Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Sven Mislintat biedt Ajax excuses aan voor controversiële Sosa-transfer'

Laatste update:

Sven Mislintat heeft zijn excuses aangeboden voor het niet melden van zakelijke belangen rond de transfer van Sosa, zo melden bronnen uit de bestuurlijke top van Ajax aan de NOS. Mislintat raakte eind september in opspraak, nadat hij op de slotdag van de transferperiode Borna Sosa had gekocht via een Duits zaakwaarnemerskantoor dat aandelen bezit in een van zijn privébedrijven. Ajax bleek daar niet van op de hoogte en startte een onderzoek Het kwaad was echter al geschied, daar Mislintat na de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord per direct werd ontslagen.

Mislintat wilde niet publiekelijk tegenover de NOS ingaan op zijn ontslag en de door hem gedane veelbesproken transfer van Sosa. Hij liet verder weten kalm te zijn onder de hele situatie en volledige openheid van zaken te willen geven aan Ajax. “Mislintat vindt dat het belang van Ajax nu de hoogste prioriteit heeft, dat de club weer op de rails komt. Hij wil niet dat alle aandacht naar hem uitgaat”, zo schrijft de omroep.

Volgens de bronnen uit de bestuurlijke top heeft Mislintat ook nog gezegd dat hij te goeder trouw heeft gehandeld, niet bewust iets heeft verzwegen en dat hij zichzelf niet verrijkt heeft. Ook zou hij begrijpen dat hij die belangen had moeten melden. Daarvoor heeft de Duitser naar verluidt zijn excuses aangeboden. Hij zou intern hebben gezegd dat 'men moet doen wat ze moeten doen'. Met die woorden gaf de voormalig technisch directeur aan dat hij de mogelijke consequenties zou dragen.

Reconstructie NRC
Het NRC reconstrueerde zondag hoe Mislintat Ajax in tweeën brak. De krant onthulde vóór het ontslag van de voormalig directeur voetbalzaken van Ajax al dat er op dubieuze wijze gehandeld werd rond de transfer van Sosa, en nu werd duidelijk dat ook de handelswijze bij de deal van Josip Sutalo controversieel is. De centrumverdediger schoof op het laatste moment zaakwaarnemer Marin Bule aan de kant en koos plots voor Marco Lichtsteiner, met wie Mislintat al vaker samenwerkte.

Het NRC schrijft echter ook dat op woensdag 20 september de zogeheten auditcommissie – met twee rvc-leden, financieel directeur Susan Lenderink en een accountant van Deloitte – de transfers van Mislintat heeft gecontroleerd. Een formele check die ieder jaar geruisloos voorbij gaat, maar nu gevoelig lag vanwege de twijfels die ontstonden.

Wat de commissieleden zagen was het eindresultaat van een transferzomer waarin Ajax voor twaalf spelers naar schatting zo’n 110 miljoen euro uitgaf, tegenover 155 miljoen aan inkomsten. “Tot hun genoegen bleek uit de rapportages dat er normale commissies zijn betaald aan zaakwaarnemers, tussen de 5 en 10 procent. Bij de twaalf transfers speelden negen verschillende makelaars een rol. Die verscheidenheid vinden de commissieleden van belang, Ajax wil niet afhankelijk worden van een klein groepje makelaars”, aldus de krant.

NRC heeft gelekte apps Mislintat in handen: niet alleen transfer Sosa is dubieus

Naast Sosa is ook bij de transfer van Josip Sutalo een zaakwaarnemer op het laatste moment aan de kant geschoven.Lees artikel

De Raad van Commissarissen van Ajax was bereid om Mislintat te steunen op basis van de aankopen die hij had gedaan. Hij is uiteindelijk ontslagen vanwege zijn (werk)houding, die de club verdeelde, en de sportieve malaise. Signalen over Mislintats werkhouding drongen pas laat door bij de clubleiding.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verantwoordelijk voor het halen van een vreemdelingenlegioen vol spelers zonder kwaliteit, twee reservespitsen ter waarde van 30 miljoen euro en Maurice Steijn als hoofdtrainer. Mislintat is echt de slechtste TD ooit bij Ajax.

2 oktober 2023 om 07:49

@Suarez 7 precies dat, hoe dan 12 aankopen van een godsvermogen waarvan er in mijn ogen alleen Avila na behoren doet

2 oktober 2023 om 07:58

Sven is veruit de meest dure Duitser in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. €115.000.000 uitgegeven aan 12 spelers waarvan 10 pure middelmaat of ver daaronder. Die 10 hebben allemaal een 5 jarig contract, laten we uitgaan van gemiddeld €1,5 miljoen ( wat aan de lage kant is) dat is ook nog eens €75.000.000 dat is bij elkaar €180.000.000. Dat is een behoorlijke schadepost in laten we zeggen 2 maanden tijd. Maar hij heeft sorry gezegd …..

2 oktober 2023 om 08:08

Of het allemaal middelmaat is valt nog wel te bezien toch. Forbes is laatste wedstrijden meer dan prima bezig. Avila nog te weinig van gezien maar zal ook vast wat kunnen. Sutalo (heb nog nooit een 'top'aankoop zo slecht zien beginnen) maar dat kan natuurlijk prima onwennig zijn. Tahirovic, Gaaei, Akpom en Mannsverk zie ik persoonlijk niks in, los van speeltijd of ontwikkeling. Sosa is aanvallend een prima back, verdedigend matig. Vd Boomen is alleen maar bezig met laten zien hoe een goede trap hij heeft maar kun je er gratis als 12e man prima bij hebben. En die Georgiër heeft nog te weinig kunnen laten zien om wat zinnigs over te kunnen zeggen denk ik. Kortom: voor hetzelfde geld concluderen we over 5 maanden dat Sutalo, Avila, Forbes prima aankopen waren. En van de rest kunnen we dat nu natuurlijk ook niet uitsluiten. Behalve Akpom denk ik, die aankoop is echt onbegrijpelijk 😅.

2 oktober 2023 om 08:08

@MitchAjax020

Het afschrijven van de aankopen ga ik pas doen op het moment dat er een andere trainer is.

We hebben twee Kroatisch internationals met finale nations league en halve finale Wk in de benen die opeens totaal niet meer weten wat een bal is. Laat staan een groot Noors talent, topscorer Ligue 2, topscorer championship.

Ze lijken opeens allemaal hockeyers onder de huidige coach.

2 oktober 2023 om 08:20

Hoe kan jij dan verklaren dat er niemand uit het rechter rijtje van PL de topscorer wilde van championship? PL clubs strooien soms met geld voor een Engelse speler waarbij je denkt waarom? En deze laten ze zomaar even naar Nederland gaan?

Ik geloof wel dat een coach het beste uit je kan halen. Alleen geloof ik er niks van dat je niet uit je eigen kwaliteiten kan voetballen.

Steijn is geen koekenbakker, heeft het redelijk goed gedaan met Sparta. Het was geen beste keuze, want diegene die wel wilde is naar PSV gegaan. Alleen omdat deze Sven zijn zin wilde doordrukken en blijkbaar cashen.

2 oktober 2023 om 08:34

@Fosssen,

Je zegt dat Mikautadze te weinig heeft laten zien om iets zinnigs over te kunnen zeggen om vervolgens wel Mannsverk af te vallen. Die jongen heeft letterlijk 45 minuten meegedaan om daarna geblesseerd te raken.

2 oktober 2023 om 08:35

@D-Bergkamp o ik schrijf ze ook niet af maar Sutalo komt wel heel amateuristisch over met zijn in speel ballen.
Dat je niet lekker in je vel zit enz enz oke maar dit is wel heel erg slecht..
Forbes begint te groeien maar vindt het meer een renner.

2 oktober 2023 om 08:50

@mr_knowledge,

Dus Ajax moet gaan kijken wat andere clubs willen?

Misschien hebben die clubs liggen te slapen, want je maakt me niet wijs dat je topscorer van de Championship word, als je niets kunt.

2 oktober 2023 om 09:10

Sorry maar dit is niet bepaald fair.
Als dat je argumentatie is is Overmars namelijk nog veel duurder geweest.
Uiteindelijk is het idee dat een TD de selectie samenstelt en spelers koopt- en verkoopt.
Dat is wat hij heeft gedaan en dat heeft hij waarschijnlijk niet goed gedaan, althans ik ben niet bepaald tevreden.
Maar het is normaal dat een TD geldt uitgeeft en als dat 30-40 miljoen aan aankopen was geweest over 6 (mislukte) spelers met een salaris van 1,5miljoen a 5 jaar dan was het ook 100 miljoen.
Dat is voor Ajax een normale transferperiode dus daar moeten we ook niet raar over doen.
Ajax heeft alleen wel erg veel twijfelachtige spelers gehaald voor te hoge bedragen en daar moeten we hem zeker op afrekenen.

Ik denk dat Sven gewoon de verkeerde man is geweest die naar eer en geweten heeft proberen te handelen bij een vereniging die totaal niet bij hem past. Dan moet je hem afrekenen op zijn onkunde en dus ontslaan en degene die hem heeft voorgesteld en gehaald moet je feitelijk afrekenen op zijn taak, namelijk een TD contracteren die totaal niet past.
Volgens mij was dat Maurits Hendriks

2 oktober 2023 om 09:12

Misschien omdat een hockeyer het beleid bepaalt bij een grote club in de voetbalwereld. Ongekend toch.
Afwachten op een nieuwe trainer? Hoop dat Ajax juist deze troep in de winterstop wegdoet.

2 oktober 2023 om 09:12

@Tinus88 klopt, staat er wat onhandig. Uiteindelijk geldt voor alle spelers dat het afwachten is hoe ze zich ontwikkelen.

2 oktober 2023 om 09:20

@mitchajax020 Forbs heeft in de laatste wedstrijden toch al een paar keer iemand 1 op 1 met de keeper gezet met een steekpass, hij lijkt echt wel meer dan alleen een renner te zijn.

2 oktober 2023 om 09:23

@3ro3ntj33

Clubs liggen te slapen? Iedereen kon toch zien dat hij een topscorer was. Er zijn ook genoeg aanvallers geweest die hier topscorers waren en uiteindelijk?

Misschien kan hij wel iets, geen idee. Het lijkt er nu niet op. Alleen voor dat bedrag kan zelfs de hekkensluiter even betalen (een gok nemen).

Ik vind het goedkoop scoren om alleen Steijn zo omlaag te halen. Misschien staat het tactisch niet geweldig, maar het basis dat moet toch elke ajax speler onder de knie hebben? Met alle respect naar RKC toe, maar zo'n kaliber club moet ajax zonder tactische spel kunnen winnen.

Geloof er niks van, dat Steijn uit zijn neus te vreten en niks mee geeft. Sparta draaide toch ook goed vorige jaar.

2 oktober 2023 om 09:35

@bergkamp jou lat ligt te laag. Groot Noors talent? Omdat dat in een artikel werd gezegd? Iedereen wordt tegenwoordig als groot talent gezien,zeker bij Ajax, omdat er paar clubs geïnteresseerd was, nietszeggend.

2 oktober 2023 om 10:01

@D Bergkamp @ Jeroentje
Met die Kroatische internationals kan ik het nog eens zijn. Daarvan mag je enigzins verwachten dat die op lange termijn nog wel iets gaan toevoegen. Maar dat is dan wel puur op basis van hun International status bij een sterk land. Want met name Sutalo laat echt nog helemaal niets zien. Sosa is aanvallend aardig, maar imo ook niet heel bijzonder.

Maar een topscorer van de Lauge 2 en een top scorer van de Championship....kom op man. Daar kan je als Ajacied toch echt op voorhand niet vrolijjk van worden en zijn gewoon enorme long shots dat dat ooit een succes gaat worden. Andere clubs liggen pitten? Of men ziet gewoon in dat deze spelers niet goed genoeg zijn...

Het is een dramatische zomer geweest voor Ajax en als ik ze zo bezig zie, is het einde nog niet in zicht.

2 oktober 2023 om 10:02

Een renner? Dat is vreemd, die kan geen eerste goal maken zoals hij die maakte. En ook geen technische hoogstandjes, die jongen komt steeds meer uit zijn schulp. 100% eens met Bergkamp

2 oktober 2023 om 10:08

Niemand wilde Akpom? Er was al geboden op hem hè en niet alleen door ajax.

2 oktober 2023 om 10:10

Jij snapt toch wel hoe belangrijk organisatie is hè? Je kan niet zomaar 11 mensen op een veld zetten en dan verwachten dat ze op kwaliteit gaan winnen. Dat zijn altijd zulke makkelijke opmerkingen. Zo werkt het niet.

2 oktober 2023 om 10:28

Was jij erbij? Een bod van een andere?

Er praten toch veel analisten erover dat het niet zo is. Dus een leek van voetbalzone die heeft andere bronnen. Zal mij niks verbazen als er Sosa constructies hier achter zitten.

Organisatie, heb je zelf gevoetbald? Het lijkt er niet op. Een Coach kan het perfectie aangeven, analyseren. Ik geloof er niks van dat Steijn er helemaal niks aan doet.

De basis, zoals dekken in zone, bal passen naar je medespelers? De counter goal van Feyenoord was toch wel beschamend. Beide centrale verdediging is weg, terwijl Rensch nog twijfelde of hij ook mee moest in de aanval. Dit heeft niet met organisatie te maken, dit is gewoon de basis. Centrale verdediging gaat niet zo vaak mee naar voren en zeker niet beide.

2 oktober 2023 om 10:37

Ik heb ook ergens gelezen dat er een bod op Akpom lag idd.....van ongeveer de helft van wat Ajax er uiteindelijk voor betaald heeft. Geen idee hoe betrouwbaar dat bericht was.

Maar dan nog Sven/soccerfan....zelfs jij kunt een aantal aankopen van je vader / oom/ vriend....weet ik veel wat jullie relatie is, toch niet meer verdedigen??

2 oktober 2023 om 08:16

Hij heeft z'n excuses aangeboden. Zand erover en weer met elkaar doorgaan

2 oktober 2023 om 08:55

Hahaha, 115 miljoen maakt niets uit, Ajacieden moeten niet zeuren 😁

2 oktober 2023 om 10:04

Boccherief, en ja hoor! Zo ken ik je weer.. 😁

2 oktober 2023 om 08:46

Echt man wat een leipe aantelling is dit geweest. Daarom moet Steij ook weg is van hetzelfde niveau als de gehaalde spelers.

2 oktober 2023 om 08:46

En de RVC was nog bereid hem te steunen op basis van de aankopen. Het is kut om toe te geven en je moet geweld altijd veroordelen, maar de F-side heeft volkomen gelijk met dat de RVC er uit moest.

2 oktober 2023 om 09:45

Inderdaad, iedereen kan wel zielig lopen doen omdat de f-side optreed, maar blijkbaar is dat de enige manier om van deze verrotte bestuursleden af te komen.

Het ergste van alles vind ik achteraf juist de fans, die zo pal achter deze Mislintat gingen staan, en het allemaal maar normaal vonden hoe het er aan toe ging, dat zijn mensen die ook bij hebben gedragen aan het afbranden van de club. Het was normaal dat Mislintat zelf spelers haalde, en totaal niet keek wat Steijn wilde, of wat voor type Steijn nodig had. Het was normaal dat de grootste club van Nederland shopte in 2e divisies, dat terwijl we de ambitie hadden om aan te haken bij de europese top. Het was normaal dat Sven 109 miljoen uitgaf, en dood leuk aan gaf dat de spelers pas over 2/3 maanden gewend zouden zijn aan de Eredivisie. Normaal dat we na zo een uitgave vanaf speelronde 1 niet meer mee deden om de titel.

Echt waar man ik zeg het vaker sommige supporters krijgen wat ze verdienen. Tadic was een klootzak en moest weg, Kudus oogde ongeïnteresseerd die moest weg, Bosz moest niet komen want hij pakte geen prijs, Ziyech hoefde niet terug te komen die was over zijn top, Tagliafico moest niet terug komen want die was oud, Gravenberch moest op sodemieteren en mega talent Taylor was toch stukken beter, Schreuder moest de tijd krijgen. Kan door gaan tot morgen maar dit zijn de zelfde supporters die moord en brand schreeuwen om de F-Side, die wel in actie komen als ze zien dat ze club in de fik staat, en niemand wat doet.

2 oktober 2023 om 10:56

Ik sta nog steeds achter hem, maar ik heb nog nooit achter de rvc gestaan. Daar zijn mensen binnengehaald die daar niets te zoeken hebben. Ik heb onze trainer nooit begrepen, maar ik steun hem wel. Net als alle spelers tijdens een wedstrijd. Dat wil niet zeggen dat ik niet kritisch ben. De actie van de f-side kan ik niet goedkeuren (lees het binnenvallen van de hoofdingang). Fakkels op het veld gooien is niet slim, maar ook niet zo erg als men ons wil laten geloven.

2 oktober 2023 om 08:47

Het is een groep spelers die zeker wel kwalititeit hebben. Daarnaast heeft hij ook voor 150 miljoen gekocht en moest hij 4 basisspelers + 2 linksbacks kopen. De afgeschreven Bassey en Daramy net verkocht. Hij heeft het qua transfers best behoorlijk gedaan.

2 oktober 2023 om 09:22

Ja maar hij haalde er 12, Iaak. 12. Dan spoel je gegarandeerd de helft door de plee. Wijndal verhuren aan Antwerp en dan hun linksback kopen. Chuba Akpom die het eerste goede seizoen van zijn leven heeft gehad voor dubbel de prijs als waar hij voor werd aangeboden. Van het middenveld vertrekt alleen Alvarez (Kudus speelde vooral op de vleugel afgelopen seizoen) en Mislintat haalt van den Boomen, Tahirovic, Mannsverk en Mikautadze.

Hij haalde al deze spelers ook plotseling in de laatste week. Daarom zien ze er allemaal uit alsof ze elkaar net een maand kennen- omdat dat letterlijk het geval is.

2 oktober 2023 om 09:54

Ze zien er niet uit alsof ze elkaar net een maand kennen, ze zien er uit alsof ze de bal net een maand kennen

2 oktober 2023 om 12:00

Hij haalde er 12 omdat we een dramatisch seizoen doormaakte en het elftal van geen kanten klopte. Daar riep iedereen ook om tot 1.5 maand terug. hij wou Steijn keuzes geven zodat hij andere mislukte spelers kon verkopen. Ze zullen zeker niet allemaal slagen. Het middenveld was een drama vorig seizoen, ook met Alvarez. Dat daar versterkingen worden gehaald is dan ook niet gek. Mikautadze is meer een spits of schaduwspits en niet echt een middenvelder. Hij mocht ook pas laat de portemonnee trekken omdat Alvarez en Kudus pas laat werden verkocht. Hoe hij bestuurlijk onrust heeft gecreeerd, niet transparant is geweest en Steijn heeft aangenomen is hem flink kwalijk te nemen. Zijn Transferbeleid nu al zo afkraken slaat nergens op. Forbs bijvoorbeeld is nu al een paar wedstrijden op rij de meest dreigende man, vanaf links of rechts.

2 oktober 2023 om 09:01

Dat klopt, maar ik vind het schokkender dat iemand zoveel verantwoordelijk krijgt bij Ajax. Niemand kende hem, en zijn CV was alles behalve indrukwekkend.
Ik hoop dat degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn allemaal opstappen, maar een Maurits Hendriks zit er bijvoorbeeld nog steeds.

2 oktober 2023 om 09:15

Ondanks deze spelers zou je in onze eredivisie toch goed genoeg moeten zijn.
Ik geef ze toch nog wel een kans op goede afloop.

2 oktober 2023 om 09:42

Lekker kort door de bocht weer, Forbes kon dr ook niks van na zn eerste optreden en Avila zou dr ook niks van kunnen. Sutalo waar iedereen de hele zomer om zat te zaniken is alweer afgeschreven. Sosa was de enige die in eerste instantie positief werd ontvangen nu ook alweer de prullenbak in. Over Mislintat zijn ook nuanceringen gemeld. Al die agendatjes die om de week volledig omdraaien man man man.

2 oktober 2023 om 09:47

@suarez7: Hij heeft wat mij betreft 1 grote fout gemaakt en dat is Steijn gehaald als coach. Spelers die gehaald zijn, moeten echt wel wat kunnen. Alleen speelt niemand met vertrouwen door Steijn. Die moet ook echt zsm weg.

2 oktober 2023 om 10:13

Wat een onzin. Ik denk namelijk helemaal niet dat het spelers zonder kwaliteit zijn. Ja Akpom. Daar zie in helemaal niets in. Maar bij de meeste spelers zie je echt wel aanknopingspunten. Al begin ik ook heel erg te twijfelen over sutalo, terwijl dat op voorhand door iedereen werd bestempeld als topaankoop en toegevoegde waarde voor Ajax. Forbs begint toch wel leuke dingen te laten zien. En dat op rechts. Terwijl Mislintat voor gek verklaard werd toen hij riep Day Forbs ook op rechts van waarde kan zijn. Avilla speelde echt stukken beter als CV dan als back. Genoeg leerpunten en verbeterpunten, maar in balbezit liet hij toch een bepaalde bravoure en passing zien die je mag verwachten bij Ajax. Sosa in balbezit echt alleraardigst verdedigend moet het beter, waarbij een hoop op te lossen is met een goede afstemming. Tahirovic heeft echt al aardige dingen laten zien, maar is nog constant genoeg en voor het niveau Ajax moet er wel een schepje boven op. Ramaj heeft zijn eerste minuten gemaakt in jong en dat was veel belovend. Stuk rustiger dan Gorter en niet van die wilde missers die Gorter wel gewoon heeft. De grootste fouten qua aankopen van Mislintat zijn in mijn optiek Steijn, Akpom en het niet halen van een echte 10/rechtsbuiten want Ajsx mist gewoon een stukje creativiteit die Berghuis niet kan/gaat brengen als 10.

2 oktober 2023 om 10:58

Hoho even rustig aan hè, we mochten Ajax pas eind november beoordelen volgens Mislintat. Helaas is hij er bij dat evaluatiegesprek niet meer bij 🤣🤣

Kom vanavond maar met excuses voor de Sutalo en Akpom deal.

2 oktober 2023 om 07:58

Sutalo was gewoon internationaal gewild en een basisspeler voor Kroatische nationale elftal. Die is echt wel goed, maar zit gewoon echt kut in zijn vel. Net als heel veel spelers bij Ajax. Kan ook niet anders met zo'n shit trainer.

2 oktober 2023 om 08:04

Ik geloof ook zeker nog in Sutalo ondanks een slecht begin en ben het met je eens. Echter ls ik in het artikel van het NRC dat hij ook bij die deal moest switchen van zaakwaarnemer. Je raadt het niet, maar naar een vriendje van Misluktat.

2 oktober 2023 om 08:05

Sutalo heeft nog maar 8 interlands gespeeld. Stond niet in de basis het afgelopen WK en heeft alleen meegespeeld in de troostfinale. Dus dat basis speler zijn valt ook wel mee. Bij Nederland is De Roon ook regelmatig basisspeler en die is ook niet zo heel bijzonder.

2 oktober 2023 om 08:11

@BurdyM,

En toch zou niemand de Roon een rare aankoop vinden voor zowel Ajax, psv en Feyenoord in een transferzomer zoals afgelopen zomer.

2 oktober 2023 om 08:22

Hij heeft 10 interlands gespeeld *
En klopt, op het WK bestond het centrum nog uit Gvardiol en Lovren. Inmiddels na dat toernooi heeft Sutalo die plek naast Gvardiol definitief overgenomen en is hij de vaste RCV van Kroatië, speelde elke minuut in Nations League Finals en EK kwalificatie.

2 oktober 2023 om 08:24

D-bergkamp. De Roon als dragende speler (want dat zou zijn prijskaartje zijn) bij 1 van deze drie clubs? Ik zou dat wel een rare aankoop vinden. Je hebt betere spelers op zijn positie staan, of past totaal niet in het spelletje dat de clubs willen spelen

2 oktober 2023 om 09:17

Feyenoord heeft Wieffer Timber Zerrouki die op de positie van de Roon kunnen spelen. De Roon was voor Feyenoord wel een vreemde aankoop geweest.

2 oktober 2023 om 09:22

@BurdyM toch heeft hij 120 minuten gespeeld in de Nations League finale en de 0 gehouden tegen Spanje. Daar moet toch meer in zitten dan hij nu laat zien.

2 oktober 2023 om 10:06

Sander bespaar je de moeite, als er iemand altijd tegendraads en overdreven negatief in Ajax topics is...Aandoenlijk😉

2 oktober 2023 om 14:53

@ducktaildo

De Roon heeft een contract nog voor een jaar dus qua kosten zou hij mee vallen. Denk dat als je tussen de 5 en 10 miljoen euro had geboden je een heel eind had gekomen. Heeft 300+ wedstrijden bij Atalanta met 45 wedstrijden in de europa league/champions league gespeeld en 38 interlands.

Dus je wilt mij vertellen dat wanneer de Roon als vervanger was gekomen van Sangare bij PSV, als de Roon als vervanger was gekomen voor Kokcu bij Feyenoord en als vervanger voor Alvarez bij Ajax. Dat men met zijn allen had geroepen dat het een kl*te aankoop zou zijn?

2 oktober 2023 om 08:05

Van Akpom mee eens maar Sutalo was een logische opvolger voor Timber. Kroatisch international en meerdere clubs zaten achter hem aan. Jammer dat het tot nu toe enorm tegenvalt maar heb ook het idee dat zijn gebrek aan Engels meespeelt. Want communiceren lijkt heel moeilijk voor hem op het veld.

2 oktober 2023 om 08:06

Sutalo komt er echt wel. Ik geloof oprecht dat zelfs Ruben Dias het moeilijk zou hebben in een elftal als deze. Los zand, geen restverdediging en type's als Taylor op het middenveld die nog nooit omgeschakeld hebben en in het geval van Sutalo ook nog een taalbarriere. Die had gewoon moeten wennen met een Martinez of Timber naast zich. In plaats van dat staat hij naast een 18 jarig talent.

Hij wil niet dat alle aandacht momenteel naar hem gaat.. haha kan ik me goed voorstellen als je zo onder vuur ligt

Zijn toch ook mooie gasten die Sutalo en Sosa. Weet de achtergrond niet, maar wellicht dat de zaakwaarnemer van Sutalo jaren zijn belangen behartigt heeft zonder flink te verdienen. Kan ie eindelijk een klapper maken dmv een transfer, wordt ie doodleuk aan de kant geschoven.

2 oktober 2023 om 07:57

Die wereld van de zaakwaarnemers en spelersmakelaars stinkt aan alle kanten. Tijd dat daar een keer wat aan gedaan wordt door de fifa maar dat zijn nog grotere boeven dus dan weet je het wel. Feit is dat er geen partij bij die gasten gebaat is volgens mij

2 oktober 2023 om 08:23

MrGuide

Kantoor achter Sosa hebben heel veel verdiend. Zijn grote boeven die vooral via dubieuze zaken minderjarige kids binnenhengelen

Zetten bv op voor de ouders en kort erna sluiten. Stiekeme betalingen om ouders te verleiden

Excuses voor de Sosa deal, maar ondertussen lekker indirect geld vangen via Makelaars waar hij eerder mee heeft gewerkt.
Dan hebben we he het nog niet eens over de Akpom en Satulo deals.
Je sorry zou pas gemeend zijn als je je geld terug zou geven die je hebt gestolen van je voormalige werkgever. Want dat is wel het geval.

2 oktober 2023 om 08:16

@MVBFan,

Allereerst is het onderzoek naar de transfers nog niet eens afgelopen. En dat onderzoek word volledig getoond aan de aandeelhouders Ajax.

Daarnaast is er tot op heden alleen sprake van potentiële belangenverstrengeling. Met nadruk op potentiële.

Er is, op dit moment, geen enkele aanwijzing naar voren gekomen dat hij er zelf geld aan over heeft gehouden.

2 oktober 2023 om 08:38

Bergkamp /Die Mislintat heeft gewoon een spoor van vernieling achter gelaten A . hij heeft persoonlijk de komst van Bosz tegengehouden en ons opgezadeld met Steijn en B de club opgezadeld met merendeels b garnituur tel uit je winst , Geen CL volgend jaar waarschijnlijk niet eens bij de eerste 5 nee blijf het beleid maar verdedigen de komende jaren gaan we geen rol van betekenis spelen .

2 oktober 2023 om 09:10

Fans als D-bergkamp moet je lekker hun onzin laten verkondigen. Hebben toen de tijd Mislintat heilig verklaard, en terwijl iedereen zag dat hij de club kapot maakte, waren hij en nog een paar fans hem als een soort sekte aan het verdedigen. En als het nu nog niet duidelijk is wat voor schade deze Mislintat heeft aangericht, dan wordt het nooit duidelijk voor hem

2 oktober 2023 om 09:16

Hoe weet jij nou hoe hoog Ajax gaat eindigen?

2 oktober 2023 om 09:34

Ik ben ook absoluut niet blij met het tegenhouden van Bosz maar ik vind Steijn geen hele debiele keus. Ook alle aankopen kan je een argumentatie voor houden dus ook niet supergek.
Als je dan kijkt naar 150 mln verkopen en 115mln aankopen is die balans ook prima. Kortom het is puur de inhoud.
Bosz is beter dan Steijn
Aantal aankopen die onlogisch zijn (aantal ook logisch)
Zijn verkopen is niets op aan te merken
Dan zijn gedrag; dat hij als een idioot te keer ging is wel een probleem, dat is een reden om hem weg te sturen en dat is ook gebeurd.

We gaan wel zien, maar Ajax moet met deze selectie alsnog gewoon top 4 realiseren en eigenlijk 3e..

2 oktober 2023 om 09:48

Bergkamp, belangenverstrengeling gaat over geld natuurlijk, niets meer en niets minder. Daarom zei ik “indirect.”
Ga toch weg met je “potentiële,” het is gewoon duidelijk, alleen keiharde bewijs is natuurlijk lastig, maar iedereen weet beter. Natuurlijk liepen zij er niet mee te koop.

2 oktober 2023 om 10:25

Bergkamp, belangenverstrengeling gaat over geld natuurlijk, niets meer en niets minder. Daarom zei ik “indirect.”
Ga toch weg met je “potentiële,” het is gewoon duidelijk, alleen keiharde bewijs is natuurlijk lastig, maar iedereen weet beter. Natuurlijk liepen zij er niet mee te koop.

2 oktober 2023 om 11:01

Met financiën is het juist heel erg makkelijk te bewijzen. Indien er geen bewijs kan worden gevonden, dan heeft het niet plaatsgevonden.

2 oktober 2023 om 11:01

(immerneutraal)
Nou ik weet het niet hoor maar je na 5 wedstrijden 16 punten achter op de koploper weliswaar met 2 wedstrijden minder maar dan is het niet realistisch om te denken dat je bij de top 3 gaar eindigen dit seizoen , en dat je misschien blij mag zijn dat je überhaupt Europees voetbal haalt met deze selectie plus een trainer die er niets van bakt, nee het gaat lekker zullen we zeggen ik een paar maanden tijd zijn we als club afgezakt door een vent die zijn gang kon gaan en totaal niets van de clubcultuur wist onvoorstelbaar dat ze dit hebben laten gebeuren .

2 oktober 2023 om 14:44

@mvbfan,

Of Mislintat verder goed zijn werk gedaan heeft is een hele andere discussie. Jij stelt dat Mislintat geld heeft verdient op Ajax en dat hij dat terug moet betalen. Terwijl dat helemaal (op het moment) geen sprake van is in welk geval van ook.

Weet je wat namelijk ook nog een reeele optie is (hoewel waarschijnlijk ongeloofwaardig voor velen) is dat Beck aanzienlijk minder aan de transfer hoefde te verdienen dan de vorige zaakwaarnemer van Sosa. Omdat hij de speler en transfer in zijn schoot geworpen kreeg door Mislintat. Dan zou Mislintat Ajax zelfs geld bespaart hebben, gaan ze hem dan ook extra uitkeren?

Tot op heden is Mislintat door zowel het onderzoek, als door Ajax zelf, (nog) niet verantwoordelijk gehouden voor de potentiele belangenverstrengeling. Dus het is voorlopig onzin om iemand te beschuldigen van geld achterover drukken wat nog een stap verder is.

Je kan het met Mislintat zijn werk oneens zijn, dat mag op alle fronten en is je goed recht. Alleen je post klopt aan alle kanten niet..

2 oktober 2023 om 14:48

@cr7_arsenal,

Wat voor eikel Mislintat misschien is geweest in de organisatie, of wat voor duistere deals hij heeft gesloten (of misschien wel niet).

Ik geloof nog steeds in de kwaliteiten van de aangekochte spelers ja, omdat ik verder kijk dan Johan Derksen en Mike Verweij.

Ik kijk naar de spelers en op basis waarvan die aangetrokken zijn, en dan vind ik de spelers an sich helemaal niet zo slecht als iedereen hier beweert. Ik vind dat we een trainer hebben die er een puinhoop van maakt. En ik zou dus willen zien dat er een zwaardere trainer voor de groep komt.

En Mislintat heeft misschien een hoop dingen verkeerd gedaan. Desondanks heeft hij ook een hoop puinhoop opgeruimd en Ajax solvabel gemaakt voor de lange termijn. Dat spelers als Klaassen (3,5 mil), Tadic (6,5 mil), Timber (4 mil) etc etc op de loon lijst stonden was natuurlijk bizar.

Sven moet een standbeeld krijgen. Toch een van de beste aankopen ooit van Ajax.

2 oktober 2023 om 08:13

Haha, maar dat bij de Kuip, het Philips stadion en de Grolsch veste

Tja dat is het minste wat hij kan doen. Een hele vreemde legioen aan aankopen waarvan we maar moeten zien of ze het gaan maken. Forbs is de enige tot nu toe die het naar behoren doet. Sutalo valt tot nu toe tegen maar zie ik wel potentie in. Zeker als die wat aan zijn Engels kan doen om beter te kunnen communiceren. Avila vond ik tegen RKC wel prima maar moet meer wedstrijden spelen. En van spelers zoals Mannsverk, Gaaei, Tahirovic, Ramaj is het nog maar afwachten want die zijn nog jong. Dat is niet best gedaan omdat je eigenlijk meer zekerheid had moeten halen na het debacle van vorig seizoen. Ook het aanstellen van Steijn is zijn grote fout geweest omdat zijn solistisch handelen op de transfermarkt niet aantrekkelijk was om een coach zoals Bosz te halen…

Als er van de 11 er 3 spelers bij zitten die het naar behoren doen dan heb je die 100 miljoen toch misschien weer terug? Wat een gezeur over transferbedragen.

Ik blijf het bijzonder vinden dat er niet meer koppen zijn gerold.

De financiële verantwoordelijke heeft alle deals getekend. Dat kan niet anders. De RVC ze goedgekeurd.

Overal wordt gezegd dat deze man alleen heeft gehandeld maar bij een organisatie als die van Ajax kan dat simpelweg niet. Er zullen per deal minimaal 2 of 3 mensen tekenen. Die zijn dan toch net zo schuldig?

2 oktober 2023 om 10:21

Er is momenteel geen directie he? Er zullen op termijn vast meer koppen gaan rollen.

Hoe kan het ?? In een paar maanden tijd heel de club naar de klote helpen. Niet te geloven. Ik ben jaren lang vertegenwoordiger geweest, dus weet wel wat van verkoop. Ze laten mij toch ook niet binnen een bedrijf nu in een keer alle inkopen doen en alle producten bepalen. Sven Mislintat zat / zit zeker fout. Maar binnen Ajax hebben er toch ook echt wel een paar mensen zich in laten pakken. Op een gruwelijke manier !! Die zijn ook niet te handhaven ? Blijken gewoon niet capabel te zijn voor hun job.

2 oktober 2023 om 09:32

Gaat het jou om de gekochte waar, of wat hij er mogelijk naast heeft verdient, of hoe hij de dealtjes voor elkaar heeft gekregen?

In het eerste geval zou ik zeggen; je weet nog helemaal niet of het goede of slechte producten (spelers) zijn. Eerst maar eens gebruiken waar ze voor bedoelt zijn voordat we conclusie trekken.

2 oktober 2023 om 09:38

@yoda, van een aantal spelers kan je toch echt al wel zeggen dat het niet de spelers zijn die Ajax verder gaat helpen. En het gaat er me ook om dat hij ernaast heeft verdient.

2 oktober 2023 om 10:41

Er zitten er een paar bij waar je je kunt afvragen of ze ooit Ajax niveau gaan halen, maar het is toch de normaalste zaak van de wereld dat je daar in het begin weinig van kan zeggen? En als er nou ook maar 3 bij zitten waar heter wel uit komt en Ajax verdient daaraan het geïnvesteerde geld weer mee terug, is het dan weer in orde?

De zogenaamde duistere deals, daar kan ik wel begrijpen dat dat niet kan. Maar geld uitgeven aan spelers, zelfs heel veel geld, zoveel dat je je kunt afvragen of dat nog wel conform de markt is…dat zie je overal. En in de voetballerij bestaat volgens mij niet zoiets als teveel betaald. Wie betaald bepaald en als het zich op de een of andere manier terug betaald, in succes of in geld, dan wordt het gewoon geaccepteerd. Nou, bij Ajax is het met die nieuwe spelers gewoon veel te vroeg om te spreken over terugbetaling

Hij kan wel 1000x zijn excuses aanbieden. Feit blijft dat hij er een puinhoop van heeft gemaakt en Ajax met veel kansloze en veel te dure spelers heeft achtergelaten.

Het schouwspel is begonnen zo te zien.
Met deze vorm van excuses aanbieden geeft die Ajax nog een trap na eigelijk.

Hij biedt dus zijn excuses aan voor het niet melden van belangen. Daarmee geeft die aan eigenlijk niet fout te zitten.
Eerst onschuld spelen, binnenkort zullen er andere berichten verschijnen als Ajax stappen neemt.
Heb het gevoel dat dit zo een mannetje is waar je niet van af komt, die ook zaken tegen Ajax gaat aanspannen.

Wat ik gewoon niet snap, eeuwenlang is het formule hetzelfde. Als er vernieuwing komt dan stel je meestal 11 jeugdspelers op en waar nodig is, daar koop je versterkingen. Je koopt 2 CVMs en later kom je erachter dat je Vos hebt rondlopen. Eigenlijk heel zwak van Maurice Steijn. Het is niet te omvatten, hoe amateuristisch er word gerund bij Ajax. Dan is Ajax de beste voetbal-universiteit van de wereld, worden de jongens niet opgesteld.

2 oktober 2023 om 09:29

Ben het niet met je eens. Steijn wilde een cvm. Omdat iemand als Alvarez weg ging. Dat Vos er rond liep wist hij ook. Maar niet iedere trainer zou Vos meteen Alvarez laten vervangen.
De aankopen van Mislintat waren prutsers, dus dan maar Vos de kans geven.

2 oktober 2023 om 09:40

Wil jij nou zeggen dat de foute aankopen van Mislintat ervoor hebben gezorgd dat Steijn het daglicht heeft gezien? Een goede coach kan je niet achteraf worden. Zulke dingen moet je van tevoren al zien, zo niet uitgeprobeerd hebben. Vos was nooit echt in beeld gekomen, totdat hij gedwongen opgesteld moest worden.

2 oktober 2023 om 23:33

Toen PSV zich ging vernieuwen met Cocu zaten er ook 11 jeugdspelers en toen Feyenoord zich ging vernieuwen met Koeman waren ze ook met 11 jeugdspelers. Het was toch algemeen bekend dat Ajax zich deze seizoen ook ging vernieuwen of niet? Maurice Stijen heeft de formule niet nageleefd. Hij had ook met 11 jeugdspelers moeten starten en vanuit daar moeten bouwen.
Mislintat is bagger maar Maurice ook.

Deze man mag niet weg komen met het zeggen van sorry. Als je weet dat de selectie niet voldoet sinds november 2022, dan moet je gelijk werk maken van fatsoenlijk gescoutte spelers.

Deze man heeft volledig de scouts van ajax genegeerd, de wensen van de trainer, de benodigdheden van het elftal, en voor alles veel en veel te veel betaald voor spelers in de laatste dagen van de transfer periode.

En dat in een paar maanden tijd.

Totaal ongeschikt als TD of welke andere vorm dan ook

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren