Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente wordt na rode kaart voor Youri Regeer overlopen in Istanbul

Laatste update:

FC Twente heeft een mirakel nodig om de groepsfase van de Conference League te bereiken. De ploeg van trainer Joseph Oosting begon op bezoek bij Fenerbahçe nog uitstekend en pakte de leiding via Manfred Ugalde. Nadat Michel Vlap naliet de score te verdubbelen maakte voormalig Twente-verdediger Jayden Oosterwolde gelijk. Youri Regeer kreeg nog voor rust rood voor een gemene tackle en daar profiteerde de Turkse topclub na rust volop van: 5-1. Sebastian Szymanski, Irfan Can Kahveci (tweemaal) en Dusan Tadic waren de doelpuntenmakers. De return in De Grolsch Veste vindt volgende week donderdag plaats.

Fenerbahçe begon met veel spelers die een verleden in Nederland hebben. Zo stonden Oosterwolde en Ferdi Kadioglu in de verdediging, terwijl Tadic en Szymanski voor aanvallende dreiging moesten zorgen. Michy Batshuayi kreeg in de spits de voorkeur boven Edin Dzeko. Aan de kant van Twente kon Oosting niet beschikken over Joshua Brenet, waardoor Alfons Sampsted de rechtsback van dienst was. Daan Rots, Ugalde en Vlap vormden de voorhoede, wat inhield dat onder meer Naci Ünüvar en Ricky van Wolfswinkel op de bank plaatsnamen.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam op naam van Vlap. De rechtsbuiten kreeg een vrije trap te nemen op een meter of achttien van het doel en krulde zijn inzet net naast. Fenerbahçe had het balbezit, maar kwamen in de openingsfase niet verder dan een ongevaarlijk schot van Kadioglu. In de twintigste minuut was het aan de andere kant wel raak. Sampsted gaf vanaf de rand van de zestien een strakke lage pass op Ugalde, die in één keer uithaalde en de paal trof. Uit de rebound wist hij alsnog binnen te prikken: 0-1. Na een vlotlopende aanval leek Twente even ook op 0-2 te komen. Fenerbahçe-doelman Irfan Can Egribayat werkte niet goed weg, maar bracht daarna wel goed redding op de rebound van dichtbij van Vlap.

Vrijwel uit het niets kwam Fenerbahçe na een half uur op gelijke hoogte. Een hoekschop leverde in eerste instantie niets op, waarna Szymanski nogmaals voorgaf. Hij vond het hoofd van Oosterwolde, die vanaf randje zestien raak kopte. Unnerstall stond niet goed gepositioneerd: 1-1. De problemen werden nog erger toen Regeer zijn noppen plantte in het been van Mert Müldür. Regeer kreeg geel, maar na het zien van de beelden besloot arbiter Andy Madley rood te geven. Om de defensieve organisatie te herstellen besloot Oosting in de rust om verdediger Alec Van Hoorenbeeck te laten debuteren. Steijn werd het kind van de rekening.

Twente hield goed stand in de openingsfase na rust. Wel schrokken de Tukkers even toen Batshuayi binnenkopte, maar al snel werd duidelijk dat er sprake was van buitenspel in de aanloop naar die goal. Toch stond het na een uur 2-1 voor Fenerbahçe. Na een fraai één-tweetje trok Fred terug in de zestien, waar Szymanski klaar stond om binnen te schieten. De volgende Turkse treffer leek op een kopie van de tweede. Na een fraai één-tweetje trok Kadioglu terug op Kahveci, die beheerst afrondde: 3-1. Het hek was van de dam en de 4-1 kan dan ook niet voorkomen worden. Tadic gooide snel in op invaller Dzeko, die terugtrok op Kahveci. De Turk schoot andermaal beheerst binnen. In de slotfase werd het nog erger. Mats Rots haalde Bright Osayi-Samuel neer, waarna Tadic de strafschop benutte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Youri nooit meer melden.

24 augustus 2023 om 20:58

Heel zonde dit.

24 augustus 2023 om 21:16

Die Regeer heeft de wedstrijd kapot gemaakt, wat een domme rode kaart. Ik snap dat ik voor de concurrent ben, maar echt, wat een kansloze rode prent. Hij kon z'n poot nog intrekken maar koos om door te halen. Ik vind het jammer, ook met oog op het NL voetbal...

24 augustus 2023 om 21:00

(Yoeri) Regeer niet zo!

Balen, maar ook wel verwacht dat deze club paar maatjes te groot is.

24 augustus 2023 om 21:05

Deze grap is nog slechter dan Twente met 10 man, sorry

24 augustus 2023 om 21:39

Foei.

24 augustus 2023 om 22:58

Twee maatjes te groot? Die rode kaart heeft deze wedstrijd verpest, Twente zou 100% met resultaat naar huis gaan. Twente is minimaal gelijkwaardig en dat heb je gewoon kunnen zien tot die domme rode kaart. Heel erg jammer voor Twente dit

24 augustus 2023 om 23:04

Ik regeer al niet meer

25 augustus 2023 om 06:27

Als je gelijkwaardig bent aan je tegenstander dan krijg je geen 5 om de oren. Hou toch op Fener is niet eens ingespeeld en heeft Twente kapot gespeeld. Dat krijg je dus als je grote mond hebt

25 augustus 2023 om 07:45

Zelfs voor de rode kaart zag je al dat Twente er niet meer uitkwam. Kwamen steeds meer onder druk te staan. Eindstand had misschien wat dragelijker geweest, maar de periode dat de rode kaart viel was Twente echt niet meer gelijkwaardig, dat was alleen aan het begin zo. De rode kaart maakt het uiteraard niet makkelijker.
Misschien zit er nog een stunt in over een week.

24 augustus 2023 om 21:02

Even daarvoor kreeg Kjolo een flinke zaag te verwerken waar ik graag een herhaling van had willen zien. Maar dat is zo'n typische schooljongen die dan weer opstaat meteen. Het verschil tussen ons en andere landen.

24 augustus 2023 om 21:05

Mwah dat trekt een Pröpper dan weer recht met irritant gedrag; zoals ballen tegen tegenstanders aanschieten en daarna vragen om een kaart.

24 augustus 2023 om 21:23

Die gast moet ook geen halve minuut voor de bal blijven staan. Dat is pas irritant.

24 augustus 2023 om 21:38

Ach zo'n kjolo is leuk voor potjes tegen almere city etc.
Die komt fysiek veels te kort. Heeft niet de pit zoals Sadilek dat heeft.

24 augustus 2023 om 21:42

Eens Arouna. Ik snap de hype rondom Kjolo ook niet. Hij heeft niets waar hij in uitblinkt.

24 augustus 2023 om 22:02

@harrie Of Fred die duidelijk om een gele kaart vraagt na 15 minuten. Dacht dat de regels aangescherpt waren en dat hij er zelf een zou krijgen.

24 augustus 2023 om 22:22

Het is gewoon een klojo.

24 augustus 2023 om 22:23

FCT-Spurs, volgens mij is dat alleen in Nederland en andere landen waar ze de regels hebben aangepast op eigen besluit, dat zijn als ik het goed heb geen nieuwe regels van de FIFA of de UEFA.

25 augustus 2023 om 17:24

Fener had met 8-1 kunnen winnen, als jullie keeper niet zo veel tijd aan het rekken was. Maja dat is dan het verschil tussen 'jouw' land en andere landen.

Gefeliciteerd Fenerbahçe. Zag er even zwaar uit maar prima omgedraaid. En wat een gala show van topclub Fenerbahçe niet te geloven! Absoluut dik verdiend gewonnen.

24 augustus 2023 om 20:56

Vind je t zelf ook niet een beetje overdreven? "Galashow". Het was gewoon een prima 2e helft tegen een heel erg zwak Twente.

24 augustus 2023 om 20:57

Kom op. Twente had helemaal niks te vertellen de 2e helft.

24 augustus 2023 om 20:58

Fener had niks te vertellen tot de rode kaart

24 augustus 2023 om 20:59

Klopt fener 3 maatjes te groot zoals verwacht

24 augustus 2023 om 21:00

Een wedstrijd duurt 90 minuten niet 25. Gefeliciteerd Twente met het gelijkspelen van de 1e 25 minuten. Wist niet dat mensen daar zoveel waarde aan hechten.

24 augustus 2023 om 21:12

Meestal is het zo, als je met een man minder speelt. Dan kom je niet aan spel toe en probeer je schade te beperken.

Overigens het was een domme overtreding, maar rood? Vind het wel allemaal makkelijk.

24 augustus 2023 om 21:15

Komt met gestrekt been in op de enkel. Dit was gewoon terecht rood. Maar oh zo dom van Regeer.

24 augustus 2023 om 21:29

Gesterkt? Heb je het wel gezien? Hij was te laat, maar niet gesterkt. Anders even Googles wat gesterkt is.

24 augustus 2023 om 21:35

ster·ken (sterkte, heeft gesterkt)
1
kracht geven; gesterkt worden in je mening nog meer overtuigd raken van iets wat je al vond

24 augustus 2023 om 21:38

Helaas wel ja

24 augustus 2023 om 21:42

Te laat? Eerder veel te laat. Muldur is allang weg. En het is gestrekt niet gesterkt. En het is inderdaad niet onbesuisd, maar zeker een gevaarlijke overtreding die de tegenstander had kunnen blesseren.

Van de week had Macallister voor precies dezelfde overtreding ook rood gekregen.

Denk dat jij ook even opnieuw moet kijken hoor, want dit is gewoon zeker rood. Wat niet weg neemt dat het zuur is, want ik had liever dat het 11 v 11 was gebleven.

24 augustus 2023 om 22:08

Hehe,
"komt met gestrekt been in op de enkel. Dit was gewoon terecht rood. Maar oh zo dom van Regeer."

Niet op de enkel en geen gestrekt been...
Wel hoog, noppen naar voren, geen bal contact en vol op de kuit.
Nog steeds absoluut rood.

25 augustus 2023 om 16:11

Oneens fenerbahce4L. Macallister was maar iets te laat en zet niet vol door. Regeer was veel te laat, alle kans om terug te trekken en deed het niet. Dat was geen rood, regeer zijn overtreding was donkerrood.

24 augustus 2023 om 21:24

Een Gala show kan alleen aan de andere kant van de bosphorus worden gespeeld 😜. Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar het betreft gewoon een dikke overwinning.

24 augustus 2023 om 21:28

Haha galashow? Waar heb jij naar gekeken dan?

24 augustus 2023 om 21:57

"gala show", maar het was Fenerbahce, geen Galatasaray.

Dat je van Fener verliest is niet zo wonderlijk, maar wat de Twente volgers eigenlijk al wisten wordt nu duidelijk: de selectie is veel te smal. Op deze manier speel je ook niet meer voor de 4e/5e plek van de competitie.

Dus, technisch directeuren: aan de bak. Er moeten voetballers bij want de eigen jeugd is er nog niet klaar voor.

24 augustus 2023 om 21:01

Ik vind het enorm slecht dat er nog steeds geen vervangers voor cerny en midsijan gehaald zijn.
Cerny is 2 maand geleden al verkocht! Ook van Midsijan wist men al heel lang dat hij zou vertrekken.
Er is nog maar een week te gaan.

24 augustus 2023 om 21:31

Ik vond het een rare conclusie van de commentator. Dat je nu kon zien dat de selectie te smal is. Je speelt een helft tegen een man meer.. Gek hè dat je eraf gaat tegen een team dat individuele spelers koopt ter waarde van de gehele spelersbegroting van Twente.
Zelf met een selectie van 30 man had je dit niet gewonnen

24 augustus 2023 om 23:25

@brendanfct - Hoe dan ook zagen we tegen Hammarby en Riga al dat deze selectie niet goed genoeg is. Afgelopen week werd Daan Rots weer helemaal gehyped, maar laten we eerlijk zijn; dat is niveau bovenkant KKD. Je moet noodgedwongen spelers van 17 jaar in laten vallen en opstellen, je hebt de vertrokken sterkhouders niet enigszins vervangen en hebt in ieder geval op de korte termijn 5,2 miljoen euro door de plee gespoeld aan Ugalde (momenteel niet eens 2 miljoen waard) en Taha (die kennelijk niet eens beter is dan Daan Rots). Alleen Regeer is een goede aankoop naar mijn mening. Daar doet die rode kaart van vandaag niets aan af natuurlijk.

26 augustus 2023 om 01:14

Eens, de selectie is op dit moment niet in balans.
Ugalde is een topgozer maar ik had liever 4 spelers van 1 miljoen gezien. Met 2 fatsoenlijke buitenspelers rendeert v Wolfswinkel ook nog wel.
Taha leuk voor de toekomst en Unuvar komt er ook wel maar hier had qua transfers toch echt prioriteit moeten liggen.
Ik snap gezien de financiële situatie dat je moet wachten op buitenkansjes maar dan nog had ik voor de Europese campagne al wat meer actie willeb zien

Fener een maatje te groot. De scheidsrechter + VAR hebben denk wel iets van een extra zakcentje gekregen. Alles viel tegen Twente. Die penalty was echt een schwalbe. Achja.

24 augustus 2023 om 20:58

Was in mijn ogen een terechte strafschop hoor? Ongelukkig, wel terecht.

24 augustus 2023 om 20:59

Kom op man. Als je ook maar enig voetbalverstand hebt, zie dat hij z’n been laat hangen en zelf het contact maakt.

24 augustus 2023 om 21:01

Wel terecht, maar zo onnodig. Je was voetballend en tactisch de betere. Daarna kansloze missie.

24 augustus 2023 om 21:01

Is gewoon kinderlijk gespeeld van Twente verdediger. Die is nog niet klaar voor dit werk.

24 augustus 2023 om 21:20

Hij laat zich opzichtig vallen, maar het was 100% zeker een penal, verdediger verdedigt daar gewoon heel matig.

24 augustus 2023 om 21:00

Hoe bedoel je? Was het geen rood dan?

24 augustus 2023 om 21:01

De scheidsrechter floot een prima wedstrijd. Elke blinde ziet dat het een terechte rode kaart was en de penalty ook. Je kan ook gewoon de hand in eigen boezem steken.

25 augustus 2023 om 07:15

@ronaldo0 daar spreek je jezelf wel even tegen, eerst zeggen dat de scheids een prima wedstrijd floot en dan zeggen dat een blinde ziet dat het een terechte rode kaart is, maar die prima scheids gaf in eerste instantie alleen maar geel, dus of hij is niet prima of hij is blind. En hij zag de handsbal van de keeper van fener niet, verder floot hij veel in het voordeel van fener maar dat komt omdat die veel gehaaider waren dan twente, dat zie je ook bij de strafschop. al met al gewoon een maatje te groot voor 10 man van twente, jammer dat ze de schade niet wisten te beperken

24 augustus 2023 om 21:01

Hou toch op man. Feliciteer de tegenpartij die je heeft afgeslacht en door.

24 augustus 2023 om 21:10

Die pingel is vrij bewust gezocht door de aanvaller en erin gestonken door de verdediger. En de enige fout bij die rode kaart is dat de scheidsrechter de VAR überhaupt nodig heeft. Zonde voor Twente. Ze deden het zeer leuk tot die rode kaart, maar daarna was het schluss.

24 augustus 2023 om 21:18

Dat Oosterwolde niet eens een gele kaart heeft ontvangen zegt voldoende..

Fenerbahçe ON FIRE Heerlijk 5-1!

Zonde dat 1 zo een domme actie de hele wedstrijd weggooit voor twente. Fener wel maatje te groot maar toch zonde

24 augustus 2023 om 23:25

Vanaf minuut 25 was het geen wedstrijd meer, maar op basis waarvan zeg je dat Fener een maatje te groot was?

25 augustus 2023 om 09:30

Op basis van het eindresultaat. 5-1
Met 1 man minder hoef je nog steeds niet zo vernederd te worden

Jammer dat Twente nog niet aan kan haken op Europees niveau tov van de overige vier Nederlandse Teams die in Europa actief zijn. Vooral met het oog op de nieuwe ticket verdeling. Het was tevens wel een lastige tegenstander, maar je was niet kansloos en op papier ook niet.

24 augustus 2023 om 20:59

Je was totaal kansloos op voorhand, waar heb je het over? Zie je het verschil niet in begroting? In kwaliteit van de spelers?

24 augustus 2023 om 21:01

Als je daar naar kijkt hoef je dus de wedstrijd al niet te spelen.

24 augustus 2023 om 21:05

Half de Saudi Pro League heeft een veel grotere begroting dan 90% van de deelnemers aan de Champions League, zijn die dan ook meteen kansloos?

24 augustus 2023 om 21:16

Als je op voorhand de selecties naast elkaar legt en het feit dat Fenerbahçe over het algemeen weinig goals tegen krijgt.. Maar vond dat Twente echt prima startte. De rode kaart helpt dan natuurlijk niet. En je ziet wat Twente erin brengt en wat de tegenstander binnen de lijnen zet.

Fenerbache begon super slecht 1e half uur. Dit was niet de Fenerbache die de Turken moest vertegenwoordigen. En toen kwam de rode kaart... Over en uit voor Twente want thuis zie ik ze niet met 5-0 winnen. Inprincipe vind ik de rode kaart dood zonde, omdat het winnen van de wedstrijd, veel gemakkelijker maakt. Maar de punten voor Turkije is broodnodig.

OFF: Heb het geluid vergeleken met de Turkse zender en Veronica. En zoals altijd heeft de Nederlandse zender de geluid van het toeschouwers gedempt (als het gaat over Turkse clubs). Vind ik wel een beetje triest. En ja wij Nederlandse Turken willen ook geen fluit concert horen. Zelfs eigen spelers krijgen er hoofdpijn van het gefluit.

24 augustus 2023 om 21:04

Haha kom nou op. Die turkse toeschouwers werden echt niet gedempt. En zeker al niet omdat het turken zijn. Mooi toch, sfeer in zo'n stadion.

24 augustus 2023 om 21:11

Er is echt een verschil. de toeschouwers worden altijd flink gedempt.

24 augustus 2023 om 21:06

Hahaha heb het dus echt getest en er was zeker een duidelijk verschil van de toeschouwers op het Nederlandse zender en de Turkse zender.

24 augustus 2023 om 21:27

Is er dan geen verschil in uitzendtechniek dat bij alle wedstrijden op de NL tv de supporters wat zachter klinken?

Ik weet wel zeker dat er niemand is die extra turkse supporters mute. Wat dat betreft zijn we allemaal liefhebbers van de sport toch.

24 augustus 2023 om 22:08

Die informatie heb ik niet. Ik zal volgende week wel weer reageren hoe het geluidsniveau in Twente is tussen beide zenders. Als het gelijk aan elkaar is, dan hebben ze het vandaag overduidelijk gedempt.

24 augustus 2023 om 23:11

Dat gefluit is toch vreselijk irritant?

24 augustus 2023 om 23:36

Ja daar voetbalt toch niemand beter door? In Turkije noemen ze het vast sfeer, in de rest van de wereld noemen ze het zwaar irritant.

25 augustus 2023 om 01:39

Volgens mij heb je de wedstrijd niet bekeken, want als je dat had gedaan had je kunnen zien dat er alleen wordt gefluit als de tegenstander de bal heeft. Het wordt gedaan om de concentratie van de tegenstanders te belemmeren, niet voor het sfeer zoals jij dat zegt.

25 augustus 2023 om 07:43

Dat heet de tegenstander onder druk zetten en dat heeft aardig gewerkt zoals je hebt kunnen zien. De tegenstander, zeker van het kaliber Twente, raken in paniek en weten niet wat ze moeten doen bij zulke sferen.

Moet ik wel zeggen dat 10 jaar geleden het echt veel heftiger was qua sfeer, helaas is die tijd een beetje voorbij.

25 augustus 2023 om 08:10

Doen ze in Nederland altijd bij luidruchtige stadia; Feyenoord wordt ook iedere thuiswedstrijd gedempt bijvoorbeeld.

Bekend fenomeen maar daardoor niet minder irritant.

Heerlijk gedaan Fener, goed voor de coëfficiëntenpunten! Veel Nederlanders kijken neer op Turks voetbal. Heerlijk zo een uitslag.

24 augustus 2023 om 21:00

Neerkijken op een buitenlandse competitie hoef je nooit te doen, maar het is toch ook gewoon heel matig wat ze in Turkije laten zien? Er gaat zoveel geld in om, en nog staan ze 10e op de UEFA ranglijst. Wordt gewoon heel matig beleid gevoerd.

24 augustus 2023 om 21:04

Zeker je hebt gelijk hoor... Mijn reactie is gericht naar de mensen die echt het Turks voetbal belachelijk maken.

24 augustus 2023 om 21:55

Eens korte termijn visie!!

24 augustus 2023 om 21:02

En terecht toch? Als gala was een schande gisteren. Fener was dramatisch tot de rode kaart. Als Twente iets scherper was waren ze gewoon met 0-2 de rust in gegaan. Maarja, als als als. Fener, gala etc. Hebben erg goede selecties maar tactisch vind ik het behoorlijk matig. De return is nu natuurlijk een formaliteit, maar jullie zijn echt nog niet zo ver als jullie denken dat jullie zijn

Tuurlijk wisten we aan de voorkant dat Twente waarschijnlijk zou gaan verliezen in Istanbul, maar na de rode kaart gingen ze als makke schaapjes naar de slachtbank. Totaal geen strijd en lef meer gezien. Dit Fenerbache is echt geen wereldploeg en met wat meer lef en durf had je de schade nog kunnen beperken en zou de return volgende week nog spannend kunnen worden. Dit was echt een naieve wanprestatie van Twente en totaal onnodig.

Hele domme rode kaart, daarvoor zat je best aardig in de wedstrijd. Vervolgens een extreem naïef Twente (niet zo gek gezien de selectie, maar de trainer valt hier toch wel wat te verwijten) naar de slachtbank. Zonde, we zullen het weer met 4 ploegen in Europa moeten doen.

Kansloos. Minstens de wil tonen om geen tegendoelpunt te willen krijgen maar ook die was er niet. Dit heeft niet eens te maken met de wissels maar met wislkracht en mentale weerbaarheid. Helaas uitgeschakeld, volgende week wordt alleen maar opportunistisch gespeeld maar kan afgedaan worden op papier.

Ik zei nog dat wij 6-0 zouden winnen. Helaas niet tevreden met de 5-1. Maar uit spelen wij dit wel zakelijk uit met een B-C team!

24 augustus 2023 om 21:17

Ah, kerel je hebt gewoon geluk met die rode prent. Geef toe.

24 augustus 2023 om 21:27

Aub niet! Met onervaren jonge spelers en gefrustreerde wisselspelers neem je wel een groot risico die zomaar tegen een rode kaart lopen of gigantische fouten gaan maken. Voor je het weet sta je heel snel 2-0 achter en wordt het billenknijpen in de 2e helft. 2 a 3vaanpassingen hoogstens, dan kan je altijd nog verder wisselen als het volgens plan loopt. Maar aub niet onderschatten, anders is het vandaag allemaal voor niks geweest.

De eerste 11 hielden prima stand in Istanbul. Met 10 man werd het helaas mission impossible. Ook werd pijnlijk duidelijk hoe smal de selectie is. Als je twee 17 jarigen in moet brengen in zo'n belangrijke wedstrijd gaat er iets niet goed.

24 augustus 2023 om 21:23

Werk aan de winkel voor de TD. Erop uit en aankopen binnen slepen ipv jochies in Volendam het hoofd op hol brengen. Met deze flanken gaat het niet goed komen. Normaal gesproken vind ik die jongen met dat baardje wel goed, maar ook hij deelde in de malaise.

Puur wanbeleid van Bruggink en Streuer. Als je weet dat het seizoen zo vroeg begint (eind juli) en vervolgens nog tot op de laatste week voor het sluiten van de transfermarkt moet wachten op versterkingen in de aanval, dan heb je gefaald. Daarnaast vraag ik me af hoe goed Oosting tactisch onderlegd is. Daan Rots laten staan en Steijn eraf halen. Daan Rots werd overlopen door Ferdi Kardioglu. Met als kers op de taart zijn broertje Mats Rots erin brengen. De wisselingen vanuit Oosting ronduit ongelukkig.

24 augustus 2023 om 21:09

Dat laatste eens, maar denk dat de wissels niet helemaal uit luxe waren.
Het eerste niet mee eens. Club als Twente zal vaak moeten wachten totdat transfers op gang komen, dus een ullustdat je half juli al je selectie op orde hebt. Daarnaast is er ook niet zo heel veel budget dat je maar raak kan kopen.

Ik had niet gedacht dat het zo'n vernedering zou worden,maar dit verlies was verder makkelijk te voorspellen. Spelers als szymanski,kadioglu,die belg met de lastige naam: dat zijn spelers waar een Twente alleen maar van kan dromen. Er loopt gewoon veel meer kwaliteit rond bij Fenerbahçe. Wel zonde voor de return dit..spanning is er wel af

Was die rode kaart niet gevallen achtte ik twente nog een kans. Na de rode kaart heeft fener het goed uitgespeeld. Gefeliciteerd fener fans goed voor de coëfficiënt punten en wsl groepsfase conference 👍

Terechte overwinning van Fenerbahçe.
Twente begin heel stabiel. Indien ze de tweede goal hadden gescoord was het misschien een andere verhaal geweest. Zo zie je dat keepers van levensbelang zijn.
Na rode kaart is Fenerbahçe heer en meester over het veld. Nogmaals terechte winnaar.

Als Twentse Turk (maar geen Fc Twente supporter, alleen Fenerbahce) keek ik wel erg uit naar deze wedstrijd. Tuurlijk teken ik wel voor een score als 5-1 maar het voelt niet erg goed, we begonnen bizar slecht, en Twente deed het prima de eerste 20 minuten, dus jammer voor Twente dat ze het op deze manier laten liggen. Maar ook al sta je met 10 man, mag je eigenlijk niet zo overrompeld worden in Europa, Twente komt op dit moment gewoon tekort, hoop dat ze het oppakken in de Eredivisie met een paar (broodnodige) aankopen.

24 augustus 2023 om 23:12

Ach ja, zoals je zelf al aangeeft komt FC Twente momenteel gewoon tekort. Ook onder normale omstandigheden is dit Fenerbahce een maatje te groot. Sowieso moest er wel iets geks gebeuren, wil je zoiets over twee wedstrijden genomen over de streep trekken. Verder schets je met de laatste zin ook wat er moet gebeuren, want op deze manier gaan ze de top 5 niet halen en daar kunnen de spelers en de coach niets aan doen. De technische leiding faalt deze zomer zeer opzichtig.

Betreft Fenerbahce: Die verdienen natuurlijk om Europees voetbal te spelen. Ze hebben een leuke ploeg en het is eigenlijk jammer dat een club als Fenerbahce moet aantreden in de Conference League. Het Turkse voetbal heeft veel tikken te verwerken gehad, maar zo'n club wil je minimaal zien in de Europa League. Hoe dan ook alvast mijn felicitaties. Wie weet worden we wederom uitgeschakeld door een finalist

25 augustus 2023 om 00:17

Eens. Onze selectie is te smal. Onze gebruikelijke backs missen we hard. Daarbij heeft jouw club ook wel een aanval om v te smullen.

De grootste fout was het wisselen van Oosting. Een spits voor een spits terwijl je met een man minder staat. Gewoon met 9 voor de goal gaan liggen en hopen op een snelle counter maar nee gewoon Van Wolfswinkel er in waar je niets aan hebt.

Zo dom van Regeer en zo benadeel je je ploeg zo erg. Zeker tegen een team dat eigenlijk veel beter hoort te zijn dan Twente. Dan houdt je goed stand en dan maakt Regeer zo’n domme overtreding. Jammer voor Twente maar denk dat dit wel klaar is.

24 augustus 2023 om 23:08

Natuurlijk is het oliedom van Regeer, maar zoiets gebeurt heel af en toe. Ik denk eigenlijk niet dat FC Twente anders wel punten had gepakt. Je had hooguit de schade beperkt. Het verschil is gewoon te groot. Het is niet leuk om het te moeten doen (gezien het feit dat hij geweldig werk verricht heeft), maar Streuer heeft er een puinhoop van gemaakt deze zomer.

Zes miljoen euro te besteden nadat Cerny, Misidjan en Zerrouki vertrekken en je spendeert 4 miljoen euro aan Ugalde (die de helft niet waard is), 1,2 miljoen euro aan Taha (die niet zoveel beter is dan nota bene Daan Rots) en dan 1 miljoen voor Regeer (vandaag wellicht een hele domme fout, maar wel gewoon een aanwinst). Met name die eerste is een regelrechte blunder als je zoveel posities moet invullen.

Ook de hele soap rond Eiting is nogal lachwekkend. Wij weten als leek niet hoe de vork in de steel zit, maar FC Twente had heel makkelijk kunnen informeren bij Volendam. Nu gaan ze Eiting huren met een verplichte optie tot koop, terwijl ze hem allang binnen hadden kunnen hebben met zo'n constructie. Het kwaad was immers allang geschied.

25 augustus 2023 om 00:21

Sirius op zich eens, maar Taha hoort wel de kans te krijgen voor we hem op niveau-rots zetten. Waarom hij niet speelt baart me echter wel zorgen, denk dat dat je punt ook is

We hadden wat leden hier die zeiden dat Twente absoluut geen 5 zou krijgen, dat Twente een serieuze ( haha ) kans had om te winnen in Istanbul. Ik werd belachelijk gemaakt toen ik zei dat Fener erover heen zou gaan, maar kijk is aan !! Het is geen schande Fener is ook gewoon veel en veel beter.

Chapeau voor de beginfase, ons onwennig team had blijkbaar toch even tijd nodig om in de wedstrijd te komen maar dan gaat het eenmaal snel he.. Dat is kwaliteit.

Uiteindelijk gaan we voor een oefenpotje naar Enschede, goed voor de selectie om zonder druk even warm te draaien.

Mooi pot gezien en wat is Szymanski toch goed he !! Irfan ook heerlijk ingevallen.

Kom maar op met de felicitaties :D

24 augustus 2023 om 21:01

Turken en Marokkanen zijn oprecht de slechtste winners die er zijn. Zo doodvermoeiend. 11v11 was Twente gewoon beter, dus dat je hier wint kun je vooral op het conto van Youri schrijven

24 augustus 2023 om 21:04

Moet jij nodig zeggen azijnzeiker, alleen maar focussen op “als” en “was”. Accepteer je verlies en houdt gewoon je mond als niks zinnigs te zeggen hebt

24 augustus 2023 om 21:06

Hoezo generaliseer je nu zo. Overigens was Twente in het begin beter, maar na de 1-0 was Fener wel beter op de 2-0 kans na. We begonnen wel ontzettend nonchalant en slecht, maar ook 11v11 zouden we het de 2e helft wel oppakken (deden we ook tegen Maribor bijvoorbeeld, 1e helft was ook niet om aan te zien, 0-0, 2e 3-1).

24 augustus 2023 om 21:21

Ik vind jou nog een slechtere verliezer.

24 augustus 2023 om 21:03

Je hebt gewoon mazzel gehad met die rode kaart.

24 augustus 2023 om 21:06

Betwijfel ik, twente begon sterk, maar niet per sé dominant.

24 augustus 2023 om 21:17

Als je met tien man het de tweede helft op slot gooit zou je normaal gezien ook niet meer dan 2 goals moeten incasseren. Is gewoon een wanprestatie die tweede helft.

24 augustus 2023 om 21:47

Dat is een speelstijl die Twente niet gewend is en dus ook niet goed in is.

24 augustus 2023 om 21:17

Je bent oprecht een orakel, mag ik je voortaan even een DM sturen voor ik ga inzetten op Unibet? Werkelijk 90% van de mensen hier gaf Twente geen stuiver man haha..

24 augustus 2023 om 21:25

Er hebben zat mensen toen op me gereageerd en die weten het zelf ook goed. Er werd zwaar denigrerend gedaan over Fener en de Turkse competitie, en dan krijg je 5-1 pak slaag. Kansloos gewoon.

24 augustus 2023 om 23:43

Nee jij deed vooral zwaar arrogant over je eigen club. Natuurlijk is 5-1 een prachtige uitslag voor Fener, maar zonder die kaart was het nooit zo ver gekomen. Zo is voetbal natuurlijk, maar je achtte Twente al kansloos voor ze begonnen. Twente heeft met 11 tegen 11 laten zien dat Fener ook echt geen wereldploeg is.

25 augustus 2023 om 07:33

Redisthecolour

Hoe bedoel je zonder rode kaart waren we nooit zo ver gekomen, voor de rode kaart al was Fener aan het opstomen, wij hebben een nieuwe trainer en een volledig nieuw elftal, dan heb je even tijd nodig om te gassen.

Maar zoals je kon zien, eenmaal op gang was Twente volledig kansloos. Als je nu nog volhoudt dat Twente deze wedstrijd zou pakken 11 tegen 11 heb je er geen kaas van gegeten en wordt het volgende week in Enschede wederom weer een zware domper voor jullie.

Fener gaat volgende week ook gewoon zakelijk winnen.

25 augustus 2023 om 08:37

Die wedstrijd van volgende week interesseert met niet zo veel meer, is toch al gespeeld. Ik zeg nergens dat Twente 11 tegen 11 had gewonnen, maar dan was het zeker niet zo'n grote uitslag geweest. Leren lezen is blijkbaar lastig voor sommige leden hier.

24 augustus 2023 om 23:00

Je doet alsof je het over Real Madrid hebt. Fenerbahce heeft een leuke ploeg, maar dan vooral voor Fenerbahce-begrippen over de afgelopen jaren. Kwalitatief is het niet eens een Europese subtopper. De tegenstander is een gehavende subtopper in de Eredivisie die drie sterkhouders moest laten gaan en door een schuldenlast bij lange na niet op volle toeren draait.

Ach ja, hierbij in ieder geval mijn felicitaties aan de Fenerbahce-supporters die niet als een idioot staan te reageren. Leuk om te zien dat Fenerbahce kwalitatief weer stappen maakt. Los van mijn 'supportershart' hoort een club als Fenerbahce Europees voetbal te spelen.

Betreft jou: Veelal arrogant en denigrerend als je in de situatie komt waarin dat getriggered wordt, sneu en verbaal tegen het agressieve aan als jij diegene bent die getriggered wordt. Best jammer, want je kunt best zinnig over voetbal praten...

25 augustus 2023 om 07:30

Goedemorgen Sirius,

Bedankt voor je reactie,

Het begon allemaal met een post over dat ik 'hoop' dat we met 5-0 winnen. En toen begon de ellende van de Tukkers en andere leden, Fener was een opa ploeg, Turkse competitie stelde niks voor, Fener was dramatisch en Twente zou Fener wel even een lesje leren met hun superieure verdediging.

Als je dan 5-1 pak slaag krijg moet je ook mans genoeg zijn om te incasseren maat. En vele kunnen dat niet zoals je kan zien.

25 augustus 2023 om 00:33

Chilii gefeliciteerd. Het neerbuigende richting Twente mag wat mij betreft wat minder maar whatever makes you happy kearl.

25 augustus 2023 om 07:31

Goedemorgen Twenteov,

Ik doe niet neerbuigend naar Twente, is gewoon een prima volksclub uit de provincie met een mooi stadion en goed achterban, dit alles heb ik al eerder verteld en ik zei ook dat Fener een veel grotere club is met een groter achterban en een superieure selectie heeft, wat is daar mis mee ?

Is volgens mij gewoon bevestigd gistere, hoe onwennig Fener was in het begin, hoe superieur ze werden toen er werd gevoetbald.

Lekker potje van Regeer en Oosting, een domme rode kaart en een trainer die iets teveel in zichzelf is gaan geloven en denkt dat je hier met 10 man gewoon nog volle druk vooruit kan geven. Jammer de eerste 30 minuten waren hoopvol. Misschien stuurt Fener het B team en kun je thuis nog wat rechtzetten voor de fans.

11 tegen 11 zou het of een gelijkspelletje zijn of Twente zou er met de overwinning van door gaan, maar goed. Dit is goed voor de coëfficiëntenlijst.

24 augustus 2023 om 21:06

Nouja na de eerste +-25 minuten kreeg Fenerbahce wel meer grip op de wedstrijd, maar dan was het waarschijnlijk geen 5-1 geworden.

Twente volledig afgedroogd. Ja je staat met 10 man, maar je dan zo laten overlopen, dan verdien je niks. Youri maakt een domme overtreding en laat zijn team vallen. Maar dan valt Twente giga terug en wordt werkelijk afgedroogd, dan voetbal je gewoon matig en verdien je ook niks.

Nu hoeft Eiting ook minder te huilen, wou naar Twente om Europees voetbal, dat wordt dit jaar niet gespeeld in Twente.

Twente speelde een wedstrijd op het randje en maakte veel overtredingen maar als je spelers “op het randje spelen” te serieus nemen dan kan er zo’n domme overtreding volgen. Fener vervolgens het kadotje goed uitgepakt en leuk mee gespeeld. Dik verdiende overwinning.

Enschede uit ook serieus nemen en vechten voor die coeficienten!

En owjah Feyenoord, wat een oelewappers lol. Symanzski niet overnemen haha wtf

25 augustus 2023 om 01:45

Er was er naar een die veel overtredingen nodig had en notabene onbestraft bleef en dat was Oosterwolde…

Nou vooraf dacht ik dat dit nooit wat zou worden.
Maar na 40 minuten was Twente gewoon de betere en had je in plaats van 1-1 of 0-2 moeten staan. En dan de totaal terechte rode kaart. Noppen vooruit echt idioot dom.

De scheids floot echt voor alles wat Twente deed en liet voor Fener alles toe.
Met als top punt de penalty aan het eind.

Uiteindelijk het resultaat dat ik verwachte, het is een groot verschil tussen de 2. Maar het was totaal onnodig... Thuis maar 5-0?

Zonde, ik had het nog wel willen zien zonder die rode kaart, in de tweede helft. Een compleet Europees Nederlands deelnemersveld zou leuk zijn geweest maar gaat hem niet meer worden.

FC Twente heeft al een verschrikkelijk slecht team en als je slechtste spelers, Regeer en die ander, oerstomme individuele fouten gaan maken ben je natuurlijk volstrekt kansloos.

En dan zeg ik nog niets over de trainer met een bizar en erbarmelijke wisselbeleid.

Weer kost Twente hier het Nederlands voetbal kostbare punten, om moedeloos van te worden.
Hopelijk grijpen ze komend seizoen naast Europees voetbal, geef een ander nu maar eens de kans.
Als je zo’n verschrikkelijk team samenstelt ondanks al je zogenaamde ambities dan heb je Europees niets te zoeken

24 augustus 2023 om 21:10

Zoals?
Alsof de andere mogelijke clubs Fenerbahce even wegzetten.
Ga lekker in een hoekje zitten ofzo. Twente heeft het gewoon goed gedaan en heeft opnieuw zware pech met de loting.

24 augustus 2023 om 21:38

Pech of pure onkunde? Ook met 10 man had je niet zo van het veld gevaagd mogen worden.

Er is nauwelijks iets bijgekomen bij Twente, alleen die spits, die er al was, is erbij. En dat tegenover het vertrek van het halve basisteam. Dan ben je toch ambitieloos?

24 augustus 2023 om 21:57

Nou een gelukstreffer 2 zeer goed uitgespeelde goals met veel dank aan Fred en een onterechte penalty waar de Fener speler overduidelijk het been opzoekt door zijn been gewoon naar rechts te laten hangen en te vallen.

Dat komt dan neer op 1 goal die je op Twente zijn reken kan tellen..
Twente moet inderdaad nog vleugel speler hebben. Want Rots is het gewoon nog niet. Die moet je dit seizoen in de 70ste of 80ste minuut laten komen als de tegenstander al wat moe is.

Dus jij vind alle Nederlandse clubs ambitie loos? Want dit is wat er bijna elk seizoen gebeurd bij elke club. De ster spelers worden weg gekocht en moeten weer een financieel goede oplossing vinden.

Helaas bij Twente is in tegenstelling tot de andere vier top clubs in Nederland, kunnen zij niet de volledige inkomsten van verkopen gebruiken voor nieuwe spelers. Ben eerlijk gezegd zelf wel blij dat ze een trainer hebben die het met eigen jeugd wil oplossen. Al kan dit niet op alle posities natuurlijk.

24 augustus 2023 om 22:52

Eigenlijk hoef ik het niet te doen, maar laten we jouw betoog eens onderuit halen...

Erbarmelijk wisselbeleid? De selectie is nou eenmaal erg smal. Smal en Brenet zijn geblesseerd en de selectie is sowieso behoorlijk dun. Er ligt ook niet zomaar een pak met geld om een blik nieuwe spelers los te trekken.

Weer kost FC Twente het Nederlands voetbal kostbare punten? Vorig jaar uitgeschakeld door de finalist en dit jaar worden ze naar alle waarschijnlijkheid uitgeschakeld door Fenerbahce. Je weet wel, een Turkse topclub met spelers als Szymanski, Tadic en Fred in de ploeg.

Verder: Wie gaat het beter doen dan? De ploegen die over 34 wedstrijden onder FC Twente zijn geeindigd? Betreft de samenstelling van het team kan ik het met je eens zijn. De technische leiding heeft er een puinhoop van gemaakt door 4 miljoen voor Ugalde neer te tellen, terwijl je op meerdere posities spelers nodig had. Dat terwijl Ugalde niet eens 4 miljoen waard is in mijn ogen.

Misschien moet je eens tot 10 tellen en jouw betogen meerdere keren lezen voor je ze post. Dat scheelt je waarschijnlijk die rode letters in jouw naam en wie weet wordt het balkje dan ook groener. Je hoeft immers niet eens zo zinnig te lullen om dat voor elkaar te krijgen. Het zegt dus nogal wat als een lid zelfs dat niet kan en dan ook nog regelmatig tegen een ban aan loopt te hikken.

25 augustus 2023 om 00:42

Raubaht laten we een ander team uit nl de kans maar geven inderdaad, die hadden Fenerbahçe met Fred, Tadic, sczymansky wel van de mat geveegd. Kom op zeg, Twente voetbalde prima tot de rode kaart. Dan nog denk ik niet dat we het redden zouden over 2 wedstrijden. Had graag de loting v AZ gehad vorig jaar en dit jaar. Verzachtende omstandigheden gelden wel als je Fiorentina en Fenerbahçe loot als je uit het dal waarin Twente zat kruipt, maar hej jij hebt je gal weer kunnen spuien, niet-zo-goeie-vriend. Sparta zou het beter doen in Europa inderdaad.

Fenerbahce zag er eerste 25 minuten niet uit, veels te slordig. Na de terechte rode kaart en de wisseles van de gehele rechter flank, kwam Fenerbahce pas aan spelen toe.

Niet vergeten dat Fenerbahce ook een nieuwe coach heeft met, 5-6 nieuwe spelers in de basis.

Twente was de betere ploeg tot aan de rode kaart. Mooie combinatie voetbal. Denk wel dat Twente een paar wat fysiek sterkere spelers nodig heeft. Tegen 11 man zag je ook dat er veel duels verloren ging op het middenveld.

Zelfs met een rode kaart is 5-1 toch wel een wanprestatie.

Twente was in het eerste kwartier beter, feller en fitter. Het werd zelfs bijna 0-2. Echter na de 1-1 en vervolgens nog de rode kaart, werd Fener wakker. Blij me de overwinning. Mooi voor ons dat de nieuwe ploeg weer een extra wedstrijd heeft gespeeld. Hopen dat we snel ingespeeld zijn, zit veel potentie in Fenerbahce dit jaar.

Tot volgende week Twente! Ik hoop op een mooie (11 tegen 11) pot.

25 augustus 2023 om 00:49

Gefeliciteerd UltraFener, 11 tegen 11 gewaagd. Man minder en we zijn weg, onze selectie is te smal en die van jullie... Mijn hemel daar zit wel wat kwaliteit in. Het is je gegund wmb

25 augustus 2023 om 11:49

Hartelijk dank Twenteov. Knap überhaupt hoe Twente weer zichzelf herpakt na de degradatie. Jullie horen in de subtop van NL en eigenlijk ook gewoon in de Conference League. Ik hoop dat jullie een mooi seizoen tegemoet gaan.

Ja achja vond het best wel goed gaan voor de rode kaart en misschien had je nog wel de 0-2 moeten maken. Maarja gefeliciteerd Fenerbahçe fans in de 2e helft toch een maatje te groot. Trouwens wel jammer dat er zo happig op die kinderachtige comments wordt gereageerd, enfin hoort er ook bij.

24 augustus 2023 om 21:07

Bedankt Mart! Twente verdiende de 0-2 hoor. Fener werd gewoon weggespeeld tot de 1-1. En idd wat een gehap op alle reacties weer. Ach, tot volgende week en een fijne avond voor nu

Als Fenerbahçe fan komt fener heel goed eg hier! Fc Twente domineerde de eerste 20 minuten. Verder zakelijk Uitgespeeld.

Gefeliciteerd Bruggink (en assistent) je hebt het voor elkaar. 2 17-jarigen en een Belg die er geen kloten van kan. En laten we vooral Eiting nog halen en slechts 1 i.p.v. 2 vleugelspelers zodat jij je natte droom kunt waarmaken. Deze nederlaag kunnen we de trainer en spelers niet kwalijk nemen. Maar morgen kun je weer lekker arrogant en volgevreten de pers te woord staan dat het allemaal goed komt.

24 augustus 2023 om 22:44

Laten we Van Hoorenbeeck maar even niet beoordelen. Dat kun je onmogelijk doen onder deze omstandigheden. Verder ben ik het volledig met je eens. Spelers en technische staf doen wat ze kunnen, maar Streuer voorop met Bruggink op de achtergrond maken er momenteel een puinhoop van. Niet leuk om te stellen aangezien Streuer geweldig werk verricht heeft in de afgelopen twee seizoenen, maar dit seizoen is het ronduit een drama. Ugalde heeft zelfs in z'n goede wedstrijden nooit het niveau van 4 miljoen euro aangetikt en dat bedrag had je veel beter kunnen investeren.

25 augustus 2023 om 12:33

Sorry Sirius, maar Bruggink is directeur en die is verantwoordelijk. Zo werkt het in de grotemensenwereld. En ik snap werkelijk niet hoe Jan dit toe kan laten. Maar het is heel duidelijk en ik heb dit al aangegeven bij de aanstelling van Bruggink. Hij het niets in zijn leven gedaan wat het geschikt maakt als TD. Geen scoutingervaring, geen management ervaring gewoon helemaal niets. Het is Bruggenwirth 2.0. De zoveelste blunder van de RvC. In die RvC zitten allemaal mensen die hun sporen verdiend hebben in de maatschappij, maar ik weet 100% zeker dat in geen van hun bedrijven de stagiaire vanuit het niets als Directeur wordt aangesteld. Ik heb een interview bij TV Oost gezien met Bruggink vanuit Istanbul. De man heeft een theorie boekje uit zijn hoofd geleerd, maar nu nog steeds niet door dat de praktijk anders werkt.

25 augustus 2023 om 15:17

Volledig mee eens, maar we weten toch allemaal dat Streuer nog aan de knoppen draait? We hebben hem op een voetstuk geplaatst door z'n geweldige werk, maar we mogen ook kritisch op hem zijn nu hij een waardeloze transferzomer heeft.

Betreft Bruggink deel ik jouw mening. Ik heb die aanstelling ook nooit begrepen en aangezien de scouting nog steeds opgebouwd moet worden bij FC Twente, vraag ik me ook af of hij uberhaupt zelf een netwerk heeft.

Rode kaart was meer dan terecht. Daarna is het verschil wel héél erg groot en als je dan de close-up beelden ziet, zien we ook zowat enkel pubers in een rood shirtje.

Fenerbahçe is in alles een stuk volwassener als elftal en gewoon 2 levels te hoog gegrepen. Dat is niet erg, we hebben het over een ploeg die mee doet om de subtopplekken in Nederland t.o.v. een ploeg die prijzen pakt in Turkije.

24 augustus 2023 om 21:16

Fener en Gala zouden in Nederland makkelijk eerste worden dit seizoen. Feyenoord, Ajax en PSV hebben simpelweg een minder team. Wil je zeggen dat AZ, FCU en Twente even goed zijn als Fener en Gala lol. Kom op zeg. Je onderschat deze twee clubs teveel van het goede.Edit: ik zie dat ik het verkeerd heb begrepen. Ik dacht al haha.

24 augustus 2023 om 22:05

Nou ik dacht dat dit huidige Twente een stuk minder was dan Fenerbahce. Echter heeft de eerste helft waar je 11 - 11 speelt toch laten zien dat het gat helemaal niet zo groot is. Ondanks het huidige team van Twente.

Het is natuurlijk allemaal "als als als", maar ik zie Fener en Gala toch echt niet bij de eerste 3 eindigen. Er is natuurlijk een reden dat ze zo laag staan. Ze kopen met veel miljoenen grote namen, waar totaal geen rest waarde aan zit. Die kunnen echt niet een hele wedstrijd vol spelen.

Dat gezegd te hebben, Fred kun je dit seizoen echt wel van genieten.

25 augustus 2023 om 15:47

FB en GS die eerste worden in NL, geloof ik niet in. Turkse trainers zijn tactisch heel onderontwikkeld, jammer genoeg. Jesus pakte met een heel matige ploeg 80 punten, ik denk niet dat Kartal dat ook had gekund.

Pff wat zonde en onnodig. Fener viel me tegen. De rode kaart heeft ons keihard genekt...

24 augustus 2023 om 22:28

Hoezo tegen? Szymanski is goed, maar Tadic is ondanks een goed rendement vorig jaar echt niet meer zo goed als weleer, terwijl jongens als Oosterwolde ook zeker niet bijzonder zijn of iets dergelijks. Dit FC Twente is een maatje te klein (deels door gebrek aan financiele middelen, deels door hopeloos falen van de technische leiding deze zomer), maar Fenerbahce is ook allesbehalve indrukwekkend. Zet daar een Europese subtopper tegenover en ze gaan er ook af.

Had het nog willen zien met 11v11. Eerste 25 minuten was Twente heer en meester. Geven het daarna weg door een fout en domme rode kaart. Fener heeft een paar leuke spelers maar onze top 3 is echt wel beter dan dat zij zijn. Ook dan Besiktas en Galatasaray. Besiktas wint nipt van Kiev.

24 augustus 2023 om 22:12

Galatasaray heeft een sterker team. Onze selectie heeft meer waarde dan het Ajax dat momenteel op nummer 1 staat in de Eredivisie. Verder heeft Fenerbahçe uitstekend gespeeld zij waren gewoon een maatje te groot.

24 augustus 2023 om 22:26

8 selectiespelers meer en qua waarde 3 miljoen waar Ajax voor 113m heeft verkocht en GS voor 14m. Jullie twee meest waardevolle spelers zijn gratis opgepikt. Kudus gaat voor meer weg dan dat.

Verder leuke momentopname.

Geen van jullie Turken praten over de rode kaart en dat jullie daarvoor minder waren dan Twente. Er wordt enkel naar de uitslag gekeken. Zelden zulke slechte winnaars gezien.

25 augustus 2023 om 01:50

Ajax staat op plek 5
Plek 1 is voor AZ, Twente, PSV en Heerenveen …

Twente begon zo goed maar toen Irfan Can de 0-2 voorkwam met zijn redding wist ik gewoon dat het omgekeerd ging worden. Daarbij kwam die schandalige onnodige overtreding waarbij ik denk dat Twente gewoon met 11 man nog misschien 2-1 ofzo zou verliezen. Iig ben zeer blij

Een gezonde reality check voor Twente en het Nederlandse voetbal.

24 augustus 2023 om 21:13

Ja met miljoenen uitgeven en een tegenstander die domme rode kaart pakt heeft het Turkse voetbal een kans

24 augustus 2023 om 21:14

Want?
Geloof toch dat echt iedereen riep dat dit weer een hele zware loting is voor Twente.
Fener uit is natuurlijk niet zo zwaar als Fortuna thuis.

24 augustus 2023 om 22:41

Waarom het Nederlandse voetbal? FC Twente is een subtopper waarvan drie sterkhouders zijn vertrokken en die nog beperkt worden door een schuldenlast. Bovendien hebben ze ook niet bepaald de beste transferzomer achter de rug.

Fenerbahce is natuurlijk beter dan FC Twente, maar FC Twente is ook niet bepaald de beste ploeg van Nederland. Als spelers als Eiting en twee adequate aanvallers niet komen, gaat dit FC Twente niet eens in de top 5 eindigen. Dan wordt het misschien plaats 6 of 7.

Twente was gewoon beter totdat die rode kaart werd getrokken, zo zonde!!! Als Gala supporter zie ik het liefst dat Fener overal keihard op z'n bek gaat maar dit is toch fijn voor de coefficientielijst. Turkije heeft de punten hard nodig.

24 augustus 2023 om 21:13

Precies dat gevoel heb ik precies naar Gala toe maar aan de andere kant ben ik ook blij voor die punten. Met deze selecties horen beide flink wat punten te pakken voor Turkije. Met als bonus Adana en Besiktas!

Geen schande om van een club als Fenerbahce te verliezen, maar dit is wel teveel van het goede. We begonnen zo goed.. Helaas lag het echte kantelpunt in de score bij het inbrengen van Mats Rots, die viel zeer ongelukkig in. Ik snap eigenlijk ook niet het idee achter waarom Rots gebracht werd. Broer Rots laat helaas ook zien niet het niveau te hebben voor Europees voetbal. Volgende week nog even genieten van het europese avontuur en dan de focus weer op de eredivisie!

Blij met de overwinning. Score na mijn mening wel geflatteerd. Tot de rode kaart vond ik Twente eigenlijk de betere partij. Heel jammer van de rode kaart, want ik was zelf heel nieuwsgierig hoe Fenerbahce het zou doen tegen de nr 5 van Nederland. Regeer heeft eigenlijk de hele wedstrijd verpest voor voetballiefhebbers.

Ik ging al van een verlies uit uiteraard, flink met geld gesmeten daar. Dat je 11-11 gewoon beter bent was wel echt verbazingwekkend…
Domme rode kaart, Lucky Oosterwolde en het was voorbij.
Doodzonde

Gala wint uit bij Molde, Besiktas wint uit bij Kiev, Fener droogt Twente af en Adana staat uit voor bij Genk. Coëfficiënten feest weer voor Turken.

Tot aan de domme en terechte rode kaart van Regeer was Twente misschien wel beter dan Fenerbahce .
Zo denderend waren ze niet .
Maar tegen 10 man was de tweede helft eigenlijk al gespeeld .

Je zou bijna een commentsectie moet uitzetten voor deze wedstrijd. Wat een provacties die nergens op slaan. Ik zie hier minder slechte verliezers dan slechte winnaars.
ON: FC Twente was veel beter dan Fenerbahce. Echter, dit was voorbij na de rode kaart, maar ook al met die onnodige 1-1. De keeper had die kunnen houden.

Deze score was te verwachten. Gefeliciteerd Fenerbahce! nu lekker voor de formaliteit naar Enschede. Maar oh oh die Szymanski.. geweldig

Het kan nog steeds twente thuis eigen huis ,zo slecht was twente ook weer niet thuis gewoon goed maken

24 augustus 2023 om 21:21

Volgens mij heb je de tv na de 2-1 uitgedaan Sebastiaan, een 5-1 maak je niet meer goed. Fener begon slecht oke, maar ik zie ons in Enschede ook wel gewoon als favoriet, ook op een goede dag van Twente speel je hooguit gelijk.

24 augustus 2023 om 22:36

Als je de 'gewoon' weghaalt heeft ie in principe een punt. Het kan nog, theoretisch gezien. 😉

Ik vond Szymanski vorig jaar al enorm onderschat. Iedereen had het enkel over Kokcu (wat zeker de beste speler van de Eredivisie was vorig seizoen) maar het gemis van Szymanski is eveneens gigantisch. Echt een klasbak

24 augustus 2023 om 21:23

Hij heeft in de minuten die die tot nu toe heeft gespeeld al laten zien veel te goed te zijn voor Fenerbahce. Ongelooflijk dat Fey niet met met die 10 miljoen over boord kwam, want naar wat ik weet wilde szymanski heel graag bij Feyenoord blijven.

24 augustus 2023 om 21:44

Szymanski kwam met extra financiële eisen die Feyenoord niet kon inwilligen. Fenerbache kon dat wel

24 augustus 2023 om 21:50

Het waren niet zozeer financiële eisen. Feyenoord wilde hem nogmaals huren en had daar een akkoord over. Szymanski wilde echter definitief weg uit Rusland en Fenerbahce kon hem dat wel bieden.

24 augustus 2023 om 21:56

Precies dit. Fey wilde nog een seizoen huren, Szymanski wilde liever niet dat zijn contract in Rusland was. Feyenoord wilde de 10 miljoen niet betalen, Fenerbahce wel. Naar mijn weet iig!

Ik reageer eigenlijk nooit ergens op, maar ik wil dat nu toch ff doen.

Twente speelt echt een meer dan prima eerste half uur. Kan deels ook komen door de slordigheid foutjes van Fener, maar dit biedt hoop in de eredivisie. Na dit half uur werd het helaas de jochies tegen de mannen, en liet Fener hun individuele kwaliteiten zien.

Ik ben echt groot fan van Manfred Ugalde, en dat bewijst die het eerste half uur maar weer. Wat een strijder is dat en wat een duels won die in de eerste helft. Volgens mij heeft Oosterwolde wel 5 overtredingen in 20 minuten op hem begaan. Ugalde gaan wij als Twente fans veel plezier aan beleven. Hij verdiend echt veel meer lof, want je moet spitsen niet altijd alleen op goals afrekenen.

Daan Rots speelde de laatste weken zeer goed voor zijn doen, maar liet vanavond zien dat die er echt nog niet klaar voor is. Heeft 95% van de duels verloren, en Kadioglu kon telkens op dezelfde manier in dribbelen.

Ik ben normaal fan van de wissels van Oosting, maar vandaag snapte ik ze niet. 5-mans verdediging en achteruit lopen is vaak geen goede optie naar mijn mening. Maar voor Oosting is het natuurlijk ook lastig met het beperkte aantal spelers.

Volgend jaar hopelijk nieuwe kansen voor Twente. En laten we er volgende week nog een leuke pot van maken!

Dit is gespeeld, maar zou mooi zijn als Twente thuis toch nog de winst pakt i.v.m de coefficienten.

Mooi dat Turks voetbal langzaam weer wat strakker aan het worden is, Galatasaray met een been in de CL fase, Besiktas en Fener diet het ook Europees goed doen, lekker.

Fenerbahce mag blij zijn met de rode kaart die Twente heeft gekregen, want daarvoor was het eenrichtingsverkeer. Gala en Besiktas hebben beide dan wel gewonnen, maar voetbal van hoge niveau was het niet

Ook 11v11 had Fenerbahce hier makkelijk gewonnen. Twente kwam toevallig een keer en was raak. Fener wankelde hier en daar eventjes, maar na de 1-1 kwamen ze als een stormram. Het is dat de eigen speler van Twente nota bene de das omdeed. Dit maakte het uiteraard nog makkelijker. Verwacht dat Fenerbahce volgende week met een 0-2 wint zonder al te veel moeite en blessures, zodat de focus weer gericht kan worden naar de competitie.

24 augustus 2023 om 22:00

Denk heel eerlijk gezegd dat Fenerbace wel gewonnen had ja. Maar een kleine overwinning..

24 augustus 2023 om 22:22

Ik denk dat Fener volgende week wat spelers laat rusten.
Ik bedoel 5-1, dan kun je beter op de competitie richten.
Denk dat Twente er met een kleine overwinning thuis kan blijven.

Z on fout mag je maken tegen Pec of Excelsior, maar dit is zo zonde, ook voor het Nederlands voetbal. Regeer heeft eigenhandig Twente uitgeschakeld. Leuk verhaal hij is jong bla bla bla, maar z on fout heeft zulke consequenties, dat je hem echt erop mag afrekenen.

Jammer, ging gelijk op tot de kaart. Daarna zwaar erover..Proficiat Fenerbace! Kan dat gedoe over Turkse vs. Nederlandse ploegen en wie hoe goed meekomt een keer niet anders?

Gefeliciteerd Fenerfans, dit kan niet meer fout gaan neem ik aan.

Beste Tukkers,

Om eerlijke te zijn waren de eerste 19 minuten wel heel spannend! Alleen zagen wij ook dat Fenerbahçe wel 2 maten te groot is voor Fc Twente. Maar toch goed gedaan. Rood was 100% Rood. Die lompe speler komt gestrekt onder de knie. Penalty vond ik als fener fan niet nodig geweest. 50/50. Hoop dat volgende week mooi wedstrijd word.

Pff wat een vervelende discussie weer tussen NL en Turkije. Is er hier iemand die de wedstrijd ook neutraal kan kijken zonder allemaal randzaken?

24 augustus 2023 om 22:30

Maar echt zo… altijd maar dat vergelijken.

24 augustus 2023 om 22:58

Inderdaad loopt het altijd uit de hand. Ik ben Nederlander van Turkse komaf en draag beide landen/competities een warm hart toe. Kan dat ook nog in deze discussie?

Ongelooflijk treurig wat Twente hier heeft laten zien. Ik achtte Fenerbahce sterker maar als je zo bedenkelijk niveau haalt en zo makkelijk van het veld laat vegen dan is dat niets anders dan treurig te noemen.

Daar gaat 1 reden van Eiting. “Ik wil Europees voetbal spelen en dat kan ik bij Twente”.

Tja, het is een beetje van alles wat. Kwalitatief is Fenerbahce beter, dus je bent wel afhankelijk van wat geluk, wil je zo'n ploeg uitschakelen. Dan heb je de rode kaart waarbij het sowieso een lastige opgave wordt om nog resultaat te halen, uit. Aan de andere kant mag je natuurlijk nooit met 5-1 verliezen. Dat komt natuurlijk wel grotendeels door die rode kaart, maar dit soort dingen kunnen gewoon niet.

Waarom accepteren mensen hier gewoon niet dat Fenerbahce een betere ploeg is ? Telkens maar over de eerste 25 min hebben heeft toch geen zin ? Een wedstrijd duurt 90 min en eindstand is bepalend, ook al zou je 90% balbezit hebben. Eindstand 5-1. Of je nou een rode kaart krijgt of niet, Twente is uitgeschakeld. Had liever een Feyenoord, PSV of Ajax hier willen zien tegen Fenerbahce.
Gefeliciteerd Fenerbahce Fans!

24 augustus 2023 om 23:48

Twente is nog niet uit uitgeschakeld hoor, of werkt dat anders in Turkije? Als je PSV, Ajax of Feyenoord tegenover je had gehad, dan was de kans groot geweest dat je je na volgende week weer alleen op de Turkse competitie kan focussen.

24 augustus 2023 om 23:51

Nou, gelukkig hebben we dan Twente geloot :-)

25 augustus 2023 om 08:38

Haha, Turken kunnen dus wel grappig zijn..

Even eerlijk, kans was groot dat Fener Twente ook 11 tegen 11 zou afdrogen in de tweede helft. Dat zal je ook terugzien in de Grolsch Veste. Twente speelde grofweg 20 minuten leuk mee tegen een Fenerbahce waar Muldur debuteerde en Oosterwolde als centrale verdediger begon uit noodzaak. Maar dat is maar 20 van de 90. De slordigheden van die twee in de achterhoede en opbouw gaf Twente dat extra zetje. Ze waren bij Twente het ook helemaal kwijt toen Osayi het veld opkwam voor Muldur. Twente zat echter op de max van hun kunnen, wat absoluut geen schande is. Je zag al gauw dat als Fener ging aanzetten, ze ook makkelijk onder de druk van Twente vandaan konden voetballen. Dat terwijl ze bij Twente op de max van hun kunnen zaten en op het randje speelden. Ja, dan is zo een rode kaart geen verrassing en nog 4 om de oren krijgen ook tekenend.

Dat ze het moeilijk zouden krijgen had ik wel verwacht maat dat je na de eerste helft zo wordt overlopen verbaasd mij wel. Twente zit nogal dun in haar backs en aanvallers. Waarom dan zoveel energie gestoken in eiting ? En waar blijven de versterkingen? erg lastig om het niveau van deze ploeg in te schatten. Eigenlijk hebben ze vanavond de eerste serieuze test gehad waarbij de eerste helft wel hoopgevend was. Maar toch twijfel ik

Ik heb ergens t gevoel dat t voor de Turkse supporters een fantastisch jaar kan worden . Zowel Fener als Gala met een sterk elftal die wel eens kunnen verassen in Europa!

Heerlijke overwinning! Twente lekker meegedaan in t begin, maar met of zonder rode kaart, een overwinning zou t sowieso worden.

Fener lekker ingekocht, inclusief spelers MET restwaarde. Gemiddelde leeftijd 25. Beleid gaat de goede kant op. Er wordt gewoon heerlijk gevoetbald en gescoord. 24 doelpunten en 3 a 4 tegendoelpunten in 7 wedstrijden lijkt me best aardig tot nu toe.

Inmiddels Laatste jaren steeds betere/slimmere transfers. Op sportief vlak ook een stijgende lijn. Vorig jaar net aan uitgeschakeld door de latere winnaar, Sevilla.

Ook doen de andere Turkse teams t beter in Europa, waarbij we na onze dramatische Europese jaren de top 8 lonkt! Een echte heropleving, al helemaal wanneer alle 4 de teams de groepsfases halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren