Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Suárez maakt alle goals in Lima, Colombia en Chili bijna zeker van WK

Laatste update:

Behalve in Europa werd er vrijdagavond (plaatselijke tijd) ook in Zuid-Amerika gespeeld in de kwalificatiereeks voor het WK 2014. Colombia en Chili deden in de CONMEBOL-zone goede zaken door hun dertiende en veertiende wedstrijd in de cyclus af te sluiten met een zege. Beide landen blijven groepsaanvoerder Argentinië zodoende op de hielen zitten. Uruguay mag ook nog hoop koesteren dankzij sterspeler Luis Suárez.

/

Peru - Uruguay 1-2
Uruguay verloor in deze cyclus vier uitwedstrijden en bungelt daardoor maar halverwege de groep in Zuid-Amerika. Het moet bij de eerste vier eindigen om automatisch naar het WK 2014 te kunnen en ook een vijfde plaats zou nog succes kunnen betekenen: de nummer vijf moet het opnemen tegen een land uit Azië in de play-offs. Uruguay mikt echter op plek vier en die is dankzij Suárez nog wel haalbaar. De spits van Liverpool maakte beide doelpunten in het Estadio Nacional in Lima.

Drie minuten voor rust kreeg Uruguay een strafschop toegekend van de Argentijnse scheidsrechter Patricio Loustau en Suárez roste de bal de linkerhoek in. Kort daarna kreeg Victor Yotun van het thuisland rood en gingen de Peruvianen met twee dompers achter elkaar de kleedkamers in. Na rust duurde het twintig minuten, voor Suárez zijn tweede van de avond en zijn tiende in de kwalificatiereeks maakte. Hij joeg de bal hard in het dak van het doel, nadat die eigenlijk per ongeluk voor zijn voeten viel. Peru kwam via Jefferson Farfán nog wel terug tot 1-2, maar incasseerde de nederlaag.

/

Colombia - Ecuador 1-0
Voor het eerst sinds zijn transfer van FC Porto naar AS Monaco maakte James Rodríguez vrijdagavond een doelpunt voor Colombia. De 22-jarige spits houdt er als international niet zo’n goed moyenne op na als in clubverband en zal dus heel dankbaar zijn, dat hij met zijn tweede treffer voor Colombia zijn land ook direct de zege schonk. James sloeg na een half uur spelen toe in Barranquilla. Een paar minuten nadat Gabriel Achilier met rood van het veld was gestuurd bij Ecuador, omdat hij een doorgebroken speler naar de grond haalde, maakte James zijn doelpunt. De keeper had een lastig schot van Radamel Falcao niet klemvast en James tekende voor de rebound.

/

Chili - Venezuela 3-0
Chili won zijn achtste wedstrijd van deze reeks en blijft daardoor in punten (24) heel dicht bij de gedeelde koplopers Argentinië en Colombia (26) in de buurt. Nog voor rust werd vrijdagavond afgerekend met Venezuela, dat de hoop op kwalificatie bijna verloren is. Na iets meer dan tien minuten ontving Eduardo Vargas de bal met de rug naar het doel. Hij speelde zich knap en behendig vrij en schoot goed raak in de lange hoek. Voor rust deed ook Mark Gonzalez een duit in het zakje: hij kopte vliegend de 2-0 tegen de touwen na een corner. Een paar minuten voor het einde bepaalde Arturo Vidal vervolgens de eindstand. De middenvelder van Juventus kopte al vallend binnen na een voorzet over de Venezolaanse defensie.

Uruguay hoort absoluut thuis op een WK

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
7 september 2013 om 08:31

1-2

Jammer dat James Rodriguez net als zoveel andere topspelers niet zo goed speelt bij het nationaal elftal als in clubverband. Ook met Falcao gaat het lang niet zo goed als 1 jaar geleden.
Heerlijk dat we van Ecuador hebben maar het is wel wat magertjes 1-0. Colombia is net als Belgie (en Nederland) een team wat op papier geweldig is, maar niet altijd met grote cijfers wint. Het spel is wel prachtig, tiki taka voetbal maar op de mooie manier (doelgericht en snel).

7 september 2013 om 19:01

Het was niet echt een beste pot gisteren. Met 1 man meer leek het wel of het nog lastiger werd.
Het draait niet zoals in het begin. Hopelijk de volgende wedstrijd meer spektakel.

Want het zijn er ook zo veel!

Vinden jullie het niet jammer dat we op het wk spelen tegen een colombia of tegen een peru? dan heb ik toch echt veel liever parugay en dan maar colombia

7 september 2013 om 08:18

Tegen een Colombia ???

Dit land heeft op Argentinie na, misschien wel de beste aanval ter wereld!

James Rodriguez - Falcao - Jackson Martinez

Spanje, Duitsland en Brazilie kunnen momenteel alleen maar dromen van een spits als Falcao!

En mocht je de Italiaanse competitie iets volgen dan zal je schrikken van hoeveel Colombiaans talent er verder is...

7 september 2013 om 08:25

Jaloers misschien dat Nederland niks meer voorstelt en dat Colombia een team heeft die op bijna alle posities sterker is dan Nederland. Alleen Van Persie is gelijk aan Falcao. Misschien dat de namen jou niks zeggen maar denk je dat ze in Zuid Amerika staan te springen om Janmaat, Indi, De Vrij etc. In bijna alle buitenlandse pers wordt Colombia beschreven als het land dat prachtig combinatievoetbal speelt.

7 september 2013 om 11:14

hey knuppel misschien moet je eerst een kijken naar een wedstrijd van colombia..

colombia is 1 van de beste landen ter wereld durf ik wel te stellen.

ospina vind ik persoonlijk echt onwijs goed.
de verdediging zijn niet de bekendste, maar die schat ik nog wel hoger in als nederland bijv.
het middenveld en de aanval is gewoon wereldklasse.

guarin en muriel deden nu nog niet eens mee

7 september 2013 om 12:39

Waarom is dat jammer? Colombia heeft nu een beter team dan Paraguay. Zoals dat inde jaren 90 trouwens ook het geval was.

Leuk dat Colombia gaat. Kan na Uruguay in 2010 dit jaar wel eens de verrassing van het toernooi worden. Als iedereen fit is hebben ze een fantastische basiself. Achterin misschien wat minder? Weinig bekende namen.... Zapata en Perea zijn de enige die ik zo weet?!

Verder; Guarin, Zuniga, Falcao, Martinez, Rodriguez

Bij een gunstige loting schrijf ik Colombia en Belgie op als outsiders!

7 september 2013 om 09:19

Je vergeet mosquera

7 september 2013 om 12:47

Outsiders ... Een beetje overdreven niet? Lansen als Portugal zijn outsiders maar Columbia?

7 september 2013 om 13:18

Columbia is geen land, Colombia wel....

7 september 2013 om 23:10

Jaa geloof mij maar. Die jongens zie je niet zo vaak voetballen misschien maar ze hebben nu met Pekerman een top coach. En een aantal wereldtoppers. Ze kunnen van iedereen winnen. En verassen op een wk is veel "makkelijker". Zeker als Colombia nr 1 in de poule is

Argentinie en Colombia zijn zo goed als geplaatst, wordt nog spannend zo wie eerste in de groep eindigd met allebei 26 punten en bijna dezelfde doelsaldo. Blij dat Uruguay heeft gewonnen en Suarez weer belangerijk is voor zijn land. Uruguay hoort ook gewoon thuis op het Wk.

Op naar dinsdag met de krakers Paraguay - Argentinie en Uruguay - Colombia!

7 september 2013 om 10:11

Zijn Argentinië en Colombia nu niet definitief geplaatst dan? Bekenden van me in Barranquilla hebben afgelopen nacht flink gefeest hoor ik net omdat ze definitief naar het WK gaan??

7 september 2013 om 10:19

Dit is de huidige stand:

1 argentinië 13 26
2 colombia 13 26
3 chili 14 24
4 ecuador 13 21
5 uruguay 13 19

Ze zijn nog niet officieel geplaatst maar zo goed als zeker.

7 september 2013 om 11:37

Nog 1 punt nodig dus als ik het goed zie in de laatste 3 wedstrijden... (argentinië en Colombia dus)

7 september 2013 om 19:05

Ik heb ook gisteren gefeest maar niet omdat ze al door zijn hoor. Ze zijn er bijna maar ze moeten wel beter gaan spelen want gisteren was het drama.

Colombia zal op papier best een aardig elftal hebben, gisteravond was dat niet echt te zien tegen Ecuador. Het veldspel aan beide kanten was rommelig. Het veld zal niet hebben meegeholpen, de wedstrijd was niet voor niets 1,5 uur uitgesteld ivm de regen, maar toch. Ook de tweede helft begon met vertraging, omdat de veldverlichting uitviel. Wat niet in het verslag genoemd is, is de penalty die Ecuador kreeg en niet wist te scoren (naast geschoten). In de situatie waar de penalty uit voortkwam, vond ik het dubieus dat er slechts geel gegeven werd.

in ecuador spelen ze toch ook op redelijke hoogte? (2500m+ ofzo)
dat is volgens mij ook 1 van de redene dat het daar altijd lastig spelen is voor de uit teams.

desalniettemin had colombia hier met grotere cijfers moeten winnen als je naar de kwaliteit van beide teams kijkt.

7 september 2013 om 11:36

Colombia speelde thuis in Barranquilla.

In Quito waar Ecuador regelmatig thuis speelt is de hoogte iets van 2800 meter. Daar kan je behoorlijk last van hebben ja als bezoekend team. Maar in La Paz (bolivia) is de hoogte nog veel erger...

7 september 2013 om 12:49

Jep la Paz 3600 meter

Ach joh ie hele kwalificatie van Zuid Amerika slaat nergens op. Een poule van 10 landen waarvan de eerste 5 doorgaan naar het WK. Dramatischer kan niet. Ze zouden eens een nieuw systeem moeten bedenken daar.

Want zo kan je het altijd wel raden wie bijna altijd doorgaan.

7 september 2013 om 12:42

Prima systeem.

Jij wilt dat ze daar twee poules krijgen en dat Brazilie, Argentinie, Uruguay, Colombia en Chili in een poule zitten en de rest in de andere poule?

Dan krijg je dus niet de sterkste landen op het WK en dat lijkt me wel de bedoeling.

7 september 2013 om 12:49

Nee helemaal niet. Gewoon 2 of 3 poules die gelijk verdeeld zijn qua kracht. Dat lijkt me eerlijker en waar dus alleen de eerste 2 doorgaan. Ik denk dat je dan meer strijd en concurrentie krijgt.

Ik vind het juist wel een mooi systeem. Ze spelen een hele competitie, eerlijker kan volgens mij niet. Zo gaan dus ook echt de beste landen naar het wk. Had wel gehoopt trouwens dat Zuid-Amerika meer startbewijzen zou krijgen, aangezien het tournooi nu in Zuid-Amerika plaatsvindt en ze het goed deden op het laatste wk. Azie krijgt wat mij betreft te veel plaatsen, aangezien alleen Japan en Zuid-korea wat voorstellen. Ben blij dat Uruguay heeft gewonnen en hele goede zaken gedaan heeft. Blift toch knap voor zo een klein land, prachtig team hebben ze.

7 september 2013 om 12:51

Australië is toch ook een mooi land als wk deelnemer?
Die vallen nu ook onder Azië

7 september 2013 om 13:00

Als het zo n mooi systeem is zouden ze het ook in Afrika moeten doen en in Europa. Gewoon alles op 1 hoop gooien en dan het gehele linkerrijtje door naar het WK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren