vinden.

Zo zie je maar weer dat een mondeling akkoord in het voetbal niks waard is. Hopelijk kan Feyenoord snel doorschakelen. Het seizoen staat al weer voor de deur, dus te lang wachten is ook niet verstandig. Inmiddels moeten er 3 basisspelers vervangen worden. Maar de focus lijkt meer op breedte aanwinsten te liggen helaas.

Hierin heeft Feyenoord gegokt en verloren, de 10 miljoen koopoptie lijkt nu voordelig maar tot wat weken terug blijkbaar nog teveel voor Te Kloese om te activeren. Dat kan gebeuren en er is ook nog geen man overboord. Je kan doorschakelen of creatief werken naar een oplossing met Dynamo en de speler. Een huurovereenkomst met verplichte koopoptie is vrijwel hetzelfde en je kan prima een doorverkooppercentage opnemen. Wordt het niks? Lekker naar Turkije en waarschijnlijk een heel ander pad maken van je carriere. Feyenoord heeft champions league, Fener moet zich nog eerst kwalificeren voor de 3de europese prijs. Keuzes, daar draait het om.

Feyenoord heeft gegokt en verloren. Jammer, maar heb er alle vertrouwen in dat Te Kloese een andere topper uit z’n hoge hoed weet te toveren.

Zegt Gouka, er is helemaal nog niks bekend?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren